6 beste Blafbanden Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste blafbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ondanks het feit dat het niet bepaald één van de meest diervriendelijke oplossingen is, wordt de blafband tegenwoordig toch steeds vaker verkocht. Toch willen wij aanraden om het gebruik ervan steeds toe te passen onder het alziend oog van een trainer en/ of gedragstherapeut én bij voorkeur nooit bij jonge pups onder de 6 maanden te testen. Wil je toch graag een blafband in huis halen dan zetten wij alvast enkele hedendaagse optiemogelijkheden in de kijker. Zo blijkt de Anti blafband voor honden een goede maar bovenal veilige aanbeveling. Daarnaast zou je ook kunnen opteren voor de Diervriendelijke Anti Blafband die overigens geschikt is voor kleine, middelgrote én grote honden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste blafbanden (Reviews) van 2024

 

De beste blafband hoeft niet per sé het duurste exemplaar uit de selectie te zijn. Zo zijn er ook heel wat goedkope alternatieven en/ of aanbiedingen te vinden die mogelijks wel eens tot de populairste honden blafbanden kunnen behoren. Zo bestaan er anti blafbanden voor kleine honden, blafbanden voor grote honden, anti blafbanden met spray of anti blafbanden met trilling. Bekijk de 6 topproducten hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews, alvorens je er de voor jou beste blafband uit kiest. Wees eveneens aandachtig voor het advies van experts en kies bij voorkeur een diervriendelijke anti blafband. En wie weet voldoet de populairste anti blafband of het exemplaar met de laagste prijs wel aan jouw wensen.

 

1. Anti blafband voor honden tril en geluid Nedpetz

 

Ondanks het feit dat vele landen het gebruik van een blafband als dieronvriendelijk beschouwen, is het gebruik van een anti blafband niet per sé verboden. Indien je dan ook van plan bent om er eentje aan te kopen, dan kun je misschien dit exemplaar van Nedpetz, door velen beschouwd als beste merk, even bekijken. 

Zo zul je zien dat de halsband is uitgerust met een krachtige oplaadbare accu die, eenmaal volledig opgeladen en correct ingeschakeld, een ruim bereik van wel 300 meter aanbiedt. Zodra de hond begint te blaffen, wordt een geluid en/ of vibratie uitgestuurd waarvan de hond mogelijks schrikt en het blaffen overmatig blaffen geleidelijk aan afleert. 

Deze anti blafband biedt maar liefst 8 verschillende schakelstanden aan maar blijft binnen de perken van veilig en diervriendelijk. Verder zul je zien dat de afstandsbediening is uitgerust met een helder en duidelijk leddisplay waarop alle informatie nauwkeurig wordt weergegeven. Klanten zijn dan ook duidelijk te vinden voor deze blafband en belonen hem met maximaal 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een verstelbare PU-trainingshalsband aangevuld met een afstandsbediening, een oplader, een oplaadsnoer, reserve contactpennen, een reserve stekker en een informatieve Engelstalige handleiding.

Handig in gebruik: naast de 8 verschillende niveaus kun je eveneens genieten van een ruim 300 meter bereik en de zekerheid dat het om een waterdicht apparaat gaat.

Voeding: de krachtige ingebouwde accu maakt dat deze anti blafband oplaadbaar is en steeds opnieuw kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Handleiding: houd er wel rekening mee dat de handleiding enkel en alleen in het Engels beschikbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Diervriendelijke Anti Blafband voor Grote-Kleine Hond

 

Net zoals het vorige apparaat behoort ook deze anti blafband tot de diervriendelijke alternatieven om je hond het overmatig blaffen af te leren. Bovendien kan dit exemplaar, vanwege de verstelbare trainingshalsband, makkelijk voor zowel grote als kleine honden worden gebruikt met een lichaamsgewicht variërend van 2 tot 60 kg.

De veelzijdige blafband blijkt eveneens voorzien van een krachtige accu die je makkelijk, met behulp van het meegeleverde USB-kabeltje, kunt opladen. Eenmaal volledig opgeladen, kan de accu bij perfect normaal gebruik makkelijk 14 tot 20 dagen meegaan. Het apparaatje reageert vervolgens door het uitsturen van een vibratie en/ of geluid waardoor je hond het blaffen sneller dan verwacht zal afleren.

Naast het feit dat de halsband niet alleen op een diervriendelijke en veilige manier te werk gaat, blijkt hij ook 100% regenbestendig te zijn. We zien dan ook dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het product belonen met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: je kunt deze blafband makkelijk verstellen gaande van 18 tot 52 cm wat hem geschikt maakt voor honden van 2 tot maximaal 60 kg.

Verpakkingsinhoud: naast de verstelbare nylon trainingshalsband omvat de verpakking eveneens een informatieve handleiding met de nodige instructies en een USB-oplaadkabeltje.

Budgetvriendelijk: in vergelijking met sommige andere blafbanden uit deze lijst, kunnen we stellen dat dit exemplaar wel degelijk tot de meest budgetvriendelijke behoort.

Diervriendelijk: deze blafband maakt gebruik van 7 verschillende vibratie- en geluidsniveaus wat hem, in tegenstelling tot anderen, relatief diervriendelijk maakt.

 

Nadelen:

Geen app: deze anti blafband kun je jammer genoeg niet besturen door middel van een bijbehorende app.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Anti Blafband Apparaat voor Kleine en Grote Honden

 

Ben je op zoek naar een diervriendelijke anti blafband die je op een veilige manier kunt gebruiken, dan kies je beter voor een blafband op basis van trillingen en/ of geluiden. Neem nu bijvoorbeeld dit apparaatje dat jou wordt aangeboden door Trouvaille en geschikt blijkt voor zowel kleine als grote honden. Op basis van de vele positieve reviews en mooie eindscore lijkt deze blafband alvast de moeite waard te zijn.

De blafband blijkt, net zoals zijn voorganger, eveneens oplaadbaar te zijn door middel van een meegeleverd USB-kabeltje. Eenmaal de batterij 100% is opgeladen, ben je verzekerd van een lange batterijduur van maar liefst 6 uren. Zodra je hond overmatig begint te blaffen, zal de blafband reageren door het uitsturen van trillingen en vibraties die automatisch worden afgestemd naargelang de intensiteit van het blaffen.

De blafband blijkt overigens niet alleen diervriendelijk maar ook 100% veilig dankzij de reflecterende stroken die verwerkt zitten in de halsband. Daarnaast is de halsband eveneens waterdicht en makkelijk aan- en uit te trekken.

 

Voordelen:

Voeding: de halsband blijkt voorzien van een krachtige batterij die makkelijk kan worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

Impuls: het apparaat is uitgerust met 7 verschillende trillingsniveaus die automatisch worden afgestemd op de intensiteit van het blaffen.

Handig in gebruik: de anti-blafband blijkt niet alleen 100% waterdicht te zijn maar ook diervriendelijk en veilig dankzij de reflecterende band.

Doelgroep: het is niet alleen de perfecte anti blafband voor chihuahuas maar kan ook gebruikt worden voor middelgrote tot grote hondenrassen.

 

Nadelen:

Handleiding: bij aankoop van deze anti blafband wordt eveneens een handleiding aangeboden die jammer genoeg enkel en alleen in het Engels beschikbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Pet Lifestyle Anti Blafband met Afstandsbediening Trainingshalsband voor Kleine en Grote Honden

 

Net zoals de vorige apparaten uit deze selectie blijkt ook de anti blafband van Pet Lifestyle helemaal schokvrij en bijgevolg 100% diervriendelijk te zijn. De trainingshalsband werkt op basis van 8 verschillende vibratieniveaus die je, naargelang de intensiteit van het aanhoudend blaffen, kunt aanpassen. Op die manier kun je je hond overmatig blafgedrag op een diervriendelijke manier afleren.

De halsband is eveneens voorzien van een krachtige accu die perfect kan worden opgeladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Verder blijkt de blafband 100% waterdicht, veilig in gebruik, voorzien van een ruim 600 meter bereik én geschikt voor zowel grote als kleine honden.

We zien dan ook dat alle deze mogelijkheden en pluspunten duidelijk hun vruchten afwerpen en resulteren in een mooie eindbeoordeling van 5 sterren. Klanten geven daarbij niet alleen een positief advies over de aangeboden kwaliteit maar ook vanwege de efficiëntie en het gebruiksvriendelijke design.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze unieke trainingshalsband uit nylon wordt geleverd inclusief een afstandsbediening, een oplaadkabel en bijbehorende informatieve handleiding.

Halsband: je kunt de halsband eenvoudig verstellen gaande van 24 tot 66 cm wat hem geschikt maakt voor honden met een lichaamsgewicht van 5 tot 50 kg.

Materiaal: doordat de behuizing voornamelijk uit ABS bestaat, mag je er zeker van zijn dat het product niet alleen waterdicht maar ook kou- én warmtebestendig is.

Handig in gebruik: je kunt de accu makkelijk opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Vervolgens kun je schakelen tussen de 8 verschillende vibratieniveaus die werkzaam zijn over een ruim bereik van 600 meter.

 

Nadelen:

Geen chihuahua: voor kleine hondenrassen met een lichaamsgewicht van minder dan 5 kg, zoals de chihuahua, is dit type blafband niet geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. J.E Anti Blafband Trainingshalsband Diervriendelijk Waterproof en Verstelbaar

 

De anti-blafbanden zonder schok zijn vanzelfsprekend ook de meest diervriendelijke alternatieven om overmatig blafgedrag tijdig te corrigeren. Neem nu bijvoorbeeld dit apparaat, jou aangeboden door J.E. en voorzien van een krachtige oplaadbare batterij. Doordat de halsband verstelbaar is, is hij multifunctioneel inzetbaar voor honden met een variërend lichaamsgewicht gaande van 3 tot 60 kg.

Bovendien is deze anti blafband niet alleen diervriendelijk te noemen maar ook veilig én comfortabel in gebruik. Zo blijkt hij, net zoals sommige andere optiemogelijkheden in dit lijstje, 100% waterbestendig te zijn waardoor je niet hoeft te panikeren indien het plots begint te regenen.

Een blik op de online reviews toont gelijk aan dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Dit resulteert dan ook meteen in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren.

 

Voordelen:

Voeding: het product werkt met behulp van een krachtige Alkaline batterij met een spanning van 6 Volt, die makkelijk kan worden herladen.

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

Veiligheid: de blafband maakt gebruik van trillingen en vibraties en vermijdt daarmee de dieronvriendelijke elektrische schokken. 

 

Nadelen:

Design: in tegenstelling tot de andere blafbanden wordt hij gekenmerkt door een iets opvallender design wat voor sommigen misschien net iets te gedurfd kan overkomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Petsafe VBC-10 Vibration Anti-Blafband

 

We kunnen het rijtje afsluiten met deze unieke Petsafe blafband die, in tegenstelling tot zijn voorgangers, gebruik maakt van verschillende impulsen om overmatig blafgedrag te kunnen bestraffen. Zo is de VBC-10 Petsafe anti blafband eerst en vooral voorzien van maar liefst 10 vibrerende combinaties. Indien de hond positief reageert, zal de halsband geen verdere impulsen meer geven.

Als de hond echter blijft blaffen dan zullen de vibraties overgaan in geluid. Op het moment dat de geluidssensoren worden geactiveerd, resulteert dit in een scherp en voor de mens niet hoorbaar geluid dat door honden vaak als onprettig wordt ervaren. Indien je hond blijft blaffen dan wordt er na het verlopen van 1,20 minuten een korte pauze van 1 minuut ingelassen.

Wanneer we de reacties op deze blafband bekijken dan zien we dat de meningen toch eerder verdeeld zijn. Voor sommigen is dit duidelijk een topproduct gebleken terwijl anderen vinden dat de blafband allesbehalve efficiënt is.

 

Voordelen:

Handleiding: de halsband wordt geleverd inclusief een informatieve handleiding die volledig naar het Nederlands werd vertaald.

Impuls: de anti blafband werkt op basis van een combinatie van trillingen en geluid.

Diervriendelijk: doordat elektrische schokken worden vermeden, behoort hij alvast tot de diervriendelijke anti blafbanden uit het rijtje.

 

Nadelen:

Niet efficiënt: volgens sommige klanten lost deze halsband het probleem van overmatig blaffen niet op.

Prijzig: het hoge prijskaartje valt meteen op en maakt de anti blafband minder toegankelijk voor het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Blafbanden Koopgids

 

Honden blaffen nu eenmaal! Het is voor hen één van de vele manier om hun gevoelens en gedachten te uiten en te communiceren zodanig dat andere honden/ dieren en mensen weten wat er te gebeuren staat. Echter, kan blafgedrag ook vaak de oorzaak zijn van burenruzies en andere klachten waardoor eigenaars steeds vaker teruggrijpen naar bepaalde drastische middelen zoals een anti blafband. Echter, raden wij aan om niet zomaar de eerste de beste blafband in het winkelmandje te plaatsen. Bekijk de verschillende opties en mogelijkheden even rustig alvorens je de verschillende anti blafbanden en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een blafband en het nut ervan

Zoals de naam doet vermoeden, is een blafband, ook wel omschreven als anti-blafband, een apparaatje waarmee je het overmatig blafgedrag van je trouwe viervoeter aan banden kunt leggen. Het wordt vaak geleverd in een setje bestaande uit een nylon trainingshalsband, een afstandsbediening, een oplaadsnoer, oplader en informatieve handleiding met instructies. En dit laatste is best wel handig indien je een dergelijk toestelletje nooit eerder hebt gebruikt.

Zo is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de gevolgen die deze teweeg kunnen brengen bij je hond. Kies je bijvoorbeeld voor een anti blafband met elektrische schokken, besef dan dat deze vaak meer kwaad dan goed zullen doen waardoor ze door velen als dieronvriendelijk worden beschouwd. Zo beschouwen velen de blafbanden op basis van trillingen en geluid als een betere én veiligere optie voor baas én hond.

 

Het type en de werking in functie van de mogelijke impulsen

Ben je het overmatig blaffen van je trouwe viervoeter meer dan beu en ben je al ten rade gegaan bij verschillende trainers en gedragstherapeuten? Dan kan een anti blafband misschien wel soelaas bieden. Toch willen wij jou aanraden om de verschillende types goed tegenover elkaar af te wegen aangezien sommigen als iets diervriendelijker én veiliger worden beschouwd dan anderen.

Zo zullen de meeste anti-blafbanden functioneren op basis van een trilling, een geluid of een combinatie van de beide. Blafbanden die reageren met behulp van een trilling, ook wel vibratie genoemd, zullen een trilling afgeven op het moment dat de hond begint te blaffen. Afhankelijk van het type blafband en zijn mogelijkheden, bestaat de optie om de intensiteit van de trillingen eigenhandig te bepalen of ze automatisch te laten aanpassen aan de intensiteit van het blaffen.

Een blafband waarbij een geluid wordt afgegeven, reageert uiteraard op eenzelfde manier. Wanneer je echter kiest voor een blafband waarbij trillingen en geluidsensoren worden gecombineerd, zal de hond vaak eerst gewaarschuwd worden door een trilling gevolgd door een ultrasoon geluid bij aanhoudend blaffen. Het gebeurt wel eens dat honden niet onder de indruk blijken van een trilling maar het ultrasone geluid dan wel als onprettig lijken te ervaren.

Tot slot bestaan er ook anti blafbanden waarbij een vloeistof, al dan niet aangevuld met een bepaald geurtje, in de richting van je hond wordt gespoten zodra hij blaft. En ben je echt ten einde raad dan zijn er natuurlijk nog de exemplaren die werken met behulp van een elektrische schok. Houd er wel rekening mee dat een dergelijke schok pijnlijk is én bijgevolg door velen als dieronvriendelijk wordt beschouwd.

 

Leeftijd, nekomtrek en gewicht van je hond

Je dient echter niet alleen rekening te houden met het type blafband maar ook met de leeftijd, het gewicht en de grootte van je hond. Niet elke blafband is nu eenmaal geschikt voor grote én kleine honden. Neem daarom altijd even de tijd om de beschrijving van het desbetreffende product goed onder de loep te nemen.

Zo zul je zien dat heel wat blafbanden verstelbaar blijken en bijgevolg geschikt zijn voor kleine, middelgrote én grote honden. Vaak zal hierbij de vermelding gemaakt worden van de minimale en maximale nekomtrek van de hond alsook het bijbehorende gewicht. Een blafband met een variabele nekomtrek van 18 tot 62 cm en een lichaamsgewicht van 2 tot 55 kg kan bijgevolg zowel voor een chihuahua als Duitse herder worden gebruikt.

Gevoeligheid, duurzaamheid en beveiliging/ veiligheid

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op bepaalde extra kenmerken die mogelijk als een meerwaarde kunnen worden beschouwd. Zo is het altijd een goede aanbeveling om te kiezen voor een blafband met een hoge gevoeligheidsgraad die je, bij voorkeur zelf kunt instellen. Als je een blafband gebruikt, wil je natuurlijk dat deze een bepaalde reactie uitlokt teneinde een specifiek gedrag te bestraffen. Daarbij is het handig indien je zelf de commando’s kunt instellen en toedienen.

Wees daarnaast ook aandachtig voor de constructie van de halsband. Kies daarbij voor stevige weerbestendige materialen waarvan je weet dat deze best wel tegen een stootje kunnen. Let verder eveneens op de beveiliging voor eventuele foutieve signalen. Zo dient een blafband enkel en alleen op het geblaf van je eigen huisdier te reageren en niet getriggerd te worden door het geblaf van omringende honden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een blafband?

Een blafband straft je hond zodra hij begint te blaffen. De manier waarop dit tot uiting komt, is afhankelijk van het type blafband dat je besluit aan te schaffen en kan worden ondergebracht in 4 verschillende categorieën. Zo kun je opteren voor een blafband met ultrasoon geluid waarbij de hond, telkens wanneer hij blaft, een geluid zal waarnemen dat voor mensen amper tot niet hoorbaar is. Dit geluid wordt vaak als bijzonder intens en onprettig ervaren waardoor de hond stopt met blaffen.

Naar analogie kun je eveneens kiezen voor de blafband met trillingen of spray. Zodra de hond blaft, zal de blafband beginnen trillen/vibreren waardoor sommige honden schrikken en het blaffen automatisch stopt. De blafbanden met spray zullen dan weer reageren door een vloeistof, al dan niet in combinatie met een bepaalde geur, naar de hond te spuiten. Ook dit wordt door heel wat honden als onprettig ervaren. 

Tot slot zijn er nog de blafbanden die het geblaf van je hond zullen bestraffen door middel van een (kleine) stroomschok. Echter, willen wij jou aanraden om daar heel voorzichtig mee om te springen. Diverse studies hebben namelijk aangetoond dat een dergelijke manier van bestraffen vaak voor heel wat stress zorgt bij dieren.

Q2: Vanaf welke leeftijd mag een blafband worden gebruikt?

Ondanks het feit dat het gebruik van een blafband in vele landen en streken niet 100% verboden is, is het aangewezen om een dergelijk apparaatje niet zomaar in het wilde weg te gaan gebruiken. Ze zorgen er misschien wel voor dat het blaffen (tijdelijk) stopt, toch leiden ze vaak tot heel wat stress, wat uiteraard niet de bedoeling kan/mag zijn.

Onder andere omwille van deze reden wordt het gebruik van een blafband bij puppy’s onder de 6 maanden ten sterkste afgeraden. Bovendien hebben de meeste pupjes niet meteen de neiging om continu te blaffen en indien ze dat wel doen, dan is de intensiteit vaak van een heel ander niveau dan bijvoorbeeld een volwassen hond.

 

Q3: Wat kost een anti blafband?

Heb je de pro’s en contra’s goed tegenover elkaar geplaatst en ben je alsnog van plan om een anti blafband aan te kopen, dan zul je ontdekken dat er verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Afhankelijk van het type blafband, de gegeven impulsen en de verdere opties en kenmerken kan het prijskaartje variëren van enkele tientjes tot maar liefst 120 euro of misschien wel meer.

Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat een anti blafband van 10 tot 15 euro niet dezelfde mogelijkheden zal aanbieden als een blafband van 130 euro. Bedenk dus op voorhand waar je naar op zoek bent en welk budget je er maximaal aan wilt spenderen.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu