9 beste krabpalen Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste krabpalen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je besluit om één of meerdere katten in huis te halen dan is het noodzakelijk om in hun basisbehoeften te voorzien. Aangezien katten van nature uit veel krabben, is een degelijke krabpaal alvast een absolute must. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de verschillende soorten krabpalen. Om het voor jou allemaal al wat makkelijker te maken, hebben we alvast 3 topproducten geselecteerd. Zo zou je onder ander kunnen opteren om voor de Petrebels Krabpaal Maine 90 Cappuccino. Zoals je zult vermoeden, is deze krabpaal maar liefst 90 cm hoog. Echter blijkt de Feandrea Kattenboom XL alvast een meer dan evenwaardig topproduct te zijn. Ideaal voor iets grotere en/ of zwaardere katten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste krabpalen (Reviews) van 2024

 

Kies je voor een krabpaal van Trixie of Tectake? Kies je voor een grote houten krabpaal die voorzien is van heel wat touw of heb je toch liever het gebruik van bijvoorbeeld kokos matten? Is een krabpaal uit natuurlijke materialen duurder of zijn het eerder aanbiedingen? Je hoort het al, heel wat mogelijkheden waardoor de keuze niet makkelijk wordt. Wij hebben daarom 7 topproducten geselecteerd. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en kies er vervolgens de voor jou beste krabpaal uit. Houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Petrebels Krabpaal Maine 90 Cappuccino 40 x 40 x 90 cm

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke krabpaal dan loont het de moeite om dit exemplaar van Petrebels even grondig te bekijken. Omwille van de lage prijs zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope krabpalen kunnen spotten.

Deze eenvoudige doch bijzonder stabiele krabpaal biedt een maximale hoogte aan van maar liefst 90 cm. Dit biedt je katten de mogelijkheid om zich uit te strekken tot maximaal 90 cm. Ideaal voor kleine en middelgrote katten dus. Het is een vrij eenvoudige krabpaal waarbij de verpakking niet alleen een stam maar ook bodemplaat en schroeven telt. Het product is vervaardigd uit een combinatie van pluche en sisal en is afgewerkt in een prachtige cappuccino kleur. Echter zijn er nog tal van andere designs beschikbaar.

Een blik op de online reviews toont aan dat de klanten allemaal tevreden zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Dit wordt beloond met een vrij hoge score van maar liefst 4,8 sterren. Echter is deze krabpaal minder geschikt voor grote en zwaardere raskatten. Denk maar aan de Maine Coone.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken tussen de beste krabpalen. Dit exemplaar wordt jou bovendien aangeboden door Petrebels en wordt misschien wel gekenmerkt door de laagste prijs. Laten we het product even grondig bekijken.

 

Voordelen

Verpakking: je zult meteen kunnen vaststellen dat de verpakking verschillende elementen bevat. Denk maar aan de bevestigingsschroeven, de bodemplaat en de stevige stam.

Formaat: het is een vrij compacte krabpaal die ongeveer 90 cm hoog blijkt te zijn en eenvoudig te verplaatsen is.

Design: de krabpaal is voorzien van een opvallende cappuccino achtige kleur maar kun je echter ook nog in andere neutrale kleuren bekomen.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de vriendelijke prijs.

 

Nadelen

Geen zware katten: heb je grote of zware katten in huis dan is dit product niet meteen een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Feandrea Kattenboom XL Krabpaal 154 cm Klimboom Met Hangmat

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een extra grote krabpaal met alles erop en eraan? Kies dan voor deze unieke katten klimboom die jou wordt aangeboden door Songmics. Je betaalt misschien wel iets meer maar je krijgt er dan ook een echt kattenparadijs voor in de plaats. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit 3 neutrale kleuren en designs.

Deze prachtige katten klimboom is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en comfortabel katoen. Het product is maar liefst 154 cm hoog en 154 cm lang waardoor het ook ideaal is voor zware katten. Deze unieke designkrabpaal biedt maar liefst 3 degelijke en stevige ligplaatsen aan. Verder is het kattenparadijsje afgewerkt met een hangmat, een lekker knus huisje waar je katten zich even in kunnen terugtrekken en heel wat leuke speeltjes.

Je hoeft dus niet meer te vrezen dat je kat aan de meubels of de muren zal krabben want met dit unieke product introduceer je niet alleen verschillende rustplekken maar ook heel wat activiteiten. Ondanks het hoge prijskaartje stellen we vast dat klanten tevreden zijn over het leuke stevige design, de optimale kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

Door te kiezen voor de Feandrea kattenboom kies je niet alleen voor kwaliteit en design maar ook voor een combinatie tussen rust en activiteit. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze krabpaal? Aarzel dan niet en lees gerust even verder.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij grote krabpaal waarvan de hoogte en de lengte ruim 154 cm bedraagt.

Comfort: de krabpaal wordt gekenmerkt door een prachtige leuke hangmat en een knus huisje en maar liefst 3 degelijke ligplekken. Verder worden nog heel wat leuke speeltjes meegeleverd.

 

Nadelen

Prijzig: wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke krabpaal dan lijkt dit product niet meteen een goed idee te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adori Krabpaal Luna 70 x 60 x 178 cm Inclusief hangmat en 5 ligplekken

 

Met de Adori krabpaal kies je niet meteen voor één van de goedkope producten. Je zult er dus toch wel wat meer budget voor moeten voorzien. Echter zul je meteen versteld staan van alle mogelijkheden die de krabpaal te bieden heeft. Zo is het de ideale plek voor je kat om zich even rustig terug te trekken maar is het ook de ideale plek om actief bezig te zijn.

De krabpaal wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van maar liefst 178 cm en is bijgevolg ook geschikt voor grote en zwaardere katten. De bodemplaten en rustplekken zijn afgewerkt met zacht pluche terwijl de stammen met sisal touw bewerkt zijn en dienst doen als uitstekende krabpaal. Het krabmeubel biedt maar liefst 5 ligplekken aan en is niet alleen voorzien van een huisje maar ook van speeltjes en zelfs een hangmat.

Kopers hebben tot op heden alleen maar positief op het product gereageerd en belonen deze krabpaal met een uitstekende score van 4,9 sterren. De moeite waard dus om het even van naderbij te bekijken.

Ben je op zoek naar een krabpaal die niet alleen voldoende beweging en activiteit voorziet maar tevens ook een degelijke rustplaats? Bekijk dan dit product van Adori maar even. Ondanks de hoge prijs, heeft de krabpaal heel wat klanten kunnen overtuigen. Misschien is Adori wel gewoon het beste merk?

 

Voordelen

Slaapplek: het krabmeubel is vast en zeker voorzien van heel wat slaapplaatsen, maar liefst 5 om precies te zijn. Zo kan de kat gebruik maken van de beschikbare hangmat of het gezellige huisje.

Formaat: doordat dit krabmeubel maar liefst 178 cm hoog blijkt te zijn, zou je het ook perfect kunnen gebruiken voor katten die iets groter en zwaarder zijn.

Materiaal: de combinatie van de sisal touwen en het pluche op de slaapplaatsen, zorgt voor een stevige en duurzame krabpaal die alles biedt wat je huisdier nodig heeft.

 

Nadelen

Prijskaartje: ook hier zul je merken dat de prijs toch iets boven het gemiddelde ligt en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. RHRQuality Corner Coon Krabpaal Voor Grote Katten 60 x 45 x 151 cm

 

Door te kiezen voor de RHRQuality krabpaal kies je voor een prachtige krabpaal afgewerkt in neutrale beige tinten, geschikt voor meerdere katten. De krabpaal is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en stevig hout. De 6 beschikbare ligplekken daarentegen zijn afgewerkt met wat pluche dat heel comfortabel en zacht aanvoelt.

De krabpaal is maar liefst 151 cm hoog en ongeveer 151 cm lang. Deze unieke designkrabpaal wordt verder aangevuld met een stevige hangmat en een huisje. Houd er wel rekening mee dat er geen speeltjes worden meegeleverd. De losse onderdelen en beschermhoezen zijn wasbaar en blijven daardoor proper en hygiënisch.

Wanneer we de online reacties bekijken dan stellen we vast dat klanten tevreden zijn over de stevigheid, de gebruiksvriendelijkheid en het prachtige cactus achtige design. Echter zul je toch wel rekening moeten houden met het prijskaartje dat een pak boven het gemiddelde ligt. Dat zou een struikelblok kunnen zijn.

Kies je voor de krabpaal van RHRQuality dan kies je niet alleen voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar duidelijk ook voor design. De crème achtige ietwat beige kleur laat de krabpaal in eender welk interieur perfect tot z’n recht komen. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van hout. De bodemplaat en andere ligplekken zijn voorzien van een laagje comfortabel pluche.

Formaat: zowel de hoogte alsook de lengte van deze krabpaal worden geschat op maar liefst 151 cm.

Toebehoren: deze unieke krabpaal wordt niet alleen geleverd inclusief bodemplaat en stevige stammen maar verder ook met een hangmat en een huisje.

 

Nadelen

Geen speeltje: houd er wel rekening mee dat je zelf nog op zoek zult moeten gaan naar leuke speeltjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TecTake Krabpaal Lilou 120 x 61 x 165 cm – Polyester met pluchen overtrek

 

Deze massieve krabpaal, die jou wordt aangeboden door het bekende merk TecTake, is maar liefst 120 cm lang en ruim 165 cm hoog. Dit maakt de krabpaal ideaal om te gebruiken door meerdere katten en zelfs grote katten kunnen hier aan hun trekken komen. De krabpaal biedt maar liefst 4 degelijke ligplekken aan en is voorzien van een hangmat, een huisje en zelfs enkele leuke speeltjes.

De verpakking telt daarnaast ook het montagemateriaal en een duidelijke handleiding om de krabpaal makkelijk en snel te installeren. De 2 ligkommen zijn ideaal voor je huisdier om even lekker te luieren en het huisje kan een toevluchtsoord zijn om even aan de drukte te ontsnappen. De krabpaal is vooral uit duurzaam polyester vervaardigd en overtrokken met zachte pluche.

We merken dat de meeste kopers duidelijk positief reageren en tevreden zijn met de aankoop van deze krabpaal. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook het design en de gebruiksvriendelijkheid. Houd er wel rekening mee dat de krabpaal niet wasbaar is.

Door te kiezen voor deze TecTake krabpaal kies je voor een product met een maximale afmeting van maar liefst 120 x 61 x 165 cm. Ideaal ook wanneer je meerdere katten in huis hebt rondlopen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de voor- en nadelen hieronder.

 

Voordelen

Comfort: de krabpaal is bijzonder degelijk en voorzien van voldoende uitdaging. Verder kan je huisdier ook genieten van 4 stevige ligplaatsen, een hangmat en zelfs een huisje.

Verpakking: de verpakking omvat natuurlijk niet alleen het montagemateriaal maar wordt verder aangevuld met een duidelijk instructieboekje.

Materiaal: het is een duurzame krabpaal die voor het grootste gedeelte uit stevig polyester bestaat, al dan niet voorzien van een pluchen coating.

 

Nadelen

Niet wasbaar: het is echter wel belangrijk om op voorhand te beseffen dat je de krabpaal helemaal niet kunt wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. RHRQuality Krabpaal Maine Coon Tower plafond voor grote en zware katten

 

Misschien heb je al wel eens van de Maine Coon gehoord. Dat zijn vrij grote en zware raskatten. In dergelijke gevallen is het uiteraard beter om uit te kijken naar een stevige en stabiele krabpaal die belastbaar zijn met het gewicht van grote en zware katten. Deze plafond krabpaal wordt jou aangeboden door het bekende merk RHRQuality en is te bekomen in 2 neutrale kleuren.

Het is een stevige en duurzame krabpaal die vervaardigd is uit een combinatie van degelijke materialen zoals hout en stof. Deze extra grote krabpaal wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 265 cm en een totale hoogte van ruim 265 cm. Het is een echte designkrabpaal die speciaal ontwikkeld is voor grote en/ of zware katten.

De krabpaal is niet alleen voorzien van 4 aangename ligplekken maar beschikt ook over een hangmat en is bovendien in hoogte verstelbaar. Wanneer we de reacties bekijken dan merken we over het algemeen tevreden klanten op. Echter is het volgens één koper toch een heel karwei om de krabpaal te monteren.

Opnieuw hebben we te maken met een krabpaal afkomstig van het bekende, en duidelijk één van de populairste merken RHRQuality. De krabpaal is er eentje om aan het plafond te bevestigen en daardoor geschikt voor grote en/ of zwaardere katten.

 

Voordelen

Formaat: met dit product kies je meteen voor een bijzonder grote krabpaal waarvan zowel de hoogte alsook de lengte maar liefst 265 cm zijn.

Design: je hebt de optie om een keuze te maken uit de 2 beschikbare kleurmogelijkheden.

Gebruiksgemak: het is een degelijke krabpaal die activiteit en beweging goed combineert met rust. Zo zijn er maar liefst 4 slaapplaatsen voorzien en een hangmat. Verder kun je de hoogte aanpassen.9200000110567467

Nadelen

Montage: een blik op de online reviews toont aan dat één klant het toch best wel veel werk vindt om de krabpaal te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Pet Toys Collection Krabpaal voor kat met speelbal en touw

 

Ben je eerder op zoek naar een standaard krabpaal die bovendien betaalbaar is? Dan zou dit exemplaar van Pets Collection misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Deze krabpaal wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 30 x 30 x 35 cm en is, in vergelijking met de andere 6 producten die we besproken hebben, bijzonder compact. Dit kan handig zijn voor kittens en maakt het ook makkelijker om de krabpaal te verplaatsen en/ of mee te nemen.

Deze unieke krabpaal wordt geleverd inclusief een leuke speelbal en touw. Op die manier biedt de krabpaal niet alleen de mogelijkheid om te krabben maar ook om te spelen. Bovendien zorgt de speelbal en het touw ervoor dat de kat tot de krabpaal wordt aangetrokken.

De krabpaal is vervaardigd uit duurzaam kunststof en de bodemplaat is bedekt met zacht pluche. Jammer genoeg stellen we vast dat er nog geen online reacties bij dit product zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over de eventuele gebruikerservaringen. Laat je hier niet meteen door afschrikken!

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke krabpaal van Pets Collection. Ben je benieuwd naar de kenmerkende eigenschappen van dit product? Aarzel dan niet en lees alvast even verder. Hieronder een selectie uit de populairste voor- en nadelen.

 

Voordelen

Formaat: het compacte formaat van 30 x 30 x 35 cm zorgt ervoor dat je deze krabpaal makkelijk kunt verplaatsen en meenemen.

Verpakking: de verpakking telt uiteraard niet alleen een bijzonder stevige krabpaal maar tevens ook een touwtje met speelbal eraan.

Materiaal: het grootste gedeelte van de krabpaal is voorzien van kunststof terwijl de bodemplaat is uitgerust met een pluchen coating.

 

Nadelen

Geen zware of grote katten: houd er rekening mee dat deze krabpaal vooral geschikt is voor kittens en kleine katten van amper 2,5 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Tectake Barney

 

Met de krabpaal van het merk Tectake Barney heb jij een heel paleis voor jouw kat in huis. Dit product is 4 verdiepingen hoog, waarbij de verdiepingen ook nog ligplateaus hebben die in hoogte verschillen.

In totaal is dit product 1,70 meter hoog. Deze krabpaal zorgt voor eindeloos speelplezier en jouw kat kan op zoveel manieren ontspannen met dit product. Het ziet er royaal en heel erg mooi uit door de grijze kleur dat het heeft.

Niet alle gebruikers hebben een goede ervaring met dit product. Voor sommige kopers heeft dit product een slechte kwaliteit, want bepaalde onderdelen gingen al heel snel los. Daarnaast zijn de plateaus waarop de poezen moeten liggen ook klein. Een groot deel van de gebruikers is wel tevreden met dit product, want de kwaliteit is goed en de poezen kunnen zich goed vermaken hiermee.

Een krabpaal is natuurlijk een handige uitvinding wanneer je één of meerdere katten in huis hebt. Dit model is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk TecTake. Heel wat gebruikers beschouwen TecTake ook veruit als het beste merk. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van deze krabpaal grondig bekijken.

 

Voordelen

Verdiepingen: deze krabpaal bestaat uit maar liefst 4 verschillende verdiepingen. Bovendien kun je dan op elke verdiepingen nog een aantal grote of kleine legplateaus opmerken.

Design: deze krabpaal heeft een mooie grijze kleur waardoor deze probleemloos in gelijk welke omgeving past.

 

 

Nadelen

Formaat: deze krabpaal heeft een hoogte van maar liefst 1,70 meter. Je zult dus best wel wat ruimte hoeven te voorzien.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze krabpaal kwalitatief niet zo sterk is. Bepaalde onderdelen zijn ook vrij kwetsbaar en gaan dus snel stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. TecTake Marcel

 

Met de TecTake Marcel krabpaal kunnen jouw katten zich nu eindeloos vermaken in huis. Uniek van dit product is de mooie kattenhangmat en de trap aan de voorkant van dit product. Als je naar deze krabpaal kijkt, dan vallen deze specificaties gelijk op.

Daarnaast zijn er nog drie plateau’s op drie verschillende hoogtes geplaatst. Dit product heeft ook een leuke ligmand en een koker. Het is ook voorzien van een grot, voor het geval het dier zich wil terugtrekken om uit te rusten.

Dit product is een krabpaal aanbieding, want het biedt veel mogelijkheden voor een zachte prijs. Helaas vinden niet alle gebruikers dat dit product van goede kwaliteit is. Voor hen is dit product niet stevig, want het gaat snel stuk en het is niet gemakkelijk om in elkaar te zetten. Voor andere gebruikers is het wel een mooi en stevig product.

Net zoals het eerste toestel is ook deze krabpaal afkomstig van het bekende merk TecTake. In vergelijking met de voorgaande modellen, hoef je voor deze krabpaal best iets meer ruimte te voorzien. Laten we daarom alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit handige toestel.

 

Voordelen

Budget: het heeft misschien niet meteen de laagste prijs maar toch zou deze krabpaal een mooie aanbieding kunnen zijn. Het prijskaartje valt namelijk behoorlijk goed mee.

Comfort: deze krabpaal is niet alleen voorzien van een handige kattenhangmat maar bovendien ook van een degelijk trap. Dit zijn accessoires die je niet bij elke krabpaal zult terugvinden.

Handig in gebruik: het valt meteen op dat de krabpaal uit meerdere verdiepingen bestaat. Verder zijn er nog heel wat leuke ligmanden en zelfs een leuke grot. Zo kan je huisdier zich terugtrekken indien het even rustig wil slapen.

 

Nadelen

Niet stevig: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze krabpaal niet echt stevig is en snel stuk gaat. Dit spreken de andere gebruikers duidelijk tegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krabpalen Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste krabpalen. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om diverse producten te bekijken en deze, op vlak van verschillende factoren, met elkaar te vergelijken. Zo zou je kunnen rekening houden met het type, het formaat, de extra kenmerken, het gewicht en de draagkracht. Aangezien heel veel krabpalen best wel duur zijn, is het een goed idee om eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Het is altijd leuk om met een koopje huiswaarts te keren.

Wat is een krabpaal en het gebruiksgemak

Je zou een krabpaal kunnen omschrijven als een soort van speelgoed dat speciaal voor katten is ontwikkeld. De meest standaard exemplaren bestaan uit een dikke paal die voorzien is van een duurzame laag sisal touw en/ of ruw tapijt. Echter kun je vandaag de dag al heel wat varianten noteren die gebaseerd zijn op dat ene standaard exemplaar. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen tussen diverse soorten krabpalen, vormen, formaten en materialen. Dit maakt de keuze er nou niet bepaald veel makkelijker op.

Toch is het belangrijk om rustig en weloverwogen op zoek te gaan naar de geschikte krabpaal. Katten zijn van nature uit dieren die regelmatig gaan krabben. De redenen waarom ze dit doen zijn heel uiteenlopend. Enerzijds krabben katten zich om hun nagels te onderhouden. Ze kunnen de nagels slijpen en het eventuele vuil verwijderen. Echter is het ook een manier om te ontstressen of om een territorium af te bakenen. Kortom, neem rustig de tijd en dan zul je vroeg of laat de geschikte krabpaal vinden.

 

Het type krabpaal

Zoals reeds vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten krabpalen. We kunnen een onderscheid maken tussen de krabpaal, de krabplank of het krabmeubel. Om te weten welk exemplaar voor jou en je huisdier ideaal is, is het handig om rekening te houden met je kat(ten), je budget en de beschikbare plaats.

Door te kiezen voor de krabpaal kies je uiteraard voor het standaard exemplaar, bestaande uit 1 dikke paal die is afgewerkt met touw of ruw tapijt. Tegenwoordig bestaan er ook al heel wat varianten op die voorzien zijn van meer dan 1 paal, bekleedt met sisal touw of tapijt. Dergelijke krabpalen zijn voorzien van een vriendelijk prijskaartje, compact en makkelijk te plaatsen. Ideaal voor katten die vooral verticaal krabben.

Heb je gemerkt dat je kat vooral geniet van horizontaal krabben en ook steeds op het vloerkleed of aan de grond krabt? Kies dan voor de krabplank. Dergelijk product is een stevige plank waarvan het oppervlak is afgewerkt met ruwe materialen. Ideaal voor je huisdier om zich op uit te leven. Indien je kat zowel verticaal als horizontaal krabt dan lijkt het krabmeubel de beste aanbeveling. Het meubel wordt vaak ook aangevuld met een leuk en knus slaapplekje.

 

Het formaat en de plaatsing van de krabpaal

Eenmaal je beslist hebt welk type krabpaal je wilt aankopen, dan lijkt het aan te raden om even stil te staan bij het formaat. Om het formaat van de krabpaal te bepalen, kun je rekening houden met de beschikbare ruimte en het aantal katten. Waar wil je de krabpaal plaatsen? Hoeveel ruimte heb je ter beschikking? Heb je één kat of heb je meerdere katten?

Indien je bijvoorbeeld over meerdere katten beschikt, dan kun je kiezen voor een krabmeubel. Dergelijke producten zijn vaak groter en beschikken over iets meer draagkracht. Dit maakt het krabmeubel ook geschikt om te gebruiken voor grote raskatten zoals de Maine Coone. Heb je slechts één katje dan volstaat een compact kattenmeubel. Houd hierbij ook rekening met de krabrichting van je kat; verticaal of horizontaal.

Stevigheid, draagkracht en gewicht

Het mag ondertussen wel al duidelijk zijn, dat het belangrijk is om voor een stevige en duurzame krabpaal te kiezen. Het is dus belangrijk dat het product niet kapot gaat zodra je kat er éénmaal aan krabt. Is de bodemplaat van de krabpaal voldoende dik en groot? Is het mogelijk om de palen stevig vast te maken aan de bodemplaat? Indien de krabpaal ook over een plafondplaat beschikt, dan gelden uiteraard dezelfde regels.

Indien je echt grote raskatten hebt of meerdere katten in huis hebt, dan is het een goed idee om uit te kijken naar een krabpaal waarbij verschillende sisalpalen met éénzelfde bodem- of plafondplaat verbonden zijn. Dit komt de stevigheid van de paal ten goede. Verder is het ook handig om hierbij rekening te houden met het gewicht. Zo zal een krabpaal die zwaarder weegt uiteraard stabieler blijven staan en dus steviger zijn.

 

Opties, extra kenmerken en budget

In de zoektocht naar de voor jou beste krabpaal zul je merken dat bepaalde palen over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. Zo kan het een meerwaarde zijn indien de krabpaal voorzien is van een gezellig knus huisje. Ideaal indien je huisdier even de rust wilt opzoeken. Meegeleverde speeltjes en hangmatjes zijn ook altijd een must en bijgevolg meerwaarde. Bedenk of de losse onderdelen van de krabpalen wasbaar zijn en is het mogelijk om de krabpaal in hoogte te verstellen.

Je hoort het al, tal van handige opties die vaak wel een meerwaarde kunnen bieden. Echter zullen ze er ook voor zorgen dat het prijskaartje, in meer of mindere mate zal stijgen. Het is dan ook een goed idee om voor jezelf op voorhand uit te maken waar je precies naar op zoek bent en wat je beschikbare budget is. Indien je twijfelt, kan het handig zijn om de verschillende online reacties van klanten even te bekijken. Veel succes!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe leer je een kat de krabpaal gebruiken?

In eerste instantie is het belangrijk om voor de juiste krabpaal te kiezen. Houd je kat dus goed in de gaten en probeer te zien of je huisdier vooral verticaal of horizontaal krabt. Of misschien wel een combinatie van de beide? Kies vervolgens voor een krabpaal, een krabplank of een krabmeubel indien je kat zowel verticaal als horizontaal krabt. Vervolgens is ook de plaatsing van de krabpaal belangrijk. Heb je gemerkt dat je kat vooral aan in- en uitgangen krabt, plaats de krabpaal dan naast de deur.

Eenmaal je de ideale krabpaal in huis gehaald hebt en deze bovendien ook op de perfecte plaats hebt gezet, kun je je kat leren door deze te gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een bepaald product of spray waardoor de kat tot de krabpaal aangetrokken wordt. Of til de kat zachtjes op en plaats hem of haar bij de krabpaal. Het is belangrijk om niet kwaad te worden en vooral heel veel geduld te tonen.

Q2: Waarom krabt een poes aan de krabpaal?

Er zijn verschillende redenen waarom een kat aan de krabpaal of het krabmeubel krabt. De meest voor de hand liggende reden is het onderhoud van de nagels. Door te krabben kan de kat eventuele loszittende delen en/ of vuil verwijderen. Bovendien is het ook een manier om de nagels te vijlen en scherper te maken.

Echter krabben katten ook om heel wat andere redenen. Zo is het voor hen de ideale manier om hun geur te verspreiden en om die manier het territorium af te bakenen. Verder kan het ook een teken zijn van stress en het feit dat de kat zich niet op z’n gemak voelt of juist van ontspanning. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee.

 

Q3: Hoe hoog moet een krabpaal zijn?

Er bestaan tegenwoordig diverse soorten krabpalen, in allerlei vormen, kleuren en formaten. Algemeen geldt dat een krabpaal minstens zo hoog moet zijn als wanneer de kat zich op haar achterpoten uitstrekt. Zo kun je kiezen voor een kleine krabpaal van maximum 89 cm hoog. Dit kan een aanrader zijn voor kittens en kleine kattensoorten met een maximaal gewicht van 2,5 kilogram. Is de kat groter of heb je meerdere katten, kies dan voor een middelgrote krabpaal.

Een middelgrote krabpaal is minimaal 90 cm hoog en maximaal 149 cm hoog. Ideaal voor katten met een gewicht van ongeveer 4 kilogram. Kies je voor de grote krabpaal dan kies je voor een product met een minimale hoogte van 150 cm. Ideaal voor grote raskatten zoals de Maine Coone. Ook ideaal voor baasjes met meerdere katten in huis.

 

Q4: Waarom een krabpaal

We hebben het al min of meer vermeld bij de tweede vraag. Een krabpaal is een noodzakelijke behoefte voor je kat, die van nature uit gewoon zijn om te krabben. Katten krabben om hun nagels te onderhouden maar ook om hun geur te verspreiden en gewoon om zich even languit te rekken en te strekken. Het kan ook een teken van stress zijn of juist van ontspanning.

Echter is een degelijke krabpaal veel meer dan dat. Katten kunnen heel actief zijn maar vinden het ook leuk om zich ergens hoog in een hoekje even af te zonderen. Een krabpaal biedt die mogelijkheid. Afhankelijk van het type krabpaal dat je aankoopt, kan je kat zich tot op een bepaalde hoogte gaan terugtrekken en misschien is er wel wat extra activiteit voorzien onder de vorm van een hangmat of huisje.

Q5: Hoe maak je een krabpaal?

Het is niet alleen mogelijk om een krabpaal aan te kopen, je kunt deze ook gewoon zelf maken. Bovendien zul je op die manier heel wat extra geld uitsparen. Voor een standaard krabpaal heb je alleen een stevige bodemplank nodig, een dikke paal en wat sisal touw of ruwe kokosmatten. Bedenk op voorhand wat je kat leuk vindt.

Het sisal touw kun je vervolgens rond de dikke houten paal bevestigen en de ruwe kokosmatten kun je eventueel als bedekking van de bodemplank gebruiken. Mag het toch allemaal wat meer zijn? Koop dan eventueel een Ikea kastje aan en bedek het met ruwe kokosmatten en sisal touw. Zo creëer jij het ideale kattenhuisje voor je trouwe huisdier.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu