7 beste hondenmanden Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste hondenmanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je hebt de knoop doorgehakt, en besluit te kiezen voor een hond. Maar wat komt daar nu allemaal bij kijken? De aanschaf van een hond vereist namelijk heel wat behoeften en één daarvan is alvast een knusse hondenmand. Op het gebied van hondenmanden zul je merken dat er heel wat mogelijk is. Het ruime assortiment kan dan ook nogal voor heel wat keuzestress zorgen. Daarom hebben we besloten om de 3 best beoordeelde hedendaagse hondenmanden alvast even op een rijtje te plaatsen. Besluit je te kiezen voor de Scruffs Chester, dan kies je voor een behoorlijk grote hondenmand geschikt voor middelgrote tot grotere honden. Echter blijkt ook de Curver Hondenmand een schot in de roos te zijn en meest geschikt voor kleine hondenrassen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste hondenmanden (Reviews) van 2024

 

Wat is nu de beste hondenmand? Is dat er eentje vervaardigd uit plastic? Of toch liever een rieten exemplaar of een curver hondenmand? Moet je altijd kiezen voor de dure hondenmanden of zijn er ook heel wat goedkope manden met een uitmuntende kwaliteit? Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we alvast 5 topproducten op een rijtje. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews maar ook met het advies van klanten. En wie weet spot je nog wel een leuke aanbieding.

 

 

1. Scruffs Chester Hondenmand XL 90 x 70 cm

 

Ben je niet meteen op zoek naar een kleine hondenmand, dan lijkt dit product van Scruffs misschien alvast iets voor jou. Deze XL hondenmat met een totale afmeting van 90 bij 70 cm is afgewerkt in een prachtige bruine kleur maar kun je eventueel ook in het grijs bestellen. De hondenmand wordt jou bovendien aangeboden door Scruffs en is ideaal voor middelgrote tot grote honden.

Deze prachtige hondenmand is volledig vervaardigd uit duurzaam polyester, zelfs de vulling ervan bestaat hoofdzakelijk hieruit. Dit maakt de hondenmand niet alleen bijzonder zacht maar ook heel aangenaam en comfortabel om in te gaan liggen. Ondanks het feit dat de mand niet meteen voorzien is van een afneembare hoes, is het toch mogelijk om deze op een standaard wasprogramma te wassen. Zo blijft de mand steeds proper en hygiënisch.

Een blik op de verschillende reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk bijzonder tevreden zijn met de aankoop van deze hondenmand. Slechts één koper blijkt van mening dat de mand vrij kwetsbaar is en bijgevolg sneller kapot gaat. Laat je hierdoor niet meteen afschrikken maar bekijk het even.

Voor wie een grote hond in huis haalt, kan deze unieke hondenmand misschien wel een schot in de roos zijn. De hondenmand wordt jou aangeboden door het, al dan niet bekende merk Scruffs en behoort tot de XL hondenmanden. Wij zetten de populairste kenmerken hieronder alvast even op een rijtje voor jou.

 

Voordelen

Formaat: de hondenmand heeft een maximale afmeting die geschat wordt op 90 x 70 cm.

Materiaal: bij de productie van deze unieke en degelijke hondenmand heeft men voornamelijk beroep gedaan op de positieve eigenschappen van polyester. Zowel de buitenkant alsook de vulling van het kussen zijn duurzaam polyester.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud daar het mogelijk is om deze hondenmand op een normaal wasprogramma van 30 graden te wassen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: we stellen vast dat een beperkt aantal gebruikers vindt dat de mand niet erg duurzaam en eerder kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Curver Hondenmand 67x49x16 cm Pluche Kleine honden

 

Heb je één of meerdere kleine hondjes in huis rondlopen dan kijk je misschien beter uit naar deze unieke hondenmand, jou aangeboden en geleverd door Curver. De mand wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 67 x 49 x 16 cm en is daardoor uitermate geschikt voor kleine hondjes zoals bijvoorbeeld Chihuahua’s.

Deze prachtige hondenmand wordt beschouwd als een degelijke ligmand vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof. De ventilatiegaten in de bodem zorgen, hoe kan het ook anders, voor een uitstekende ademende structuur. In combinatie met de antislip rand en de handgrepen is dit dan ook een topproduct.

Bovendien is het mogelijk om te kiezen uit wel 2 verschillende neutrale kleuren en eventueel ook te opteren voor een groot formaat. Aan jou de keuze dus! De commentaren liegen er dan ook niet om en werkelijk iedereen heeft het product tot op heden beloond met een maximale score van maar liefst 5 sterren.

In tegenstelling tot de vorige hondenmand, is dit exemplaar van Curver speciaal voor kleine hondjes ontworpen. Met een totale afmeting van ongeveer 67 x 49 x 16 cm, is deze mand bovendien ook geschikt voor katten. Of de mand voorzien is van de laagste prijs, dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen

Formaat: deze prachtige hondenmand is maar liefst 67 x 49 x 16 cm groot en bijgevolg dan ook ideaal voor kleine hondjes en katten.

Materiaal: het is een degelijke en makkelijk te onderhouden hondenmand die voornamelijk bestaat uit kunststof.

Comfort: je zult meteen kunnen vaststellen dat de mand voorzien is van enkele ventilatiegaten. Op die manier wordt een ademende en goed ventilerende structuur nagestreefd.

Handig in gebruik: de hondenmand is voorzien van een handige antislip rind en een stel stevige handgrepen.

 

Nadelen

Te klein: mensen met een middelgrote of grote honden vallen jammer genoeg uit de boot en dat zou een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Happy-House Rieten Hondenmand XL 90 x 70 cm incl kussen

 

Net zoals het bekende merk Ferplast, staat ook Happy-House garant voor kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Het loont dan ook de moeite om deze XL hondenmand met bijbehorend kussen even van naderbij te bekijken. De hondenmand wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 90 bij 70 cm maar kun je ook in kleinere formaten aankopen.

Deze prachtige rieten mand oogt heel stijlvol en elegant en komt tot recht in eender welke woning. Het kussen is vervaardigd uit comfortabel en aangenaam polyester en is bovendien ook wasbaar. Zo blijft de hondenmand steeds proper en hygiënisch.

Geschikt voor grote rassen met een maximaal gewicht van 80 kg, kan deze hondenmand dan ook op heel wat positieve reacties van kopers rekenen. We stellen vast dat de meerderheid een positief advies gegeven heeft over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Slechts een enkele koper is niet helemaal overtuigd van de duurzaamheid van het product.

Happy-House is een vaste waarde op het gebied van hondenspullen. Het zal dan ook niet verwonderen indien veel gebruikers het beschouwen als veruit het beste merk. Toch loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen even tegenover elkaar te plaatsen. Hieronder alvast een overzichtje.

 

Voordelen

Formaat: het gaat hier opnieuw om een XL hondenmand die jou geleverd wordt inclusief degelijk kussen. Het formaat wordt geschat op 90 x 70 cm.

Materiaal: in tegenstelling tot de andere hondenmanden zul je merken dat dit exemplaar uit duurzaam riet vervaardigd blijkt. Het kussen daarentegen bestaat dan weer uit polyester.

Onderhoud: het is mogelijk om het kussen op een standaard wasprogramma van bijvoorbeeld 30 graden te wassen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: volgens één klant zou de hondenmand toch behoorlijk kwetsbaar zijn en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Karlie Hondenmand Orthopedisch Visco 80 x 60 x 21 cm

 

Ben je op zoek naar een duurzame orthopedische hondenmand? Dan kan het bekende merk Flamingo vast wel in je wensen voorzien. Deze prachtige hondenmand wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 80 x 60 x 21 cm maar kun je ook in een XS bestellen. Wat de kleuren betreft, kun je kiezen tussen een neutraal grijze hondenmand of een bruin getint exemplaar.

De mand is vervaardigd uit duurzame materialen zoals foam, die de lichaamsvorm van je hond aannemen op het moment dat hij of zij er gaat in liggen. Dat zorgt voor een aangenaam en comfortabel gevoel en een uiterst aangename nachtrust. Bovendien is het mogelijk om de beschermhoes op een standaard wasprogramma te onderhouden.

Het mooie design, de uitstekende kwaliteit en optimale duurzaamheid spreken tot de verbeelding van de koper. Echter zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat iets boven het gemiddelde ligt. Toch is het de moeite waard om ook deze hondenmand even van naderbij te bekijken.

We merken dat steeds meer baasjes besluiten om een degelijke orthopedische hondenmand aan te kopen. Dergelijke manden zijn dan misschien niet voorzien van de laagste prijs maar bieden een optimale steun en comfort aan. Wat wil je nog meer?

 

Voordelen

Formaat: de totale afmeting van deze unieke hondenmand wordt geschat op 80 x 60 x 21 cm. Toch is een optie om de mand, indien je dat wenst in een kleiner formaat te bestellen.

Onderhoud: de mand is uitgerust met een stevige beschermhoes die je bovendien ook makkelijk kunt verwijderen om te wassen.

Materiaal: de productie van deze prachtige hondenmand heeft zich vooral gebaseerd op het gebruik van duurzaam foam.

 

Nadeel

Prijskaartje: jammer genoeg blijkt de hoge prijs voor sommige klanten toch wel een struikelblok te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Houten Hondenmand Steigerhout 86 x 66 cm Dier&Hout

 

Tenslotte kunnen we het rijtje van de topproducten afsluiten met deze unieke houten hondenmand, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Dier&Hout. De mand wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 86 bij 66 cm maar kun je ook nog in 2 andere formaten bekomen. De prijs varieert uiteraard mee naargelang het formaat van de hondenmand.

Deze unieke hondenmand wordt gekenmerkt door het prachtige design vervaardigd uit nieuw steigerhout. Dergelijk product is bijgevolg bijzonder stevig en makkelijk te verplaatsen. De rechthoekige vorm maakt de mand ook makkelijk te plaatsen. Ideaal voor kleine en middelgrote honden met een maximaal gewicht van ongeveer 30 kg.

Wanneer we de online reacties op het product bekijken dan stellen we vooral heel wat positieve reacties van klanten vast. Echter zul je ook hier wel rekening moeten houden met een duurder prijskaartje en bijgevolg misschien net iets meer budget moeten voorzien.

Uiteraard is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke hondenmand afkomstig van het sterk gewaardeerde merk Dier&Hout. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze hondenmand dan loont het de moeite om de voor- en nadelen hieronder alvast even te bekijken.

 

Voordelen

Materiaal: het is een duurzame hondenmand die voornamelijk uit steigerhout werd gecreëerd.

Formaat: de hondenmand is voldoende geschikt om te gebruiken voor kleine tot middelgrote honden. Maximaal kun je rekenen op een lichaamsgewicht van ruim 30 kg.

 

Nadelen

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wel vaststellen dat het prijskaartje veel hoger ligt dan verwacht en bijgevolg mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn.u

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Scruffs Thermal XL

 

De Scruffs Thermal XL is het ideale product dat je kunt gebruiken voor jouw trouwe viervoeter om de koude dagen wat aangenamer te maken. Het is een zelfverwarmend bed dat gevuld is met een speciaal schuimrubber.

Het is voorzien van een reflecterende folie laag die de lichaamswarmte van jouw hond of kat vasthoudt. Hierdoor is het bedje lekker warm als ze erop gaan liggen. De onderkant van het bed heeft een antisliplaag, wat ervoor zorgt dat het bed niet gemakkelijk verschuift en op 1 plek blijft.

Dit product behoort gezien de prijs, misschien niet tot de categorie van goedkope hondenmanden. Ondanks het feit dat dit product een hoge prijs heeft, zijn er toch een paar beoordelingen te lezen. De beoordelingen van dit product zijn allemaal positief. Voor de gebruikers is dit product van goede kwaliteit en het voelt lekker warm en zacht aan.

Zodra je een hond in huis haalt dan weet je dat het dier bepaalde behoeften zal hebben. Deze hondenmand van het merk Scruffs is bijvoorbeeld helemaal ideaal voor grote hondenrassen zoals een Duitse Herder. Je kunt dit model trouwens in 2 verschillende kleuren bekomen en de mand kiezen die je zelf het liefste ziet.

 

Voordelen

Materiaal: deze hondenmand is opgevuld met een duurzaam en degelijk soort schuimrubber dat heel zacht en aangenaam aanvoelt.

Reflecterende folie laag: doordat de hondenmand voorzien is van een reflecterende folie laag zal de lichaamswarmte van je huisdier worden vastgehouden. Op die manier zal je hond het nooit koud hebben.

Antisliplaag: aan de onderkant van deze hondenmand is een antisliplaag voorzien. Daardoor zal de hondenmand niet zomaar wegschuiven.

 

Nadelen

Budget: jammer genoeg is deze hondenmand niet voorzien van de laagste prijs. Je zult dit model dan ook niet tussen de goedkope hondenmanden hoeven te zoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Rosewood Donut

 

Met de Rosewood Donut hondenmand ligt jouw hond vanaf nu elke dag heerlijk en comfortabel.

Dit product is geschikt om te gebruiken voor honden van het kleine ras. Het heeft een ronde vorm en het lijkt erg veel op een donut. Het is een luxe product, want het is aan de binnenkant gemaakt van pluche, zodat er sprake is van warmte en comfort. De buitenkant van dit product is gemaakt van suèdine. Het is gemakkelijk schoon te houden, want je kunt het wassen op 30 graden.

Dit product lijkt wel een hondenmand aanbieding, omdat het een voordelige prijs heeft. Dat is het in elk geval wel voor de 5 personen die een review hebben gegeven voor dit product. De gebruikers zijn allemaal tevreden met dit product, want het is een duurzaam product met een leuk design. Daarnaast is het handig om te gebruiken en de viervoeters houden ervan. Het ligt goed en comfortabel.

Wil je je hond even goed verwennen dan kan dit zonder problemen met deze handige hondenmand van het merk Rosewood. Deze mand heeft een beetje het ontwerp van een donut en meet 50 x 50 cm. De grijze kleur is vrij neutraal waardoor het in gelijk welk interieur past. Bekijk hieronder alvast even de verschillende eigenschappen van de mand.

 

Voordelen

Materiaal: de buitenkant van deze degelijke hondenmand bestaat uit duurzaam suèdine. De binnenkant van de mand is dan weer vervaardigd uit bijzonder zacht en comfortabel pluche.

Onderhoud: je hoeft helemaal geen schrik te hebben want je kunt deze hondenmand zonder problemen in de wasmachine wassen. Het beste is om de mand op een programma van 30 graden te wassen.

Prijskaartje: Je zult deze hondenmand probleemloos tussen de goedkope exemplaren kunnen vinden vanwege de voordelige prijs ervan.

 

Nadelen

Formaat: het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze hondenmand enkel geschikt is voor kleinere hondenrassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

Hondenmanden Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en originele hondenmand? Dan zul je alvast gemerkt hebben dat er heel wat verschillende soorten bestaan. Daarnaast is er ook behoorlijk veel onderscheid op gebied van onderhoud, materialen en formaat. Daarom lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk hondenmanden met elkaar te vergelijken. Houd hierbij eventuele aanbiedingen en leuke promoties in de gaten.

Het gebruiksgemak

Of je nu al honden hebt of van plan bent er eentje of meerdere te kopen of adopteren, het blijft belangrijk om in hun basisbehoeften te voorzien. En daarmee bedoelen we niet alleen aangepaste voeding en een drinkbak vers water, maar ook speeltjes en een lekker knusse hondenmand. Een hondenmand is voor je trouwe viervoeter de ideale manier om eventjes lekker tot rust te komen en zich terug te trekken.

Het is ook een manier om zich even af te zonderen als het allemaal net iets teveel en te druk wordt. Echter zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat het niet altijd zo makkelijk is om een keuze te maken. En dat heeft vooral te maken met het toch wel ruime assortiment. Hondenmanden bestaan vandaag de dag in allerlei formaten, vormen, kleuren en designs. Je zou zelfs kunnen kiezen voor een duurzaam hondenkussen.

 

Het type hondenmand in functie van de slaaphouding

Zodra je besluit de zoektocht naar de ideale hondenmand te starten, dan moet je niet alleen rekening houden met wat je zelf mooi vindt maar moet je vooral ook denken aan je hond. Hoe groot is je hond momenteel? Is het een puppy of reed een volwassen hond en wat heeft je trouwe viervoeter nu zelf gewoon het liefste. Door jezelf deze vragen te stellen, zul je merken dat de zoektocht naar de ideale hondenmand een pak makkelijker verloopt.

Sommige honden hebben de neiging om steevast opgerold te slapen terwijl andere honden ervan kunnen genieten om lekker languit te liggen. In het laatste geval kies je dus maar beter voor een grotere hondenmand of kussen. Er zijn honden die vooral van stevigheid houden en liever een orthopedische mand, houten of rieten mand verkiezen. Anderen slapen dan weer liever lekker zacht en dan zou een hondenkussen ook wel tot de vele mogelijkheden kunnen behoren.

 

Het formaat van de hondenmand

Net zoals het type hondenmand is het ook aangewezen om even stil te staan bij de grootte of het formaat van de mand. Net zoals er verschillende soorten honden bestaan, klein of groot, bestaan er ook manden in diverse afmetingen. Om de grootte van de mand te bepalen, kun je rekening houden met enkele factoren. Denk bijvoorbeeld aan waar je de mand wilt plaatsen, de slaaphouding van je hond en natuurlijk ook de grootte en het lichaamsgewicht van je hond.

Een hond met een lichaamsgewicht van amper 10 kg is gebaat met een hondenmand of kussen waarvan de breedte ongeveer 50 cm bedraagt. Wanneer je een hond in huis haalt die makkelijk 35 kg of meer weegt dan moet je toch eerder uitkijken naar een mand waarvan de breedte minimaal 90 cm blijkt te zijn. Houd hierbij ook rekening met de slaaphouding. Het is perfect mogelijk dat je hond van ruim 35 kg steeds opgerold ligt en dan is een kleinere mand perfect mogelijk. Net zoals je hond van 10 kg liever languit ligt te rusten.

In elk geval is het belangrijk om goed het etiket van de hondenmand of kussen te lezen. Het is namelijk mogelijk dat een hondenmand XXL veel groter of kleiner is in de ene dierenwinkel dan in de andere. Algemeen kunnen we wel stellen dat een grote hondenmand altijd een betere keuze zal zijn voor heel veel dieren.

Is een hondenkussen ook mogelijk

Je hebt het hier misschien al enkele keren kunnen lezen, maar er is altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor een zogenaamd hondenkussen. Een hondenkussen is vaak goedkoper dan een hondenmand en kun je op verschillende manieren gebruiken; los of eventueel in combinatie met een aangekochte hondenmand en/ of bench.

Door het hondenkussen volledig los te gaan gebruiken, zul je merken dat je iets meer ruimte bespaart dan wanneer je het in combinatie met bijvoorbeeld een bench gebruikt. Anderzijds is een hondenkussen minder duurzaam, kan het makkelijk verschuiven en is de geborgenheid eerder beperkt. Sommige honden vinden het daarom maar niets terwijl andere honden dan weer niets liever willen dan een kussen.

 

Gebruikte materialen, onderhoud en extra kenmerken

Of je nu een hondenmand of hondenkussen aankoopt, je zult merken dat er heel wat mogelijk is op het gebied van materiaalsoorten. Zo kun je kiezen voor een mand vervaardigd uit duurzaam hout voorzien van een speciale lak coating, of je kiest voor rieten manden of manden van Curver. De kussens zijn vaak uit textiel, polyester of pluche vervaardigd terwijl een orthopedische hondenmand voornamelijk uit duurzaam schuim bestaat.

Zorg ervoor dat, indien mogelijk, de mand voorzien is van een afneembare beschermhoes die je makkelijk op een standaard wasprogramma van 30 graden kunt wassen. Of misschien kan het kussen wel volledig in de wasmachine? Bedenk of het kussen en/ of beschermhoes anti allergenen is of misschien wel voorzien van een antislip coating aan de onderkant? Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg heel wat knopen om door te hakken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke maat hondenmand heb ik nodig?

Het is behoorlijk moeilijk om hier een eenduidig antwoord op te geven daar geen enkele hond gelijk is natuurlijk. De maat van de hondenmand moet namelijk afgestemd worden op de grootte en zijn of haar lichaamsgewicht. Heb je een hondje in huis rondlopen met een lichaamsgewicht van amper 10 kg dan volstaat een hondenmand van ongeveer 50 cm. Een grote hond met een gewicht van ongeveer 35 kg is dan weer beter gebaat met een mand van ruim 90 cm.

Het is dan ook verstandig om je hond alvast op voorhand even te meten en hierbij ook rekening te houden met het gewicht. Wanneer de hondenmand wordt aangeduid met S,M, L of XL bekijk dan goed het etiket daar er soms wel een verschil kan zijn tussen bijvoorbeeld een M in de ene winkel en een M in een andere dierenwinkel.

Q2: Welke maat hondenmand heb je nodig voor een labrador

Een labrador behoort tot de middelgrote vrijwel grote hondenrassen in het rijtje. Uiteraard zal de ene labrador iets groter zijn en meer wegen in vergelijking met een andere labrador. Dat is perfect normaal. Indien je dus op zoek moet naar een mand voor je trouwe viervoeter, houd dan niet alleen rekening met de grootte van je labrador maar ook met het gewicht.

Heb je een labrador die makkelijk 35 kilogram of meer weegt, dan raden wij jou aan om uit te kijken naar hondenmanden met een breedte van minimum 90 cm. Op die manier heeft je trouwe vriend nog voldoende ruimte om even languit te kunnen genieten. Koop je een puppy aan, besef dan dat deze zal groeien. Koop daarom eenmalig een grote hondenmand aan.

 

Q3: Waar kun je de hondenmand neerzetten?

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het plaatsen van de hondenmand. Honden worden beschouwd als echte roedeldieren en zullen dus het liefst in jouw gezelschap vertoeven. Zorg er dus voor dat de hondenmand op een open doch rustige plek staat. Een plek die bovendien een goed uitzicht biedt over de volledige ruimte zodat je hond alles in de gaten kan houden.

Je zou de hondenmand eventueel een plaatsje kunnen geven in de woonkamer of eetkamer. Ook de slaapkamer kan tot één van de favoriete plekken van je hond behoren. Zolang hij of zij maar bij jou kan zijn. Het kan een tip zijn om in meerdere ruimtes een hondenmand te plaatsen.

Q4: Hoe groot is de ideale hondenmand voor een Cocker Spaniel?

Ben je op zoek naar een leuke hondenmand voor je Cocker Spaniel maar weet je niet meteen welke maat perfect zou zijn? Zoals we hiervoor reeds enkele malen vermeld hebben, is het in eerste instantie belangrijk om rekening te houden met de grootte van je hond en het lichaamsgewicht. Zo zal een reutje vaak net iets groter zijn dan een teefje en ook lichtjes meer wegen.

Gemiddeld kan het gewicht van een Cocker Spaniel geschat worden tussen de 12 en 16 kilogram. Als je weet dat een hond met een gewicht van 10 kg minstens een mand van 50 cm breed moet hebben, dan weet je dat een mand met een breedte van ongeveer 70 cm het meest ideaal zal zijn voor een Cocker Spaniel.

 

Q5: Wat is beter; een hondenmand of een hondenkussen?

Of je nu een hondenmand aankoopt of een kussen, blijft vooral een persoonlijke keuze. Houd echter wel rekening met de voorkeur van je hond. Zo zijn er sommige honden die een kussen boven een degelijke hondenmand verkiezen en andersom. Echter mag je er wel zeker van zijn dat een hondenmand in veel gevallen ook steviger en duurzamer zal zijn, in vergelijking met een kussen.

Zo kun je kiezen tussen een houten hondenmand, rieten exemplaar of toch liever een orthopedische hondenmand? Een kussen kan dan wel lekker zacht aanvoelen maar zal niet dezelfde stevigheid en duurzaamheid garanderen als eender welke hondenmand.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu