Laatste update: 17.08.22

 

Beste hondenbuggy’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wil je je trouwe viervoeter werkelijk overal mee naartoe kunnen nemen dan lijkt een degelijke hondenbuggy misschien wel iets voor jou. Bovendien wordt hij niet enkel en alleen gebruikt door kleine hondjes maar kan hij ook perfect gebruikt worden door oudere honden met arthrose, zieke honden en/of honden die om één of andere reden minder mobiel (geworden) zijn. Om de keuze niet te moeilijk te maken, hebben we alvast enkele hedendaagse toppertjes binnen dit segment geselecteerd. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de InnoPet Hondenbuggy Urban die gekenmerkt wordt door zijn sportieve allround karakter. Echter moet de Piccolocane Carino 2 hondenbuggy alvast niet onderdoen. Zo blijkt dit exemplaar vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen wat bijdraagt aan de stevigheid en de stabiliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenbuggy’s (Reviews) van 2022

 

De beste hondenbuggy hoeft niet noodzakelijkerwijs ook het duurste exemplaar uit het rijtje te zijn. Zo zijn er heel wat goedkope exemplaren en/ of aanbiedingen te spotten die best de moeite waard zijn. Daarom hebben wij voor jou hieronder een selectie van 5 topproducten klaar staan. Bekijk de mogelijkheden even en beslis zelf of je voor een all terrain hondenbuggy dan wel een hondenbuggy met luchtbanden kiest en of je hierbij de voorkeur geeft aan een hondenbuggy voor 2 honden of toch liever een exemplaar met alle nodige luxe voor 1 viervoeter? Negeer daarbij evenmin de online reviews en het advies van klanten en experts.

 

1. InnoPet Hondenbuggy Urban, Sportieve buggy

 

Ben je op zoek naar een degelijke hondenbuggy die geschikt is voor kleine tot middelgrote honden dan lijkt dit exemplaar van Innopet misschien wel wat voor jou te zijn. Hij wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 90 cm, een breedte van 60 cm en een hoogte van 41 cm aangevuld met een gewicht van ongeveer 7,7 kg. In combinatie met het stevige aluminium frame resulteert dit in een maximale draagkracht van maar liefst 28 kg.

De hondenbuggy, die overigens opvouwbaar blijkt en bijgevolg handig om overal mee naartoe te nemen, is eveneens voorzien van alle comfort onder de vorm van een opbergmandje, een leerachtige grip op de duwstang en een wasbare stof. Verder blijkt het onderstel voorzien van een stel stevige 8 inch voorwielen in combinatie met 10 inch achterwielen waarbij de voorwielen zelfs kunnen worden gefixeerd naar een zogenaamde “jogger” functie.

Het wordt als snel duidelijk dat deze nieuwe telg, afkomstig uit de bekende High End hondenbuggy’s reeks van Innopet, kwaliteit, design en gebruiksgemak moeiteloos combineert. En daar lijken ook de meeste klanten het over eens wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Gewicht: deze unieke hondenbuggy kent een maximaal gewicht van 7,7 kg maar kan, in combinatie met zijn aluminium frame, een draagkracht tot wel 28 kg garanderen.

Comfort: de buggy is niet alleen voorzien van een leerachtige grip op de duwstang en een stevig opbergmandje onderaan de buggy maar beschikt ook over gazen ramen en blijkt 100% inklapbaar.

Wielen: vooraan is de buggy voorzien van 8 inch wielen terwijl je achteraan twee 10 inch wielen geniet. Door te voorwielen te fixeren naar de jogger functie, kun je deze buggy perfect tijdens het joggen meenemen.

Doelgroep: hij kan niet alleen gebruikt worden voor kleine honden maar blijkt ook de geschikte hondenbuggy voor grote honden tot 28 kg.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ondanks het feit dat het één van de populairste hondenbuggy’s uit het rijtje is, is hij niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Piccolocane Carino 2 Hondenbuggy, Kunststof Aluminium

 

Met de Piccolo Cane hondenbuggy kies je jammer genoeg niet meteen voor een aanbieding. Toch lijken de meeste klanten zodanig tevreden over het gebruiksgemak en de aangeboden kwaliteit, dat ze er het hoge prijskaartje met plezier lijken bij te nemen. 

Zo valt de Piccolo Cane Carino 2 hondenbuggy gelijk op vanwege zijn gedurfde roze kleur met hier en daar een chromen/ zilveren accent. Net zoals het vorige exemplaar, blijkt ook dit model voorzien van een stevig lichtgewicht aluminium frame aangevuld met een PU lederen handgreep en PU-banden die kwaliteit en comfort garanderen. Het gebruiksgemak wordt verder uitgebreid met onder andere een opvouwbare luifel, de supersterke vering, de meegeleverde regenhoes, de in hoogte verstelbare duwstang en de afneembare mand.

Met een formaat van 87 x 58,5 x 92 cm levert deze buggy moeiteloos een laadgewicht tot 20 kg wat hem uitermate geschikt maakt voor kleine tot middelgrote honden(rassen).

 

Voordelen:

Formaat: in uitgevouwen toestand kent het aluminium frame een maximaal formaat van 87 x 58,5 x 92 cm dat, wanneer je hem inklapt zonder bak, gereduceerd wordt tot amper 77 x 58 x 23,5 cm.

Laadgewicht: het lichtgewichte doch stevige aluminium frame biedt een ruim laadvermogen van maar liefst 20 kg aan.

Materialen: terwijl het frame vervaardigd blijkt uit een combinatie tussen aluminium en kunststof, heeft men voor het handvat van de verstelbare duwstang gebruik gemaakt van synthetisch leer. De afneembare bak bestaat uit PE en de wielen uit PU.

Gebruiksgemak: de verstelbare veiligheidslijntjes, de bekerhouder, de achterwielremmen, het kiekeboe venster, het one-touch inklapmechanisme, de waterbestendige antistofhoes en de opbergmand zorgen voor een optimaal gebruiksgemak.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg toch wel even wijzen op het bijzonder hoge prijskaartje.

Koop bij bol.com (€389.95)

 

 

 

 

3. Flamingo Hondenbuggy Kiara, Open als overdekt

 

Met de Flamingo Kiara buggy kies je, net zoals het vorige exemplaar, opnieuw bewust voor een degelijke buggy met bijbehorende opvallend roze design. Zo wordt de neutrale zwarte ondertoon aangevuld met prachtige felroze accenten die het geheel toch net iets specialer lijken te maken. En dit alles aan een behoorlijk vriendelijk prijskaartje in vergelijking met sommige andere buggy’s uit deze selectie.

Zo wordt dit exemplaar, dat overigens afkomstig is van één van de beste merken “Flamingo, gekenmerkt door een lengte van 54 cm, een breedte van 80 cm en een hoogte van 101 cm. Dit resulteert in een maximaal laadvermogen van 15 kg wat hem vooral geschikt maakt als hondenbuggy voor kleine hondenrassen. 

De buggy blijkt eveneens voorzien van 4 stevige wielen waarvan 2 voor- en 2 achteraan de wagen, een stevig opbergmandje en een handig (met gaas bedekt) kijkvenster. Een blik op de online reviews toont dat klanten bijzonder enthousiast reageren en het product een mooie score van 5 sterren gunnen.

 

Voordelen:

Kijkvenster: het kijkvenster, dat overigens met gaas bedekt blijft, zorgt niet alleen voor voldoende ventilatie maar biedt je hond eveneens een grote kijkhoek aan.

Laadvermogen: met een maximaal laadvermogen van ongeveer 15 kg blijkt deze hondenbuggy vooral ideaal voor kleine tot middelgrote honden.

Comfort: de buggy wordt verder aangevuld met een stel stevige wielen, een ergonomische verstelbare handgreep, een opbergmandje onderaan de buggy en 2 aparte bekerhouders ter hoogte van de duwstang.

 

Nadelen:

Niet opvouwbaar: jammer genoeg blijkt deze hondenbuggy niet opvouwbaar.

Koop bij bol.com (€113)

 

 

 

 

4. Innopet Buggy Hercules 2.0 voor grote honden tot 50kg

 

Net zoals het eerste product, wordt ook deze hondenbuggy jou aangeboden door het alom bekende merk Innopet. De hondenbuggy die vervaardigd blijkt uit een combinatie van aluminium, kunststof en nylon kent een maximale lengte van 50 cm aangevuld met een breedte van 78 cm en een hoogte van 96 cm. Ondanks het totale gewicht van 15 kg levert deze hondenbuggy moeiteloos een laadvermogen tot wel 50 kg aan.

Deze hondenbuggy, die overigens geschikt is voor grote honden, blijkt opvouwbaar en wordt geleverd inclusief een regenhoes. Dit comfort wordt verder aangevuld met stevige luchtbanden voor- én achter, een opbergvakje, enkele reflectoren, een in hoogte verstelbare duwstang en een voetbedieningshendel.

Wanneer we de reacties bekijken dan stellen we vast dat deze, overwegend zwarte, hondenbuggy heel wat tevreden reacties van klanten heeft mogen ontvangen. Kortom, een topproduct maar jammer genoeg wel eentje waar een bepaald prijskaartje aan vasthangt.

 

Voordelen:

Formaat: uitgeklapt kent deze hondenbuggy een totale afmeting van 100 x 78 x 96 cm die gereduceerd wordt tot maximaal 50 x 78 x 95 cm wanneer de buggy opgevouwen wordt. Bovendien kun je de wielen makkelijk verwijderen waardoor je de buggy eenvoudig kunt opbergen.

Duwstang: de in 3 hoogtes verstelbare duwstang kent een maximale hoogte van 96 cm.

Laadvermogen: de combinatie van de stevige materialen biedt een ruim laadvermogen tot wel 50 kg aan.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je allicht niet verwonderen dat ook hier het prijskaartje een pak hoger ligt dan misschien op het eerste zicht verwacht.

Koop bij bol.com (€469.95)

 

 

 

 

5. Topmast Hondenbuggy All Terrain Big Wheels, Polyester

 

We kunnen het rijtje afsluiten met deze prachtige Topmast hondenbuggy die gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 110 x 55 x 100 cm aangevuld met een laadvermogen tot 15 kg. Dit maakt deze all terrain hondenbuggy alvast geschikt voor kleine tot middelgrote honden met een maximaal lichaamsgewicht van 15 kg.

Dankzij de combinatie van het aluminium frame en de 3 grote kunststof wielen, kun je deze hondenbuggy makkelijk op eender welke ondergrond verplaatsen. Bovendien kun je hem na gebruik makkelijk dichtvouwen waardoor je heel wat plaats in de kofferbak, garage of het tuinhuis bespaart. Je hondje blijft bovendien goed beschermt dankzij de polyester stof met bijbehorend kijkvenster.

Qua comfort berust je op de aanwezigheid van een opbergmandje onderaan de buggy en een in hoogte verstelbare duwstang. Kortom een echt toppertje tegen een, in vergelijking met de andere buggy’s, betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Comfort: de buggy is voorzien van een verstelbare duwstang, een praktisch opbergmandje en een stevige afneembare bak met kijkvenster en bijbehorende ritssluiting.

Laadvermogen: je kunt deze hondenbuggy belasten met een maximaal gewicht van ongeveer 15 kg.

Wielen: de buggy is uitgerust met 3 grote wielen vervaardigd uit kunststof waarbij het voorwiel de mogelijkheid aanbiedt om te zwenken. De ideale buggy op om het even welk terrein.

 

Nadelen:

Geen grote honden: ben je op zoek naar een hondenbuggy uitsluitend bedoeld voor grote honden dan is dit exemplaar van Topmast misschien niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenbuggy’s Koopgids

 

Wat is een hondenbuggy en waar moet je zoal rekening mee houden? Bestaan er effectief verschillende soorten buggy’s en hoe zit het met het formaat en de uiteindelijke draagkracht ervan? Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids, waarin we dergelijke factoren verder uitdiepen, even grondig door te nemen alvorens je de verschillende hondenbuggy’s met elkaar gaat vergelijken. Wees daarbij eveneens aandachtig voor promoties en aanbiedingen aangezien het altijd leuk is om met een koopje huiswaarts te keren.

Wat is een hondenbuggy en in welke situaties kan het een meerwaarde zijn?

Een hondenbuggy is, zoals de naam reeds doet vermoeden, een buggy die speciaal ontworpen is om je hond op een veilige en aangename manier te verplaatsen. Het principe is bijgevolg vrij gelijklopend aan dat van een kinderwagen alleen zal de uiteindelijke uitvoering er net een tikkeltje anders uit zien. Zo zullen de meeste hondenbuggy’s voorzien zijn van 1 of meerdere kijkluikjes al dan niet in combinatie met de mogelijkheid om de buggy helemaal af te sluiten.

Waar sommige mensen hem tot op de dag van vandaag nog als vrij nutteloos bestempelen, is een degelijke hondenbuggy dat echter allesbehalve. Zo kan het een manier zijn om je oude viervoeter alsnog van een leuke wandeling te laten genieten. Of biedt het een mogelijkheid tot vroege socialisatie voor jonge pupjes zonder dat ze daarbij in rechtstreeks contact worden gebracht met een grote groep honden. Daarnaast kan het ook een meerwaarde zijn als je hond herstellende is van een letsel en/ of ziekte of een optie voor honden met kleine pootjes.

 

Het type buggy in functie van het ontwerp en het gebruiksgemak

Ben je na het lezen van de pluspunten 100% overtuigd en wil je graag een degelijke hondenbuggy aanschaffen? Dan komt het er in eerste instantie op aan om een keuze te maken uit de verschillende types die vandaag de dag voorhanden zijn. Uiteraard volgt elke hondenbuggy min of meer hetzelfde principe maar kunnen ze op basis van de uitvoering grondig van elkaar verschillen.

Zo bestaat de mogelijkheid om de buggy’s onder te verdelen op basis van hun vorm/ ontwerp of hun gebruiksgemak. Wanneer we het hebben over de vorm dan maken we een onderscheid tussen driehoekige dan wel vierkante hondenbuggy’s waarbij we ons vooral baseren op het aantal wielen en de positie ervan. Zo zal een driehoekige hondenbuggy uitgerust zijn met 3 wielen, 1 vooraan en 2 achteraan, terwijl een vierkante opzet dan weer uit 4 of 8 wielen kan bestaan.

Welke je uiteindelijk kiest is een persoonlijke keuze en afhankelijk van wat je ermee wilt doen. Besef wel dat een driehoekige hondenbuggy makkelijker te besturen is en meer controle biedt op oneffen ondergronden. Hecht je vooral belang aan stabiliteit en ben je van plan om je voornamelijk op harde/ gladde ondergronden te begeven, dan is een buggy met vierkante opzet een betere aanbeveling. 

Wat betreft het gebruiksgemak onderscheiden we de eenvoudige traditionele hondenbuggy’s en de multifunctionele exemplaren die eveneens als koffer, rugtas, schoudertas of autozitje kunnen worden gebruik. Logischerwijze zullen de laatste modellen net iets meer mogelijkheden aanbieden waardoor ze ook in andere situaties perfect dienst kunnen doen.

 

Het type banden

Bij de aankoop van een degelijke hondenbuggy willen wij jou overigens ook even aanraden om aandachtig te zijn voor de banden. Let daarbij niet alleen op de grootte maar ook op de inhoud ervan aangezien deze bijdragen aan de uiteindelijke rijvaardigheden.

Zo kan de grootte van de wielen makkelijk variëren van amper 6 inches (= 15 cm) tot maar liefst 9 inches (= 23 cm) waarbij kleine wielen vooral geschikt zijn voor gebruik op effen ondergronden zoals fietspaden en grote wielen dan weer een betere optie zijn op oneffen en moeilijk te begaan terrein.

Qua inhoud kunnen we een onderscheid maken tussen de harde gevulde banden of de zogenaamde luchtbanden. Zo zullen gevulde banden wel een pak duurzamer zijn, ze bieden echter minder schokdemping. Kies je dus voor harde gevulde banden zorg er dan voor dat de hondenbuggy aangevuld wordt met een goede vering.

 

Formaat en draagkracht in functie van de hond

Uiteraard dien je eveneens rekening te houden met het formaat en de draagkracht van de buggy. En om dit te kunnen bepalen, moet je op de hoogte zijn van de grootte en het lichaamsgewicht van je hond. Het komt er dus op aan om, alvorens je op zoek gaat naar een geschikte hondenbuggy, je hond van kop tot teen grondig op te meten. Op die manier kun je gerichter op zoek gaan naar de meest geschikte hondenbuggy.

Luchtcirculatie en andere aandachtspunten

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de luchtcirculatie en andere mogelijke aandachtspunten die eventueel wel een meerwaarde kunnen bieden. Zo is het in eerste instantie belangrijk dat de buggy voldoende frisse lucht aanvoert zodanig dat het een aangename rit wordt voor je hond. Je kunt hierbij kiezen voor een hondenbuggy die voorzien is van verschillende kijkluikjes, een grote opening en/ of diverse ventilatiegaten.

Daarnaast is ook het gewicht van de buggy een belangrijk punt. Uiteraard dient hij het gewicht van je hond aan te kunnen maar je moet als baasje ook wel in staat zijn om de buggy probleemloos vooruit te duwen. Wil je je hond tijdens het hardlopen meenemen, kies dan voor een hondenbuggy uit duurzame doch lichtgewicht materialen zoals bijvoorbeeld carbon of aluminium.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES