5 beste Hondenhokken Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Hondenhokken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je beslist om een hond in huis te halen dan is het de bedoeling om je huisdier zo goed mogelijk te verzorgen. Naast eten en drinken is een degelijk hondenhok ook echt aangeraden. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zijn wij op zoek gegaan naar de 3 beste hondenhokken. Zo hebben we gemerkt dat verschillende klanten het Woodland Boris 4 Classic hondenhok echt wel aanraden. Het is niet alleen heel stevig maar het ziet er ook gewoon heel erg fraai en trendy uit. Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om een keuze te maken voor de Imac Ze Zeus us 70. Dit hondenhok is iets compacter in vergelijking met het vorige product. Dit maakt het geschikt voor kleine hondenrassen of zelfs voor katjes.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenhokken koopgids

 

Niet alle huisdieren mogen binnen slapen bij hun eigenaars. Sommige honden slapen in een hondenhok in de tuin of op het terras. Je wilt dan natuurlijk dat je huisdier goed beschermd is tegen de koude en de wind. Om een goed hondenhok te kopen kun je op de volgende factoren letten: de grootte, de plaats van het hondenhok, de kenmerken, het onderhoud en de prijs.

Grootte van het hondenhok

De grootte van jouw perfecte hondenhok hangt af van de grootte van je hond. Je hond moet genoeg plaats hebben om zich te kunnen strekken in het hondenhok maar het mag ook niet te groot zijn. Als het hondenhok te groot is dan is het moeilijk voor de hond om warmte vast te houden.

Houd er ook rekening mee dat het hok plaats genoeg moet hebben in de tuin of in de ruimte waar je het wilt plaatsen. Het is daarom beter om eerst de afmetingen van je tuin te nemen zodat je weet wat de maximale grootte van het hondenhok mag zijn.

Als je meerdere honden hebt dan kun je altijd opteren om een groot hondenhok te zetten zodat al je honden daarin kunnen blijven. De klassieke houten hondenhokken zijn niet altijd even goed om te kopen want meestal ligt de kop van de hond dan buiten het hok en is de hond niet genoeg beschermd tegen de koude.

 

Waar wil je het hondenhok plaatsen?

Er zijn bepaalde tips die je in gedachten kunt houden. Plaats het hondenhok bijvoorbeeld niet aan de straatkant want de hond wordt dan teveel geprikkeld. Kies eerder voor een rustige plaats. Als je meerdere honden in een groot hok steekt dan is het ook beter dat ze elk nog hun binnenhok hebben. Zo kunnen ze ontsnappen aan de regen of de zon.

Plaats het hondenhok nooit op een plek waar er veel wind of veel zon is. Je kunt het hok beter op een beschutte plaats zetten zodat het aangenamer is voor je hond. Je kunt kiezen om een kussen in het hok te leggen zodat je hond een zachte ondergrond heeft.

 

Kenmerken van het hondenhok

Een hondenhok kan van verschillend materiaal gemaakt zijn. Zorg ervoor dat het materiaal stevig genoeg is zodat de hond het hok niet kan breken of kapot bijten. In het geval van een buitenhok is het belangrijk dat het hoog genoeg is zodat je hond er niet over kan springen. Het is meestal sowieso beter om een afdak op je hok te plaatsen zodat je hond beschermd is tegen regen.

Als je kiest voor een houten hok dan is het belangrijk dat het hok op enkele centimeters boven de grond staat. Zo zal de bodem van het hok minder koude en vocht opnemen en is je hond beter beschermd. Een dak is hier zeker ook nodig om je hond tegen de regen te beschermen en je kunt de ingang voorzien van een rubberen flap zodat er minder koude in het hok binnenkomt.

Je kunt er op letten of je hondenhok voorzien is van isolatiemateriaal, zo blijft het hondenhok aangenaam zowel in de zomer als in de winter.

Onderhoud van het hok

Je kunt kiezen om een deken of een kussen in het hok te leggen waar je hond op kan slapen. Als je op zoek bent naar een alternatief dan kun je stro leggen in het hok. Stro is goedkoop en zorgt voor genoeg warmte voor de hond. Het stro moet wel elke week vervangen worden.

Het is belangrijk dat je het hok regelmatig onderhoudt want er zal altijd wel een beetje vocht inkruipen. Hetzelfde geldt voor de dekens of kussens die je in het hok legt. Deze moeten regelmatig gewassen worden zodat ze proper blijven. Zorg voor genoeg speeltjes voor je hond zodat ze zich niet vervelen.

Hondenhokken zijn van verschillend materiaal gemaakt, een houten hok heeft meer onderhoud nodig dan een hok van kunststof. Denk daar dus zeker over na wanneer je een hondenhok wilt kopen. Een hond zal overal in de tuin zijn of haar behoefte doen maar dit zal meestal niet gebeuren in het hok omdat ze daar in slapen.

 

Prijs van een hondenhok

Als je een budget in gedachten hebt dan kun je op zoek gaan naar hondenhokken en verschillende producten met elkaar vergelijken. Je kunt mooie aanbiedingen vinden voor een lage prijs als je online gaat zoeken. Het is ook een aanbeveling om rekening te houden met de reviews van andere kopers want zij hebben al ervaring met het product.

Je kunt natuurlijk ook naar de dierenwinkel gaan, de verkopers hebben meestal veel expertise op het vlak van huisdieren en kunnen je nuttige informatie geven voor het kopen van een geschikt hondenhok.

 

5 beste Hondenhokken (Reviews) van 2024

 

Als je nou echt van je viervoeter houdt, dan wil je natuurlijk ook dat hij of zij een leuke en vooral een goede slaapplek heeft. Een goed hondenhok is hiervoor dan de oplossing. Afhankelijk van het model kun je het binnen of buiten gebruiken. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste hondenhok voor jouw trouwe vriend.

 

1. Duvo+ Hondenhok Boris 4 Classic

 

De Woodland Boris 4 Classic hondenhok is een mooi en duurzaam product. Het is een stevig hondenhok dat ook weerbestendig is. Het is voorzien van een speciaal dak, namelijk een bitumen dak. Hierdoor kun je dit hok het hele jaar buiten laten staan. Daarnaast is het hout ook goed behandeld, maar er wordt toch geadviseerd om deze om de twee jaren een nieuwe lak te geven met een watergedragen beits.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope hondenhokken. En dat kun je merken aan het aantal reviews die er voor dit product staan geschreven.

Tot nu toe staat er maar 1 review geschreven van een gebruiker die zeer tevreden is met dit product. Het heeft een hoge kwaliteit, want het is een duurzaam product en het heeft ook nog een mooi design. Het is gemakkelijk samen te stellen en het is gemaakt van degelijk materiaal.

Indien je op zoek bent naar een leuk hondenhok dan loont het zeker de moeite dit model van Duvo eens te bekijken. De kopers zijn er alvast tevreden over en voor hen is het dan ook veruit het beste merk. Het hok meet 142 x 93 x 97 cm en is daardoor zeker en vast voldoende ruim voor een middelgrote tot grote hond.

 

Voordelen

Dak: het dak is helemaal gemaakt van bitumen. Bitumen heeft het grote voordeel om volledig weerbestendig te zijn.

Materiaal: de rest van het hondenhok is vervaardigd uit duurzaam en stevig hout. Dit hout werd ook nog eens afgewerkt met een speciale coating.

 

Nadelen

Budget: je zult wel iets meer budget hoeven te voorzien indien je dit hondenhok wenst aan te kopen. Dit zou eventueel een minpuntje kunnen zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Imac Hondenhok Zeus 70

 

De Imac Zeus 70 is een krachtig en stevig gebouwd hondenhok. Dit product is geschikt voor kleine honden of voor kittens. Je kunt het ook gebruiken voor knaagdieren zoals konijnen, marmotten etc.

Dit hok heeft een instelbaar ventilatierooster en een drainagesysteem in de bodem. De rand van het hok is op een speciale manier stevig gemaakt zodat de dieren niet eraan kunnen knagen. De poten zijn voorzien van antislip voetjes. Het dak is afneembaar, waardoor het gemakkelijk is om dit hok schoon te maken. Je kunt dit hok binnen in huis plaatsen, maar je kunt het ook buiten gebruiken.

Er staan tot nu toe twee beoordelingen geschreven voor dit product. Beide gebruikers zijn blij met dit product, want het is handig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Het is een mooi hondenhok en het voldoet aan de verwachtingen. Dit product wordt aangeraden voor honden met een French Bulldog formaat.

Als je één of meerdere kleine honden hebt rondlopen, dan kan dit hondenhok van Imac best wel iets voor jou zijn. Bovendien zou je het ook perfect kunnen gebruiken om eventuele knaagdieren in te laten schuilen. Doordat het zo multifunctioneel is, zou het zomaar eens tot de populairste hondenhokken uit de reeks kunnen behoren.

 

Voordelen

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 hondenhokken uit onze lijst, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs.

Onderhoud: het is mogelijk om het dak van het hondenhok te nemen. Op die manier is het iets eenvoudiger om het hok schoon te maken. Verder is de bodem van het hok ook uitgerust met een uitstekend drainage systeem.

Handig in gebruik: de randen van dit prachtige hondenhok werden iets steviger gemaakt. Op die manier zal je hond, kat of eventueel knaagdier er niet steeds op bijten. Aan de onderkant werd met antislip gewerkt zodat het hondenhok steeds mooi stabiel blijft staan.

 

Nadelen

We merken dat werkelijk alle kopers helemaal tevreden zijn over dit hondenhok. Daardoor is het voor ons bijzonder moeilijk om eventuele nadelen aan het product te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. TecTake hondenhok Ludo 402091

 

Met het TecTake Ludo 402091 hondenhok verwen je jouw viervoeter met een optimale en mooie slaapplaats. In dit hok zal jouw hond geen last hebben van de kou, hitte of van vocht. Het is robuust en is gemaakt van geglazuurd dennenhout.

Het puntdak kun je openmaken en opklappen, zodat je dit product goed kunt schoonmaken. Het dak is gemaakt van bitumen is daardoor weerbestendig. Er is gezorgd voor een goede circulatie, want de vloer van het hok is op een lichte verhoging.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een hondenhok aanbieding. En dat is het ook voor de ene persoon die dit product heeft aangeschaft. Het is van hoge kwaliteit en het is gemakkelijk in elkaar te zetten. Dit product is zeer stabiel en het heeft een mooi design. Het is duurzaam en van topkwaliteit.

Indien je liever een hondenhok hebt dat er ook iets landelijker en rustieker uitziet dan hoef je zeker dit model van Tectake eens grondig te bestuderen. Het hok heeft een afmeting van 72 x 65 x 83 cm en is ideaal voor middelgrote honden. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de voor- en nadelen van dit handige hondenhok.

 

Voordelen

Materiaal: dit hondenhok is helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam en geglazuurd dennenhout. Verder zul je merken dat het dakoppervlak vooral uit bitumen bestaat. Dit is bovendien helemaal weerbestendig.

Luchtcirculatie: je zult meteen merken dat de bodem van dit uitstekende hondenhok lichtjes verhoogd werd. Daardoor mag je zeker zijn van een optimale luchtcirculatie.

Onderhoud: je hoeft geen schrik te hebben want je kunt het hondenhok gemakkelijk schoonmaken. Je hoeft hiervoor enkel het dak eraf te halen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper is toch niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het hondenhok dat hier wordt aangeboden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Topmast Hondenhok

 

Het Hondenhok hout 82x52x60cm is een stevig en geweldig product voor uw trouwe viervoeter. Het is een hondenhok die je in alle seizoenen kunt gebruiken, want het is weer- en wintervast. Het heeft een wand die 1,2 cm dik is en is ook 8,2 cm hoog van de grond.

Handig van dit hok is dat het in zijn geheel op te klappen is, waardoor het gemakkelijk op te bergen is als je het niet meer gebruikt. Dit product is gemakkelijk schoon te maken en eenvoudig om in elkaar te zetten. Met dit product is jouw viervoeter verzekerd van een goede slaapplek.

Voor dit product staat er tot nu toe maar 1 review geschreven. De gebruiker is tevreden met de kwaliteit van dit product. Het is een mooi en knus hondenhok. Het enige minpunt voor deze gebruiker is dat het niet duurzaam is.

Net zoals het eerste product is ook dit hondenhok afkomstig van het merk Duvo. Dit doet vermoeden dat dit misschien wel eens één van de populairste merken uit deze top 5 selectie zou kunnen zijn. Het is vooral geschikt voor kleine tot middelgrote honden. Het kan alvast bijzonder nuttig zijn om de eigenschappen van dit hondenhok eens rustig te bekijken.

 

Voordelen

Formaat: het hondenhok meet 82 x 52 x 60 cm en behoort daardoor tot de medium categorie. Dit maakt het vooral ideaal voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

Materiaal: ook hier is het hondenhok helemaal vervaardigd uit bijzonder stevig hout. De bovenkant van het hok werd met bitumen afgewerkt en is helemaal weerbestendig.

Handig in gebruik: je kunt het dak van dit hondenhok probleemloos 90 graden openklappen. Dit maakt het ook iets eenvoudiger om het te onderhouden. Er zijn ook dakoverstekken voorzien om je huisdier zoveel mogelijk te beschermen tegen de regen en de tocht.

 

Nadelen

Bouwtekening: het apparaat wordt geleverd met een handige bouwtekening. Toch vindt een enkele koper deze tekening niet echt duidelijk. Daardoor is het best wel moeilijk om het hondenhok te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Flamingo Hondenhok Primal

 

Het Karlie Primal hondenhok is een super leuk en knus product. Dit product is duurzaam, want het is gemaakt van bosvriendelijk hout. Het is een hondenhok met een leuk design en het ziet er ook prachtig uit.

Het is een ideaal product voor je trouwe viervoeter, want het is ook bestendig tegen regen en wind. Je kunt dit hok ook voor binnen in het huis gebruiken. Het is bij de pootjes voorzien van rubber om de bodem te beschermen en te zorgen voor extra stabiliteit. Dit product is meer bestemd voor kleine honden of katten.

Er staan nog geen reviews geschreven voor dit product.

Het zou kunnen dat dit product door personen is aangeschaft, maar dat zij nog geen ruimte hebben gehad om een beoordeling te geven. Omdat er nog geen ervaring van een gebruiker is gedeeld, is het moeilijk om een advies te geven over dit product.

Ook met het Karlie Primal hondenhok mag jij er zeker van zijn dat jij je hond of hondjes hard zult verwennen. Het hok is afkomstig van het merk Flamingo en meet 53 x 72,5 x 69 cm. Het is dus werkelijk ideaal om kleine hondenrassen of middelgrote hondenrassen een veilige thuis aan te bieden.

 

Voordelen

Materiaal: het hondenhok van Flamingo is helemaal uit hout vervaardigd. Het gaat hier dan vooral om duurzaam hout dat ook bijzonder sterk is.

Handig in gebruik: het Flamingo hondenhok is aan de onderkant dan ook nog eens uitgerust met pootjes uit rubber. Op die manier kun je meer grip en stabiliteit garanderen.

 

Nadelen

Design: we merken op dat slechts één enkele gebruiker het design vrij lelijk en gedateerd vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu