7 beste vogelkooien Test Van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste vogelkooien – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je dieren in huis haalt dan weet je dat je daarvoor zult moeten zorgen. Kies je voor vogels dan hoef je niet alleen op zoek naar een degelijke bodembedekking en duurzaam voer maar ook naar een stevige vogelkooi. Het assortiment vogelkooien is vandaag de dag bijzonder uitgebreid en daarom willen wij jou helpen met het beste product naar huis te gaan. Zo zou je kunnen kiezen voor de Beeztees Iza 3 voor binnen indien je van plan bent om kleine vogelsoorten aan te kopen. Denk bijvoorbeeld maar aan huisparkieten. Ook de Duvo+ Iza III  zitstok meegeleverd is geschikt voor parkietjes. De kooi is bovendien bijzonder stevig daar deze uit metaal vervaardigd blijkt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste vogelkooien (Reviews) van 2024

 

De beste vogelkooi hoeft niet per sé de duurste te zijn. Er zijn ook heel veel goedkope vogelkooien die meer dan de moeite waard zijn. Of je nu kiest voor een houten kooi, een kooi met standaard of eentje in een robuuste zwarte kleur; heeft vooral te maken met je persoonlijke smaak. We hebben alvast 5 topproducten geselecteerd. Neem rustig de tijd om de opties te bekijken en bestudeer ook even het advies van klanten, vermeld in de talrijke online reviews.

 

 

1. Beeztees Iza 3 Open Vogelkooi 59 x 38 x 65 cm Staand voor binnen

 

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende soorten vogelkooien op de markt gebracht. Ben je op zoek naar een staand exemplaar in een stoere zwarte kleur? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van het bekende merk Beeztees alvast even van naderbij te bekijken.

De kooi is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam metaal en kan dan ook best wel tegen een stootje. Met een maximale lengte van ongeveer 59 cm, een breedte van ruim 38 cm en een hoogte van maar liefst 65 cm, is deze vogelkooi voornamelijk geschikt om parkieten in te huisvesten. Wat het onderhoud betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken daar het mogelijk is de opvangbak te verwijderen en schoon te maken.

Op zoek naar een vogelkooi om binnenshuis te plaatsen, bekijk dan zonder twijfel dit exemplaar. De kooi heeft een gemiddelde score van maar liefst 4,9 op 5 sterren gekregen en scoort daarmee behoorlijk hoog in de top 5. Deze unieke kooi wordt aanbevolen vanwege het prachtige design, snelle onderhoud en correcte prijs-kwaliteitverhouding.

Met de Beeztees vogelkooi kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor comfort en gebruiksvriendelijkheid. Het is een duurzame vogelkooi die perfect dienst doet indien je van plan bent om 1 of 2 parkieten te adopteren of aan te kopen. Hieronder een overzicht van de populairste kenmerken.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van de kooi heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam en kwalitatief metaal.

Formaat: je zult merken dat de kooi ruim 59 cm lang is, 38 cm breed en ongeveer 65 cm hoog.

Onderhoud: het is mogelijk om de opvangbak zonder problemen van het traliewerk te verwijderen en deze vervolgens te reinigen.

 

Nadelen

Niet buitenshuis: het is aan te raden om deze kooi bij voorkeur niet buitenshuis te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Duvo+ Vogelkooi Iza III Met badhuisje 59 x 38 x 65 cm zitstok meegeleverd

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een degelijke vogelkooi? Dan lijkt dit exemplaar van Duvo alvast een schot in de roos te zijn. De lage prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een mogelijke aanbieding zou kunnen gaan.

Zowel de onderbak alsook het traliewerk van de kooi zijn vervaardigd uit duurzaam, makkelijk te onderhouden metaal. Zo is het mogelijk om het traliewerk van de onderbak te klikken en de kooi regelmatig schoon te maken. Vervolgens werd de kooi afgewerkt in een prachtige zwarte kleur maar heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een kooi in antraciet of grijs.

Het product is maar liefst 54 cm lang, 38 cm breed en ongeveer 65 cm hoog. De ideale vogelkooi dus voor kleine vogelsoorten zoals de parkiet. Het product wordt geleverd inclusief voerbakje, waterbakje, badhuisje, drinkfontein en zitstok. Klanten reageren dan ook voornamelijk positief alhoewel er een enkele koper van mening is dat de vogelkooi niet zo duurzaam is als verwacht.

Deze vogelkooi van het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk Duvo, mocht alvast niet in het rijtje ontbreken. Of de kooi daarnaast voorzien is van de laagste prijs dat valt natuurlijk nog even af te wachten. Hieronder alvast een opsomming van de voor- en nadelen:

 

Voordelen

Prijskaartje: je zult meteen versteld staan bij het zien van de vriendelijke betaalbare prijs van deze vogelkooi.

Materiaal: ook hier heeft men voornamelijk gekozen om te werken met duurzaam en bijzonder stevig metaal.

Onderhoud: het traliewerk is makkelijk te verwijderen van de onderbak waardoor het onderhoud gelijk een pak makkelijker verloopt.

 

Nadelen

Geen papegaaien: grote vogelsoorten zoals de papegaai zijn jammer genoeg niet geschikt om in deze kooi onder te brengen wegens te compact.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ferplast Giulietta 6 Vogelkooi 81 x 41 x 64 cm Robuust hout

 

Ferplast is een bekend en sterk gewaardeerd merk op het gebied van dierenbenodigdheden. Ben je op zoek naar een krabpaal, vogelkooi of eender wat voor je huisdier, dan zul je dit merk vaker zien verschijnen dan je beseft. Echter hangt er ook een bepaald prijskaartje aan waardoor deze vogelkooi jammer genoeg ook iets duurder is in vergelijking met de vorige 2 producten.

De vogelkooi is hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam robuust hout en vandaar ook de prachtige typische bruine kleur. Met een totale afmeting van 81 cm lang, 41 cm breed en 64 cm hoog zul je toch best wel wat plaats moeten vrijmaken voor deze staande vogelkooi. Geschikt voor kleine vogelsoorten zoals bijvoorbeeld de bekende huisparkieten.

De ideale vogelkooi die bovendien geleverd wordt inclusief tal van handige spulletjes en toebehoren. Denk maar aan voerbakjes, drinkbakjes, een leuke schommel en enkele flexibele zitstokken. Ondanks de hoge prijs reageren klanten voornamelijk positief en zijn er ook heel wat kopers die het product gelijk aanbevelen.

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn dan kun je altijd nog kiezen voor deze unieke vogelkooi die jou wordt aangeboden en geleverd door Ferplast. Ferplast is een vaste waarde in de dierenwereld en garandeert niet alleen kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar ook een fraai design.

 

Voordelen

Materiaal: in tegenstelling tot de vorige 2 vogelkooien zul je merken dat dit exemplaar voornamelijk uit stevig natuurlijk hout vervaardigd blijkt.

Formaat: de kooi wordt gekenmerkt door een lengte van 81 cm, een breedte van ruim 41 cm en een hoogte van maar liefst 64 cm.

Toebehoren: op het moment van aankoop, krijg je er meteen heel wat spulletjes en accessoires bij zoals bijvoorbeeld een drinkbakje en een voerbakje maar ook enkele zitstokken en een schommel.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg is deze prachtige staande vogelkooi niet voorzien van de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ferplast Vogelkooi Voliere Nota 58 x 82 x 166 cm Met Accessoires

 

Net zoals het vorige product wordt ook deze vogelkooi jou aangeboden door het bekende merk Ferplast. Voor deze prachtige vogelkooi op wieltjes inclusief tal van praktische hulpstukken en accessoires zul je uiteraard heel wat budget moeten voorzien. Het is dus niet gelijk één van de goedkope producten uit deze top 5.

De kooi is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en afgewerkt in een prachtige zwart met witte kleur. Het is mogelijk om de onderbak probleemloos van het traliewerk te verwijderen zodanig dat het makkelijker wordt om de vogelkooi te reinigen. De lengte van de kooi wordt geschat op 58 cm, de breedte op ruim 82 cm en de hoogte maar liefst 166 cm.

Deze unieke staande vogelkooi om binnenshuis te plaatsen, is daarmee voldoende groot om meerdere vogelsoorten in te huisvesten. Denk maar aan parkieten of kleine papegaai soorten. Klanten zijn niet alleen overtuigd van het fraaie design maar geven daarnaast ook een positief advies over de duurzaamheid en het makkelijke onderhoud.

En opnieuw hebben we te maken met een vogelkooi afkomstig van het bekende merk Ferplast. Dit doet vermoeden dat Ferplast wel eens één van de populairste merken op het gebied van vogelkooien zou kunnen zijn. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral verder.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze uitzonderlijk prachtige vogelkooi heeft men voornamelijk gewerkt met de positieve eigenschappen van kunststof.

Onderhoud: het is mogelijk om de opvangbak snel en probleemloos van het traliewerk af te klikken wat bijdraagt aan het onderhoud.

Formaat: deze unieke vogelkooi is ongeveer 58 cm lang, 82 cm breed en ruim 166 cm hoog.

 

Nadelen

Prijskaartje: ook hier zul je merken dat het prijskaartje toch wel iets boven het gemiddelde uitsteekt en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. MPS Daisy Vogelkooi Met standaard 56,6 x 36,3 x 127 cm

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze prachtige vogelkooi van MPS inclusief standaard. In tegenstelling tot het vorige product lijkt het hier wel gelijk om een koopje te gaan. De moeite waard dus om de kooi toch maar even onder de loep te nemen.

De kooi inclusief standaard wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 56,5 x 36,3 x 127 cm en is daarbij behoorlijk groot. De aanwezigheid van de schuiflade die zich in de onderbak van de kooi bevindt, maakt het mogelijk om de vogelkooi makkelijk en snel te reinigen.

De levering van deze prachtige kooi omvat tevens ook heel wat hulpstukken en accessoires. Denk maar aan voerbakjes, waterbakjes en enkele flexibele zitstokken. Die maken de vogelkooi gelijk gebruiksklaar. Een blik op de online reviews toont aan dat het hier wel degelijk om een topproduct gaat. Werkelijk alle klanten hebben unaniem een maximumscore van 5 sterren uitgereikt. Echter is het mogelijk dat het opvallende design niet voor iedereen een schot in de roos zal zijn.

Tenslotte kun je altijd nog opteren om te kiezen voor deze unieke vogelkooi die jou wordt aangeboden door het, al dan niet bekende merk MPS. Ben je benieuwd of deze kooi al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen? Bekijk dan zeker het overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen:

 

Voordelen

Formaat: het maximale formaat van de kooi wordt geschat op ruim 56,5 x 36,5 x 127 cm.

Schuiflade: deze vogelkooi is uitgerust met een makkelijk te verwijderen schuiflade die bovendien bijdraagt aan het onderhoud van de vogelkooi.

Prijskaartje: indien je niet gelijk heel wat geld wilt spenderen aan een degelijke vogelkooi dan lijkt dit exemplaar alvast een schot in de roos.

 

Nadelen

Design: het design en de gebruikte kleuren zijn echter wel bijzonder opvallend en daardoor misschien niet voor iedereen geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Wildlife Garden Rood

 

Deze houten vogelkooi is eigenlijk ook een soort voederhuisje. Het is gemaakt uit hout en je kunt kiezen uit maar liefst 10 verschillende kleuren. Zo kies jij het huisje dat je het mooiste vindt.

Het huisje is echt wel geschikt om het in de tuin een leuk plaatsje te geven. Zo kun jij het als voederhuisje gebruiken in de winterperiode of als nestkastje zodra de lente begint. Het is ideaal voor kleine vogelsoorten zoals musjes en roodborstjes.

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over dit product. Ze geven dan ook een positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding ervan. Daarnaast vindt de meerderheid dat het een duurzaam product is dat ook nog eens heel handig te gebruiken is.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke vogelkooi. Eigenlijk zouden we het ook kunnen omschrijven als een soort vogelhuisje dat speciaal ontworpen is om buitenshuis te plaatsen. Extra handig in de winter zodanig dat vogeltjes even kunnen schuilen en uitrusten.

 

Voordelen

Materiaal: het vogelhuisje is volledig vervaardigd uit bijzonder degelijk en natuurlijk hout.

Design: het is eigenlijk meer een prachtig voederhuisje dat bovendien te verkrijgen is in meerdere vrolijke en elegante kleuren.

Gebruiksgemak: het vogelhuisje is bijzonder eenvoudig om te installeren en biedt vooral kleine vogeltjes zoals roodborstjes en dergelijke, een praktisch onderkomen in de winter.

 

Nadelen

Prijskaartje: tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties bij het product geplaatst. Echter is het mogelijk dat de prijs misschien voor sommigen een struikelblok blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Ferplast Regina Assorti

 

Deze Ferplast vogelkooi zou zeker deel kunnen uitmaken van de goedkope vogelkooien als je de prijs bekijkt. Deze witte kooi is gemaakt uit een combinatie van metaal met kunststof en ziet er heel stijlvol uit.

Het is een ronde, eerder kleine kooi die echt geschikt is om kleine vogelsoorten zoals parkieten in te plaatsen. Er is een uitneembare schuiflade voorzien waardoor je de kooi gemakkelijk kunt schoonmaken. Het is ook mogelijk om de kooi in een blauwe kleur te bestellen. Je kunt dus zelf kiezen wat je het mooiste vindt.

Op dit moment zijn er nog maar 3 reacties bij dit product geschreven. Toch vinden de meeste kopers het een handig product dat ook nog eens heel duurzaam is. De kooi beschikt ook over een goede kwaliteit. Dit alles in combinatie met het fraaie design doet ons vermoeden dat dit wel eens een vogelkooi aanbieding zou kunnen zijn.

Tenslotte is er dan nog de optie om te kiezen voor de vogelkooi van het bekende merk Ferplast. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, kan het handig zijn om de voor- en nadelen even grondig te bekijken. Wij hebben die voor jou al even op een rijtje geplaatst.

 

Voordelen

Kostenplaatje: indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke vogelkooi of wanneer je over een beperkt budget beschikt, dan is dit product werkelijk ideaal.

Materiaal: de combinatie van verschillende materiaalsoorten zoals kunststof en stevig metaal zorgen voor een duurzame en prachtige vogelkooi.

Onderhoud: het is mogelijk om de schuiflade er zonder problemen uit te nemen en deze makkelijk en snel schoon te maken.

Formaat: de vogelkooi is veeleer compact en daardoor makkelijk te verplaatsen en op te tillen.

 

Nadelen

Geen papegaaien: indien je graag één of meer papegaaien aankoopt dan is deze vogelkooi jammer genoeg net iets te klein.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vogelkooien Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk een keuze te moeten maken tussen de diverse soorten vogelkooien. Kies je voor een vogelkooi met of zonder staander? En wat met het formaat en de gebruikte materiaalsoorten? En welke onderverdeling wens je te gebruiken? Kortom, het lijkt ons een goede aanbeveling om deze koopgids grondig door te nemen alvorens je de verschillende vogelkooien gaat vergelijken. Ga eventuele promoties en/ of leuke aanbiedingen alvast niet langer uit de weg.

Wat is een vogelkooi en het gebruiksgemak

Een vogelkooi, door sommigen ook wel eens volière genoemd, is stevig en duurzaam onderkomen indien je besluit vogels aan te kopen of te adopteren. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste kooi aan te schaffen. Houd rekening met de vogels die je adopteert of koopt en hun basisbehoeften en benodigdheden. Zo zullen de behoeften van een papegaai er misschien net iets anders uitzien dan die van een parkiet.

De zoektocht zal aantonen dat er wel degelijk een grote verscheidenheid te bespeuren valt tussen de verschillende kooien. Ook op het gebied van formaat en gebruikte materialen zul je heel wat knopen moeten doorhakken. Wil je de kooi ergens binnenshuis een plekje geven of toch liever buitenshuis? Zorg er in dat laatste geval voor dat de materialen gelijk weersbestendig zijn. Wees tevens aandachtig voor de behoeften van de dieren. Zorg dat ze hun vleugels kunnen uitslaan en dat er voldoende speelgelegenheid voorzien is.

 

Het type kooi

We hebben het al min of meer even aangegeven maar er bestaan wel degelijke diverse soorten vogelkooien. Zo kun je kiezen voor een vogelkooi die voorzien is van een staander. Dergelijke exemplaren zijn niet alleen bijzonder stevig maar ook heel erg duurzaam. Bovendien behoort de vogelkooi met staander tot de meest populaire mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat je wel iets meer ruimte zult moeten voorzien en dat het prijskaartje misschien een tikkeltje hoger zal liggen.

Echter bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vogelkooi zonder staander. Zo heb je heel wat compacte vogelkooien die je makkelijk op de vloer, de tafel of een ander meubelstuk kunt plaatsen. Verder kun je altijd nog kiezen voor een hangende vogelkooi of een combinatie tussen een staande en hangende vogelkooi. In dat laatste geval kies je voor een vogelkooi die je zowel vrijstaand zou kunnen plaatsen alsook aan de muur kunt bevestigen.

 

Het formaat

Het is daarnaast ook belangrijk om even stil te staan bij het formaat van de vogelkooi. Algemeen kun je stellen dat een grotere vogelkooi altijd beter is; hoe groter hoe beter dus! Echter kun je bij het bepalen van het formaat van de kooi wel degelijk rekening houden met enkele belangrijke factoren. In eerste instantie moet je letten op de vogelsoort die je in de vogelkooi wilt onderbrengen. Zoals reeds aangehaald is een papegaai veel groter dan bijvoorbeeld een parkiet.

Zorg ervoor dat de kooi voldoende groot is voor de diertjes om hun vleugels regelmatig even uit te slaan. Indien ze ook nog eventjes kunnen vliegen dan is dat zelfs nóg beter. Kies bij voorkeur voor een rechthoekige vogelkooi en niet voor een ovalen of gebogen variant. Een rechthoekige kooi is namelijk makkelijker voor de dieren om de begrenzing te kunnen inschatten.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Je hebt eindelijk het formaat van de kooi bepaalt, dan zul je vaststellen dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de gebruikte materiaalsoorten. Een groot deel van de vogelkooien is vervaardigd uit een duurzame combinatie van enerzijds plastic en anderzijds metaal. Echter kan de combinatie kunststof en metaal ook vaker voorkomen dan je denkt. Hierbij wordt het metaal gebruikt om het traliewerk te vervaardigen, terwijl plastic of kunststof gebruikt worden voor de onderbak. Echter blijken ook kooien uit hout geen uitzondering meer.

De onderverdeling van de vogelkooi, kenmerken en eventuele accessoires

Naast het formaat en de gebruikte materiaalsoorten, raden wij aan om ook even te letten op de onderverdeling van de vogelkooi. Al dan niet inclusief accessoires. We kunnen het niet genoeg herhalen, maar hoe groter de kooi hoe beter. Het is belangrijk dat vogels regelmatig eens hun vleugels kunnen uitslaan.

Zorg daarnaast voor voldoende zitstokken, enkele speeltjes en een degelijke voederbak en drinkbak. Heel veel vogels wassen zich graag en vaak, dus is het een aanbeveling om op zoek te gaan naar een apart bad. Zo kun je bijdragen aan de basisbehoeften van deze diersoort.

 

Budget

Tot slot willen wij nog even de aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje van een degelijke vogelkooi. Gemiddeld zul je moeten rekening houden met een prijskaartje van ongeveer 55 euro. Echter bestaan er ook heel wat vogelkooien die een pak goedkoper of misschien juist iets duurder zijn.

Het prijskaartje kan beïnvloed worden door verschillende factoren zoals bijvoorbeeld het formaat, het type en de gebruikte materialen. Zo zal een grote vogelkooi met staander vaak iets duurder zijn dan een exemplaar dat je aan de wand kunt bevestigen. Bedenk waar je naar op zoek bent en stel op voorhand een budget samen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe kun je de vogelkooi schoonmaken en hoe vaak?

Ben je van plan om vogels te kopen of te adopteren dan hoort daarbij een degelijke vogelkooi. Daarnaast is het belangrijk om de vogelkooi regelmatig schoon te maken en zo goed mogelijk te onderhouden. Het aantal keer dat je de vogelkooi moet verschonen is afhankelijk van verschillende elementen. Staat de vogelkooi binnen in huis of buiten in de open lucht? Heb je slechts 1 vogeltje of zijn het er minstens 10 of meer?

Algemeen wordt aangeraden om het voeder- en drinkbakje van de diertjes dagelijks, bij voorkeur tweemaal per dag, te verschonen. Voorzie de dieren van vers voedsel en drinkwater. Daarnaast ververs je de bodembedekking bij voorkeur tweemaal per week en maak je alle speeltjes en zitstokken met een sponsje en vochtig doekje schoon.

Q2: Waar moet een vogelkooi aan voldoen bij een putter?

Je besluit op zoek te gaan naar een degelijke vogelkooi. Dan zijn er standaard toch wel enkele dingen waarmee je rekening zou moeten houden. Het is nu eenmaal belangrijk om de diertjes zo goed mogelijk te onderhouden en in hun dagelijkse behoeften te voorzien. Kies daarom bij voorkeur voor een kooi die voldoende groot is. Hoe groter hoe liever. Kies, indien mogelijk voor een rechthoekige vogelkooi zodat de diertjes goed de begrenzingen van de kooi kunnen inschatten.

Als bodembedekking lijkt de beste optie schelpenzand te zijn. Kies voor een duurzaam voer waarin alle essentiële voedingsstoffen aanwezig zijn en ververs het drinkwater meermaals per dag. Zorg voor enkele zitstokken, speeltjes en een aparte ruimte waar de vogels hun bad in kunnen nemen.

 

Q3: Welke verf gebruik je het beste bij een vogelkooi?

Ben je niet van plan om een vogelkooi aan te kopen maar wil je er graag zelf eentje maken? Dan kan dat natuurlijk ook. Kies daarom steevast voor duurzame materialen. Indien je de vogelkooi na afloop graag in een nieuw kleurtje wilt steken, dan zul je bijgevolg op zoek moeten gaan naar de perfecte verf.

Om te bepalen welke verf het meest geschikt is om de vogelkooi te schilderen, is het belangrijk om rekening te houden met de gebruikte materialen. Zo zul je heel wat meer mogelijkheden hebben wanneer de vogelkooi uit hout vervaardigd is dan wanneer die uit staal of metaal gemaakt is. Kies bij voorkeur voor een waterachtige verf die diervriendelijk en bijgevolg niet giftig blijkt te zijn.

Q4: Hoe groot moet een vogelkooi zijn voor 2 parkieten?

We hebben het al even vermeld maar hoe groter de vogelkooi hoe beter. Uiteraard zijn er altijd minimale afmetingen waarmee je rekening zou kunnen houden. Zo is een papegaai niet hetzelfde als een duif of parkieten. Ben je dus van plan om 2 parkietjes aan te kopen dan zul je op zoek moeten naar een kooi van minstens 40 bij 35 cm en met een hoogte van minimaal 55 cm.

Het is belangrijk dat de vogelkooi voldoende groot is zodanig dat de diertjes van tijd tot tijd hun vleugels eens kunnen uitslaan. Indien dat niet mogelijk is dan is de vogelkooi jammer genoeg veel te klein. Zorg er daarnaast ook voor dat je kiest voor een rechthoekig exemplaar zodat de dieren in staat zijn om de begrenzingen duidelijk in te stellen.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu