8 beste Hondenhalsbanden Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste hondenhalsbanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een kwalitatieve en degelijke hondenhalsband is meteen één van de basisbehoeften als je een hond gaat adopteren/ kopen. Toch is de keuze niet altijd even makkelijk en dat heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Daarom willen wij jou graag even op weg helpen door jou in de tabel hieronder 3 hedendaagse topproducten aan te bieden. Zo lijkt de Rosewood Luxury halsband alvast een schot in de roos en vervaardigd uit duurzaam leer. Echter blijken ook de Puppy ID Bandjes een meer dan goede aanbeveling te zijn. Zeker wanneer je binnenkort met pups zit en je ze makkelijk uit elkaar wilt houden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste hondenhalsbanden (Reviews) van 2024

 

Een hondenhalsband is onmisbaar zodra je een hond in huis haalt. Toch is de keuze niet altijd makkelijk daar er verschillende types bestaan. Dient de halsband om aan te lijnen dan lijken een  hondenhalsband met naam, een leren hondenhalsband of een designvolle stoere hondenhalsband een goede keuze. Wil je de hond kunnen corrigeren dan kun je opteren voor een correctie hondenhalsband, een schok hondenhalsband, een elektrische hondenhalsband of een hondenhalsband tegen trekken. Wij zetten graag 8 topproducten op een rijtje. Neem even een kijkje alvorens je er de voor jou beste hondenhalsband uitkiest en wie weet is het wel meteen een aanbieding.

 

1. Rosewood Luxury Leren Halsband Hond

 

Tussen de goedkope hondenhalsbanden zul je dit exemplaar van Rosewood niet meteen hoeven te verwachten. Ondanks het hogere prijskaartje stellen we dankzij de online reviews vast dat heel wat klanten een positief advies hebben uitgebracht op basis van de kwaliteit en het design. Wat resulteert in een mooie eindscore van 4,6 sterren.

Deze standaard hondenhalsband wordt gekenmerkt door een verstelbare lengte variërend van 36 tot 46 cm. Dit maakt deze niet al te brede hondenhalsband uitermate geschikt voor middelgrote hondenrassen met een gemiddeld lichaamsgewicht van 15 tot 30 kilogram en een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud.

De halsband, die overigens voornamelijk uit leer vervaardigd blijkt, werd afgewerkt in een hoofdzakelijk bruine kleur met hier en daar neutrale accentjes. Verder is de hondenhalsband voorzien van een handig ceintuur principe waarmee je de halsband makkelijk om de hals van je hond kunt plaatsen en weer kunt verwijderen. Kortom, een comfortabele en degelijk halsband maar wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze prachtige hondenhalsband heeft men voornamelijk gewerkt met leer. De sluiting is dan weer uit een soort metaal gemaakt.

Type honden: de halsband, die een verstelbare lengte geniet, blijkt geschikt voor middelgrote (ras) honden met een lichaamsgewicht dat kan variëren van minimaal 15 en maximaal 30 kg.

Leeftijd: de halsband is bedoeld voor volwassen honden vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar oud.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar de halsband met de laagste prijs? Dan zal dit product jammer genoeg niet het populairste uit het rijtje zijn.

Geen puppy: voor puppy’s en kleine (ras) honden is deze hondenhalsband jammer genoeg veel te groot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Puppy ID Bandjes Identificatie Halsbanden 12-pack One Size Riem Otiz Goods

 

Otiz Goods brengt dan weer enkele handige identificatie halsbanden op de markt die speciaal ontwikkeld werden voor puppy’s. Misschien is je hond zwanger of net bevallen, dan kunnen deze puppy ID bandjes best wel handig zijn. Ze worden geleverd in een verpakking van 12 stuks, elk voorzien van een ander kleurtje. Op die manier kun je de pups op een eenvoudige manier uit elkaar houden.

De identificatie bandjes werden vervaardigd uit comfortabele materialen zoals stof en nylon waardoor puppy’s er vast en zeker geen last van zullen ondervinden. Bovendien zijn de one size verstelbare identificatie bandjes evenzeer geschikt voor kittens tot de leeftijd van ongeveer 1 jaar oud en kun je de bandjes na gebruik makkelijk afspoelen.

Een blik op de online reacties, door klanten bij het product geplaatst, toont aan dat de meesten overtuigd zijn van hun nut en kwaliteit. Slechts een kleine minderheid van de kopers vindt het gebruik ervan onhandig en beoordeeld het product dan ook met een matige tot lage eindscore.

 

Voordelen:

Verpakking: bij aankoop zul je zien dat de verpakking maar liefst 12 afzonderlijke hondenhalsbandjes telt.

Materiaal: de halsbanden zijn vervaardigd uit een combinatie van duurzaam nylon en stof waardoor de puppy’s er helemaal geen last van zullen ondervinden.

Onderhoud: de identificatiebandjes kun je makkelijk schoonmaken door ze eenvoudigweg met water af te spoelen.

Design: de 12 hondenhalsbandjes zijn niet alleen verstelbaar maar bovendien ook afgewerkt in verschillende kleuren. Op die manier kun jij de pups makkelijk en snel uit elkaar houden.

 

Nadelen:

Geen grote honden: ben je op zoek naar een hondenhalsband voor grote honden, dan is dit product niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Halsband hond Ollie S (20-40 cm) Annjoy, Materiaal: Nylon en Textiel

 

Door te kiezen voor de Annjoy hondenhalsband kies je voor een kwalitatief en uniek product. De halsbanden worden volledig met de hand gemaakt waardoor iedereen exemplaar op zijn beurt weer helemaal uniek wordt. Ze bestaan voornamelijk uit een supersterke polypropyleen nylonband waarop vervolgens een lint genaaid wordt. Dat lint kan bestaan uit stof, satijn of grosgrain. De sluitingen daarentegen zijn volledig gemaakt uit duurzaam kunststof en kunnen, bij juist gebruik, jarenlang meegaan.

Bovendien kun je deze prachtige hondenhalsband, die amper 25 mm breed is, perfect in de wasmachine stoppen. Uiteraard wordt hierbij een lage temperatuur aangeraden alsook het gebruik van een kwalitatief waszakje. Deze prachtige Ollie halsband blijkt verstelbaar en beschikbaar in diverse maten waaronder S, M en L. Op die manier is hij niet alleen geschikt voor jonge honden van 1 tot 2 jaar oud maar ook voor volwassen honden vanaf de leeftijd van 2 jaar.

Je zult zien dat deze unieke klikhalsband jou wordt geleverd in een bijbehorend organza cadeau zakje, verpakt in een stevige bubbel envelop. Klanten reageren dan ook bijzonder positief en laten het hogere prijskaartje niet aan hun hart komen, wat resulteert in een maximale score van 5 sterren.

 

Voordelen:

Materialen: de halsband blijkt vervaardigd te zijn uit diverse materialen zoals nylon, textiel en kunststof.

Sluiting: de halsband is voorzien van een praktische kliksluiting waarmee je de halsband makkelijk kunt dicht en open klikken.

Levensfase: doordat het een verstelbare hondenhalsband betreft, die ook nog eens in meerdere maten verkrijgbaar blijkt, kan hij zowel voor de jonge pup alsook volwassen hond worden gebruikt.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zou het prijskaartje ook hier wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Geen led: indien je bewust op zoek bent naar een led hondenhalsband dan is dit niet de meest geschikte keuze.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Led Honden Halsband Veiligheid USB Oplaadbaar Geen Batterijen nodig

 

Als je ’s morgens vroeg de honden uitlaat of ’s avonds laat de gewoonte hebt om nog even het blokje om te gaan, dan kan een lichtgevende hondenhalsband alvast het overwegen waard zijn. Met behulp van een dergelijk verlichte hondenhalsband kun jij je trouwe viervoeter steeds makkelijk terugvinden, wat zeker bij kleine hondenrassen en/ of puppy’s handig is.

Deze standaard reflecterende halsband blijkt voornamelijk uit rubber te zijn vervaardigd en zal, zodra volledig opgeladen, in het donker een blauw licht verspreiden. Doordat je hem kunt opladen met de meegeleverde USB kabel, hoef je helemaal niet stil te staan bij de aankoop van eventuele batterijen. Bovendien blijkt deze halsband geschikt voor elk type hond ongeacht de levensfase dankzij de verstelbare lengte variërend van 20 tot 70 cm.

We zien opnieuw heel wat tevreden klanten die de tijd genomen hebben om op het product te reageren. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar evenzeer over de verhouding met de prijs.

 

Voordelen:

Verpakking: naast deze reflecterende standaard hondenhalsband wordt gelijk ook een handig USB kabeltje meegeleverd.

Opladen: je kunt de halsband vervolgens makkelijk opladen door gebruik van de USB kabel.

Handig in gebruik: eenmaal correct en volledig opgeladen, is deze hondenhalsband in staat om een fel blauw licht te verspreiden zodra het begint te schemeren en/ of donker wordt.

Budgetvriendelijk: heel wat klanten zijn overtuigd dat het prijskaartje correct is voor de kwaliteit en de mogelijkheden die worden geleverd.

 

Nadelen:

Niet elke levensfase: ondanks het feit dat in de beschrijving melding gemaakt wordt dat de halsband geschikt is voor alle levensfases, blijkt dit jammer genoeg niet waar. Zo is de halsband geschikt voor volwassen honden met een variërend lichaamsgewicht van 15 tot 30 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Red Dingo Martingale Correctie Halsband Hond M 41-62cm MC-ZZ-MB-25

 

Sommige honden durven nog wel eens trekken op wandeling, wat niet altijd even aangenaam is voor het baasje. Indien het niet lukt om je hond verbaal toe te spreken en te corrigeren, kun je altijd overgaan tot de aankoop van een correctie hondenhalsband. Dit exemplaar wordt jou overigens aangeboden door het bekende, en misschien wel meteen het beste merk Red Dingo en blijkt beschikbaar in maar liefst 12 verschillende sprankelende kleurtjes.

In tegenstelling tot heel wat andere corrigerende hondenhalsbanden, blijft dit exemplaar volkomen vriendelijk maar betrouwbaar in gebruik. Het is een combinatie tussen een gewone standaard hondenhalsband enerzijds en een sliphalsband anderzijds waardoor hij slechts corrigeert tot op een bepaalde hoogte. Met andere woorden, de halsband zal nooit zodanig hard worden aangetrokken dat je hond er last van krijgt.

Bovendien blijkt de band vervaardigd uit duurzaam nylon en kent hij een verstelbare lengte van minimaal 41 en maximaal 62 cm. Klanten zijn niet alleen overtuigd van de duurzame en sterke materialen maar beschouwen de halsband ook als veilig en esthetisch fraai.

 

Voordelen:

Verstelbaar: de hondenhalsband kent een verstelbare lengte van minimaal 41 tot maximaal 62 cm.

Type: het is een combinatie tussen een standaard hondenhalsband en de bekende sliphalsband waarbij gecorrigeerd wordt tot op een bepaalde hoogte.

Materiaal: de hondenhalsband blijkt voor het grootste gedeelte uit duurzaam doch sterk nylon te zijn gemaakt.

 

Nadelen:

Te smal: doordat deze hondenhalsband amper 2,5 cm breed blijkt te zijn, zal hij minder geschikt zijn voor grote honden met een hoger lichaamsgewicht vanaf 40 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beaphar Gentle Leader Halti Large, Materiaal: Nylon

 

Wil je je trouwe viervoeter op een vriendelijke manier het trekken aan de lijn proberen afleren? Dan zit je met de Gentle Leader afkomstig van het bekende merk Beaphar, meteen aan het goede adres. De riem blijkt vervaardigd uit nylon en kent een minimale verstelbare lengte van 40 cm in combinatie met een breedte van 1,9 cm wat hem geschikt maakt voor grote honden. Echter kun je dit type halsband eveneens in een maatje M of S aankopen voor jonge al dan niet kleine hondenrassen.

Deze unieke hoofdhalsband die hoofdzakelijk om de snuit van je viervoeter terecht komt, zorgt ervoor dat een bepaalde tegendruk ter hoogte van de nek ontstaat. Je kunt het vergelijken met hetzelfde principe waarbij de moederhond haar pups corrigeert door ze bij hun nekvel te pakken. Deze tegendruk zorgt ervoor dat de hond opnieuw gaat ontspannen en het trekken in een mum van tijd kan worden afgeleerd.

Naast de positieve reacties van klanten zijn er ook diverse hondentherapeuten en dierenartsen die dit type hondenhalsband aanraden. De flexibele constructie en optimale pasvorm dragen bij aan het comfort en de bewegingsvrijheid van je hond. Echter zul je er het hogere prijskaartje wel moeten bij pakken.

 

Voordelen:

Handleiding: bij aankoop van het product wordt eveneens een duidelijke handleiding meegeleverd waarin de instructies en verschillende stappen goed worden uitgelegd.

Formaat: deze halsband wordt jou aangeboden in een pasvorm maat L maar blijkt ook verkrijgbaar in een maat S of M. Puppy’s, kleine (ras)honden en teefjes hebben vaak een maatje kleiner nodig.

Handig in gebruik: de halsband creëert een soort van tegendruk waardoor de hond zich opnieuw zal ontspannen. Hij behoudt hierbij zijn bewegingsvrijheid wat mogelijks bijdraagt aan het comfort.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg toch wel even wijzen op het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Tractive GPS Hond Halsband GPS tracker met activiteitstracking

 

Indien je de gewoonte hebt om je honden vaak los te laten tijdens de wandeling of wanneer je trouwe viervoeter al enkele ontsnappingspogingen achter de rug heeft, kan deze unieke GPS hondenhalsband misschien wel het overwegen waard zijn. De halsband die geleverd wordt inclusief een USB oplaadkabel en een snelstartgids, blijkt voornamelijk uit kunststof te zijn vervaardigd en geschikt voor elke levensfase op voorwaarde dat je hond een minimaal gewicht van 4 kg kent.

Net zoals de bekende Adaptil hondenhalsbanden, blijkt ook dit exemplaar van Tractive kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel te dragen. Zodra de halsband volledig is opgeladen, geniet je een gebruiksduur variërend van 2 tot 5 dagen afhankelijk van een intensieve dan wel sporadische live tracking. Verder is het mogelijk om de geschiedenis alsook hotspots te raadplegen en blijkt de tracker compatibel met diverse besturingssystemen zoals Android en iOS.

Verder blijkt hij uitgerust met een ingebouwde data simkaart, wat hem volledig waterdicht maakt en heb je de optie tussen een eenvoudige dan wel een geavanceerde activatie. Klanten reageren bijzonder positief alhoewel je een ruimer budget zult moeten voorzien.

 

Voordelen:

Voeding: door middel van de meegeleverde USB kabel is het mogelijk om dit tracking en GPS systeem volledig op te laden.

Levensfase: volgens de beschrijving zou deze hondenhalsband geschikt zijn voor eender welke levensfase op voorwaarde dat je hond minstens 4 kg weegt.

Virtuele omheining: dankzij de virtuele omheining functie zul je meteen een bericht of melding krijgen op het moment dat je hond of kat het vooraf ingestelde veilige gebied verlaat.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: wil je graag investeren in een dergelijke GPS halsband dan zul je daar wel een bepaald budget voor moeten vrijmaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Altho Animal Care Diervriendelijke anti blafband Honden halsband

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze diervriendelijke anti blafband die jou wordt aangeboden door Altho Animal Care. De verstelbare halsband blijkt voornamelijk uit duurzaam kunststof te zijn vervaardigd en kun je makkelijk aan- en uittrekken door middel van een kliksysteem. Doordat hij overigens verstelbaar is in lengte, kan hij gebruikt worden voor kleine tot middelgrote en grote honden(rassen).

Bovendien hoef je je nooit zorgen te maken indien het plots begint te regenen of je hond zich in het zwembad werpt aangezien de band 100% waterproof is. Verder is hij betrouwbaar én diervriendelijk en enkel gericht om het onophoudelijke geblaf van je viervoeter af te leren. Zodra je hond dus begint te blaffen, treedt de halsband in werking door een korte pieptoon of trilling af te geven. Blijft je hond blaffen dan wordt de pieptoon iets langer aangehouden alsook iets luider tot maximaal nivel 7. Bij nivel 7 zal de halsband vervolgens 75 seconden uitschakelen zodat je hond er niet door gaat stressen.

We zien dat klanten tot op heden alleen maar positieve reacties hebben geplaatst en duidelijk tevreden zijn over de kwaliteit, de stevigheid en het design van deze unieke hondenhalsband. Besef wel dat het geen antistress hondenhalsband betreft.

 

Voordelen:

Voeding: de hondenhalsband werkt op basis van een stel krachtige batterijen die op het moment van aankoop worden meegeleverd.

Doeltreffend: de halsband is bedoeld om het onophoudelijke geblaf van je hond te beeindigen door hem te corrigeren met behulp van een pieptoon dan wel korte vibratie.

Kwaliteit: tot op heden zijn werkelijk alle klanten overtuigd van de aangeboden kwaliteit en beoordelen het product met de volle 5 sterren.

 

Nadelen:

Geen antistress hondenhalsband: indien je op zoek mocht zijn naar een antistress hondenhalsband dan is dit exemplaar niet meteen het meest geschikte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenhalsbanden Koopgids

 

Eén of meer honden is huis betekent dat je niet alleen moet instaan voor voedsel en fris water maar ook voor plezier en een gezonde portie dagelijkse beweging. Wat dat laatste betreft, kun je dus maar beter tijdig op zoek naar een kwalitatieve hondenhalsband. Het ruime gamma aan soorten, materialen, formaten, kleuren en prijzen kan wel eens overrompelend werken. Het is daarom een goede aanbeveling om de bijbehorende koopgids hieronder even grondig door te nemen alvorens je de verschillende hondenhalsbanden met elkaar gaat vergelijken.

Het type halsband in functie van het doel

Halsbanden kunnen, op basis van hun primaire functies, worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Is de halsband enkel en alleen bedoeld om je hond aan te lijnen tijdens het uitlaten of wandelen, dan kun je opteren voor de klassieke standaard hondenhalsband of de klikhalsband. Wil je naast het aanlijnen ook het trekken bij je hond gaan corrigeren. Dan bestaat de optie voor een sliphalsband of een ketting. Beide halsbanden zullen steviger worden toegetrokken op het moment dat je hond trekt maar enkel de ketting is voorzien van pinnen aan de binnenkant.

Daarnaast bestaat er ook een zogenaamde cooling hondenhalsband die verkoelend kan werken en bijgevolg wordt aanbevolen in de zomerperiode. Indien je hond regelmatig los loopt dan kan een hondenhalsband met bijbehorende GPS tracker wel het overwegen waard zijn. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hoger zal liggen dan een standaard hondenhalsband in eender welk kleurtje.

Tot slot bestaan er nog diverse opvoedingshalsbanden die kunnen gebruikt worden om je hond op heel wat andere punten te corrigeren zoals blaffen en agressief gedrag. Denk bijvoorbeeld maar aan de antiblaf hondenhalsband of de halsband met een elektrische/ vibrerende functie. Houd er rekening mee dat bepaalde hondenhalsbanden in heel wat landen als dierenmishandeling zullen worden beschouwd. Indien je bepaald gedrag bij je hond wilt corrigeren dan is heel veel geduld en eventueel de hulp van een trainer of hondenschool nog altijd het meeste aangewezen.

 

Het verschil tussen een halsband en een tuigje

Naast de verschillende types hondenhalsbanden is er ook een onderscheid merkbaar op het gebied van uitvoering. Zo kun je enerzijds opteren voor een halsband en anderzijds voor een hondentuigje. Welke uitvoering je ook kiest, het blijft vooral een persoonlijke keuze met aandacht voor het welzijn van je trouwe viervoeter.

Zo zorgt een hondenhalsband voor heel wat meer lichaamsvrijheid aangezien deze zich alleen maar rondom de nek van je hond bevindt. Daarnaast is de kans dat je hond ergens blijft haperen ook veel kleiner met een hondenhalsband dan met een tuigje. Echter kan een hondenhalsband wel heel wat schade toebrengen aan de nekwervels, zenuwen en luchtpijp op het moment dat je hond plots heel hard aan de lijn begint te trekken. In het laatste geval opteer je beter voor een hondentuigje.

 

Formaat van de halsband in functie van de leeftijd, het ras en de grootte

Naast het type en de uitvoering zul je evenzeer moeten nadenken over het gepaste formaat. Om het formaat van de hondenhalsband te kunnen bepalen, houd je rekening met het ras, de leeftijd, de grootte en het doel. Zo kies je voor een puppy maar beter een smal en klein hondenhalsbandje uit terwijl een volwassen hond, afhankelijk van het ras, meer gebaat zal zijn met een grote brede halsband.

Om de breedte van de halsband te bepalen, let je bij voorkeur op het ras en de grootte van je hond. Het is vanzelfsprekend dat een Duitse Herder een ander type hondenhalsband zal verlangen dan een klein Teckeltje of Chihuahua hondje. Hoe kleiner het hondje hoe smaller en korter het hondenhalsbandje dient te zijn. In veel gevallen kunnen de kleine hondenhalsbandjes ook perfect voor katten worden gebruikt.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Daarnaast zul je ook heel wat onderscheid kunnen noteren op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten. Zo bestaan de meeste hondenhalsbanden uit duurzaam nylon of kunststof maar je hebt er eveneens die gemaakt zijn uit echt leer of imitatieleer. Sommige hondenhalsbanden worden zelfs bewerkt met bepaalde stofjes en textielen of diamantjes zoals Swarovski steentjes. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

Opties, kenmerken, design en budget

Tot slot bieden sommige hondenhalsbanden net iets meer mogelijkheden en kenmerken die misschien wel een meerwaarde kunnen bieden. Indien je kiest voor een antiblaf of elektrische hondenhalsband dan kan een meegeleverde oplaadbare accu alsook afstandsbediening wel een pluspunt betekenen. Ga je graag en vaak lopen dan kan een hondenhalsband die speciaal ontwikkeld is om te hardlopen een schot in de roos zijn.

Ook het design kan voor sommigen een bepalende factor zijn. Ga je voor een prachtig effen kleurtje of mag het toch wel iets meer zijn? Kies in het laatste geval voor een halsband met print en/ of diamantjes. Uiteraard zal dit alles een bepaalde invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Zo zul je rekening moeten houden met een gemiddeld prijskaartje van ongeveer 25 euro voor een kwalitatieve hondenhalsband. Echter kan de prijs makkelijk oplopen tot wel 150 euro of meer indien je kiest voor een exclusieve halsband met Swarovski steentjes. Aanbiedingen zijn uiteraard altijd mogelijk!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke type halsband is geschikt als je hond trekt?

Vele baasjes zullen het misschien wel herkennen; een hond die trekt tijdens het wandelen. Het trekken kan een gevolg zijn van enthousiasme en opwinding, maar ook van paniek of gewoon het feit dat het nooit werd gecorrigeerd. Toch zijn er heel wat manieren om het trekken aan de leiband te voorkomen. Zo kun je opteren voor een “halti of gentle leader”, een soort van snuitband die je kunt vergelijken met het halster van een paard.

Daarnaast bestaan er ook heel wat tuigjes die je aan de standaard halsband van je hond dient vast te maken. Telkens wanneer je hond dan gaat trekken, wordt hij gelijk weer uit balans gebracht. Echter de beste manier blijft natuurlijk het correct aanleren en opvoeden van je hond eventueel met de hulp van een trainer of hondenschool.

Q2: Welke maat kies je voor de hondenhalsband?

Jammer genoeg kunnen we geen rechtlijnig antwoord bieden op deze vraag aangezien de maat afhankelijk blijkt van diverse factoren. Zo moet je rekening houden met de leeftijd van je hond. Een puppy zal nu eenmaal een kleinere en dunnere halsband nodig hebben dan een volgroeide volwassen hond. Daarnaast moet je ook het ras in acht nemen.

Een Duitse Herder of Labrador zijn grotere rashonden dan een Teckel of Chihuahua waardoor ook de hondenhalsband navenant zal moeten zijn. Op die manier kun je kiezen uit een ruim gamma aan brede, smalle, korte en lange hondenhalsbanden. Veel succes!

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu