5 beste Hondenzwembaden Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste hondenzwembaden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Om je trouwe viervoeter tijdens de warme zomer wat afkoeling te bieden kun je ervoor kiezen om een hondenzwembad aan te schaffen. Niet enkel de dieren zullen hier heel veel plezier aan beleven, maar ook de kinderen kunnen er ten volle van genieten. Omdat er een heel ruim aanbod is, hebben wij alvast 3 exemplaren voor jou uitgezocht om eens beter te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor het Zwembadje voor kinderen en huisdieren met een diameter van 120 cm en een hoogte van 30 cm. Of misschien is het Hondenzwembad Zwembad Hond Dog Toy met zijn watersproeiers voor jou wel de beste keuze.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenzwembaden (Reviews) van 2024

 

Om jouw favoriete huisdier wat verkoeling te bieden kunnen we het advies geven om te investeren in een degelijk hondenzwembad. Ben je op zoek naar een groot hondenzwembad waarin ook de flinke hondenrassen kunnen ravotten? Of gaat je voorkeur uit naar een Adori hondenzwembad uit harde kunststof dat je enkel op de juiste plaats moet zetten en vullen. Neem even de tijd om alle producten te vergelijken alvorens je er het beste hondenzwembad uitkiest. Bekijk zeker ook de koopjeshoek voor een interessante aanbieding.

 

1. Zwembadje voor kinderen en huisdieren, Hondenzwembad

 

Het handige zwembad van Buxibo is in een mum van tijd gebruiksklaar. Je hoeft hem enkel open te vouwen en te vullen met water zodat je huisdier onmiddellijk van een fris badje kan genieten. Doordat hij aan de onderkant voorzien is van een ventiel kun je hem heel gemakkelijk laten leeglopen om hem schoon te maken en/of terug op te bergen.

Bovendien wordt dit hondenzwembad in verschillende maten aangeboden zodat hij voor zowel kleine als grote hondenrassen kan worden gebruikt om in de tuin, op een balkon of het terras te spelen. Deze versie heeft trouwens een afmeting van 120 x 120 x 30 cm waardoor middelgrote honden hier heel veel plezier in zullen beleven. 

Daarnaast is dit hondenzwembad gemaakt uit heel sterk pvc en voorzien van stevige krasbestendige randen zodat hij heel goed tegen een stootje kan. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit hondenzwembad moet je alleen maar openvouwen en vullen met water waardoor hij onmiddellijk kan worden gebruikt. Aan de onderzijde van het bad werd een ventiel voorzien zodat je hem gemakkelijk kunt laten leeglopen.

Materiaal: het zwembad is gemaakt uit harde pvc en beschikt over krasbestendige randen waardoor het zwembad heel duurzaam is.

Formaat: het hondenzwembad meet 120 x 120 x 30 cm en hij is ook in andere maten te verkrijgen.

Transporteerbaar: doordat het zwembad slechts 3845 g weegt en compact kan worden opgevouwen, kun je hem makkelijk meenemen als je bijvoorbeeld met de camper op vakantie gaat.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: enkele klanten merken op dat het hondenzwembad niet geschikt is voor de grote hondenrassen die heel actief zijn en graag iets stuk bijten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hondenzwembad Zwembad Hond Dog Toy, 150 cm Waterspeelgoed Watersproeier 

 

Dit hondenzwembad van Dutchwide is bij veel klanten de populairste keuze omdat het ganse gezin er plezier aan kan beleven. Hij heeft een doorsnede van 150 cm en een opstaande rand van 5 cm waardoor hij ook voor kleine kinderen heel plezant is. Door zijn lichte gewicht van slechts 980 g kun je hem trouwens heel gemakkelijk op vakantie meenemen. 

Bovendien is dit hondenzwembad ideaal voor zeer actieve honden die soms wat afleiding nodig hebben. Het is eigenlijk een soort speelmat die met het meegeleverde kraanstuk op de waterkraan kan worden aangesloten waarna de rand zichzelf met water zal vullen. Op de speelmat is er trouwens een sproeisysteem voorzien waarmee zowel je hond als je kleuter zich enorm zullen vermaken. De fabrikant heeft de raad om steeds toezicht te houden om te voorkomen dat de hond in de mat gaat bijten.

Daarnaast is dit zwembad gemaakt uit dik pvc-materiaal dat bestand is tegen de scherpe nagels van je huisdier. In de verpakking is er ook een reparatiesticker voorzien zodat je de speelmat indien nodig snel en gemakkelijk kunt herstellen. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende score kreeg met het maximaal aantal sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze speelmat/hondenzwembad is ideaal om heel actieve honden wat verkoeling en afleiding te bieden. Hij is ook heel geschikt voor kleine kinderen.

Formaat: de speelmat heeft een diameter van 150 cm en is slechts 5 cm hoog. Hij kan trouwens heel compact worden opgevouwen en dankzij zijn lichte gewicht van 980 g kan hij gemakkelijk worden meegenomen.

Montage: door het zwembad met het meegeleverde kraanstuk op de waterkraan aan te sluiten zal het zwembad zichzelf vullen en beginnen sproeien.

Materiaal: hij is gemaakt uit stevig pvc-materiaal waardoor hij goed tegen scherpe nagels is bestand.

 

Nadelen:

Speeltjes niet inclusief: hoewel er op de afbeelding wel wordt afgebeeld dat er hondenspeeltjes worden meegeleverd zijn deze niet in de verpakking inbegrepen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hoogwaardige opvouwbare hondenzwembad, Multifunctioneel 

 

Het opvouwbare hondenzwembad van Bramble valt in de goedkope prijsklasse van onze lijst met toppers waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. In de reviews merken we trouwens dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

Het hondenzwembad is eigenlijk multifunctioneel omdat het zowel als ballenbad als voor waterpret kan worden gebruikt. Bovendien is hij door zijn omvang met een diameter van 80 cm en hoogte van 30 cm, eveneens geschikt voor kleine kinderen om urenlang plezier te beleven. Doordat het zwembad enkel moet worden opengevouwen en met water opgevuld, is hij quasi onmiddellijk gebruiksklaar. Onderaan het zwembad is er trouwens een ventiel voorzien zodat je hem vlot kunt laten leeglopen om hem op te bergen of te reinigen.

Daarnaast is hij gemaakt uit hoogwaardig pvc met versterkte wanden waardoor hij goed bestand is tegen scherpe nagels en uitbundige speelmomenten. De ondergrond is overigens voorzien van een soort reliëf zodat je huisdier of kind niet kan uitglijden. De fabrikant heeft het advies om het zwembad enkel te verplaatsen wanneer het leeg is zodat de bodem niet beschadigd raakt.

 

Voordelen: 

Functioneel: het hondenzwembad kan zowel voor huisdieren als voor kinderen worden gebruikt. Daarnaast kun je hem ook met ballen vullen om hem als ballenbad te gebruiken.

Formaat: hij heeft een afmeting van 80 cm doorsnede en een hoogte van 30 cm waardoor hij geschikt is voor een middelgrote hond.

Gebruiksvriendelijk: de ondergrond is voorzien van reliëf zodat je kindje of je hond niet kan uitschuiven. Er werd trouwens onderaan het zwembad een ventiel gemonteerd om het water te laten weglopen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevige pvc waardoor hij heel goed tegen de scherpe nagels van je huisdier bestand is. De verstevigde wand zorgt ervoor dat hij goed rechtop blijft staan.

 

Nadelen: 

Maatvoering: het zwembad is slechts in één maat beschikbaar waardoor je voor een groter huisdier een ander exemplaar zult moeten uitzoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hondenzwembad, kinderbadje, opvouwbaar hondenzwembad, kunststof

 

Het ruime hondenzwembad van Navaris heeft een afmeting van 160 x 30 cm waardoor hij zowel voor grote honden als voor kinderen kan worden gebruikt. Het opvouwbare hondenzwembad kan niet alleen voor waterpret worden aangewend, maar je kunt hem ook met ballen vullen zodat hij als ballenbad voor urenlang speelplezier zal zorgen.

Bovendien is hij gemaakt uit pvc en mdf waardoor hij voldoende stevig is om er een actieve hond in te laten ravotten. Op de ondergrond werd er overigens een antisliplaag aangebracht zodat je huisdier niet zal uitglijden. Doordat het hondenzwembad compact kan worden opgevouwen, kun je hem gemakkelijk meenemen als je op vakantie vertrekt. 

Daarnaast is hij quasi meteen gebruiksklaar omdat je het bad gewoon moet openvouwen en vervolgens met water kunt opvullen. Aan de onderkant werd er trouwens een ventiel voorzien zodat je hem gemakkelijk kunt laten leeglopen. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Formaat: het hondenzwembad heeft een ruime diameter van 160 cm en een hoogte van 30 cm zodat hij voor grote honden heel goed van pas zal komen.

Gebruiksvriendelijk: tijdens de koudere maanden kan het hondenbad binnen worden opgesteld om hem als ballenbad te gebruiken.

Materiaal: hij is vervaardigd uit pvc en mdf waardoor hij stevig genoeg is voor een actieve hond. De ondergrond kreeg trouwens een antisliplaag waardoor je huisdier niet zal uitschuiven.

Installatie: dit hondenbad kun je in een heel korte tijd opzetten. Je hoeft hem enkel open te vouwen en te vullen met water.

 

Nadelen: 

Het prijskaartje: we merken op dat dit exemplaar nogal prijzig is waardoor hij niet voor elk budget geschikt is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trixie hondenzwembad, met verwijderbare stop

 

Het merk Trixie biedt een ruim assortiment aan waaronder hondenmanden, krabpalen, speeltjes en trainingshulpmiddelen waardoor ze door velen als het beste merk wordt beschouwd voor functionele producten die de harmonie tussen mens en dier centraal plaatst. Dit hondenzwembad valt trouwens in de laagste prijsklasse van onze lijst met topproducten waardoor hij voor elk budget heel toegankelijk is.

Het blauwe zwembad heeft een doorsnede van 80 cm en een hoogte van 20 cm zodat hij perfect voor een middelgrote hond kan dienen. Daarnaast wordt hij eveneens in de maten small en large aangeboden waardoor elk hondenras er plezier kan aan beleven. Doordat je het zwembad niet hoeft op te blazen, kun je hem ook heel snel en eenvoudig plaatsen zodat hij bijna meteen in gebruik kan worden genomen.

Omdat het stevige pvc zwembad voorzien is van een slipvaste bodem met verwijderbare stop, kun je het water gemakkelijk laten weglopen waardoor je hij gemakkelijk te reinigen is. Dankzij de met mdf verstevigde wandconstructie kan hij best tegen een stootje zodat hij geschikt is om er actieve honden zonder probleem in te laten spelen. Er werden voor dit recente zwembad nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen: 

Materiaal: hij is vervaardigd uit kwaliteitsvol pvc dat met een slipvaste bodem werd afgewerkt zodat je niet kunt uitschuiven. De zijwanden zijn extra verstevigd met mdf waardoor ze goed rechtop blijven staan.

Formaat: dit zwembad is verkrijgbaar in de maten small, medium en large zodat je voor elk hondenras het gepast bad kunt kiezen. De maat medium heeft trouwens een diameter van 80 cm en een hoogte van 20 cm.

Montage: het opvouwbare zwembad kan heel gemakkelijk worden opengezet en opgevuld met water zonder dat je hiervoor een luchtpomp nodig hebt.

Gebruiksgemak: dankzij de verwijderbare stop kun je het zwembad gemakkelijk laten leeglopen.

 

Nadelen: 

Toezicht: hoewel dit zwembad speciaal voor honden is bedoeld, kun je maar beter altijd toezicht houden zodat je huisdier niet in de randen gaat bijten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenzwembaden Koopgids

 

Wanneer je je hond wilt vermaken of als je hem wat afkoeling wilt bieden tijdens de hete zomerdagen, kunnen we de aanbeveling geven om in een degelijk hondenzwembad te investeren. Maar wat zijn nu juist de voordelen van een dergelijk zwembad en welke soorten bestaan er zo allemaal? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de verschillende mogelijkheden te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Ga zeker ook eens langs de outletstore waar ze soms hele leuke aanbiedingen hebben.

Wat is het nut van een hondenzwembad

Als je met je hond op het strand loopt of je gaat in de buurt van water wandelen, dan zul je zeker al hebben gemerkt dat het dier verzot is op water. Wanneer het ook maar even mogelijk is zal je hond in het water springen om te dollen en te ravotten. Omdat niet iedereen in de nabije omgeving van water woont, kan een hondenzwembad goed van pas komen. Honden hebben trouwens niet enkel water nodig om te spelen, maar ook om zichzelf regelmatig eens te kunnen afkoelen.

Een hond zweet namelijk niet op dezelfde manier zoals wij dat doen en probeert zijn lichaamstemperatuur dan ook te regelen langs de kussens op de poten en door te hijgen, maar dit is vaak niet voldoende. Door een hondenzwembad te plaatsen zal je dier zichzelf regelmatig verfrissen zodat hij zijn lichaamswarmte kan kwijtraken. Het is trouwens heel belangrijk om je hond tegen oververhitting te beschermen omdat de inwendige organen ernstige schade kunnen oplopen. 

 

De verschillende soorten en de materialen

Eigenlijk verschillen de zwembaden enkel door de manier waarop erin kan worden gespeeld. We onderscheiden de gewone hondenzwembaden en de speelmatten waarbij water wordt gebruikt om de dieren te vermaken. Een hondenzwembad is bij voorkeur uit een stevige soort kunststof gemaakt die goed bestand is tegen scherpe nageltjes, fijne tanden en een heleboel energie. We denken dan bijvoorbeeld aan harde plastic, polyethyleen of een sterke pvc-soort die vaak worden gebruikt om een hondenzwembad te maken. 

Daarnaast zijn de wanden meestal ook verstevigd met mdf waardoor deze mooi rechtop blijven staan en best wel tegen een stootje kunnen. Op de ondergrond is er trouwens bijna altijd een soort reliëf of antisliplaag aangebracht zodat je lieveling niet kan uitglijden en zichzelf op die manier verwonden. Een hondenspeelmat is gelijkaardig aan een hondenzwembad, maar heeft een lagere omranding waaruit water sproeit. Een hondenspeelmat is trouwens ook leuk voor kleine kinderen omdat er maar een klein bodempje water in staat.

 

De montage en het formaat

De meeste hondenzwembaden zijn opvouwbaar waardoor ze heel gemakkelijk en snel kunnen worden geïnstalleerd. Een dergelijk zwembad moet je enkel openvouwen en met water vullen waarna het onmiddellijk kan worden gebruikt. Een opblaasbaar hondenzwembad zul je eerst met een luchtpomp moeten opblazen wat best wel wat tijd in beslag kan nemen. Daarnaast is er het zwembad uit harde plastic dat je enkel op de gewenste plaats moet zetten en vullen. Deze versie is uit 1 stuk gemaakt en bijgevolg best wel zwaar waardoor je hem minder goed kunt verplaatsen eenmaal er water in is.

Doordat de zwembaden in verschillende formaten worden aangeboden , is er voor elk wat wils. Afhankelijk van het hondenras en de lichaamsbouw van de hond, kun je kiezen welk formaat je gaat aankopen. Een kleine hond zoals een Chihuahua heeft geen behoefte aan een zwembad met een doorsnede van 180 cm. Omgekeerd moet je voor een Deense Dog ook geen zwembadje met een diameter van 80 cm kopen.

Het onderhoud

Het water van een hondenzwembad is snel vuil en moet regelmatig worden vervangen. Zeker bij langharige honden die ook nog eens in het gras ravotten, moet het water in het zwembad dagelijks worden ververst. Daarnaast is het ook nodig om het bad minstens éénmaal per week volledig met reinigingsmiddel schoon te maken. Wanneer je huisdier korte haren heeft, is het voldoende om het zwembad om de andere dag te laten leeglopen en van vers water te voorzien.

Doordat het water niet enkel zichtbare vuildeeltjes bevat, wordt er aangeraden om wekelijks ontsmettend en reinigend poetsmiddel te gebruiken om alle bacteriën en parasieten te verwijderen. De meeste hondenzwembaden zijn trouwens aan de onderkant of in de bodem voorzien van een ventiel om het bad gemakkelijk te laten leeglopen. Wees steeds voorzichtig met chloor en andere ontsmettingsmiddelen in het water want een hond zal automatisch uit het zwembad drinken.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu