5 beste Hondentondeuses Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste hondentondeuses – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je beslist om 1 of meerdere huisdieren in je leven te brengen, dan brengt dat uiteraard een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee. Naast voldoende vers drinkwater en het juiste voedsel denken we eveneens aan een aangepaste leefomgeving en bepaalde extra’s zoals het onderhouden van de vacht. Als je de vacht van je hond of kat wilt trimmen, gebruik dan bij voorkeur geen menselijke tondeuse maar neem de tijd om op zoek te gaan naar een aangepaste dierlijke tondeuse. Om het voor jou makkelijker te maken, zetten we alvast enkele mogelijkheden op een rijtje. Zo zou je kunnen opteren voor de Wahl KM 10 Dierentondeuse die maar liefst 2 verschillende standen aanbiedt. Verder blijkt ook de Professionele Dierentondeuse Set een schot in de roos en bovendien geleverd inclusief een gratis vachtverzorgingshandschoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondentondeuses (Reviews) van 2024

 

De beste hondentondeuse hoeft niet per sé de meest professionele hondentondeuse of het duurste apparaat uit het lijstje te zijn. Zo zijn er ook heel wat goedkope basis apparaten of aanbiedingen die de moeite waard zijn. Bedenk of je hierbij kiest voor een Wahl hondentondeuse of een Andis hondentondeuse dan wel een Oster hondentondeuse of eentje van Moser. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk de mogelijkheden even en wie weet ga jij straks wel met het populairste of laagste geprijsde apparaat naar huis.

 

1. Wahl KM 10 Dierentondeuse Met 2 Standen En Scheerkop Constant Speed Control

 

Het is niet meteen één van de goedkope tondeuses uit het rijtje, maar daar lijken de meeste klanten zich niet meteen aan te storen. Zo zijn de meesten zodanig overtuigd van de aangeboden kwaliteit, het unieke gebruiksgemak en het prachtige design dat ze deze tondeuse dan ook belonen met een mooie  gemiddelde eindscore van 5 sterren.

De KM 10 tondeuse, die jou overigens wordt aangeboden door het bekende en misschien ook wel meteen het beste merk Wahl, valt op vanwege zijn compacte lichtgewicht design. Aangevuld met een ergonomisch design, ligt deze unieke hondentondeuse dan ook aangenaam in de hand. Dankzij het aanzienlijk lange snoer kun je hem heel eenvoudig op het stroomnet aansluiten om vervolgens in- en uit te schakelen.

Dankzij de aanwezige Constant Speed Control functie is deze hondentondeuse in staat om automatisch meer vermogen te gaan leveren op momenten dat dit nodig mocht zijn. Wat hem meteen multifunctioneel maakt en bijgevolg ook de ideaal als hondentondeuse voor dikke vachten. Hij wordt geleverd inclusief een scheerkop met verstelbare kammen.

 

Voordelen:

Voeding: dankzij het aanwezige snoer kun je deze hondentondeuse zonder problemen met het stroomnet verbinden.

Handig in gebruik: hij wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van 2 krachtige standen, een scheerkop met verstelbare kammen en een handige Constant Speed Control functie.

Geluidloos: in tegenstelling tot heel wat andere hondentondeuses blijkt dit apparaat zo goed als geluidloos te zijn, wat overigens door heel wat klanten bevestigd wordt.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Professionele Dierentondeuse Set Scheerapparaat Voor Honden

 

Dankzij deze professionele dierentondeuse set, jou aangeboden door Top-Shopping, hoef je alvast geen professionele hondentrimmer meer aan huis te laten komen. Bovendien valt zijn prijskaartje bijzonder goed mee wat van hem meteen één van de aantrekkelijke tondeuses uit het lijstje maakt. En daar zijn ook heel wat klanten duidelijk van overtuigd, goed wetende dat de verpakking ook een vachtverzorgingshandschoen omvat alsook 4 afzonderlijke opzetkammen.

In tegenstelling tot het vorige apparaat, blijkt deze hondentondeuse voorzien van een set krachtige batterijen die je makkelijk kunt opladen met behulp van de meegeleverde adapter. Op die manier kun je de tondeuse eender waar en wanneer gebruiken op voorwaarde dat de batterij helemaal is opgeladen. Eenmaal correct ingeschakeld, kun je probleemloos kiezen tussen de 5 aanwezige snelheden.

Verder blijkt deze hondentondeuse vervaardigd uit een combinatie van koper, kunststof en keramiek wat hem alvast stevig en stootvast maakt. Echter kan hij misschien wel wat beginnen doorwegen wanneer je hem enkele uurtjes na elkaar dient te gebruiken.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze prachtige huisdieren tondeuse wordt geleverd inclusief 4 opzetkammen, een schoonmaakborsteltje, een oplader, een geringe hoeveelheid olie, 1 accu, een gratis vachtverzorgingshandschoen en een informatieve handleiding.

Opzetkammen: de 4 opzetkammen kennen een verschillend formaat. Zo geniet je eentje van 3, 6, 9 en 12 mm.

Voeding: hij blijkt uitgerust met een krachige oplaadbare Lithium batterij die een maximale oplaadtijd kent van 50 minuten en daarna perfect eender waar en wanneer kan worden gebruikt.

Handig in gebruik: verder blijkt deze prachtige tondeuse voornamelijk uit duurzame materialen zoals keramiek, kunststof en koper te zijn vervaardigd en bij correct gebruik 5 snelheidsstanden aan te bieden.

 

Nadelen:

Geen snel laden: in tegenstelling tot sommige andere tondeuses blijkt dit exemplaar jammer genoeg niet voorzien van een praktische snel laden functie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Moser Rex 1230 Dierentondeuse 15 W 6 standen

 

Door te kiezen voor de hondentondeuse van Moser, kies je alvast voor één van de populaire apparaten uit het lijstje. En dat wordt ook nog eens bevestigd door de vele online reviews die meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren laten zien. Heel wat klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit, het gebruiksgemak en het design. De moeite waard dus om deze tondeuse toch maar even van naderbij te bekijken.

Zo kun je het apparaat, met behulp van het 3 meter lange snoer, eenvoudig op het stroomnet aansluiten. Houd hierbij wel rekening met een maximale aansluitspanning van 220 – 240 Volt. Eenmaal correct aangesloten en ingeschakeld kan een totaal vermogen van 15 Watt probleemloos worden bereikt waarbij je de mogelijkheid krijgt om te schakelen tussen 6 verschillende snijlengtes.

Algemeen kan de snijlengte variëren van 0,1 tot 3 mm, rekening houdend met de breedte van de snijkam die ongeveer 46 mm bedraagt. Dit maakt deze hondentondeuse dan ook geschikt om eender welk type hondenvacht, dik of dun, onder handen te nemen.

 

Voordelen:

Snijlengtes: de tondeuse biedt maar liefst 6 verschillende snijlengtes aan variërend van 0,1 tot maximaal 3 mm.

Geluidsarm: net zoals heel wat andere apparaten uit dit lijstje, blijkt ook de Moser tondeuse Rex 1230 grotendeels geluidsarm. Dat is niet alleen aangenaam werken voor het baasje maar vooral voor de hond.

Voeding: dankzij het 3 meter lange snoer kun je de tondeuse makkelijk op het stroomnet aansluiten, rekening houdend met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt. 

Verpakkingsinhoud: de tondeuse wordt geleverd inclusief een reinigingsborsteltje, een mesbeschermer en een klein flesje onderhoudsolie.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zou deze tondeuse, ondanks alles, toch niet echt geschikt blijken voor het zware werk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Camry CR 2821 Hair Clipper Dierentondeuse Set 35 W

 

Wil je liever niet teveel geld spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve en degelijke dierentondeuse? Dan lijkt dit apparaat van Camry alvast een meer dan goede aanbeveling te zijn. Bovendien omvat de  verpakking voor deze prijs eveneens een extra accu, een flesje onderhoudsolie, een reinigingsborsteltje en een oplader. 

Zo blijkt deze tondeuse alvast uitgerust met een krachtige oplaadbare batterij die ervoor zorgt dat je het apparaat eender waar en wanneer kunt gebruiken. Evenwel bestaat de mogelijkheid om deze tondeuse met kabel te gebruiken zodat je vervolgens continu van stroom voorzien bent. Zodra de batterij helemaal is opgeladen en de tondeuse vervolgens correct wordt ingeschakeld, kan zonder problemen een ruim vermogen van 35 Watt worden bereikt.

Dit wordt aangevuld met maar liefst 4 afzonderlijke opzetkammen waarmee de snijlengte kan worden bepaald én een keramisch mes waardoor het snijden/trimmen niet alleen veel nauwkeuriger maar ook sneller verloopt. Hoewel de meeste klanten duidelijk tevreden zijn, blijkt één koper het jammer te vinden dat er geen Nederlandstalige gebruiksaanwijzing meegeleverd werd.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: deze unieke tondeuse kan zowel droog als nat gebruikt worden en blijkt daarnaast ook spoelbaar. Verder is het apparaat uitgerust met een batterijstatus en verstelbare kammen.

Opzetkammen: bij aankoop worden er gelijk 4 opzetkammen meegeleverd die gekenmerkt worden door een verschillende lengte; 3, 6, 9 en 12 mm.

Voeding: het is alvast een meerwaarde dat deze kunststof tondeuse zowel bedraad als snoerloos kan worden gebruikt.

Materiaal: de behuizing van deze tondeuse bestaat voornamelijk uit kunststof aangevuld met een keramisch mes en een titanium scheerkop.

 

Nadelen:

Geen snel laden: mocht je interesse hebben in deze dierentondeuse besef dan wel dat hij niet over een snel laden functie beschikt

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Andis Clipper Kit Hondentondeuse Set 8 Opzetkammen Gereedschapskoffer

 

Tot slot kunnen we het rijtje topproducten afsluiten met deze unieke hondentondeuse set die jou wordt aangeboden door Andis. Zijn prijskaartje mag op het eerste gezicht dan wel iets hoger lijken, toch krijg je er best heel wat voor terug. Zo omvat de verpakking eveneens 8 opzetkammen, een praktische roestvrijstalen schaar, een reinigingsborsteltje, een stevige gereedschapskoffer en een flesje onderhoudsolie. Kortom, alles wat nodig is om de vacht van je trouwe huisdier meteen onder handen te nemen.

Je zult bovendien meteen kunnen vaststellen dat deze kunststof tondeuse voorzien is van een behoorlijk lang snoer dat je eenvoudigweg in het stopcontact dient te pluggen. Houd hierbij wel rekening met een bepaalde aansluitspanning van 220 – 240 Volt. Eenmaal correct ingeschakeld, kan hij een ruim vermogen aanbieden wat hem niet alleen geschikt maakt om oneffenheden weg te werken maar ook eender welk type vacht tot in de puntjes te scheren.

Wanneer we de verschillende online reviews bekijken dan zien we jammer genoeg wel een verscheidenheid aan meningen. Voor sommigen klanten blijkt dit duidelijk een topproduct te zijn terwijl andere kopers toch wel wat twijfels hebben bij de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: je krijgt er verder ook een flesje onderhoudsolie, een roestvrijstalen schaar, een reinigingsborsteltje, 8 opzetkammen en een scheerkop guard bij.

Opzetkammen: dankzij de 8 verschillende opzetkammen kun je de snijlengte bepalen. Zo heb je niet alleen een 1,5 mm, 3 mm, 6 mm, 9 mm, 12 mm, 19 mm en 25 mm kam maar ook een meegeleverde kunststof kam.

Voeding: dankzij het snoer kun je deze tondeuse perfect met het lichtnet verbinden.

 

Nadelen:

Prijzig: het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje alsnog als een struikelblok zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentondeuses Koopgids 

 

Heeft je hond een scheerbeurt nodig en wil je hiervoor niet naar een hondensalon hoeven te gaan? Dan is de aanschaf van een kwalitatieve hondentondeuse uiteraard een must. Let daarbij vooral op de duurzaamheid, het onderhoud en de verschillende soorten tondeuses naargelang het vachttype van je trouwe viervoeter. Op die manier wordt het iets eenvoudiger om de diverse apparaten en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Enkele aandachtspunten voor het scheren

Alvorens je trouwe viervoeter aan een grondige scheerbeurt te onderwerpen, is het aangewezen om enkele aandachtspunten in acht te nemen. Zo wordt aangeraden om je hond even de tijd te gunnen om rustig aan het apparaat en het bijbehorende geluid te wennen. Zeker als het de eerste keer is dat hij met een tondeuse in aanraking zal komen. Indien mogelijk raden we jou zelfs aan om uit te kijken naar een speciale still werkende hondentondeuse, ook al betekent dit dat je misschien enkele euro’s meer moet neertellen.

Verder is het eveneens een aanbeveling om het scheren/ trimmen op een makkelijke plek aan te vangen, bij voorkeur voldoende ver verwijderd van het gehoor van je viervoeter. Kies voor jouw gemak een degelijke hondenteuse met een relatief compact formaat en licht gewicht zodat het makkelijker wordt om de klus tot een goed einde te brengen. Kortom, door rekening te houden met de verschillende aspecten doe je niet alleen jezelf maar vooral ook je trouwe viervoeter een groot plezier.

 

Het type hondentondeuse in functie van de vacht

Het uitgebreide assortiment maakt de keuze er jammer genoeg niet makkelijker op. Met deze koopgids willen wij jou dan ook een leidraad aanbieden om de zoektocht naar de meest geschikte hondentondeuse net iets eenvoudiger te maken. Zo kunnen we een onderscheid maken op basis van de stroomvoorziening waarbij je kunt opteren voor draadloze of bedrade tondeuses. De draadloze modellen zijn dan wel handiger om mee te nemen op verplaatsing, de bedrade tondeuses bieden echter wel continu stroom aan.

Verder zullen sommige dierentondeuses net iets veelzijdiger zijn dan andere, waarbij sommige functies en/ of meegeleverde accessoires een echte meerwaarde kunnen bieden. Denk maar aan een digitaal display waarop de trimstand en batterijstatus ten allen tijde worden weergegeven of enkele meegeleverde scheerkoppen.

Echter kan het onderscheid ook gebaseerd worden op basis van het vachttype van de viervoeter. Zo zijn honden met een dunne ietwat fijne vacht beter af met een elektrische tondeuse van gemiddelde tot hoge snelheid. Heeft je viervoeter een middellange tot dikke vacht dan kies je maar beter voor een elektromagnetische tondeuse aangezien deze net iets meer kracht én snelheid kunnen leveren dan een basis elektrische tondeuse. Bij extreem moeilijke vachttypes is een professionele dierentondeuse mét hoge trimsnelheid uiteraard de enige mogelijke oplossing.

 

Trimstijl en trimsnelheden

Eenmaal je de perfecte hondentondeuse hebt gevonden, is het belangrijk om even stil te staan bij de trimstijl én bijbehorende snelheden. Wat wil je gaan doen en wat welk uiteindelijk resultaat wil je proberen te beogen? Wil je enkele verdwaalde haartjes verwijderen of is het de bedoeling om je trouwe viervoeter echt een grondige “zomercoupe” te geven? 

In het eerste geval spreken we van een eenvoudige “touch-up” waarbij enkele verdwaalde haartjes rondom de ogen, neus, kin en anus worden verwijderd. In dergelijke gevallen kun je trouwens evengoed opteren voor een goedkope standaard tondeuse. In het tweede geval daarentegen zul je echter wel degelijk nood hebben aan een elektrische of elektromagnetische tondeuse waarbij meerdere scheerkoppen én trimlengtes mogelijk zijn. 

Echter, blijkt niet alleen de trimstijl belangrijk maar ook de trimsnelheid van het apparaat. Op basis van de snelheid kunnen we een onderscheid maken tussen de zogenaamde enkele-snelheid tondeuses en de variabele-snelheid tondeuses. Zo werkt een enkele-snelheid tondeuse aan 1 en dezelfde snelheid en blijken ze minder accuraat en krachtig te zijn ten opzichte van de variabele varianten. De variabele-snelheid tondeuses zijn niet alleen veel krachtiger maar maken het ook mogelijk om nauwkeuriger te werk te gaan wat hen geschikt maakt voor honden met een dikker vachttype.

De gebruikte materialen en het onderhoud

Bij de aanschaf van een degelijke hondentondeuse is het uiteraard minstens even belangrijk om rekening te houden met de messen. Zo zal het aantal messen niet alleen de lengte van de trim gaan bepalen maar ook het vachttype waarmee kan gewerkt worden. Afhankelijk van het type tondeuse dat je vervolgens aankoopt, kunnen de messen uit roestvrij staal, keramiek, chroom, zilver, carbon of titanium zijn vervaardigd.

Wij willen er echter op hameren dat de messen vooral roestvrij én 100% chemisch resistent dienen te zijn. Op die manier wordt bijgedragen aan de uiteindelijke levensduur en duurzaamheid van de complete tondeuse set. Maak er eveneens een gewoonte van om de tondeuse na elk gebruik even grondig schoon te maken. Spoel ze eventueel even schoon onder kraan en/ of veeg eventuele achtergebleven haartjes zoveel mogelijk weg.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu