Laatste update: 21.04.21

 

Beste hondenfietskarren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zelfs oudere honden of honden met gewrichtsproblemen willen wel graag nog even mee op wandel- of fietstocht. En met behulp van een degelijke en stevige hondenfietskar is dat vandaag de dag dan ook geen enkel probleem meer. Wij helpen jou graag op zoek te gaan naar de best mogelijke hondenfietskar. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse exemplaren. We zijn onder andere uitgekomen bij de DoggyRide Fietskart. Dergelijke kar combineert kwaliteit en duurzaamheid moeiteloos met een neutraal doch elegant en tijdloos design. Echter blijkt ook de Karlie Fietskar Deluxe een schot in de roos te zijn. Het is een stevige fietskar die je zonder problemen aan de as van eender welk type fiets kunt bevestigen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenfietskarren Koopgids

 

Ben je van nature sportief en maak je graag lange fietstochten? En is het hierbij je wens om je hond of hondjes te kunnen meenemen? Dat kan wel degelijk met behulp van een degelijke hondenfietskar. Toch raden wij jou aan om niet gelijk de eerste de beste kar aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende hondenfietskarren te vergelijken en houd daarbij rekening met aanbiedingen. Het is een aanbeveling om verder aandachtig te zijn voor het gebruiksgemak, de prijs, de kwaliteit en het formaat.

Wat is een hondenfietskar

Een hondenfietskar kun je beschouwen als een duurzaam en praktisch vervoersmiddel, speciaal ontworpen voor honden. Je kunt dergelijke hondenfietskar met behulp van een koppelsysteem aan je fiets bevestigen zodanig dat het mogelijk wordt om je trouwe viervoeter mee te nemen. Afhankelijk van de hondenfietskar die je besluit aan te kopen, zul je merken dat bepaalde karren iets meer mogelijkheden aanbieden.

Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de hondenfietskar voorzien is van een zonnescherm en/ of gaasmateriaal zodanig dat er voldoende ventilatie en luchtstroom wordt voorzien. Houd daarnaast ook rekening met de wendbaarheid van de hondenfietskar en eveneens met de maximale belastbaarheid. Bedenk ook of de kar uit stevige materialen gemaakt is of niet.

 

Het gebruiksgemak en de voordelen

Misschien zie je het momenteel nog niet, maar het gebruik van een hondenfietskar biedt wel degelijk heel wat voordelen. Zo geniet je een enorme bewegingsvrijheid aangezien je je trouwe viervoeter vanaf nu overal mee naartoe kunt nemen. Wil je een lange fietstocht maken met het hele gezin, dan kan je hond vanaf nu makkelijk mee.

Daarnaast biedt het ook heel wat veiligheid. Je zult het al zeker wel eens meegemaakt hebben dat mensen hun hond aan de lijn meenemen tijdens het fietsen. Jammer genoeg blijkt dat helemaal niet zo veilig te zijn als vele mensen denken. Je hond verschiet of ziet een vogel waar hij achter wilt lopen, de lijn raakt verstrikt in het fietswiel of met de ketting van je fiets waardoor je valt.

Tot slot is de aanschaf van een hondenfietskar een goed idee indien je hond al wat ouder is en niet meer zo goed mee kan maar wel wilt. Op die manier hoeft je trouwe vriend helemaal niets te missen op zijn oude dag. Ook een hond met gewrichtsproblemen kan hier baat bij hebben en alsnog genieten van een uitje.

 

De gebruikte materialen en de kwaliteit ervan

Als we gaan letten op de gebruikte materialen dan zien we dat het frame van de meeste hondenfietskarren uit duurzame maar stevige materiaalsoorten zijn vervaardigd. Denk hierbij maar aan metaal of lichtgewicht aluminium. Vaak wordt dit gecombineerd met een behuizing uit polyester, plastic, kunststof of nylon. Polyester is bijvoorbeeld een goed idee daar het waterbestendig is. Geen paniek dus indien het plotseling begint te regenen.

Op het moment dat je een keuze moet maken inzake de gebruikte materialen, is het dus belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit van dergelijke materiaalsoorten. Sommige materialen zijn iets duurzamer en zullen langer meegaan, anderen zijn weersbestendig en noem maar op. Een hondenfietskar met een minder ondersteunende bodem kan bijvoorbeeld perfect zijn voor kleine hondjes maar niet voor een hond van 50 kg. Houd hier dus zeker rekening mee.

Het formaat, de draagkracht en de wendbaarheid

De aanschaf van een hondenfietskar verlangt ook iets meer aandacht voor het formaat, de draagkracht en de wendbaarheid. Om het formaat en de draagkracht van een hondenfietskar te kunnen bepalen, moet je uiteraard rekening houden met het lichaamsgewicht en de grootte van je trouwe viervoeter. Een klein hondje zoals een Chihuahua vereist een kleinere draagkracht dan wanneer we het hebben over een Labrador bijvoorbeeld.

Zo ontstaat er een grote verscheidenheid tussen de verschillende hondenfietskarren. Groot en klein, meer of minder draagkracht. Hondenfietskarren met een maximale belastbaarheid van 20 kg zijn zeker mogelijk net zoals er ook karren bestaan waarbij de draagkracht ruim 50 kg betreft.

Wanneer je knopen doorhakt omtrent het formaat en de draagkracht, probeer ook even na te denken over de wendbaarheid. Is de hondenfietskar makkelijk te draaien en te verplaatsen? Kan je fiets het gewicht van de kar en je hond moeiteloos aan. Maar vooral, ben je zelf in staat om de hondenfietskar met hond probleemloos te manoeuvreren?

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een budget van ongeveer 120 euro. Uiteraard bestaan er heel wat hondenkarren die goedkoper of juist duurder te betalen zijn. Dat is vaak afhankelijk van de gebruikte materialen, het formaat en de eventuele extra opties zoals een zonnescherm, insectenscherm en speciaal gaasmateriaal. Ben je van plan de kar vaak te gebruiken of niet? Stel voor jezelf op voorhand een budget vast.

 

5 beste hondenfietskarren (Reviews) van 2021

 

Trixie, Doggyride en Flamingo; het zijn allemaal voorbeelden van merken die een duurzame hondenfietskar op de markt hebben gebracht. Ben je op zoek naar een hondenfietskar voor een grote hond of liever een inklapbaar exemplaar? Het is werkelijk allemaal mogelijk. Bekijk de 5 topproducten hieronder die wij voor jou hebben geselecteerd en kies er vervolgens de beste hondenfietskar uit. Neem rustig de tijd om de bijbehorende reviews en het advies van klanten even door te nemen. En wie weet zit er wel een aanbieding tussen.

 

 

1. DoggyRide Fietskar Doggy ride jogger voor doggy ride original en novel 2009

 

Ben je zelf een fervent jogger en droom je ervan om je hond gewoon gezellig mee te nemen op training? Dat kan ook met deze unieke fietskar, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk DoggyRide. De joggerset maakt het mogelijk om je oudere hond of hond met gewrichtsproblemen toch nog mee te nemen tijdens een leuke wandeling of lichte looptraining.

De set wordt geleverd inclusief een derde wiel dat ruim 12 inch groot is en voorzien is van een brede massieve band. Daardoor geniet je stevigheid en stabiliteit. Verder worden ook een rem, duwstang en bijbehorende duwstanghouders meegeleverd. Het product is vrij compact en licht van gewicht waardoor het geheel ook heel handzaam wordt.

Een blik op de online reviews toont momenteel dan ook alleen maar tevreden klanten aan. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het fraaie design en de duurzaamheid maar ook over de gebruiksvriendelijkheid. Het product werd unaniem beloond met een topscore van 5 sterren. De moeite waard dus om het even te bekijken.

Naarmate ze ouder worden, vinden vele honden het jammer dat ze niet meer meekunnen op een lange wandeling. Met behulp van deze unieke DoggyRide fietskar is het mogelijk om je hond mee te nemen naar buiten en quality time met hem of haar te besteden. We zetten de populairste kenmerken hieronder alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Wielen: dankzij de grote stevige wielen met een formaat van 12 inch, is het mogelijk om je zelfs op oneffen en iets moeilijker terrein te begeven.

Levering: bij de levering van dit product wordt niet alleen de fietskar meegeleverd maar ook een duwstang inclusief duwstanghouders en een krachtige rem.

Handig in gebruik: de fietskar is makkelijk te bevestigen en dankzij het beperkte gewicht ook goed handzaam.

 

Nadelen

Te compact: jammer genoeg is deze fietskar niet geschikt voor grote honden zoals de Labrador of Duitse herdershond.

Koop bij bol.com (€142.11)

 

 

 

 

2. Karlie Fietskar doggy liner Deluxe A’dam 109 x 59 x 73 cm

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke hondenfietskar? Dan loont het de moeite om dit product van Flamingo even onder de loep te nemen. De lage prijs doet vermoeden dat je het product vast en zeker tussen de goedkope hondenfietskarren zult kunnen spotten.

Deze hondenfietskar wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 109 x 59 x 73 cm en is makkelijk te monteren aan de as van je fiets. Ideaal indien je bijvoorbeeld zelf graag lange fietstochten maakt en je hond op een gegeven moment te moe wordt. Je hond kan dan even tot rust komen in deze leuke en unieke fietskar.

De fietskar is vervaardigd uit duurzame materialen en voorzien van een speciale coating die niet alleen waterafstotend maar ook vuilafstotend werkt. Dit maakt de kar geschikt voor eender welke weersomstandigheid. De banden zijn maar liefst 16 inch groot en behoorlijk breed waardoor je voldoende stevigheid en stabiliteit geniet. Verder kun je de kar met maximaal 20kg belasten. Zelfs de klanten zijn duidelijk overtuigd van het product ondanks het vrij neutrale design.

Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor deze unieke fietskar die jou wordt aangeboden door Flamingo. Ben je op zoek naar een degelijke én tegelijk betaalbare fietskar? Misschien wel de kar met de laagste prijs? Dan is dit exemplaar vast en zeker een schot in de roos.

 

Voordelen

Formaat: het maximale formaat van deze hondenfietskar bedraagt 109 x 59 x 73 cm.

Installatie: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over de installatie. Deze unieke hondenfietskar is namelijk bijzonder snel en eenvoudig aan de as van je fiets te bevestigen.

Gebruiksgemak: dankzij de unieke coating waarmee de fietskar is afgewerkt, blijkt het product niet alleen vuilafstotend te zijn maar tegelijk ook waterafstotend.

 

Nadelen

Design: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het design van de hondenfietskar vrij saai en ouderwets is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. DoggyRide fietskar Novel 10 Opvouwbaar en Lichtgewicht

 

Mag het allemaal net een tikkeltje meer zijn en heb je niet echt een budget voorzien? Dan zou je eventueel deze unieke hondenfietskar even kunnen bekijken. Net zoals het eerste product wordt ook deze kar jou aangeboden door DoggyRide. Echter ligt het prijskaartje dus wel een pak hoger.

Deze unieke hondenfietskar wordt gekenmerkt door een maximaal binnenformaat van 80 x 56 x 65 cm. Dit maakt de kar dan ook geschikt voor honden met een maximum schouderhoogte van 65 cm. De totale draagkracht wordt hierbij geschat op 50 kg. Ideaal dus ook voor iets grotere honden. Het frame van deze unieke hondenfietskar is vervaardigd uit duurzaam lichtgewicht aluminium.

Verder geniet je een ruim opbergvak inclusief waterfles houder en een dikke mat vervaardigd uit memory foam. De kar is bijzonder makkelijk in gebruik en biedt heel wat comfort voor je trouwe viervoeter. Bovendien kun je de fietskar na gebruik dichtklappen en zo heel wat ruimte besparen. Ondanks de hoge prijs zien we vooral positieve reacties van klanten.

Net zoals het eerste product wordt ook deze hondenfietskar jou aangeboden door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk DoggyRide. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Aarzel dan niet en neem gerust een kijkje naar het overzicht hieronder.

 

Voordelen

Formaat: het is een degelijke en duurzame hondenfietskar die maximaal 80 x 56 x 65 cm meet. Geschikt voor heel wat hondenrassen waarvan de schouderhoogte niet hoger dan 65 cm is.

Draagkracht: de maximale belastbaarheid van deze hondenfietskar bedraagt ongeveer 50 kg.

Materialen: bij de productie van deze hondenfietskar heeft men voor het frame voornamelijk beroep gedaan op de positieve eigenschappen van aluminium. De mat binnenin de kar bestaat uit memory foam.

Comfort: na gebruik is het mogelijk om de fietskar dicht te vouwen wat voor heel wat plaatsbesparing zorgt tijdens het opbergen.

 

Nadelen

Prijskaartje: ben je van plan om deze hondenfietskar aan te kopen dan zul je jammer genoeg wel wat extra budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trixie Hondenfietskar S 53 x 60 x 60 (117) cm

 

In vergelijking met het vorige product lijkt deze hondenfietskar wel een leuke aanbieding te zijn. De hondenfietskar wordt jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Trixie en is speciaal ontworpen voor iets kleinere hondjes. Je geniet een maximaal standaard formaat van 53 x 60 x 60 cm en een design afgewerkt in zwarte en rode accenten.

Deze unieke fietskar wordt geleverd inclusief een handig koppelstuk waardoor je de kar makkelijk aan je fiets kunt installeren. De kar is bovendien ook bijzonder stevig dankzij duurzame materialen zoals metaal en polyester. Het metalen frame biedt stevigheid en de polyester bekleding zorgt dan weer voor een optimale bescherming tegen eender welke weersomstandigheid.

Het is een degelijke en duurzame fietskar met een totale draagkracht van ruim 20 kg. Ideaal om je hond mee te nemen tijdens een fietstochtje. We stellen vast dat klanten helemaal tevreden zijn en dit ook uiten in positieve commentaren. Houd er wel rekening mee dat de fietskar voor grote honden niet geschikt is.

Indien je toch op zoek bent naar een hondenfietskar met een aanvaardbare prijs dan lijkt dit exemplaar van Trixie ook wel een mogelijkheid te zijn. Deze fietskar van Trixie wordt natuurlijk wel gekenmerkt door een bijzonder opvallend design waarbij zwarte en rode accenten worden gecombineerd. Een echte blikvanger!

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij compacte hondenfietskar van 53 x 60 x 60 cm, geschikt voor kleinere hondjes.

Koppelstuk: dankzij het koppelstuk kun je de hondenfietskar makkelijk en snel aan eender welke fiets bevestigen. Bovendien wordt dit koppelstuk bij de aankoop meegeleverd.

Materialen: het is een stevige en duurzame hondenfietskar waarbij men verschillende materialen met elkaar heeft gecombineerd. Denk maar aan metaal en waterbestendig polyester.

Draagkracht: je kunt deze hondenfietskar maximaal met 20 kg belasten.

 

Nadelen

Geen grote honden: voor honden met een lichaamsgewicht van meer dan 20 kg is deze hondenfietskar jammer genoeg geen goed idee.

Koop bij bol.com (€128.25)

 

 

 

 

5.  Doggycar 2-in-1 Hondenfietskar fiets Hondenkar Wandelwagen Waterdicht & Inklapbaar

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke 2-in-1 hondenfietskar, jou aangeboden door Doggycar. Deze prachtige hondenfietskar meet 130 x 90 x 110 cm en kun je eventueel na gebruik gaan samenvouwen. Op die manier bespaar je heel wat ruimte en is het mogelijk om de hondenfietskar overal mee naartoe te nemen.

De hondenfietskar is vervaardigd uit duurzame en stevige materialen die een totale belastbaarheid van ruim 20 kg garanderen. De kar is verder afgewerkt met 20 inch luchtbanden die zelfs op oneffen terrein perfect hun werk doen. Het is zelfs mogelijk om het voorwiel tot wel 360 graden te draaien. Verder is er een verstelbare veiligheidsgordel aanwezig net zoals dubbelzijdige parkeerremmen.

De voorzijde van deze degelijke hondenfietskar is uitgerust met een regenbescherming. Het frame is vervaardigd uit staal terwijl de hoesbekleding, net zoals bij het vorige product, uit polyester is gemaakt. Jammer genoeg zijn er nog geen online reacties bij het product geplaatst. Het is mogelijk dat de ietwat hogere prijs daar een verklaring voor is.

Verder is er altijd nog de 2-in-1 hondenfietskar waarvoor je kunt kiezen. Ben je benieuwd en wil je te weten komen of dit product een verademing kan zijn voor jou en jouw trouwe viervoeter? Bekijk dan alvast het overzicht hieronder.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij grote hondenfietskar met een maximaal formaat van 130 x 90 x 110 cm.

Wielen: de luchtbanden hebben een formaat van ruim 20 inch en zijn ook geschikt om op moeilijker terrein te rijden.

Comfort: je geniet niet alleen de mogelijkheid om de dubbelzijdige parkeerremmen te gebruiken maar verder ook de beschikbaarheid van een verstelbare veiligheidsgordel.

 

Nadelen

Prijskaartje: echter valt het dure prijskaartje misschien wel wat tegen en dat is jammer.

Koop bij bol.com (€199.95)

 

 

 

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties