15 beste hondenvoer Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Hondenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als grote dierenliefhebber met 1 of meerdere honden in huis, wil jij natuurlijk alleen maar het beste voor hen. Juist daarom is het ook zo belangrijk om op zoek te gaan naar een geschikt en volwaardig voer dat aan de noden van je dier tegemoet komt. Omdat er tegenwoordig een uitgebreid gamma aan hondenvoer op de markt is, en de keuze bijgevolg niet altijd vanzelfsprekend, zijn we zo vrij geweest om enkele toppertjes in de kijker te zetten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Acana Classics – Classic Red hondenvoer dat jou wordt aangeboden in een stevige verpakking met een royale inhoud van 17 kg. Ook het Prins Procare Super Active Hond hondenvoer loont de moeite en dan vooral voor actieve honden die nog volop in de groei zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

15 Beste Hondenvoer (Reviews) van 2024

 

Ben jij ook een dierenliefhebber en heb jij ook honden? Dan wil je jouw trouwe viervoeter zeker het beste hondenvoer dat voor hen bestaat aanbieden. Er zijn verschillende soorten en merken hondenvoer verkrijgbaar. Probeer 1 van de 5 soorten uit, om uit te vinden welke het beste hondenvoer is voor uw huisdier.

 

1. Acana Classics – Classic Red – Hondenvoer – 17 kg // Elke levensfase

 

Of je met het Acana Classics voer ook meteen voor één van de meest goedkope hondenvoer opties kiest, valt sterk te betwijfelen. Toch lijken heel wat klanten – en hun trouwe viervoeters – overtuigd van de geleverde kwaliteit en voedingswaarde waardoor Acana wereldwijd tot het beste hondenvoer wordt gerekend. De moeite waard dus om de Acana Classics eens even onder de loep te nemen.

Zo wordt het hondenvoer geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van 17 kg, wat de prijs per kilo in de richting van ongeveer 5 euro duwt. Niet meteen goedkoop dus. Echter kun je het voer ook in een kleinere verpakking aankopen van 385 gram, 2 kg of 6 kg en gebruiken als een soort snoepje tijdens trainingen en/ of speelmomenten.

Deze Classics variant van het Acana hondenvoer bestaat uit 50% natuurlijk vlees afkomstig van varkens, koeien en lammeren die op een ranch zijn opgegroeid. Dit wordt aangevuld met 50% verse groenten, fruit en kruiden die bijdragen aan een volwaardige maaltijd. In tegenstelling tot andere soorten hondenvoer, voegt Acana geen aardappelen of extra proteïnen toe waardoor het geschikt is voor eender welke levensfase ongeacht het ras.

 

Voordelen

Inhoud: de verpakking telt een ruime inhoud van maar liefst 17 kg maar kan ook in kleinere hoeveelheid worden aangekocht.

Samenstelling: het Acana Classics hondenvoer bestaat voor 50% uit duurzaam vlees afkomstig van koeien, varkens en lammeren en wordt verder aangevuld met 50% groenten, fruit, kruiden en oliën.

Topconditie: dankzij de rijke hoeveelheid aan voedende vlees-eiwitten en omega 3-vetzuren, is het Acana Classics voer erop gericht een topconditie te beogen.

Doelgroep: het hondenvoer is geschikt voor eender welke levensfase ongeacht het ras.

 

Nadelen

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Prins Procare Super Actieve Hond Hondenvoer 15 kg

 

De Prins Procare Hondenvoer Super – Opgroeiende Actieve Hond – 15 kg is speciaal bestemd voor honden die in de actieve jaren van hun leven zijn.

Dit hoogwaardige voer houdt je hond in een goede conditie en zorgt voor een gezonde en glanzende huid en vacht. De speciale vetzuren zorgen ervoor dat je actieve hond genoeg energie naar binnen krijgt.

Door de hoge verteerbaarheid worden al de belangrijke voedingsstoffen optimaal opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je hond gezond en actief blijft. Er is ook aan vetverbranding gedacht door L-carnitine toe te voegen aan dit product. Dit product is geschikt voor actieve honden, dragende of zogende honden tot een leeftijd van ongeveer 8 jaar.

De smaak is van vlees zodat uw viervoeter het ook gemakkelijker opeet. Er zijn tot nu alleen positieve reviews te lezen van dit product. De kopers vinden dit een top product, want het is van goede kwaliteit.

Dit hondenvoer is geschikt voor honden die heel actief zijn en zorgt ook voor een gezonde vacht. Voorzie je trouwe viervoeter van genoeg energie om te lopen en te spelen, vooral als je hond al voorbij de puppy fase zit.

 

Voordelen

Smaak: bijna alle honden zijn dol op de smaak van deze brokken en eten er dus met plezier van. De brokken hebben een vleessmaak.

Vacht: de brokken hebben een voordelig effect op de vacht van je hond. Dankzij dit voer zal de vacht van je hond mooi glanzen en gezond blijven.

Hoeveelheid: met de inhoud van 15 kg ben je wel even zoet en hoef je niet te vlug opnieuw een zak hondenvoer te kopen. Je kunt ook direct twee zakken bestellen om van een kleine korting te genieten.

 

Nadelen

Leeftijd: dit hondenvoer is geschikt voor volwassen honden maar mist de nodige ingrediënten en voedingsstoffen voor puppies en senior honden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cavom Compleet Hondenvoer 5 kg

 

Als je besluit om een hond te adopteren of te kopen dan zul je wel begrijpen dat dit heel wat werk met zich meebrengt. Zo hoef je alvast uit te kijken naar degelijk hondenvoer en er tevens ook voor zorgen dat je trouwe viervoeter steeds voldoende drinkwater heeft.

Het hondenvoer van het bekende merk Cavom wordt duidelijk door meerdere kopers sterk aangeraden. De verpakking bevat ruim 5 kilogram en dit aan een mooi prijsje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een grotere hoeveelheid maar dan zal de prijs uiteraard ook veranderen. Dit hondenvoer is vooral geschikt voor volwassen honden en voorziet in hun dagelijkse behoeften.

Het hondenvoer bevat voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen. Op de verpakking kun je zien hoeveel hondenvoer je je hond hoeft te geven. Dit is afhankelijk van het gewicht. We merken dan ook vooral positieve reacties op van de klanten. Volgens één enkele gebruiker is dit hondenvoer toch echt wel nog iets te duur.

Het is niet altijd makkelijk om nu te weten wat het beste hondenvoer is en wat nu precies het beste merk is. We kunnen alvast opmerken dat de meerderheid van de kopers duidelijk een positief advies geven over dit product. Daardoor zou het vast en zeker wel eens één van de populairste producten in hondenvoer kunnen zijn.

 

Voordelen

Leeftijd: dit hondenvoer wordt vooral aangeraden voor volwassen honden en biedt hen alle nodige voedingsstoffen.

Verpakking: de verpakking bevat ruim 5 kg aan degelijk hondenvoer. Indien je liever een grotere hoeveelheid hondenvoer wilt kopen dan kan dit zonder problemen. Maar de prijs zal dan lichtjes veranderen.

Voedingsstoffen: dit hondenvoer zit boordevol mineralen, vitaminen en plantaardige eiwitten. Verder zijn er ook granen aanwezig die makkelijk te verteren zijn en heerlijke maar vooral gezonde plantaardige oliën.

Gebruiksgemak: op de verpakking zul je een soort van voedingsschema kunnen zien. Zo weet jij ongeveer hoeveel hondenvoer je aan je hond hoeft te geven. Dit is vooral afhankelijk van het gewicht.

 

Nadelen

Prijskaartje: volgens sommige klanten moet je echt nog wel duur betalen om dit hondenvoer te kunnen kopen. En dit vinden ze best wel vervelend.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Orijen Puppy Whole Prey – 6 kg // Volledig diervoeder voor honden

 

Het Puppy Whole Prey hondenvoer van het bekende en populaire merk Orijen, kent een ruime inhoud van 6 kg en is voornamelijk bedoeld voor jonge honden binnen de leeftijdscategorie van 1 tot 12 maanden oud. Net zoals bij baby’s, is het ook voor jonge honden belangrijk om gedurende de eerste levensmaanden zoveel mogelijk correcte voedingsstoffen binnen te krijgen zodoende een natuurlijke weerstand te kunnen opbouwen.

Hoewel het Orijen hondenvoer duidelijk lager geprijsd staat dan bijvoorbeeld het Acana Classics voer dat we eerder bespraken, hebben we niet meteen met een hondenvoer aanbieding te maken. Een snelle berekening leert ons dat de prijs per kilo makkelijk oploopt tot ongeveer 9 euro. Toch lijk je dat volgens heel wat klanten positief te voelen in de aangeboden kwaliteit en geprezen voedingswaarden.

Zo wordt het Biologically Appropriate Orijen puppy hondenvoer voornamelijk bereid op basis van scharrelkippen- én kalkoenvlees, aangevuld met de nodige scharreleieren en in het wild gevangen verse vis. Doordat alles gekweekt of gevangen wordt op dan wel in Canadese boerderijen/ wateren, is het voer 100% rijk aan de nodige voedingsstoffen.

 

Voordelen

Toevoegingen: het voer wordt gekenmerkt door enkele nutritionele toevoegingsmiddelen die bijdragen een hoogwaardige voedingswaarde.

Inhoud: het Orijen puppy voer wordt geleverd in een stevige verpakking met een netto inhoud van zo’n 6 kg.

Doelgroep: het voer is hoofdzakelijk bedoeld voor jonge honden binnen een leeftijdscategorie van 1 tot maximaal 12 maanden.

 

Nadelen

Prijs: hoewel klanten duidelijk overtuigd zijn van de geleverde kwaliteit en voedingswaarde, vinden sommigen de prijs toch wel wat te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Pro Plan Medium Adult Sensitive Skin 3 kg

 

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor het hondenvoer van het bekende merk Pro Plan. Dit voer is werkelijk ideaal voor honden die vaak last hebben van een geïrriteerde of gevoelige huid. Het helpt te huid te ondersteunen draagt ook bij tot een glanzende en perfecte vacht. De verpakking telt een inhoud van ruim 3 kg maar indien je graag een grotere hoeveelheid aankoopt dan is dit mogelijk.

Het Pro Plan hondenvoer wordt aangeraden voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud. En dan vooral specifiek voor middelgrote tot grote hondenrassen. Het voer is voorzien van geselecteerde eiwitbronnen en verschillende vitamines en andere voedingsstoffen om de huid en vacht te ondersteunen.

De meeste kopers reageren bijzonder positief over de uitstekende kwaliteit en de snelle levering. Echter is er ook een enkele gebruiker die helemaal niet tevreden blijkt te zijn over de kwaliteit en van mening is dat het niet aan te raden is voor honden met een slechte spijsvertering.

We kunnen tenslotte deze top 5 afsluiten met het Pro Plan hondenvoer. Bij heel veel mensen bekend en door velen ook beschouwd als veruit het beste merk. Dit product is ideaal voor volwassen honden en wordt geleverd met een zeer unieke zalmsmaak. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste mogelijkheden.

 

Voordelen

Verpakking: het hondenvoer wordt geleverd in een compacte verpakking van ongeveer 2 kg maar is ook beschikbaar in grotere hoeveelheid.

Doelgroep: dit hondenvoer wordt vooral aanbevolen voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud. Verder hoofdzakelijk voor de middelgrote en iets grotere hondenrassen.

 

Nadelen

Gevoelige spijsvertering: volgens één enkele gebruiker zou dit hondenvoer helemaal niet aan te raden zijn voor honden met een gevoelige of slechte spijsvertering.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Hill’S Science Plan Canine Hondenvoer Mature Adult Light – Kip – 12 kg

 

Ben je op zoek naar een duurzaam hondenvoer dat geschikt is voor volwassen honden en is de prijs daarbij van ondergeschikt belang? Dan raden wij jou aan om het Hill’S Science Plan hondenvoer eens even van naderbij te bekijken. Hoewel het Mature Adult Light voer voornamelijk bedoeld is voor honden vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar oud, blijkt het tevens ook geschikt voor gebruik binnen een leeftijdscategorie van 2 tot 8 jaar.

Dit specifieke Hills hondenvoer wordt geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van 12 kg en blijkt voornamelijk samengesteld op basis van kip zodoende het ideale dieetvoer te creëren. Wees gerust, je hond hoeft echt geen honger te lijden daar het dieetvoer rijk is aan vezels en daardoor het hongergevoel tussen de maaltijden door stilt. In tegenstelling tot het standaard Mature Adult hondenvoer, kent dit specifieke recept tot wel 16% minder calorieën en 48% minder vet.

Een blik op de online reviews toont meteen een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren waarbij klanten positief reageren op de aangeboden kwaliteit, de lange houdbaarheidsdatum en de hoge voedingswaarde ervan.

 

Voordelen

Houdbaar: volgens heel wat klanten kun je het Hill’S Science Plan hondenvoer behoorlijk lang bewaren.

Inhoud: de verpakking kent een royale netto inhoud van wel 12 kg.

Samenstelling: het Mature Adult 7+ voer is voornamelijk samengesteld op basis van kip en telt tot wel 48% minder vetten en 16% minder calorieën.

Vezelgehalte: het hoge vezelgehalte zorgt ervoor dat het hongergevoel tussen de maaltijden door zoveel mogelijk gestild wordt.

 

Nadelen

Geen puppy: dit voer is minder geschikt om aan jonge honden binnen een levensfase van 1 tot 12 maanden te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Royal Canin Shn Maxi Adult – Hondenvoer – 2 x 15 kg – Adult Hond

 

Het Royal Canin Maxi hondenvoer wordt geleverd in een stevige voordeelverpakking van 2 keer 15 kg, wat het totale netto volume op maar liefst 30 kg brengt. Rekening houdend met de aankoopprijs, betekent dit een gemiddelde prijs van ongeveer 3,3 euro per kilogram, wat het voer meteen een pak aantrekkelijker maakt volgens sommige klanten.

Het Royal Canin Shn Maxi Adult hondenvoer is – zoals de naam reeds doet vermoeden – vooral bedoeld voor grote volwassen honden binnen de leeftijdscategorie van 2 tot 8 jaar oud en met een lichaamsgewicht tussen 25 en 45 kg. Doordat het Maxi Adult hondenvoer rijk is aan EPA en DHA vetzuren en voorzien werd van een aanzienlijke hoeveelheid taurine, zorgt het niet alleen voor een optimale spijsvertering maar tegelijk ook voor een goed functionerende hartspier.

Bekijken we de online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten een positief advies geven op basis van de lange houdbaarheid en de geleverde kwaliteit. Slechts één koper is van mening dat het Royal Canin Maxi Adult hondenvoer te veel ongezonde vulstoffen bevat.

 

Voordelen

Inhoud: je geniet een heuse voordeelverpakking waarbij jou 2 zakken van elk 15 kilogram worden toegestuurd.

Doelgroep: het voer is bedoeld voor grote volwassen honden van 2 tot 8 jaar oud en met een lichaamsgewicht tussen 25 en 45 kg.

Spijsvertering: het voer draagt bij aan een optimale spijsvertering dankzij de extra EPA en DHA vetzuren.

Taurine: door toevoeging van taurine wordt het samentrekken van de hartspier extra goed ondersteund en gestimuleerd wat bijdraagt aan een gezond en correct functionerend hart.

 

Nadelen

Opvulstoffen: volgens één koper bevat het Royal Canin hondenvoer te veel onnodige vulstoffen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Brit care hypo allergeen Sensitive hert & aardappel 12kg // Hypoallergeen hondenvoer

 

We sluiten het rijtje af met het hypoallergene hondenvoer jou aangeboden en geleverd door Brit. Het hondenvoer werd correct en stevig verpakt en telt daarbij een netto inhoud van 12 kg waardoor de prijs per kilo op ongeveer 4,9 euro kan worden geschat. Best wel scherp geprijsd voor een kwalitatief hypoallergeen hondenvoer.

Maar er is uiteraard veel meer om in kaart te brengen. Zo omvat het Brit Care Sensitive hondenvoer een correcte hoeveelheid aan hert en aardappel, aangevuld met de nodige vitaminen, mineralen en eiwitten. Doordat het voer overigens geheel graanvrij is, is het uitermate geschikt voor honden die te kampen hebben met huidaandoeningen, vacht- én/ of maagproblemen. Geschikt voor eender welke levensfase en ongeacht het ras!

Bekijken we de online reviews dan zien we ook meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren opduiken waarbij klanten vooral positief reageren omtrent de lange houdbaarheid, de hoge kwaliteit en de unieke voedingswaarde.

 

Voordelen

Hypoallergeen: in tegenstelling tot de vorige toppertjes, kies je met het Brit Care Sensitive voor een hypoallergeen hondenvoer.

Doelgroep: het voer is bedoeld voor eender welk hond – ongeacht ras of leeftijd – die te kampen heeft met huidaandoeningen, vachtproblemen en/ of problemen aan de maag/ ingewanden.

Samenstelling: het voer is voornamelijk gebaseerd op 35% hert in combinatie met 35% aardappelen en wordt verder aangevuld met onder meer kippenvet, gedroogde appels, natuurlijke smaakstoffen, kruiden, vruchten en vitaminen.

 

Nadelen

Niet biologisch: houd er rekening mee dat het voer niet biologisch is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Acana Heritage Puppy & Junior 17 kg – Hond // 1 – 12 maanden

 

Of je met het Acana Heritage Puppy & Junior voor één van de goedkope hondenvoer mogelijkheden kiest, valt nog even af te wachten. Toch lijken heel wat klanten overtuigd van de kwaliteit van het aangeboden voedsel wat meteen een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren oplevert. Kortom, de moeite waard om het Acana hondenvoer even onder de loep te nemen.

Zo wordt het hondenvoer geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van maar liefst 17 kg. Is het de eerste keer dat je het hondenvoer uitprobeert, kies dan voor een compactere verpakking zoals de optie van 11,40 of 6 kg. Het Acana Heritage hondenvoer is daarbij voornamelijk bedoeld voor puppy’s en jonge honden met een leeftijd van 1 tot en met 12 maanden oud.

Kijken we naar de samenstelling van het voer dan stellen we vast dat het grootste gedeelte uit pluimvee bestaat. Zo geniet je 16% gefileerde kip, 13% gedroogd kippenvlees, 13% gedroogd kalkoenvlees, 6 % vers kippen orgaanvlees zoals lever, hart en nier, ongeveer 6% aan kippenvet en zo’n 4% verse hele eieren. Dit wordt aangevuld met de nodige vitaminen en mineralen alsook 3% gedroogde haring, 3% verse gefileerde platvis en 3% haringolie.  

 

Voordelen

Doelgroep: het Acana Heritage Puppy & Junior hondenvoer is bedoeld voor puppy’s en jonge honden vanaf 1 tot en met 12 maanden oud.

Inhoud: het hondenvoer wordt geleverd in een stevige verpakking met een royale inhoud van 17 kg.

Samenstelling: het hondenvoer is voornamelijk samengesteld op basis van kip, kalkoen en visproducten in combinatie met de nodige vitaminen, eiwitten en mineralen.

 

Nadelen

Niet graanvrij: houd er rekening mee dat het hondenvoer van Acana niet graanvrij is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Renske Mighty Omega Plus Adult/Senior Kip – Hondenvoer – 15 kg

 

Het Renske Mighty Omega Plus hondenvoer is bedoeld voor de adult/ senior hond en dus geschikt binnen een leeftijdscategorie van 2 tot en met 8 jaar oud ongeacht het ras. Het hondenvoer wordt daarbij geleverd in een stevige verpakking die hermetisch wordt afgesloten en een royale inhoud van maar liefst 15 kg telt.

Het hypoallergene Renske hondenvoer werd voornamelijk samengesteld op basis van verse kip en rijst waarbij het gebruikte vlees zelfs geschikt is voor menselijke consumptie. Dit toont meteen aan dat het Renske hondenvoer alleen maar rekening houdt met het beste van het beste voor jou trouwe viervoeter. Het geheel wordt verder aangevuld met de nodige Omega 3 én Omega 6 die instaan voor een lang, gezond en uiterst vitaal leven.

Wetenschappelijk onderzoek heeft verder aangetoond dat het Renske hondenvoer licht verteerbaar en makkelijk verdraagzaam is wat het eveneens geschikt maakt voor honden met bepaalde allergieën. Let wel; ook dit voer is niet biologisch noch graanvrij. Toch lijken heel wat kopers overtuigd wat opnieuw een mooie eindscore van 4,8 sterren oplevert.

 

Voordeel

Hypoallergeen: het Renske hondenvoer is 100% hypoallergeen en bijgevolg ook geschikt voor honden die te kampen hebben met bepaalde allergieën.

Inhoud: de verpakking telt een royale inhoud van maar liefst 15 kg.

Leeftijd: Het Renske Mighty Omega Plus hondenvoer is uitermate geschikt voor volwassen honden binnen een leeftijdscategorie van 2 tot 8 jaar oud.

Samenstelling: het voer is hoofdzakelijk samengesteld op basis van een goede verhouding kip en rijst en werd aangevuld met de nodige Omega 3 én Omega 6.

 

Nadelen

Geen actieve honden: volgens één koper zou dit specifieke voer niet geschikt zijn voor erg actieve honden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

11. Prins Procare Standaard-Fit 15 KG Adult hond 2-8 jaar

 

Ben je op zoek naar een natuurlijke en gezonde voedingsbron voor je trouwe viervoeter tussen 2 en 8 jaar oud? Dan loont het de moeite om dit product van Prins alvast even van naderbij te bekijken. Het hondenvoer wordt bij jou thuis geleverd in een stevige en duurzame verpakking met een maximale inhoud van 15 kg.

Dit natuurlijke hondenvoer bevat heel wat belangrijke bouwstoffen die kunnen bijdragen in de ontwikkeling van je hond. Zo is het voer voorzien van ruim 24% ruwe eiwitten, amper 12% ruw vet, tot wel 1,2% calcium, 0,7% kalium, 0,1% magnesium en wel 0,2% natrium. Verder werden bepaalde mineralen en voedingsstoffen extra toegevoegd zodat je huisdier werkelijk alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een blik op de online reacties toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aanschaf van dit hondenvoer. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit product helemaal niet graanvrij is. Bijgevolg niet zo een goed idee indien je hond allergisch reageert op granen.

Heb je één of meerdere honden bij jou thuis rondlopen? Dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke hondenvoer dat je wordt aangeboden door Prins. De voorwaarde is wel dat je hond minimaal 2 jaar oud is en maximaal ongeveer 8 jaar oud.

 

Voordelen

Verpakking: op het moment dat je besluit dit hondenvoer aan te kopen, haal je een verpakking van maar liefst 15 kg in huis.

Gebruiksvriendelijk: je hoeft je geen zorgen te maken want je trouwe viervoeter krijgt dankzij dit voer, alle nodige bouwstoffen binnen. Denk maar aan eiwitten, vetten, magnesium, natrium en tal van vitaminen en mineralen.

 

Nadelen

Niet graanvrij: jammer genoeg blijkt ook dit hondenvoer helemaal niet graanvrij te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

12. Hill’s Science Plan – Canine Mature/Adult – Medium Lamb & Rice12 kg

 

Ben je op zoek naar een volwaardig hondenvoer voor jouw trouwe volwassen viervoeter, dan lijkt het Hill’s Science Plan alvast het bekijken meer dan waard. Het voer wordt jou aangeboden in een stevige – overigens goed hermetisch afgesloten – verpakking en telt een inhoud van maar liefst 12 kg. Echter, kun je dit Hills hondenvoer tevens ook in compact formaat aanschaffen indien gewenst, wat best wel handig is indien je het voer nog nooit hebt uitgeprobeerd.

Het Hills Science Plan Mature Adult 7+ is, zoals je al kunt vermoeden, vooral bedoeld voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar oud. Het voer op basis van lam en rijst is daarbij uitermate geschikt voor medium-grote honden met een lichaamsgewicht van zo’n 11 tot maximaal 25 kg en draagt onder andere bij aan het energielevel en het behoud van een gezonde weerstand.

Een blik op de online reviews toont meteen heel wat positieve klantreviews aan waarbij klanten aangeven duidelijk tevreden te zijn over de geleverde kwaliteit van het voer. Slechts één koper vindt de verpakking vrij compact en had liever de mogelijkheid gehad om een grotere hoeveelheid in 1 keer aan te kopen.

 

Voordelen

Verpakking: het Hills hondenvoer wordt jou aangeboden in een stevige verpakking met een inhoud van 12 kilogram.

Samenstelling: het voer is voornamelijk samengesteld op basis van lam en rijst en wordt aangevuld met de nodige eiwitten, mineralen en vitaminen zoals Omega 3 en 6.

Doelgroep: het Hills Science Plan Adult Mature hondenvoer is bedoeld voor medium-sized honden met een lichaamsgewicht van 11 tot 25 kg en vanaf een leeftijdscategorie van 7 jaar oud.

 

Nadelen

Te kleine verpakking: één koper had de verpakking toch liever wat groter gezien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

13. Brit Care Adult Medium Lam hypo-allergeen 12kg met 50% vlees!

 

Op zoek naar een hondenvoer dat voor de helft uit puur vlees bestaat? Dat kan met dit unieke voer van het, al dan niet bekende merk Brit. Dit hondenvoer is daarbovenop ook nog eens hypoallergeen en dus geschikt voor honden die te kampen hebben met bepaalde allergieën. Denk hierbij maar aan huidaandoeningen en/ of vachtproblemen.

De verpakking telt een inhoud van maar liefst 12 kg en wordt aanbevolen voor volwassen honden met een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud. Bij voorkeur honden van medium grootte waarbij het lichaamsgewicht minimaal 10 kg en maximaal 25 kg bedraagt. Het voedsel bevat maar liefst 26% aan ruwe eiwitten en ongeveer 16% vet. Het vochtgehalte bedraagt 10% en verder werd het voer aangevuld met tal van belangrijke vitaminen en mineralen zoals fosfor en calcium.

De combinatie van rijs met lamsvleesmeel, kippenvet en zalmolie zorgt ervoor dat je hond deze brokken met smaak zal opeten. Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen ondanks de hoge prijs. Klanten reageren unaniem en beoordelen het product met een maximumscore van 5 sterren.

Mag het toch allemaal net iets meer zijn? Dan kun je altijd nog kiezen voor dit hondenvoer, afkomstig van Brit. We hebben het jou zo makkelijk mogelijk willen maken door een opsomming aan te bieden van de voordelen en de nadelen.

 

Voordelen

Gebruiksvriendelijk: heeft je hond bepaalde gezondheidsproblemen zoals huidaandoeningen, allergieën of eventuele vachtproblemen? Dan is dit hondenvoer een aanrader.

Verpakking: bij de aanschaf van het voer krijg je gelijk een inhoud van ruim 12 kg toegestuurd.

Leeftijdscategorie: het voer is speciaal ontwikkeld voor volwassen honden waarvan de minimum leeftijd 2 jaar bedraagt en de maximum leeftijd 8 jaar.

Bestanddelen: het voedsel is voorzien van alle belangrijke bouwstoffen die een volwassen hond nodig heeft en bovendien bestaat 50% van het voer uit duurzaam puur vlees.

 

Nadelen

Kostenplaatje: echter zul je merken dat de prijs toch wel lichtjes boven het gemiddelde uitsteekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

14. Energique Nr 4 Speciaal

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het hondenvoer van Energique. De verpakking telt een inhoud van maar liefst 12 kg en is geschikt voor eender welke levensfase. Zowel jonge alsook oude honden zijn dus gebaat bij de aanschaf van dit voer.

Sommige honden kunnen nogal eens last hebben van maag- en darmklachten. Dat kan eenmalig zijn maar bij sommigen is het echter een ernstig probleem. Dit kun je echter al grotendeels oplossen een speciale voeding aan te schaffen die minder gevoelig is voor maag- en darmen. Ook honden met huidproblemen hebben baat bij dit unieke hondenvoer dat voornamelijk uit ruw vlees bestaat.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen reacties bij dit product zijn geplaatst. Het is mogelijk dat het om een recent type hondenvoer gaat dat nog maar nieuw in het assortiment zit. Echter kan ook de hoge prijs een verklaring geven voor het ontbreken van online reacties.

Uiteindelijk is er nog altijd een keuze om te kiezen voor dit unieke hondenvoer van het bekende en sterk gewaardeerde merk Energique. Alvorens je besluit het voer aan te kopen, kan het raadzaam zijn om de voor- en nadelen even tegenover elkaar af te wegen.

 

Voordelen

Verpakking: bij de aanschaf van dit hondenvoer zul je merken dat er tot wel 12 kg wordt geleverd.

Gebruiksvriendelijk: het voer is speciaal ontworpen voor honden die te kampen hebben van, al dan niet chronische, darmklachten en/ of maagklachten. Ook honden met mogelijke vacht- en/ of huidproblemen kunnen hiermee gebaat zijn.

 

Nadelen

Kostenplaatje: echter zul je wel heel wat meer budget moeten voorzien daar het hondenvoer niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

15. Orijen Whole Prey Original Dog Kip&Kalkoen – Hondenvoer – 7 x 2 kg

 

We sluiten het rijtje af met het bekende Orijen hondenvoer dat geleverd wordt in een heuse voordeelverpakking van 7 keer 2 kg, wat het totaalplaatje op maar liefst 14 kg brengt. Heb je het Orijen Whole Prey Original nog nooit eerder gekocht, kies dan voor een compacte verpakking met een inhoud van 2 of 11,4 kg alvorens over te schakelen op een royale inhoud.

Het Orijen Original hondenvoer kent daarbij een unieke samenstelling op basis van onder meer scharrelkip, kalkoen, scharreleieren en wild gevangen vis en blijkt zo goed als graanvrij te zijn. Het geheel wordt verder aangevuld met de nodige eiwitten, vitaminen en mineralen zoals het broodnodige Omega 3 én 6. In tegenstelling tot heel wat andere toppertjes in deze selectie, is het Orijen Whole Prey Original hondenvoer geschikt voor eender welke levensfase ongeacht het ras.

Klanten melden meteen dat de kwaliteit van het hondenvoer subliem is en laten tevens weten dat hun trouwe viervoeters dol zijn op de smaak van het Orijen hondenvoer. Slechts één koper ondervond problemen met de levering.

 

Voordelen

Inhoud: de verpakking telt een set van 7 zakken Orijen Whole Prey Original hondenvoer van elk 2 kg wat het totaalplaatje op 14 kg brengt.

Samenstelling: het voer kent een unieke samenstelling waarin kip, kalkoen, scharreleieren en wild gevangen vis centraal staan.

Doelgroep: het hondenvoer is geschikt voor eender welke levensfase ongeacht het ras en/ of de grootte.

 

Nadelen

Prijskaartje: hoewel klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, kan de prijs voor anderen dan weer een domper op de feestvreugde betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenvoer koopgids

 

Als dierenliefhebber wil jij enkel het beste voor je hond. Dat geldt ook voor het hondenvoer, je wilt dat je trouwe viervoeter enkel het beste voedsel geeft zodat hij of zij levendig en gezond blijft. Welk soort hondenvoer koop je dus het best voor jouw hond, welke voedingsstoffen zijn belangrijk? Hoeveel geld heb je over voor het voedsel van je huisdier? Spelen de grootte van de hondenbrokken en van de verpakking een rol?

Verschillende soorten hondenvoer

Het is aangeraden om je hond twee keer per dag voedsel te geven, bij sommige honden kun je dit spreiden over 4 keer maar dan door kleinere porties per keer te geven. Er bestaan vele soorten hondenvoer die verschillen voor jonge en oudere honden. Het hangt van verschillende factoren af. Je hond is misschien allergisch aan één van de ingrediënten of krijgt er een dunne ontlasting van. Je moet dus tijd maken om het ideale hondenvoer voor jouw hond te vinden, er bestaat zelfs hondenvoer specifiek per ras.

Je kunt kiezen voor droogvoer, dit is het bekendste voedsel voor honden. Het zijn de typische hondenbrokken die zorgen dat het gebit van je hond sterk blijft. Dit type voedsel blijft ook langer goed maar er zit minder water in. Zorg dus altijd voor vers water bij het droogvoer van je hond.

Een andere keuze is natvoer of blikvoer. Dit voedsel bestaat voor een groot deel uit water. Het nadeel is echter dat honden er niet op kauwen dus er bestaat meer kans dat tandsteen voorkomt. Je wisselt dit soort voer beter af met droogvoer.

Verder bestaat er nog puppyvoer voor honden die jonger zijn dan 6 maanden. Dit voer bevat meer eiwitten en calorieën zodat de puppy’s beter groeien. Het omgekeerde is senioren hondenvoeding voor honden vanaf ongeveer 6 jaar. Dit hondenvoer bevat stoffen die voorkomen dat je hond dik wordt omdat ze op deze leeftijd al minder actief zijn.

 

Essentiële voedingsstoffen

Hondenvoer heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om voordelig te zijn voor je hond. De belangrijkste zijn water, eiwitten, koolhydraten, mineralen, vitaminen en vetten. Het water dient als transport voor de voedingsstoffen, zo kan je viervoeter de voedingsstoffen beter opnemen.

Eiwitten zijn heel belangrijk. Het weefsel in het lichaam van je hond bestaat voor de helft uit eiwitten dus het is belangrijk dat er zeker 20% eiwitten in het hondenvoer zit. Dit is belangrijk voor verschillende redenen. Zo blijven bijvoorbeeld de huid en de vacht gezond door genoeg eiwitten. Toch zijn er ook minder nuttige eiwitten zoals collageen.

Koolhydraten en vetten geven energie aan je hond en vetten zijn ook belangrijk voor een goed onderhoud van de huid en de vacht van je viervoeter. Als er meer dan 14% vetten in het voedsel zit dan geven de brokken genoeg energie aan je hond om de ganse dag te spelen en te wandelen.

Mineralen zorgen voor een goede spierbeweging en zijn ook belangrijk voor de botten en het gebit van je trouwe viervoeter. De vitaminen zorgen voor biochemische processen zodat het lichaam van je hond beter werkt. Dit zijn de belangrijkste voedingsstoffen om rekening mee te houden.

Controleer ook of je hond geen allergieën heeft. Granen en maïs zijn de meest voorkomende boosdoeners. Als je hond meer gaat krabben nadat je het eten veranderd hebt dan zou dat wel eens het gevolg kunnen zijn van een allergie. Je kunt dan beter een ander hondenvoer met andere ingrediënten proberen om het probleem te ontdekken.

Grootte van de brokken en de verpakking en de kostprijs

De vorm en de kleur van de hondenbrokken hebben geen enkel belang bij het kiezen van het perfecte voedsel voor jouw hond. De grootte van de hondenbrokken, daarentegen, is een ander paar mouwen. Grotere hondenrassen zullen geen problemen hebben met het eten van grote hondenbrokken maar als je een kleinere hond hebt zou dat wel eens voor problemen kunnen zorgen. Denk maar aan een chihuahua, voor zo’n kleine hond koop je beter kleinere hondenbrokken.

Er bestaan verschillende verpakkingen voor hondenbrokken. Je kunt zakken kopen van 3 kg maar er bestaan ook zakken van 12 kg. Reken eerst zelf uit hoeveel brokken je hond of honden eten per maand want het is aanbevolen om de brokken niet langer dan een maand na opening te bewaren. Het aroma en de textuur kunnen namelijk aangetast worden.

De prijs van hondenbrokken varieert volgens de soort en de kwaliteit. Wil je enkel het beste voor je hond met biologische ingrediënten dan zul je natuurlijk meer geld betalen dan wanneer je gewone zakken in de supermarkt koopt. Online kun je makkelijk verschillende aanbiedingen vergelijken voordat je beslist welke hondenbrokken je wilt kopen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welk hondenvoer geeft weinig ontlasting?

In de meeste gevallen is het zo dat wanneer een hond minder ontlasting heeft, hij effectief een grotere hoeveelheid essentiële voedingsstoffen uit het hondenvoer opneemt. Als je hond abnormaal veel ontlasting maakt, dan kan dit dus een teken zijn dat niet voldoende voedingsstoffen worden opgenomen.

Er bestaan dan ook enkele soorten hondenvoer die ervoor kunnen zorgen dat je hond minder ontlasting aanmaakt en bijgevolg de nodige voedingsstoffen tot zich neemt. Het hondenvoer moet daarom bestaan uit verschillende essentiële basiselementen. Denk maar aan dierlijke eiwitten, water, vitamines, mineralen, vezels, onverzadigde vetten en uiteraard ook de aanwezigheid van licht verteerbare koolhydraten.

Q2: Waarom graanvrij hondenvoer geven?

Er zijn heel veel soorten hondenvoer die voorzien zijn van een bepaalde portie of hoeveelheid granen. Toch loont het de moeite om eventueel te kiezen voor een specifieke soort hondenvoer die helemaal geen granen bevat. Net zoals mensen, zijn er ook heel veel honden die lijden aan bepaalde allergieën.

In de meeste gevallen is het zo dat heel wat honden de aanwezigheid van granen in hun voeding niet goed kunnen verteren. Diarree en buikpijn zijn dan alvast normale reacties. Zeker voor jonge honden is het gebruik van granen eerder af te raden. In dergelijke gevallen kan het dan juist raadzaam zijn om toch op zoek te gaan naar een graanvrij type hondenvoer.

 

Q3: Waarom lam en rijst in het hondenvoer verwerkt?

Je zult het ondertussen wel al gemerkt hebben maar er bestaan wel degelijk diverse soorten hondenvoer. Zo zul je merken dat er heel veel merken een type hondenvoer aanbieden waarbij de combinatie van rijst en lamsvlees tot de mogelijkheden behoort. Hondenvoer waarbij de belangrijkst bestanddelen rijst en lam blijkt te zijn, kunnen een goede aanbeveling zijn voor honden die te kampen hebben met gevoelige darmen.

Heb je gemerkt dat je hond niet alle hondenvoer even goed verteert en/ of dat je trouwe viervoeter vaak met diarree kampt? Dan lijkt het een goede oplossing over te schakelen naar een hondenvoer specifiek met lam en rijst en bij voorkeur ook nog eens granenvrij.

 

Q4: Wat zit er in hondenvoer?

Op het gebied van hondenvoer bestaan er heel wat verschillende soorten. Zo kun je kiezen tussen diverse smaken zoals kip, lam of rund net zoals ook de toevoegingen anders kunnen zijn. Zo heb je hondenbrokken aangevuld met granen, rijst, natuurlijk vlees of bepaalde groenten en fruitsoorten.

Toch zul je merken dat degelijk hondenvoer steevast uit dezelfde 7 bestanddelen bestaat. Denk maar aan de aanwezigheid van dierlijke eiwitten en mineralen. Maar ook de aanwezigheid van onverzadigde vetten en licht verteerbare koolhydraten, net zoals vezels, vitamines en water blijken alvast van groot belang te zijn. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee.

Q5: Wat betekent “breed” in hondenvoer?

De zoektocht naar het perfecte hondenvoer, zal je aantonen dat bepaalde merken en soorten hondenvoer geselecteerd worden per “breed”. Daarmee bedoelt men dat het hondenvoer geschikt is voor een specifiek bepaald ras. Zo heb je heel wat soorten hondenvoer speciaal ontwikkeld voor Labradors, Duitse Herders of andere grote rashonden die behoorlijk actief zijn.

Uiteraard zijn er ook kleine rassen zoals de Teckel, Chihuahua of mopshond die kunnen gebruik maken van een type hondenvoer speciaal voor hen ontwikkeld. Dat is vaak een aanrader omdat men zich dan vooral toespitst op de specifieke behoeften en eigenschappen van dat bepaalde ras.

 

 

 

Bibliografie

1) Royal Canin | Hondenvoeding

2) All About Dogs and Chewing

3) How Long Does Pet Food Stay Fresh? | Cuteness

4) Drfoxmag Magazine

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu