Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondenmanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je hebt de knoop doorgehakt, en besluit te kiezen voor een hond. Maar wat komt daar nu allemaal bij kijken? De aanschaf van een hond vereist namelijk heel wat behoeften en één daarvan is alvast een knusse hondenmand. Op het gebied van hondenmanden zul je merken dat er heel wat mogelijk is. Het ruime assortiment kan dan ook nogal voor heel wat keuzestress zorgen. Daarom hebben we besloten om de 3 best beoordeelde hedendaagse hondenmanden alvast even op een rijtje te plaatsen. Besluit je te kiezen voor de Scruffs Chester, dan kies je voor een behoorlijk grote hondenmand geschikt voor middelgrote tot grotere honden. Echter blijkt ook de Curver Hondenmand een schot in de roos te zijn en meest geschikt voor kleine hondenrassen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste hondenmanden (Reviews) van 2022

 

Wat is nu de beste hondenmand? Is dat er eentje vervaardigd uit plastic? Of toch liever een rieten exemplaar of een curver hondenmand? Moet je altijd kiezen voor de dure hondenmanden of zijn er ook heel wat goedkope manden met een uitmuntende kwaliteit? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we alvast 5 topproducten op een rijtje. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies van klanten. En wie weet spot je nog wel een leuke aanbieding.

 

 

1. Scruffs Chester Hondenmand XL 90 x 70 cm

 

Ben je niet meteen op zoek naar een kleine hondenmand, dan lijkt dit product van Scruffs misschien alvast iets voor jou. Deze XL hondenmat met een totale afmeting van 90 bij 70 cm is afgewerkt in een prachtige bruine kleur maar kun je eventueel ook in het grijs bestellen. De hondenmand wordt jou bovendien aangeboden door Scruffs en is ideaal voor middelgrote tot grote honden.

Deze prachtige hondenmand is volledig vervaardigd uit duurzaam polyester, zelfs de vulling ervan bestaat hoofdzakelijk hieruit. Dit maakt de hondenmand niet alleen bijzonder zacht maar ook heel aangenaam en comfortabel om in te gaan liggen. Ondanks het feit dat de mand niet meteen voorzien is van een afneembare hoes, is het toch mogelijk om deze op een standaard wasprogramma te wassen. Zo blijft de mand steeds proper en hygiënisch.

Een blik op de verschillende reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de aankoop van deze hondenmand. Slechts één koper blijkt van mening dat de mand vrij kwetsbaar is en bijgevolg sneller kapot gaat. Laat je hierdoor niet meteen afschrikken maar bekijk het even.

Voor wie een grote hond in huis haalt, kan deze unieke hondenmand misschien wel een schot in de roos zijn. De hondenmand wordt jou aangeboden door het, al dan niet bekende merk Scruffs en behoort tot de XL hondenmanden. Wij zetten de populairste kenmerken hieronder alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen

Formaat: de hondenmand heeft een maximale afmeting die geschat wordt op 90 x 70 cm.

Materiaal: bij de productie van deze unieke en degelijke hondenmand heeft men voornamelijk beroep gedaan op de positieve eigenschappen van polyester. Zowel de buitenkant alsook de vulling van het kussen zijn duurzaam polyester.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud daar het mogelijk is om deze hondenmand op een normaal wasprogramma van 30 graden te wassen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: we stellen vast dat een beperkt aantal gebruikers vindt dat de mand niet erg duurzaam en eerder kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Curver Hondenmand 67x49x16 cm Pluche Kleine honden

 

Heb je één of meerdere kleine hondjes in huis rondlopen dan kijk je misschien beter uit naar deze unieke hondenmand, jou aangeboden en geleverd door Curver. De mand wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 67 x 49 x 16 cm en is daardoor uitermate geschikt voor kleine hondjes zoals bijvoorbeeld Chihuahua’s.

Deze prachtige hondenmand wordt beschouwd als een degelijke ligmand vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof. De ventilatiegaten in de bodem zorgen, hoe kan het ook anders, voor een uitstekende ademende structuur. In combinatie met de antislip rand en de handgrepen is dit dan ook een topproduct.

Bovendien is het mogelijk om te kiezen uit wel 2 verschillende neutrale kleuren en eventueel ook te opteren voor een groot formaat. Aan jou de keuze dus! De commentaren liegen er dan ook niet om en werkelijk iedereen heeft het product tot op heden beloond met een maximale score van maar liefst 5 sterren.

In tegenstelling tot de vorige hondenmand, is dit exemplaar van Curver speciaal voor kleine hondjes ontworpen. Met een totale afmeting van ongeveer 67 x 49 x 16 cm, is deze mand bovendien ook geschikt voor katten. Of de mand voorzien is van de laagste prijs, dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen

Formaat: deze prachtige hondenmand is maar liefst 67 x 49 x 16 cm groot en bijgevolg dan ook ideaal voor kleine hondjes en katten.

Materiaal: het is een degelijke en makkelijk te onderhouden hondenmand die voornamelijk bestaat uit kunststof.

Comfort: je zult meteen kunnen vaststellen dat de mand voorzien is van enkele ventilatiegaten. Op die manier wordt een ademende en goed ventilerende structuur nagestreefd.

Handig in gebruik: de hondenmand is voorzien van een handige antislip rind en een stel stevige handgrepen.

 

Nadelen

Te klein: mensen met een middelgrote of grote honden vallen jammer genoeg uit de boot en dat zou een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Happy-House Rieten Hondenmand XL 90 x 70 cm incl kussen

 

Net zoals het bekende merk Ferplast, staat ook Happy-House garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het loont dan ook de moeite om deze XL hondenmand met bijbehorend kussen even van naderbij te bekijken. De hondenmand wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 90 bij 70 cm maar kun je ook in kleinere formaten aankopen.

Deze prachtige rieten mand oogt heel stijlvol en elegant en komt tot recht in eender welke woning. Het kussen is vervaardigd uit comfortabel en aangenaam polyester en is bovendien ook wasbaar. Zo blijft de hondenmand steeds proper en hygiënisch.

Geschikt voor grote rassen met een maximaal gewicht van 80 kg, kan deze hondenmand dan ook op heel wat positieve reacties van kopers rekenen. We stellen vast dat de meerderheid een positief advies gegeven heeft over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de duurzaamheid van het product.

Happy-House is een vaste waarde op het gebied van hondenspullen. Het zal dan ook niet verwonderen indien veel gebruikers het beschouwen als veruit het beste merk. Toch loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen even tegenover elkaar te plaatsen. Hieronder alvast een overzichtje.

 

Voordelen

Formaat: het gaat hier opnieuw om een XL hondenmand die jou geleverd wordt inclusief degelijk kussen. Het formaat wordt geschat op 90 x 70 cm.

Materiaal: in tegenstelling tot de andere hondenmanden zul je merken dat dit exemplaar uit duurzaam riet vervaardigd blijkt. Het kussen daarentegen bestaat dan weer uit polyester.

Onderhoud: het is mogelijk om het kussen op een standaard wasprogramma van bijvoorbeeld 30 graden te wassen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: volgens één klant zou de hondenmand toch behoorlijk kwetsbaar zijn en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Karlie Hondenmand Orthopedisch Visco 80 x 60 x 21 cm

 

Ben je op zoek naar een duurzame orthopedische hondenmand? Dan kan het bekende merk Flamingo vast wel in je wensen voorzien. Deze prachtige hondenmand wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 80 x 60 x 21 cm maar kun je ook in een XS bestellen. Wat de kleuren betreft, kun je kiezen tussen een neutraal grijze hondenmand of een bruin getint exemplaar.

De mand is vervaardigd uit duurzame materialen zoals foam, die de lichaamsvorm van je hond aannemen op het moment dat hij of zij er gaat in liggen. Dat zorgt voor een aangenaam en comfortabel gevoel en een uiterst aangename nachtrust. Bovendien is het mogelijk om de beschermhoes op een standaard wasprogramma te onderhouden.

Het mooie design, de uitstekende kwaliteit en optimale duurzaamheid spreken tot de verbeelding van de koper. Echter zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt. Toch is het de moeite waard om ook deze hondenmand even van naderbij te bekijken.

We merken dat steeds meer baasjes besluiten om een degelijke orthopedische hondenmand aan te kopen. Dergelijke manden zijn dan misschien niet voorzien van de laagste prijs maar bieden een optimale steun en comfort aan. Wat wil je nog meer?

 

Voordelen

Formaat: de totale afmeting van deze unieke hondenmand wordt geschat op 80 x 60 x 21 cm. Toch is een optie om de mand, indien je dat wenst in een kleiner formaat te bestellen.

Onderhoud: de mand is uitgerust met een stevige beschermhoes die je bovendien ook makkelijk kunt verwijderen om te wassen.

Materiaal: de productie van deze prachtige hondenmand heeft zich vooral gebaseerd op het gebruik van duurzaam foam.

 

Nadeel

Prijskaartje: jammer genoeg blijkt de hoge prijs voor sommige klanten toch wel een struikelblok te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Houten Hondenmand Steigerhout 86 x 66 cm Dier&Hout

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de topproducten afsluiten met deze unieke houten hondenmand, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Dier&Hout. De mand wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 86 bij 66 cm maar kun je ook nog in 2 andere formaten bekomen. De prijs varieert uiteraard mee naargelang het formaat van de hondenmand.

Deze unieke hondenmand wordt gekenmerkt door het prachtige design vervaardigd uit nieuw steigerhout. Dergelijk product is bijgevolg bijzonder stevig en makkelijk te verplaatsen. De rechthoekige vorm maakt de mand ook makkelijk te plaatsen. Ideaal voor kleine en middelgrote honden met een maximaal gewicht van ongeveer 30 kg.

Wanneer we de online reacties op het product bekijken dan stellen we vooral heel wat positieve reacties van klanten vast. Echter zul je ook hier wel rekening moeten houden met een duurder prijskaartje en bijgevolg misschien net iets meer budget moeten voorzien.

Uiteraard is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke hondenmand afkomstig van het sterk gewaardeerde merk Dier&Hout. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze hondenmand dan loont het de moeite om de voor- en nadelen hieronder alvast even te bekijken.

 

Voordelen

Materiaal: het is een duurzame hondenmand die voornamelijk uit steigerhout werd gecreëerd.

Formaat: de hondenmand is voldoende geschikt om te gebruiken voor kleine tot middelgrote honden. Maximaal kun je rekenen op een lichaamsgewicht van ruim 30 kg.

 

Nadelen

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wel vaststellen dat het prijskaartje veel hoger ligt dan verwacht en bijgevolg mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn.u

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Scruffs Thermal XL

 

De Scruffs Thermal XL is het ideale product dat je kunt gebruiken voor jouw trouwe viervoeter om de koude dagen wat aangenamer te maken. Het is een zelfverwarmend bed dat gevuld is met een speciaal schuimrubber.

Het is voorzien van een reflecterende folie laag die de lichaamswarmte van jouw hond of kat vasthoudt. Hierdoor is het bedje lekker warm als ze erop gaan liggen. De onderkant van het bed heeft een antisliplaag, wat ervoor zorgt dat het bed niet gemakkelijk verschuift en op 1 plek blijft.

Dit product behoort gezien de prijs, misschien niet tot de categorie van goedkope hondenmanden. Ondanks het feit dat dit product een hoge prijs heeft, zijn er toch een paar beoordelingen te lezen. De beoordelingen van dit product zijn allemaal positief. Voor de gebruikers is dit product van goede kwaliteit en het voelt lekker warm en zacht aan.

Zodra je een hond in huis haalt dan weet je dat het dier bepaalde behoeften zal hebben. Deze hondenmand van het merk Scruffs is bijvoorbeeld helemaal ideaal voor grote hondenrassen zoals een Duitse Herder. Je kunt dit model trouwens in 2 verschillende kleuren bekomen en de mand kiezen die je zelf het liefste ziet.

 

Voordelen

Materiaal: deze hondenmand is opgevuld met een duurzaam en degelijk soort schuimrubber dat heel zacht en aangenaam aanvoelt.

Reflecterende folie laag: doordat de hondenmand voorzien is van een reflecterende folie laag zal de lichaamswarmte van je huisdier worden vastgehouden. Op die manier zal je hond het nooit koud hebben.

Antisliplaag: aan de onderkant van deze hondenmand is een antisliplaag voorzien. Daardoor zal de hondenmand niet zomaar wegschuiven.

 

Nadelen

Budget: jammer genoeg is deze hondenmand niet voorzien van de laagste prijs. Je zult dit model dan ook niet tussen de goedkope hondenmanden hoeven te zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Rosewood Donut

 

Met de Rosewood Donut hondenmand ligt jouw hond vanaf nu elke dag heerlijk en comfortabel.

Dit product is geschikt om te gebruiken voor honden van het kleine ras. Het heeft een ronde vorm en het lijkt erg veel op een donut. Het is een luxe product, want het is aan de binnenkant gemaakt van pluche, zodat er sprake is van warmte en comfort. De buitenkant van dit product is gemaakt van suèdine. Het is gemakkelijk schoon te houden, want je kunt het wassen op 30 graden.

Dit product lijkt wel een hondenmand aanbieding, omdat het een voordelige prijs heeft. Dat is het in elk geval wel voor de 5 personen die een review hebben gegeven voor dit product. De gebruikers zijn allemaal tevreden met dit product, want het is een duurzaam product met een leuk design. Daarnaast is het handig om te gebruiken en de viervoeters houden ervan. Het ligt goed en comfortabel.

Wil je je hond even goed verwennen dan kan dit zonder problemen met deze handige hondenmand van het merk Rosewood. Deze mand heeft een beetje het ontwerp van een donut en meet 50 x 50 cm. De grijze kleur is vrij neutraal waardoor het in gelijk welk interieur past. Bekijk hieronder alvast even de verschillende eigenschappen van de mand.

 

Voordelen

Materiaal: de buitenkant van deze degelijke hondenmand bestaat uit duurzaam suèdine. De binnenkant van de mand is dan weer vervaardigd uit bijzonder zacht en comfortabel pluche.

Onderhoud: je hoeft helemaal geen schrik te hebben want je kunt deze hondenmand zonder problemen in de wasmachine wassen. Het beste is om de mand op een programma van 30 graden te wassen.

Prijskaartje: Je zult deze hondenmand probleemloos tussen de goedkope exemplaren kunnen vinden vanwege de voordelige prijs ervan.

 

Nadelen

Formaat: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze hondenmand enkel geschikt is voor kleinere hondenrassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

Hondenmanden Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en originele hondenmand? Dan zul je alvast gemerkt hebben dat er heel wat verschillende soorten bestaan. Daarnaast is er ook behoorlijk veel onderscheid op gebied van onderhoud, materialen en formaat. Daarom lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk hondenmanden met elkaar te vergelijken. Houd hierbij eventuele aanbiedingen en leuke promoties in de gaten.

Het gebruiksgemak

Of je nu al honden hebt of van plan bent er eentje of meerdere te kopen of adopteren, het blijft belangrijk om in hun basisbehoeften te voorzien. En daarmee bedoelen we niet alleen aangepaste voeding en een drinkbak vers water, maar ook speeltjes en een lekker knusse hondenmand. Een hondenmand is voor je trouwe viervoeter de ideale manier om eventjes lekker tot rust te komen en zich terug te trekken.

Het is ook een manier om zich even af te zonderen als het allemaal net iets teveel en te druk wordt. Echter zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het niet altijd zo makkelijk is om een keuze te maken. En dat heeft vooral te maken met het toch wel ruime assortiment. Hondenmanden bestaan vandaag de dag in allerlei formaten, vormen, kleuren en designs. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een duurzaam hondenkussen.

 

Het type hondenmand in functie van de slaaphouding

Zodra je besluit de zoektocht naar de ideale hondenmand te starten, dan moet je niet alleen rekening houden met wat je zelf mooi vindt maar moet je vooral ook denken aan je hond. Hoe groot is je hond momenteel? Is het een puppy of reed een volwassen hond en wat heeft je trouwe viervoeter nu zelf gewoon het liefste. Door jezelf deze vragen te stellen, zul je merken dat de zoektocht naar de ideale hondenmand een pak makkelijker verloopt.

Sommige honden hebben de neiging om steevast opgerold te slapen terwijl andere honden ervan kunnen genieten om lekker languit te liggen. In het laatste geval kies je dus maar beter voor een grotere hondenmand of kussen. Er zijn honden die vooral van stevigheid houden en liever een orthopedische mand, houten of rieten mand verkiezen. Anderen slapen dan weer liever lekker zacht en dan zou een hondenkussen ook wel tot de vele mogelijkheden kunnen behoren.

 

Het formaat van de hondenmand

Net zoals het type hondenmand is het ook aangewezen om even stil te staan bij de grootte of het formaat van de mand. Net zoals er verschillende soorten honden bestaan, klein of groot, bestaan er ook manden in diverse afmetingen. Om de grootte van de mand te bepalen, kun je rekening houden met enkele factoren. Denk bijvoorbeeld aan waar je de mand wilt plaatsen, de slaaphouding van je hond en natuurlijk ook de grootte en het lichaamsgewicht van je hond.

Een hond met een lichaamsgewicht van amper 10 kg is gebaat met een hondenmand of kussen waarvan de breedte ongeveer 50 cm bedraagt. Wanneer je een hond in huis haalt die makkelijk 35 kg of meer weegt dan moet je toch eerder uitkijken naar een mand waarvan de breedte minimaal 90 cm blijkt te zijn. Houd hierbij ook rekening met de slaaphouding. Het is perfect mogelijk dat je hond van ruim 35 kg steeds opgerold ligt en dan is een kleinere mand perfect mogelijk. Net zoals je hond van 10 kg liever languit ligt te rusten.

In elk geval is het belangrijk om goed het etiket van de hondenmand of kussen te lezen. Het is namelijk mogelijk dat een hondenmand XXL veel groter of kleiner is in de ene dierenwinkel dan in de andere. Algemeen kunnen we wel stellen dat een grote hondenmand altijd een betere keuze zal zijn voor heel veel dieren.

Is een hondenkussen ook mogelijk

Je hebt het hier misschien al enkele keren kunnen lezen, maar er is altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor een zogenaamd hondenkussen. Een hondenkussen is vaak goedkoper dan een hondenmand en kun je op verschillende manieren gebruiken; los of eventueel in combinatie met een aangekochte hondenmand en/ of bench.

Door het hondenkussen volledig los te gaan gebruiken, zul je merken dat je iets meer ruimte bespaart dan wanneer je het in combinatie met bijvoorbeeld een bench gebruikt. Anderzijds is een hondenkussen minder duurzaam, kan het makkelijk verschuiven en is de geborgenheid eerder beperkt. Sommige honden vinden het daarom maar niets terwijl andere honden dan weer niets liever willen dan een kussen.

 

Gebruikte materialen, onderhoud en extra kenmerken

Of je nu een hondenmand of hondenkussen aankoopt, je zult merken dat er heel wat mogelijk is op het gebied van materiaalsoorten. Zo kun je kiezen voor een mand vervaardigd uit duurzaam hout voorzien van een speciale lak coating, of je kiest voor rieten manden of manden van Curver. De kussens zijn vaak uit textiel, polyester of pluche vervaardigd terwijl een orthopedische hondenmand voornamelijk uit duurzaam schuim bestaat.

Zorg ervoor dat, indien mogelijk, de mand voorzien is van een afneembare beschermhoes die je makkelijk op een standaard wasprogramma van 30 graden kunt wassen. Of misschien kan het kussen wel volledig in de wasmachine? Bedenk of het kussen en/ of beschermhoes anti allergenen is of misschien wel voorzien van een antislip coating aan de onderkant? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat hondenmand heb ik nodig?

Het is behoorlijk moeilijk om hier een eenduidig antwoord op te geven daar geen enkele hond gelijk is natuurlijk. De maat van de hondenmand moet namelijk afgestemd worden op de grootte en zijn of haar lichaamsgewicht. Heb je een hondje in huis rondlopen met een lichaamsgewicht van amper 10 kg dan volstaat een hondenmand van ongeveer 50 cm. Een grote hond met een gewicht van ongeveer 35 kg is dan weer beter gebaat met een mand van ruim 90 cm.

Het is dan ook verstandig om je hond alvast op voorhand even te meten en hierbij ook rekening te houden met het gewicht. Wanneer de hondenmand wordt aangeduid met S,M, L of XL bekijk dan goed het etiket daar er soms wel een verschil kan zijn tussen bijvoorbeeld een M in de ene winkel en een M in een andere dierenwinkel.

Q2: Welke maat hondenmand heb je nodig voor een labrador

Een labrador behoort tot de middelgrote vrijwel grote hondenrassen in het rijtje. Uiteraard zal de ene labrador iets groter zijn en meer wegen in vergelijking met een andere labrador. Dat is perfect normaal. Indien je dus op zoek moet naar een mand voor je trouwe viervoeter, houd dan niet alleen rekening met de grootte van je labrador maar ook met het gewicht.

Heb je een labrador die makkelijk 35 kilogram of meer weegt, dan raden wij jou aan om uit te kijken naar hondenmanden met een breedte van minimum 90 cm. Op die manier heeft je trouwe vriend nog voldoende ruimte om even languit te kunnen genieten. Koop je een puppy aan, besef dan dat deze zal groeien. Koop daarom eenmalig een grote hondenmand aan.

 

Q3: Waar kun je de hondenmand neerzetten?

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het plaatsen van de hondenmand. Honden worden beschouwd als echte roedeldieren en zullen dus het liefst in jouw gezelschap vertoeven. Zorg er dus voor dat de hondenmand op een open doch rustige plek staat. Een plek die bovendien een goed uitzicht biedt over de volledige ruimte zodat je hond alles in de gaten kan houden.

Je zou de hondenmand eventueel een plaatsje kunnen geven in de woonkamer of eetkamer. Ook de slaapkamer kan tot één van de favoriete plekken van je hond behoren. Zolang hij of zij maar bij jou kan zijn. Het kan een tip zijn om in meerdere ruimtes een hondenmand te plaatsen.

Q4: Hoe groot is de ideale hondenmand voor een Cocker Spaniel?

Ben je op zoek naar een leuke hondenmand voor je Cocker Spaniel maar weet je niet meteen welke maat perfect zou zijn? Zoals we hiervoor reeds enkele malen vermeld hebben, is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met de grootte van je hond en het lichaamsgewicht. Zo zal een reutje vaak net iets groter zijn dan een teefje en ook lichtjes meer wegen.

Gemiddeld kan het gewicht van een Cocker Spaniel geschat worden tussen de 12 en 16 kilogram. Als je weet dat een hond met een gewicht van 10 kg minstens een mand van 50 cm breed moet hebben, dan weet je dat een mand met een breedte van ongeveer 70 cm het meest ideaal zal zijn voor een Cocker Spaniel.

 

Q5: Wat is beter; een hondenmand of een hondenkussen?

Of je nu een hondenmand aankoopt of een kussen, blijft vooral een persoonlijke keuze. Houd echter wel rekening met de voorkeur van je hond. Zo zijn er sommige honden die een kussen boven een degelijke hondenmand verkiezen en andersom. Echter mag je er wel zeker van zijn dat een hondenmand in veel gevallen ook steviger en duurzamer zal zijn, in vergelijking met een kussen.

Zo kun je kiezen tussen een houten hondenmand, rieten exemplaar of toch liever een orthopedische hondenmand? Een kussen kan dan wel lekker zacht aanvoelen maar zal niet dezelfde stevigheid en duurzaamheid garanderen als eender welke hondenmand.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondenkussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Hondenkussen bestaan vandaag de dag in allerlei vormen, kleuren, materialen en formaten. Het is dan ook niet altijd makkelijk om een keuze te maken. En daarom willen wij jou graag even helpen. In onze koopgids bespreken we enkele belangrijke factoren. Daarnaast kun je ook gelijk verder klikken naar onze top 3.  Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat je met het Scruffs Hilton Memory Foam alvast voor een topproduct kiest. Bovendien is dit exemplaar ook te bekomen in een maat L. Met het Designed By Lotte Girco mag je alvast zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Zoals de titel doet vermoeden, wordt het kussen gekenmerkt door een totale afmeting van ongeveer 79 x 55 cm inclusief een hoogte van 10 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste hondenkussens (Reviews) van 2022

 

Haal je één of meerdere honden in huis? Zorg dan alvast voor het beste hondenkussen! Dat kan een orthopedisch kussen zijn of ook niet. Ben je op zoek naar een waterafstotend kussen, een kussen met naam of gewoon een groot ovaal exemplaar? Zo zijn er heel wat merken zoals Scruffs, Woef Woef en Fatboy die verschillende mogelijkheden aanbieden. Wij zetten 5 topproducten op een rijtje voor jou. Neem rustig de tijd om deze te bekijken en houd eventueel ook rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Scruffs Hilton Memory Foam Hondenkussen M Polyester

 

Ben je op zoek naar een hondenkussen aanbieding? Dan lijkt dit product van Scruffs misschien niet meteen aan de verwachtingen te voldoen. Toch loont het de moeite om dit unieke hondenkussen even wat beter onder de loep te nemen. Zo kun je kiezen tussen een M of L formaat en heb je de mogelijkheid tussen 2 kleuren.

Dit prachtige chocolade bruine hondenkussen is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam polyester en voelt dan ook bijzonder zacht en comfortabel aan. De vulling is gemaakt van traagschuim en tovert dit kussen om tot het ideale plekje om even tot rust te komen. Het feit dat je de beschermhoes gewoon kunt verwijderen en wassen, zorgt ervoor dat je dit unieke kussen steeds proper en hygiënisch kunt houden.

Het kussen is ruim 70 cm lang, 100 cm breed en 20 cm hoog. Kortom, geschikt voor honden met een gewicht van maximaal 30 kilogram. Daarnaast blijkt het kussen orthopedisch én waterafstotend te zijn. De meeste klanten reageren bijzonder positief alhoewel een enkeling toch wel wat vragen heeft over de kwaliteit.

Het is niet altijd makkelijk een keuze te maken tussen de verschillende soorten hondenkussens. Dit exemplaar wordt jou aangeboden door het bekende, misschien wel het beste merk Scruffs en is geschikt voor middelgrote tot grote hondenrassen. Zo heb je de mogelijkheid om het kussen te bestellen in formaat M of L.

 

Voordelen

Materiaal: de buitenkant van het kussen is voornamelijk uit polyester vervaardigd terwijl de binnenkant eerder uit traagschuim bestaat.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken want het is mogelijk om de beschermhoes te verwijderen en te wassen.

Formaat: het kussen heeft een lengte van 70 cm, een breedte van maar liefst 100 cm en een hoogte van ruim 20 cm. Ideaal voor honden met een lichaamsgewicht van maximaal zo’n 30 kg.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg is het kussen niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Designed By Lotte Girco Hondenkussen 79x55x10 cm

 

Met dit unieke Designed by Lotte hondenkussen kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. Het kussen is te bekomen in een blauwe of bruine kleur en past perfect in eender welk interieur. Het kussen is maar liefst 79 x 55 x 10 cm groot maar kun je ook nog in 2 andere formaten bestellen.

De hoes van het hondenkussen is vervaardigd uit duurzaam stof en kun je makkelijk verwijderen en op een standaard wasprogramma reinigen. Voor de vulling heeft men beroep gedaan op duurzaam polyester zodanig dat je hond van alle comfort kan genieten. Indien je op zoek bent naar een XXL hondenkussen, dan is dit exemplaar niet meteen waar jij naar op zoek bent.

Een blik op de vele online reviews toont aan dat klanten duidelijk aangenaam verrast zijn en niet alleen een positief advies geven over de kwaliteit maar ook over de vulling en het design. Bovendien beschouwen velen het als een pluspunt dat het kussen wasbaar is. Ben je benieuwd? Aarzel dan niet en bekijk het kussen alvast even!

Heb je een middelgrote tot grote hond in huis rondlopen? En ben je duidelijk op zoek naar een stevig en groot hondenkussen? Dan ben je bij “Designed by Lotte” vast en zeker aan het juiste adres. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: het hondenkussen wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 79 x 55 x 10 cm. Echter kun je het in diverse afmetingen bekomen.

Beschermhoes: de stoffen beschermhoes kun je makkelijk van het kussen afnemen en in de wasmachine stoppen.

Materiaal: de vulling van het kussen bestaat voornamelijk uit polyester dat niet alleen heel wat ondersteuning maar ook comfort aanbiedt.

 

Nadelen

Geen XXL: het is belangrijk om te beseffen dat het niet mogelijk is om het kussen in een formaat XXL te bestellen. Voor zeer grote hondenrassen met een lichaamsgewicht van meer dan 50kg, is dit kussen dus niet geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hondenkussen Kunstleer Waterafstotend Wasbaar 120cm x 90cm

 

Zodra je het prijskaartje van dit hondenkussen opmerkt, zul je begrijpen dat het niet meteen één van de goedkope producten uit het lijstje is. Toch merken we dat heel wat klanten tevreden zijn met hun aankoop daar het kussen heel wat te bieden heeft.

Het kussen heeft een totale afmeting van 120 bij 90 cm en kun je bekomen in maar liefst 2 verschillende kleuren. Zo kun je kiezen tussen een crème kleurig hondenkussen of heb je misschien liever de zwarte variant? De buitenkant van het hondenkussen is vervaardigd uit duurzaam kunstleer, dat bovendien waterafstotend is. De vulling daarentegen bestaat uit foam en voelt heel comfortabel aan.

Het is mogelijk om de hoes van het kussen te verwijderen en deze op een standaard wasprogramma te wassen. Dit zorgt ervoor dat je het hondenkussen steeds zo proper en hygiënisch mogelijk kunt houden. Omwille van het grote formaat is dit hondenkussen geschikt voor honden met een gewicht tussen 30 en 80 kilogram en bovendien kun je het kussen ook in een bench gebruiken. Kortom, mogelijkheden zat!

Mag het allemaal net dat tikkeltje specialer zijn en ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit en comfort maar ook naar design? Dan raden wij jou aan om dit unieke hondenkussen even van dichterbij te bekijken. Zo zul je meteen opmerken dat de buitenkant voornamelijk uit kunstleer bestaat en zeer stijlvol en modern oogt.

 

Voordelen

Vulling: voor de vulling van het kussen heeft men gebruik gemaakt van duurzaam foam dat in staat is om de lichaamsvorm aan te nemen op het moment dat je hond op het kussen ligt of zit. Het gaat hier dan ook om een orthopedisch hondenkussen.

Waterafstotend: je zult merken dat de verwijderbare hoes niet alleen wasbaar maar ook waterafstotend blijkt te zijn.

Formaat: het hondenkussen is bijzonder groot en wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 120 bij 90 cm.

 

Nadelen

Budget: ben je van plan om dit kussen aan te kopen dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Woef Woef Hondenkussen Comfort Outdoor Oxford 120×80 cm

 

Door te kiezen voor dit unieke hondenkussen van Woefwoef kies je duidelijk voor een combinatie tussen kwaliteit, duurzaamheid en design. De buitenkant van het kussen is vervaardigd uit duurzaam polyester terwijl men voor de binnenkant beroep gedaan heeft op fiber. Daardoor geniet je trouwe viervoeter van een beperkte ondersteuning en heel wat comfort.

Het kussen heeft een totale afmeting van 120 bij 80 cm en is daardoor geschikt voor middelgrote tot grote hondenrassen. Wees maar zeker van een maximaal lichaamsgewicht van ongeveer 80 kg. Daarnaast is het mogelijk om de beschermhoes makkelijk van het kussen te verwijderen en in de was te stoppen.

Echter is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat het niet mogelijk is om het hondenkussen in de bench te plaatsen. Daarnaast is het kussen ook enkel in het grijs te bekomen. Dit kan mogelijks een verklaring bieden voor het uitblijven van enige reacties en reviews. Laat je hier echter niet door afschrikken!

Heb je al gehoord van “Woefwoef”? Vast en zeker wel! Dit bekende merk brengt namelijk heel wat handige en degelijke hondenspulletjes op de markt. Neem nu bijvoorbeeld dit unieke hondenkussen, gekenmerkt door een maximale afmeting van 120 x 80 cm. Ben je benieuwd? Aarzel dan niet en lees vooral even verder!

 

Voordelen

Lichaamsgewicht: het hondenkussen is absoluut geschikt voor middelgrote en grote honden waarbij het lichaamsgewicht niet hoger is dan 80 kg.

Onderhoud: het kussen is voorzien van een makkelijk te verwijderen beschermhoes die je zonder problemen door de wasmachine kunt laten reinigen.

Materiaal: dit kussen is vervaardigd uit een combinatie van stevige en duurzame materiaalsoorten zoals polyester aan de buitenkant en fiber aan de binnenkant.

 

Nadelen

Niet in bench: is het je bedoeling om het hondenkussen in de bench te leggen? Dan is dit kussen niet echt een aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fatboy Doggielounge Stonewashed Wasbare Hondenmand small 80x60cm

 

Ben je op zoek naar een leuk hondenkussen voor je kleine viervoeter? Bekijk dan dit product van Fatboy alvast even. Het kussen wordt gekenmerkt door een compact formaat van 80 bij 60 cm en kun je bovendien bekomen in maar liefst 3 verschillende neutrale kleuren.

In tegenstelling tot de vorige kussens die we besproken hebben, zul je merken dat dit rechthoekig exemplaar vervaardigd is uit duurzaam katoen. Voor de vulling heeft men gebruik gemaakt van polystyreen. Dat zorgt ervoor dat het kussen stevig en tegelijk comfortabel aanvoelt. De beschermhoes laat zich er makkelijk afritsen en wassen op een standaard wasprogramma van 30 graden. Daarnaast blijkt het kussen ook nog eens waterafstotend te zijn.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst bij dit product. Dit kan mogelijks te maken hebben met het hoge prijskaartje. Het is echter ook mogelijk dat dit hondenkussen nieuw in de aanbieding is en dan zullen toekomstige reacties niet lang uitblijven.

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het hondenkussen van Fatboy. Heb je kleine tot middelgrote honden in huis rondlopen dan lijkt dit hondenkussen alvast een schot in de roos te zijn. Toch is het altijd handig om de kenmerkende eigenschappen even tegenover elkaar te zien staan.

 

Voordelen

Formaat: het kussen wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 80 x 60 cm en is daarbij behoorlijk compact.

Materiaal: de buitenkant van het kussen bestaat uit comfortabel en makkelijk te onderhouden katoen terwijl men voor de binnenkant gekozen heeft voor polystyreen.

Beschermhoes: het is mogelijk om de beschermhoes van het kussen te verwijderen en in de wasmachine te stoppen.

 

Nadelen

Prijzig: indien er toch een klein struikelblok mag worden vermeld, dan heeft dit misschien wel te maken met de hoge prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Scruffs Chester Mattress

 

Het Scruffs Chester Mattress hondenkussen is geschikt voor honden van medium grootte en bevat 100% gerecycleerde vezelvulling. Het heeft een verbeterde duurzaamheid en dankzij de antislip afwerking aan de onderkant gaat het kussen niet gemakkelijk schuiven. Je kunt dit kussen gewoon wassen in de wasmachine.

Het kussen is gemaakt van Chenille stof en zachte pluche en is handig om mee te nemen in de auto. Je kunt ook kiezen uit twee verschillende maten en twee verschillende kleuren namelijk grafietgrijs of chocoladebruin.

De gebruikers schrijven enkel maar positieve beoordelingen over deze hondenkussen aanbieding. Het heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding en heeft ook een mooi design. Het kussen is zacht en is eenvoudig om schoon te maken. De antislip werkt goed en de honden liggen er graag op.

Ook met de Scruffs Chester Mattress mag je volgens heel wat kopers rekenen op een degelijk en comfortabel hondenkussen. Het zou daardoor misschien wel eens tot de populairste modellen uit onze lijst kunnen behoren. Hieronder kun je dan ook even een overzichtje vinden van de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen

Hondenrassen: met dit hondenkussen haal je een ideaal product in huis voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

Antislip: je zult merken dat het hondenkussen aan de onderkant voorzien is van een degelijke antislip. Op die manier zal het kussen niet verschuiven wanneer je hond er gaat op liggen.

Materiaal: het kussen is vervaardigd uit een combinatie van Chenille en zachte comfortabele pluche. Vervolgens is het opgevuld met allemaal gerecycleerde vezelvulling bolletjes. Bovendien mag je dit kussen ook zonder problemen in de wasmachine plaatsen.

 

Nadelen

Formaat: het is mogelijk dat baasjes met een grote hond het een nadeel vinden dat dit model enkel beschikbaar is voor kleine en middelgrote rassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Wolken Ligbed Koe Zwart/Wit

 

Dit hondenkussen heeft een afmeting van 90×60 cm en behoort dankzij de lage prijs tot de categorie van goedkope hondenkussens.

Dit ligbed is volledig wasbaar op 40 graden, zelfs met de vulling. Het mag ook tot maximaal 10 minuten in de droger zodat het weer vlug droog is en kan gebruikt worden.

Dit ligbed heeft een zwart/wit vlekkenmotief net zoals de huid van een koe. De vulling zit vast aan de hoes dus blijft goed op zijn plaats zitten tijdens en na het wassen.

Over dit product staan tot nu toe drie beoordelingen geschreven maar deze geven positief advies. Het kussen is van topkwaliteit en heeft een goedkope prijs. Het is handig in gebruik, heeft een mooi design en is eenvoudig schoon te maken.

Indien je op zoek bent naar een hondenkussen dat niet alleen comfortabel en degelijk is maar meteen ook een echte blikvanger, dan is dit model waar jij naar op zoek bent. Het hondenkussen is voorzien van een leuke koeienprint en ziet er daardoor extra origineel en apart uit. Ideaal voor de durvers onder ons.

 

Voordelen

Formaat: het kussen meet 90 x 60 cm en is daardoor ideaal voor kleine tot middelgrote hondjes.

Prijskaartje: omwille van de meer dan voordelige prijs zul je dit hondenkussen zonder problemen tussen de goedkope modellen kunnen spotten.

Onderhoud: doordat je dit kussen probleemloos in de wasmachine kunt wassen op een programma van 40 graden, kun je ervoor zorgen dat het altijd proper en hygiënisch blijft. Vervolgens mag je het ook in de droogtrommel stoppen.

 

Nadelen

Grote honden: indien je een grote hond in huis hebt zoals een Duitse Herder dan is dit hondenkussen misschien niet meteen de ideale oplossing.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenkussens Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar het perfecte hondenkussen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou alvast op weg helpen met deze koopgids. Het is alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk kussens te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Neem hierbij de tijd om te letten op promoties en/ of leuke aanbiedingen. Bedenk wat voor kussen je wilt aankopen, welke materialen en welk formaat. Is het kussen al dan niet voorzien van extra kenmerken en vormen die een meerwaarde? Veel succes!

Het type hondenkussen

De zoektocht naar het ideale hondenkussen zal aantonen dat er heel wat mogelijkheden zijn. Het is daarom belangrijk om voor jezelf eerst een keuze te maken uit de verschillende soorten hondenkussens. Houd hierbij uiteraard ook rekening met de wensen van je trouwe viervoeter. Zo kun je kiezen voor een kussen dat geschikt is om op te slapen en dus voorzien is van een vrij dikke vulling. Echter zijn er ook hele dunne kussens die bedoeld zijn om eventjes kort op te liggen maar niet echt geschikt zijn als slaapplaats.

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor een orthopedisch gevormd kussen. Dergelijke kussens mogen dan misschien iets duurder zijn in de aankoop maar bieden wel alle ondersteuning en comfort die nodig is voor een goede nachtrust. Daarnaast zul je heel wat onderscheid merken op het gebied van formaat, vorm en natuurlijk ook de materialen die bij de productie van het kussen werden gebruikt. Het loont de moeite om met dit alles rekening te houden alvorens je een keuze maakt.

 

De vorm en het formaat

De meeste hondenkussens hebben een handzame rechthoekige vorm. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om een ovaal hondenkussen aan te kopen of zelfs gewoon een rond. Zelfs een vierkant en een driehoekig kussen behoren tot de mogelijkheden, alhoewel ze minder frequent voorkomen. Wat het formaat van het hondenkussen betreft, wordt altijd berekend op basis van de breedte. Zo kun je kiezen voor een kussen van maximaal 40 cm breed maar je hebt er ook die tot 110 cm breed gaan of meer.

Om het formaat van het kussen te bepalen, kun je rekening houden met de plaatsing maar is het nog belangrijker om aandachtig te zijn voor de behoeften en noden van je hond. Zo heb je kleine hondenrassen net zoals er ook heel wat grote honden bestaan. Daarnaast kan ook de slaaphouding een invloed hebben. Slaapt je hond van nature opgerold of ligt hij lekker languit gestrekt? In het tweede geval kies je maar beter voor een groter kussen.

 

Gebruikte materiaalsoorten

Uiteraard is het ook belangrijk om even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten. Hiermee bedoelen we zowel de vulling alsook de buitenkant en/ of eventuele beschermhoes. Zo zullen de meeste hondenkussens vervaardigd zijn uit een combinatie van canvas met katoen alhoewel ook polyester en katoen of alleen katoen tot de mogelijkheden behoren. Verder kun je kiezen voor een kussen uit imitatieleer of kunstleer.

Er zijn ook heel wat kussens die voorzien zijn van een speciale waterafstotende en/ of vuilafstotende beschermhoes. Orthopedische kussens bestaan dan weer uit foam. En andere hondenkussens zijn dan aan de onderkant weer voorzien van een antislip coating. Indien het hondenkussen voorzien is van een hoes, bedenk dan of je deze kunt verwijderen kunt wassen.

Het onderhoud van het hondenkussen

Wat het onderhoud betreft, hoef je je maar weinig zorgen te maken daar je de meeste hondenkussens gewoon in de wasmachine kunt stoppen. Bij voorkeur wordt wel aangeraden om gebruik te maken van een standaard wasprogramma op 30 graden. Een kussen met bijbehorende verwijderbare beschermhoes is uiteraard nog altijd beter. Zo kun je de beschermhoes regelmatig wassen waardoor het kussen steeds proper en hygiënisch blijft.

Indien het toch niet mogelijk is om het kussen te wassen en er ook geen beschermhoes voorhanden is, dan kun je altijd zelf nog een beschermhoes of extra dekentje over het kussen plaatsen. Daarnaast zul je merken dat de meeste kussens zich ook makkelijk laten stofzuigen. En indien er eens een vlekje op het kussen zichtbaar is, dan volstaat een vochtig doekje met wat schoonmaakmiddel vast en zeker.

 

Extra opties, kenmerken en budget

Tot slot zul je merken dat bepaalde kussens net iets meer mogelijkheden en kenmerken aanbieden. Het gebruik van een afneembare beschermhoes net zoals een waterafstotende coating is natuurlijk altijd een meerwaarde. Net zoals een antislip coating die ervoor zorgt dat het kussen niet gaat verschuiven en mooi stabiel blijft liggen.

Houd er wel rekening mee dat dit allemaal een invloed zou kunnen hebben op het mogelijke prijskaartje. De prijs van een degelijk en duurzaam hondenkussen wordt geschat op ongeveer 45 euro. Alhoewel er altijd kussens zijn die een pak goedkoper of juist veel duurder zijn. Zo zal een orthopedisch kussen vaak duurder zijn dan 45 euro.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat hondenkussen?

Ben je op zoek naar een hondenkussen dan moet je je in eerste instantie afvragen hoe groot het kussen dient te zijn. Het formaat van het hondenkussen kan enorm variëren naargelang de winkel waar je het hondenkussen gaat kopen. Toch is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met de grootte van je trouwe viervoeter en met de slaapgewoonten.

Sommige honden liggen namelijk graag opgerold en zullen bijgevolg minder plaats innemen dan een hond die lekker languit ligt. Wees hier dus aandachtig voor. Algemeen kun je kiezen voor een klein hondenkussen van maximaal 40 cm breed. Echter zijn er ook kussen van 40 tot 50 cm breed, 50 tot 60 cm of zelfs 60 tot en met 110 cm breed. Voor echte grote hondenrassen kies je beter een kussen groter dan 110 cm breed.

Q2: Welke stof voor het hondenkussen?

De aanschaf van een degelijk hondenkussen toont aan dat er ook heel wat mogelijk is op het gebied van de stoffen. Zo kun je kiezen voor een hondenkussen dat vervaardigd is uit een duurzame combinatie tussen enerzijds canvas en anderzijds katoen. Ook de combinatie van polyester met katoen is een mogelijkheid. Of heb je misschien liever een kussen vervaardigd uit enkel en alleen katoen, kunstleer of textiel?

Ook geweven kussens behoren tot de mogelijkheid net zoals een kussen dat voorzien is van een waterafstotende of vuilafstotende coating. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent, wat jouw wensen zijn en houd uiteraard ook rekening met de wensen van je hond.

 

Q3: Hoe kun je zelf een hondenkussen maken?

Twijfel je om een hondenkussen aan te kopen? En ben je iemand die nogal handig is aangelegd, een echte klusser en creatieve duizendpoot? Dan is het misschien een goed idee om zelf een hondenkussen te maken. Bovendien zul je merken dat het zelf maken van een hondenkussen vaak ook heel wat geld is uitgespaard en dat is altijd mooi meegenomen.

En bovendien is het ook nog eens gemakkelijk en heb je niet zoveel spulletjes nodig om aan het kussen te kunnen beginnen. Ga eerst en vooral op zoek naar een stevige stof, bijvoorbeeld uit katoen, in de kleuren die je zelf mooi vindt. Kies garen, bij voorkeur in dezelfde kleur van de stof. Ga op zoek naar klittenband en een degelijk zomer-winter dekbed.

 

Q4: Waarom orthopedisch hondenkussen?

Je hebt de knoop eindelijk doorgehakt en besluit op zoek te gaan naar een degelijk hondenkussen. Dan heb je eventueel de mogelijkheid om te kiezen voor een orthopedisch hondenkussen. Dergelijke kussens zijn vaak wel iets duurder in de aankoop maar bieden heel wat comfort, ondersteuningen en zijn daarnaast ook enorm duurzaam.

De meeste orthopedische hondenkussens zijn vervaardigd uit duurzame materialen zoals foam. Foam zorgt ervoor dat de lichaamsvorm van je trouwe viervoeter perfect wordt aangenomen. Maakt niet uit of je hond zit of ligt. Op die manier wordt optimale ondersteuning aangeboden en dat is vooral voor oudere honden of honden met artrose een goede aanbeveling.

Q5: Hoe vaak dien je het hondenkussen te wassen?

Het grote pluspunt is dat de meeste hondenkussens zonder problemen kunnen gewassen worden op een standaard programma van 30 graden. Indien dat niet zo is, bedenk dan of het kussen voorzien is van een verwijderbare beschermhoes die je zo nu en dan even snel kunt wassen. Of maak eventueel zelf een beschermhoes aan.

Bedenk ook of het mogelijk is het hondenkussen te stofzuigen? Altijd handig indien je merkt dat het niet mogelijk is om het kussen in de wasmachine te stoppen. Bij voorkeur wordt het hondenkussen dagelijks even kort verschoond. Denk maar aan een stofzuigbeurt of eventjes met behulp van een vochtig doekje te plekken wegvegen. Eenmaal per week wordt aangeraden het kussen, indien mogelijk, in de wasmachine te stoppen.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Hondenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als grote dierenliefhebber met 1 of meerdere honden in huis, wil jij natuurlijk alleen maar het beste voor hen. Juist daarom is het ook zo belangrijk om op zoek te gaan naar een geschikt en volwaardig voer dat aan de noden van je dier tegemoet komt. Omdat er tegenwoordig een uitgebreid gamma aan hondenvoer op de markt is, en de keuze bijgevolg niet altijd vanzelfsprekend, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes in de kijker te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Acana Classics – Classic Red hondenvoer dat jou wordt aangeboden in een stevige verpakking met een royale inhoud van 17 kg. Ook het Prins Procare Super Active Hond hondenvoer loont de moeite en dan vooral voor actieve honden die nog volop in de groei zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

15 Beste Hondenvoer (Reviews) van 2022

 

Ben jij ook een dierenliefhebber en heb jij ook honden? Dan wil je jouw trouwe viervoeter zeker het beste hondenvoer dat voor hen bestaat aanbieden. Er zijn verschillende soorten en merken hondenvoer verkrijgbaar. Probeer 1 van de 5 soorten uit, om uit te vinden welke het beste hondenvoer is voor uw huisdier.

 

1. Acana Classics – Classic Red – Hondenvoer – 17 kg // Elke levensfase

 

Of je met het Acana Classics voer ook meteen voor één van de meest goedkope hondenvoer opties kiest, valt sterk te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten – en hun trouwe viervoeters – overtuigd van de geleverde kwaliteit en voedingswaarde waardoor Acana wereldwijd tot het beste hondenvoer wordt gerekend. De moeite waard dus om de Acana Classics eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt het hondenvoer geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van 17 kg, wat de prijs per kilo in de richting van ongeveer 5 euro duwt. Niet meteen goedkoop dus. Echter kun je het voer ook in een kleinere verpakking aankopen van 385 gram, 2 kg of 6 kg en gebruiken als een soort snoepje tijdens trainingen en/ of speelmomenten.

Deze Classics variant van het Acana hondenvoer bestaat uit 50% natuurlijk vlees afkomstig van varkens, koeien en lammeren die op een ranch zijn opgegroeid. Dit wordt aangevuld met 50% verse groenten, fruit en kruiden die bijdragen aan een volwaardige maaltijd. In tegenstelling tot andere soorten hondenvoer, voegt Acana geen aardappelen of extra proteïnen toe waardoor het geschikt is voor eender welke levensfase ongeacht het ras.

 

Voordelen

Inhoud: de verpakking telt een ruime inhoud van maar liefst 17 kg maar kan ook in kleinere hoeveelheid worden aangekocht.

Samenstelling: het Acana Classics hondenvoer bestaat voor 50% uit duurzaam vlees afkomstig van koeien, varkens en lammeren en wordt verder aangevuld met 50% groenten, fruit, kruiden en oliën.

Topconditie: dankzij de rijke hoeveelheid aan voedende vlees-eiwitten en omega 3-vetzuren, is het Acana Classics voer erop gericht een topconditie te beogen.

Doelgroep: het hondenvoer is geschikt voor eender welke levensfase ongeacht het ras.

 

Nadelen

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Prins Procare Super Actieve Hond Hondenvoer 15 kg

 

De Prins Procare Hondenvoer Super – Opgroeiende Actieve Hond – 15 kg is speciaal bestemd voor honden die in de actieve jaren van hun leven zijn.

Dit hoogwaardige voer houdt je hond in een goede conditie en zorgt voor een gezonde en glanzende huid en vacht. De speciale vetzuren zorgen ervoor dat je actieve hond genoeg energie naar binnen krijgt.

Door de hoge verteerbaarheid worden al de belangrijke voedingsstoffen optimaal opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je hond gezond en actief blijft. Er is ook aan vetverbranding gedacht door L-carnitine toe te voegen aan dit product. Dit product is geschikt voor actieve honden, dragende of zogende honden tot een leeftijd van ongeveer 8 jaar.

De smaak is van vlees zodat uw viervoeter het ook gemakkelijker opeet. Er zijn tot nu alleen positieve reviews te lezen van dit product. De kopers vinden dit een top product, want het is van goede kwaliteit.

Dit hondenvoer is geschikt voor honden die heel actief zijn en zorgt ook voor een gezonde vacht. Voorzie je trouwe viervoeter van genoeg energie om te lopen en te spelen, vooral als je hond al voorbij de puppy fase zit.

 

Voordelen

Smaak: bijna alle honden zijn dol op de smaak van deze brokken en eten er dus met plezier van. De brokken hebben een vleessmaak.

Vacht: de brokken hebben een voordelig effect op de vacht van je hond. Dankzij dit voer zal de vacht van je hond mooi glanzen en gezond blijven.

Hoeveelheid: met de inhoud van 15 kg ben je wel even zoet en hoef je niet te vlug opnieuw een zak hondenvoer te kopen. Je kunt ook direct twee zakken bestellen om van een kleine korting te genieten.

 

Nadelen

Leeftijd: dit hondenvoer is geschikt voor volwassen honden maar mist de nodige ingrediënten en voedingsstoffen voor puppies en senior honden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cavom Compleet Hondenvoer 5 kg

 

Als je besluit om een hond te adopteren of te kopen dan zul je wel begrijpen dat dit heel wat werk met zich meebrengt. Zo hoef je alvast uit te kijken naar degelijk hondenvoer en er tevens ook voor zorgen dat je trouwe viervoeter steeds voldoende drinkwater heeft.

Het hondenvoer van het bekende merk Cavom wordt duidelijk door meerdere kopers sterk aangeraden. De verpakking bevat ruim 5 kilogram en dit aan een mooi prijsje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grotere hoeveelheid maar dan zal de prijs uiteraard ook veranderen. Dit hondenvoer is vooral geschikt voor volwassen honden en voorziet in hun dagelijkse behoeften.

Het hondenvoer bevat voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. Op de verpakking kun je zien hoeveel hondenvoer je je hond hoeft te geven. Dit is afhankelijk van het gewicht. We merken dan ook vooral positieve reacties op van de klanten. Volgens één enkele gebruiker is dit hondenvoer toch echt wel nog iets te duur.

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten wat het beste hondenvoer is en wat nu precies het beste merk is. We kunnen alvast opmerken dat de meerderheid van de kopers duidelijk een positief advies geven over dit product. Daardoor zou het vast en zeker wel eens één van de populairste producten in hondenvoer kunnen zijn.

 

Voordelen

Leeftijd: dit hondenvoer wordt vooral aangeraden voor volwassen honden en biedt hen alle nodige voedingsstoffen.

Verpakking: de verpakking bevat ruim 5 kg aan degelijk hondenvoer. Indien je liever een grotere hoeveelheid hondenvoer wilt kopen dan kan dit zonder problemen. Maar de prijs zal dan lichtjes veranderen.

Voedingsstoffen: dit hondenvoer zit boordevol mineralen, vitaminen en plantaardige eiwitten. Verder zijn er ook granen aanwezig die makkelijk te verteren zijn en heerlijke maar vooral gezonde plantaardige oliën.

Gebruiksgemak: op de verpakking zul je een soort van voedingsschema kunnen zien. Zo weet jij ongeveer hoeveel hondenvoer je aan je hond hoeft te geven. Dit is vooral afhankelijk van het gewicht.

 

Nadelen

Prijskaartje: volgens sommige klanten moet je echt nog wel duur betalen om dit hondenvoer te kunnen kopen. En dit vinden ze best wel vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Orijen Puppy Whole Prey – 6 kg // Volledig diervoeder voor honden

 

Het Puppy Whole Prey hondenvoer van het bekende en populaire merk Orijen, kent een ruime inhoud van 6 kg en is voornamelijk bedoeld voor jonge honden binnen de leeftijdscategorie van 1 tot 12 maanden oud. Net zoals bij baby’s, is het ook voor jonge honden belangrijk om gedurende de eerste levensmaanden zoveel mogelijk correcte voedingsstoffen binnen te krijgen zodoende een natuurlijke weerstand te kunnen opbouwen.

Hoewel het Orijen hondenvoer duidelijk lager geprijsd staat dan bijvoorbeeld het Acana Classics voer dat we eerder bespraken, hebben we niet meteen met een hondenvoer aanbieding te maken. Een snelle berekening leert ons dat de prijs per kilo makkelijk oploopt tot ongeveer 9 euro. Toch lijk je dat volgens heel wat klanten positief te voelen in de aangeboden kwaliteit en geprezen voedingswaarden.

Zo wordt het Biologically Appropriate Orijen puppy hondenvoer voornamelijk bereid op basis van scharrelkippen- én kalkoenvlees, aangevuld met de nodige scharreleieren en in het wild gevangen verse vis. Doordat alles gekweekt of gevangen wordt op dan wel in Canadese boerderijen/ wateren, is het voer 100% rijk aan de nodige voedingsstoffen.

 

Voordelen

Toevoegingen: het voer wordt gekenmerkt door enkele nutritionele toevoegingsmiddelen die bijdragen een hoogwaardige voedingswaarde.

Inhoud: het Orijen puppy voer wordt geleverd in een stevige verpakking met een netto inhoud van zo’n 6 kg.

Doelgroep: het voer is hoofdzakelijk bedoeld voor jonge honden binnen een leeftijdscategorie van 1 tot maximaal 12 maanden.

 

Nadelen

Prijs: hoewel klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit en voedingswaarde, vinden sommigen de prijs toch wel wat te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin 3 kg

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor het hondenvoer van het bekende merk Pro Plan. Dit voer is werkelijk ideaal voor honden die vaak last hebben van een geïrriteerde of gevoelige huid. Het helpt te huid te ondersteunen draagt ook bij tot een glanzende en perfecte vacht. De verpakking telt een inhoud van ruim 3 kg maar indien je graag een grotere hoeveelheid aankoopt dan is dit mogelijk.

Het Pro Plan hondenvoer wordt aangeraden voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud. En dan vooral specifiek voor middelgrote tot grote hondenrassen. Het voer is voorzien van geselecteerde eiwitbronnen en verschillende vitamines en andere voedingsstoffen om de huid en vacht te ondersteunen.

De meeste kopers reageren bijzonder positief over de uitstekende kwaliteit en de snelle levering. Echter is er ook een enkele gebruiker die helemaal niet tevreden blijkt te zijn over de kwaliteit en van mening is dat het niet aan te raden is voor honden met een slechte spijsvertering.

We kunnen tenslotte deze top 5 afsluiten met het Pro Plan hondenvoer. Bij heel veel mensen bekend en door velen ook beschouwd als veruit het beste merk. Dit product is ideaal voor volwassen honden en wordt geleverd met een zeer unieke zalmsmaak. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste mogelijkheden.

 

Voordelen

Verpakking: het hondenvoer wordt geleverd in een compacte verpakking van ongeveer 2 kg maar is ook beschikbaar in grotere hoeveelheid.

Doelgroep: dit hondenvoer wordt vooral aanbevolen voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud. Verder hoofdzakelijk voor de middelgrote en iets grotere hondenrassen.

 

Nadelen

Gevoelige spijsvertering: volgens één enkele gebruiker zou dit hondenvoer helemaal niet aan te raden zijn voor honden met een gevoelige of slechte spijsvertering.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Hill’S Science Plan Canine Hondenvoer Mature Adult Light – Kip – 12 kg

 

Ben je op zoek naar een duurzaam hondenvoer dat geschikt is voor volwassen honden en is de prijs daarbij van ondergeschikt belang? Dan raden wij jou aan om het Hill’S Science Plan hondenvoer eens even van naderbij te bekijken. Hoewel het Mature Adult Light voer voornamelijk bedoeld is voor honden vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar oud, blijkt het tevens ook geschikt voor gebruik binnen een leeftijdscategorie van 2 tot 8 jaar.

Dit specifieke Hills hondenvoer wordt geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van 12 kg en blijkt voornamelijk samengesteld op basis van kip zodoende het ideale dieetvoer te creëren. Wees gerust, je hond hoeft echt geen honger te lijden daar het dieetvoer rijk is aan vezels en daardoor het hongergevoel tussen de maaltijden door stilt. In tegenstelling tot het standaard Mature Adult hondenvoer, kent dit specifieke recept tot wel 16% minder calorieën en 48% minder vet.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waarbij klanten positief reageren op de aangeboden kwaliteit, de lange houdbaarheidsdatum en de hoge voedingswaarde ervan.

 

Voordelen

Houdbaar: volgens heel wat klanten kun je het Hill’S Science Plan hondenvoer behoorlijk lang bewaren.

Inhoud: de verpakking kent een royale netto inhoud van wel 12 kg.

Samenstelling: het Mature Adult 7+ voer is voornamelijk samengesteld op basis van kip en telt tot wel 48% minder vetten en 16% minder calorieën.

Vezelgehalte: het hoge vezelgehalte zorgt ervoor dat het hongergevoel tussen de maaltijden door zoveel mogelijk gestild wordt.

 

Nadelen

Geen puppy: dit voer is minder geschikt om aan jonge honden binnen een levensfase van 1 tot 12 maanden te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Royal Canin Shn Maxi Adult – Hondenvoer – 2 x 15 kg – Adult Hond

 

Het Royal Canin Maxi hondenvoer wordt geleverd in een stevige voordeelverpakking van 2 keer 15 kg, wat het totale netto volume op maar liefst 30 kg brengt. Rekening houdend met de aankoopprijs, betekent dit een gemiddelde prijs van ongeveer 3,3 euro per kilogram, wat het voer meteen een pak aantrekkelijker maakt volgens sommige klanten.

Het Royal Canin Shn Maxi Adult hondenvoer is – zoals de naam reeds doet vermoeden – vooral bedoeld voor grote volwassen honden binnen de leeftijdscategorie van 2 tot 8 jaar oud en met een lichaamsgewicht tussen 25 en 45 kg. Doordat het Maxi Adult hondenvoer rijk is aan EPA en DHA vetzuren en voorzien werd van een aanzienlijke hoeveelheid taurine, zorgt het niet alleen voor een optimale spijsvertering maar tegelijk ook voor een goed functionerende hartspier.

Bekijken we de online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten een positief advies geven op basis van de lange houdbaarheid en de geleverde kwaliteit. Slechts één koper is van mening dat het Royal Canin Maxi Adult hondenvoer te veel ongezonde vulstoffen bevat.

 

Voordelen

Inhoud: je geniet een heuse voordeelverpakking waarbij jou 2 zakken van elk 15 kilogram worden toegestuurd.

Doelgroep: het voer is bedoeld voor grote volwassen honden van 2 tot 8 jaar oud en met een lichaamsgewicht tussen 25 en 45 kg.

Spijsvertering: het voer draagt bij aan een optimale spijsvertering dankzij de extra EPA en DHA vetzuren.

Taurine: door toevoeging van taurine wordt het samentrekken van de hartspier extra goed ondersteund en gestimuleerd wat bijdraagt aan een gezond en correct functionerend hart.

 

Nadelen

Opvulstoffen: volgens één koper bevat het Royal Canin hondenvoer te veel onnodige vulstoffen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Brit care hypo allergeen Sensitive hert & aardappel 12kg // Hypoallergeen hondenvoer

 

We sluiten het rijtje af met het hypoallergene hondenvoer jou aangeboden en geleverd door Brit. Het hondenvoer werd correct en stevig verpakt en telt daarbij een netto inhoud van 12 kg waardoor de prijs per kilo op ongeveer 4,9 euro kan worden geschat. Best wel scherp geprijsd voor een kwalitatief hypoallergeen hondenvoer.

Maar er is uiteraard veel meer om in kaart te brengen. Zo omvat het Brit Care Sensitive hondenvoer een correcte hoeveelheid aan hert en aardappel, aangevuld met de nodige vitaminen, mineralen en eiwitten. Doordat het voer overigens geheel graanvrij is, is het uitermate geschikt voor honden die te kampen hebben met huidaandoeningen, vacht- én/ of maagproblemen. Geschikt voor eender welke levensfase en ongeacht het ras!

Bekijken we de online reviews dan zien we ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren opduiken waarbij klanten vooral positief reageren omtrent de lange houdbaarheid, de hoge kwaliteit en de unieke voedingswaarde.

 

Voordelen

Hypoallergeen: in tegenstelling tot de vorige toppertjes, kies je met het Brit Care Sensitive voor een hypoallergeen hondenvoer.

Doelgroep: het voer is bedoeld voor eender welk hond – ongeacht ras of leeftijd – die te kampen heeft met huidaandoeningen, vachtproblemen en/ of problemen aan de maag/ ingewanden.

Samenstelling: het voer is voornamelijk gebaseerd op 35% hert in combinatie met 35% aardappelen en wordt verder aangevuld met onder meer kippenvet, gedroogde appels, natuurlijke smaakstoffen, kruiden, vruchten en vitaminen.

 

Nadelen

Niet biologisch: houd er rekening mee dat het voer niet biologisch is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Acana Heritage Puppy & Junior 17 kg – Hond // 1 – 12 maanden

 

Of je met het Acana Heritage Puppy & Junior voor één van de goedkope hondenvoer mogelijkheden kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de kwaliteit van het aangeboden voedsel wat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren oplevert. Kortom, de moeite waard om het Acana hondenvoer even onder de loep te nemen.

Zo wordt het hondenvoer geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van maar liefst 17 kg. Is het de eerste keer dat je het hondenvoer uitprobeert, kies dan voor een compactere verpakking zoals de optie van 11,40 of 6 kg. Het Acana Heritage hondenvoer is daarbij voornamelijk bedoeld voor puppy’s en jonge honden met een leeftijd van 1 tot en met 12 maanden oud.

Kijken we naar de samenstelling van het voer dan stellen we vast dat het grootste gedeelte uit pluimvee bestaat. Zo geniet je 16% gefileerde kip, 13% gedroogd kippenvlees, 13% gedroogd kalkoenvlees, 6 % vers kippen orgaanvlees zoals lever, hart en nier, ongeveer 6% aan kippenvet en zo’n 4% verse hele eieren. Dit wordt aangevuld met de nodige vitaminen en mineralen alsook 3% gedroogde haring, 3% verse gefileerde platvis en 3% haringolie.  

 

Voordelen

Doelgroep: het Acana Heritage Puppy & Junior hondenvoer is bedoeld voor puppy’s en jonge honden vanaf 1 tot en met 12 maanden oud.

Inhoud: het hondenvoer wordt geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van 17 kg.

Samenstelling: het hondenvoer is voornamelijk samengesteld op basis van kip, kalkoen en visproducten in combinatie met de nodige vitaminen, eiwitten en mineralen.

 

Nadelen

Niet graanvrij: houd er rekening mee dat het hondenvoer van Acana niet graanvrij is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Renske Mighty Omega Plus Adult/Senior Kip – Hondenvoer – 15 kg

 

Het Renske Mighty Omega Plus hondenvoer is bedoeld voor de adult/ senior hond en dus geschikt binnen een leeftijdscategorie van 2 tot en met 8 jaar oud ongeacht het ras. Het hondenvoer wordt daarbij geleverd in een stevige verpakking die hermetisch wordt afgesloten en een royale inhoud van maar liefst 15 kg telt.

Het hypoallergene Renske hondenvoer werd voornamelijk samengesteld op basis van verse kip en rijst waarbij het gebruikte vlees zelfs geschikt is voor menselijke consumptie. Dit toont meteen aan dat het Renske hondenvoer alleen maar rekening houdt met het beste van het beste voor jou trouwe viervoeter. Het geheel wordt verder aangevuld met de nodige Omega 3 én Omega 6 die instaan voor een lang, gezond en uiterst vitaal leven.

Wetenschappelijk onderzoek heeft verder aangetoond dat het Renske hondenvoer licht verteerbaar en makkelijk verdraagzaam is wat het eveneens geschikt maakt voor honden met bepaalde allergieën. Let wel; ook dit voer is niet biologisch noch graanvrij. Toch lijken heel wat kopers overtuigd wat opnieuw een mooie eindscore van 4,8 sterren oplevert.

 

Voordeel

Hypoallergeen: het Renske hondenvoer is 100% hypoallergeen en bijgevolg ook geschikt voor honden die te kampen hebben met bepaalde allergieën.

Inhoud: de verpakking telt een royale inhoud van maar liefst 15 kg.

Leeftijd: Het Renske Mighty Omega Plus hondenvoer is uitermate geschikt voor volwassen honden binnen een leeftijdscategorie van 2 tot 8 jaar oud.

Samenstelling: het voer is hoofdzakelijk samengesteld op basis van een goede verhouding kip en rijst en werd aangevuld met de nodige Omega 3 én Omega 6.

 

Nadelen

Geen actieve honden: volgens één koper zou dit specifieke voer niet geschikt zijn voor erg actieve honden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Prins Procare Standaard-Fit 15 KG Adult hond 2-8 jaar

 

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde voedingsbron voor je trouwe viervoeter tussen 2 en 8 jaar oud? Dan loont het de moeite om dit product van Prins alvast even van naderbij te bekijken. Het hondenvoer wordt bij jou thuis geleverd in een stevige en duurzame verpakking met een maximale inhoud van 15 kg.

Dit natuurlijke hondenvoer bevat heel wat belangrijke bouwstoffen die kunnen bijdragen in de ontwikkeling van je hond. Zo is het voer voorzien van ruim 24% ruwe eiwitten, amper 12% ruw vet, tot wel 1,2% calcium, 0,7% kalium, 0,1% magnesium en wel 0,2% natrium. Verder werden bepaalde mineralen en voedingsstoffen extra toegevoegd zodat je huisdier werkelijk alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aanschaf van dit hondenvoer. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit product helemaal niet graanvrij is. Bijgevolg niet zo een goed idee indien je hond allergisch reageert op granen.

Heb je één of meerdere honden bij jou thuis rondlopen? Dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke hondenvoer dat je wordt aangeboden door Prins. De voorwaarde is wel dat je hond minimaal 2 jaar oud is en maximaal ongeveer 8 jaar oud.

 

Voordelen

Verpakking: op het moment dat je besluit dit hondenvoer aan te kopen, haal je een verpakking van maar liefst 15 kg in huis.

Gebruiksvriendelijk: je hoeft je geen zorgen te maken want je trouwe viervoeter krijgt dankzij dit voer, alle nodige bouwstoffen binnen. Denk maar aan eiwitten, vetten, magnesium, natrium en tal van vitaminen en mineralen.

 

Nadelen

Niet graanvrij: jammer genoeg blijkt ook dit hondenvoer helemaal niet graanvrij te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Hill’s Science Plan – Canine Mature/Adult – Medium Lamb & Rice12 kg

 

Ben je op zoek naar een volwaardig hondenvoer voor jouw trouwe volwassen viervoeter, dan lijkt het Hill’s Science Plan alvast het bekijken meer dan waard. Het voer wordt jou aangeboden in een stevige – overigens goed hermetisch afgesloten – verpakking en telt een inhoud van maar liefst 12 kg. Echter, kun je dit Hills hondenvoer tevens ook in compact formaat aanschaffen indien gewenst, wat best wel handig is indien je het voer nog nooit hebt uitgeprobeerd.

Het Hills Science Plan Mature Adult 7+ is, zoals je al kunt vermoeden, vooral bedoeld voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar oud. Het voer op basis van lam en rijst is daarbij uitermate geschikt voor medium-grote honden met een lichaamsgewicht van zo’n 11 tot maximaal 25 kg en draagt onder andere bij aan het energielevel en het behoud van een gezonde weerstand.

Een blik op de online reviews toont meteen heel wat positieve klantreviews aan waarbij klanten aangeven duidelijk tevreden te zijn over de geleverde kwaliteit van het voer. Slechts één koper vindt de verpakking vrij compact en had liever de mogelijkheid gehad om een grotere hoeveelheid in 1 keer aan te kopen.

 

Voordelen

Verpakking: het Hills hondenvoer wordt jou aangeboden in een stevige verpakking met een inhoud van 12 kilogram.

Samenstelling: het voer is voornamelijk samengesteld op basis van lam en rijst en wordt aangevuld met de nodige eiwitten, mineralen en vitaminen zoals Omega 3 en 6.

Doelgroep: het Hills Science Plan Adult Mature hondenvoer is bedoeld voor medium-sized honden met een lichaamsgewicht van 11 tot 25 kg en vanaf een leeftijdscategorie van 7 jaar oud.

 

Nadelen

Te kleine verpakking: één koper had de verpakking toch liever wat groter gezien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

13. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen 12kg met 50% vlees!

 

Op zoek naar een hondenvoer dat voor de helft uit puur vlees bestaat? Dat kan met dit unieke voer van het, al dan niet bekende merk Brit. Dit hondenvoer is daarbovenop ook nog eens hypoallergeen en dus geschikt voor honden die te kampen hebben met bepaalde allergieën. Denk hierbij maar aan huidaandoeningen en/ of vachtproblemen.

De verpakking telt een inhoud van maar liefst 12 kg en wordt aanbevolen voor volwassen honden met een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud. Bij voorkeur honden van medium grootte waarbij het lichaamsgewicht minimaal 10 kg en maximaal 25 kg bedraagt. Het voedsel bevat maar liefst 26% aan ruwe eiwitten en ongeveer 16% vet. Het vochtgehalte bedraagt 10% en verder werd het voer aangevuld met tal van belangrijke vitaminen en mineralen zoals fosfor en calcium.

De combinatie van rijs met lamsvleesmeel, kippenvet en zalmolie zorgt ervoor dat je hond deze brokken met smaak zal opeten. Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen ondanks de hoge prijs. Klanten reageren unaniem en beoordelen het product met een maximumscore van 5 sterren.

Mag het toch allemaal net iets meer zijn? Dan kun je altijd nog kiezen voor dit hondenvoer, afkomstig van Brit. We hebben het jou zo makkelijk mogelijk willen maken door een opsomming aan te bieden van de voordelen en de nadelen.

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: heeft je hond bepaalde gezondheidsproblemen zoals huidaandoeningen, allergieën of eventuele vachtproblemen? Dan is dit hondenvoer een aanrader.

Verpakking: bij de aanschaf van het voer krijg je gelijk een inhoud van ruim 12 kg toegestuurd.

Leeftijdscategorie: het voer is speciaal ontwikkeld voor volwassen honden waarvan de minimum leeftijd 2 jaar bedraagt en de maximum leeftijd 8 jaar.

Bestanddelen: het voedsel is voorzien van alle belangrijke bouwstoffen die een volwassen hond nodig heeft en bovendien bestaat 50% van het voer uit duurzaam puur vlees.

 

Nadelen

Kostenplaatje: echter zul je merken dat de prijs toch wel lichtjes boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

14. Energique Nr 4 Speciaal

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het hondenvoer van Energique. De verpakking telt een inhoud van maar liefst 12 kg en is geschikt voor eender welke levensfase. Zowel jonge alsook oude honden zijn dus gebaat bij de aanschaf van dit voer.

Sommige honden kunnen nogal eens last hebben van maag- en darmklachten. Dat kan eenmalig zijn maar bij sommigen is het echter een ernstig probleem. Dit kun je echter al grotendeels oplossen een speciale voeding aan te schaffen die minder gevoelig is voor maag- en darmen. Ook honden met huidproblemen hebben baat bij dit unieke hondenvoer dat voornamelijk uit ruw vlees bestaat.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties bij dit product zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het om een recent type hondenvoer gaat dat nog maar nieuw in het assortiment zit. Echter kan ook de hoge prijs een verklaring geven voor het ontbreken van online reacties.

Uiteindelijk is er nog altijd een keuze om te kiezen voor dit unieke hondenvoer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Energique. Alvorens je besluit het voer aan te kopen, kan het raadzaam zijn om de voor- en nadelen even tegenover elkaar af te wegen.

 

Voordelen

Verpakking: bij de aanschaf van dit hondenvoer zul je merken dat er tot wel 12 kg wordt geleverd.

Gebruiksvriendelijk: het voer is speciaal ontworpen voor honden die te kampen hebben van, al dan niet chronische, darmklachten en/ of maagklachten. Ook honden met mogelijke vacht- en/ of huidproblemen kunnen hiermee gebaat zijn.

 

Nadelen

Kostenplaatje: echter zul je wel heel wat meer budget moeten voorzien daar het hondenvoer niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

15. Orijen Whole Prey Original Dog Kip&Kalkoen – Hondenvoer – 7 x 2 kg

 

We sluiten het rijtje af met het bekende Orijen hondenvoer dat geleverd wordt in een heuse voordeelverpakking van 7 keer 2 kg, wat het totaalplaatje op maar liefst 14 kg brengt. Heb je het Orijen Whole Prey Original nog nooit eerder gekocht, kies dan voor een compacte verpakking met een inhoud van 2 of 11,4 kg alvorens over te schakelen op een royale inhoud.

Het Orijen Original hondenvoer kent daarbij een unieke samenstelling op basis van onder meer scharrelkip, kalkoen, scharreleieren en wild gevangen vis en blijkt zo goed als graanvrij te zijn. Het geheel wordt verder aangevuld met de nodige eiwitten, vitaminen en mineralen zoals het broodnodige Omega 3 én 6. In tegenstelling tot heel wat andere toppertjes in deze selectie, is het Orijen Whole Prey Original hondenvoer geschikt voor eender welke levensfase ongeacht het ras.

Klanten melden meteen dat de kwaliteit van het hondenvoer subliem is en laten tevens weten dat hun trouwe viervoeters dol zijn op de smaak van het Orijen hondenvoer. Slechts één koper ondervond problemen met de levering.

 

Voordelen

Inhoud: de verpakking telt een set van 7 zakken Orijen Whole Prey Original hondenvoer van elk 2 kg wat het totaalplaatje op 14 kg brengt.

Samenstelling: het voer kent een unieke samenstelling waarin kip, kalkoen, scharreleieren en wild gevangen vis centraal staan.

Doelgroep: het hondenvoer is geschikt voor eender welke levensfase ongeacht het ras en/ of de grootte.

 

Nadelen

Prijskaartje: hoewel klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, kan de prijs voor anderen dan weer een domper op de feestvreugde betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenvoer koopgids

 

Als dierenliefhebber wil jij enkel het beste voor je hond. Dat geldt ook voor het hondenvoer, je wilt dat je trouwe viervoeter enkel het beste voedsel geeft zodat hij of zij levendig en gezond blijft. Welk soort hondenvoer koop je dus het best voor jouw hond, welke voedingsstoffen zijn belangrijk? Hoeveel geld heb je over voor het voedsel van je huisdier? Spelen de grootte van de hondenbrokken en van de verpakking een rol?

 

 

Verschillende soorten hondenvoer

Het is aangeraden om je hond twee keer per dag voedsel te geven, bij sommige honden kun je dit spreiden over 4 keer maar dan door kleinere porties per keer te geven. Er bestaan vele soorten hondenvoer die verschillen voor jonge en oudere honden. Het hangt van verschillende factoren af. Je hond is misschien allergisch aan één van de ingrediënten of krijgt er een dunne ontlasting van. Je moet dus tijd maken om het ideale hondenvoer voor jouw hond te vinden, er bestaat zelfs hondenvoer specifiek per ras.

Je kunt kiezen voor droogvoer, dit is het bekendste voedsel voor honden. Het zijn de typische hondenbrokken die zorgen dat het gebit van je hond sterk blijft. Dit type voedsel blijft ook langer goed maar er zit minder water in. Zorg dus altijd voor vers water bij het droogvoer van je hond.

Een andere keuze is natvoer of blikvoer. Dit voedsel bestaat voor een groot deel uit water. Het nadeel is echter dat honden er niet op kauwen dus er bestaat meer kans dat tandsteen voorkomt. Je wisselt dit soort voer beter af met droogvoer.

Verder bestaat er nog puppyvoer voor honden die jonger zijn dan 6 maanden. Dit voer bevat meer eiwitten en calorieën zodat de puppy’s beter groeien. Het omgekeerde is senioren hondenvoeding voor honden vanaf ongeveer 6 jaar. Dit hondenvoer bevat stoffen die voorkomen dat je hond dik wordt omdat ze op deze leeftijd al minder actief zijn.

 

Essentiële voedingsstoffen

Hondenvoer heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om voordelig te zijn voor je hond. De belangrijkste zijn water, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en vetten. Het water dient als transport voor de voedingsstoffen, zo kan je viervoeter de voedingsstoffen beter opnemen.

Eiwitten zijn heel belangrijk. Het weefsel in het lichaam van je hond bestaat voor de helft uit eiwitten dus het is belangrijk dat er zeker 20% eiwitten in het hondenvoer zit. Dit is belangrijk voor verschillende redenen. Zo blijven bijvoorbeeld de huid en de vacht gezond door genoeg eiwitten. Toch zijn er ook minder nuttige eiwitten zoals collageen.

Koolhydraten en vetten geven energie aan je hond en vetten zijn ook belangrijk voor een goed onderhoud van de huid en de vacht van je viervoeter. Als er meer dan 14% vetten in het voedsel zit dan geven de brokken genoeg energie aan je hond om de ganse dag te spelen en te wandelen.

Mineralen zorgen voor een goede spierbeweging en zijn ook belangrijk voor de botten en het gebit van je trouwe viervoeter. De vitaminen zorgen voor biochemische processen zodat het lichaam van je hond beter werkt. Dit zijn de belangrijkste voedingsstoffen om rekening mee te houden.

Controleer ook of je hond geen allergieën heeft. Granen en maïs zijn de meest voorkomende boosdoeners. Als je hond meer gaat krabben nadat je het eten veranderd hebt dan zou dat wel eens het gevolg kunnen zijn van een allergie. Je kunt dan beter een ander hondenvoer met andere ingrediënten proberen om het probleem te ontdekken.

 

 

Grootte van de brokken en de verpakking en de kostprijs

De vorm en de kleur van de hondenbrokken hebben geen enkel belang bij het kiezen van het perfecte voedsel voor jouw hond. De grootte van de hondenbrokken, daarentegen, is een ander paar mouwen. Grotere hondenrassen zullen geen problemen hebben met het eten van grote hondenbrokken maar als je een kleinere hond hebt zou dat wel eens voor problemen kunnen zorgen. Denk maar aan een chihuahua, voor zo’n kleine hond koop je beter kleinere hondenbrokken.

Er bestaan verschillende verpakkingen voor hondenbrokken. Je kunt zakken kopen van 3 kg maar er bestaan ook zakken van 12 kg. Reken eerst zelf uit hoeveel brokken je hond of honden eten per maand want het is aanbevolen om de brokken niet langer dan een maand na opening te bewaren. Het aroma en de textuur kunnen namelijk aangetast worden.

De prijs van hondenbrokken varieert volgens de soort en de kwaliteit. Wil je enkel het beste voor je hond met biologische ingrediënten dan zul je natuurlijk meer geld betalen dan wanneer je gewone zakken in de supermarkt koopt. Online kun je makkelijk verschillende aanbiedingen vergelijken voordat je beslist welke hondenbrokken je wilt kopen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?

In de meeste gevallen is het zo dat wanneer een hond minder ontlasting heeft, hij effectief een grotere hoeveelheid essentiële voedingsstoffen uit het hondenvoer opneemt. Als je hond abnormaal veel ontlasting maakt, dan kan dit dus een teken zijn dat niet voldoende voedingsstoffen worden opgenomen.

Er bestaan dan ook enkele soorten hondenvoer die ervoor kunnen zorgen dat je hond minder ontlasting aanmaakt en bijgevolg de nodige voedingsstoffen tot zich neemt. Het hondenvoer moet daarom bestaan uit verschillende essentiële basiselementen. Denk maar aan dierlijke eiwitten, water, vitamines, mineralen, vezels, onverzadigde vetten en uiteraard ook de aanwezigheid van licht verteerbare koolhydraten.

Q2: Waarom graanvrij hondenvoer geven?

Er zijn heel veel soorten hondenvoer die voorzien zijn van een bepaalde portie of hoeveelheid granen. Toch loont het de moeite om eventueel te kiezen voor een specifieke soort hondenvoer die helemaal geen granen bevat. Net zoals mensen, zijn er ook heel veel honden die lijden aan bepaalde allergieën.

In de meeste gevallen is het zo dat heel wat honden de aanwezigheid van granen in hun voeding niet goed kunnen verteren. Diarree en buikpijn zijn dan alvast normale reacties. Zeker voor jonge honden is het gebruik van granen eerder af te raden. In dergelijke gevallen kan het dan juist raadzaam zijn om toch op zoek te gaan naar een graanvrij type hondenvoer.

 

Q3: Waarom lam en rijst in het hondenvoer verwerkt?

Je zult het ondertussen wel al gemerkt hebben maar er bestaan wel degelijk diverse soorten hondenvoer. Zo zul je merken dat er heel veel merken een type hondenvoer aanbieden waarbij de combinatie van rijst en lamsvlees tot de mogelijkheden behoort. Hondenvoer waarbij de belangrijkst bestanddelen rijst en lam blijkt te zijn, kunnen een goede aanbeveling zijn voor honden die te kampen hebben met gevoelige darmen.

Heb je gemerkt dat je hond niet alle hondenvoer even goed verteert en/ of dat je trouwe viervoeter vaak met diarree kampt? Dan lijkt het een goede oplossing over te schakelen naar een hondenvoer specifiek met lam en rijst en bij voorkeur ook nog eens granenvrij.

 

Q4: Wat zit er in hondenvoer?

Op het gebied van hondenvoer bestaan er heel wat verschillende soorten. Zo kun je kiezen tussen diverse smaken zoals kip, lam of rund net zoals ook de toevoegingen anders kunnen zijn. Zo heb je hondenbrokken aangevuld met granen, rijst, natuurlijk vlees of bepaalde groenten en fruitsoorten.

Toch zul je merken dat degelijk hondenvoer steevast uit dezelfde 7 bestanddelen bestaat. Denk maar aan de aanwezigheid van dierlijke eiwitten en mineralen. Maar ook de aanwezigheid van onverzadigde vetten en licht verteerbare koolhydraten, net zoals vezels, vitamines en water blijken alvast van groot belang te zijn. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee.

Q5: Wat betekent “breed” in hondenvoer?

De zoektocht naar het perfecte hondenvoer, zal je aantonen dat bepaalde merken en soorten hondenvoer geselecteerd worden per “breed”. Daarmee bedoelt men dat het hondenvoer geschikt is voor een specifiek bepaald ras. Zo heb je heel wat soorten hondenvoer speciaal ontwikkeld voor Labradors, Duitse Herders of andere grote rashonden die behoorlijk actief zijn.

Uiteraard zijn er ook kleine rassen zoals de Teckel, Chihuahua of mopshond die kunnen gebruik maken van een type hondenvoer speciaal voor hen ontwikkeld. Dat is vaak een aanrader omdat men zich dan vooral toespitst op de specifieke behoeften en eigenschappen van dat bepaalde ras.

 

 

 

Bibliografie

1) Royal Canin | Hondenvoeding

2) All About Dogs and Chewing

3) How Long Does Pet Food Stay Fresh? | Cuteness

4) Drfoxmag Magazine

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondenfietskarren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zelfs oudere honden en/ of honden met gewrichtsproblemen willen graag nog even mee op wandel- of fietstocht. En met behulp van een degelijke en stevige hondenfietskar is dat vandaag de dag niet langer een probleem. Aangezien het uitgebreide assortiment zo nu en dan voor heel wat keuzestress zorgt, selecteerden wij alvast enkele huidige toppertjes. Zo blijkt de Trixie hondenfietskar alvast een schot in de roos en bijzonder stevig en comfortabel dankzij de combinatie van het metalen frame en de polyester bekleding. Daartegenover staat de Fietskar Large Jogger functie Vering van Topmast die dan weer geleverd wordt inclusief een extra loopwiel én een verstelbare duwstang.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenfietskarren (Reviews) van 2022

 

Trixie, Doggyride en Flamingo; het zijn allemaal voorbeelden van merken die een duurzame hondenfietskar op de markt hebben gebracht. Ben je op zoek naar een hondenfietskar voor een grote hond of liever een inklapbaar exemplaar? Het is werkelijk allemaal mogelijk. Bekijk de 5 topproducten hieronder die wij voor jou hebben geselecteerd en kies er vervolgens de beste hondenfietskar uit. Neem rustig de tijd om de bijbehorende reviews en het advies van klanten even door te nemen. En wie weet zit er wel een aanbieding tussen.

 

 

1. Trixie Hondenfietskar – L 75 x 86 x 80 (145) cm , Polyester + metaal

 

De zoektocht naar de beste hondenfietskar is niet zo vanzelfsprekend gezien het toch wel ruime aanbod dat tegenwoordig voorhanden is. Toch lijkt deze Trixie hondenfietskar heel wat klanten te bekoren, wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. Daarbij kent de hondenfietskar een totale afmeting van 75 x 86 x 80 (145) cm aangevuld met een maximale draagkracht van 30 kg. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor kleine en middelmatige hondenrassen maar eveneens als hondenfietskar voor bepaalde grote honden.

Verder blijkt de hondenfietskar uitgerust met een stevig metalen frame in combinatie met een weerbestendige polyester bekleding waardoor de kar onder om het even welke weersomstandigheden kan worden gebruikt. 

De hondenkar van Trixie is bovendien afgewerkt met meerdere kijkvensters/ ventilatiegaten waardoor je hond alles perfect in de gaten kan houden en steeds van voldoende frisse lucht voorzien is. HIj wordt geleverd inclusief een stevige stang waarmee je hem aan je fiets kunt vastmaken, een voor- en achterdeurtje en een degelijke wielmaat van ongeveer 20 inches.

 

Voordelen

Formaat: vanwege zijn relatief normale tot grote afmeting kan deze fietskar ook perfect voor bepaalde grote hondenrassen worden gebruikt. 

Koppelstuk: dankzij het koppelstuk kun je de hondenfietskar makkelijk en snel aan eender welke fiets bevestigen. Bovendien wordt dit koppelstuk bij de aankoop meegeleverd.

Materialen: het is een stevige en duurzame hondenfietskar waarbij men verschillende materialen met elkaar heeft gecombineerd. Denk maar aan metaal en waterbestendig polyester.

Draagkracht: je kunt deze hondenfietskar maximaal met 30 kg belasten.

 

Nadelen

Slechte kwaliteit: we stellen vast dat een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Fietskar Large Jogger functie Vering. Topmast hondenfietskar – Loopwiel/ duwstang

 

In de top 3 “beste hondenfietskarren” zul je vast en zeker dit exemplaar van Topmast mogen verwachten. De Topmast hondenfietskar kent daarbij een totale afmeting van 80 x 56 x 63 cm en een gewicht van 12 kg wat resulteert in een maximale belastbaarheid van ongeveer 30 kg.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles want verder blijkt de hondenfietskar met vering én asbevestiging eveneens uitgerust met een joggerfunctie wat meteen verklaart waarom hij geleverd wordt met een extra loopwiel én een verstelbare duwstang. Tot slot werd de kar afgewerkt in een neutraal donkerblauw design met – aan de bovenkant én zijkanten – doorkijkvenstertjes die eveneens voor voldoende ventilatie lijken te zorgen.

Nemen we even een kijkje naar de online reviews dan zien we tot op heden alleen maar positieve reacties van klanten verschijnen gaande van een fraai design tot een gebruiksvriendelijk en kwalitatief ontwerp. Niet verwonderlijk dus dat dit een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren oplevert.

 

Voordelen

Joggerfunctie: in tegenstelling tot andere karren, garandeert deze hondenfietskar een uitstekende joggerfunctie en wordt hij geleverd inclusief extra loopwiel en verstelbare duwstang.

Draagkracht: je kunt de hondenfietskar met een gewicht van maximaal 30 kg belasten.

Formaat: de hondenfietskar maat L kent een totale afmeting van 80 x 56 x 63 inclusief een gewicht van 12 kg.

Budgetvriendelijk: vergelijken we de prijs van deze hondenfietskar met andere gelijkaardige modellen, dan kunnen we alleen maar vaststellen dat deze aardig goed meevalt.

 

Nadelen

Design: het is misschien wel jammer dat deze Topmast hondenfietskar niet in meerdere kleuren en/ of designs voorhanden is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Flamingo Doggy Liner Economy – Hondenfietskar – Laadvermogen: 40 kg

 

Met de Doggy Liner Economy hondenfietskar van Flamingo kies je voor een behoorlijk ruim exemplaar dat niet alleen geschikt is voor kleine en middelgrote maar ook grote honden. Hij kent hierbij een totale afmeting van 125 x 95 x 72 cm inclusief een binnenafmeting van 77 x 52 x 67 cm en een laadvermogen van maar liefst 40 kg. 

Verder blijkt het frame inclusief de framebevestiging voornamelijk uit metaal te zijn vervaardigd aangevuld met een waterbeschermende kap inclusief kijkvensters/ ventilatiegaten. Op die manier kan je trouwe viervoeter alles goed in de gaten houden en genieten van wat extra frisse lucht. De kar blijkt daarnaast eveneens voorzien van meerdere reflectoren en een wimpel wat van hem echt een paradepaardje maakt.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie score van 4,4 sterren zien waarbij klanten niet alleen tevreden zijn over het leuke design maar ook de ruimte en gebruiksvriendelijkheid. Slechts enkelen vinden de kwaliteit van de stof ondermaats.

 

Voordelen

Inklapbaar: ben je op zoek naar een hondenfietskar die inklapbaar is dan is dit exemplaar misschien wel een goede aanbeveling.

Handig in gebruik: deze hondenfietskar met framebevestiging wordt geleverd inclusief een wimpel, meerdere luchtroosters en diverse reflectoren.

Laadvermogen: de Doggy Liner Economy fietskar biedt een ruim belastbaar gewicht van maar liefst 40 kg aan.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal klanten lijkt niet 100% tevreden te zijn over de aangeboden kwaliteit van de stofbekleding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trixie hondenfietskar opvouwbaar – Belastbaar gewicht: 15 kg

 

Net zoals het eerste product lijkt ook deze hondenfietskar jou te worden aangeboden door Trixie waardoor het vast en zeker tot één van de populaire en beste merken uit het rijtje behoort. De kar kent een totale afmeting van 74 x 58 x 93 cm en biedt een belastbaar gewicht van maximaal 15 kg, wat hem vooral geschikt maakt voor kleine tot middelgrote hondjes. Na gebruik klap je de hondenfietskar eenvoudig dicht waardoor je heel wat extra ruimte kunt besparen.

De kar is overigens niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar tevens ook voorzien van alle mogelijke comfort. Denk hierbij maar aan de in hoogte verstelbare duwstang, een vastzetrem, diverse reflectoren, een handig achterdeurtje en een geïntegreerde korthouder. Verder werden nog een uitneembare bodemplaat én ligmat uit visco-elastisch schuim aan het plaatje toegevoegd om de rit voor je trouwe viervoeter zo comfortabel mogelijk te maken.

We zien uit de reacties dat heel wat klanten overtuigd lijken van het design en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Slechts één koper had misschien toch net iets meer kwaliteit verwacht en dat is jammer.

 

Voordelen

Materiaal: terwijl het frame voornamelijk uit duurzaam metaal vervaardigd blijkt, heeft men voor de bekleding gekozen om te werken met polyester. Verder is de uitneembare bodemplaat voorzien van een slipvaste bekleding en blijkt de ligmat afgewerkt met visco-elastisch schuim.

Gebruiksgemak: de fietskar blijkt diverse opbergvakjes aan te bieden alsook een bekerhouder, een regenhoes, meerdere reflectoren, een vastzetrem en een veiligheidsvlag.

Veiligheid: dankzij de geïntegreerde korthouder kan worden voorkomen dat je huisdier uit de fietskar springt.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt 1 koper niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Croozer Hondenfietskar – Bruuno (XXL) – Parkeerrem op beide wielen

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Croozer hondenfietskar die speciaal in het leven werd geroepen om ook grotere hondenrassen op een veilige én comfortabele manier te kunnen vervoeren. De Bruuno XXL van Croozer kent daarbij – gerekend vanaf de buitenkant – een totale afmeting van 115 x 86 x 103 cm wat resulteert in een vloeroppervlakte van 100 cm én een deuropening van wel 46 bij 73 cm. Klap je de hondenfietskar na gebruik dicht, dan beperkt het formaat zich tot 110 x 86 x 26 cm wat het net iets handiger maakt om hem in zijn geheel op te bergen.

Maar dat is uiteraard niet alles want de fietskar wordt verder aangevuld met een stel brede 20 inch wielen en een ruim gewicht van 18 kg wat resulteert in een totale draagkracht van maar liefst 45 kg. De uit aluminium vervaardigde kar met framebevestiging geniet eveneens een universele koppeling, een praktische achterverlichting op batterijen, een zichtbare veiligheidsvlag, een degelijke antislipvloer én makkelijk open te ritsen panelen aan de voor- én bovenkant. 

Hoewel deze fietskar op het eerste gezicht alles in huis heeft om een heus toppertje te worden, werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent eventuele klantervaringen.

 

Voordelen

Formaat: de buitenkant van de hondenfietskar kent een totale afmeting van 115 x 86 x 103 cm wat hem geschikt maakt voor grote honden met een lichaamsgewicht tot 45 kg, een lengte van maximaal 115 cm én een schofthoogte van maximaal 85 cm.

Uitvoering: de hondenfietskar werd voornamelijk uit duurzaam en lichtgewicht aluminium vervaardigd en afgewerkt met een prachtige groene kleur.

Comfort: de lage brede deuropening maakt het voor jouw viervoeter iets eenvoudiger om de hondenfietskar te betreden. Het geheel wordt aangevuld met een stevige antislipvloer, een goede ventilatie en eenvoudig open te ritsen panelen aan de boven- én voorkant.

Wielen: de kar maakt gebruikt van 20 inch wielen die elk afzonderlijk voorzien zijn van een uitstekende parkeerrem.

 

Nadelen

Prijskaartje: we durven vermoeden dat de hoge prijs misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenfietskarren Koopgids

 

Ben je van nature sportief en maak je graag lange fietstochten? En is het hierbij je wens om je hond of hondjes te kunnen meenemen? Dat kan wel degelijk met behulp van een degelijke hondenfietskar. Toch raden wij jou aan om niet gelijk de eerste de beste kar aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende hondenfietskarren te vergelijken en houd daarbij rekening met aanbiedingen. Het is een aanbeveling om verder aandachtig te zijn voor het gebruiksgemak, de prijs, de kwaliteit en het formaat.

Wat is een hondenfietskar

Een hondenfietskar kun je beschouwen als een duurzaam en praktisch vervoersmiddel, speciaal ontworpen voor honden. Je kunt dergelijke hondenfietskar met behulp van een koppelsysteem aan je fiets bevestigen zodanig dat het mogelijk wordt om je trouwe viervoeter mee te nemen. Afhankelijk van de hondenfietskar die je besluit aan te kopen, zul je merken dat bepaalde karren iets meer mogelijkheden aanbieden.

Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de hondenfietskar voorzien is van een zonnescherm en/ of gaasmateriaal zodanig dat er voldoende ventilatie en luchtstroom wordt voorzien. Houd daarnaast ook rekening met de wendbaarheid van de hondenfietskar en eveneens met de maximale belastbaarheid. Bedenk ook of de kar uit stevige materialen gemaakt is of niet.

 

Het gebruiksgemak en de voordelen

Misschien zie je het momenteel nog niet, maar het gebruik van een hondenfietskar biedt wel degelijk heel wat voordelen. Zo geniet je een enorme bewegingsvrijheid aangezien je je trouwe viervoeter vanaf nu overal mee naartoe kunt nemen. Wil je een lange fietstocht maken met het hele gezin, dan kan je hond vanaf nu makkelijk mee.

Daarnaast biedt het ook heel wat veiligheid. Je zult het al zeker wel eens meegemaakt hebben dat mensen hun hond aan de lijn meenemen tijdens het fietsen. Jammer genoeg blijkt dat helemaal niet zo veilig te zijn als vele mensen denken. Je hond verschiet of ziet een vogel waar hij achter wilt lopen, de lijn raakt verstrikt in het fietswiel of met de ketting van je fiets waardoor je valt.

Tot slot is de aanschaf van een hondenfietskar een goed idee indien je hond al wat ouder is en niet meer zo goed mee kan maar wel wilt. Op die manier hoeft je trouwe vriend helemaal niets te missen op zijn oude dag. Ook een hond met gewrichtsproblemen kan hier baat bij hebben en alsnog genieten van een uitje.

 

De gebruikte materialen en de kwaliteit ervan

Als we gaan letten op de gebruikte materialen dan zien we dat het frame van de meeste hondenfietskarren uit duurzame maar stevige materiaalsoorten zijn vervaardigd. Denk hierbij maar aan metaal of lichtgewicht aluminium. Vaak wordt dit gecombineerd met een behuizing uit polyester, plastic, kunststof of nylon. Polyester is bijvoorbeeld een goed idee daar het waterbestendig is. Geen paniek dus indien het plotseling begint te regenen.

Op het moment dat je een keuze moet maken inzake de gebruikte materialen, is het dus belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit van dergelijke materiaalsoorten. Sommige materialen zijn iets duurzamer en zullen langer meegaan, anderen zijn weersbestendig en noem maar op. Een hondenfietskar met een minder ondersteunende bodem kan bijvoorbeeld perfect zijn voor kleine hondjes maar niet voor een hond van 50 kg. Houd hier dus zeker rekening mee.


Het formaat, de draagkracht en de wendbaarheid

De aanschaf van een hondenfietskar verlangt ook iets meer aandacht voor het formaat, de draagkracht en de wendbaarheid. Om het formaat en de draagkracht van een hondenfietskar te kunnen bepalen, moet je uiteraard rekening houden met het lichaamsgewicht en de grootte van je trouwe viervoeter. Een klein hondje zoals een Chihuahua vereist een kleinere draagkracht dan wanneer we het hebben over een Labrador bijvoorbeeld.

Zo ontstaat er een grote verscheidenheid tussen de verschillende hondenfietskarren. Groot en klein, meer of minder draagkracht. Hondenfietskarren met een maximale belastbaarheid van 20 kg zijn zeker mogelijk net zoals er ook karren bestaan waarbij de draagkracht ruim 50 kg betreft.

Wanneer je knopen doorhakt omtrent het formaat en de draagkracht, probeer ook even na te denken over de wendbaarheid. Is de hondenfietskar makkelijk te draaien en te verplaatsen? Kan je fiets het gewicht van de kar en je hond moeiteloos aan. Maar vooral, ben je zelf in staat om de hondenfietskar met hond probleemloos te manoeuvreren?

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een budget van ongeveer 120 euro. Uiteraard bestaan er heel wat hondenkarren die goedkoper of juist duurder te betalen zijn. Dat is vaak afhankelijk van de gebruikte materialen, het formaat en de eventuele extra opties zoals een zonnescherm, insectenscherm en speciaal gaasmateriaal. Ben je van plan de kar vaak te gebruiken of niet? Stel voor jezelf op voorhand een budget vast.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste koelmatten voor honden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de CoolPets Koelmat 24/7 – 40×30 cm, kies je voor een zelfkoelende koelmat waarbij koelte wordt geactiveerd zodra je huisdier op de mat gaat zitten of liggen. Daartegenover staat de Pet Comfort Koelmat voor de Hond die gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering van 50 bij 40 cm en bijgevolg overeenkomt met een standaard maat M. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste koelmatten (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar de perfecte koelmat voor je huisdier? Ga je voor een exemplaar dat zichzelf automatisch herstelt? Of kies toch maar liever voor die XXL uitvoering? Wij adviseren jou om de 5 top producten die we voor jou selecteerden even rustig te bekijken. Eventueel kun je ook rekening houden met de online reviews. Kies vervolgens de koelmat uit die het best bij je huisdier past.

 

 

1. CoolPets Koelmat 24/7 – 40×30 cm – Blauw – S // Coolpets koelmat honden

 

Is er extreme hitte op komst en heb je al gemerkt dat je huisdier het dan behoorlijk lastig krijgt? Dan is een functionele koelmat alvast geen overbodige luxe. Zo wordt de CoolPets honden koelmat door heel wat klanten beschouwd als veruit de beste koelmat, getuige het positieve advies vermeld in de talrijke online reviews én de mooie bijbehorende score van 4,7 sterren. De moeite waard dus om deze koelmat voor honden – die tevens ook perfect als koelmat voor katten kan dienen – eens even onder de loep te nemen.

De koelmat kent daarbij een rechthoekige uitvoering van 40 bij 30 cm – wat overeenkomt met een maat S – en is daardoor geschikt voor puppy’s, katten en kleine rashonden. Dankzij de zogenaamde “Self cooling” technologie, hoef je de koelmat niet in de koelkast te stoppen maar wordt de koelte geactiveerd door druk. Zodra je hond of kat er dus gaat op liggen, wordt de koelte vrijwel geheel automatisch geactiveerd.

Verder blijkt de rechthoekige koelmat voornamelijk uit polyester te zijn vervaardigd en tevens ook beschikbaar in andere formaten. Kortom, de ideale manier om je huisdier bij te staan tijdens de warme zomerdagen.

 

Voordelen:

Materiaal: de rechthoekige koelmat is voornamelijk uit duurzaam en hoogwaardig polyester vervaardigd.

Formaat: de CoolPets koelmat wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 40 bij 30 cm wat overeenkomt met een standaard formaat S maar blijkt daarnaast nog in andere formaten voorhanden.

Self cooling: de mat steunt op het principe van de self cooling technologie en hoeft bijgevolg niet met het stroomnet verbonden te worden noch in de koelkast te worden bewaard.

Doelgroep: de koelmat is niet alleen geschikt voor honden maar kan daarnaast ook perfect door katten worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje verraadt meteen dat de koelmat niet tot de goedkope exemplaren kan gerekend worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Pet Comfort Koelmat voor de Hond – Maat M – 50 x 40 cm // MaxxPro koelmat

 

Nu de klimaatopwarming een feit is en er steeds vaker waarschuwingen wegens hitte zullen worden gemeld, is het misschien wel handig om te investeren in een stevige koelmat voor je hond en/ of kat. Deze MaxxPro pet comfort koelmat kent – net zoals het voorgaande toppertje – een rechthoekige uitvoering van 50 bij 40 cm wat overeenkomt met een standaard maat M.

Daarbij bestaat de mat uit een unieke combinatie van enerzijds PVC materiaal en anderzijds een praktische gel vulling die meteen geactiveerd wordt zodra je huisdier er op gaat liggen/ zitten. Na gebruik kun je de mat overigens makkelijk schoonmaken waardoor het geheel 100% hygiënisch blijft.

Een blik op de online reviews toont dan ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren aan waarbij heel wat klanten het duidelijk eens zijn over de uitstekende kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design. Kortom, voor velen een uitstekende koelmat!

 

Voordelen:

Formaat: de rechthoekige koelmat kent een totale afmeting van 50 bij 40 cm wat overeenkomt met een standaard maat M.

Materiaal: de buitenkant van de koelmat is vervaardigd uit stevige PVC materiaal terwijl de vulling uit gel bestaat.

Onderhoud: je kunt de mat eenvoudig met een vochtige of droge doek schoonwrijven wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met het vorige toppertje, behoort deze koelmat tot de goedkope alternatieven.

 

Nadelen:

Geen grote honden: houd er rekening mee dat de mat mogelijks te klein zal zijn voor grote (ras) honden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Duvo koelmat voor honden XXL Nylon 120 x 80 cm

 

Om je huisdier onmiddellijk verkoeling te geven kun je gebruik maken van het koeldeken van Duvo. De mat is gebruiksklaar,  er komt geen water of elektriciteit bij te pas en het is niet nodig om de mat in de diepvriezer of  koelkast te leggen. Wanneer de koelmat een paar minuten niet gebruikt wordt, herstelt de gelvulling zich automatisch.

Deze XXL koelmat is eenvoudig hanteerbaar en vervaardigd uit sterk en duurzaam nylon, dat jarenlang mee gaat. De mat is waterafstotend, maar moet met de hand schoongemaakt worden. De koelmat kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

De prijs van deze mat is ongeveer dubbel zo hoog als die van de andere koelmatten.  De fabrikant legt de nadruk op de het feit dat de koelmat gevuld is met een veilige gel. Er is slechts 1 recensie terug te vinden waarin melding gemaakt wordt van de duurzame en hoge kwaliteit en de fijne verkoelende werking van dit product.

 

Voordelen:

Grootte: de koelmat is uitgevoerd in XXL (120 x 80 cm) en is dus ook  geschikt voor grote hondenrassen.

Uitvoering: de koelmat is uitgevoerd in sterke en duurzame, waterafstotende nylon, die jarenlang mee gaat. De koelmat is gevuld met een veilige, zelfkoelende gel. Het product is gebruiksklaar en eenvoudig mee te nemen of te verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zal je merken dat het hier een prijzige koelmat betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Relaxdays Koelmat voor Honden en katten 60 x 100 cm koeldeken verkoelende mat

 

Als uw huisdier langdurig aan de warmte blootgesteld wordt, brengt dit vermoeidheid en ongemak met zich mee. Deze koelmat van het merk Relaxdays zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen en beperkt het risico op oververhitting.

De koelmat wordt geactiveerd door de lichaamstemperatuur van je huisdier. Er komt geen water of stroom bij te pas. Bij extreme temperaturen kan je het verkoelingsproces versnellen door de mat in de koelkast te leggen.  Leg de koelmat nooit in de vriezer, want dan is het materiaal onherroepelijk beschadigd. 

Deze blauwkleurige koelmat met polyester hoes is eenvoudig te reinigen is met een vochtige doek. De mat is verkrijgbaar in verschillende afmetingen van S tot XL en het gewicht varieert tussen de 0,6 kg en de 3 kg. Ze is licht hanteerbaar en verplaatsbaar.  Het advies van klanten ontbreekt hier spijtig genoeg.

 

Voordelen:

Functionaliteit: de koelmat wordt geactiveerd door de lichaamstemperatuur van je huisdier, dus je hebt geen water, elektriciteit of een koelkast nodig om deze koelmat te kunnen gebruiken. Bij extreme temperaturen kun je de mat eventueel wel in de koelkast leggen om het koelingsproces te versnellen. 

Afmetingen: je hebt de keuze tussen verschillende afmetingen, S – M – L – XL.  Je kunt de koelmat die, wat de afmetingen betreft, het meest geschikt is voor jouw huisdier uitkiezen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: deze koelmat bevindt zich in de hogere prijscategorieën. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Koeling mat voor huisdieren – 60 x 80 cm // Pets Collection Maat L

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke koelmat voor huisdieren die – eveneens – gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering met een totale afmeting van 60 bij 80 cm en bijgevolg overeenkomt met een standaard maat L. De mat garandeert een unieke zelfkoeling waarbij de koelte wordt geactiveerd zodra je huisdier erop gaat liggen of zitten.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles om over naar huis te schrijven want zo kun je deze koelmat – in tegenstelling tot sommige andere exemplaren – zowel binnen als buitenshuis gebruiken en blijkt de behuizing water- én vuilafstotend te zijn. De mat van Pets Collection bestaat daarbij uit een combinatie van duurzaam PVC materiaal aan de buitenkant en een soort spons met gel vulling aan de binnenkant.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid – en het product bijgevolg een mooie score van 4,4 sterren in ontvangst kan nemen – blijkt één koper niet tevreden met de duurzaamheid.

 

Voordelen:

Materiaal: de buitenkant van de mat is vervaardigd uit een combinatie van polyester en polyvinylchloride terwijl de binnenkant uit een spons met gel bestaat.

Handig in gebruik: de mat is 100% zelfkoelend, blijkt daarnaast water- én vuilafstotend en kan zowel binnen als buitenshuis worden gebruikt.

Formaat: de koelmat wordt gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering van 60 bij 80 cm en komt overeen met een maat L.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: volgens één koper is de koelmat allesbehalve kwalitatief en bijgevolg niet echt duurzaam te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koelmatten voor honden – Koopgids 

 

Wij stellen vast dat meer en meer mensen belang hechten aan de gezondheid en het comfort van hun huisdier. Een koelmat kan het welzijn van je huisdier bevorderen tijdens de (te) warme dagen en de risico’s op oververhitting beperken. Wij raden je aan om niet te impulsief te werk te gaan bij de aankoop van een koelmat. Neem je tijd om de aanbiedingen te vergelijken en bedenk  wat je met een koelmat wilt bereiken,  wat de onderhoudsvoorschriften zijn en over welke mogelijkheden een koelmat voor jouw huisdier moet beschikken. De beoordelingen en aanbevelingen van klanten kunnen je bij je zoektocht helpen.

Wat is een koelmat en hoe werkt ze

Een koelmat is gevuld met een verkoelende substantie. Wanneer uw huisdier op de koelmat gaat liggen, absorbeert de verkoelende vulling de lichaamstemperatuur van het dier. Een koelmat verzacht, verkoelt en voorkomt oververhitting. Wanneer uw huisdier op de koelmat neerligt krijgt het een koel en verfrissend gevoel.  

De koelmatten zijn stuk voor stuk gebruiksklaar. Je hoeft ze niet elektrisch op te laden of laten koelen in je koelkast of diepvriezer. Er zijn koelmatten die je extra koel kunt laten worden in de koelkast en/of in de vriezer. Een koelmat is licht en makkelijk hanteerbaar. Je kan ze overal mee naartoe nemen en ze kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. 

Wanneer je naar warmere oorden trekt is het geen moeite om de koelmat mee in je koffer te stoppen, ze neemt weinig plaats in en weegt niet veel. Net als wij heeft je huisdier een paar dagen nodig om zich aan temperatuursveranderingen aan te passen. Een koeldeken kan hierbij een hulp zijn. Het voordeel is dat de koelmat steeds operationeel is en je niet op zoek moet gaan naar een elektriciteitsaansluiting of een koeling. Ideaal voor onderweg of voor  op de camping.

 

Voordelen van een koelmat

Honden en katten raken op een andere manier hun warmte kwijt dan mensen. Honden en katten zweten namelijk alleen via de zweetklieren in hun voetzolen en proberen af te koelen door overmatig te hijgen. Bij oververhitting is de hond of de kat zelf niet meer in staat om zijn lichaamstemperatuur te regelen. Als de lichaamstemperatuur van je hond te hoog oploopt kan het bloed  stroperig worden met een fatale afloop tot gevolg.

 Wanneer een hond of een kat oververhit raakt moet hij zo snel mogelijk afgekoeld worden. De afkoeling moet geleidelijk gebeuren en niet abrupt. Een koelmat kan hier soelaas bieden. In zeer ernstige situaties is het tevens aan te raden een dierenarts te raadplegen.

De koelmat kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden om tijdens de warme zomerdagen voor verkoeling te zorgen. Op die manier voelt uw huisdier zich comfortabeler en minimaliseer je het risico op oververhitting. Vergeet natuurlijk ook nooit een bakje heerlijk fris water te voorzien voor je trouwe viervoeter.

 

Onderhoudsvoorschriften en andere belangrijke kenmerken en opties

Koelmatten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, van small tot XXLarge. De kleur is universeel blauw, wat geassocieerd kan worden met koude en afkoeling.  Een koelmat is eenvoudig in gebruik en makkelijk mee te nemen. Nagenoeg alle koelmatten zijn gebruiksklaar en hebben geen elektriciteit, water of koeling nodig om te kunnen functioneren.

Bij de meeste koelmatten is de hoes niet afneembaar. Slechts wanneer er een duurzame nylon soort gebruikt wordt, is de koelmat ook waterafstotend. Uiteraard reflecteert dit zich in het prijskaartje.

Er zijn ook koelmatten die je even in de ijskast of vriezer kunt leggen om de afkoeltijd te versnellen. Je kunt ook kiezen voor een koelmat die zichzelf automatisch oplaadt wanneer ze niet gebruikt wordt. Koelmatten kan men zowel binnen- als buitenshuis gebruiken. Koelmatten zijn veilig te gebruiken en je huisdier wordt niet nat als hij op de mat ligt.

Koelmatten kun  je niet in de wasmachine stoppen en moeten bijgevolg met de hand schoongemaakt worden. Je kunt opteren voor een korte handwas of je maakt de koelmat zuiver met een vochtige doek. Het is jammer dat de hoes van een koelmat niet afneembaar is.

Materiaalsoorten en formaat in verhouding met de prijs

De meeste koelmatten hebben een blauwe kleur, met of zonder tekening. Ze zijn functioneel en niet gevoelig voor modetrends. De prijzen variëren naargelang het gebruikte materiaal (nylon of polyester) en de mogelijkheden.

De grootte van je koelmat moet uiteraard afgestemd zijn op de grootte van je huisdier. Om die reden worden er koelmatten aangeboden in verschillende afmetingen. Kies een koelmat die bij het formaat van jouw huisdier past. Het heeft weinig of geen effect wanneer je een te kleine koelmat koopt.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondenbenches – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Soms heeft je trouwe viervoeter wel eens een veilig plaatsje nodig, ergens waar hij naartoe kan als hij wat ondeugend is of om hem op een veilige manier mee te nemen met de wagen. Bij deze keuze zal je merken dat alle hondenbenches aan deze eisen voldoen. We zetten de 3 best beoordeelde hondenbenches alvast even naast elkaar. Zo merken we op dat de lichtgewicht draadkooi een makkelijke onderlade heeft en verkrijgbaar is in de maat XXL of we kunnen kiezen voor de Ninja Edition draadkooi die een schuifdeur heeft en een gewone deur en gemaakt is uit metaal.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenkennels (Reviews) van 2022

 

Als we overgaan tot de aankoop van een hondenbench sta je voor een uitgebreide keuze. Ga je voor de draadkooi Ninja Edition met het handige schuifdeursysteem of kies je voor de nylon reisbench van Topmast. We willen je het advies geven om iedere bench in ons lijstje van 5 topproducten die we voor jou geselecteerd hebben eens rustig te bekijken. Misschien is de aanbieding wel voor jou wel de beste hondenbench. Neem zeker ook eens een kijkje in de online reviews van de klanten, ze zullen je helpen om de juiste keuze te maken. 

 

 

1. Hondenbench XXL met onderlade

 

De hondenbench in het zwart XXL is zonder merk. Deze handige bench is opvouwbaar en heeft een handgreep bovenaan. Hij heeft een mooi eenvoudig design met een zwarte kleur De bench heeft 2 deurtjes die eenvoudig kunnen worden afgesloten. De maat XXL heeft de afmetingen van 121 cm x 74 cm x 81 cm en weegt slechts 10 kg, wat behoorlijk licht is voor een metalen kooi. 

De grote bench is geschikt voor de grote hondenrassen tot 80 kg zoals bijvoorbeeld een Mastiff, Deense dog of Berner Sennenhond. De bench heeft een lade onderaan met 2 hendels zodat die makkelijk schoon te maken is. De hondenbench is gemaakt van metaal met een spijldikte van 3 mm.

In de reviews zien we een algemene tevredenheid over de kwaliteit van de kooi, als het gaat om kleine hondenrassen. Voor grote honden zou deze niet stevig genoeg zijn en makkelijk door plooien als de hond er met  zijn volle gewicht op gaat springen. 

 

Voordelen:

Comfort: de kooi kan opgevouwen worden en kan zo handig opgeborgen worden. Er is een handvat bovenaan om de kooi makkelijk mee te nemen. 

Afmetingen: de kooi komt in de maten small tot XX-large en kan dus naar keuze voor elk hondenras dienen.

Gebruik: deze bench kan zowel als kamerkennel gebruikt worden als voor een transport met de wagen.

 

Nadelen:

Gebruikte materialen: een klant merkt op dat deze kooi niet voor alle hondenrassen geschikt is. Hij zou niet stevig genoeg zijn voor honden met veel kracht.

Niet roestbestendig: er wordt melding gemaakt over het feit dat de bench na een tijdje niet meer roestbestendig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Draadkooi Ninja Edition met schuifdeur 

 

De andere draadkooi in ons lijstje van topproducten is van het merk Duvo en zit met zijn prijs in de laagste prijscategorie van dit type kooien. De prijs-kwaliteitverhouding van deze bench blijkt zeer goed te zijn. De draadkooi is gemaakt van stevig metaal met een bodemschuif in kunststof waardoor hij makkelijk te reinigen is.

De bench Ninja Edition kan worden opgevouwen en heeft een handvat bovenaan om hem zo makkelijk in de auto te kunnen plaatsen. Een gepatenteerd schuifdeursysteem maakt het plaatje compleet. Geen openstaande deurtjes meer die in de weg zitten in kleine ruimtes of bij het vervoeren met de auto. 

De hoeken zijn extra beveiligd met hoekbeschermers. Deze bench is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van welk ras jouw hond is en voor welke doeleinden hij zal worden gebruikt. De online reviews leren ons dat dit volgens zijn gemiddelde prijs een toch wel uitstekende aankoop is. De klanten zijn zeer te spreken over het handige schuifdeursysteem.

 

Voordelen:

Comfort: de bench is inklapbaar en heeft een handvat bovenaan. Door het vernieuwend schuifdeursysteem is deze bench ook nog eens handig in kleine ruimtes.

Afmetingen en kleur: de kooi is verkrijgbaar in de maten small tot XXL en is geschikt voor elk hondenras, hij is enkel verkrijgbaar in het zwart.

Gebruik: deze bench is heel handig voor gebruik in de auto maar ook als kamerkennel in kleine ruimtes. 

 

Nadelen:

Uitvoering: een klant merkt op dat de onderkant, die reliëf heeft voor een antislip effect, wel heel veel lawaai maakt als de hond er over gaat lopen met zijn nagels. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Topmast reisbench nylon hondenbench 

 

Met deze nylon reisbench van het merk Topmast komen we bij de modellen terecht die de populairste zijn bij baasjes van kleine hondenrassen. Hij is ook meteen de goedkoopste in de rij maar daardoor zeker niet minderwaardig.

De nylon reisbench heeft verschillende ventilatiegaten die door middel van een rits open en dicht gemaakt kunnen worden en zo voor veel zicht zorgen voor je trouwe vriend. Ook de bovenzijde kan volledig opengeritst worden.Een gecoat buizenframe zorgt voor extra stevigheid bij deze opvouwbare bench met een handige handgreep voor makkelijk vervoer.

De bench weegt in maat small slechts 5 kg en meet 50cm x 35 cm x 35cm. In de reviews zien we een algemene tevredenheid bij de klanten. De prijs-kwaliteitverhouding blijkt uitstekend te zijn. Geen enkel minpunt werd opgemerkt.

 

Voordelen:

Comfort: de reisbench kan op 3 plaatsen worden opengemaakt en heeft handige opbergvakjes.

Afmetingen en kleur: deze bench komt in de maten 1 tot 7 en is afhankelijk van de grootte van jouw hond. Hij is momenteel enkel beschikbaar in een azuurblauwe kleur.

Gebruik: deze reisbench is perfect voor korte autoritjes of om je viervoeter mee te nemen op camping of op visite.

Extra: een handige tas waarin je spulletjes kunt meenemen en een lekkere zachte vacht worden inclusief meegeleverd.

 

Nadelen:

Formaat: minpuntjes worden door de klanten niet meegedeeld. Wij merken op dat deze reisbench wel grotendeels door baasjes met kleine honden wordt gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Maelson autoreis hondenbench

 

Maelson staat bekend als het beste merk op het gebied van honden en katten accessoires. De degelijkheid en duurzaamheid waarmee deze producten worden vervaardigd, zijn dan ook terug te vinden in deze stoffen kennel. De opvouwbare bench heeft een stalen buizenframe met verwijderbare buitenhoes die gemaakt is in 600D nylon stof en kan gewassen worden. De onderkant die waterbestendig is, is in 900D nylon stof en is verhard.

Het duurzame gaas in de openingen van deuren en ramen is slijtvast en dus niet gemaakt uit rubber die makkelijker scheurt. De openingen kunnen afgedekt worden om je dier wat rust te gunnen. De Maelson hondenbench is verkrijgbaar in de kleuren antraciet grijs en beige. De afmetingen voor de bench in maat large zijn 92 cm x 64 cm x 64 cm, hij weegt ondanks zijn robuuste uiterlijk slechts 5,5 kg.

Er zijn 2 deurtjes, namelijk voor- en zij-ingang om zo het gebruik in een kleine kofferruimte efficiënter te maken, ze worden open en dichtgemaakt door middel van ritsen. Uit de online reviews zien we voor het overgrote deel positieve commentaren op deze bench.

 

Voordelen:

Comfort: de bench is heel licht en bovendien eenvoudig open en dicht te klappen. De bandjes om de veiligheidsgordel door te schuiven zorgen er voor dat hij veilig kan vastgeklikt worden op de achterbank van de wagen.

Afmetingen: de reisbench is verkrijgbaar in 7 maten. De 2 kleinste maten zijn voorzien van een handvat.

Gebruik: de bench is ideaal voor gebruik in de auto of om mee te nemen op reis.

Extra: het verwijderbare kussen kan gewassen worden en zorgt voor extra comfort voor je dier.

 

Nadelen:

Afwerking: een klant merkt op dat de klittenband waarmee de venstertjes open en dicht gemaakt kunnen worden, van een mindere kwaliteit is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tecktake Single hondenbench metalen reisbench

 

De Tectake hondenbench behoort tot de categorie van reiskennels en wordt gebruikt voor transport in de wagen, veelal door mensen in de hondensport  of jagers. Door zijn trapeziumvorm is hij makkelijk in de kofferbak te plaatsen. De bench heeft een stevige aluminium structuur en een houten ondergrond om makkelijk te reinigen. 

De reiskennel moet zelf gemonteerd worden en hiervoor wordt een montagehandleiding meegeleverd. Ondanks zijn afmetingen, 66 cm x 90 cm x 69,5 cm, is deze reisbench met zijn 13 kg een lichtgewicht en vergt het heel weinig kracht om hem in en uit de auto te tillen. De kennel opent met 1 deur vooraan.

In de online reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. De kooi heeft een mooi uitzicht en is afgewerkt met kunststof hoeken, hij wordt door enkele klanten ook binnenshuis gebruikt.

 

Voordelen:

Comfort: een lichtgewicht kennel, makkelijk hanteerbaar en eenvoudig te reinigen.

Afmetingen en kleur: de kooi heeft 2 uitvoeringen, de single en de double hondenbench. Hij heeft een zilveren kleur en is afgewerkt met fineerhout.

Gebruik: deze hondenbench is voornamelijk bedoeld als transportmiddel in de wagen.

 

Nadelen: 

Montage: bij 1 klant bleek de montage toch niet zo vlot te verlopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenbenches Koopgids

 

Wanneer we op zoek gaan naar een hondenbench, stellen we het comfort van onze hond op de eerste plaats. Zeker niet onbelangrijk is zijn veiligheid en het onderhoud van de kooi. Neem je tijd om alle hondenbenches eens rustig te vergelijken en bedenk waarvoor hij moet dienen. Ga daarbij de aanbiedingen zeker niet uit de weg. De aanbevelingen van de klanten kunnen ook een belangrijke factor zijn bij de beslissing die je neemt bij de aankoop van jouw hondenbench naar de behoeftes van jouw dier. 

Waarom een hondenbench en het gebruiksgemak 

Een hondenbench kan je aanzien als een veilig oord voor je hond waarin hij zich af en toe kan terugtrekken als hij nood heeft aan rust op een lekker zacht dekentje. Ook voor het baasje heeft een bench zijn voordelen. Als je puppy nog niet zindelijk is of nog graag eens aan de meubels kauwt, dan kan hij hierin verblijven als je er even niet bent.

De hondenbench is een ideaal hulpmiddel bij de opvoeding van je pup en kan bovendien ook gebruikt worden als vervoersmiddel in de wagen of op het vliegtuig. Elke hondenbench kan afgesloten worden door middel van 1 of meerdere deurtjes.

 

Het type hondenbench en zijn plaats

We onderscheiden verschillende soorten hondenbenches. Een draadkooi van metaal of kunststof is de meest gebruikte bench die we terugvinden als kamerkennel. Deze kan in de woonkamer geplaatst worden zodat je dier altijd in de nabije omgeving is van zijn gezin en hij alles goed kan meevolgen wat er rondom hem gebeurt. 

De reistassen van stof die uitstekend dienen om mee te nemen op vakantie of visite, zijn meer geschikt voor een kleine hond. De transportkennel in kunststof is een bench met gesloten wanden, ventilatiegaten en een deur vooraan van draadmetaal, deze zien we grotendeels terugkomen als vervoersmiddel in de wagen of op het vliegtuig. Als laatste hebben we de reiskennel die gemaakt is van dikke metalen balken. Deze wordt gebruikt als vast vervoersmiddel in de wagen bij bijvoorbeeld jagers en in de hondensport.

 

Gebruikte materialen en onderhoud

Een hondenbench is gemaakt uit metaal of kunststof. De kunststof bench is makkelijk schoon te maken omdat de bovenkant volledig kan worden afgenomen, op deze manier is hij eenvoudig te desinfecteren wat belangrijk kan zijn als de bench moet dienen als rustkooi voor je dier na een operatie. De bench wordt gemaakt van dikke metalen draad of spijlen zodat de stevigheid gegarandeerd is. De draadkooi kan simpelweg worden afgespoten met de tuinslang. Hier zien we soms wel dat de kooi gaat roesten.

De stoffen reistas spreekt voor zichzelf. De tas wordt vervaardigd uit een stevige nylon stof. De buitenkant van dergelijke tas is makkelijk schoon te vegen met een natte doek, de binnenkant proper maken vraagt wat meer moeite omdat deze kooi uit 1 stuk bestaat.

Het formaat

Het geschikte formaat van een bench hangt af van welk ras je hond is en waarvoor de bench moet dienen. Als je een kamerkennel zoekt, neem je best een kooi die groot genoeg is zodat je dier kan rechtstaan en comfortabel kan gaan liggen, maar waarin ook een plaatsje is voor de voeder- en drinkbak.

Bij de zindelijkheidstraining van een pup kan in deze bench een tussenschot geplaatst worden of tijdelijk gekozen worden voor een kleiner model, zodat de kooi enkel kan dienen om in te slapen en niet om ook zijn behoefte te doen. Een hond gaat namelijk nooit liggen in zijn eigen vuil.

Moet de bench dienst doen als transportmiddel, dan is het veiliger voor je dier om een niet te grote kooi te nemen. Als hij kan liggen en zitten is dit het meest veilige formaat van kooi voor je dier bij een eventueel ongeval.

 

Design, comfort en mogelijke prijskaartje

De meeste kamerkennels komen in een zwarte kleur en hebben meestal 2 deurtjes, 1 vooraan en 1 opzij. Er zijn ook kooien met een schuifdeur, wat mooier oogt en ook gebruiksvriendelijk en ruimtebesparend is. De kunststof kennels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben afgeronde hoeken en een deurtje vooraan. In elk type kennel kan een mooi kussen of een warm dekentje gelegd worden of eventueel een antislip matje.

Afhankelijk waarvoor de bench moet dienen, variëren de prijzen tussen de 45€ en de 150€. Zo vind je al reistassen in nylon rond de 30€. De draadkooien zijn te vinden in de prijscategorie tussen de 40€ en de 70€, het prijsverschil zit hem zoals steeds in de gebruikte materialen. Met de zware metalen kooien komen we in het duurder prijssegment terecht van om en bij de 95€. Je kunt ook luxueuze opvouwbare reiskennels krijgen die extra comfortabel zijn voor ongeveer 150€.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welk formaat hondenbench kies ik?

De maat die je nodig hebt voor jouw hond is afhankelijk van het hondenras van jouw viervoeter en waarvoor je hem gaat gebruiken. De maat small is voor hele kleine honden zoals een Chihuahua en loopt tot XXL of giant, voor bijvoorbeeld een Duitse Dog. Voor een kamerkennel kies je best een bench waarin je hond wat bewegingsruimte heeft, waarin hij kan rechtop staan en liggen maar ook plaats heeft voor zijn drink- en voederbak.

Bij een hondenbench voor transport is het voldoende dat je dier kan zitten en kan liggen, dit is voor hem veiliger. Dit kleinere formaat is ook aanbevolen als de bench gebruikt zal worden voor zindelijkheidstraining.

Q2: Wat weegt een hondenbench? 

Het gewicht van een bench is afhankelijk van het materiaal waaruit hij wordt gemaakt en welk type hondenbench je kiest. Zo weegt een reisbench gemaakt uit nylon gemiddeld 5kg, en wordt hij voor het grote deel gebruikt door hondenbaasjes van een klein ras.

De reisbench die gemaakt is uit metaal en gemiddeld 15kg weegt is merkbaar veel zwaarder en meer bedoeld is als vast vervoermiddel in de wagen . Een draadkooi valt daar netjes tussenin met een gemiddeld gewicht van 10kg, ideaal als kamerkennel omdat hij ook makkelijk kan verplaatst worden tijdens het poetsen.

 

Q3: Hoe wordt een hondenbench gebruikt?

De hondenbench wordt als kamerkennel gebruikt om je huisdier een veilige haven te bieden waar hij even kan tot rust komen maar toch bij zijn gezin is. Plaats hem daarom altijd op een plek waarvan hij alles kan overzien maar toch uit de loopweg staat. Leg er een gezellig kussen in of een lekker warm dekentje om je vriend wat comfort te bieden.

Daarnaast wordt een bench ook gebruikt om je huisdier in te plaatsen en zo mee te nemen op visite, op vakantie of een rit naar de dierenarts. De hondenbench moet voor je hond steeds een positieve plek zijn. Zo beloon je hem als puppy steeds als hij spontaan in zijn kennel gaat en leer je hem aan dat even in de bench zitten geen straf is.

 

Q4: Waarom wordt een hondenbench gebruikt?

Laat ons bevestigen, elke bench kan worden afgesloten. In veel gevallen wordt de hondenbench eerst gebruikt als hulpmiddel bij zindelijkheidstraining  en de opvoeding van je pup. Zo heeft hij steeds zijn plaatsje waarin hij zich kan verstoppen maar zijn ook je meubels veilig als je er even niet bent. Een bench kan ook dienen als rustkooi als je dier het wat rustiger aan moet doen om te herstellen van een operatie.

Een reisbench is voornamelijk bedoeld om je huisdier op een gemakkelijke en veilige manier te vervoeren. In een reisbench heeft je hond minder kans op zware verwondingen bij een ongeval met de wagen, maar kan hij ook jou als bestuurder niet lastigvallen of afleiden.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondenriemen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je besluit een hond in huis te halen, moet je voorzien in zijn dagelijkse behoeften. Een degelijke hondenriem hoort daar vast en zeker ook bij. Tegenwoordig is het assortiment behoorlijk uitgebreid en kun je kiezen tussen allerlei kleuren, designs, formaten, materialen en kwaliteiten. Dit kan voor heel wat stress zorgen bij het maken van een keuze en daarom hebben wij alvast 3 hedendaagse topproducten voor je klaar staan. Zo kun je kiezen voor de Flexi New Comfort riem indien je op zoek bent naar een korte hondenriem van amper 3 meter. Ben je meer op zoek naar een hondenriem die geschikt is om mee te nemen tijdens het sporten, dan lijkt de Rosewood Hondenriem misschien wel iets voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste hondenriemen (Reviews) van 2022

 

Of je nu kiest voor een eenvoudig touw, een rollijn of een leren hondenriem; is vooralsnog een persoonlijke keuze. Bedenk waarvoor je de hondenriem aankoopt. Wil je genieten van een ontspannende wandeling met je trouwe viervoeter? Dan lijken de hondenriemen van Flexi of Ferplast alvast een goede keuze te zijn. Is je trouwe metgezel in training, dan kun je eventueel kiezen voor een stevige hondenriem van 5 meter of 8 meter lang. Bekijk de 5 topproducten hieronder en kies er voor jou de beste hondenriem uit.

 

1. Flexi New Comfort Tape Hondenriem XS 3m

 

Het is misschien niet meteen de hondenriem met de laagste prijs, maar toch zul je dit exemplaar vast en zeker tussen de goedkope producten mogen verwachten. De hondenriem wordt jou aangeboden door het bekende merk Flexi en is te verkrijgen in een roze of grijze kleur.

Het is een stevige en duurzame hondenriem waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof werd vervaardigd. Met deze unieke rollijn, die ongeveer 3 meter lang is, kun je je trouwe huisdier makkelijk en veilig uitlaten. Houd er wel rekening mee dat de hondenriem bedoeld is voor kleine hondenrassen met een lichaamsgewicht dat schommelt tussen 5 en 15 kg.

Een blik op de online reviews toont aan dat de koper duidelijk tevreden is met de aankoop van deze rollijn. Er wordt dan ook een positief advies gegeven omtrent het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Echter is het niet meteen de meest geschikte hondenriem om te gebruiken tijdens het hardlopen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een duurzame hondenriem, dan lijkt dit product een goede aanbeveling te zijn.

Materiaal: voor de behuizing van deze rollijn heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van duurzaam kunststof dat best wel tegen een stootje kan.

Lichaamsgewicht: het is een stevige 3 meter lange hondenriem die voornamelijk geschikt is voor honden met een gewicht van minimaal 5 en maximaal 15 kg.

 

Nadelen:

Niet hardlopen: ben je op zoek naar een geschikte hondenriem om met je hond te gaan hardlopen, dan is dit niet meteen een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rosewood Hondenriem Touw 162CM Beschikbaar in verschillende kleuren

 

Ben je toch eerder op zoek naar een eenvoudige hondenriem die voornamelijk uit touw vervaardigd blijkt, dan lijkt dit product van Rosewood alvast een schot in de roos te zijn. Het betreft hier een standaard hondenriem met een maximaal formaat van 162 cm.

Je zult zien dat de hondenriem voorzien is van een handig kliksysteem zodat je het touw makkelijk aan de halsband of het harnas van je hond kunt bevestigen. Aan het andere uiteinde van de hondenriem geniet je een stevig handvat zodanig dat het uitlaten van je hond ook voor jou een plezier blijft. Het touw is afgewerkt in een neutrale zwarte met blauwe kleur maar kun je ook in andere kleurtjes bekomen. Dit alles wordt jou aangeboden tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje.

Tot op heden heeft er nog maar één koper een reactie geplaatst bij dit product. Echter zien we dat de klant duidelijk overtuigd is van de kwaliteit, het design en de gebruiksvriendelijkheid en het product bijgevolg een topscore van 5 sterren geeft.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke hondenriem uit touw wordt gekenmerkt door een totale lengte van 162 cm.

Kliksysteem: met behulp van het eenvoudige kliksysteem zul je merken dat je de hondenriem eenvoudig en snel aan de halsband of het harnas van je trouwe viervoeter kunt klikken.

Handig in gebruik: het touw is niet alleen bijzonder stevig en dus geschikt tijdens het hardlopen, maar biedt ook een comfortabel en stevige handvat aan. Verder kun je kiezen uit tal van designs.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige klanten toch liever een hondenriem in een opvallend kleurtje aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pless 2 Auto Hondenriem Gordel Honden Riem Autogordel Hondengordel

 

Ben je van plan om je trouwe viervoeter regelmatig ook mee te nemen met de wagen? Dan is het belangrijk om even uit te kijken naar een degelijke autogordel zodanig dat je de veiligheid van je vriend kunt garanderen. Op die manier wordt een ritje naar zee, het park of de dierenarts meteen een heel pak veiliger.

Deze unieke hondenriem is vervaardigd uit een combinatie van stevige materialen zoals RVS en nylon. Dankzij het unieke kliksysteem kun je de hondenriem makkelijk in het gordelsysteem van je auto klikken. Het andere uiteinde van de riem maak je vervolgens vast aan het harnas of de halsband van je hond. Bovendien betreft het hier een unieke voordeelverpakking bestaande uit 2 aparte veiligheidsgordels voor je hond. Ideaal dus indien je 2 honden in de wagen wilt meenemen of een reserve gordel wilt.

De lage prijs doet trouwen vermoeden dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan. Wanneer we de reacties van klanten bekijken dan zien we ook voornamelijk heel wat positieve beoordelingen staan. Slechts één enkele gebruiker blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze stevige hondenriem heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van materialen zoals nylon en RVS.

Kliksysteem: de hondenriem kun je makkelijk in het systeem van de autogordels vastklikken terwijl je het andere uiteinde aan de halsband of het harnas van je hond bevestigt.

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het opvallend lage en betaalbare prijskaartje.

Verpakking: het grote pluspunt van dit product is dat het in een set van 2 wordt geleverd. Op die manier heb je een reserve hondenriem of beide gebruiken indien je over 2 honden beschikt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews toont aan dat één koper van mening is dat de kwaliteit een pak beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dual Dubbele Hondenriem Voor 2 Honden Hondenriem 120cm

 

Mensen met 2 honden zijn dan weer gebaat bij de aanschaf van deze unieke dubbele hondenriem van KCMultisupplies. Deze prachtige hondenriem wordt gekenmerkt door een totale lengte van maar liefst 120 cm en is te bekomen in 3 verschillende kleuren en designs.

Het betreft hier een stevige one size hondenriem die voornamelijk uit duurzaam nylon is vervaardigd. De hondenriem is uitgerust met een stevig foam handvat dat heel wat grip en comfort garandeert. Aan het andere uiteinde van de hondenriem geniet je de 2 afzonderlijke kliksystemen die je moet bevestigen aan het harnas of de halsband van je honden.

Het is een stevige en duurzame hondenriem die vooral geschikt is voor middelgrote hondenrassen met een minimaal lichaamsgewicht van 15 kg en een maximaal gewicht van ongeveer 30 kg. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meningen vrijwel verdeeld zijn. Voor sommige klanten blijkt dit werkelijk een topproduct te zijn terwijl anderen de riem dan weer behoorlijk kwetsbaar vinden.

 

Voordelen:

Formaat: het gaat hier om een dubbele hondenriem die gekenmerkt wordt door een maximale lengte van zo’n 120 cm.

Materiaal: het grootste gedeelte van de hondenriem is gemaakt uit stevig nylon. Het handvat is dan weer voorzien van foam waardoor je een optimale grip geniet.

Lichaamsgewicht: deze dubbele hondenriem wordt aangeraden voor honden waarvan het gewicht varieert van 15 tot maximaal 30 kg.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de hondenriem bijzonder kwetsbaar is en vrij snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ferplast Hondenriem Rollijn Amigo Tape 5M Tot 25 kg

 

Indien het toch wel net dat tikkeltje meer mag zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke hondenriem van Ferplast. Ferplast is een gevestigde waarde in de wereld van de hondenspullen en wordt dan ook door heel wat klanten als veruit het populairste en beste merk beschouwd.

Deze stevige hondenriem wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 5 meter en is geschikt voor honden met een maximaal lichaamsgewicht van 25 kg. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere kleuren en designs. Met behulp van het handige rollijn systeem kun je je trouwe viervoeter iets meer vrijheid gunnen tijdens het wandelen.

Je zult merken dat de hondenriem makkelijk te bedienen is door middel van de beschikbare ergonomische knop. Zo heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende functies zoals de korte stop, de freewheeling functie en de tijd-stop functie. Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst en werd het product met een topscore van 5 sterren beloond.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere hondenriemen uit dit lijstje, geniet je hier een maximale lengte van ruim 5 meter.

Lichaamsgewicht: het is een stevige en duurzame hondenriem die wordt aangeraden voor kleine tot middelgrote honden met een maximaal gewicht van ongeveer 25 kg.

Rollijn: het rollijn systeem zorgt ervoor dat je je hond op bepaalde plekken net dat tikkeltje meer bewegingsvrijheid kunt gunnen.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze hondenriem aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Karlie Flamingo Rondo

 

Deze hondenriem van Karlie Flamingo behoort zeker tot de goedkope hondenriemen in vergelijking met sommige andere riemen. Misschien zou dit wel de hondenriem kunnen zijn die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Het product is gemaakt uit leer en heeft een zwarte kleur. Hierdoor ziet het er heel robuust en stoer uit. Verder bevat de hondenriem ook een aantal punten die gemaakt zijn uit metaal om extra stevigheid te garanderen. De riem is 18 mm breed en is 2 meter lang. Zo kun jij jouw hond net voldoende bewegingsvrijheid geven tijdens de wandeling.

We merken dat de meningen hier lichtjes verdeeld zijn. Zo zijn er personen die graag een handleiding hadden gekregen bij dit product. Uit een andere review blijkt dan weer dat het handvat vrij stug is in het begin. Toch zijn de meeste gebruikers echter wel overtuigd van de stevigheid en het design van dit product.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke hondenriem van het sterk gewaardeerde merk Karlie Flamingo. Indien je bovendien op zoek bent naar een betaalbare hondenriem, al dan niet voorzien van de laagste prijs, dan heb je met dit exemplaar echt wel geluk. Laten we even op zoek gaan naar de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een stevige hondenriem die volledig vervaardigd is uit duurzaam en kwalitatief sterk leer.

Formaat: Formaat: de riem heeft een maximale lengte van zo’n 2 meter en is bovendien ongeveer 18 mm breed.

Prijskaartje: je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van deze prachtige hondenriem.

 

Nadelen:

Geen handleiding: een kleine minderheid van de klanten blijkt het echter wel jammer te vinden dat het product niet voorzien was van een handleiding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Wigzi Dual Doggie  Zwart

 

Heb je twee honden lopen dan kan deze duo hondenriem van Wigzi eventueel wel een goede aanbeveling zijn. Dankzij het gel handvat dat zich aanpast aan de vorm van jouw hand, biedt deze riem ook voor jou heel wat comfort.

Je hoeft trouwens geen schrik te hebben dat de riemen in elkaar verstrengeld raken. Beiden riemen draaien namelijk heel erg goed mee met elke beweging die jouw honden maken. Bovendien is de hondenriem reflecterend. Zo kun jij ook als het donker is jouw honden veilig uitlaten. Als jij middelgrote of grote honden hebt dan is dit model geschikt.

Werkelijk iedereen is helemaal overtuigd van het praktische design ervan. Daarnaast zijn de riemen ook heel sterk en hebben beide honden voldoende vrijheid om te bewegen. Verder ziet de riem er gewoon nog eens heel erg goed uit.

Heb je niet 1 maar 2 honden in huis rondlopen dan kan deze Wigzi hondenriem misschien wel een betere aanbeveling zijn voor jou. Op die manier kun je zonder zorgen en problemen met je 2 honden op stap gaan. Een echte aanrader dus! Toch lijkt het handig om op voorhand even op zoek te gaan naar de kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen:

Comfort: de hondenriem wordt gekenmerkt door een duurzaam handvat vervaardigd en voorzien van gel. Dit voelt handig en comfortabel aan.

Handig in gebruik: doordat de riemen bij iedereen beweging heel soepel meedraaien zul je merken dat de kans dat de riemen in de knoop raken, veel kleiner is.

Doelgroep: het is een stevige hondenriem die ideaal is om te worden gebruikt bij middelgrote en/of grotere hondenrassen.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat het prijskaartje door sommige kopers misschien wel eens als een minpuntje zou kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Canny Collar Zwart NR 5

 

Er is niets dat vervelender is dan een hond die je meesleurt tijdens de wandeling. Toch is het mogelijk om je hond aan te leren om niet langer aan de riem te trekken. Dankzij dit model van Canny kun jij jouw hond op een handige manier trainen. Door de lage prijs zou dit wel een hondenriem aanbieding kunnen zijn.

Je kunt deze hondenriem gewoon gebruiken naast de standaard riem die je altijd gebruikt. Het principe is heel eenvoudig. Je hoeft gewoon de hondenriem vast te maken zoals een gewoon exemplaar. De lus trek je dan gewoon over de neus van je viervoeter.

Elke keer jouw hond trekt, zal hij een druk voelen ter hoogte van de neus. Dit wordt niet als pijnlijk ervaren maar is gewoon vervelend. De meeste kopers zijn tevreden over deze riem omdat het effectief werkt. Uit één enkele review kunnen we opmerken dat de gebruiker vindt dat je de neusriem er gemakkelijk kunt afduwen.

Sommige honden trekken heel wat aan de riem. Als eigenaar is het dan handig indien je je hond op een aangewezen manier kunt aanleren om je niet telkens mee te sleuren. Zit je in dezelfde situatie dan is het alvast een goed idee om deze unieke hondenriem van Canny even grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: het is natuurlijk ook heel mooi meegenomen dat de hondenriem wordt aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Gebruiksgemak: de hondenriem is heel makkelijk aan- en uit te trekken en kun je bovendien gewoon in combinatie met de gewone hondenriem blijven gebruiken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we merken wel dat één enkele koper toch niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de geleverde kwaliteit van deze unieke hondenriem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Trixie Riem 60-120 cm

 

Als je graag loopt dan kun je voortaan ook je viervoeter meenemen. Dit kun je doen met deze hondenriem van Trixie. De werkwijze is heel eenvoudig. Je hoeft de riem enkel en alleen maar rond je middel vast te maken.

Het andere uiteinde bevestig je aan de halsband van je hond. Er zijn opbergzakjes voorzien zodat jij je gsm of sleutels perfect kunt meenemen. Je zou de riem kunnen personaliseren door er de naam van je hond op te plaatsen. Deze hondenriem met naam ziet er stoer uit door de zwarte kleur.

Niet iedereen is even tevreden. Maar dat hoeft ook niet want zo is er ruimte voor verbetering. Zo vindt één persoon dat de hondenriem lawaai maakt. Terwijl de meerderheid wel overtuigd is van dit model en het fraaie design.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om voor deze unieke Trixie hondenriem te kiezen. Ideaal als je er kunt van genieten om met je hond een rondje te gaan rennen. Indien je interesse mocht hebben in deze unieke hondenriem dan kan het overzicht hieronder alvast enkele elementen ophelderen. Neem gerust een kijkje.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de riem is handig rond je middel te klikken en het andere uiteinde hoef je dan gewoon aan de halsband van je trouwe viervoeter vast te maken

Comfort: de riem is voorzien van enkele handige opbergzakjes. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je sleutels, poepzakjes of mobiele telefoon in op te bergen.

Formaat: de riem heeft een lengte die zonder problemen kan variëren tussen 60 en 120 cm.

 

Nadelen:

Teveel lawaai: slechts één enkele koper is niet helemaal tevreden en vindt dat de riem behoorlijk wat lawaai zou maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenriemen Koopgids

 

Of je nu één of meerdere honden in huis haalt, een hondenriem blijft een bijna onmisbaar item. Het kan een hulpmiddel zijn tijdens het wandelen, in de auto of tijdens trainingen. Maar uit welke materialen kan een hondenriem gemaakt zijn en wat wordt beschouwd als de ideale lengte? Heeft dit alles een invloed op het prijskaartje? Bekijk de koopgids hieronder even alvorens je de verschillende hondenriemen met elkaar gaat vergelijken. Het is een aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet te negeren.

Waarom kies je voor een hondenriem

Het spreekt voor zich dat wanneer je dieren in huis haalt, je daar ook voor moet zorgen. Dat betekent dus dat je moet voorzien in hun dagelijkse behoeften. Naast vers water en een correcte voeding is het minstens even belangrijk om met hen te wandelen, hen te trainen en met hen te spelen. Een hondenriem komt in dergelijke situaties dan ook goed van pas. Bovendien is het in vele landen ook verplicht om je hond aan te lijnen.

Een hondenriem kan, zowel voor jouw hond als voor jou, een zekere vorm van geruststelling en veiligheid bieden. Stel je voor dat je met je trouwe viervoeter langs een drukke baan wandelt en je merkt dat je hond zich vrij onzeker voelt. Op dergelijke momenten is het zowel voor jou als voor hem een geruststelling dat hij niet weg kan dankzij de hondenriem. Indien de hondenriem er op zo een moment niet zou zijn en je hond panikeert, dan kan hij zomaar de drukke baan overlopen met alle gevolgen vandien.

Ook tijdens het trainen van honden kan een bepaald type hondenriem best wel een goede aanbeveling zijn. Zeker tijdens bepaalde oefeningen of wanneer je honden aan elkaar wilt voorstellen en laten wennen, is het gebruik van een hondenriem geen mis te verstane boodschap. Wil je tenslotte je hond vaak meenemen in de wagen, ook dan is een hondenriem verplicht. Hij garandeert niet alleen de veiligheid van je hond maar ook die van jou.

 

Het type hondenriem in functie van het doel en het lichaamsgewicht

Uiteraard is het niet altijd even makkelijk om op zoek te gaan naar een degelijke hondenriem. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid en dat zorgt in de meeste gevallen wel eens voor wat keuzestress. Bij de zoektocht naar de perfecte hondenriem is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het doel maar evenzeer met het lichaamsgewicht en de grootte van je hond.

Zo kan een rollijn of flexi hondenriem een goede aanbeveling zijn voor kleine tot middelgrote hondenrassen met een lichaamsgewicht van maximaal 15 kg. Dergelijke riemen zijn dan weer minder ideaal om te gebruiken met grote hondenrassen zoals de Mastiff en de Duitse Herder die vaak heel wat meer kracht hebben. Voor grote hondenrassen kun je maar beter op zoek gaan naar een zogenaamd stevig paracord, een hondenriem uit touw of een speciale brede trainingsriem.

Om je hond mee te nemen in de wagen, bestaan er dan weer kortere hondenriemen zodanig dat de veiligheid kan worden gegarandeerd. Het uiteinde van dergelijke riemen kan makkelijk worden vastgeklikt in het systeem van de autogordel, terwijl het andere uiteinde aan de halsband van je hond wordt bevestigd. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid tot een dubbele hondenriem of een hondenriem die geschikt is om je hond mee te nemen tijdens het lopen of fietsen.

 

De gebruikte materialen en de lengte van de hondenriem

Het spreekt voor zich dat naast het type ook de gebruikte materialen en de lengte van groot belang kunnen zijn. Zo zul je heel wat hondenriemen kunnen spotten die uit duurzaam en stevig nylon zijn vervaardigd. Denk bijvoorbeeld maar aan de traditionele oprolbare exemplaren, geschikt voor kleine honden evenals de grote brede nylon riemen die dan weer ideaal zijn voor grote sterke hondenrassen.

Naast nylon heb je vaak ook de keuze uit leer en touw. Net zoals nylon blijkt ook leer een goede keuze te zijn daar het een sterke en krachtige materiaalsoort is die behoorlijk lang kan meegaan. Houd er wel rekening mee dat het leer maar beter gestikt of eventueel geniet wordt.

Wat betreft de lengte, blijkt een hondenriem van maximaal 3 meter lang een goede aanbeveling te zijn. Het is de geschikte riem om je hond mee te nemen naar het park, het bos of het stad. Echter bestaan er ook heel wat riemen die minder lang zijn of juist een lengte hebben van minimaal 5 tot maximaal 10 meter. De extreem lange riemen kunnen een aanbeveling zijn als je met je hond naar het park of het strand wil

Extra kenmerken, accessoires en mogelijke prijskaartje

Tot slot zul je merken dat bepaalde hondenriemen net iets meer mogelijkheden en opties aanbieden. Sommige mogelijkheden en/ of accessoires kunnen best wel als een meerwaarde worden beschouwd. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een reflecterende hondenriem indien je vaak ’s avonds laat nog met je hond gaat wandelen. Ben je iemand die regelmatig gaat hardlopen, kies dan voor een speciale hondenriem waarmee je hond tijdens het lopen gewoon mee kan.

Sommige hondenriemen blijken daarnaast ook wasbaar of zelfs waterafstotend te zijn. Je hebt zelfs hondenriemen die voorzien zijn van één of meerdere opbergzakjes. Handig indien je je sleutels en/of je smartphone wilt meenemen tijdens de wandeling. Uiteraard zal dit alles wel een bepaalde invloed hebben op het prijskaartje. Net zoals ook het design en het merk de prijs kunnen beïnvloeden. Een neutrale zwarte hondenriem zal vaak iets goedkoper zijn dan een fluor roze exemplaar net zoals een riem van Ferplast vaak duurder zal zijn dan een wit product.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang moet een hondenriem zijn?

De lengte van een hondenriem is vooral afhankelijk van je persoonlijke keuze en de plek waar je met je hond wilt wandelen. Minimaal zou een hondenriem toch zo’n 3 meter lang moeten zijn. Een lengte van 3 meter is namelijk handig en makkelijk te hanteren zowel in het park als op wegen en in het bos. Echter kan in sommige gevallen een iets langere hondenriem best wel handig zijn.

Als je bijvoorbeeld met je hond in een woonwijk aan het wandelen bent dan kan een hondenriem van minimaal 3 en maximaal 5 meter lang best wel een aanbeveling zijn. Ga je regelmatig in het bos of op het strand wandelen dan kan een 5 tot 10 meter hondenriem een betere optie zijn. Houd er wel rekening mee dat een lange hondenriem best wel wat handigheid vraagt.

Q2: Welk paracord voor hondenriem?

Paracord wordt ook wel “parachutekoord” genoemd aangezien het verwijst naar de dragende lijn die zo belangrijk is bij parachutes. Dergelijke type koord wordt gekenmerkt door een nylon mantel in combinatie met nylon kerndraden en biedt een breekkracht vanaf ongeveer 250 kg. Tegenwoordig wordt een paracord ook gebruikt om stevige hondenriemen van te maken en kun je kiezen tussen allerlei kleuren, kwaliteiten en formaten.

Zo bestaan er ook paracords vervaardigd uit polyester alhoewel de voorkeur nog steeds gegeven wordt aan nylon. Voor kleine hondenriemen wordt vaak gebruik gemaakt van Paracord 100 type I met een breekkracht van 100 kg en 400 type II met een breekkracht van 192 kg. Voor grote honden wordt gekozen om te werken met PPM Premium met een breekkracht van ruim 1000 kg.

 

Q3: Hoe werkt een hondenriem?

Een hondenriem is een handig hulpmiddel om met je hond te wandelen. Of je nu gaat wandelen in het park, het bos, het strand of langs de openbare weg. Het biedt je bovendien net dat tikkeltje meer zekerheid en de mogelijkheid om je hond onder controle te houden indien er zich een ongewenste situatie voor doet.

Hij komt ook van pas tijdens trainingen en autoritten. De hondenriemen tijdens trainingen zijn vaak iets langer dan de exemplaren die je gebruikt tijdens een standaard wandeling. In de wagen gebruik je een korte hondenriem waarbij je het uiteinde vastklikt in het autogordelsysteen en het andere uiteinde aan de riem of het harnas van je viervoeter bevestigt.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Hondenhokken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je beslist om een hond in huis te halen dan is het de bedoeling om je huisdier zo goed mogelijk te verzorgen. Naast eten en drinken is een degelijk hondenhok ook echt aangeraden. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zijn wij op zoek gegaan naar de 3 beste hondenhokken. Zo hebben we gemerkt dat verschillende klanten het Woodland Boris 4 Classic hondenhok echt wel aanraden. Het is niet alleen heel stevig maar het ziet er ook gewoon heel erg fraai en trendy uit. Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om een keuze te maken voor de Imac Ze Zeus us 70. Dit hondenhok is iets compacter in vergelijking met het vorige product. Dit maakt het geschikt voor kleine hondenrassen of zelfs voor katjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenhokken koopgids

 

Niet alle huisdieren mogen binnen slapen bij hun eigenaars. Sommige honden slapen in een hondenhok in de tuin of op het terras. Je wilt dan natuurlijk dat je huisdier goed beschermd is tegen de koude en de wind. Om een goed hondenhok te kopen kun je op de volgende factoren letten: de grootte, de plaats van het hondenhok, de kenmerken, het onderhoud en de prijs.

Grootte van het hondenhok

De grootte van jouw perfecte hondenhok hangt af van de grootte van je hond. Je hond moet genoeg plaats hebben om zich te kunnen strekken in het hondenhok maar het mag ook niet te groot zijn. Als het hondenhok te groot is dan is het moeilijk voor de hond om warmte vast te houden.

Houd er ook rekening mee dat het hok plaats genoeg moet hebben in de tuin of in de ruimte waar je het wilt plaatsen. Het is daarom beter om eerst de afmetingen van je tuin te nemen zodat je weet wat de maximale grootte van het hondenhok mag zijn.

Als je meerdere honden hebt dan kun je altijd opteren om een groot hondenhok te zetten zodat al je honden daarin kunnen blijven. De klassieke houten hondenhokken zijn niet altijd even goed om te kopen want meestal ligt de kop van de hond dan buiten het hok en is de hond niet genoeg beschermd tegen de koude.

 

Waar wil je het hondenhok plaatsen?

Er zijn bepaalde tips die je in gedachten kunt houden. Plaats het hondenhok bijvoorbeeld niet aan de straatkant want de hond wordt dan teveel geprikkeld. Kies eerder voor een rustige plaats. Als je meerdere honden in een groot hok steekt dan is het ook beter dat ze elk nog hun binnenhok hebben. Zo kunnen ze ontsnappen aan de regen of de zon.

Plaats het hondenhok nooit op een plek waar er veel wind of veel zon is. Je kunt het hok beter op een beschutte plaats zetten zodat het aangenamer is voor je hond. Je kunt kiezen om een kussen in het hok te leggen zodat je hond een zachte ondergrond heeft.

 

Kenmerken van het hondenhok

Een hondenhok kan van verschillend materiaal gemaakt zijn. Zorg ervoor dat het materiaal stevig genoeg is zodat de hond het hok niet kan breken of kapot bijten. In het geval van een buitenhok is het belangrijk dat het hoog genoeg is zodat je hond er niet over kan springen. Het is meestal sowieso beter om een afdak op je hok te plaatsen zodat je hond beschermd is tegen regen.

Als je kiest voor een houten hok dan is het belangrijk dat het hok op enkele centimeters boven de grond staat. Zo zal de bodem van het hok minder koude en vocht opnemen en is je hond beter beschermd. Een dak is hier zeker ook nodig om je hond tegen de regen te beschermen en je kunt de ingang voorzien van een rubberen flap zodat er minder koude in het hok binnenkomt.

Je kunt er op letten of je hondenhok voorzien is van isolatiemateriaal, zo blijft het hondenhok aangenaam zowel in de zomer als in de winter.

Onderhoud van het hok

Je kunt kiezen om een deken of een kussen in het hok te leggen waar je hond op kan slapen. Als je op zoek bent naar een alternatief dan kun je stro leggen in het hok. Stro is goedkoop en zorgt voor genoeg warmte voor de hond. Het stro moet wel elke week vervangen worden.

Het is belangrijk dat je het hok regelmatig onderhoudt want er zal altijd wel een beetje vocht inkruipen. Hetzelfde geldt voor de dekens of kussens die je in het hok legt. Deze moeten regelmatig gewassen worden zodat ze proper blijven. Zorg voor genoeg speeltjes voor je hond zodat ze zich niet vervelen.

Hondenhokken zijn van verschillend materiaal gemaakt, een houten hok heeft meer onderhoud nodig dan een hok van kunststof. Denk daar dus zeker over na wanneer je een hondenhok wilt kopen. Een hond zal overal in de tuin zijn of haar behoefte doen maar dit zal meestal niet gebeuren in het hok omdat ze daar in slapen.

 

Prijs van een hondenhok

Als je een budget in gedachten hebt dan kun je op zoek gaan naar hondenhokken en verschillende producten met elkaar vergelijken. Je kunt mooie aanbiedingen vinden voor een lage prijs als je online gaat zoeken. Het is ook een aanbeveling om rekening te houden met de reviews van andere kopers want zij hebben al ervaring met het product.

Je kunt natuurlijk ook naar de dierenwinkel gaan, de verkopers hebben meestal veel expertise op het vlak van huisdieren en kunnen je nuttige informatie geven voor het kopen van een geschikt hondenhok.

 

5 beste Hondenhokken (Reviews) van 2022

 

Als je nou echt van je viervoeter houdt, dan wil je natuurlijk ook dat hij of zij een leuke en vooral een goede slaapplek heeft. Een goed hondenhok is hiervoor dan de oplossing. Afhankelijk van het model kun je het binnen of buiten gebruiken. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste hondenhok voor jouw trouwe vriend.

 

1. Duvo+ Hondenhok Boris 4 Classic

 

De Woodland Boris 4 Classic hondenhok is een mooi en duurzaam product. Het is een stevig hondenhok dat ook weerbestendig is. Het is voorzien van een speciaal dak, namelijk een bitumen dak. Hierdoor kun je dit hok het hele jaar buiten laten staan. Daarnaast is het hout ook goed behandeld, maar er wordt toch geadviseerd om deze om de twee jaren een nieuwe lak te geven met een watergedragen beits.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope hondenhokken. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er voor dit product staan geschreven.

Tot nu toe staat er maar 1 review geschreven van een gebruiker die zeer tevreden is met dit product. Het heeft een hoge kwaliteit, want het is een duurzaam product en het heeft ook nog een mooi design. Het is gemakkelijk samen te stellen en het is gemaakt van degelijk materiaal.

Indien je op zoek bent naar een leuk hondenhok dan loont het zeker de moeite dit model van Duvo eens te bekijken. De kopers zijn er alvast tevreden over en voor hen is het dan ook veruit het beste merk. Het hok meet 142 x 93 x 97 cm en is daardoor zeker en vast voldoende ruim voor een middelgrote tot grote hond.

 

Voordelen

Dak: het dak is helemaal gemaakt van bitumen. Bitumen heeft het grote voordeel om volledig weerbestendig te zijn.

Materiaal: de rest van het hondenhok is vervaardigd uit duurzaam en stevig hout. Dit hout werd ook nog eens afgewerkt met een speciale coating.

 

Nadelen

Budget: je zult wel iets meer budget hoeven te voorzien indien je dit hondenhok wenst aan te kopen. Dit zou eventueel een minpuntje kunnen zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Imac Hondenhok Zeus 70

 

De Imac Zeus 70 is een krachtig en stevig gebouwd hondenhok. Dit product is geschikt voor kleine honden of voor kittens. Je kunt het ook gebruiken voor knaagdieren zoals konijnen, marmotten etc.

Dit hok heeft een instelbaar ventilatierooster en een drainagesysteem in de bodem. De rand van het hok is op een speciale manier stevig gemaakt zodat de dieren niet eraan kunnen knagen. De poten zijn voorzien van antislip voetjes. Het dak is afneembaar, waardoor het gemakkelijk is om dit hok schoon te maken. Je kunt dit hok binnen in huis plaatsen, maar je kunt het ook buiten gebruiken.

Er staan tot nu toe twee beoordelingen geschreven voor dit product. Beide gebruikers zijn blij met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het is een mooi hondenhok en het voldoet aan de verwachtingen. Dit product wordt aangeraden voor honden met een French Bulldog formaat.

Als je één of meerdere kleine honden hebt rondlopen, dan kan dit hondenhok van Imac best wel iets voor jou zijn. Bovendien zou je het ook perfect kunnen gebruiken om eventuele knaagdieren in te laten schuilen. Doordat het zo multifunctioneel is, zou het zomaar eens tot de populairste hondenhokken uit de reeks kunnen behoren.

 

Voordelen

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 hondenhokken uit onze lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

Onderhoud: het is mogelijk om het dak van het hondenhok te nemen. Op die manier is het iets eenvoudiger om het hok schoon te maken. Verder is de bodem van het hok ook uitgerust met een uitstekend drainage systeem.

Handig in gebruik: de randen van dit prachtige hondenhok werden iets steviger gemaakt. Op die manier zal je hond, kat of eventueel knaagdier er niet steeds op bijten. Aan de onderkant werd met antislip gewerkt zodat het hondenhok steeds mooi stabiel blijft staan.

 

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over dit hondenhok. Daardoor is het voor ons bijzonder moeilijk om eventuele nadelen aan het product te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. TecTake hondenhok Ludo 402091

 

Met het TecTake Ludo 402091 hondenhok verwen je jouw viervoeter met een optimale en mooie slaapplaats. In dit hok zal jouw hond geen last hebben van de kou, hitte of van vocht. Het is robuust en is gemaakt van geglazuurd dennenhout.

Het puntdak kun je openmaken en opklappen, zodat je dit product goed kunt schoonmaken. Het dak is gemaakt van bitumen is daardoor weerbestendig. Er is gezorgd voor een goede circulatie, want de vloer van het hok is op een lichte verhoging.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een hondenhok aanbieding. En dat is het ook voor de ene persoon die dit product heeft aangeschaft. Het is van hoge kwaliteit en het is gemakkelijk in elkaar te zetten. Dit product is zeer stabiel en het heeft een mooi design. Het is duurzaam en van topkwaliteit.

Indien je liever een hondenhok hebt dat er ook iets landelijker en rustieker uitziet dan hoef je zeker dit model van Tectake eens grondig te bestuderen. Het hok heeft een afmeting van 72 x 65 x 83 cm en is ideaal voor middelgrote honden. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit handige hondenhok.

 

Voordelen

Materiaal: dit hondenhok is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam en geglazuurd dennenhout. Verder zul je merken dat het dakoppervlak vooral uit bitumen bestaat. Dit is bovendien helemaal weerbestendig.

Luchtcirculatie: je zult meteen merken dat de bodem van dit uitstekende hondenhok lichtjes verhoogd werd. Daardoor mag je zeker zijn van een optimale luchtcirculatie.

Onderhoud: je hoeft geen schrik te hebben want je kunt het hondenhok gemakkelijk schoonmaken. Je hoeft hiervoor enkel het dak eraf te halen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is toch niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het hondenhok dat hier wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Topmast Hondenhok

 

Het Hondenhok hout 82x52x60cm is een stevig en geweldig product voor uw trouwe viervoeter. Het is een hondenhok die je in alle seizoenen kunt gebruiken, want het is weer- en wintervast. Het heeft een wand die 1,2 cm dik is en is ook 8,2 cm hoog van de grond.

Handig van dit hok is dat het in zijn geheel op te klappen is, waardoor het gemakkelijk op te bergen is als je het niet meer gebruikt. Dit product is gemakkelijk schoon te maken en eenvoudig om in elkaar te zetten. Met dit product is jouw viervoeter verzekerd van een goede slaapplek.

Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 review geschreven. De gebruiker is tevreden met de kwaliteit van dit product. Het is een mooi en knus hondenhok. Het enige minpunt voor deze gebruiker is dat het niet duurzaam is.

Net zoals het eerste product is ook dit hondenhok afkomstig van het merk Duvo. Dit doet vermoeden dat dit misschien wel eens één van de populairste merken uit deze top 5 selectie zou kunnen zijn. Het is vooral geschikt voor kleine tot middelgrote honden. Het kan alvast bijzonder nuttig zijn om de eigenschappen van dit hondenhok eens rustig te bekijken.

 

Voordelen

Formaat: het hondenhok meet 82 x 52 x 60 cm en behoort daardoor tot de medium categorie. Dit maakt het vooral ideaal voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

Materiaal: ook hier is het hondenhok helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig hout. De bovenkant van het hok werd met bitumen afgewerkt en is helemaal weerbestendig.

Handig in gebruik: je kunt het dak van dit hondenhok probleemloos 90 graden openklappen. Dit maakt het ook iets eenvoudiger om het te onderhouden. Er zijn ook dakoverstekken voorzien om je huisdier zoveel mogelijk te beschermen tegen de regen en de tocht.

 

Nadelen

Bouwtekening: het apparaat wordt geleverd met een handige bouwtekening. Toch vindt een enkele koper deze tekening niet echt duidelijk. Daardoor is het best wel moeilijk om het hondenhok te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Flamingo Hondenhok Primal

 

Het Karlie Primal hondenhok is een super leuk en knus product. Dit product is duurzaam, want het is gemaakt van bosvriendelijk hout. Het is een hondenhok met een leuk design en het ziet er ook prachtig uit.

Het is een ideaal product voor je trouwe viervoeter, want het is ook bestendig tegen regen en wind. Je kunt dit hok ook voor binnen in het huis gebruiken. Het is bij de pootjes voorzien van rubber om de bodem te beschermen en te zorgen voor extra stabiliteit. Dit product is meer bestemd voor kleine honden of katten.

Er staan nog geen reviews geschreven voor dit product.

Het zou kunnen dat dit product door personen is aangeschaft, maar dat zij nog geen ruimte hebben gehad om een beoordeling te geven. Omdat er nog geen ervaring van een gebruiker is gedeeld, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Ook met het Karlie Primal hondenhok mag jij er zeker van zijn dat jij je hond of hondjes hard zult verwennen. Het hok is afkomstig van het merk Flamingo en meet 53 x 72,5 x 69 cm. Het is dus werkelijk ideaal om kleine hondenrassen of middelgrote hondenrassen een veilige thuis aan te bieden.

 

Voordelen

Materiaal: het hondenhok van Flamingo is helemaal uit hout vervaardigd. Het gaat hier dan vooral om duurzaam hout dat ook bijzonder sterk is.

Handig in gebruik: het Flamingo hondenhok is aan de onderkant dan ook nog eens uitgerust met pootjes uit rubber. Op die manier kun je meer grip en stabiliteit garanderen.

 

Nadelen

Design: we merken op dat slechts één enkele gebruiker het design vrij lelijk en gedateerd vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondentuigen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je gaat wandelen dan neem je graag je trouwe viervoeter mee of je gaat hem toch dagelijks even uitlaten. Het gebruik van een hondentuig is een goede aanbeveling om op een rustige en veilige manier samen te kunnen genieten van jullie uitstap. De keuze uit de verschillende harnassen is werkelijk overdonderend. Daarom hebben we er 3 uitgekozen en even voor jou naast elkaar gezet. Zo blijkt het populaire Julius K9 IDC Powertuig over een extra handvat te beschikken om je hond goed in toom te houden. Daarnaast zien we dat het AVGGoods hondenharnas gemaakt is uit een luchtdoorlatende stof en bovendien reflecterende banden heeft.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste hondentuigen (Reviews) van 2022

 

Wanneer je je hond mee wilt nemen voor een wandeling heb je een hondentuigje of een harnas nodig. Een hondenharnas is minder belastend op de nekwervels dan een halsband met leiband en zit bovendien ook steviger. We hebben voor jou de 7 beste harnassen uitgekozen rekening houdend met het advies van hondentrainers en de online reviews van klanten. We raden je aan om even de geselecteerde producten te bekijken. Kies er vervolgens het beste hondentuig uit die het meest geschikt is voor jouw dier. Wie weet is het wel net in de aanbieding.

 

1. Julius K9 IDC Powertuig harnas XL

 

Julius K9 wordt beschouwd als het beste merk voor hondentuigen en hondenaccessoires. Dit Powertuig is meteen ook het populairste harnas in onze lijst met topproducten. Het sportieve tuig heeft een binnenbekleding die gemaakt is uit een ademende stof die comfortabel aanvoelt voor je dier en bovendien ook huidvriendelijk is.

De gemiddelde buikomvang voor deze maat is tussen 71 cm en 91 cm waardoor dit harnas geschikt is voor een grote hond met een gewicht tussen 28 kg en 40 kg. Daarnaast is er de 5 cm brede reflecterende borstband die een goede zichtbaarheid garandeert en aanpasbaar blijkt tussen 50 cm en 59 cm. Met de harde gesp kun je het harnas veilig vastklikken waardoor je hond er niet kan uit ontsnappen.

Het hondentuig van Julius K9 is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en bovendien te verkrijgen in de maten small tot XL. In de reviews zien we een uitstekende tevredenheid over de prijs en de kwaliteit van dit hondenharnas. Elke klant raadt het product zeker aan en vooral voor grote honden blijkt dit het perfecte tuig te zijn.

 

Voordelen:

Reflecterend materiaal: het tuig beschikt over een reflecterende borstband en randbescherming en heeft daarnaast ook geteste veiligheidsriemen om hem vast te maken.

Extra handvat: het handvat op het tuig zorgt voor een extra houvast om je hond in toom te houden. Door een stevige ring kun je de riem goed aan het tuig bevestigen. 

Labels: daarnaast is er de mogelijkheid om naamtags of een label met naam  en telefoonnummer op het harnas te bevestigen. 

 

Nadelen:

De maten: we merken op dat er zeker een correcte maat moet gekozen worden voor dit hondenharnas. Als het te groot is en niet goed aansluit, kan je viervoeter er langs voor uit ontsnappen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hondenharnas Hondentuigje soft coating middelgrote en kleine Honden

 

Het hondentuigje van AVGGoods is gemaakt uit een zacht materiaal dat comfortabel is voor jouw trouwe vriend. Bovendien is het luchtdoorlatend waardoor het ook bij hoge temperaturen goed te gebruiken is. Het verstelbare hondentuigje wordt geleverd met een riem van 120 cm en behoort tot de laagste prijscategorie van ons lijstje.

De maat van dit harnas is een XL en bijgevolg geschikt voor honden met een omtrek van 41 cm rond de hals en 55 cm borstomtrek. Je mag tot 2 cm afwijken van deze maten maar zeker niet meer, anders zal het harnas niet mooi rond de romp zitten en verliest het zijn nut. Daarnaast heb je bij een te groot tuig de kans dat je hond eruit kan ontsnappen.

De reflecterende beschermingsrand aan de buitenkant van het harnas zorgt ervoor dat je dier goed zichtbaar is in het donker waardoor je er ook ‘s avonds veilig op uit kunt. Dit hondenharnas is in verschillende hippe kleurcombinaties te verkrijgen in de maten small tot extra large zodat je zeker wel een gepast tuig kunt vinden voor jouw dier. In de reviews merken we een uitstekende tevredenheid op over de prijs-kwaliteitverhouding van dit hondentuig.

 

Voordelen: 

Aanpasbaar: het harnas is gemakkelijk aan te passen waardoor hij stevig om de romp van je hond zit en je dier er geen hinder van kan ondervinden.
Het prijskaartje: dit hondentuig van AVGGoods valt in de prijsklasse van de goedkope tuigjes en heeft bovendien een uitstekende kwaliteit.

Onderhoud: het tuig kan eenvoudig gewassen worden in de wasmachine en het droogt ook vrij snel weer op.

 

Nadelen:

De maatopname: het is heel belangrijk om je huisdier correct op te meten zodat de juiste maat kan gekozen worden om de veiligheid van het harnas te garanderen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ferplast honden anti-ontsnappingstuig ergotrekking P medium

 

Het hondentuig van Ferplast is een ergonomisch harnas dat vervaardigd is uit nylon en die een hoge weerstand heeft. De zachte binnenkant en de speciale pasvorm garanderen een maximaal draagcomfort voor je hond. Doordat de trekkracht van je dier wordt opgevangen op de borst zorgt het harnas ervoor dat je viervoeter geen last krijgt aan de nek.

Dit tuig in de maat medium is geschikt voor dieren met een maximaal gewicht tot 30 kg. De halsmaat is 37 cm en daarnaast kan de borstomtrek gemakkelijk aangepast worden dankzij een instelbaar schuifsysteem. Hierdoor zit het harnas goed vast  rond de borst en voelt je  hond zich veilig.

Het anti-ontsnappingstuig is verkrijgbaar in de maten small, medium en large. Daarnaast kun je kiezen uit de sobere kleuren zwart en bruin. In de reviews zien we een uitstekende tevredenheid over de prijs en de kwaliteit van dit product. De klanten raden dit hondentuig sterk aan als je viervoeter heel erg trekt tijdens de wandeling.

 

Voordelen:

Gebruikte materialen: het harnas is vervaardigd uit extra stevig nylon en een zachte binnenvoering.

Gebruiksvriendelijk: het hondentuig is zeer gemakkelijk om aan te doen dankzij de 6 bevestigingspunten.

Veiligheid: de reflecterende strepen op het harnas zorgen ervoor dat je dier ook in het donker goed zichtbaar is.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken op dat het hondentuig van Ferplast aan de prijzige kant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hunter Harnas Norweger Racing Nylon XL 

 

Het Norwegian hondentuig is gemaakt uit waterafstotende nylon van een hoogwaardige kwaliteit die bovendien zeer sterk is. Doordat de binnenkant van dit tuig bekleed is met fleece voelt het comfortabel aan en gaat het niet schuren over de vacht. De riem kan worden vastgemaakt aan de stevige metalen ring tussen de schouderbladen.

De reflecterende lijnen en het label op het tuig zorgen ervoor dat je huisdier goed opvalt in het donker wanneer er licht op hem schijnt. Niet alleen kan het  harnas gebruikt worden tijdens een wandeltocht, maar ook als je gaat joggen of fietsen kan je hond mee rennen.

Het hondentuig van Hunter is verkrijgbaar in de maten small tot XXL en is beschikbaar in 6 verschillende kleuren waartussen je zeker je gading zult vinden. Het harnas is zeer geschikt voor honden die problemen hebben aan de nek of die veel trekken tijdens het wandelen. In de reviews merken we een goede tevredenheid op bij de klanten die dit product hebben aangekocht.

 

Voordelen:

Aanpasbaar: zowel de nekomtrek als de buikomtrek van het tuig kunnen aangepast worden zodat je huisdier zich veilig voelt.

Gebruiksgemak: het harnas heeft een zeer goede pasvorm en is makkelijk aan te trekken. 

Veiligheid: door de reflecterende lijnen op het harnas is je dier goed zichtbaar in het duister.

 

Nadelen: 

Droogtijd: een klant merkt op dat het een hele tijd duurt na een wasbeurt of een hevige regenbui vooraleer het tuigje droog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Puppia Hondentuig in verschillende kleuren M Borstomvang

 

Het hondentuigje van Puppia is gemaakt uit polyester met een speciale air mesh stof. Dit is een stof die heel zacht aanvoelt en die allemaal kleine gaatjes heeft waarlangs de warmte van je dier kan ontsnappen. Dit zorgt ervoor dat je hond zich comfortabel voelt in zijn harnas.

Door de verstelbare buikriem kan het tuig aangepast worden voor een perfecte pasvorm. Omdat het goed rond het lichaam zit, wordt de druk gelijkmatig verdeeld en zal je dier op een rustige manier met je mee wandelen.

Het Puppia hondentuig is verkrijgbaar in 12 mooie kleuren en is beschikbaar in 6 maten die gaan van XS tot XXL. De kleinste maat kan gebruikt worden voor puppy’s en hele kleine honden zoals een Chihuahua of een Yorkshire. De grootste maat is geschikt voor grote hondenrassen zoals de Golden Retriever of de Boxer. In de reviews merken we een goede tevredenheid op over de prijs-kwaliteitverhouding voor dit hondentuig.

 

Voordelen:

Comfort:  ook tijdens de warmere dagen blijkt dit een zeer comfortabel tuig te zijn door de speciale air mesh stof. 

Design: met de 12 mooie kleuren heb je een uitgebreide keuze. Zo kun je kiezen voor een schattige look in het roze of een hele stoere look in army print.

Matentabel: dit harnas is verkrijgbaar in verschillende maten gaande van XS voor hele kleine hondjes tot XXL voor de grotere hond.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: een klant merkt op dat het soms lastig is met het aantrekken, aangezien haar hondje met 1 poot in het tuig moet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Trixie stay tuig voor hond m-l 50-75 cm escape-proof

 

Het hondentuig van Trixie is speciaal gemaakt voor de ontsnappingskunstenaars onder onze viervoeters. Door de extra tailleriem zal je dier hier niet snel uit loskomen wanneer hij schrikt en op de vlucht wilt slaan. Het harnas is gemaakt uit nylon en heeft een neopreen voering die zorgt voor een aangenaam draagcomfort. Bovendien kan het tuig perfect aangepast worden door de traploos verstelbare riemen en de klittenbandstroken op de rug.

Het harnas is beschikbaar in 4 maten XS-S, S-M, M-L en L-XL en zijn allen verkrijgbaar in de zwarte kleur. De kleinste maat is geschikt voor bijvoorbeeld een Yorkshire Terriër of puppy’s en de grootste past voor hondenrassen die ongeveer de grootte hebben van een Labrador.

In de reviews merken we dat alle klanten dit product een zeer hoge quotering gaven over de prijs en de kwaliteit van dit product. Alle mensen raden het escape-proof tuig aan voor honden die normaal uit elk ander tuigje weten te ontsnappen.

 

Voordelen:

Draagcomfort: door de neopreen voering voelt de binnenzijde van dit harnas zeer zacht aan en gaat het niet schuren over de huid van je hond.

Extra veilig: de extra buikriem zorgt ervoor dat je hond mooi vast zit in het harnas zodat hij absoluut niet kan ontsnappen.

Verstelbaar: door de klittenvandstroken op de rug en de verstelbare riemen kan dit harnas perfect aangepast worden.

 

Nadelen:

Sluiting: een klant merkt op dat bij de kleinste maat de sluitingen heel klein zijn en moeilijk dicht gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Tre Ponti Forza tuig reflecterend voor grote honden- hondenharnas

 

Het Tre Ponti Forza tuig is speciaal ontwikkeld voor grote en sterke hondenrassen die veel trekken of gaan opspringen naar vreemden of andere dieren. Deze hondvriendelijke correctietuigen zijn handgemaakt en hebben een comfortabele pasvorm. De hypoallergeen kunststof is waterafstotend en heeft een zilverkleurige reflectieband voor een extra goede zichtbaarheid tijdens het donker.

Met dit tuig kun je je grote vriend makkelijker in toom houden. Het tuig zit comfortabel en heeft geen negatieve drukpunten. Echter, als de hond aan de lijn gaat trekken zal er een pijnloze en lichte druk ontstaan op de zijflanken waardoor hij zich gaat inhouden en stilstaan om te kijken wat er aan de hand is. De bewegingsvrijheid wordt gedeeltelijk weggenomen maar je krijgt wel optimale controle in de plaats.

Het Forza tuig is beschikbaar in de maten medium tot XXL en in de kleuren zwart en rood, beide met de zilverkleurige reflectieband die zorgt voor een goede zichtbaarheid. Voor dit artikel zijn er nog geen reviews geplaatst. De oorzaak hiervoor kan de hoge prijs zijn maar ook het feit dat dit tuig alleen voor de grote hondenrassen bedoeld is.

 

Voordelen:

Comfort: het tuig is gemaakt uit een waterafstotende hypoallergene kunststof voor extra draagcomfort.

Training: door de stop reactie van je hond te belonen kun je het vervelende trekgedrag met de juiste aanpak volledig afleren.

Veiligheid: dankzij de reflecterende rand op het harnas is je viervoeter goed zichtbaar tijdens de avondwandeling.

 

Nadelen:

Beperkte maattabel: dit hondenharnas is alleen beschikbaar voor de sterke en grote honden met een gewicht tussen 30 kg en 80 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentuigen Koopgids

 

Bij de aankoop van een hondentuig zien we dat er uiteenlopende soorten op de markt zijn in verschillende maten en kleuren. Het is belangrijk om je huisdier goed op te meten of zelfs mee te nemen naar de winkel zodat je een harnas vindt dat perfect bij hem past. We raden je aan om de verschillende harnassen daarom eens goed te bekijken en te vergelijken. Kies vervolgens het hondentuig waarvan je denkt dat jouw huisdier er zich het best en het veiligst in zal voelen. De aanbevelingen van de hondentrainers en de reviews van klanten kunnen je hierbij helpen.

De verschillende soorten tuigen

Een veelvoorkomend harnas is het step-in tuig dat de vorm heeft van een acht en alleen bestaat voor kleine hondenrassen. Bij dit type harnas moet je je hond in het tuig laten stappen en de riempjes naar achteren samentrekken om ze vervolgens vast te zetten met een clip. 

Verder zien we het Romeinse type dat een riem om de schouderbladen van je huisdier heeft en een andere riem die over de borst loopt. De 2 riemen worden onder de borst en langs de rug met elkaar verbonden en worden samen geklikt met een rugklem. Het vraagt wel wat vaardigheid om dit harnas bij je hond aan te trekken.

Als je hond veel trekt tijdens het wandelen dan kun je gebruik maken van een hoofdharnas of Halti of eventueel een anti-trektuig. Beide soorten hondentuigen zijn bedoeld om het trek- en springgedrag bij honden te ontmoedigen. Houd er wel rekening mee dat je dergelijk type hondentuig maar beter niet gebruikt bij schuchtere of bange honden aangezien dit averechts zou kunnen werken.

Tenslotte hebben we het mobiliteitsharnas dat bedoeld is om honden met een lichamelijke beperking of oudere honden die minder mobiel zijn extra te ondersteunen. Dit gebeurt door middel van een handvat aan de heupen, aan de achterkant of over het hele lichaam van het dier.

 

Het design en de pasvorm

Sommige tuigjes kun je in verschillende kleuren krijgen, anderen hebben een extra handvat en de meeste zijn voorzien van reflecterende banden zodat je huisdier ook ‘s avonds goed zichtbaar is. De stof waaruit het tuigje gemaakt is, moet comfortabel aanvoelen voor je hond zodat hij geen schuurplekken of schaafwondjes krijgt. Bij een harnas voor grote honden moet de stof vooral ook stevig zijn zodat het tuigje niet meteen gaat scheuren als de hond hard gaat trekken.

De D-ring waaraan de hondenriem wordt bevestigd is het belangrijkste verbindingspunt tussen jou en je hond. Hij is bij voorkeur gemaakt uit een stevige kwaliteit kunststof of uit metaal zodat de ring niet kan kapot getrokken worden. Daarnaast is de lengte van het harnas van belang. Het mag niet meer zijn dan de helft van de rug van je hond om het draagcomfort te garanderen. Daarbij moet de buitenste rand van het hondenharnas eindigen aan de laatste rib van de ribbenkast van je dier.

Tenslotte hebben we nog de hoeken van het tuig. Deze worden soms vergeten maar ze zijn toch heel belangrijk voor de beweegbaarheid van je hond. Vooral rond de gewrichten aan de voorpoten en rond de nek moeten de hoeken afgerond zijn zodat het tuig geen verkeerde druk gaat uitoefenen op deze punten en het dier geen last ondervindt bij het lopen.

De voordelen van een hondentuig en het prijskaartje

Het belangrijkste voordeel van een harnas is de verminderde druk op de nek van de hond. Daarnaast kun je je dier gemakkelijker onder controle houden en zijn gedrag corrigeren. Je kunt je viervoeter beter begeleiden en hij zal het sneller begrijpen wanneer hij iets verkeerd doet. Bij oudere of geblesseerde honden biedt het tuig ondersteuning waardoor ze toch nog kunnen genieten van een wandeling met het baasje.

De prijzen voor een hondenharnas liggen tussen 18 euro en 40 euro afhankelijk van de maat en het type tuig dat je uitkiest. De harnassen die gebruikt worden bij training zijn meestal iets duurder en schommelen tussen 40 euro en 60 euro. Bekijk zeker ook eens de aanbiedingen en wie weet zit het perfecte product voor jouw hond er wel tussen.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste puppyrennen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een puppy in huis neemt met kleine bijtgrage tandjes, dan wil je je meubels en je nieuwe schoenen graag veiligstellen wanneer je er even niet bent. De keuze voor een puppyren is daarbij een goed idee om zowel je spulletjes als je kleine vriend veilig te houden. We hebben er 3 geselecteerd om eens te vergelijken. Zo zien we dat de TecTake puppyren Carola kan opgevouwen worden en gemakkelijk is om mee te nemen. Daarnaast heb je de Opvouwbare puppyren van Meisterpet die bovendien wordt geleverd met een draagtas en een gratis drinkbak.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste puppyrennen (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar een puppyren die opvouwbaar is  zodat je hem ook kunt meenemen als jullie ergens naartoe gaan? Of kies je voor een exemplaar in draadstaal dat in de tuin en zelfs binnen kan worden gebruikt? Wij willen je graag het advies geven om de 5 toppers die we voor jou geselecteerd hebben eens rustig te bekijken. Kies er de beste puppyren uit en misschien is die wel net in de aanbieding.

 

1. TecTake puppyren Carola opvouwbaar

 

De Carola van TecTake is een roze puppyren met een diameter van 114 cm en een hoogte van 58 cm waardoor hij ideaal is voor puppy’s en andere kleine huisdieren zoals cavia’s en konijnen. De ren heeft bovendien 2 deurtjes en 8 vensters die worden afgeschermd met mesh netten zodat er een goede luchtcirculatie is. In de reviews zien we alleen maar klanten die uiterst tevreden zijn en deze puppyren zeker aanraden.

De puppyren is gemaakt uit 100% polyester waardoor hij eenvoudig te onderhouden is. Doordat de ondergrond verwijderbaar is, kun je die ook gemakkelijk en snel schoonmaken als je puppy een ongelukje heeft. Daarnaast zijn er op de zijkant 2 zakken bevestigd die ideaal zijn om speelgoedjes of andere accessoires in op te bergen.

Bovendien is de puppyren eenvoudig op te vouwen zodat hij kan opgeborgen worden wanneer je hem niet nodig hebt. Doordat hij geleverd wordt met een handige draagtas kan hij ook meegenomen worden op reis of op visite. Daarnaast kan de grote opening bovenaan afgesloten worden met een mesh net zodat je puppy een veilige en knusse rustplaats of speelplaats heeft. 

 

Voordelen:

Afmetingen: de puppyren heeft een diameter van 114 cm en een hoogte van 58 cm waardoor het een ideale speelplaats is voor je kleine vriend.

Ventilatie: de ren die gemaakt is uit 100% polyester heeft 8 vensters en 2 deurtjes die afgeschermd worden door mesh netten die bovendien voor een goede ventilatie zorgen.

Gebruiksgemak: doordat deze ren kan opgevouwen worden is hij heel geriefelijk om mee te nemen op reis of als je op visite gaat.

Onderhoud: de ondergrond kan afgeritst worden zodat die makkelijk onder de kraan kan afgespoeld worden. De zijkanten kunnen eenvoudig met een vochtige doek en een sopje worden afgewassen.

 

Nadelen:

Opbergen: een klant laat weten dat het openzetten iets eenvoudiger is dan het terug opvouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Opvouwbare puppyren puppytent met draagtas en gratis drinkbak

 

De opvouwbare puppyren van Meisterpet is de populairste in ons lijstje. Deze achthoekige ren is door zijn lichte gewicht van 2 kg praktisch om mee te nemen op reis. Hij kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en bovendien kan hij bijvoorbeeld in het gras verankerd worden met de bijgeleverde haringen zodat hij stevig vast staat.

De tent kun je vlot en snel opzetten dankzij het pop-up systeem en bovendien zorgt het metalen geraamte voor extra stevigheid van de wanden. Dankzij de diameter van 120 cm en de hoogte van 65 cm is er voldoende ruimte om je lieveling een comfortabele slaapplaats te bieden of een veilige speelruimte. De puppyren wordt bovendien geleverd met een bijpassende draagtas en een drinkbak.

De ren die gemaakt is uit 100% polyester heeft bovendien 2 ingangen die kunnen worden dichtgeritst zodat je puppy er niet uit kan ontsnappen. De zijkanten zijn afgeschermd met mesh netten die zorgen voor een goed zicht voor je pup en daarnaast ook voor luchtcirculatie. De zwart/beige puppyren is bovendien beschikbaar in 2 formaten. In de reviews zien we een zeer goede tevredenheid over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze puppyren heeft een doorsnede van 120 cm en een hoogte van  65 cm. Hij is bovendien geschikt om te gebruiken voor puppytraining en als een veilige speelruimte of slaapplaats.

Opvouwbaar: de tent is eenvoudig op te zetten dankzij het pop-up systeem en kan gemakkelijk meegenomen worden in de handige draagtas die wordt bijgeleverd.

Veilig: de bovenkant kan afgesloten worden met een mesh net waardoor het ook een veilig plek is voor bijvoorbeeld konijnen of andere kleine huisdieren.

Onderhoud: de onderkant van de puppyren kan met een vochtige doek snel en eenvoudig gereinigd worden.

 

Nadelen:

Wankel: voor grotere onstuimige puppy’s is deze ren minder geschikt omdat hij wat wankel zou zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Puppyren hondenren puppytent draagbaar maat S afmeting

 

De hondenren van Kellypet is gemaakt uit een stevige nylonstof in combinatie met een andere stof die ook gebruikt wordt bij parachutes. Hij heeft bovendien een mooi blauwe kleur die afgewerkt is met zwart. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over deze puppyren en dat ze dit een praktisch product vinden om te gebruiken.

Door het lichte gewicht en zijn compacte formaat van 73 cm doorsnede en 43 cm hoogte is deze hondenren zeer gemakkelijk om mee te nemen. Bovendien is de puppyren verkrijgbaar in de maten small en large in verschillende kleuren zodat je er zeker wel eentje zult vinden naar jouw smaak.

Deze ren is uitermate geschikt om kleine honden en puppy’s een veilige plek te geven om te slapen en te spelen. Hij biedt bovendien voldoende schaduw zodat je hondje niet oververhit kan raken als hij buiten speelt. Het luikje aan de voorzijde en de opening aan de bovenzijde zorgen ervoor dat je je pup makkelijk in de tent kunt plaatsen en er terug uit kunt halen.

 

Voordelen:

Formaat: deze puppyren is verkrijgbaar in de maten small en large.

Materiaal: door het gebruik van een nylonstof die ook gebruikt wordt voor parachutes heeft deze hondenren een heel licht gewicht.

Gebruiksgemak: de ren kan heel eenvoudig opgezet en terug opgevouwen worden waardoor hij geriefelijk is om mee te nemen.

Onderhoud: hij is eenvoudig te reinigen met een vochtige doek.

 

Nadelen:

Stabiliteit: deze puppyren zou minder geschikt zijn voor grotere puppy’s die wat zwaarder zijn omdat de ren gemakkelijk zou kunnen omvallen als ze tegen de wand springen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Topmast puppyren premium hoogte 100cm 8 delen

 

Topmast  wordt door velen beschouwd als het beste merk op het gebied van hondenaccessoires. Het is gekend voor zijn betaalbare producten met een hoge kwaliteit. De metalen puppyren heeft een zwarte coating waardoor hij er heel mooi uitziet. De totale omtrek van deze hondenren is 640 cm en hij bestaat uit 8 delen die je eenvoudig aan elkaar kunt koppelen door middel van koppelpennen.

Er is 1 deur voorzien en bovendien kunnen de panelen zodanig gedraaid worden dat je de ren in elke gewenste vorm kunt plaatsen. Door de hoogte van 100 cm is deze ren geschikt voor puppy’s en honden met een gemiddelde schofthoogte, zoals bijvoorbeeld een cocker spaniël of een fox terriër. Deze hondenren is echter niet geschikt om buitenshuis te plaatsen.

Het metaal zou na een tijdje kunnen beginnen roesten want het is niet behandeld tegen vochtige weersomstandigheden. De klanten zijn tevreden over dit product en raden het zeker aan. Echter,  één persoon is niet tevreden over de kwaliteit omdat hij de ren buiten onder een oversteek had geplaatst en hij was beginnen roesten. Er staat nochtans duidelijk bij vermeld dat dit product niet geschikt is voor gebruik buitenshuis.

 

Voordelen:

Vorm: de ren wordt geleverd in 8 aparte delen die een breedte hebben van 80 cm en die zodanig op elkaar kunnen worden gedraaid dat je de beste vorm voor jouw ruimte kunt kiezen.

Gebruiksgemak: de hondenren is zeer eenvoudig in elkaar te zetten dankzij het systeem met koppelpennen die werken zoals deurscharnieren.

Zichtbaar: doordat de constructie in draadmetaal is, is er een goede zichtbaarheid zowel voor de puppy’s als het baasje.

 

Nadelen:

Enkel binnengebruik: deze hondenren is niet geschikt om buiten te gebruiken omdat het metaal zou kunnen oxideren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Flamingo puppyren verzinkt 60cm hoogte ook voor buitenshuis

 

De puppyren van het gekende merk Flamingo heeft een goedkope aankoopprijs waardoor hij ook meteen in de laagste prijscategorie van onze top 5 valt. De ren is geschikt om zowel binnen als buitenshuis te gebruiken dankzij de beschermende laag op de verzinkte panelen.

De totale omtrek van deze hondenren is 360 cm en hij heeft een hoogte van 60 cm waardoor hij geschikt is voor puppy’s en kleine hondenrassen zoals een dwerg pincher of een chihuahua. Bovendien bestaat de ren uit 6 aparte panelen van 60 cm breed en is hij eenvoudig in elkaar te zetten door middel van koppelpennen. De bijgeleverde grondpennen zorgen ervoor dat je hem makkelijk in de tuin kunt vastzetten in het gras.

Deze puppyren kan ook binnenshuis geplaatst worden en is de ideale oplossing wanneer je de puppy liever niet alleen laat. Je kunt je kleine vriend hierin plaatsen zonder dat je je zorgen moet maken over je meubels of eventuele ongelukjes. In de reviews zien we dat de klanten het eens zijn over de prijs-kwaliteitverhouding. De ren is een beetje wankel en dus enkel geschikt voor kleine hondjes en knaagdieren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de puppyren is eenvoudig te plaatsen en terug uit elkaar te halen.

Roestvrij: de verzinkte panelen hebben een beschermingslaag waardoor de puppyren roestvrij is en buiten kan gebruikt worden.

Het prijskaartje: dit product valt in de laagste prijscategorie in het door ons gekozen assortiment.

Grondpennen: dankzij de bijgeleverde grondpennen kan de ren buiten in de grond verankerd worden.

 

Nadelen:

Onstabiel: door het lichte gewicht van deze hondenren staat hij niet echt stevig waardoor hij enkel geschikt is voor kleine honden en knaagdieren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Puppyrennen Koopgids

 

Wanneer je een puppyren wilt aankopen, dan zijn er enkele factoren die je toch wat nader moet bekijken. Er zijn verschillende soorten puppyrennen voor zowel binnen als buiten. Naast het formaat en de gebruikte materialen is het belangrijk om er even bij stil te staan waarvoor je hem zult gebruiken. Voor je een beslissing neemt ga je beter alles eens rustig vergelijken.  Neem ook de aanbevelingen van de hondentrainers ter harte. Ze kunnen je al een flink eind op weg helpen om de juiste keuze te maken.

Wat is een puppyren en waarvoor wordt hij gebruikt

Een puppyren is een omheining die rondom afgesloten is en een deurtje heeft. Meestal is de ren aan de bovenkant open en bovendien kun je hem zowel binnen als buiten gebruiken. De puppyren kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kun je er gewoon je puppy in zetten met zijn speeltjes om op een veilige manier te ravotten zodat je zelf ook even de handen vrij hebt voor iets anders.

De ren kan ook helpen bij de opvoeding van je pup tijdens de eerste maanden. Een speelse puppy aanziet al gauw je nieuwe schoen als een stukje speelgoed en natuurlijk zijn je meubels de ideale plaats om de tandjes op te scherpen. Door gebruik te maken van een puppyren hoef je je daar geen zorgen over te maken. Daarnaast kan de puppyren ook gebruikt worden als een veilige rust- of slaapplaats voor je hond. Zo  heeft hij zijn eigen plekje waar hij zich kan terugtrekken.

 

De verschillende soorten 

We zien dat er verschillende soorten puppyrennen zijn om zowel binnens- als buitenshuis te gebruiken. Wanneer de ren vooral moet dienen om je hond een veilige speelruimte te geven binnenshuis, dan kun je kiezen voor een metalen omheining of een puppyren in stof. Wil je een omheining om buiten te zetten, dan denk je beter aan een metalen omheining die behandeld is zodat hij weerbestendig en roestvrij is. Bovendien zul je deze soort meestal in de grond kunnen verankeren.

Een puppyren voor binnen die gemaakt is uit een stevige stof heeft meestal een vloertje. Dit type ren is heel handig voor puppy’s of kleine hondenrassen omdat hij meestal opvouwbaar is waardoor je hem makkelijk kunt meenemen. Zo kun je ook je kleine vriend een veilige plek bieden als je op reis gaat of even op visite. Daarnaast zorgt het vloertje ervoor dat een ongelukje geen schade toebrengt aan het tapijt of de vloer.

 

De gebruikte materialen

Een puppyren voor buiten is over het algemeen gemaakt uit roestvrij staal of een verzinkt metaal dat bovendien een beschermende coating heeft waardoor de ren roestvrij is. Deze buitenrennen zijn ook beschikbaar met een afdekking zodat je dier droog zit bij regenweer en beschermd is tegen de zon. Vaak hebben ze ook een vloertje om je trouwe vriend toch een comfortabele droge ondergrond te bieden.

De puppyren in stof is veelal gemaakt uit een stevige nylonstof of polyester. Deze ren heeft meestal een licht metalen frame dat in de stof is ingewerkt om de zijkanten toch enige stevigheid te bieden. De zijkanten van deze ren hebben venstertjes die afgeschermd worden met mesh netten die niet snel zullen scheuren. Ook de bovenkant kan soms afgesloten worden met een net om beschutting te bieden tegen de zon.

Het formaat

Het formaat van de puppyren is een belangrijk punt om even bij stil te staan. Eerst moet je bekijken waar je de ren zult gaan zetten en hoeveel ruimte je daarvoor ter beschikking hebt. Sommige rennen kun je ook uitbreiden of kleiner maken door middel van panelen toe te voegen of weg te laten. Er zijn rennen in allerlei afmetingen en vormen te verkrijgen zodat je zeker het geschikte formaat zult vinden waarmee jullie beiden zich goed voelen.

Daarnaast moet je ook even bedenken welke ren het meest geschikt is voor het ras van jouw puppy. Zo moet je bijvoorbeeld voor een labradorpup geen stoffen ren kopen met een diameter van 100 cm want binnen de kortste tijd is hij eruit gegroeid. Een stoffen puppyren is eigenlijk meer geschikt voor kleine hondenrassen en puppy’s van middelgrote rassen.

 

Het prijskaartje

De prijs van een puppyren is nogal uiteenlopend. Het is vooral afhankelijk van het formaat van de ren en uit welke materialen hij is gemaakt. In de aanbiedingen zien we vaak einde reeksen voorbij komen van gekende merken waardoor je al een grote puppyren voor een kleine prijs kunt aankopen. Voor een metalen ren om buiten te gebruiken mag je rekenen tussen 130 en 300 euro afhankelijk van de afmetingen en de gebruikte materialen. Voor een metalen binnenren betaal je ongeveer 40 euro. Een stoffen puppyren kun je aankopen tussen 30 en 60 euro.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondenbanken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je een hond, of eender welk ander dier in huis haalt, moet je kunnen voorzien in hun dagelijkse noden en behoeften. Niet alleen de juiste voeding en voldoende vers water zijn hierbij belangrijk, maar ook een leuk kussen of prachtige hondenbank waarop je hond eventjes tot rust kan komen. Tussen de hondenbanken voor kleine tot middelgrote hondenrassen zul je vast en zeker de Anaiza Design Hondensofa kunnen terugvinden. Daarnaast blijkt ook de Dedi Metalen hondenbank een schot in de roos. Deze wordt bovendien gekenmerkt door een maximale binnenafmeting van 70 x 55 x 35 cm. In de tabel hieronder kun je alvast de voor- en nadelen even grondig tegenover elkaar gaan afwegen alsook beroep doen op een derde topproduct!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenbanken (Reviews) van 2022

 

De beste hondenbank is degene die aan de behoeften van je trouwe viervoeter tegemoet kan komen. Echter is het assortiment vandaag de dag behoorlijk uitgebreid, wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor een hondenbank uit leer, riet of hout. En heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een specifieke houtsoort zoals de hondenbanken uit steigerhout. Heeft je hond vaak last van z’n gewrichten of is hij al wat ouder dan kan een orthopedische hondenbank misschien wel een oplossing zijn? Bekijk alvast de 5 topproducten hieronder alvorens je een keuze maakt.

 

1. Anaiza Design Hondensofa Lulu Met 22 karaats Bladgoud Hondenbank

 

Of je deze hondenbank tussen de goedkope producten zult vinden, dat is nog maar de vraag. Toch kunnen we stellen dat de koper die gereageerd heeft op het product, overtuigd blijkt van de kwaliteit en het design. Op basis van dit positieve advies, wordt de hondenbank beloond met een mooie eindscore van 5 sterren. Het blijkt dus de moeite waard om een aankoop ervan al minstens te overwegen.

Zo zul je zien dat de hondenbank gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 50,5 x 63 x 35 cm en op pootjes blijkt te staan. De voorste pootjes hebben ook effectief het ontwerp van een hondenpootje meegekregen inclusief nageltjes. De bank werd in Portugal uit duurzaam hout vervaardigd en werd bovendien volledig met de hand gemaakt, wat enigszins de prijs kan verklaren. Hij bevat bovendien een combinatie van bepaalde Portugese traditionele technieken en bladgouden details die het geheel nog net dat tikkeltje specialer maken.

Verder is de hondenbank voorzien van een stevig kussen dat voorzien is van een beschermhoes vervaardigd uit alcantara. Alcantara is een comfortabele stof die je zonder problemen in de wasmachine kunt wassen, waardoor de bank steeds proper en hygiënisch blijft.

 

Voordelen:

Formaat: de hondenbank biedt een maximale afmeting van 50,5 x 63 x 35 cm en blijkt geschikt voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

Design: je zult zien dat men bij het design werkelijk aan alles heeft gedacht. Zo werd de bank van een stevig onderstel voorzien bestaande uit 4 voetjes waarvan de voorste ook effectief echte hondenpootjes lijken.

Materiaal: de productie van de bank vindt plaats in Portugal, vandaar de aanwezigheid van bepaalde Portugese technieken en handelingen. Hierbij heeft men er bovendien voor gekozen om te werken met duurzaam hout in combinatie met bladgouden details.

Kussen: het is een pluspunt dat de hondenbank geleverd wordt inclusief een kussen. Bovendien is het kussen voorzien van een afneembare en wasbare alcantara beschermhoes.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten zich zullen storen aan het (op het eerste zicht) hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dedi Metalen Met zeildoekbodem incl. triplexplaat

 

In vergelijking met het vorige product lijkt deze hondenbank wel een echte aanbieding te zijn, wat hem meteen een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek. Op het eerste zicht zien we dan ook dat de koper duidelijk overtuigd blijkt van het unieke en prachtige design. En ondanks het feit dat de klant het product een eindscore geeft van 5 sterren, zou de bank toch wel iets kwalitatiever mogen zijn.

In tegenstelling tot het vorige product, betreft het hier geen hondenbank uit hout maar wel eentje vervaardigd uit duurzaam metaal. Ook de triplexplaat met een totale afmeting van 70 x 55 x 35 cm blijkt uit metaal te zijn gemaakt, wat het geheel bijzonder stevig maakt. De volledige hondenbank is vervolgens afgewerkt met een zwarte poedercoating waardoor het geheel een moderne en elegante uitstraling krijgt.

Het is de ideale hondenbank voor kleine tot middelgrote hondenrassen die op zoek zijn naar een plekje om even tot rust te komen. Bovendien wordt de bank geleverd inclusief een stevige en duurzame zeildoekbodem. Besef wel dat je er zelf nog een dekentje of kussentje zult moeten bij kopen. De bank is dan wel weer makkelijk schoon te maken door gebruik te maken van een vochtige doek.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

Formaat: de hondenbank wordt gekenmerkt door een stevige triplexplaat met een maximaal formaat van 70 x 55 x 35 cm.

Materiaal: deze hondenbank, zowel de triplexplaat alsook het frame, blijken voornamelijk uit metaal te zijn vervaardigd en vervolgens met een zwarte poedercoating te zijn afgewerkt.

Zeildoekbodem: op het moment van aankoop wordt overigens ook een stevige zeildoekbodem meegeleverd.

 

Nadelen:

Geen kussen: in tegenstelling tot het vorige product, krijg je er bij deze hondenbank jammer genoeg niet meteen een hondenkussen bij.

Matige kwaliteit: jammer genoeg lijkt de kwaliteit van deze hondenbank niet 100% te voldoen aan de eisen en verwachtingen van 1 van de kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Happy-House Rieten Bank Naturel Small met kussen

 

Ben je bewust op zoek naar een hondenbank die geschikt is voor kleine hondenrassen en eventueel katten? Dan kan dit exemplaar van het bekende, en misschien wel het beste merk Happy House wel wat voor jou zijn. De mand wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 60 x 48 x 30 cm inclusief een liggedeeltje van 45 bij 40 cm.

Het betreft hier een stijlvolle dubbelwandige rieten hondenbank die voorzien is van een teakhouten frame én geleverd wordt inclusief een polyester kussen. Het feit dat de rieten mand volledig met de hand gevlochten werd, zou het iets hogere prijskaartje vast en zeker kunnen verklaren.

Toch merken we dat deze bank wel eens tot de populairste producten uit deze lijst zou kunnen behoren. Zo is hij niet alleen makkelijk te verplaatsen en eenvoudig te reinigen maar blijkt hij ook in tal van andere formaten te bestellen. Uit de reviews maken we op dat klanten tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit, de duurzaamheid en het unieke design. Kortom, een topproduct waar niet alleen je viervoeter blij mee zal zijn maar ook jijzelf.

 

Voordelen:

Formaat: de bank meet maar liefst 60 x 48 x 30 cm. Het liggedeelte is uiteraard iets compacter en kan geschat worden op 45 bij 40 cm wat hem geschikt maakt voor kleine hondenrassen en/ of zelfs katten.

Materiaal: de bank wordt gekenmerkt door dubbelwandig gevlochten riet in combinatie met een frame uit teakhout en een kussen uit polyester.

Comfort: het lichte gewicht en het compacte formaat zorgen ervoor dat je de hondenbank makkelijk en snel kunt verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan kan dit mogelijks te maken hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lex & Max Hondenbank Hout Op Wielen Excl. Kussen

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een kwalitatieve én designvolle hondenbank dan is dit product misschien wel wat je zoekt. Hij wordt jou aangeboden en geleverd door Lex & Max en biedt een maximale afmeting van 133 bij 83 cm. Echter kun je hem in nog 2 andere formaten bestellen waardoor er voor elk hondenras wel een geschikte mand te vinden is.

De hondenbank is voornamelijk uit stevig hout vervaardigd en wordt gekenmerkt door een prachtige zandachtige kleur die een vintage look creëert. Op die manier past de bank in eender welk modern, landelijk en/ of klassiek interieur. Doordat de bank maar liefst 34 kg weegt, is het wel mooi meegenomen dat hij voorzien is van 4 transportwieltjes. Zo kun je hem alsnog makkelijk verplaatsen wat ook handig kan zijn als je in de kamer wilt schoonmaken.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over deze mand aangezien er nog geen reacties werden geplaatst. Het feit dat de bank niet over de laagste prijs beschikt, zou een mogelijke verklaring kunnen zijn. Laat je echter niet afschrikken en bekijk deze hondenbank maar even.

 

Voordelen:

Comfort: ondanks het feit dat de bank toch wel wat weegt, kun je deze makkelijk verplaatsen dankzij de 4 beschikbare transportwieltjes aan de onderkant.

Materiaal: op het moment van productie heeft men er voornamelijk voor gekozen om te werken met duurzaam hout inclusief die rustgevende zandachtige kleur.

Formaat: je zult zien dat de bank maar liefst 133 bij 83 cm meet en daardoor geschikt is voor middelgrote honden. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen uit nog 2 andere mogelijke formaten.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het zal je allicht niet verwonderen maar deze hondenbank is uiteraard niet budgetvriendelijk te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Luxe Hondensofa Enjoyment Roefie Eco-leer

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke en opvallende hondenbank van Roefie. Vanwege z’n hogere prijskaartje kan hij opnieuw tot het duurdere segment hondenbanken gerekend worden, wat door sommigen mogelijks als een struikelblok zal worden ervaren. Echter blijken klanten wel degelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het prachtige design wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

De hondenbank, die overigens gekenmerkt wordt door een massief frame bestaande uit 4 poten van 5 bij 5 cm, is voornamelijk uit duurzaam eco-leder vervaardigd. Voor de vulling van de hondenbank heeft men dan weer een beroep gedaan op pluche waardoor de mand aangenaam en comfortabel aanvoelt. Het geheel werd afgewerkt in een zwarte kleur waardoor de bank een robuuste toch prachtige vintage uitstraling krijgt.

Qua formaat mag je rekening houden met een totale binnenafmeting van 70 bij 39 cm. De volledige buitenafmeting bedraagt maar liefst 96 x 53 x 42,5 cm. Dit maakt de hondenbank uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

 

Voordelen:

Formaat: de buitenafmeting van de hondenbank meet maar liefst 96 x 53 x 42,5 cm terwijl de binnenafmeting ongeveer 70 x 39 cm bedraagt.

Materiaal: de buitenkant van deze unieke hondenbank bestaat voor het grootste gedeelte uit eco-leder terwijl de binnenkant uit pluche gemaakt is.

Frame: de hondenbank is uitgerust met een massief frame dat voorzien is van 4 voetjes van telkens 5 bij 5 cm.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier moeten we jou jammer genoeg wijzen op het hogere prijskaartje dat als een mogelijk addertje onder het gras zou kunnen fungeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenbanken Koopgids

 

Hondenbanken bestaan wel degelijk in verschillende formaten, materialen, kleuren en designs waardoor er ook verschillende prijskaartjes opduiken. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen en/ of promoties niet uit de weg te gaan als je op zoek moet naar een kwalitatieve hondenbank. Echter willen wij jou aanraden om de koopgids hieronder even grondig door te nemen alvorens je met het vergelijken van de verschillende banken van start gaat.

Het nut van een degelijke hondenbank

Wanneer je één of meerdere honden in huis haalt, dan weet je dat ze deel worden van het gezin. Een drinkbak met vers water en de juiste voeding alleen volstaan dus niet. Het is minstens even belangrijk om een plekje voor hen te creëren waar ze even tot rust kunnen komen. Wil je toch niet zomaar een kussen of mandje aankopen en mag het wel net dat tikkeltje meer zijn, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor de hondenbank.

De hondenbank heeft een iets luxueuzere uitstraling waardoor ook het prijskaartje vaak iets hoger zal liggen dan gemiddeld. Echter biedt hij ook heel wat voordelen aan. Zo staat een hondenbank vaak op voetjes of een verhoogd onderstel, waardoor je hond nooit echt in contact komt met de koudere vloer. Verder is het ook makkelijker indien je het huis wilt schoonmaken. Zo kun je eenvoudig onder de hondenbank door vegen en dweilen. Toch willen wij jou aanraden om de keuze niet in het wilde weg te maken. Bekijk wat mogelijk is en wat belangrijk is voor je trouwe metgezel.

 

Het formaat en de gebruikte materialen

Het assortiment aan hondenbanken vandaag de dag blijkt behoorlijk uitgebreid. Zo kun je niet alleen kiezen uit verschillende prijsklassen en designs maar zijn er ook heel wat mogelijkheden op het gebied van formaat en materialen. Zo bestaan er hondenbanken in allerlei formaten; van klein tot groot. Echter willen wij jou wel aanraden om het etiket of de gebruiksaanwijzing goed te lezen. In sommige gevallen wordt namelijk de buitenmaat van de hondenbank vermeld, en in andere gevallen de binnenmaat. In elk geval bestaan er hondenbanken voor kleine tot grote honden.

Ook qua materiaal zijn er heel wat opties. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een standaard hondenbank die van een degelijke kwaliteit getuigd? Dan kun je opteren voor een exemplaar vervaardigd uit duurzame natuurlijke houtsoorten zoals bijvoorbeeld Steigerhout. Ben je eerder op zoek naar een rustieke en landelijke uitstraling dan lijken de met de hand gevlochten rieten banken misschien wel aan jouw wensen te voldoen. Verder heb je ook heel wat banken waarvan het frame uit metaal, kunstleer, leer, rotan of ijzer bestaat al dan niet in combinatie met een foam of pluchen vulling.

Opties en andere belangrijke kenmerken

Tijdens de zoektocht naar de perfecte hondenbank zul je vaststellen dat bepaalde banken net iets meer mogelijkheden aanbieden. Zo blijken sommige hondenbanken opvouwbaar te zijn waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn en eenvoudig om op te bergen. Anderen banken zijn dan weer voorzien van transportwieltjes waardoor je ze handig van de ene naar de andere ruimte kunt rijden.

Het is ook altijd een pluspunt indien de hondenbank geleverd wordt in combinatie met een kwalitatief kussen. Dat is jammer genoeg niet altijd het geval waardoor je achteraf zelf nog op zoek moet naar een leuk kussentje of een deken om in de bank te plaatsen. Heeft je hond last van zijn gewrichten of is je trouwe viervoeter al een dagje ouder dan kan een orthopedische hondenbank misschien wel soelaas bieden.

Daarnaast kun je kiezen voor banken die vervaardigd zijn uit milieuvriendelijke materialen en makkelijk te onderhouden zijn. Sommige banken kun je snel even met een vochtige doek schoonmaken terwijl dat bij een stoffen bank minder eenvoudig is. Indien de bank geleverd wordt met een kussen, zorg dan dat deze een afneembare en wasbare beschermhoes telt.

 

Design en prijskaartje

Tot slot moet je zelf nog een keuze maken op het gebied van design. Kies je voor een vintage uitstraling of liever een landelijke rustieke hondenbank? Wil je graag een neutrale witte bank of mag het een feller kleurtje zijn of misschien iets met een print? Bedenk wat jij mooi vindt en wat binnen je budget past.

Zo zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 150 euro. Echter bestaan er ook heel wat goedkope hondenbanken die je voor amper 30 tot 50 euro op de kop kunt tikken. Ben je echt op zoek naar een hondenbank die voorzien is van alle mogelijke comfort dan kom je al gauw uit bij een prijskaartje van 300 tot 350 euro of misschien wel meer.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste hondenhalsbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een kwalitatieve en degelijke hondenhalsband is meteen één van de basisbehoeften als je een hond gaat adopteren/ kopen. Toch is de keuze niet altijd even makkelijk en dat heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Daarom willen wij jou graag even op weg helpen door jou in de tabel hieronder 3 hedendaagse topproducten aan te bieden. Zo lijkt de Rosewood Luxury halsband alvast een schot in de roos en vervaardigd uit duurzaam leer. Echter blijken ook de Puppy ID Bandjes een meer dan goede aanbeveling te zijn. Zeker wanneer je binnenkort met pups zit en je ze makkelijk uit elkaar wilt houden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste hondenhalsbanden (Reviews) van 2022

 

Een hondenhalsband is onmisbaar zodra je een hond in huis haalt. Toch is de keuze niet altijd makkelijk daar er verschillende types bestaan. Dient de halsband om aan te lijnen dan lijken een  hondenhalsband met naam, een leren hondenhalsband of een designvolle stoere hondenhalsband een goede keuze. Wil je de hond kunnen corrigeren dan kun je opteren voor een correctie hondenhalsband, een schok hondenhalsband, een elektrische hondenhalsband of een hondenhalsband tegen trekken. Wij zetten graag 8 topproducten op een rijtje. Neem even een kijkje alvorens je er de voor jou beste hondenhalsband uitkiest en wie weet is het wel meteen een aanbieding.

 

1. Rosewood Luxury Leren Halsband Hond

 

Tussen de goedkope hondenhalsbanden zul je dit exemplaar van Rosewood niet meteen hoeven te verwachten. Ondanks het hogere prijskaartje stellen we dankzij de online reviews vast dat heel wat klanten een positief advies hebben uitgebracht op basis van de kwaliteit en het design. Wat resulteert in een mooie eindscore van 4,6 sterren.

Deze standaard hondenhalsband wordt gekenmerkt door een verstelbare lengte variërend van 36 tot 46 cm. Dit maakt deze niet al te brede hondenhalsband uitermate geschikt voor middelgrote hondenrassen met een gemiddeld lichaamsgewicht van 15 tot 30 kilogram en een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud.

De halsband, die overigens voornamelijk uit leer vervaardigd blijkt, werd afgewerkt in een hoofdzakelijk bruine kleur met hier en daar neutrale accentjes. Verder is de hondenhalsband voorzien van een handig ceintuur principe waarmee je de halsband makkelijk om de hals van je hond kunt plaatsen en weer kunt verwijderen. Kortom, een comfortabele en degelijk halsband maar wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze prachtige hondenhalsband heeft men voornamelijk gewerkt met leer. De sluiting is dan weer uit een soort metaal gemaakt.

Type honden: de halsband, die een verstelbare lengte geniet, blijkt geschikt voor middelgrote (ras) honden met een lichaamsgewicht dat kan variëren van minimaal 15 en maximaal 30 kg.

Leeftijd: de halsband is bedoeld voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar de halsband met de laagste prijs? Dan zal dit product jammer genoeg niet het populairste uit het rijtje zijn.

Geen puppy: voor puppy’s en kleine (ras) honden is deze hondenhalsband jammer genoeg veel te groot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Puppy ID Bandjes Identificatie Halsbanden 12-pack One Size Riem Otiz Goods

 

Otiz Goods brengt dan weer enkele handige identificatie halsbanden op de markt die speciaal ontwikkeld werden voor puppy’s. Misschien is je hond zwanger of net bevallen, dan kunnen deze puppy ID bandjes best wel handig zijn. Ze worden geleverd in een verpakking van 12 stuks, elk voorzien van een ander kleurtje. Op die manier kun je de pups op een eenvoudige manier uit elkaar houden.

De identificatie bandjes werden vervaardigd uit comfortabele materialen zoals stof en nylon waardoor puppy’s er vast en zeker geen last van zullen ondervinden. Bovendien zijn de one size verstelbare identificatie bandjes evenzeer geschikt voor kittens tot de leeftijd van ongeveer 1 jaar oud en kun je de bandjes na gebruik makkelijk afspoelen.

Een blik op de online reacties, door klanten bij het product geplaatst, toont aan dat de meesten overtuigd zijn van hun nut en kwaliteit. Slechts een kleine minderheid van de kopers vindt het gebruik ervan onhandig en beoordeeld het product dan ook met een matige tot lage eindscore.

 

Voordelen:

Verpakking: bij aankoop zul je zien dat de verpakking maar liefst 12 afzonderlijke hondenhalsbandjes telt.

Materiaal: de halsbanden zijn vervaardigd uit een combinatie van duurzaam nylon en stof waardoor de puppy’s er helemaal geen last van zullen ondervinden.

Onderhoud: de identificatiebandjes kun je makkelijk schoonmaken door ze eenvoudigweg met water af te spoelen.

Design: de 12 hondenhalsbandjes zijn niet alleen verstelbaar maar bovendien ook afgewerkt in verschillende kleuren. Op die manier kun jij de pups makkelijk en snel uit elkaar houden.

 

Nadelen:

Geen grote honden: ben je op zoek naar een hondenhalsband voor grote honden, dan is dit product niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Halsband hond Ollie S (20-40 cm) Annjoy, Materiaal: Nylon en Textiel

 

Door te kiezen voor de Annjoy hondenhalsband kies je voor een kwalitatief en uniek product. De halsbanden worden volledig met de hand gemaakt waardoor iedereen exemplaar op zijn beurt weer helemaal uniek wordt. Ze bestaan voornamelijk uit een supersterke polypropyleen nylonband waarop vervolgens een lint genaaid wordt. Dat lint kan bestaan uit stof, satijn of grosgrain. De sluitingen daarentegen zijn volledig gemaakt uit duurzaam kunststof en kunnen, bij juist gebruik, jarenlang meegaan.

Bovendien kun je deze prachtige hondenhalsband, die amper 25 mm breed is, perfect in de wasmachine stoppen. Uiteraard wordt hierbij een lage temperatuur aangeraden alsook het gebruik van een kwalitatief waszakje. Deze prachtige Ollie halsband blijkt verstelbaar en beschikbaar in diverse maten waaronder S, M en L. Op die manier is hij niet alleen geschikt voor jonge honden van 1 tot 2 jaar oud maar ook voor volwassen honden vanaf de leeftijd van 2 jaar.

Je zult zien dat deze unieke klikhalsband jou wordt geleverd in een bijbehorend organza cadeau zakje, verpakt in een stevige bubbel envelop. Klanten reageren dan ook bijzonder positief en laten het hogere prijskaartje niet aan hun hart komen, wat resulteert in een maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Materialen: de halsband blijkt vervaardigd te zijn uit diverse materialen zoals nylon, textiel en kunststof.

Sluiting: de halsband is voorzien van een praktische kliksluiting waarmee je de halsband makkelijk kunt dicht en open klikken.

Levensfase: doordat het een verstelbare hondenhalsband betreft, die ook nog eens in meerdere maten verkrijgbaar blijkt, kan hij zowel voor de jonge pup alsook volwassen hond worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zou het prijskaartje ook hier wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Geen led: indien je bewust op zoek bent naar een led hondenhalsband dan is dit niet de meest geschikte keuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Led Honden Halsband Veiligheid USB Oplaadbaar Geen Batterijen nodig

 

Als je ’s morgens vroeg de honden uitlaat of ’s avonds laat de gewoonte hebt om nog even het blokje om te gaan, dan kan een lichtgevende hondenhalsband alvast het overwegen waard zijn. Met behulp van een dergelijk verlichte hondenhalsband kun jij je trouwe viervoeter steeds makkelijk terugvinden, wat zeker bij kleine hondenrassen en/ of puppy’s handig is.

Deze standaard reflecterende halsband blijkt voornamelijk uit rubber te zijn vervaardigd en zal, zodra volledig opgeladen, in het donker een blauw licht verspreiden. Doordat je hem kunt opladen met de meegeleverde USB kabel, hoef je helemaal niet stil te staan bij de aankoop van eventuele batterijen. Bovendien blijkt deze halsband geschikt voor elk type hond ongeacht de levensfase dankzij de verstelbare lengte variërend van 20 tot 70 cm.

We zien opnieuw heel wat tevreden klanten die de tijd genomen hebben om op het product te reageren. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar evenzeer over de verhouding met de prijs.

 

Voordelen:

Verpakking: naast deze reflecterende standaard hondenhalsband wordt gelijk ook een handig USB kabeltje meegeleverd.

Opladen: je kunt de halsband vervolgens makkelijk opladen door gebruik van de USB kabel.

Handig in gebruik: eenmaal correct en volledig opgeladen, is deze hondenhalsband in staat om een fel blauw licht te verspreiden zodra het begint te schemeren en/ of donker wordt.

Budgetvriendelijk: heel wat klanten zijn overtuigd dat het prijskaartje correct is voor de kwaliteit en de mogelijkheden die worden geleverd.

 

Nadelen:

Niet elke levensfase: ondanks het feit dat in de beschrijving melding gemaakt wordt dat de halsband geschikt is voor alle levensfases, blijkt dit jammer genoeg niet waar. Zo is de halsband geschikt voor volwassen honden met een variërend lichaamsgewicht van 15 tot 30 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Red Dingo Martingale Correctie Halsband Hond M 41-62cm MC-ZZ-MB-25

 

Sommige honden durven nog wel eens trekken op wandeling, wat niet altijd even aangenaam is voor het baasje. Indien het niet lukt om je hond verbaal toe te spreken en te corrigeren, kun je altijd overgaan tot de aankoop van een correctie hondenhalsband. Dit exemplaar wordt jou overigens aangeboden door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk Red Dingo en blijkt beschikbaar in maar liefst 12 verschillende sprankelende kleurtjes.

In tegenstelling tot heel wat andere corrigerende hondenhalsbanden, blijft dit exemplaar volkomen vriendelijk maar betrouwbaar in gebruik. Het is een combinatie tussen een gewone standaard hondenhalsband enerzijds en een sliphalsband anderzijds waardoor hij slechts corrigeert tot op een bepaalde hoogte. Met andere woorden, de halsband zal nooit zodanig hard worden aangetrokken dat je hond er last van krijgt.

Bovendien blijkt de band vervaardigd uit duurzaam nylon en kent hij een verstelbare lengte van minimaal 41 en maximaal 62 cm. Klanten zijn niet alleen overtuigd van de duurzame en sterke materialen maar beschouwen de halsband ook als veilig en esthetisch fraai.

 

Voordelen:

Verstelbaar: de hondenhalsband kent een verstelbare lengte van minimaal 41 tot maximaal 62 cm.

Type: het is een combinatie tussen een standaard hondenhalsband en de bekende sliphalsband waarbij gecorrigeerd wordt tot op een bepaalde hoogte.

Materiaal: de hondenhalsband blijkt voor het grootste gedeelte uit duurzaam doch sterk nylon te zijn gemaakt.

 

Nadelen:

Te smal: doordat deze hondenhalsband amper 2,5 cm breed blijkt te zijn, zal hij minder geschikt zijn voor grote honden met een hoger lichaamsgewicht vanaf 40 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beaphar Gentle Leader Halti Large, Materiaal: Nylon

 

Wil je je trouwe viervoeter op een vriendelijke manier het trekken aan de lijn proberen afleren? Dan zit je met de Gentle Leader afkomstig van het bekende merk Beaphar, meteen aan het goede adres. De riem blijkt vervaardigd uit nylon en kent een minimale verstelbare lengte van 40 cm in combinatie met een breedte van 1,9 cm wat hem geschikt maakt voor grote honden. Echter kun je dit type halsband eveneens in een maatje M of S aankopen voor jonge al dan niet kleine hondenrassen.

Deze unieke hoofdhalsband die hoofdzakelijk om de snuit van je viervoeter terecht komt, zorgt ervoor dat een bepaalde tegendruk ter hoogte van de nek ontstaat. Je kunt het vergelijken met hetzelfde principe waarbij de moederhond haar pups corrigeert door ze bij hun nekvel te pakken. Deze tegendruk zorgt ervoor dat de hond opnieuw gaat ontspannen en het trekken in een mum van tijd kan worden afgeleerd.

Naast de positieve reacties van klanten zijn er ook diverse hondentherapeuten en dierenartsen die dit type hondenhalsband aanraden. De flexibele constructie en optimale pasvorm dragen bij aan het comfort en de bewegingsvrijheid van je hond. Echter zul je er het hogere prijskaartje wel moeten bij pakken.

 

Voordelen:

Handleiding: bij aankoop van het product wordt eveneens een duidelijke handleiding meegeleverd waarin de instructies en verschillende stappen goed worden uitgelegd.

Formaat: deze halsband wordt jou aangeboden in een pasvorm maat L maar blijkt ook verkrijgbaar in een maat S of M. Puppy’s, kleine (ras)honden en teefjes hebben vaak een maatje kleiner nodig.

Handig in gebruik: de halsband creëert een soort van tegendruk waardoor de hond zich opnieuw zal ontspannen. Hij behoudt hierbij zijn bewegingsvrijheid wat mogelijks bijdraagt aan het comfort.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg toch wel even wijzen op het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Tractive GPS Hond Halsband GPS tracker met activiteitstracking

 

Indien je de gewoonte hebt om je honden vaak los te laten tijdens de wandeling of wanneer je trouwe viervoeter al enkele ontsnappingspogingen achter de rug heeft, kan deze unieke GPS hondenhalsband misschien wel het overwegen waard zijn. De halsband die geleverd wordt inclusief een USB oplaadkabel en een snelstartgids, blijkt voornamelijk uit kunststof te zijn vervaardigd en geschikt voor elke levensfase op voorwaarde dat je hond een minimaal gewicht van 4 kg kent.

Net zoals de bekende Adaptil hondenhalsbanden, blijkt ook dit exemplaar van Tractive kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel te dragen. Zodra de halsband volledig is opgeladen, geniet je een gebruiksduur variërend van 2 tot 5 dagen afhankelijk van een intensieve dan wel sporadische live tracking. Verder is het mogelijk om de geschiedenis alsook hotspots te raadplegen en blijkt de tracker compatibel met diverse besturingssystemen zoals Android en iOS.

Verder blijkt hij uitgerust met een ingebouwde data simkaart, wat hem volledig waterdicht maakt en heb je de optie tussen een eenvoudige dan wel een geavanceerde activatie. Klanten reageren bijzonder positief alhoewel je een ruimer budget zult moeten voorzien.

 

Voordelen:

Voeding: door middel van de meegeleverde USB kabel is het mogelijk om dit tracking en GPS systeem volledig op te laden.

Levensfase: volgens de beschrijving zou deze hondenhalsband geschikt zijn voor eender welke levensfase op voorwaarde dat je hond minstens 4 kg weegt.

Virtuele omheining: dankzij de virtuele omheining functie zul je meteen een bericht of melding krijgen op het moment dat je hond of kat het vooraf ingestelde veilige gebied verlaat.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: wil je graag investeren in een dergelijke GPS halsband dan zul je daar wel een bepaald budget voor moeten vrijmaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Altho Animal Care Diervriendelijke anti blafband Honden halsband

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze diervriendelijke anti blafband die jou wordt aangeboden door Altho Animal Care. De verstelbare halsband blijkt voornamelijk uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd en kun je makkelijk aan- en uittrekken door middel van een kliksysteem. Doordat hij overigens verstelbaar is in lengte, kan hij gebruikt worden voor kleine tot middelgrote en grote honden(rassen).

Bovendien hoef je je nooit zorgen te maken indien het plots begint te regenen of je hond zich in het zwembad werpt aangezien de band 100% waterproof is. Verder is hij betrouwbaar én diervriendelijk en enkel gericht om het onophoudelijke geblaf van je viervoeter af te leren. Zodra je hond dus begint te blaffen, treedt de halsband in werking door een korte pieptoon of trilling af te geven. Blijft je hond blaffen dan wordt de pieptoon iets langer aangehouden alsook iets luider tot maximaal nivel 7. Bij nivel 7 zal de halsband vervolgens 75 seconden uitschakelen zodat je hond er niet door gaat stressen.

We zien dat klanten tot op heden alleen maar positieve reacties hebben geplaatst en duidelijk tevreden zijn over de kwaliteit, de stevigheid en het design van deze unieke hondenhalsband. Besef wel dat het geen antistress hondenhalsband betreft.

 

Voordelen:

Voeding: de hondenhalsband werkt op basis van een stel krachtige batterijen die op het moment van aankoop worden meegeleverd.

Doeltreffend: de halsband is bedoeld om het onophoudelijke geblaf van je hond te beeindigen door hem te corrigeren met behulp van een pieptoon dan wel korte vibratie.

Kwaliteit: tot op heden zijn werkelijk alle klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en beoordelen het product met de volle 5 sterren.

 

Nadelen:

Geen antistress hondenhalsband: indien je op zoek mocht zijn naar een antistress hondenhalsband dan is dit exemplaar niet meteen het meest geschikte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenhalsbanden Koopgids

 

Eén of meer honden is huis betekent dat je niet alleen moet instaan voor voedsel en fris water maar ook voor plezier en een gezonde portie dagelijkse beweging. Wat dat laatste betreft, kun je dus maar beter tijdig op zoek naar een kwalitatieve hondenhalsband. Het ruime gamma aan soorten, materialen, formaten, kleuren en prijzen kan wel eens overrompelend werken. Het is daarom een goede aanbeveling om de bijbehorende koopgids hieronder even grondig door te nemen alvorens je de verschillende hondenhalsbanden met elkaar gaat vergelijken.

Het type halsband in functie van het doel

Halsbanden kunnen, op basis van hun primaire functies, worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Is de halsband enkel en alleen bedoeld om je hond aan te lijnen tijdens het uitlaten of wandelen, dan kun je opteren voor de klassieke standaard hondenhalsband of de klikhalsband. Wil je naast het aanlijnen ook het trekken bij je hond gaan corrigeren. Dan bestaat de optie voor een sliphalsband of een ketting. Beide halsbanden zullen steviger worden toegetrokken op het moment dat je hond trekt maar enkel de ketting is voorzien van pinnen aan de binnenkant.

Daarnaast bestaat er ook een zogenaamde cooling hondenhalsband die verkoelend kan werken en bijgevolg wordt aanbevolen in de zomerperiode. Indien je hond regelmatig los loopt dan kan een hondenhalsband met bijbehorende GPS tracker wel het overwegen waard zijn. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hoger zal liggen dan een standaard hondenhalsband in eender welk kleurtje.

Tot slot bestaan er nog diverse opvoedingshalsbanden die kunnen gebruikt worden om je hond op heel wat andere punten te corrigeren zoals blaffen en agressief gedrag. Denk bijvoorbeeld maar aan de antiblaf hondenhalsband of de halsband met een elektrische/ vibrerende functie. Houd er rekening mee dat bepaalde hondenhalsbanden in heel wat landen als dierenmishandeling zullen worden beschouwd. Indien je bepaald gedrag bij je hond wilt corrigeren dan is heel veel geduld en eventueel de hulp van een trainer of hondenschool nog altijd het meeste aangewezen.

 

Het verschil tussen een halsband en een tuigje

Naast de verschillende types hondenhalsbanden is er ook een onderscheid merkbaar op het gebied van uitvoering. Zo kun je enerzijds opteren voor een halsband en anderzijds voor een hondentuigje. Welke uitvoering je ook kiest, het blijft vooral een persoonlijke keuze met aandacht voor het welzijn van je trouwe viervoeter.

Zo zorgt een hondenhalsband voor heel wat meer lichaamsvrijheid aangezien deze zich alleen maar rondom de nek van je hond bevindt. Daarnaast is de kans dat je hond ergens blijft haperen ook veel kleiner met een hondenhalsband dan met een tuigje. Echter kan een hondenhalsband wel heel wat schade toebrengen aan de nekwervels, zenuwen en luchtpijp op het moment dat je hond plots heel hard aan de lijn begint te trekken. In het laatste geval opteer je beter voor een hondentuigje.

 

Formaat van de halsband in functie van de leeftijd, het ras en de grootte

Naast het type en de uitvoering zul je evenzeer moeten nadenken over het gepaste formaat. Om het formaat van de hondenhalsband te kunnen bepalen, houd je rekening met het ras, de leeftijd, de grootte en het doel. Zo kies je voor een puppy maar beter een smal en klein hondenhalsbandje uit terwijl een volwassen hond, afhankelijk van het ras, meer gebaat zal zijn met een grote brede halsband.

Om de breedte van de halsband te bepalen, let je bij voorkeur op het ras en de grootte van je hond. Het is vanzelfsprekend dat een Duitse Herder een ander type hondenhalsband zal verlangen dan een klein Teckeltje of Chihuahua hondje. Hoe kleiner het hondje hoe smaller en korter het hondenhalsbandje dient te zijn. In veel gevallen kunnen de kleine hondenhalsbandjes ook perfect voor katten worden gebruikt.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Daarnaast zul je ook heel wat onderscheid kunnen noteren op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten. Zo bestaan de meeste hondenhalsbanden uit duurzaam nylon of kunststof maar je hebt er eveneens die gemaakt zijn uit echt leer of imitatieleer. Sommige hondenhalsbanden worden zelfs bewerkt met bepaalde stofjes en textielen of diamantjes zoals Swarovski steentjes. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

Opties, kenmerken, design en budget

Tot slot bieden sommige hondenhalsbanden net iets meer mogelijkheden en kenmerken die misschien wel een meerwaarde kunnen bieden. Indien je kiest voor een antiblaf of elektrische hondenhalsband dan kan een meegeleverde oplaadbare accu alsook afstandsbediening wel een pluspunt betekenen. Ga je graag en vaak lopen dan kan een hondenhalsband die speciaal ontwikkeld is om te hardlopen een schot in de roos zijn.

Ook het design kan voor sommigen een bepalende factor zijn. Ga je voor een prachtig effen kleurtje of mag het toch wel iets meer zijn? Kies in het laatste geval voor een halsband met print en/ of diamantjes. Uiteraard zal dit alles een bepaalde invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 25 euro voor een kwalitatieve hondenhalsband. Echter kan de prijs makkelijk oplopen tot wel 150 euro of meer indien je kiest voor een exclusieve halsband met Swarovski steentjes. Aanbiedingen zijn uiteraard altijd mogelijk!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke type halsband is geschikt als je hond trekt?

Vele baasjes zullen het misschien wel herkennen; een hond die trekt tijdens het wandelen. Het trekken kan een gevolg zijn van enthousiasme en opwinding, maar ook van paniek of gewoon het feit dat het nooit werd gecorrigeerd. Toch zijn er heel wat manieren om het trekken aan de leiband te voorkomen. Zo kun je opteren voor een “halti of gentle leader”, een soort van snuitband die je kunt vergelijken met het halster van een paard.

Daarnaast bestaan er ook heel wat tuigjes die je aan de standaard halsband van je hond dient vast te maken. Telkens wanneer je hond dan gaat trekken, wordt hij gelijk weer uit balans gebracht. Echter de beste manier blijft natuurlijk het correct aanleren en opvoeden van je hond eventueel met de hulp van een trainer of hondenschool.

Q2: Welke maat kies je voor de hondenhalsband?

Jammer genoeg kunnen we geen rechtlijnig antwoord bieden op deze vraag aangezien de maat afhankelijk blijkt van diverse factoren. Zo moet je rekening houden met de leeftijd van je hond. Een puppy zal nu eenmaal een kleinere en dunnere halsband nodig hebben dan een volgroeide volwassen hond. Daarnaast moet je ook het ras in acht nemen.

Een Duitse Herder of Labrador zijn grotere rashonden dan een Teckel of Chihuahua waardoor ook de hondenhalsband navenant zal moeten zijn. Op die manier kun je kiezen uit een ruim gamma aan brede, smalle, korte en lange hondenhalsbanden. Veel succes!