5 beste Hondenbanken Test van 2024

Laatste update: 23.07.24

 

Beste hondenbanken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je een hond, of eender welk ander dier in huis haalt, moet je kunnen voorzien in hun dagelijkse noden en behoeften. Niet alleen de juiste voeding en voldoende vers water zijn hierbij belangrijk, maar ook een leuk kussen of prachtige hondenbank waarop je hond eventjes tot rust kan komen. Tussen de hondenbanken voor kleine tot middelgrote hondenrassen zul je vast en zeker de Anaiza Design Hondensofa kunnen terugvinden. Daarnaast blijkt ook de Dedi Metalen hondenbank een schot in de roos. Deze wordt bovendien gekenmerkt door een maximale binnenafmeting van 70 x 55 x 35 cm. In de tabel hieronder kun je alvast de voor- en nadelen even grondig tegenover elkaar gaan afwegen alsook beroep doen op een derde topproduct!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenbanken (Reviews) van 2024

 

De beste hondenbank is degene die aan de behoeften van je trouwe viervoeter tegemoet kan komen. Echter is het assortiment vandaag de dag behoorlijk uitgebreid, wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor een hondenbank uit leer, riet of hout. En heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een specifieke houtsoort zoals de hondenbanken uit steigerhout. Heeft je hond vaak last van z’n gewrichten of is hij al wat ouder dan kan een orthopedische hondenbank misschien wel een oplossing zijn? Bekijk alvast de 5 topproducten hieronder alvorens je een keuze maakt.

 

1. Anaiza Design Hondensofa Lulu Met 22 karaats Bladgoud Hondenbank

 

Of je deze hondenbank tussen de goedkope producten zult vinden, dat is nog maar de vraag. Toch kunnen we stellen dat de koper die gereageerd heeft op het product, overtuigd blijkt van de kwaliteit en het design. Op basis van dit positieve advies, wordt de hondenbank beloond met een mooie eindscore van 5 sterren. Het blijkt dus de moeite waard om een aankoop ervan al minstens te overwegen.

Zo zul je zien dat de hondenbank gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 50,5 x 63 x 35 cm en op pootjes blijkt te staan. De voorste pootjes hebben ook effectief het ontwerp van een hondenpootje meegekregen inclusief nageltjes. De bank werd in Portugal uit duurzaam hout vervaardigd en werd bovendien volledig met de hand gemaakt, wat enigszins de prijs kan verklaren. Hij bevat bovendien een combinatie van bepaalde Portugese traditionele technieken en bladgouden details die het geheel nog net dat tikkeltje specialer maken.

Verder is de hondenbank voorzien van een stevig kussen dat voorzien is van een beschermhoes vervaardigd uit alcantara. Alcantara is een comfortabele stof die je zonder problemen in de wasmachine kunt wassen, waardoor de bank steeds proper en hygiënisch blijft.

 

Voordelen:

Formaat: de hondenbank biedt een maximale afmeting van 50,5 x 63 x 35 cm en blijkt geschikt voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

Design: je zult zien dat men bij het design werkelijk aan alles heeft gedacht. Zo werd de bank van een stevig onderstel voorzien bestaande uit 4 voetjes waarvan de voorste ook effectief echte hondenpootjes lijken.

Materiaal: de productie van de bank vindt plaats in Portugal, vandaar de aanwezigheid van bepaalde Portugese technieken en handelingen. Hierbij heeft men er bovendien voor gekozen om te werken met duurzaam hout in combinatie met bladgouden details.

Kussen: het is een pluspunt dat de hondenbank geleverd wordt inclusief een kussen. Bovendien is het kussen voorzien van een afneembare en wasbare alcantara beschermhoes.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten zich zullen storen aan het (op het eerste zicht) hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Dedi Metalen Met zeildoekbodem incl. triplexplaat

 

In vergelijking met het vorige product lijkt deze hondenbank wel een echte aanbieding te zijn, wat hem meteen een pak toegankelijker maakt bij het grote publiek. Op het eerste zicht zien we dan ook dat de koper duidelijk overtuigd blijkt van het unieke en prachtige design. En ondanks het feit dat de klant het product een eindscore geeft van 5 sterren, zou de bank toch wel iets kwalitatiever mogen zijn.

In tegenstelling tot het vorige product, betreft het hier geen hondenbank uit hout maar wel eentje vervaardigd uit duurzaam metaal. Ook de triplexplaat met een totale afmeting van 70 x 55 x 35 cm blijkt uit metaal te zijn gemaakt, wat het geheel bijzonder stevig maakt. De volledige hondenbank is vervolgens afgewerkt met een zwarte poedercoating waardoor het geheel een moderne en elegante uitstraling krijgt.

Het is de ideale hondenbank voor kleine tot middelgrote hondenrassen die op zoek zijn naar een plekje om even tot rust te komen. Bovendien wordt de bank geleverd inclusief een stevige en duurzame zeildoekbodem. Besef wel dat je er zelf nog een dekentje of kussentje zult moeten bij kopen. De bank is dan wel weer makkelijk schoon te maken door gebruik te maken van een vochtige doek.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

Formaat: de hondenbank wordt gekenmerkt door een stevige triplexplaat met een maximaal formaat van 70 x 55 x 35 cm.

Materiaal: deze hondenbank, zowel de triplexplaat alsook het frame, blijken voornamelijk uit metaal te zijn vervaardigd en vervolgens met een zwarte poedercoating te zijn afgewerkt.

Zeildoekbodem: op het moment van aankoop wordt overigens ook een stevige zeildoekbodem meegeleverd.

 

Nadelen:

Geen kussen: in tegenstelling tot het vorige product, krijg je er bij deze hondenbank jammer genoeg niet meteen een hondenkussen bij.

Matige kwaliteit: jammer genoeg lijkt de kwaliteit van deze hondenbank niet 100% te voldoen aan de eisen en verwachtingen van 1 van de kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Happy-House Rieten Bank Naturel Small met kussen

 

Ben je bewust op zoek naar een hondenbank die geschikt is voor kleine hondenrassen en eventueel katten? Dan kan dit exemplaar van het bekende, en misschien wel het beste merk Happy House wel wat voor jou zijn. De mand wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 60 x 48 x 30 cm inclusief een liggedeeltje van 45 bij 40 cm.

Het betreft hier een stijlvolle dubbelwandige rieten hondenbank die voorzien is van een teakhouten frame én geleverd wordt inclusief een polyester kussen. Het feit dat de rieten mand volledig met de hand gevlochten werd, zou het iets hogere prijskaartje vast en zeker kunnen verklaren.

Toch merken we dat deze bank wel eens tot de populairste producten uit deze lijst zou kunnen behoren. Zo is hij niet alleen makkelijk te verplaatsen en eenvoudig te reinigen maar blijkt hij ook in tal van andere formaten te bestellen. Uit de reviews maken we op dat klanten tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit, de duurzaamheid en het unieke design. Kortom, een topproduct waar niet alleen je viervoeter blij mee zal zijn maar ook jijzelf.

 

Voordelen:

Formaat: de bank meet maar liefst 60 x 48 x 30 cm. Het liggedeelte is uiteraard iets compacter en kan geschat worden op 45 bij 40 cm wat hem geschikt maakt voor kleine hondenrassen en/ of zelfs katten.

Materiaal: de bank wordt gekenmerkt door dubbelwandig gevlochten riet in combinatie met een frame uit teakhout en een kussen uit polyester.

Comfort: het lichte gewicht en het compacte formaat zorgen ervoor dat je de hondenbank makkelijk en snel kunt verplaatsen.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan kan dit mogelijks te maken hebben met het prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Lex & Max Hondenbank Hout Op Wielen Excl. Kussen

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een kwalitatieve én designvolle hondenbank dan is dit product misschien wel wat je zoekt. Hij wordt jou aangeboden en geleverd door Lex & Max en biedt een maximale afmeting van 133 bij 83 cm. Echter kun je hem in nog 2 andere formaten bestellen waardoor er voor elk hondenras wel een geschikte mand te vinden is.

De hondenbank is voornamelijk uit stevig hout vervaardigd en wordt gekenmerkt door een prachtige zandachtige kleur die een vintage look creëert. Op die manier past de bank in eender welk modern, landelijk en/ of klassiek interieur. Doordat de bank maar liefst 34 kg weegt, is het wel mooi meegenomen dat hij voorzien is van 4 transportwieltjes. Zo kun je hem alsnog makkelijk verplaatsen wat ook handig kan zijn als je in de kamer wilt schoonmaken.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over deze mand aangezien er nog geen reacties werden geplaatst. Het feit dat de bank niet over de laagste prijs beschikt, zou een mogelijke verklaring kunnen zijn. Laat je echter niet afschrikken en bekijk deze hondenbank maar even.

 

Voordelen:

Comfort: ondanks het feit dat de bank toch wel wat weegt, kun je deze makkelijk verplaatsen dankzij de 4 beschikbare transportwieltjes aan de onderkant.

Materiaal: op het moment van productie heeft men er voornamelijk voor gekozen om te werken met duurzaam hout inclusief die rustgevende zandachtige kleur.

Formaat: je zult zien dat de bank maar liefst 133 bij 83 cm meet en daardoor geschikt is voor middelgrote honden. Verder heb je de mogelijkheid om te kiezen uit nog 2 andere mogelijke formaten.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het zal je allicht niet verwonderen maar deze hondenbank is uiteraard niet budgetvriendelijk te noemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Luxe Hondensofa Enjoyment Roefie Eco-leer

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke en opvallende hondenbank van Roefie. Vanwege z’n hogere prijskaartje kan hij opnieuw tot het duurdere segment hondenbanken gerekend worden, wat door sommigen mogelijks als een struikelblok zal worden ervaren. Echter blijken klanten wel degelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit en het prachtige design wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

De hondenbank, die overigens gekenmerkt wordt door een massief frame bestaande uit 4 poten van 5 bij 5 cm, is voornamelijk uit duurzaam eco-leder vervaardigd. Voor de vulling van de hondenbank heeft men dan weer een beroep gedaan op pluche waardoor de mand aangenaam en comfortabel aanvoelt. Het geheel werd afgewerkt in een zwarte kleur waardoor de bank een robuuste toch prachtige vintage uitstraling krijgt.

Qua formaat mag je rekening houden met een totale binnenafmeting van 70 bij 39 cm. De volledige buitenafmeting bedraagt maar liefst 96 x 53 x 42,5 cm. Dit maakt de hondenbank uitermate geschikt voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

 

Voordelen:

Formaat: de buitenafmeting van de hondenbank meet maar liefst 96 x 53 x 42,5 cm terwijl de binnenafmeting ongeveer 70 x 39 cm bedraagt.

Materiaal: de buitenkant van deze unieke hondenbank bestaat voor het grootste gedeelte uit eco-leder terwijl de binnenkant uit pluche gemaakt is.

Frame: de hondenbank is uitgerust met een massief frame dat voorzien is van 4 voetjes van telkens 5 bij 5 cm.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: ook hier moeten we jou jammer genoeg wijzen op het hogere prijskaartje dat als een mogelijk addertje onder het gras zou kunnen fungeren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenbanken Koopgids

 

Hondenbanken bestaan wel degelijk in verschillende formaten, materialen, kleuren en designs waardoor er ook verschillende prijskaartjes opduiken. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen en/ of promoties niet uit de weg te gaan als je op zoek moet naar een kwalitatieve hondenbank. Echter willen wij jou aanraden om de koopgids hieronder even grondig door te nemen alvorens je met het vergelijken van de verschillende banken van start gaat.

Het nut van een degelijke hondenbank

Wanneer je één of meerdere honden in huis haalt, dan weet je dat ze deel worden van het gezin. Een drinkbak met vers water en de juiste voeding alleen volstaan dus niet. Het is minstens even belangrijk om een plekje voor hen te creëren waar ze even tot rust kunnen komen. Wil je toch niet zomaar een kussen of mandje aankopen en mag het wel net dat tikkeltje meer zijn, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor de hondenbank.

De hondenbank heeft een iets luxueuzere uitstraling waardoor ook het prijskaartje vaak iets hoger zal liggen dan gemiddeld. Echter biedt hij ook heel wat voordelen aan. Zo staat een hondenbank vaak op voetjes of een verhoogd onderstel, waardoor je hond nooit echt in contact komt met de koudere vloer. Verder is het ook makkelijker indien je het huis wilt schoonmaken. Zo kun je eenvoudig onder de hondenbank door vegen en dweilen. Toch willen wij jou aanraden om de keuze niet in het wilde weg te maken. Bekijk wat mogelijk is en wat belangrijk is voor je trouwe metgezel.

 

Het formaat en de gebruikte materialen

Het assortiment aan hondenbanken vandaag de dag blijkt behoorlijk uitgebreid. Zo kun je niet alleen kiezen uit verschillende prijsklassen en designs maar zijn er ook heel wat mogelijkheden op het gebied van formaat en materialen. Zo bestaan er hondenbanken in allerlei formaten; van klein tot groot. Echter willen wij jou wel aanraden om het etiket of de gebruiksaanwijzing goed te lezen. In sommige gevallen wordt namelijk de buitenmaat van de hondenbank vermeld, en in andere gevallen de binnenmaat. In elk geval bestaan er hondenbanken voor kleine tot grote honden.

Ook qua materiaal zijn er heel wat opties. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een standaard hondenbank die van een degelijke kwaliteit getuigd? Dan kun je opteren voor een exemplaar vervaardigd uit duurzame natuurlijke houtsoorten zoals bijvoorbeeld Steigerhout. Ben je eerder op zoek naar een rustieke en landelijke uitstraling dan lijken de met de hand gevlochten rieten banken misschien wel aan jouw wensen te voldoen. Verder heb je ook heel wat banken waarvan het frame uit metaal, kunstleer, leer, rotan of ijzer bestaat al dan niet in combinatie met een foam of pluchen vulling.

Opties en andere belangrijke kenmerken

Tijdens de zoektocht naar de perfecte hondenbank zul je vaststellen dat bepaalde banken net iets meer mogelijkheden aanbieden. Zo blijken sommige hondenbanken opvouwbaar te zijn waardoor ze makkelijk te verplaatsen zijn en eenvoudig om op te bergen. Anderen banken zijn dan weer voorzien van transportwieltjes waardoor je ze handig van de ene naar de andere ruimte kunt rijden.

Het is ook altijd een pluspunt indien de hondenbank geleverd wordt in combinatie met een kwalitatief kussen. Dat is jammer genoeg niet altijd het geval waardoor je achteraf zelf nog op zoek moet naar een leuk kussentje of een deken om in de bank te plaatsen. Heeft je hond last van zijn gewrichten of is je trouwe viervoeter al een dagje ouder dan kan een orthopedische hondenbank misschien wel soelaas bieden.

Daarnaast kun je kiezen voor banken die vervaardigd zijn uit milieuvriendelijke materialen en makkelijk te onderhouden zijn. Sommige banken kun je snel even met een vochtige doek schoonmaken terwijl dat bij een stoffen bank minder eenvoudig is. Indien de bank geleverd wordt met een kussen, zorg dan dat deze een afneembare en wasbare beschermhoes telt.

 

Design en prijskaartje

Tot slot moet je zelf nog een keuze maken op het gebied van design. Kies je voor een vintage uitstraling of liever een landelijke rustieke hondenbank? Wil je graag een neutrale witte bank of mag het een feller kleurtje zijn of misschien iets met een print? Bedenk wat jij mooi vindt en wat binnen je budget past.

Zo zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 150 euro. Echter bestaan er ook heel wat goedkope hondenbanken die je voor amper 30 tot 50 euro op de kop kunt tikken. Ben je echt op zoek naar een hondenbank die voorzien is van alle mogelijke comfort dan kom je al gauw uit bij een prijskaartje van 300 tot 350 euro of misschien wel meer.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu