Laatste update: 04.12.21

 

Beste hondenfietskarren – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zelfs oudere honden en/ of honden met gewrichtsproblemen willen graag nog even mee op wandel- of fietstocht. En met behulp van een degelijke en stevige hondenfietskar is dat vandaag de dag niet langer een probleem. Aangezien het uitgebreide assortiment zo nu en dan voor heel wat keuzestress kan zorgen, selecteerden wij alvast enkele huidige toppertjes. Zo blijkt de Trixie hondenfietskar alvast een schot in de roos en bijzonder stevig en comfortabel dankzij de combinatie van het metalen frame en de polyester bekleding. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de Homcom Fietskar; een heel veelzijdig product aangezien je hem ook als hardloopbuggy zou kunnen gebruiken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenfietskarren Koopgids

 

Ben je van nature sportief en maak je graag lange fietstochten? En is het hierbij je wens om je hond of hondjes te kunnen meenemen? Dat kan wel degelijk met behulp van een degelijke hondenfietskar. Toch raden wij jou aan om niet gelijk de eerste de beste kar aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende hondenfietskarren te vergelijken en houd daarbij rekening met aanbiedingen. Het is een aanbeveling om verder aandachtig te zijn voor het gebruiksgemak, de prijs, de kwaliteit en het formaat.

Wat is een hondenfietskar

Een hondenfietskar kun je beschouwen als een duurzaam en praktisch vervoersmiddel, speciaal ontworpen voor honden. Je kunt dergelijke hondenfietskar met behulp van een koppelsysteem aan je fiets bevestigen zodanig dat het mogelijk wordt om je trouwe viervoeter mee te nemen. Afhankelijk van de hondenfietskar die je besluit aan te kopen, zul je merken dat bepaalde karren iets meer mogelijkheden aanbieden.

Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de hondenfietskar voorzien is van een zonnescherm en/ of gaasmateriaal zodanig dat er voldoende ventilatie en luchtstroom wordt voorzien. Houd daarnaast ook rekening met de wendbaarheid van de hondenfietskar en eveneens met de maximale belastbaarheid. Bedenk ook of de kar uit stevige materialen gemaakt is of niet.

 

Het gebruiksgemak en de voordelen

Misschien zie je het momenteel nog niet, maar het gebruik van een hondenfietskar biedt wel degelijk heel wat voordelen. Zo geniet je een enorme bewegingsvrijheid aangezien je je trouwe viervoeter vanaf nu overal mee naartoe kunt nemen. Wil je een lange fietstocht maken met het hele gezin, dan kan je hond vanaf nu makkelijk mee.

Daarnaast biedt het ook heel wat veiligheid. Je zult het al zeker wel eens meegemaakt hebben dat mensen hun hond aan de lijn meenemen tijdens het fietsen. Jammer genoeg blijkt dat helemaal niet zo veilig te zijn als vele mensen denken. Je hond verschiet of ziet een vogel waar hij achter wilt lopen, de lijn raakt verstrikt in het fietswiel of met de ketting van je fiets waardoor je valt.

Tot slot is de aanschaf van een hondenfietskar een goed idee indien je hond al wat ouder is en niet meer zo goed mee kan maar wel wilt. Op die manier hoeft je trouwe vriend helemaal niets te missen op zijn oude dag. Ook een hond met gewrichtsproblemen kan hier baat bij hebben en alsnog genieten van een uitje.

 

De gebruikte materialen en de kwaliteit ervan

Als we gaan letten op de gebruikte materialen dan zien we dat het frame van de meeste hondenfietskarren uit duurzame maar stevige materiaalsoorten zijn vervaardigd. Denk hierbij maar aan metaal of lichtgewicht aluminium. Vaak wordt dit gecombineerd met een behuizing uit polyester, plastic, kunststof of nylon. Polyester is bijvoorbeeld een goed idee daar het waterbestendig is. Geen paniek dus indien het plotseling begint te regenen.

Op het moment dat je een keuze moet maken inzake de gebruikte materialen, is het dus belangrijk dat je rekening houdt met de kwaliteit van dergelijke materiaalsoorten. Sommige materialen zijn iets duurzamer en zullen langer meegaan, anderen zijn weersbestendig en noem maar op. Een hondenfietskar met een minder ondersteunende bodem kan bijvoorbeeld perfect zijn voor kleine hondjes maar niet voor een hond van 50 kg. Houd hier dus zeker rekening mee.

Het formaat, de draagkracht en de wendbaarheid

De aanschaf van een hondenfietskar verlangt ook iets meer aandacht voor het formaat, de draagkracht en de wendbaarheid. Om het formaat en de draagkracht van een hondenfietskar te kunnen bepalen, moet je uiteraard rekening houden met het lichaamsgewicht en de grootte van je trouwe viervoeter. Een klein hondje zoals een Chihuahua vereist een kleinere draagkracht dan wanneer we het hebben over een Labrador bijvoorbeeld.

Zo ontstaat er een grote verscheidenheid tussen de verschillende hondenfietskarren. Groot en klein, meer of minder draagkracht. Hondenfietskarren met een maximale belastbaarheid van 20 kg zijn zeker mogelijk net zoals er ook karren bestaan waarbij de draagkracht ruim 50 kg betreft.

Wanneer je knopen doorhakt omtrent het formaat en de draagkracht, probeer ook even na te denken over de wendbaarheid. Is de hondenfietskar makkelijk te draaien en te verplaatsen? Kan je fiets het gewicht van de kar en je hond moeiteloos aan. Maar vooral, ben je zelf in staat om de hondenfietskar met hond probleemloos te manoeuvreren?

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot willen we het nog even hebben over het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een budget van ongeveer 120 euro. Uiteraard bestaan er heel wat hondenkarren die goedkoper of juist duurder te betalen zijn. Dat is vaak afhankelijk van de gebruikte materialen, het formaat en de eventuele extra opties zoals een zonnescherm, insectenscherm en speciaal gaasmateriaal. Ben je van plan de kar vaak te gebruiken of niet? Stel voor jezelf op voorhand een budget vast.

 

5 beste hondenfietskarren (Reviews) van 2021

 

Trixie, Doggyride en Flamingo; het zijn allemaal voorbeelden van merken die een duurzame hondenfietskar op de markt hebben gebracht. Ben je op zoek naar een hondenfietskar voor een grote hond of liever een inklapbaar exemplaar? Het is werkelijk allemaal mogelijk. Bekijk de 5 topproducten hieronder die wij voor jou hebben geselecteerd en kies er vervolgens de beste hondenfietskar uit. Neem rustig de tijd om de bijbehorende reviews en het advies van klanten even door te nemen. En wie weet zit er wel een aanbieding tussen.

 

 

1. Trixie Hondenfietskar – L 75 x 86 x 80 (145) cm , Polyester + metaal

 

De zoektocht naar de beste hondenfietskar is niet zo vanzelfsprekend gezien het toch wel ruime aanbod dat tegenwoordig voorhanden is. Toch lijkt deze Trixie hondenfietskar heel wat klanten te bekoren, wat meteen resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren. Daarbij kent de hondenfietskar een totale afmeting van 75 x 86 x 80 (145) cm aangevuld met een maximale draagkracht van 30 kg. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor kleine en middelmatige hondenrassen maar eveneens als hondenfietskar voor bepaalde grote honden.

Verder blijkt de hondenfietskar uitgerust met een stevig metalen frame in combinatie met een weerbestendige polyester bekleding waardoor de kar onder om het even welke weersomstandigheden kan worden gebruikt. 

De hondenkar van Trixie is bovendien afgewerkt met meerdere kijkvensters/ ventilatiegaten waardoor je hond alles perfect in de gaten kan houden en steeds van voldoende frisse lucht voorzien is. HIj wordt geleverd inclusief een stevige stang waarmee je hem aan je fiets kunt vastmaken, een voor- en achterdeurtje en een degelijke wielmaat van ongeveer 20 inches.

 

Voordelen

Formaat: vanwege zijn relatief normale tot grote afmeting kan deze fietskar ook perfect voor bepaalde grote hondenrassen worden gebruikt. 

Koppelstuk: dankzij het koppelstuk kun je de hondenfietskar makkelijk en snel aan eender welke fiets bevestigen. Bovendien wordt dit koppelstuk bij de aankoop meegeleverd.

Materialen: het is een stevige en duurzame hondenfietskar waarbij men verschillende materialen met elkaar heeft gecombineerd. Denk maar aan metaal en waterbestendig polyester.

Draagkracht: je kunt deze hondenfietskar maximaal met 30 kg belasten.

 

Nadelen

Slechte kwaliteit: we stellen vast dat een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Homcom Fietskar EN hardloop buggy 2-in-1, Universele koppeling 

 

Net zoals de hondenfietskarren van Doggyride en Flamingo behoren ook de exemplaren van Homcom tot de populairste karren. Zo valt deze hondenfietskar meteen op vanwege zijn multifunctionaliteit, uitstekende kwaliteit én gebruiksvriendelijkheid. Uitgeklapt geniet je een totale afmeting van 122 x 90 x 106 cm die je makkelijk kunt herleiden naar een compact ingeklapt formaat van 73 x 61 x 11,5 cm. Dit wordt aangevuld met een handig opbergvakje van 57 x 24 cm en een laadvermogen van wel 40 kg. Ideaal om huisdieren, 2 kindjes tot 18 maanden of bagage te vervoeren.

De fietskar met 20 inch banden biedt een universele koppeling en asbevestiging aan waardoor je hem probleemloos op de meest standaard fietsen kunt installeren. Verder blijkt hij voorzien van een metalen frame inclusief een weerbestendige hoes, een dubbelzijdige parkeerrem, 2 reflectoren voor- én achteraan en een afneembare 5-punts veiligheidsgordel.

De fietskar die eveneens perfect als buggy kan worden gebruikt, al dan niet tijdens het joggen, krijgt dan ook een overwegend mooie eindscore van de meeste klanten. Slechts een kleine minderheid beschouwt de fietskar als té breed en minder gebruiksvriendelijk.

 

Voordelen

Formaat: uitgeklapt kent deze hondenfietskar een maximaal formaat van 122 x 90 x 106 cm wat gereduceerd wordt naar 73 x 61 x 11,5 cm zodra je deze inklapt. Hierbij geniet je een opbergvakje van 57 bij 24 cm.

Laadvermogen: de fietskar kent een ruim laadvermogen van maar liefst 40 kg wat hem uitermate geschikt maakt voor het verplaatsen van 2 kindjes tot 18 maanden oud, bagage of honden.

Veelzijdigheid: de fietskar is in eerste instantie bedoeld voor het vervoeren van kinderen maar kan ook gebruikt worden om bagage of huisdieren te verplaatsen.

Handig in gebruik: naast de dubbelzijdige parkeerrem en de afneembare 5-punts veiligheidsgordel kent deze opvouwbare hondenfietskar eveneens meerdere reflectoren zodanig dat je altijd goed zichtbaar bent.

 

Nadelen

Te breed: we moeten jammer genoeg vaststellen dat een kleine minderheid van de klanten de fietskar als te breed beschouwt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Flamingo Doggy Liner Economy – Hondenfietskar – Laadvermogen: 40 kg

 

Met de Doggy Liner Economy hondenfietskar van Flamingo kies je voor een behoorlijk ruim exemplaar dat niet alleen geschikt is voor kleine en middelgrote maar ook grote honden. Hij kent hierbij een totale afmeting van 125 x 95 x 72 cm inclusief een binnenafmeting van 77 x 52 x 67 cm en een laadvermogen van maar liefst 40 kg. 

Verder blijkt het frame inclusief de framebevestiging voornamelijk uit metaal te zijn vervaardigd aangevuld met een waterbeschermende kap inclusief kijkvensters/ ventilatiegaten. Op die manier kan je trouwe viervoeter alles goed in de gaten houden en genieten van wat extra frisse lucht. De kar blijkt daarnaast eveneens voorzien van meerdere reflectoren en een wimpel wat van hem echt een paradepaardje maakt.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie score van 4,4 sterren zien waarbij klanten niet alleen tevreden zijn over het leuke design maar ook de ruimte en gebruiksvriendelijkheid. Slechts enkelen vinden de kwaliteit van de stof ondermaats.

 

Voordelen

Inklapbaar: ben je op zoek naar een hondenfietskar die inklapbaar is dan is dit exemplaar misschien wel een goede aanbeveling.

Handig in gebruik: deze hondenfietskar met framebevestiging wordt geleverd inclusief een wimpel, meerdere luchtroosters en diverse reflectoren.

Laadvermogen: de Doggy Liner Economy fietskar biedt een ruim belastbaar gewicht van maar liefst 40 kg aan.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een beperkt aantal klanten lijkt niet 100% tevreden te zijn over de aangeboden kwaliteit van de stofbekleding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trixie hondenfietskar opvouwbaar – Belastbaar gewicht: 15 kg

 

Net zoals het eerste product lijkt ook deze hondenfietskar jou te worden aangeboden door Trixie waardoor het vast en zeker tot één van de populaire en beste merken uit het rijtje behoort. De kar kent een totale afmeting van 74 x 58 x 93 cm en biedt een belastbaar gewicht van maximaal 15 kg, wat hem vooral geschikt maakt voor kleine tot middelgrote hondjes. Na gebruik klap je de hondenfietskar eenvoudig dicht waardoor je heel wat extra ruimte kunt besparen.

De kar is overigens niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar tevens ook voorzien van alle mogelijke comfort. Denk hierbij maar aan de in hoogte verstelbare duwstang, een vastzetrem, diverse reflectoren, een handig achterdeurtje en een geïntegreerde korthouder. Verder werden nog een uitneembare bodemplaat én ligmat uit visco-elastisch schuim aan het plaatje toegevoegd om de rit voor je trouwe viervoeter zo comfortabel mogelijk te maken.

We zien uit de reacties dat heel wat klanten overtuigd lijken van het design en de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Slechts één koper had misschien toch net iets meer kwaliteit verwacht en dat is jammer.

 

Voordelen

Materiaal: terwijl het frame voornamelijk uit duurzaam metaal vervaardigd blijkt, heeft men voor de bekleding gekozen om te werken met polyester. Verder is de uitneembare bodemplaat voorzien van een slipvaste bekleding en blijkt de ligmat afgewerkt met visco-elastisch schuim.

Gebruiksgemak: de fietskar blijkt diverse opbergvakjes aan te bieden alsook een bekerhouder, een regenhoes, meerdere reflectoren, een vastzetrem en een veiligheidsvlag.

Veiligheid: dankzij de geïntegreerde korthouder kan worden voorkomen dat je huisdier uit de fietskar springt.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt 1 koper niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Duvo+ Fietskar Pet trailer 80×56,5x63cm , Vlag, reflectoren en verluchtingsvensters

 

We sluiten deze top 5 selectie af met de Duvo+ hondenfietskar die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 126 x 71 x 88 cm inclusief een laadvermogen van wel 40 kg. Dit maakt deze Pet trailer dan ook 100% geschikt om kleine tot grote honden probleemloos te verplaatsen. Bovendien zijn er heel wat verluchtingsvensters voorzien, die eveneens als kijkvenster kunnen dienen, zodat je hond voldoende frisse lucht aangeboden krijgt.

De trendy Duvo+ Pet fietskar met framebevestiging is uitgerust met een metalen frame inclusief stoffen bekleding en grote wielen waarmee je hem makkelijk over eender welke ondergrond verplaatst. Hij wordt jou bovendien aangeboden inclusief reflectoren en een veiligheidsvlaggetje. Kortom, een echt plaatje en dat tegen een relatief betaalbaar prijskaartje.

Ondanks het feit dat enkele klanten toch hun twijfels hebben over de aangeboden kwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid wel degelijk tevreden. Wat resulteert in een mooie gemiddelde score van 4,2 sterren.

 

Voordelen

Laadvermogen: hij kent een ruim belastbaar gewicht van maar liefst 40 kg waardoor hij zowel door kleine, middelgrote als grote honden kan worden gebruikt.

Formaat: hij kent een totale afmeting van 126 x 71 x 88 cm die, zodra de kar wordt ingeklapt, makkelijk gereduceerd wordt naar 80 x 56,5 x 63 cm.

Handig in gebruik: naast de grote stevige wielen geniet je eveneens een veiligheidsvlag, diverse reflectoren en meerdere verluchtingsvensters.

 

Nadelen

Zonder vering: in vergelijking met sommige andere exemplaren uit deze selectie, blijkt dit niet de beste hondenfietskar met vering te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES