Laatste update: 04.12.21

 

Beste hondenriemen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je besluit een hond in huis te halen, moet je voorzien in zijn dagelijkse behoeften. Een degelijke hondenriem hoort daar vast en zeker ook bij. Tegenwoordig is het assortiment behoorlijk uitgebreid en kun je kiezen tussen allerlei kleuren, designs, formaten, materialen en kwaliteiten. Dit kan voor heel wat stress zorgen bij het maken van een keuze en daarom hebben wij alvast 3 hedendaagse topproducten voor je klaar staan. Zo kun je kiezen voor de Flexi New Comfort riem indien je op zoek bent naar een korte hondenriem van amper 3 meter. Ben je meer op zoek naar een hondenriem die geschikt is om mee te nemen tijdens het sporten, dan lijkt de Rosewood Hondenriem misschien wel iets voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenriemen Koopgids

 

Of je nu één of meerdere honden in huis haalt, een hondenriem blijft een bijna onmisbaar item. Het kan een hulpmiddel zijn tijdens het wandelen, in de auto of tijdens trainingen. Maar uit welke materialen kan een hondenriem gemaakt zijn en wat wordt beschouwd als de ideale lengte? Heeft dit alles een invloed op het prijskaartje? Bekijk de koopgids hieronder even alvorens je de verschillende hondenriemen met elkaar gaat vergelijken. Het is een aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet te negeren.

Waarom kies je voor een hondenriem

Het spreekt voor zich dat wanneer je dieren in huis haalt, je daar ook voor moet zorgen. Dat betekent dus dat je moet voorzien in hun dagelijkse behoeften. Naast vers water en een correcte voeding is het minstens even belangrijk om met hen te wandelen, hen te trainen en met hen te spelen. Een hondenriem komt in dergelijke situaties dan ook goed van pas. Bovendien is het in vele landen ook verplicht om je hond aan te lijnen.

Een hondenriem kan, zowel voor jouw hond als voor jou, een zekere vorm van geruststelling en veiligheid bieden. Stel je voor dat je met je trouwe viervoeter langs een drukke baan wandelt en je merkt dat je hond zich vrij onzeker voelt. Op dergelijke momenten is het zowel voor jou als voor hem een geruststelling dat hij niet weg kan dankzij de hondenriem. Indien de hondenriem er op zo een moment niet zou zijn en je hond panikeert, dan kan hij zomaar de drukke baan overlopen met alle gevolgen vandien.

Ook tijdens het trainen van honden kan een bepaald type hondenriem best wel een goede aanbeveling zijn. Zeker tijdens bepaalde oefeningen of wanneer je honden aan elkaar wilt voorstellen en laten wennen, is het gebruik van een hondenriem geen mis te verstane boodschap. Wil je tenslotte je hond vaak meenemen in de wagen, ook dan is een hondenriem verplicht. Hij garandeert niet alleen de veiligheid van je hond maar ook die van jou.

 

Het type hondenriem in functie van het doel en het lichaamsgewicht

Uiteraard is het niet altijd even makkelijk om op zoek te gaan naar een degelijke hondenriem. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid en dat zorgt in de meeste gevallen wel eens voor wat keuzestress. Bij de zoektocht naar de perfecte hondenriem is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het doel maar evenzeer met het lichaamsgewicht en de grootte van je hond.

Zo kan een rollijn of flexi hondenriem een goede aanbeveling zijn voor kleine tot middelgrote hondenrassen met een lichaamsgewicht van maximaal 15 kg. Dergelijke riemen zijn dan weer minder ideaal om te gebruiken met grote hondenrassen zoals de Mastiff en de Duitse Herder die vaak heel wat meer kracht hebben. Voor grote hondenrassen kun je maar beter op zoek gaan naar een zogenaamd stevig paracord, een hondenriem uit touw of een speciale brede trainingsriem.

Om je hond mee te nemen in de wagen, bestaan er dan weer kortere hondenriemen zodanig dat de veiligheid kan worden gegarandeerd. Het uiteinde van dergelijke riemen kan makkelijk worden vastgeklikt in het systeem van de autogordel, terwijl het andere uiteinde aan de halsband van je hond wordt bevestigd. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid tot een dubbele hondenriem of een hondenriem die geschikt is om je hond mee te nemen tijdens het lopen of fietsen.

 

De gebruikte materialen en de lengte van de hondenriem

Het spreekt voor zich dat naast het type ook de gebruikte materialen en de lengte van groot belang kunnen zijn. Zo zul je heel wat hondenriemen kunnen spotten die uit duurzaam en stevig nylon zijn vervaardigd. Denk bijvoorbeeld maar aan de traditionele oprolbare exemplaren, geschikt voor kleine honden evenals de grote brede nylon riemen die dan weer ideaal zijn voor grote sterke hondenrassen.

Naast nylon heb je vaak ook de keuze uit leer en touw. Net zoals nylon blijkt ook leer een goede keuze te zijn daar het een sterke en krachtige materiaalsoort is die behoorlijk lang kan meegaan. Houd er wel rekening mee dat het leer maar beter gestikt of eventueel geniet wordt.

Wat betreft de lengte, blijkt een hondenriem van maximaal 3 meter lang een goede aanbeveling te zijn. Het is de geschikte riem om je hond mee te nemen naar het park, het bos of het stad. Echter bestaan er ook heel wat riemen die minder lang zijn of juist een lengte hebben van minimaal 5 tot maximaal 10 meter. De extreem lange riemen kunnen een aanbeveling zijn als je met je hond naar het park of het strand wil

Extra kenmerken, accessoires en mogelijke prijskaartje

Tot slot zul je merken dat bepaalde hondenriemen net iets meer mogelijkheden en opties aanbieden. Sommige mogelijkheden en/ of accessoires kunnen best wel als een meerwaarde worden beschouwd. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor een reflecterende hondenriem indien je vaak ’s avonds laat nog met je hond gaat wandelen. Ben je iemand die regelmatig gaat hardlopen, kies dan voor een speciale hondenriem waarmee je hond tijdens het lopen gewoon mee kan.

Sommige hondenriemen blijken daarnaast ook wasbaar of zelfs waterafstotend te zijn. Je hebt zelfs hondenriemen die voorzien zijn van één of meerdere opbergzakjes. Handig indien je je sleutels en/of je smartphone wilt meenemen tijdens de wandeling. Uiteraard zal dit alles wel een bepaalde invloed hebben op het prijskaartje. Net zoals ook het design en het merk de prijs kunnen beïnvloeden. Een neutrale zwarte hondenriem zal vaak iets goedkoper zijn dan een fluor roze exemplaar net zoals een riem van Ferplast vaak duurder zal zijn dan een wit product.

 

5 beste hondenriemen (Reviews) van 2021

 

Of je nu kiest voor een eenvoudig touw, een rollijn of een leren hondenriem; is vooralsnog een persoonlijke keuze. Bedenk waarvoor je de hondenriem aankoopt. Wil je genieten van een ontspannende wandeling met je trouwe viervoeter? Dan lijken de hondenriemen van Flexi of Ferplast alvast een goede keuze te zijn. Is je trouwe metgezel in training, dan kun je eventueel kiezen voor een stevige hondenriem van 5 meter of 8 meter lang. Bekijk de 5 topproducten hieronder en kies er voor jou de beste hondenriem uit.

 

1. Flexi New Comfort Tape Hondenriem XS 3m

 

Het is misschien niet meteen de hondenriem met de laagste prijs, maar toch zul je dit exemplaar vast en zeker tussen de goedkope producten mogen verwachten. De hondenriem wordt jou aangeboden door het bekende merk Flexi en is te verkrijgen in een roze of grijze kleur.

Het is een stevige en duurzame hondenriem waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof werd vervaardigd. Met deze unieke rollijn, die ongeveer 3 meter lang is, kun je je trouwe huisdier makkelijk en veilig uitlaten. Houd er wel rekening mee dat de hondenriem bedoeld is voor kleine hondenrassen met een lichaamsgewicht dat schommelt tussen 5 en 15 kg.

Een blik op de online reviews toont aan dat de koper duidelijk tevreden is met de aankoop van deze rollijn. Er wordt dan ook een positief advies gegeven omtrent het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Echter is het niet meteen de meest geschikte hondenriem om te gebruiken tijdens het hardlopen.

 

Voordelen:

Prijskaartje: wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een duurzame hondenriem, dan lijkt dit product een goede aanbeveling te zijn.

Materiaal: voor de behuizing van deze rollijn heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van duurzaam kunststof dat best wel tegen een stootje kan.

Lichaamsgewicht: het is een stevige 3 meter lange hondenriem die voornamelijk geschikt is voor honden met een gewicht van minimaal 5 en maximaal 15 kg.

 

Nadelen:

Niet hardlopen: ben je op zoek naar een geschikte hondenriem om met je hond te gaan hardlopen, dan is dit niet meteen een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Rosewood Hondenriem Touw 162CM Beschikbaar in verschillende kleuren

 

Ben je toch eerder op zoek naar een eenvoudige hondenriem die voornamelijk uit touw vervaardigd blijkt, dan lijkt dit product van Rosewood alvast een schot in de roos te zijn. Het betreft hier een standaard hondenriem met een maximaal formaat van 162 cm.

Je zult zien dat de hondenriem voorzien is van een handig kliksysteem zodat je het touw makkelijk aan de halsband of het harnas van je hond kunt bevestigen. Aan het andere uiteinde van de hondenriem geniet je een stevig handvat zodanig dat het uitlaten van je hond ook voor jou een plezier blijft. Het touw is afgewerkt in een neutrale zwarte met blauwe kleur maar kun je ook in andere kleurtjes bekomen. Dit alles wordt jou aangeboden tegen een mooi en vriendelijk prijskaartje.

Tot op heden heeft er nog maar één koper een reactie geplaatst bij dit product. Echter zien we dat de klant duidelijk overtuigd is van de kwaliteit, het design en de gebruiksvriendelijkheid en het product bijgevolg een topscore van 5 sterren geeft.

 

Voordelen:

Formaat: deze unieke hondenriem uit touw wordt gekenmerkt door een totale lengte van 162 cm.

Kliksysteem: met behulp van het eenvoudige kliksysteem zul je merken dat je de hondenriem eenvoudig en snel aan de halsband of het harnas van je trouwe viervoeter kunt klikken.

Handig in gebruik: het touw is niet alleen bijzonder stevig en dus geschikt tijdens het hardlopen, maar biedt ook een comfortabel en stevige handvat aan. Verder kun je kiezen uit tal van designs.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige klanten toch liever een hondenriem in een opvallend kleurtje aankopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pless 2 Auto Hondenriem Gordel Honden Riem Autogordel Hondengordel

 

Ben je van plan om je trouwe viervoeter regelmatig ook mee te nemen met de wagen? Dan is het belangrijk om even uit te kijken naar een degelijke autogordel zodanig dat je de veiligheid van je vriend kunt garanderen. Op die manier wordt een ritje naar zee, het park of de dierenarts meteen een heel pak veiliger.

Deze unieke hondenriem is vervaardigd uit een combinatie van stevige materialen zoals RVS en nylon. Dankzij het unieke kliksysteem kun je de hondenriem makkelijk in het gordelsysteem van je auto klikken. Het andere uiteinde van de riem maak je vervolgens vast aan het harnas of de halsband van je hond. Bovendien betreft het hier een unieke voordeelverpakking bestaande uit 2 aparte veiligheidsgordels voor je hond. Ideaal dus indien je 2 honden in de wagen wilt meenemen of een reserve gordel wilt.

De lage prijs doet trouwen vermoeden dat het hier wel eens om een aanbieding zou kunnen gaan. Wanneer we de reacties van klanten bekijken dan zien we ook voornamelijk heel wat positieve beoordelingen staan. Slechts één enkele gebruiker blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze stevige hondenriem heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van materialen zoals nylon en RVS.

Kliksysteem: de hondenriem kun je makkelijk in het systeem van de autogordels vastklikken terwijl je het andere uiteinde aan de halsband of het harnas van je hond bevestigt.

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het opvallend lage en betaalbare prijskaartje.

Verpakking: het grote pluspunt van dit product is dat het in een set van 2 wordt geleverd. Op die manier heb je een reserve hondenriem of beide gebruiken indien je over 2 honden beschikt.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een blik op de online reviews toont aan dat één koper van mening is dat de kwaliteit een pak beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Dual Dubbele Hondenriem Voor 2 Honden Hondenriem 120cm

 

Mensen met 2 honden zijn dan weer gebaat bij de aanschaf van deze unieke dubbele hondenriem van KCMultisupplies. Deze prachtige hondenriem wordt gekenmerkt door een totale lengte van maar liefst 120 cm en is te bekomen in 3 verschillende kleuren en designs.

Het betreft hier een stevige one size hondenriem die voornamelijk uit duurzaam nylon is vervaardigd. De hondenriem is uitgerust met een stevig foam handvat dat heel wat grip en comfort garandeert. Aan het andere uiteinde van de hondenriem geniet je de 2 afzonderlijke kliksystemen die je moet bevestigen aan het harnas of de halsband van je honden.

Het is een stevige en duurzame hondenriem die vooral geschikt is voor middelgrote hondenrassen met een minimaal lichaamsgewicht van 15 kg en een maximaal gewicht van ongeveer 30 kg. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat de meningen vrijwel verdeeld zijn. Voor sommige klanten blijkt dit werkelijk een topproduct te zijn terwijl anderen de riem dan weer behoorlijk kwetsbaar vinden.

 

Voordelen:

Formaat: het gaat hier om een dubbele hondenriem die gekenmerkt wordt door een maximale lengte van zo’n 120 cm.

Materiaal: het grootste gedeelte van de hondenriem is gemaakt uit stevig nylon. Het handvat is dan weer voorzien van foam waardoor je een optimale grip geniet.

Lichaamsgewicht: deze dubbele hondenriem wordt aangeraden voor honden waarvan het gewicht varieert van 15 tot maximaal 30 kg.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de hondenriem bijzonder kwetsbaar is en vrij snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ferplast Hondenriem Rollijn Amigo Tape 5M Tot 25 kg

 

Indien het toch wel net dat tikkeltje meer mag zijn, dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke hondenriem van Ferplast. Ferplast is een gevestigde waarde in de wereld van de hondenspullen en wordt dan ook door heel wat klanten als veruit het populairste en beste merk beschouwd.

Deze stevige hondenriem wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 5 meter en is geschikt voor honden met een maximaal lichaamsgewicht van 25 kg. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere kleuren en designs. Met behulp van het handige rollijn systeem kun je je trouwe viervoeter iets meer vrijheid gunnen tijdens het wandelen.

Je zult merken dat de hondenriem makkelijk te bedienen is door middel van de beschikbare ergonomische knop. Zo heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende functies zoals de korte stop, de freewheeling functie en de tijd-stop functie. Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties geplaatst en werd het product met een topscore van 5 sterren beloond.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met sommige andere hondenriemen uit dit lijstje, geniet je hier een maximale lengte van ruim 5 meter.

Lichaamsgewicht: het is een stevige en duurzame hondenriem die wordt aangeraden voor kleine tot middelgrote honden met een maximaal gewicht van ongeveer 25 kg.

Rollijn: het rollijn systeem zorgt ervoor dat je je hond op bepaalde plekken net dat tikkeltje meer bewegingsvrijheid kunt gunnen.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze hondenriem aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe lang moet een hondenriem zijn?

De lengte van een hondenriem is vooral afhankelijk van je persoonlijke keuze en de plek waar je met je hond wilt wandelen. Minimaal zou een hondenriem toch zo’n 3 meter lang moeten zijn. Een lengte van 3 meter is namelijk handig en makkelijk te hanteren zowel in het park als op wegen en in het bos. Echter kan in sommige gevallen een iets langere hondenriem best wel handig zijn.

Als je bijvoorbeeld met je hond in een woonwijk aan het wandelen bent dan kan een hondenriem van minimaal 3 en maximaal 5 meter lang best wel een aanbeveling zijn. Ga je regelmatig in het bos of op het strand wandelen dan kan een 5 tot 10 meter hondenriem een betere optie zijn. Houd er wel rekening mee dat een lange hondenriem best wel wat handigheid vraagt.

Q2: Welk paracord voor hondenriem?

Paracord wordt ook wel “parachutekoord” genoemd aangezien het verwijst naar de dragende lijn die zo belangrijk is bij parachutes. Dergelijke type koord wordt gekenmerkt door een nylon mantel in combinatie met nylon kerndraden en biedt een breekkracht vanaf ongeveer 250 kg. Tegenwoordig wordt een paracord ook gebruikt om stevige hondenriemen van te maken en kun je kiezen tussen allerlei kleuren, kwaliteiten en formaten.

Zo bestaan er ook paracords vervaardigd uit polyester alhoewel de voorkeur nog steeds gegeven wordt aan nylon. Voor kleine hondenriemen wordt vaak gebruik gemaakt van Paracord 100 type I met een breekkracht van 100 kg en 400 type II met een breekkracht van 192 kg. Voor grote honden wordt gekozen om te werken met PPM Premium met een breekkracht van ruim 1000 kg.

 

Q3: Hoe werkt een hondenriem?

Een hondenriem is een handig hulpmiddel om met je hond te wandelen. Of je nu gaat wandelen in het park, het bos, het strand of langs de openbare weg. Het biedt je bovendien net dat tikkeltje meer zekerheid en de mogelijkheid om je hond onder controle te houden indien er zich een ongewenste situatie voor doet.

Hij komt ook van pas tijdens trainingen en autoritten. De hondenriemen tijdens trainingen zijn vaak iets langer dan de exemplaren die je gebruikt tijdens een standaard wandeling. In de wagen gebruik je een korte hondenriem waarbij je het uiteinde vastklikt in het autogordelsysteen en het andere uiteinde aan de riem of het harnas van je viervoeter bevestigt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES