7 beste kattenbakken Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste kattenbakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu 1 of meerdere katten in huis neemt, het is alvast belangrijk om in hun basisbehoeften te voorzien. Naast eten en drinken, zul je dus ook op zoek moeten naar een handzame kattenbak. De keuze tegenwoordig is niet altijd makkelijk en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Wij zijn dan ook alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten die we hieronder graag aan jou voorstellen. Zo blijkt de Curver Kattenbak alvast een goede keuze te zijn. Een compacte en lichtgewicht kattenbak die makkelijk te verplaatsen is. Ook de PeeWee EcoDome alvast tot de topproducten gerekend worden. Bovendien kun je deze kattenbak in 3 prachtige kleuren en designs bekomen. Aan jou de keuze dus!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kattenbakken (Reviews) van 2024

 

Ben je van plan om een kat te adopteren? Dan is het belangrijk om in de basisbehoeften van het dier te voorzien. Een degelijke kattenbak hoort daar dan ook alvast bij. De beste kattenbak is voldoende groot en biedt je huisdier de mogelijkheid om zijn of haar behoefte te doen. Sommigen zullen kiezen voor een ombouw exemplaar terwijl anderen toch geneigd zijn om voor een curver of zelfreinigende kattenbak te kiezen. Bekijk daarom de 5 topproducten alvast even en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten; positief of negatief.

 

 

1. Curver Kattenbak 51 x 38,5 x 39,5 cm Rattan Met lade

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope kattenbakken uit het lijstje, maar toch krijgt deze unieke curver kattenbak heel wat positieve commentaren van diverse klanten. De kattenbak heeft een totaal formaat van maar liefst 51 x 38,5 x 39,5 cm en zou daardoor misschien wel tot de kleine kattenbakken kunnen gerekend worden.

De kattenbak is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk rotan, een soort gevlochten kunststof, en is afgewerkt in een prachtige neutrale mokka achtige kleur. Echter heb je de mogelijkheid nog uit tal van andere leuke kleurtjes een keuze te maken. Deze prachtige design kattenbak wordt gekenmerkt door een standaard rechthoekige vorm en is dan ook makkelijk een plekje te geven.

Een blik op de online reviews toont echter aan dat de meningen nogal verdeeld zijn. Voor sommige klanten gaat het hier wel degelijk om een topproduct terwijl andere kopers ervan overtuigd zijn dat de kwaliteit toch net iets beter had gekund. Laat je hier niet meteen door afschrikken maar bekijk het even alvorens te oordelen.

Het is niet altijd makkelijk een keuze te moeten maken uit de verschillende soorten en vormen kattenbakken. Want welke kattenbak is nu eigenlijk de beste keuze? Dit product wordt jou aangeboden door Curver en wordt duidelijk als één van de populairste kattenbakken uit het rijtje beschouwd.

 

Voordelen

Formaat: je zult merken dat het om een vrij compacte kattenbak gaat die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen en eventueel kunt meenemen als je op vakantie vertrekt.

Materiaal: bij de productie van deze prachtige kattenbak heeft men voornamelijk gebruik gemaakt an stevig rotan. Rotan is een duurzame materiaalsoort die je zou kunnen vergelijken met gevlochten kunststof.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg is deze kattenbak niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit niet helemaal aan hun verwachtingen voldoet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. PeeWee EcoDome Kattenbak Startpakket Grote kattenbak kunststof

 

Ben je wel degelijk op zoek naar een XL of grote kattenbak? Dan loont het in elk geval de moeite om dit exemplaar van PeeWee even grondig onder de loep te nemen. Deze unieke kattenbak maakt deel uit van de bekende PeeWee EcoDome serie en is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende doch neutrale kleuren.

De verpakking telt uiteraard niet alleen de kattenbak maar bevat onder meer ook een handig schepje en maar liefst 3 kilogram PeeWee korrels. Zo kun je de kattenbak al meteen gebruiksklaar maken. De rechthoekige kattenbak is 66,5 cm lang, 48,5 cm breed en 46,5 cm hoog. Voor het grootste gedeelte heeft men hier gebruik gemaakt van kunststof, wat bovendien ook makkelijk te onderhouden is.

Houd er wel rekening mee dat het hier geen kattenbak met zeef betreft, wat misschien voor sommige klanten wel een probleem zou kunnen zijn. Ook het ietwat hoge prijskaartje zou mogelijks voor wat twijfel kunnen zorgen. Echter zijn de meeste kopers wel degelijk tevreden en raden ze het product meteen aan.

In tegenstelling tot de vorige kattenbak zul je merken dat dit exemplaar van PeeWee vast en zeker al een heel stuk groter is. Ideaal dus voor mensen die over meerdere katten beschikken of eventueel volwassen katten. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Levering: je zult merken dat de levering niet alleen een XL kattenbak telt maar tevens ook een stevig schepje en een zak van ruim 3 kg PeeWee korrels.

Formaat: de kattenbak heeft een totale lengte van 66,5 cm, een breedte van ruim 48,5 cm en een hoogte van maar liefst 46,5 cm.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud daar je de kattenbak makkelijk met een vochtig doekje kunt schoon wrijven.

 

Nadelen

Geen zeef: indien er toch een klein puntje van aandacht mag vermeld worden dan gaat het er vooral om dat de kattenbak zonder zeef betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Savic Hop In Kattenbak Grijs 58,5 x 39 x 39,5 cm

 

Sommige mensen kiezen voor een kattenbak van Catit terwijl andere gebruikers dan weer zweren bij een exemplaar aangeboden door Savic. Deze Savic kattenbak wordt bovendien gekenmerkt door een vriendelijk prijskaartje en lijkt daarmee wel een echte aanbieding te zijn. Wil je dus niet teveel betalen maar toch zeker zijn van een degelijke kattenbak, dan bekijk je maar beter even dit product.

De kattenbak heeft een totaal formaat van wel 58,5 x 39 x 39,5 cm en wordt gekenmerkt door een standaard rechthoekige vorm. Verder heeft men ook hier gebruik gemaakt van duurzaam kunststof en werd de kattenbak nadien afgewerkt in een neutrale donkergrijze kleur. Dit unieke product is makkelijk te plaatsen en leent zich ertoe makkelijk te onderhouden.

We stellen dan ook vast dat de meeste klanten aangenaam verrast zijn door de kwaliteit, gebruiksvriendelijk en de duurzaamheid van het product. Een kleine minderheid van de klanten vindt het design van deze kattenbak niet echt aantrekkelijk en dat is uiteraard best wel jammer.

Beschouw jij Savic als veruit het beste merk op het gebied van kattenbakken? Dan loont het alvast de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de meest kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Materiaal: deze unieke kattenbak is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en makkelijk te onderhouden kunststof.

Kostenplaatje: je zult vrijwel meteen versteld staan bij het zien van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van dit product.

Formaat: de totale afmeting van deze unieke kattenbak wordt geschat op maar liefst 58,5 x 39 x 39,5 cm en is ideaal voor kittens en/ of kleinere kattensoorten.

 

Nadelen

Lelijk design: we stellen vast dat enkele kopers toch niet helemaal overtuigd blijken te zijn bij het zien van het aparte design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak L 50 x 56 x 50 cm

 

Met deze unieke zelfreinigende kattenbak kies je voor een kwalitatief product dat bijzonder makkelijk en snel te onderhouden is. Een echte must have indien je toch wel te kampen hebt met een druk werkschema. De kattenbak heeft een maximaal formaat van 50 x 56 x 50 cm en is beschikbaar in meerdere neutrale kleuren.

Je zult merken dat de kattenbak voornamelijk uit duurzaam doch bijzonder stevig kunststof is vervaardigd en voorzien is van een, uitneembare, lade. Deze grote zelfreinigende kattenbak maakt best gebruik van duurzame korrels. Bovendien gaat het hier om een duurzame automatische kattenbak die ook nog eens voorzien is van een zeefje. Een degelijk en gebruiksvriendelijk product dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

Ondanks het feit dat sommige klanten de kattenbak als behoorlijk kwetsbaar beschouwen, merken we toch hoofdzakelijk een algemene tevredenheid op. De meeste kopers raden het product aan vanwege de uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Door te kiezen voor de Omega Paw kattenbak kies je voor een wel heel degelijk en bovendien zelfreinigend product. De kattenbak kun je bovendien bestellen in diverse kleuren en designs. Zo is het mogelijk om de kattenbak te kiezen die je zelf het mooiste vindt. En dat is alvast een meerwaarde.

 

Voordelen

Materiaal: net zoals heel wat andere kattenbakken uit het rijtje, zul je merken dat ook dit product geheel uit stevig kunststof gemaakt is.

Met zeef: de kattenbak blijkt niet alleen zelfreinigend te zijn maar blijkt ook nog eens uitgerust te zijn met een stevige zeef.

Lade: de kattenbak is voorzien van een stevige lade die je bovendien zonder problemen kunt verwijderen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: jammer genoeg moeten we vaststellen dat een kleine minderheid van de kopers bepaalde onderdelen aan de kattenbak als vrij kwetsbaar beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trixie Berto Xl Kattenbak met zeef 47 x 26 x 69 cm

 

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke kattenbak die jou geleverd wordt inclusief zeef. De kattenbak heeft een totale afmeting van maar liefst 47 x 26 x 69 cm en is met z’n rechthoekige vorm makkelijk ergens in huis te plaatsen. Het product is afkomstig van het bekende merk Trixie dat kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid garandeert.

De witte met antraciet gecombineerde kleur oogt heel neutraal en designvol. Indien je toch niet zo’n fan bent van dit design dan kun je nog uit tal van andere kleuren een keuze maken. Net zoals de meeste andere producten uit het lijstje, is ook deze kattenbak vervaardigd uit kunststof en makkelijk te onderhouden.

Wanneer we de online beoordelingen op het product bekijken, dan stellen we vooral heel wat positieve reacties van klanten vast. Kopers beoordelen het product als veilig, gebruiksvriendelijk en kwalitatief. Echter blijkt één klant het daar niet volledig mee eens te zijn. Deze persoon is van mening dat de zeefbak weinig nut heeft en dus niet gehoeven had.

De top 5 kan makkelijk worden afgesloten met deze prachtige kattenbak van het sterk gewaardeerde en populaire merk Trixie. De kattenbak wordt gekenmerkt door een overwegend rechthoekige vorm en is dan ook eenvoudig om ergens een geschikt plekje te geven.

 

Voordelen

Compact: je zult merken dat het om een behoorlijke compacte kattenbak gaat met een totale afmeting die geschat wordt op 47 x 26 x 69 cm.

Materiaal: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar ook deze kattenbak blijkt uit kwalitatief en duurzaam kunststof te zijn vervaardigd.

Onderhoud: deze kattenbak leent zich ertoe om makkelijk en snel even schoon te maken met een vochtig doekje.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één gebruiker blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beeztees Romeo Kattenbak 57 x 33 x 41 cm

 

Met de Beeztees Romeo kattenbak kan jouw kat nu met alle privacy en gemak zijn of haar behoefte doen.

Het heeft een praktisch en leuk design, waarvan jouw kat zal genieten. Dit product heeft een handig handvat aan de bovenkant, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Aan de voorkant is er een portier, waardoor de kat naar binnen of buiten kan gaan. Let wel, dat je geen schep erbij krijgt.

Voor de mensen die niet te veel geld willen uitgeven is dit product een kattenbak aanbieding. Dit product is van goede kwaliteit en ziet er wel leuk uit, maar het deksel gaat voor sommige mensen wel gemakkelijk los waardoor dit product niet zo handig is om te gebruiken. Het is ook niet stevig en de zakken voor de kattenbak passen niet. Het grootste deel van de kopers is over het algemeen wel blij met dit product.

Wil je een degelijke kattenbak aankopen maar toch liefst niet teveel geld spenderen, dan is dit model van Beeztees misschien wel wat jij zoekt. In vergelijking met de andere kattenbakken uit onze lijst, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste kattenbakken kunnen zijn.

 

Voordelen

Kleur: deze kattenbak is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Je kunt dus kijken welk model het beste in jouw interieur past.

Materiaal: dit model is gemaakt uit heel stevig en vooral duurzaam kunststof. Tegelijk is het ook voldoende licht zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

 

Nadelen

Kattenbakzakken: volgens één enkele gebruiker zouden de kattenbakzakken niet in de kattenbak passen.

Toebehoren: een andere koper laat optekenen dat er toch wel een schepje had mogen bij zitten bij de kattenbak.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Imac Easy Cat Kattenbak 50 x 40 x 40 cm

 

De Imac kattenbak is een topproduct waarvan de meeste katten wel zullen houden. Het is een gesloten kattenbak die gemaakt is van kunststof.

Dit product is ruim gemaakt, waardoor jouw kat met plezier en gemak gebruik kan maken van dit kattentoilet. Het ziet er leuk uit en je zou het overal in huis kunnen plaatsen. Het heeft aan de voorkant een deurtje en dit product heeft ook een rooster met filter. Deze filter zorgt ervoor dat alle onprettige geuren vastgehouden worden en weer fris gemaakt worden. Hierdoor zal je geen last hebben van deze geurtjes in huis, als je de kattenbak ook regelmatig verschoont zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Dit product is voor de meeste gebruikers wel van goede kwaliteit en de prijs is ook redelijk. De katten vinden het prettig om te gebruiken en het staat ook nog mooi in huis. Een minpunt voor sommige gebruikers is dat het deurtje niet zo stevig is.

Deze kattenbak is misschien iets duurder dan het voorgaande model, maar dat vindt de overgrote meerderheid van de kopers helemaal niet zo erg. Deze kattenbak is afkomstig van het merk Imac en dit wordt door verschillende klanten omschreven als veruit het beste merk. Wij vonden het daarom wel een goed idee om eens even te kijken naar de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen

Formaat: deze kattenbak heeft een afmeting van 40,5 x 50 x 41 cm en is daardoor niet meteen heel erg groot. Het zal dus niet veel plaats in het interieur hoeven in te nemen.

Design: je kunt de kattenbak verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Of je kiest voor een lichtgrijs model of voor een donker model.

Handig in gebruik: de kattenbak is gemaakt uit kunststof en is bovendien overdekt. Het rooster van deze kattenbak is zelfs uitgerust met een koolfilter waardoor er eventuele nare geurtjes worden gezuiverd.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het product helemaal niet doet wat het zou moeten doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenbakken Koopgids

 

Het spreekt voor zich dat dieren ook basisbehoeften hebben, en één daarvan is op een voor hen aangename manier hun behoeften kunnen doen. Bij katten moet je daarvoor op zoek gaan naar de perfecte kattenbak. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk kattenbakken met elkaar te vergelijken. Daar sommige producten soms iets duurder kunnen uitvallen, is het handig om aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan. Let niet alleen op het type maar ook op de plaatsing en het onderhoud.

Het nut van een degelijke kattenbak

De knoop is eindelijk doorgehakt en je bent van plan om een huisdier te nemen, meer bepaald een kat. Het is dan ook belangrijk om in de basisbehoeften van het dier te voorzien. En dan hebben we het niet alleen over aangepaste voedingen en een lekker bakje fris water, maar ook speeltjes, een mandje en natuurlijk niet te vergeten; de kattenbak.

Een kattenbak is een handig hulpmiddel voor je huisdier om zijn of haar behoeften in te doen. Echter bestaan er heel wat verschillende soorten kattenbakken, van groot tot klein tot overdekt en open. Welke kattenbak je uiteindelijk uitkiest, is vooral afhankelijk van je huisdier. Bedenk waar hij of zij zich comfortabel bij voelt en laat dit je keuze beïnvloeden.

 

Het type kattenbak

We hebben het al min of meer vermeld, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten kattenbakken. Het eerste grote onderscheid kunnen we waarnemen op het gebied van open of dichte kattenbakken. Door te kiezen voor een open kattenbak, kies je voor een eenvoudige en bovendien betaalbare bak. Handig om schoon te maken en bovendien heeft je kat ook net iets meer ruimte. Als je voor een open kattenbak kiest, kies dan bij voorkeur voor eentje met een licht opstaande rand.

Echter zul je zelf ook kunnen vaststellen dat de meeste kattenbakken dicht zijn, al dan niet voorzien van een klapdeurtje. Toch is het aan te raden om het deurtje er meteen af te halen, daar de meeste katten daar niet echt verzot op zijn. Dergelijke dichte kattenbakken zijn misschien iets duurder in de aanschaf maar zorgen voor iets minder kattenbakvulling naast de bak, en bieden meer privacy aan je huisdier. Indien het allemaal net iets meer mag zijn dan kun je altijd nog kiezen voor een kattenbak met zeefje of een zelfreinigend exemplaar.

 

De grootte van de kattenbak

Zodra je besluit op zoek te gaan naar een degelijke kattenbak dan is het ook belangrijk om even stil te staan bij het formaat ervan. Om het formaat van de bak te bepalen, is het niet alleen raadzaam om rekening te houden met de plaatsing maar ook met de wensen van je huisdieren. Een kattenbak moet makkelijk te betreden zijn en voldoende groot zodanig dat je kat zich makkelijk kan draaien in de bak. Katten begraven hun behoeften en vegen hun pootjes ook weer schoon. Met andere woorden, hoe groter de kattenbak hoe beter.

Kies daarom bij voorkeur voor een rechthoekige kattenbak met een minimaal formaat van 56 bij 43 centimeter. Op voorwaarde natuurlijk dat je besluit een kat met gemiddelde grootte te adopteren. Kies je voor een grote raskat zoals de Maine Coon dan moet de kattenbak nog veel groter zijn dan 56 x 43 cm. Als je dus besluit een kattenbak aan te kopen, kies dan steevast voor het grootst mogelijke formaat. Echter kun je er ook altijd zelf eentje maken, indien je een echte doe-het-zelver bent.

 

Waar moet je de kattenbak plaatsen

Je komt dan thuis met de duurzame kattenbak, maar waar moet je deze nu plaatsen? Katten houden ervan om hun behoefte op een rustig plekje te doen maar willen tegelijk de ruimte ook voldoende kunnen inschatten en in de gaten houden. Je zou daarom de kattenbak eventueel ergens in de woonkamer, de slaapkamer of eventueel de keuken kunnen plaatsen.

Houd er rekening mee dat je de kattenbak beter niet ergens in een hoekje of een donker plekje installeert. Het is belangrijk dat de kat zich veilig en zeker voelt. Zorgt er ook voor dat de weg naar de kattenbak makkelijk te bereiken is. Het is niet de bedoeling dat je kat een volledig parcours moet afleggen in de zoektocht naar de kattenbak.

Welke kattenbakvulling

Als je besluit een kattenbak aan te kopen dan zul je ook rekening moeten houden met de kattenbakvulling. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten kattenbakvullingen. Kies de vulling die niet alleen het beste bij je dier maar ook bij jezelf past. Zo kun je kiezen voor een plantaardige kattenbakvulling zoals houtkorrels of eventueel papierenkorrels. Maar je kunt ook kiezen voor een vulling gebaseerd op mineralen zoals kattengrind of eventueel kattengrit.

Sommige van deze kattenbakvullingen zullen biologisch afbreekbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje vaak ook iets hoger ligt dan gemiddeld. Daarnaast kan het handig zijn om te kiezen voor een vullingen die klonters gaat vormen op het moment dat het in aanraking komt met vocht. Dit kan handig zijn om de kattenbak dagelijks te verschonen daar je dan de klonters en andere uitwerpselen makkelijker kunt verwijderen.

 

Het onderhoud van de kattenbak

Dat brengt ons dan meteen bij het onderhoud van de kattenbak. Hoe vaker je de kattenbak gaat verschonen hoe beter natuurlijk. Niet alleen voor je kat maar ook voor jezelf en je omgeving omdat je op die manier nare geurtjes kunt voorkomen. Toch zijn er enkele regeltjes die je minstens zou moeten naleven.

Een kattenbak wordt maar beter dagelijks verschoont. En daarmee bedoelen we dat het aan te raden is om de uitwerpselen en plasjes dagelijks uit de kattenbak te verwijderen. Daarnaast is het aanbevolen om minstens 1 keer per week de kattenbak grondig te verschonen. Verwijder dus alle kattenbakvulling en maak de bak schoon met behulp van schoonmaakproducten. Ververs vervolgens de bijbehorende kattenbakvulling.

Echter zijn de schoonmaak regeltjes natuurlijk ook afhankelijk van het aantal katten. Het spreekt voor zich dat een huishouden met 6 katten misschien de kattenbak beter enkele malen grondig verschoont dan iemand die slechts 1 kat in huis haalt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe vaak moet je de kattenbak verschonen?

Een grondige schoonmaakbeurt van de kattenbak wordt toch wel minstens 1 keer per week aangeraden. Daarmee bedoelen we dus dat je de kattenbakvulling volledig verwijdert, de kattenbak reinigt met ontsmettende schoonmaakmiddelen en vervolgens gebruik maakt van nieuwe kattenbakvulling.

De andere dagen van de week, kun je besluiten om de kattenbak slechts gedeeltelijk te verschonen. Je neemt dus enkel het gedeelte van de kattenbakvulling weg waar je huisdier zijn of haar behoefte heeft achtergelaten. Er zijn tegenwoordig heel wat vullingen die samenklitten op het moment dat je kat plast. Dit maakt het makkelijker om de vuile deeltjes probleemloos te verwijderen.

Q2: Waarom poepen katten naast de kattenbak?

Van nature uit zijn katten heel zindelijke dieren. Dat wil dus zeggen dat ze al op heel jonge leeftijd hun behoeften steeds op dezelfde plek zullen doen. Katten die steeds naar buiten kunnen, zullen hun plasje en uitwerpselen bijvoorbeeld steevast onder dezelfde boom doen. Katten die voornamelijk binnenshuis leven, maken gebruik van een kattenbak.

In slechts enkele gevallen kan het zijn dat je huisdier zijn of haar plasje en/ of uitwerpselen naast de kattenbak doet. In de meeste gevallen gaat het hier dan ook om een medisch probleem, eventueel samenhangend met een gedragsmatig probleem. In slechts enkele gevallen kan er ook een probleem zijn met de kattenbak.

 

Q3: Waar moet je de kattenbak plaatsen?

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het aangewezen om even goed na te denken waar je de kattenbak wilt plaatsen. Bij voorkeur wordt de kattenbak dan ook op een bijzonder rustige plaats geïnstalleerd die, indien mogelijk, uitzicht biedt over de volledige ruimte. Dat kan bijvoorbeeld in je woonkamer of slaapkamer zijn. Maar ook de eetkamer of keuken kunnen een goede plek zijn.

Wat absoluut geen aanbeveling is, zijn kleine donkere ruimtes want daar zal je kat zich niet veilig voelen. Zorg er bovendien voor dat de weg naar de kattenbak vrij is van enige vorm van obstakels. Als je zelf naar toilet moet, dan zou je het ook beslist niet leuk vinden indien je een volledig parcours moet afleggen om er te geraken.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu