Laatste update: 04.12.21

 

Beste hondenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Net zoals bij mensen is ook bij dieren een gezond voedingspatroon een basisbehoefte. Heeft je hond bijvoorbeeld last van bepaalde allergieën, maag- en/ of darmklachten dan heb je een reden te meer om op zoek te gaan naar de geschikte hondenvoeding. En soms betaal je dan wel ietsje meer, dat kan. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we de 3 best beoordeelde hedendaagse hondenbrokken op een rijtje geplaatst. Zo zou je kunnen opteren voor het Royal Canin Selection Croc. Ideaal voor volwassen honden waarvan de minimum leeftijd toch zeker 2 jaar bedraagt. Je kunt ook kiezen voor Farmfood High Energy Schotse Zalmolie. Zoals de naam doet vermoeden, wordt dit hondenvoer aangevuld met een bepaalde hoeveelheid Schotse zalmolie die bijdraagt aan de smaak.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hondenvoer Koopgids

 

Ben je van plan een hond te kopen of te adopteren dan wil je natuurlijk alleen maar het beste voor je trouwe viervoeter. Kies daarom voor één van de betere soorten hondenvoer. Uit welke voedingsstoffen bestaat het voer, welke functie heeft het en met welk prijskaartje zul je rekening moeten houden. Het is een aanbeveling om de verschillende mogelijkheden te bekijken en met elkaar te vergelijken. Daar niet alle hondenvoer even goedkoop is, is het handig te letten op mogelijke aanbiedingen.

Het nut van degelijk hondenvoer

Zodra je een hond in huis haalt dan is het uiteraard belangrijk om te voorzien in de dagelijkse basisbehoeften. In eerste instantie spreken we dan over voldoende vers drinkwater en een duurzaam type hondenvoer. Het is niet de bedoeling om het eerste het beste hondenvoer aan te kopen. Er is namelijk heel wat verschil tussen de verschillende soorten. Sommige soorten voer bezitten namelijk niet alle essentiële voedingsbestanddelen.

Daarnaast is het ook mogelijk dat je hond aan bepaalde voedselallergieën lijdt. Zo zijn er heel veel honden die bijvoorbeeld geen granen kunnen verdragen. Anderen kunnen dan weer geen kip of rund verdragen. Het is belangrijk om dus rekening te houden met je trouwe viervoeter en de aankoop van het hondenvoer daarop af te stemmen. Door te kiezen voor het juiste hondenvoer, zul je merken dat niet alleen je hond maar ook jij er voordeel bij heeft.

 

Het type hondenvoer in functie van de levensfase

Zoals reeds min of meer vermeld, bestaat er een ruim assortiment aan diverse soorten hondenvoer. Zo zijn er heel wat verschillende merken die meerdere soorten voer op de markt hebben gebracht. Maar wat is nu het beste voer voor jouw hond? In eerste instantie zul je een keuze moeten maken tussen enerzijds droogvoer en anderzijds natvoer. Natvoer wordt ook wel als blikvoer beschouwd. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken tussen deze 2 soorten.

Vervolgens wordt ook een onderscheid aangeboden op basis van de leeftijd. Zo hebben puppy’s en jonge honden vaak net iets meer voedingsstoffen nodig dan volwassen honden. Dit wordt trouwens duidelijk vermeld op de verpakking voor welke leeftijd het voer bedoeld is. Tenslotte kan er ook een onderscheid gemaakt worden tussen dieetvoeding, voeding na een sterilisatie of castratie en dergelijke meer. Houd hier rekening mee want het zal je hond goed vooruit helpen!

 

Uit welke belangrijke voedingsstoffen bestaat hondenvoer

Je zoektocht naar het perfecte hondenvoer zal gelijk aantonen dat de keuze enorm groot en daardoor niet altijd makkelijk is. Zo is er ook een groot onderscheid te vinden op het gebied van prijskaartjes. Jammer genoeg stellen we vast dat heel wat goedkoop hondenvoer niet over de belangrijkste voedingsstoffen beschikt. Bekijk daarom op voorhand de verpakking en bedenk of het voer beschikt over de essentiële stoffen.

Zo wordt aangeraden om er zeker van te zijn dat er ongeveer 20% eiwitten in het voer aanwezig zijn. Eiwitten kunnen de huid en de vacht van je huisdier positief stimuleren. Ook de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid koolhydraten en vetten is belangrijk daar ze zorgen voor net dat tikkeltje meer energie. Tot slot kan ook de aanwezigheid van mineralen niet worden geminimaliseerd. Mineralen zijn belangrijk voor een optimale spierbeweging en stimulans van de botten en gewrichten.

De grootte en de vorm van hondenvoer

Sommige kopers houden ook rekening met de vorm en/ of de kleur van het hondenvoer dat wordt aangekocht. Echter zijn dat eigenschappen die veel minder belangrijk zijn bij de keuze van het voer. Wat wel als belangrijk kan worden beschouwd, is de grootte van het voer. Heb je een labrador of Duitse herder in huis, dan is er geen enkel probleem als de brokken wat groter zijn. Voor puppy’s of kleine hondjes is het toch beter om uit te kijken naar brokken die iets kleiner zijn van formaat.

 

Prijskaartje in verhouding met de inhoud en het merk

Tot slot willen wij jouw aandacht nog even vestigen op het prijskaartje van het hondenvoer. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijs van ongeveer 30 euro. Uiteraard bestaan er heel wat soorten hondenvoer die veel goedkoper of misschien juist duurder in de aankoop zijn. Zo kan het prijskaartje door bepaalde factoren in meer of mindere mate worden beïnvloed. Denk bijvoorbeeld maar aan de merknaam en/ of de inhoud van de verpakking.

Hondenvoer van Acana, Royal Canin of Eukanuba zal vaak iets duurder zijn dan hondenvoer dat je in de supermarkt kunt aankopen. Net zoals een grotere verpakking van 12 kg of meer vaak ook duurder zal zijn dan een compacte inhoud van amper 3 kg of minder. Speciale voeding wanneer je hond bijvoorbeeld op dieet moet of allergieën heeft, zal vaak ook duurder zijn.

 

7 beste hondenvoer (Reviews) van 2021

 

Bestaat er zoiets als het beste hondenvoer? En voor welk merk moet je dan kiezen? Er zijn namelijk heel wat bekende merken zoals Acana, Royal Canin, Renske, Bosch, Hills, Prins, Orijen en Smolke die meerdere duurzame hondenbrokken aanbieden. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we 7 topproducten op een rijtje. We hebben hierbij rekening gehouden met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten. En wie weet zit er ergens wel een leuke aanbieding tussen.

 

 

1. Royal Canin Selection Croc Hondenvoer 20 kg

 

Tussen het goedkope hondenvoer zul je dit product van Royal Canin alvast niet vinden. Het hondenvoer maakt deel uit van de Royal Canin Selection en wordt aangeboden in een verpakking van maar liefst 20 kg. Echter is het ook mogelijk om een verpakking met inhoud van 40 kg aan te kopen.

Dit specifieke hondenvoer, dat bovendien niet graanvrij is, wordt aanbevolen vanaf de leeftijd van 2 jaar oud tot een leeftijd van ongeveer 8 jaar oud. Het voer bevat belangrijke bestanddelen zoals 25% eiwit, 14% ruw vet en een vochtgehalte van ongeveer 8%. Verder werden diverse mineralen en vitamines aan het voer toegevoegd.

Het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met de leeftijd van je hond maar ook met het gewicht om de maximale dagelijks hoeveelheid voer te bepalen. Klanten reageren voornamelijk positief alhoewel één koper toch wel wat twijfels blijkt te hebben over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het hondenvoer.

Royal Canin is een bijzonder bekend merk op het gebied van hondenbrokken. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat gebruikers Royal Canin als veruit het beste merk beschouwen. Toch loont het de moeite om de populairste kenmerkende eigenschappen eens even op een rijtje te zien staan.

 

Voordelen

Inhoud: je haalt een vrij grote verpakking in huis die een inhoud telt van ruim 20 kilogram. Echter bestaan er ook verpakkingen tot wel 40 kilogram.

Leeftijdscategorie: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit hondenvoer ontwikkeld is voor volwassen honden met een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud.

Gebruiksgemak: het hondenvoer bevat heel wat bouwstoffen en belangrijke voedselbestanddelen zoals eiwitten en vetten. Mineralen en vitamines werden in bepaalde mate toegevoegd.

 

Nadelen

Niet graanvrij: houd er wel rekening mee dat de hondenbrokken niet vrij zijn van granen.

Prijzig: jammer genoeg is het niet meteen het product met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Farmfood High Energy Schotse Zalmolie Hondenvoer 15 kg

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor dit hondenvoer van het sterk gewaardeerde merk Farm Food. De verpakking telt maar liefst een inhoud van 15 kg en wordt aangeraden voor volwassen honden met een leeftijd tussen de 2 en de 8 jaar oud.

Ben je op zoek naar een duurzaam hondenvoer dat zorgt voor alle belangrijke bestanddelen en bouwstoffen? Dan is dit voer van Farm Food een schot in de roos. In tegenstelling tot het vorige product van Royal Canin bevat dit voer helemaal geen extra toevoegingen daar alles reeds in het voedsel aanwezig zit.

De Schotse zalmolie zorgt ervoor dat je trouwe viervoeter meteen tot het hondenvoer wordt aangetrokken. Daarnaast is het rijk aan mineralen en vitamines en zorgt het voor een goede portie extra energie. Ondanks de vele positieve reacties zijn er toch wel enkele klanten die het prijskaartje van het voer te duur vinden.

Farm Food doet misschien niet meteen een belletje rinkelen wanneer het over hondenvoer gaat. Toch is het belangrijk om ook dit product even grondig te bekijken. Het grote pluspunt is dat deze hondenbrokken helemaal geen extra toevoegingen bevatten.

 

Voordelen

Leeftijdscategorie: ook dit type hondenvoer is vooral geschikt om te geven aan volwassen honden van minimaal 2 en maximaal 8 jaar oud.

Verpakking: je zult merken dat het hondenvoer wordt geleverd in een stevige verpakking met een ruime inhoud van maar liefst 15 kg.

Smaak: de smaak van het hondenvoer wordt mee bepaald dankzij de aanwezigheid van Schotse zalmolie.

 

Nadelen

Kostenplaatje: jammer genoeg stellen we vast dat een kleine minderheid van de klanten het voer toch wel prijzig vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cavom Compleet Hondenvoer 5 kg 2 tot 8 jaar oud

 

Cavom doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen maar is toch wel een vaste waarde op het gebied van hondenvoer. Heb je één of meerdere honden in huis met een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud? Dan raden wij jou aan om het Cavom hondenvoer even van naderbij te bekijken.

De verpakking telt een inhoud van ongeveer 5 kg en is bedoeld voor volwassen honden. Let er wel op dat het product niet graanvrij is en daardoor niet echt geschikt voor honden die een allergische reactie ontwikkelen op granen. Het voer bevat heel wat belangrijke bestanddelen waaronder 24% ruwe eiwitten, 16,5% vet, 1% calcium, 0,3% natrium en tot wel 7% vocht.

De combinatie van granen, vlees en tal van dierlijke bijproducten, oliën en vetten zorgen voor een rijke voedingsbron die je hond van alle nodige voedingsstoffen voorziet. Klanten reageren dan ook alleen maar positief en raden het product aan omwille van de uitstekende combinatie tussen de prijs en de kwaliteit.

Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een degelijk en duurzaam hondenvoer dat werkelijk alle belangrijke bestanddelen bevat die je hond nodig heeft. Dit product wordt jou aangeboden door het bekende merk Cavom en is geschikt voor honden van minimaal 2 en maximaal 8 jaar oud.

 

Voordeel

Inhoud: de aanschaf van dit type hondenvoer levert je een verpakking van ruim 5 kilogram op.

Bestanddelen: het is degelijk hondenvoer dat rijk is aan allerlei belangrijke bouwstoffen voedselbestanddelen. Denk maar aan ruwe vetten, eiwitten, vocht, calcium en natrium.

Smaak: je hond zal verlekkerd aan het eten beginnen dankzij de uitstekende combinatie tussen onder meer granen, vlees en diverse oliën en vetten.

 

Nadelen

Niet graanvrij: ook hier is het echter wel van tel om goed te beseffen dat het hondenvoer een bepaalde portie graanproducten bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Prins Procare Standaard-Fit 15 KG Adult hond 2-8 jaar

 

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde voedingsbron voor je trouwe viervoeter tussen 2 en 8 jaar oud? Dan loont het de moeite om dit product van Prins alvast even van naderbij te bekijken. Het hondenvoer wordt bij jou thuis geleverd in een stevige en duurzame verpakking met een maximale inhoud van 15 kg.

Dit natuurlijke hondenvoer bevat heel wat belangrijke bouwstoffen die kunnen bijdragen in de ontwikkeling van je hond. Zo is het voer voorzien van ruim 24% ruwe eiwitten, amper 12% ruw vet, tot wel 1,2% calcium, 0,7% kalium, 0,1% magnesium en wel 0,2% natrium. Verder werden bepaalde mineralen en voedingsstoffen extra toegevoegd zodat je huisdier werkelijk alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aanschaf van dit hondenvoer. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit product helemaal niet graanvrij is. Bijgevolg niet zo een goed idee indien je hond allergisch reageert op granen.

Heb je één of meerdere honden bij jou thuis rondlopen? Dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke hondenvoer dat je wordt aangeboden door Prins. De voorwaarde is wel dat je hond minimaal 2 jaar oud is en maximaal ongeveer 8 jaar oud.

 

Voordelen

Verpakking: op het moment dat je besluit dit hondenvoer aan te kopen, haal je een verpakking van maar liefst 15 kg in huis.

Gebruiksvriendelijk: je hoeft je geen zorgen te maken want je trouwe viervoeter krijgt dankzij dit voer, alle nodige bouwstoffen binnen. Denk maar aan eiwitten, vetten, magnesium, natrium en tal van vitaminen en mineralen.

 

Nadelen

Niet graanvrij: jammer genoeg blijkt ook dit hondenvoer helemaal niet graanvrij te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Renske Vers Vlees Multidoos Hondenvoer 30 x 100 g

 

Hondenvoer kan soms wel behoorlijk duur zijn. Echter lijkt de prijs van dit hondenvoer van Renske op het eerste zicht best wel mee te vallen. Begrijp wel dat het om natvoer gaat en dat de verpakking slechts 30 doosjes van 100 gram bevat. Dit komt overeen met een inhoud van ongeveer 3 kg.

Heb je gemerkt dat je trouwe viervoeter toch vrij gevoelig blijkt te zijn voor bepaalde allergieën? En misschien heeft hij/ of zij vrij veel last van de darmen en moeilijkheden om granen goed te verteren? Dan kan dit verwerkte vlees misschien wel een stap in de goede richting zijn. Bovendien staat er geen leeftijd geplakt op dit type hondenvoer wat het geschikt maakt voor eender welke levensfase.

Klanten reageren voornamelijk positief en geven een goed advies omtrent de duurzaamheid, de kwaliteit en de smaak. Het is niet alleen een makkelijk optie maar vooral ook vers. En dat heeft bij heel veel klanten de doorslag gegeven. Ben je benieuwd? Aarzel dan niet en laat ons vooral weten wat je trouwe viervoeter ervan vindt.

Uiteraard bestaat nog altijd de optie om te kiezen voor het hondenvoer van Renske dat bekend staat omwille van de aanwezigheid van vers vlees. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het product? Dan raden wij jou aan om de voor- en nadelen hieronder vermeld, even rustig te bekijken.

 

Voordelen

Verpakking: de levering omvat maar liefst 30 afzonderlijke doosjes die elk een inhoud aanbieden van ruim 100 gram. Dat brengt het totaal op ruim 3 kg.

Leeftijd: het grote pluspunt is dat dit hondenvoer geschikt is voor eender welke leeftijd, jong en oud.

Gebruiksvriendelijk: het hondenvoer is ten zeerste aanbevolen voor honden die last hebben van gevoelige darmen en/ of allergieën.

 

Nadelen

Prijskaartje: het is mogelijk dat sommige klanten de prijs, in verhouding met de kwantiteit toch nog steeds te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen 12kg met 50% vlees!

 

Op zoek naar een hondenvoer dat voor de helft uit puur vlees bestaat? Dat kan met dit unieke voer van het, al dan niet bekende merk Brit. Dit hondenvoer is daarbovenop ook nog eens hypoallergeen en dus geschikt voor honden die te kampen hebben met bepaalde allergieën. Denk hierbij maar aan huidaandoeningen en/ of vachtproblemen.

De verpakking telt een inhoud van maar liefst 12 kg en wordt aanbevolen voor volwassen honden met een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud. Bij voorkeur honden van medium grootte waarbij het lichaamsgewicht minimaal 10 kg en maximaal 25 kg bedraagt. Het voedsel bevat maar liefst 26% aan ruwe eiwitten en ongeveer 16% vet. Het vochtgehalte bedraagt 10% en verder werd het voer aangevuld met tal van belangrijke vitaminen en mineralen zoals fosfor en calcium.

De combinatie van rijs met lamsvleesmeel, kippenvet en zalmolie zorgt ervoor dat je hond deze brokken met smaak zal opeten. Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen ondanks de hoge prijs. Klanten reageren unaniem en beoordelen het product met een maximumscore van 5 sterren.

Mag het toch allemaal net iets meer zijn? Dan kun je altijd nog kiezen voor dit hondenvoer, afkomstig van Brit. We hebben het jou zo makkelijk mogelijk willen maken door een opsomming aan te bieden van de voordelen en de nadelen.

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: heeft je hond bepaalde gezondheidsproblemen zoals huidaandoeningen, allergieën of eventuele vachtproblemen? Dan is dit hondenvoer een aanrader.

Verpakking: bij de aanschaf van het voer krijg je gelijk een inhoud van ruim 12 kg toegestuurd.

Leeftijdscategorie: het voer is speciaal ontwikkeld voor volwassen honden waarvan de minimum leeftijd 2 jaar bedraagt en de maximum leeftijd 8 jaar.

Bestanddelen: het voedsel is voorzien van alle belangrijke bouwstoffen die een volwassen hond nodig heeft en bovendien bestaat 50% van het voer uit duurzaam puur vlees.

 

Nadelen

Kostenplaatje: echter zul je merken dat de prijs toch wel lichtjes boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Energique Nr 4 Speciaal

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het hondenvoer van Energique. De verpakking telt een inhoud van maar liefst 12 kg en is geschikt voor eender welke levensfase. Zowel jonge alsook oude honden zijn dus gebaat bij de aanschaf van dit voer.

Sommige honden kunnen nogal eens last hebben van maag- en darmklachten. Dat kan eenmalig zijn maar bij sommigen is het echter een ernstig probleem. Dit kun je echter al grotendeels oplossen een speciale voeding aan te schaffen die minder gevoelig is voor maag- en darmen. Ook honden met huidproblemen hebben baat bij dit unieke hondenvoer dat voornamelijk uit ruw vlees bestaat.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties bij dit product zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het om een recent type hondenvoer gaat dat nog maar nieuw in het assortiment zit. Echter kan ook de hoge prijs een verklaring geven voor het ontbreken van online reacties.

Uiteindelijk is er nog altijd een keuze om te kiezen voor dit unieke hondenvoer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Energique. Alvorens je besluit het voer aan te kopen, kan het raadzaam zijn om de voor- en nadelen even tegenover elkaar af te wegen.

 

Voordelen

Verpakking: bij de aanschaf van dit hondenvoer zul je merken dat er tot wel 12 kg wordt geleverd.

Gebruiksvriendelijk: het voer is speciaal ontworpen voor honden die te kampen hebben van, al dan niet chronische, darmklachten en/ of maagklachten. Ook honden met mogelijke vacht- en/ of huidproblemen kunnen hiermee gebaat zijn.

 

Nadelen

Kostenplaatje: echter zul je wel heel wat meer budget moeten voorzien daar het hondenvoer niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?

In de meeste gevallen is het zo dat wanneer een hond minder ontlasting heeft, hij effectief een grotere hoeveelheid essentiële voedingsstoffen uit het hondenvoer opneemt. Als je hond abnormaal veel ontlasting maakt, dan kan dit dus een teken zijn dat niet voldoende voedingsstoffen worden opgenomen.

Er bestaan dan ook enkele soorten hondenvoer die ervoor kunnen zorgen dat je hond minder ontlasting aanmaakt en bijgevolg de nodige voedingsstoffen tot zich neemt. Het hondenvoer moet daarom bestaan uit verschillende essentiële basiselementen. Denk maar aan dierlijke eiwitten, water, vitamines, mineralen, vezels, onverzadigde vetten en uiteraard ook de aanwezigheid van licht verteerbare koolhydraten.

Q2: Waarom graanvrij hondenvoer geven?

Er zijn heel veel soorten hondenvoer die voorzien zijn van een bepaalde portie of hoeveelheid granen. Toch loont het de moeite om eventueel te kiezen voor een specifieke soort hondenvoer die helemaal geen granen bevat. Net zoals mensen, zijn er ook heel veel honden die lijden aan bepaalde allergieën.

In de meeste gevallen is het zo dat heel wat honden de aanwezigheid van granen in hun voeding niet goed kunnen verteren. Diarree en buikpijn zijn dan alvast normale reacties. Zeker voor jonge honden is het gebruik van granen eerder af te raden. In dergelijke gevallen kan het dan juist raadzaam zijn om toch op zoek te gaan naar een graanvrij type hondenvoer.

 

Q3: Waarom lam en rijst in het hondenvoer verwerkt?

Je zult het ondertussen wel al gemerkt hebben maar er bestaan wel degelijk diverse soorten hondenvoer. Zo zul je merken dat er heel veel merken een type hondenvoer aanbieden waarbij de combinatie van rijst en lamsvlees tot de mogelijkheden behoort. Hondenvoer waarbij de belangrijkst bestanddelen rijst en lam blijkt te zijn, kunnen een goede aanbeveling zijn voor honden die te kampen hebben met gevoelige darmen.

Heb je gemerkt dat je hond niet alle hondenvoer even goed verteert en/ of dat je trouwe viervoeter vaak met diarree kampt? Dan lijkt het een goede oplossing over te schakelen naar een hondenvoer specifiek met lam en rijst en bij voorkeur ook nog eens granenvrij.

 

Q4: Wat zit er in hondenvoer?

Op het gebied van hondenvoer bestaan er heel wat verschillende soorten. Zo kun je kiezen tussen diverse smaken zoals kip, lam of rund net zoals ook de toevoegingen anders kunnen zijn. Zo heb je hondenbrokken aangevuld met granen, rijst, natuurlijk vlees of bepaalde groenten en fruitsoorten.

Toch zul je merken dat degelijk hondenvoer steevast uit dezelfde 7 bestanddelen bestaat. Denk maar aan de aanwezigheid van dierlijke eiwitten en mineralen. Maar ook de aanwezigheid van onverzadigde vetten en licht verteerbare koolhydraten, net zoals vezels, vitamines en water blijken alvast van groot belang te zijn. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee.

Q5: Wat betekent “breed” in hondenvoer?

De zoektocht naar het perfecte hondenvoer, zal je aantonen dat bepaalde merken en soorten hondenvoer geselecteerd worden per “breed”. Daarmee bedoelt men dat het hondenvoer geschikt is voor een specifiek bepaald ras. Zo heb je heel wat soorten hondenvoer speciaal ontwikkeld voor Labradors, Duitse Herders of andere grote rashonden die behoorlijk actief zijn.

Uiteraard zijn er ook kleine rassen zoals de Teckel, Chihuahua of mopshond die kunnen gebruik maken van een type hondenvoer speciaal voor hen ontwikkeld. Dat is vaak een aanrader omdat men zich dan vooral toespitst op de specifieke behoeften en eigenschappen van dat bepaalde ras.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES