5 beste Auto Hondendekens Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste auto hondendekens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kies je voor het Hondendeken voor op de achterbank dan kies je voor een stevig rechthoekig deken van 137 x 147 cm dat eveneens perfect in de kofferbak van je wagen kan worden geïnstalleerd. Daarnaast blijkt ook het S.old Hondendeken een topkeuze te zijn en evenzeer geschikt voor gebruik op de achterbank én kofferbak. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde topproduct aan het rijtje toegevoegd, voorzien van voor- en nadelen. Neem de tijd om de opties even rustig te bekijken en misschien zit er wel een hondendeken tussen dat helemaal aan de verwachtingen voldoet!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste auto hondendekens (Reviews) van 2024

 

Wil je de honden mee uitnemen voor een dagje strand of park? Dan is een kwalitatief hondendeken voor in de auto geen overbodige luxe. Bedenk of je hierbij op zoek bent naar een auto hondendeken voor de achterbank of toch liever een hondendeken voor in de kofferbak van de auto. Om het jou wat makkelijker te maken, selecteerden we alvast 5 toppertjes rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk ze even rustig alvorens er het voor jou beste auto hondendeken uit te kiezen en wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Hondendeken voor op de achterbank in je auto Achterbank Bescherming Kofferbak

 

Tussen de populairste hondendekens voor in de auto zul je vast en zeker dit exemplaar van BeProtected kunnen spotten. Het deken wordt beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren waarbij klanten zowel de kwaliteit alsook de duurzaamheid en gebruiksvriendelijk hoog aanprijzen. Zijn goedkope prijskaartje krijg je er zomaar gratis bij, wat altijd mooi meegenomen is, toch?

Het rechthoekige hondendeken wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 137 bij 147 cm en is geschikt voor gebruik op de achterbank én kofferbak. Bovendien kun je dit deken vanwege het duurzame polykatoen, het hele jaar door gebruiken. Na gebruik kun je dit unieke hondendeken makkelijk in de wasmachine gooien alhoewel het gebruik van een droogtrommel afgeraden wordt.

Daarnaast hoef je je ook helemaal geen zorgen te maken op het gebied van installatie. Zo kun je dit waterdichte hondendeken makkelijk in de wagen bevestigen dankzij de voorziene kliksluitingen. Kortom, een gebruiksvriendelijk en functioneel deken dat ook nog eens voorzien is van 2 gordel ingangen en antislip.

 

Voordelen:

Bevestiging: de 2 gordel ingangen alsook de aanwezige kliksluitingen maken een eenvoudige installatie mogelijk.

Gebruiksgemak: het deken blijkt niet alleen waterdicht maar is eveneens voorzien van een antislip zijde en kan in eender welk type wagen worden gebruikt.

Budgetvriendelijk: in tegenstelling tot sommige andere hondendekens kunnen we duidelijk stellen dat dit exemplaar mogelijks voorzien is van het laagste prijskaartje.

Materiaal: het middelgrote hondendeken blijkt vervaardigd uit een hoogwaardige polykatoen stof die het hele jaar door kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen puppies: indien je op zoek bent naar een auto hondendeken dat speciaal gericht is op puppy’s, is dit exemplaar niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. S.old Hondendeken Auto Achterbank Kofferbak

 

Min of meer binnen hetzelfde budget zou je eventueel kunnen opteren voor dit unieke hondendeken van S.old. Het rechthoekige deken dat een afmeting kent van 135 bij 145 cm kan zowel op de achterbank als in de kofferbak van je wagen worden geïnstalleerd. Kortom, een handig en veelzijdig product dat optimale bescherming biedt tegen watervlekken, beschadigingen en eventuele vuildeeltjes.

Het deken blijkt vervaardigd uit een combinatie van polyester en nylon en werd voorzien van een duurzame antislipbodem uit PVC rubber. Dankzij de combinatie van de 2 gordel ingangen en de verschillende kliksluitingen is dit 1400 gram deken makkelijk in eender welk type wagen te installeren. Na gebruik veeg je het deken makkelijk schoon met behulp van een vochtige doek of plaats je het gewoon in de wasmachine.

Het geheel wordt geleverd inclusief 2 bijbehorende ophangriemen, een opbergtasje en een Nederlandstalige handleiding boordevol instructies. We zien dan ook dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn en het product belonen met een mooie score van 4,8 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het rechthoekige deken kan het hele jaar door in de kofferbak of op de achterbank van je wagen worden geplaatst. Het is hierbij niet alleen voorzien van een antislipbodem maar blijkt eveneens waterdicht te zijn.

Verpakkingsinhoud: het deken wordt geleverd in een stevige opbergtas inclusief 2 ophangriemen en een informatieve handleiding.

Onderhoud: je kunt het hondendeken perfect schoon wrijven met behulp van een vochtige doek of zo nu en dan even in de wasmachine gooien.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts enkele kopers blijken niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit en zijn van mening dat het deken vrij snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pet Perfect Hondendeken Auto Achterbank Kofferbak XXL

 

Ben je bewust op zoek naar een XXL hondendeken dat je eenvoudig op de achterbank van je wagen of in de kofferbak kunt bevestigen? Dan is dit exemplaar van Pet Perfect, door velen overigens beschouwd als veruit het beste merk, misschien wel een goede aanbeveling. Het deken wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 147 x 137 cm en blijkt beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleuren waaronder zwart, oranje en grijs.

Het deken blijkt, net zoals de vorige 2, voornamelijk uit duurzaam polyester te zijn vervaardigd wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en het onderhoud. Echter is het belangrijk om te beseffen dat dit waterdichte hondendeken enkel en alleen geschikt is voor handwas en bijgevolg niet in de wasmachine mag worden gegooid. Dat zou voor sommigen mogelijks als een struikelblok kunnen worden geïnterpreteerd.

De voorziene openingen in combinatie met de kliksluitingen maken van dit hondendeken een eenvoudig te installeren product. Bovendien dragen de hoog opstaande zijwanden niet alleen bij aan de veiligheid van je trouwe viervoeters maar dienen ze eveneens ter bescherming van de zittingen in de wagen. We merken dat ook dit product heel wat klanten heeft weten te bekoren.

 

Voordelen:

Materiaal: dit unieke hondendeken werd vervaardigd uit duurzaam waterafstotend polyester dat makkelijk schoon te maken is.

Veiligheid: de hoge opstaande randen dienen niet alleen ter beveiliging van het automeubilair maar ook ter bescherming van de dieren.

Handig in gebruik: de verschillende openingen maken het mogelijk om dit unieke hondendeken eenvoudig op de achterbank of kofferbak van je wagen te installeren.

 

Nadelen:

Handwas: houd er wel rekening mee dat je dit hondendeken maar beter niet door de wasmachine laat reinigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. LivingPets Hondendeken Auto Achterbank & Kofferbak Kijkvenster

 

Neem je je honden dagelijks mee in de auto? Dan is het belangrijk om zowel in hun veiligheid alsook de bescherming van je automeubilair te voorzien. Daar kan dit unieke hondendeken, jou aangeboden door LivingPets, vast en zeker toe bijdragen. Houd er wel rekening mee dat zijn prijskaartje duidelijk hoger ligt dan gemiddeld en mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn.

Het rechthoekige zwarte deken wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 147 bij 137 cm en is, in tegenstelling tot de andere dekens, voorzien van een transparant kijkvenster. Op die manier ziet je trouwe viervoeter wat vooraan in de wagen gebeurt en kun jij als baasje je hond in de gaten houden. De hoge opstaande randen dragen bij aan de veiligheid van je hond en bieden eveneens bescherming van het automeubilair.

Je zult zien dat het hondendeken voorzien is van meerdere ophangriemen en kliksluitingen die bijdragen aan een eenvoudige en snelle installatie. Tot slot blijkt het deken, dat voornamelijk uit polyester en nylon bestaat, waterdicht, vuilafstotend en makkelijk om schoon te maken.

 

Voordelen:

Formaat: het rechthoekige hondendeken inclusief kijkvenster is voorzien van een behoorlijk ruim formaat van 147 bij 137 cm.

Materiaal: het stevige hondendeken blijkt vervaardigd uit een combinatie van polyester en nylon en is daardoor vuil- en waterafstotend.

Installatie: de verschillende ophangriemen en kliksluitingen zorgen ervoor dat dit hondendeken makkelijk in de kofferbak of op de achterbank van je wagen te installeren is. Bovendien worden er gratis 2 extra bevestigingsgordels meegeleverd.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: jammer genoeg zou het hoge prijskaartje wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Handwas: ook hier moet je rekening houden met handwas.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Mister Mill Hondendeken Auto Achterbank Kofferbak

 

We eindigen het rijtje met dit unieke hondendeken van Mister Mill Pets dat niet alleen geschikt blijkt om in de kofferbak maar ook op de achterbank kan worden geplaatst. Het rechthoekige deken kent een maximaal formaat van 147 bij 137 cm en is voorzien van opstaande randen en een transparant kijkvenster. Zo zorgen de opstaande randen voor iets meer veiligheid terwijl het kijkvenster een uitstekende luchtcirculatie garandeert.

De verschillende ophangriemen en meerdere kliksluitingen zorgen overigens voor een eenvoudige installatie. Na gebruik kun je dit zwarte polyester hondendeken makkelijk met een vochtig doekje schoon wrijven of even grondig met de hand wassen. Besef dat het gebruik van een wasmachine niet wordt aangeraden aangezien hierdoor de kwaliteit van het deken wordt aangetast.

Kortom, met dit unieke hondendeken ben je verzekerd van een functioneel en degelijk deken dat niet alleen vuil- maar ook waterafstotend blijkt. Ondanks het feit dat sommige klanten iets meer hadden verwacht van de kwaliteit, lijkt de overgrote meerderheid meer dan tevreden.

 

Voordelen:

Bevestiging: het deken is voorzien van diverse ophangriemen en kliksluitingen die een eenvoudige installatie verzorgen.

Comfort: de opstaande randen zorgen voor iets meer veiligheid terwijl het ingebouwde transparante kijkvenster een optimale luchtcirculatie bevordert.

Onderhoud: je kunt het deken makkelijk schoon maken met een vocht doekje.

 

Nadelen:

Lage kwaliteit: slechts een beperkt aantal klanten blijkt jammer genoeg niet helemaal tevreden te zijn over de kwaliteit en duurzaamheid van het deken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Auto hondendekens Koopgids

 

Als je de hond(en) regelmatig meeneemt in de wagen, dan is een degelijk hondenautodeken alvast een goede aanbeveling. Echter, kan het ruime assortiment best wel voor wat keuzestress zorgen bij heel wat hondeneigenaars. Bedenk daarom op voorhand waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen en wensen zijn. Ben je op zoek naar een groot XXL deken of toch liever een beschermhoes die je over welgeteld 1 zitting kunt plaatsen? Naar welke materialen ben je op zoek en wat zijn de eventuele extra mogelijkheden? Neem deze koopgids alvast even door alvorens je de verschillende dekens en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van een degelijk hondenautodeken

Verschillende studies en enquêtes tonen aan dat een kwalitatief hondenautodeken al meermaals zijn nut bewezen heeft. En daar zijn heel veel hondeneigenaars waarvan de honden regelmatig meegaan in de wagen, duidelijk van overtuigd. Zo biedt een degelijk deken niet alleen bescherming tegen vuil, water en andere stofdeeltjes maar draagt het eveneens bij aan de veiligheid van je trouwe viervoeter. Uiteraard kies je dan wel best voor een deken met hoge opstaande randen en bijbehorend kijkvenster.

Verder zijn de meest hondenautodekens ook vrij eenvoudig te bevestigen en vaak geschikt voor gebruik op zowel de achterbank als in de kofferbak van je wagen. Na gebruik zijn de meeste onder hen eenvoudig schoon te wrijven met een vochtige doek en kunnen sommigen zelfs probleemloos in de wasmachine worden gegooid. Tijd dus om de verschillende mogelijkheden toch even wat dichter onder de loep te leggen.

 

Het type, formaat en gebruikte materialen

In eerste instantie is het belangrijk om een keuze te maken tussen de verschillende types. Zo heb je hondenautodekens die bedoeld zijn om op de achterbank van de wagen te installeren, anderen kunnen dan weer enkel in de kofferbak worden geplaatst, en nog anderen zijn bedoeld om slechts 1 aparte autostoel te bedekken. Tegenwoordig kunnen de meeste beschermhoezen die op de achterbank worden geplaatst ook in de kofferbak worden gebruikt.

Eenmaal je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende mogelijkheden, zul je vaststellen dat de dekens eveneens verschillen op het gebied van materialen en formaat. Zo zullen de meeste hondenautodekens gekenmerkt worden door een XXL formaat van 147 x 137 cm, apart van de beschermhoezen die bedoeld zijn om 1 afzonderlijke zitting in de wagen af te dekken. Bedenk of je hierbij kiest voor bijkomende hoge opstaande randen of liever een standaard hondendeken kiest waarbij enkel de zitting en leuning worden beschermd.

Qua materialen zul je zien dat de meeste hondenautodekens voornamelijk uit polyester zijn vervaardigd. Polyester is niet alleen vuil- én waterafstotend maar blijkt ook eenvoudig te onderhouden. Echter bestaan er ook heel wat dekens die uit fleece, katoen of polykatoen zijn gemaakt al dan niet voorzien van een PVC rubberen antislip die best wel een meerwaarde kan bieden.

 

Bevestiging van het hondenautodeken

Een kwalitatief hondendeken is vaak ook eenvoudig te installeren. Zo worden de meeste dekens voorzien van meerdere ophangriemen, kliksluitingen en 2 gordel ingangen. Op die manier kun je de ene zijde van het hondenautodeken zonder problemen vastklikken aan de zitting van de achterbank of kofferbak terwijl je de andere zijde aan de leuning van de zitting ervoor bevestigd. Makkelijk en snel om te bevestigen en minstens even eenvoudig om hem na gebruik zonder kleerscheuren te verwijderen.

Eventuele extra kenmerken, design en bijbehorend prijskaartje

Sommige hondendekens blijken overigens meerdere opties aan te bieden waarvan sommigen best wel een meerwaarde kunnen betekenen. Zo wordt het gebruik van een hondendeken met hoge opstaande randen ten zeerste aangeraden omdat op die manier de veiligheid van je hond en van jou als bestuurder kan worden gegarandeerd. Om ervoor te zorgen dat je hond het daar niet te warm krijgt, zijn dergelijke dekens vaak voorzien van een transparant kijkvenster zodat een optimale luchtcirculatie kan worden gegarandeerd.

Verder zul je kunnen opmerken dat sommige hondendekens aan de binnenkant 1 of meerdere leuke opbergvakjes aanbieden. Best wel handig om kleine spulletjes zoals de aanlijnriem, poepzakjes of snoepjes in op te bergen. Uiteraard zal dit alles een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Gemiddeld moet je dan ook rekening houden met een prijs van ongeveer 35 tot 40 euro. Uiteraard bestaan er altijd goedkope opties waarbij je slechts een tientje betaalt of opties waarvan het prijskaartje kan uitlopen tot 150 euro of meer.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu