6 beste voerbakken voor honden Test van 2024

Laatste update: 23.07.24

 

Beste voerbakken voor honden – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je een nieuwe puppy in huis haalt of als je reeds een trouwe viervoeter hebt, dan is een voerbak één van de essentiële dingen die je nodig hebt om je hond goed te verzorgen. Met een degelijke voerbak kan je dier op de meest comfortabele manier van zijn maaltje genieten. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou geselecteerd met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je zien dat de Beeztees Silliconen Dinerset opstaande randjes heeft waardoor het gemorste water en eten niet op de grond terechtkomen. Daarnaast zou de Blond Amsterdam ook een uitstekende keuze kunnen zijn. Deze mooie voerbak uit aardewerk is bedoeld voor kleine honden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste voerbakken voor honden (Reviews) van 2024 

 

Als je een hond in huis hebt, kun je het best een degelijke hondenvoerbak aanschaffen om je dier zijn dagelijks portie voeding te geven. Ben je op zoek naar een houten voerbak voor de hond? Of gaat je voorkeur uit naar een hondenvoerbak waar jouw dier zijn naam op staat? We kregen de hulp en het advies van enkele hondenbaasjes om deze lijst met 6 topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en kies er dan de beste voerbak voor de hond uit die het dichtst bij al jouw wensen aansluit.

 

1. Beeztees Silliconen Dinerset Voor Honden 

 

De Beeztees dinerset voor honden is het populairste product in onze lijst met toppers. Bovendien is hij tijdelijk in de aanbieding met een vrij goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. 

Deze dubbele voerbak voor honden van Beeztees bestaat uit een siliconen draagvorm waarin 2 roestvrijstalen bakjes zijn geplaatst. Op die manier staan de voerbak en het drinkbakje netjes bij elkaar zodat je hond na het eten onmiddellijk kan drinken. De siliconen vorm is trouwens voorzien van een opstaand randje waardoor gemorst water of voeding niet op de grond terechtkomen.

Daarnaast zijn zowel de draagvorm als de beide bakjes vaatwasmachinebestendig zodat je alles in een handomdraai gereinigd hebt. De dinerset wordt trouwens in verschillende afmetingen aangeboden waardoor je het formaat perfect op jouw hond kunt afstemmen. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de siliconen draagvorm heeft opstaande antimorsrandjes waardoor alles netjes wordt opgevangen en je niet direct moet beginnen schoonmaken.

Maatvoering: deze dinerset meet 40 x 24 cm en heeft de maat large en hij is tevens in andere formaten te verkrijgen.

Materiaal: de 2 hondenvoerbakken zijn vervaardigd uit roestvrijstaal en ze zitten in een siliconen draagvorm waardoor alles één geheel vormt.

Onderhoud: de complete set kan in de vaatwasmachine worden gereinigd zodat je hem dagelijks een rondje kunt laten meedraaien om hem hygiënisch schoon te houden.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: de siliconen draagvorm blijkt voor veel pups aantrekkelijk te zijn om mee te spelen en kapot te bijten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Blond Amsterdam – Dier – Voerbak – Hond – Ø 15.5 cm – porselein

 

De hondenvoerbak van Blond Amsterdam heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij in bijna elk budget past. Deze stenen voerbak heeft een heel mooie glazuurlaag en werd met vrolijke illustraties afgewerkt . 

Door zijn compacte formaat met een doorsnede van 15,5 cm is hij uitermate geschikt om kleine hondenrassen hun dagelijkse voeding te geven. Bovendien wordt hij eveneens in grotere maten verkocht waardoor je voor jouw trouwe vriend zeker het gepaste formaat kunt vinden. 

Deze knappe voerbak is trouwens vaatwasmachinebestendig zodat hij in een mum van tijd schoongemaakt is om je lieveling bij iedere maaltijd een propere etensbak te geven. In de reviews zien we dat deze hondenvoerbak een uitstekende score van 4,9 sterren kreeg. 

 

Voordelen:

Materiaal: de porseleinen voerbak kreeg een glanzende glazuurlaag en is met grappige tekeningen afgewerkt zodat hij meteen voor een vrolijke noot zorgt.

Formaat: de hondenvoerbak van Blond Amsterdam heeft een diameter van 15,5 cm en is daarnaast ook in andere formaten te verkrijgen. 

Gebruiksvriendelijk: doordat deze etensbak gewoon in de vaatwasmachine kan worden geplaatst, heeft je dier steeds een nette bak om uit te eten.

De prijs: dit product heeft de laagste prijs in onze lijst waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: hoewel het aardewerk voor kleine honden minder een probleem blijkt te zijn, is hij voor grote honden te kwetsbaar omdat deze dieren meer kracht hebben en de etensbak zomaar omver kunnen duwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. H-Standaard inclusief Roestvrijstalen voerbakken 

 

De verhoogde voerbak voor de hond van Boon is ideaal wanneer je dier een grote schofthoogte heeft. Deze set bestaat uit een H-vormige staander en 2 roestvrijstalen bakken met een doorsnede van 24 cm waardoor je de ene voor water en de andere voor voeding kunt gebruiken.

Bovendien kan de metalen standaard in hoogte worden versteld zodat je hem precies volgens de grootte van jouw hond kunt instellen. De staander kreeg tevens een beschermende afwerkingslaag en werd aan de onderzijde voorzien van noppen waardoor hij niet aan corrosie onderhevig is.

Daarnaast zijn de hoge voerbakken voor de hond ideaal om dieren met een lange neus comfortabel te laten eten. Beide bakken kunnen trouwens zonder probleem in de afwasmachine worden gereinigd. In de reviews merken we dat de meningen nogal verdeeld zijn en men heeft het dan voornamelijk over de stabiliteit van de staander.

 

Voordelen:

Materiaal: zowel de H-vormige staander als de 2 voerbakken zijn vervaardigd uit roestvrij staal zodat ze gerust buiten kunnen worden gebruikt.

Formaat: deze etensbakken hebben een ruime doorsnede van 24 cm waardoor ze voldoende inhoud hebben om grote honden de voeren.

Instelbaar: de voerbak voor de hond op staander kan in hoogte worden aangepast zodat je hem perfect voor jouw kameraad kunt instellen.

Onderhoud: de hoge etensbakken kunnen in de vaatwasmachine worden geplaatst om ze schoon te maken.

 

Nadelen:

Stabiliteit: enkele klanten zijn van mening dat de staander niet stabiel genoeg is om er een grote kom met water in te hangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Anti schrok voerbak hond – Eat slow live longer 

 

Eat slow wordt door vele hondenbaasjes als het beste merk beschouwd voor voerbakken die je huisdier een rustiger eetpatroon aanleren. De antischrokbak kan in 3 verschillende kleuren worden aangekocht zodat je er zeker eentje kunt vinden die goed bij je interieur past.

Deze etensbak met zijn fleur-de-lis patroon en frisse kleuren is niet alleen mooi om te zien, hij helpt je dier vooral om langzamer te eten waardoor de spijsvertering optimaal verloopt en eventuele maagproblemen worden vermeden. Bovendien is deze kunststof etensbak vervaardigd uit voedselveilige materialen en voorzien van een handige antislipbodem zodat hij stevig op zijn plaats blijft staan. 

Daarnaast kun je hem aankopen met een diameter van 20,5 cm en is hij tevens beschikbaar met een doorsnede van 30 cm om grote honden eten te geven. In de reviews zien we dat deze voerbak van de meeste klanten een uitstekende quotering kreeg.

 

Voordelen:

Gebruik: deze antischrokbak is speciaal ontwikkeld voor honden en katten om ze het schrokken af te leren. Een gulzige eter zal vaak een slechte spijsvertering en maagproblemen hebben.

Design: deze voerbak heeft een middeleeuws fleur-de-lis patroon waardoor hij heel knap staat in een landelijke of moderne keuken.

Materiaal: doordat hij uit voedselveilige kunststof gemaakt is, komt je huisdier niet met schadelijke stoffen in aanraking.

Formaat: hij is in 2 verschillende maten te verkrijgen met doorsnedes van 20,5 en 30 cm waardoor je een gepast formaat voor jouw hond kunt kiezen.

 

Nadelen:

Hoogte: deze antischrokbak is door zijn hoge opstaande randen enkel geschikt voor rassen met een lange snuit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Loving Owner – Voerbak met anti-slip mat – Klein huisdier 

 

Deze dinerset is de ideale vervanging voor de oude voerbak in hout waarmee je hond de volledige keuken vies maakt. De set bestaat een handige antislipmat waarin 2 uitneembare bakken in roestvrijstaal werden verwerkt om je hond water en voeding te geven.

Bovendien heeft de siliconen antislipmat opstaande randjes waardoor het gemorste eten en water netjes op de mat blijven liggen zodat de ganse vloer niet vies wordt. Deze mat kan trouwens net zoals de 2 voerbakken gemakkelijk worden afgespoeld zodat alles terug proper is voor de volgende maaltijd.

Daarnaast zijn deze hittebestendige etensbakjes geschikt voor kleine honden en tevens zijn ze beschikbaar in grotere formaten waardoor je de gepaste etensbak voor jouw trouwe viervoeter kunt uitzoeken. In de reviews kunnen we zien dat de klanten deze dinerset een uitstekende quotering van 4,9 sterren gaven.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de handige antislipmat met opstaande randjes komen gemorste etenswaren en water niet op de grond te liggen.

Formaat: deze dinerset wordt in diverse maten verkocht zodat je er eentje kunt kiezen met een inhoudsmaat die voor jouw hond geschikt is. 

Materiaal: de stevige antislipmat is gemaakt uit silicone en heeft 2 uitsparingen waar de roestvrij stalen etensbakken perfect in passen.

Transporteerbaar: de mat kan gemakkelijk dubbel worden gevouwen zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

 

Nadelen:

De aankoopprijs: de complete dinerset heeft de duurste prijs in onze lijst waardoor hij minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Pets BestFriend – Dubbele Voerbak kat en hond – ergonomisch 

 

Pets BestFriend brengt met deze verhoogde dubbele voerbak de perfecte oplossing om honden op een comfortabele en gezonde manier te laten eten en drinken. Vooral oudere dieren hebben bij deze dinerset baat omdat een verhoogde etensbak voor minder belasting op de gewrichten zorgt en het de spijsvertering bevordert. 

De set bestaat uit een verhoogde metalen standaard met antislipbodem waarop de 2 roestvrij stalen etensbakken met een Easy Turnsysteem kunnen worden vastgedraaid. Bovendien is het mogelijk om de voerbakken tot 15° graden te laten kantelen waardoor hij eveneens geschikt is voor honden met een kleine schofthoogte. 

Verder kunnen de roestvrij stalen voerbakken zonder probleem in de vaatwasmachine worden gestopt om ze te reinigen. Deze dinerset is trouwens geschikt voor kleine tot middelgrote honden. In de reviews zien we dat de mensen tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Materiaal: de volledige set is gemaakt uit hoogwaardig roestvrijstaal waardoor hij heel duurzaam is en best wel tegen een stootje kan. Aan de onderzijde van de standaard werd antislip aangebracht waardoor het geheel niet kan verschuiven.

Gebruiksvoordeel: de 2 etensbakken kunnen tot 15° kantelen zodat kleine hondjes er goed bij kunnen.

Formaat: deze voerbakken hebben voldoende inhoud om kleine tot middelgrote honden hun voer te geven.

Ergonomisch: dankzij de verhoogde standaard en de kantelbare voerbakken is deze set ideaal voor oudere honden of dieren met gewrichtsproblemen. 

 

Nadelen:

Maatserie: deze dinerset wordt slechts in één maat verkocht en bijgevolg moet je voor grote honden een andere uitvoering aanschaffen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voerbakken voor honden Koopgids 

 

Om je trouwe viervoeter zijn dagelijkse portie gezonde voeding te geven, is het een goede aanbeveling om hiervoor een gepaste etensbak aan te schaffen. Je zult tijdens je zoektocht al gauw merken dat er verschillende formaten zijn en dat een voerbak een specifieke vorm kan hebben om je dier tijdens het eten alle comfort te bieden. Neem even rustig de tijd om de diverse mogelijkheden  goed te bekijken. Je kunt trouwens ook de leuke aanbiedingen en promoties in de gaten houden wanneer je de verschillende testen gaat vergelijken.

Waarom een gepaste hondenvoerbak nuttig is

Als je een puppy in huis haalt of je adopteert een vrolijke viervoeter uit het asiel, dan is een degelijke hondenvoerbak een logische aankoop. Echter, het is niet zo evident als het lijkt omdat de lichaamsbouw van het dier best wel een belangrijke rol speelt om de juiste keuze te maken. Doordat een hond meermaals per dag te eten krijgt, heb je een gepaste voerbak nodig zodat je dier ten volle van zijn maaltijd kan genieten zonder dat jij achteraf alles moet gaan schoonmaken.

Een voerbak waarvan de opstaande rand niet hoog genoeg is, zal voor hondenrassen met een lange snuit, een ware frustratie vormen omdat de hond het eten moeilijker te pakken krijgt. Doordat het dier met zijn neus in de voerbak zit, zullen de brokken of natte voeding over de rand worden geduwd waardoor het al snel een boeltje wordt. Voor andere rassen met een korte snoet is het dan weer oncomfortabel en minder evident om uit een voerbak met hoge randen te eten.

 

De verschillende soorten voerbakken de hond

Doordat elke hond zijn specifieke kenmerken heeft, kun je beter eerst even de lichaamsbouw van jouw huisdier bekijken voor je een hondenvoerbak aanschaft. Zo zijn er voerbakken in een standaard voor hondenrassen die extra groot van gestalte zijn. Dit type voerbak kun je bijna altijd in hoogte aanpassen zodat je hem perfect voor jouw hond kunt instellen. Dergelijke voerbakken zijn trouwens stress-reducerend en zorgen ervoor dat de nek minder wordt belast.

Honden met lange oren zullen dan weer baat hebben bij een hondenvoerbak met een hoge taps toelopende rand.  Deze speciale vorm zorgt ervoor dat de oren niet in het voer of water hangen. Vervolgens is er de voerbak met een lage rand voor de hondenrassen met een korte snuit. Deze dieren hebben het vaak al iets moeilijker met ademhalen waardoor een lage voerbak voor minder belasting op de luchtwegen zorgt.

Wanneer je een snelle eter in huis hebt die zijn voeding in no-time naar binnen werkt, dan is de anti-schrokbak de perfecte oplossing om je dier rustiger te laten eten. Deze voerbak heeft patronen of opstakeltjes op de bodem die je dier tot kalmte aanmanen waardoor ze een betere spijvertering en opname van de voedingsstoffen krijgen. Tenslotte is er de voerbak met een hoge rand die perfect is voor honden met een lange snoet omdat ze op die manier gemakkelijker bij het voer kunnen komen.

Het formaat en het materiaal waaruit de voerbak is gemaakt

Het materiaal waaruit de hondenvoerbak is gemaakt, hangt volledig af van wat jouw voorkeuren zijn. De populairste hondenvoerbakken zijn gemaakt uit roestvrijstaal. Deze bakken kunnen gemakkelijk worden gereinigd, zijn vrij stevig en voelen prettig aan als de hond er met zijn snuit tegenaan zit. Daarnaast zijn er de voerbakken in kunststof of plastic die je eveneens eenvoudig kunt reinigen, maar deze zijn minder duurzaam.

Tenslotte zijn er de houten- en aardewerken hondenvoerbakken die door hun kwetsbaarheid eigenlijk enkel voor kleine hondjes geschikt zijn. Qua formaat is het vrij duidelijk dat je bijvoorbeeld voor een Yorkshire geen grote voerbak gaat aankopen. Voor een Staffie of Labrador heb je wel een grote maat nodig omdat deze hondenrassen immers veel groter zijn en bijgevolg ook veel meer voeding nodig hebben. Kies steeds voor een hondenvoerbak volgens de voedingsbehoefte van jouw kameraad.

 

 

 

Veelgestelde vragen  

 

Q1: Hoe groot moet een voerbak voor de hond zijn?

Het formaat van de voerbak hangt vooral af van de grootte van jouw viervoeter. Het is logisch dat je bijvoorbeeld voor een Duitse herder geen minuscuul voerbakje gaat aankopen. De bak moet zeker groot genoeg zijn om een volledige portie voer in te doen die je dier per maaltijd opeet. Je kunt trouwens beter voor een voerbak kiezen die iets groter is, want bij een overvolle etensbak zal het voer al snel in het rond vliegen.

Wanneer je een puppy in huis haalt, kies je best eerst voor een kleine aangepaste kom zodat het diertje zonder problemen bij het voer kan. Als het hondje in de bak moet klimmen om bij het laatste voer te geraken, dan wordt het helemaal een bende.

Q2: Hoe hoog moet de voerbak voor de hond zijn?

Sommige honden hebben een hoge voerbak nodig omdat ze een lange snuit en/of lange oren hebben. Voor deze laatste hondenrassen is een hoge voerbak met een taps toelopende rand ideaal omdat de oren dan niet in het water of in het voer hangen. Voor dieren met een korte neus is een etensbak met een lage rand dan weer de perfecte oplossing. Dit voorkomt dat de luchtwegen door de inspanning extra belast zouden worden.

Je kunt op advies van de dierenarts een voerbak ook hoger plaatsen. Als je hond een medische aandoening heeft, kan een voerbak op hoogte helpen. Hij brengt tevens pijnverlichting bij artrose, een nekhernia of andere gewrichtsproblemen en hij is nuttig wanneer je dier problemen heeft met slikken. De hoogte van de staander kan volgens de schofthoogte van jouw viervoeter worden ingesteld en is dus voor elk dier anders.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu