5 Beste Automatische Voerbakken Test van 2024

Laatste update: 23.07.24

 

Automatische voerbakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je dieren in huis haalt dan weet je natuurlijk dat je daarvoor zult moeten zorgen. Dit wil dus zeggen dat je huisdieren voldoende vers drinkwater moeten hebben maar ook hun dagelijkse portie voedsel moeten krijgen. Met een automatische voerbak hoef jij je daar helemaal geen zorgen meer om te maken. Om het voor jou allemaal iets makkelijker te laten verlopen, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse automatische voerbakken. Zo hebben we gemerkt dat de Petsafe Eatwell op heel wat positieve reacties van de klanten kon rekenen. Bovendien zul je helemaal niet zo duur hoeven te betalen voor dit toestel. Ook met de Staywell Petpod mag je zeker zijn van een duurzaam en degelijk apparaat. Dit toestel werkt op basis van een krachtige digitale klok.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Automatische Voerbakken (Reviews) van 2024

 

Met een druk schema en een hoop aan werkzaamheden is het vaak moeilijk om de huisdieren op tijd te voederen. Voor een dergelijke leefstijl komt een automatische voerbak zeker van pas. Hiermee kan het dier op een bepaalde tijd zelf eten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste automatische voerbak.

 

1. Petsafe Eatwell Automatische voerbak voor vijf maaltijden

 

De Petsafe Eatwell automatische voerbak werkt op batterijen en het geeft voer, snacks en medicijnen de hele dag op het door jou ingestelde tijdstip. Dit product telt 5 bakjes met een timer die aangeeft wanneer welk bakje voer zal geven.

De bakjes zijn vaatwasserbestendig en dit product heeft een eenvoudig te lezen display. In elk bakje kun je droogvoer vullen tot een hoeveelheid van 230 gram wat uitstekend is voor het reguleren van het dieet van jouw huisdier.

Voor de meeste gebruikers van de Petsafe Eastwell is het een top product, want het is handig in gebruik en het is stevig. Het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Anderzijds is het niet geschikt voor grote eters en je krijgt er geen batterijen bij. Ook probeert de kat de voerbak door te schuiven en het is niet duurzaam.

Met de Petsafe Eatwell haal je een degelijke automatische voerbak in huis die helemaal functioneert op basis van krachtige batterijen. Met behulp van deze automatische voerbak hoef je niet te panikeren wanneer je eens een keertje wat later thuis zal zijn. Hieronder kun je een overzicht raadplegen van de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze voerbak is voorzien van maar liefst 5 verschillende bakjes. Door middel van een timer kun je aangeven welk bakje op welk tijdstip moet worden aangeboden.

Onderhoud: bovendien is deze voerbak handig te reinigen. De 5 afzonderlijke bakjes kun je bovendien ook zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen.

Handig in gebruik: de 5 bakjes hebben elk afzonderlijk een volume van 230 gram. Op die manier kun je het eetpatroon van je huisdier in de gaten houden. Verder is er ook een handig display voorzien waarop je alles kunt aflezen.

 

Nadelen:

Geen batterijen: het apparaat werkt op batterijen die je er jammer genoeg niet bij geleverd krijgt.

Niet voor grote eters: deze voerbak is volgens heel wat kopers bijzonder handig maar toch niet zo geschikt voor grote eters. Denk maar aan grote hondenrassen zoals de Duitse herder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. PetSafe Staywell Automatische Voerbak Petpod Stand

 

De Staywell Petpod is een automatische voerbak die werkt aan de hand van een digitale klok. Deze voerbak is geschikt voor kleine honden, kittens en katten. Dit product maakt het mogelijk om jouw huisdieren op een vast tijdstip te voorzien van 2 maaltijden per dag.

Bij jouw afwezigheid kunnen de dieren ook genieten van hun maaltijden, want dit product is gemakkelijk te programmeren aan de hand van de 24 uurs klok met een afleesbaar LCD scherm. Het werkt op batterijen met een indicator die aangeeft wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn.

De meeste gebruikers van de Staywell Petpod geven er goed advies voor, want het heeft een fraai design en het is handig in gebruik. Het is van goede kwaliteit en de bakjes zijn uitneembaar. Het tegendeel is dat het niet beschikt over een koelelement en het is niet geschikt voor zowel nat- als droogvoer.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze automatische voerbak afkomstig van het bekende en misschien wel het populairste merk PetSafe. Doordat dit model net iets compacter is, is het vooral ideaal wanneer je een puppy of een kitten in huis hebt. Ook wanneer je een klein hondenras in huis hebt dan is dit apparaat ideaal.

 

Voordelen:

Werkwijze: deze automatische voerbak van PetSafe functioneert op basis van een handige digitale klok. Op die manier is het mogelijk om je trouwe viervoeter steeds op hetzelfde tijdstip te laten eten.

LCD scherm: het toestel is voorzien van een handige digitaal LCD scherm dat je duidelijk kunt aflezen. Bovendien wordt er een indicatie gegeven op het moment dat je de batterijen dient te vervangen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze automatische voerbak niet geschikt is om te gebruiken voor natvoer.

Geen koelelement: deze automatische voerbak is niet voorzien van een degelijk koelelement.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Catmate C500 Voerautomaat Automatisch 

 

De Catmate C500 automatische voederautomaat met een digitale klok heeft 5 compartimenten die gevuld kunnen worden met maximaal 330 gram aan zowel droog- als natvoer. Via het LCD scherm kun je de tijden wanneer de maaltijden gegeven moeten worden, afzonderlijk instellen per compartiment.

En eenmaal deze zijn ingesteld, kun je alle tijden gezamenlijk aflezen van het scherm. Om het voer vers te houden beschikt dit product over een koelelement. De bakjes en het deksel zijn vaatwasbestendig.

Als je kijkt naar de prijs van dit product dan kun je constateren dat het niet behoort tot de categorie van goedkope automatische voerbakken en dat is te merken aan het aantal reviews dat er hiervoor geplaatst is. Er staat slechts één beoordeling voor dit product en deze gebruiker is blij ermee, want het is stevig en het is gemaakt van een mooi materiaal. Ook heeft het een leuk design.

De Catmate C500 automatische voerbak is werkelijk ideaal voor mensen met een puppy of een kitten in huis. De voerbak is voorzien van maar liefst 5 afzonderlijke bakjes waardoor je de voeding kunt afmeten. Toch is het belangrijk om even de voor- en nadelen van deze handige automatische voerbak te bekijken.

 

Voordelen:

5 compartimenten: de voerbak is voorzien van maar liefst 5 afzonderlijke bakjes. Deze beschikken elk over een maximaal volume van ruim 330 gram. Hierin kun je zowel droogvoer alsook natvoer geven.

Display: het toestel is uitgerust met een degelijk LCD scherm. Hierbij kun je alle informatie ingeven en gemakkelijk op aflezen zonder problemen.

Handig in gebruik: je hoeft helemaal geen schrik te hebben dat het voer slecht zou worden. Het apparaat is namelijk voorzien van een krachtig koelelement. Verder zijn de meeste losse onderdelen ook nog eens vaatwasbestendig.

 

Nadelen:

Vraagprijs: het is niet meteen het apparaat met de laagste prijs en dat zou zeker een struikelblok kunnen zijn voor sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Maelson Feedo 060 Automatische Voerbak Voor Katten En Honden

 

De Maelson Feedo 060 is een stijlvolle en robuuste automatische voerbak voor de kat en hond. Dit product heeft een transparant reservoir, zodat je kunt zien of je droogvoer moet bijvullen of niet.

Het heeft een antislip voet om eventueel glijden en schuiven tegen te gaan. Aan de onderkant heeft het een inkeping, dat maakt dat dit product gemakkelijk van de grond is op te tillen. Deze voerbak is vaatwasserbestendig en gemakkelijk om schoon te houden.

Gelet op de prijsverhouding van dit product dan lijkt het wel een automatische voerbak aanbieding en dat is het, op één punt na, ook voor de twee gebruikers van dit product. Deze personen raden dit product aan, want het is stevig en het is handig in gebruik. Het ziet er mooi uit vanwege het materiaal en het design. Echter is het aan de kleine kant.

Maelson is zeker één van de bekende zoniet het beste merk op het gebied van huisdier spullen. Deze automatische voerbak kun je bovendien zowel voor katten alsook voor honden gebruiken. Dankzij het transparante reservoir weet je meteen of je nog droogvoer dient bij te vullen of juist niet meer.

 

Voordelen:

Antislip voet: het apparaat is voorzien van een degelijke antislip voet. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat het toestel gaat verschuiven.

Handig in gebruik: je zult bovendien ook opmerken dat het apparaat aan de onderkant voorzien is van een handige inkeping. Dit maakt het iets eenvoudiger om de automatische voerbak achteraf van de grond te tillen.

Onderhoud: je mag deze automatische voerbak zonder problemen in de vaatwasser stoppen. Op die manier is het gemakkelijk te onderhouden.

Prijskaartje: in vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst, is deze automatische voerbak voorzien van de laagste prijs.

 

Nadelen:

Formaat: volgens een enkele koper is deze automatische voerbak toch vrij compact. Het had iets groter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Feedomatic Voerapparaat met Voetplaat 8 Kg

 

De Feedomatic automatische voerbak is ideaal als je last hebt van muizen, ratten en of vogels die het voer van jouw dieren opeten. Dit product heeft een inhoud van 8 kg en het gaat pas open als je huisdieren op de kunststof trede gaan staan en het sluit zich ook af als ze klaar zijn met eten en eraf stappen.

De Feedomatic is waterbestendig en gemaakt van kunststof die de kans op schimmelvorming beperkt. Door de vorm van de voerbak en de tussenschotjes kunnen de dieren niet morsen of het voer uit de bak krabbelen. Het gewicht dat nodig is om de voerbak te openen, kan afhankelijk van de diersoort ingesteld worden door de eigenaar met een minimale open gewicht van 250 gram tot 2 kg.

Voor de Feedomatic voerbak staat er nog geen beoordelingen van gebruikers. Het is wel mogelijk dat dit product is aangeschaft, maar dat er nog geen reviews geplaatst zijn.

Indien je er zeker van wilt zijn dat je enkel je kat of je hond het voer kunnen opeten dan kun je eventueel deze Feedomatic automatische voerbak in huis halen. Op die manier krijgen andere dieren zoals bijvoorbeeld muizen geen enkele kans.

 

Voordelen:

Werkwijze: zodra je huisdier op de trede gaat staat dan zul je merken dat er voer vrijkomt. Op het moment dat je huisdier af de trede stapt, dan is er geen voer meer beschikbaar.

Inhoud: het toestel is uitgerust met een vrij groot volume van maar liefst 8 kg.

Handig in gebruik: de automatische voerbak is helemaal vervaardigd uit stevig en duurzaam kunststof. Daarnaast is het apparaat ook waterbestendig en daardoor is er minder mogelijkheid om schimmelvorming.

 

Nadelen:

Geen review: sommige kopers kunnen het als een minpuntje zien dat er nog geen online beoordelingen beschikbaar staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automatische voerbakken koopgids

 

Een automatische voerbak is perfect voor mensen die huisdieren hebben maar de hele dag van huis zijn vanwege hun job. Je kunt de voerbak zelf instellen om op bepaalde tijdstippen het voer voor je huisdier te voorzien. Bij het kopen van een automatische voerbak kun je rekening houden met het materiaal waarvan het product is gemaakt, is het geschikt voor verschillende huisdieren, de extra eigenschappen en de prijs.

 

 

Voor welke dieren is de voerbak geschikt?

Als je honden hebt thuis dan wil je natuurlijk een automatische voerbak die geschikt is voor honden en niet voor katten. Er zijn echter ook voerbakken verkrijgbaar die voor beide huisdieren geschikt zijn. Sommige mensen hebben zowel katten als honden thuis en willen liever één voerbak kopen die voor allebei geschikt is.

De grootte van je huisdier heeft ook een invloed. Een voerbak moet afgestemd zijn op de grootte van je dier zodat je de juiste hoeveelheid voedsel in de bakjes kunt plaatsen. Als je niet zeker bent over de grootte dan kun je beter kiezen voor een groter model. Als de voerbak te groot is kun je nog altijd zelf de bakjes minder vullen met voedsel, bij een te kleine voerbak is dit niet mogelijk.

Kies het aantal bakjes waarover de voerbak moet beschikken. Je kunt voerbakken kopen met 4 bakjes om te vullen maar er zijn ook voerbakken die over 6 bakjes beschikken. Je kunt dan zelf kiezen hoe je het product instelt. Je kunt voor één huisdier 4 maaltijden per dag instellen of 3 maaltijden voor 2 huisdieren met een voerbak met 6 bakjes. Let zeker op de mogelijkheden om het product in te stellen wanneer je een voerbak koopt.

 

Materiaal van de voerbak

Een voerbak kan van verschillende soorten materiaal gemaakt zijn. Meestal is een voerbak die gemaakt is van kunststof goedkoper maar kan het ook vlugger kapot gaan. Als je een stevige voerbak wilt dan kun je kiezen voor een model dat gemaakt is van roestvrij staal of aluminium. Deze voerbakken zijn ook geschikt om te reinigen in de vaatwasser dus je moet ze zelf niet wassen.

Een automatische drinkbak beschikt over een waterfilter en zorgt ervoor dat het water altijd vers blijft. Deze zijn meestal gemaakt van kunststof omdat dit materiaal niet kan roesten en makkelijk is om schoon te maken.

Een ander materiaal die gebruikt wordt om voerbakken te maken is keramiek. Keramiek kan niet roesten en heeft een langdurig gebruik, net als kunststof. Metaal is natuurlijk steviger maar voor een drinkbak is dit niet aan te raden.

 

Extra eigenschappen

Bij alle automatische voerbakken is het mogelijk om zelf de frequentie van het voeden in te stellen. Bij voerbakken met 6 bakjes is het mogelijk om slechts 4 te gebruiken als je denkt dat 6 te veel is. Deze voerbakken zijn heel handig voor als je enkele dagen van huis bent, je kunt dan de dagelijkse portie voeding per bakje verdelen en het apparaat instellen dat het elke dag een ander bakje met voeding aanbiedt.

Sommige apparaten beschikken tegenwoordig over een spraakrecorder die je kunt gebruiken om je eigen stem op te nemen. Dit kun je dan laten afspelen op een bepaald tijdstip om je huisdier te roepen naar de voerbak.

Vele voerbakken zijn voorzien van een display die kan gebruikt worden om bepaalde informatie te tonen, meestal wordt dit display gebruikt als klok.

De meeste voerbakken zijn uitgerust met sloten die ervoor zorgen dat je huisdier niet aan den andere vakken van de voerbak kan. Vooral katten zullen proberen om de bak te openen om zo de rest van het voer te kunnen eten. Deze sloten zorgen ervoor dat de bak goed gesloten blijft.

 

 

Prijs van een voerbak

Een automatische voerbak is duurder in de aanschaf dan een gewone voerbak. Dit komt omdat je er zelf minder werk aan hebt, je kunt voedsel in het apparaat plaatsen voor enkele dagen zodat je de bak niet elke dag moet bijvullen.

Je moet ook rekening houden met de bijkomende kosten, sommige automatische drinkbakken sluit je aan op netstroom en zal dus elektriciteit verbruiken. Andere modellen werken op batterijen en je zult dus af en toe nieuwe batterijen moeten kopen.

Als je nog niet zeker bent kun je de voor- en nadelen van een automatische en een gewone voerbak met elkaar vergelijken. Je kunt ook honderden reviews lezen online met vele informatie over automatisch voerbakken en eventuele aanbevelingen.

Als je toch als beslist hebt dan kun je online ook op zoek gaan naar aanbiedingen. De meeste webwinkels bieden een automatische voerbak aan tegen een goedkopere prijs, zelfs met de verzendkosten inbegrepen.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu