7 beste voerbakken voor kat Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste voerbakken voor kat – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Gizmo 2x Voerbak Kat/Hond kies je voor een stevige voer- én drinkbak van middelgroot formaat die niet alleen door katten maar ook kleine honden kunnen worden gebruikt. Daartegenover staat de Loving Owner voerbak voor katten die meteen opvalt vanwege zijn antislip onderkant. Op die manier blijft het setje stabiel en stevig op de ondergrond staan en hoef je niet te vrezen dat het geheel wegschuift en/ of omvalt. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste voerbakken voor kat (Reviews) van 2024

 

Ben je op zoek naar de beste voerbak voor je kat dan kan de keuze wel eens bemoeilijkt worden door het uitgebreide assortiment. Of je daarbij kiest voor een standaard voerbak voor katten uit keramiek dan wel een speciale antischrok voerbak voor katten, een voerbak voor katten met sensor, een voerbak voor katten met timer of een automatische voerbak voor katten; is en blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 7 toppertjes, inclusief de bijbehorende reviews en het nodige advies. Bekijk de opties even en wie weet ga je wel met een aanbieding of één van de populairste (dubbele) voerbakken voor katten naar huis?

 

1. Gizmo 2x Voerbak Kat Hond (Middelgroot) – 850 ml – Keramische Drink 

 

Net zoals de Alessi voerbakken voor katten behoren ook die van Gizmo tot de populaire en goedkope exemplaren waardoor ze meteen een pak toegankelijker worden bij het grote publiek. Bovendien worden dergelijke voederbakken vaak per 2 stuks geleverd waardoor je zowel een voer- als drinkbak geniet of eventueel 2 aparte voerbakjes indien er meerdere katten in huis aanwezig zijn.

De keramische voerbakken worden geleverd inclusief standaard en kennen een maximale lengte van 16,5 cm aangevuld met een breedte van 16,5 cm en een hoogte van 10,5 cm waardoor de binnendiameter geschat wordt op ongeveer 15,5 cm. Deze dubbele verhoogde voerbak werd vervolgens afgewerkt in een aparte groene kleur die gelukkig niet al te snel vervaagd. Je kunt het geheel met een gerust hartje in de vaatwasmachine plaatsen.

Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn van de gebruikte materialen en de uitstekende kwaliteit, lijkt één koper niet helemaal tevreden. De voornaamste reden hiervoor is dat de katten er jammer genoeg niet helemaal tuk op zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke voerbakken met elk hun bijbehorende standaard.

Materiaal: bij de productie van deze voerbakken heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van keramiek.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken aangezien deze voerbakken makkelijk in de vaatwasmachine mogen worden geplaatst.

 

Nadelen:

Gebruiksgemak: jammer genoeg blijken er toch wel enkele katten te zijn die niet helemaal dol blijken op deze voederbakjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Loving Owner – Voerbak met anti-slip met – Klein huisdier – Voerbak hond en kat

 

De voerbak met bijbehorende antislipmat van Loving Owner blijkt zowel geschikt voor katten als honden. Let wel dat hij met zijn standaard formaat S en diameter van maximaal 14 cm voornamelijk bedoeld is voor kleine huisdieren. Een grote Main Coon kat of een Duitse Herder zullen er dus misschien niets aan hebben.

De antislipmat met de 2 afzonderlijke hittebestendige voerbakken blijkt maar liefst 45 cm lang, 26 cm breed en ruim 4,5 cm hoog. Terwijl de mat uit BPA vrije siliconen bestaat, heeft men voer de voerbakjes gekozen om te werken met roest- én hittebestendig RVS materiaal. 

Een blik op de online reviews toont meteen aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over hun aankoop. Zo wordt onder andere een positief advies gegeven over de kwaliteit, de duurzaamheid, het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: het complete plaatje bestaande uit een antislipmat en 2 voederbakjes kent een maximaal formaat van 45 x 26 x 4,5 cm.

Materiaal: de antislipmat werd vervaardigd uit BPA vrije siliconen terwijl de voederbakjes uit RVS gemaakt zijn. Bovendien zijn de voederbakjes niet alleen roest- maar ook hittebestendig.

Handig in gebruik: de voederbakjes kennen elk een inhoud van 400 ml en kunnen makkelijk worden verwijderd wat het onderhoud aanzienlijk bevordert.

 

Nadelen:

Met naam: ben je bewust op zoek naar een voerbak voor je kat met naam dan is dit setje misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pretty Paws – PP001 – Dubbele Voerbak – Waterbak, Katten Voerbak, Drinkbak 

 

Deze dubbele katten voerbak wordt jou aangeboden door één van de populairste en misschien ook wel beste merken “Pretty Paws” en draagt gebruiksvriendelijkheid en comfort alvast hoog in het vaandel. Dat verklaart gelijk het ergonomische ontwerp van deze dubbele verhoogde voerbak. 

Het complete setje kent hierbij een maximale lengte van 13,5 cm aangevuld met een hoogte van 14 cm en een breedte van maar liefst 27,5 cm. Bovendien rust het geheel op een stevige antislipmat waardoor de dubbele voerbak niet zal omvallen of verschuiven op het moment dat de katten eruit drinken/ eten.

Net zoals het vorige product, blijkt het ook hier mogelijk om de voerbakjes makkelijk te verwijderen wat uiteraard bijdraagt aan het uiteindelijke onderhoud. Hoewel de ovalen voederbakjes hoofdzakelijk positief beoordeeld worden, vindt één klant ze vrij onhandig in gebruik.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: ze zijn misschien niet meteen voorzien van het allerlaagste prijskaartje maar behoren wel degelijk tot de goedkope voederbakjes voor katten.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een dubbele voederbak inclusief bijbehorend antislip onderstel.

Onderhoud: na gebruik kun je de voederbakjes makkelijk verwijderen waarna je ze grondig schoonmaakt en/ of afspoelt.

Materiaal: ze werden vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hard plastic.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zijn de voederbakjes allesbehalve gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bonko Automatische Voerbak Hond, Kat – Kattenbak, 2-in-1 automatische voerbak

 

Met de Bonko kies je gelijk voor een 2-in-1 automatische voerbak bestaande uit een stevig voederbakje aangevuld met een automatische waterbak. Terwijl het voederbakje uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS bestaat, lijkt het waterbakje inclusief fles gemaakt uit een combinatie van plastic en ABS-hars. Bovendien kun je op de plaats van de drinkfles eender welke andere fles plaatsen met een diameter van ongeveer 28 mm, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Bij correct gebruik zul je zien dat het water vrijwel automatisch in het waterbakje wordt geïnjecteerd ongeacht of je zelf thuis bent of niet. Verder zorgt de plastic bodem voor voldoende stevigheid en stabiliteit tijdens het drinken/ eten waardoor je niet hoeft te vrezen dat het hele setje gaat verschuiven of omvallen.

Hoewel één koper wat problemen leek te hebben met de levering, werd het gehele plaatje toch nog positief beloond met een mooie score van 4,7 sterren. Klanten zijn duidelijk tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie waarmee deze automatische voerbak werkt.

 

Voordelen:

Materiaal: de voerbakjes bestaan uit duurzaam RVS terwijl de fles uit plastic gemaakt is en het waterbakje voorzien is van hoogwaardige ABS-hars.

Gebruiksgemak: het betreft een stevige voerbak met automatische waterbak waardoor, weliswaar bij correct gebruik, het water zonder problemen en geheel automatisch in het waterbakje wordt geïnjecteerd.

Onderhoud: het RVS voederbakje kan makkelijk worden verwijderd en gereinigd.

 

Nadelen:

Geen grote honden: hoewel hij zowel door katten alsook kleine en middelgrote honden kan worden gebruikt, is hij voor grote honden niet echt een aanrader.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Surefeed Microchip Pet Feeder – Voerbak – 30 x 23 x 22 cm 

 

Met de Surefeed Microchip Pet Feeder kies je niet meteen voor één van de meeste goedkope en budgetvriendelijke alternatieven uit onze top 7 selectie. De hoge prijs kan weliswaar verklaard worden doordat we hier te maken hebben met een katten voerbak met microchip. 

Zo werkt deze voederbak, die overigens een formaat kent van maximaal 30 x 23 x 22 cm, op basis van 4 krachtige Alkaline C batterijen die jammer genoeg niet worden meegeleverd. Eenmaal voorzien van voeding, dien je de voederbak correct in te stellen door de microchip van je huisdier in te geven. Op die manier zal de voederbak automatisch opengaan wanneer je huisdier honger/ dorst geeft en terug sluiten wanneer dat niet het geval is. Bovendien kunnen er tot wel 32 chipnummers/ penningen in het geheugen worden opgenomen.

De super feeder wordt geleverd inclusief een penning, een enkele grijze voerbak, een dubbele grijze voerbak en een bijbehorend grijs matje. Elk onderdeel kan overigens apart worden bijbesteld in het blauw, roze, groen of grijs. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt niet alleen een enkele en dubbele grijze voerbak maar eveneens een grijs matje en een penning.

Handig in gebruik: de voederbak reageert automatisch op basis van de chip van je huisdier en kan gebruikt worden in combinatie met nat en/ of droog voeren.

Efficiënt: indien je meerdere huisdieren hebt en eentje heeft speciale voeding nodig, dan is dit apparaat uiteraard de best mogelijke aanbeveling.

 

Nadelen:

Voeding: jammer genoeg worden de nodige 4 Alkaline C batterijen niet meegeleverd.

Onhandig: slechts één koper blijkt niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit en ervaart de voederbak als vrij onhandig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Catmate C500 – Voerautomaat – Automatisch – Cat Mate

 

In vergelijking met het vorige product, lijkt deze voederautomaat van Cat Mate gelijk een aanbieding te zijn. Een blik op de online reviews laat gelijk een mooie score van 4,5 sterren zien waarbij klanten onder andere een positief advies geven over de kwaliteit, de stevigheid en het design. Echter vindt een kleine minderheid dit product vrij kwetsbaar wat zich ook laat zien in de persoonlijke meldingen.

De Cat Mate C500 kent een maximale lengte van 29 cm, een breedte van 29 cm en een hoogte van zo’n 9,5 cm verdeeld over 5 gelijke vakjes die elk op hun beurt een aparte maaltijd moeten voorstellen. Deze automatische voederautomaat is eveneens uitgerust met een digitale tijdklok, een bijbehorend digitaal LCD scherm en werkt op basis van 3 AA batterijen. Deze laatste worden jammer genoeg niet meegeleverd.

Dankzij de 2 aanwezige koelelementen wordt het kattenvoer, nat en/ of droog, zo lang mogelijk vers gehouden. Na gebruik kun je zowel de voerbak als het deksel eenvoudig in de vaatwasmachine plaatsen.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt het deksel en de voerbak na gebruik veilig en zonder problemen door de vaatwasmachine onder handen laten nemen.

Koelelement: deze voederautomaat beschikt over 2 aparte koelelementen die het voedsel langer vers moeten houden.

Display: via het aanwezige digitale LCD display wordt het mogelijk om de tijden per afzonderlijke compartiment eigenhandig in te stellen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het voederbakje vrij snel stuk gaat en beschouwt het dan ook als kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Ace Pets – Dubbele Voerbak Kat – Waterbak – Kattenvoerbakjes – Drinkbak Hond & Kat 

 

We sluiten het rijtje af met deze geweldige dubbele katten voerbak jou aangeboden en geleverd door ACE Pets. Zoals je meteen kunt zien, is deze dubbele kantelbare katten voederbak op een verhoog geplaatst waardoor eventuele fysieke klachten bij je huisdier vermeden kunnen worden. De bijbehorende antislipbodem zorgt er tevens voor dat de voer- en drinkbak stabiel op het aanrecht/ op de grond blijven staan.

Deze unieke voederbak, die tevens ook door kleine honden kan worden gebruikt, blijkt bovendien 100% vaatwasbestendig. Je hoeft je dus alvast geen zorgen te maken om het onderhoud na gebruik. Hoewel de voederbak voornamelijk uit stevig plastic bestaat, kan hij best wel tegen een stootje.

Heel wat klanten lijken 100% overtuigd van het unieke design, de stevigheid en de gebruikte materialen. Echter gebiedt de eerlijkheid ons te melden dat een kleine minderheid van de kopers van mening is dat het geheel nogal vrij wankel staat.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt de voederbakjes makkelijk verwijderen en vervolgens door de vaatwasmachine onder handen laten nemen.

Gebruiksgemak: doordat de voederbakjes lichtjes gekanteld worden en eveneens op een verhoog staan, kunnen eventuele fysieke klachten tijdens/ na het eten bij je huisdier worden aangepakt en/ of vermeden.

Design: het geheel wordt gekenmerkt door een tijdloos en modern wit met transparant design.

 

Nadelen:

Wankel: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het geheel vrij onstabiel staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voerbakken voor kat Koopgids

 

Het ruime assortiment aan katten voerbakken gebiedt ons aandachtig te zijn voor bepaalde kenmerkende eigenschappen. Zo kan het handig zijn om te focussen op het type, het formaat, de gebruikte materiaalsoorten en de eventuele extra kenmerken. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende voerbakjes en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van katten voerbakken

Neem je de adoptie van 1 of meerdere katjes in overweging? Of heb je ondertussen wel al enkele katjes bij je thuis rondlopen? Dan zul je alvast op de hoogte zijn van hun noden en behoeften waarvan voedsel, vers drinkwater, een kattenbak, een krabpaal en eventueel enkele speeltjes alvast een belangrijk onderdeel van uitmaken. Echter, lijkt op vlak van de voerbakjes het assortiment de laatste tijd behoorlijk uitgebreid, wat bij heel wat kattenbaasjes wel eens voor stress durft te zorgen.

Een degelijke voederbak is uiteraard geen overbodige luxe aangezien je huisdier er dagelijks meerdere malen mee in contact zal komen. Houd bij de keuze van een bepaalde voerbak vooral rekening met de behoeften van je dieren. Sommige katten vinden bepaalde materialen zoals keramiek of kunststof maar niets, terwijl het anderen dan weer weinig uitmaakt. Daarnaast kan een dubbele voerbak of een voerbak op een verhoogje eveneens een meerwaarde betekenen.

 

Het type voerbak in functie van het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar het geschikte voederbakje voor je kat(ten), kun je in eerste instantie rekening houden met het gebruiksgemak. Zo kan een voederbakje met een minimale hellingsgraad van 15% of een exemplaar op een verhoogje alvast bijdragen aan een gezonder eetpatroon en bevorderlijke spijsvertering. Een verhoogd voederbakje levert namelijk minder spijsverterings- en bijgevolg eventuele maagproblemen op bij je huisdier.

Daarnaast kun je ook opteren voor een dubbele voerbak die, zoals de naam doet vermoeden, bestaat uit 2 afzonderlijke voederbakjes. Zo kun je 1 van de bakjes gebruiken voor droog of nat voer en het andere bijvoorbeeld als drinkbakje integreren. 

En mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn, zonder dat budget daarbij een storende factor wordt, dan zou je kunnen kiezen voor een automatisch voederbakje of eentje dat werkt met behulp van een microchip. Bij de automatische voederbakjes kun je de maaltijden gaan timen zodanig dat je huisdier op vaste tijdstippen en met een bepaalde regelmaat eet. 

De voederbakjes met microchip reageren dan weer op basis van een vooraf ingestelde microchip. Dat kan vooral handig zijn indien je meerdere katten hebt waarvan er bijvoorbeeld slechts eentje een speciale voeding nodig heeft. Door de chip van de kat in het geheugen van het voederbakje in te stellen, zal er vervolgens enkel voedsel aangeboden worden op het moment dat de kat met de desbetreffende chip voor het apparaat komt te staan.

 

Het formaat en de gebruikte materialen

De meeste voederbakjes, afhankelijk van hun functie en mogelijkheden, zullen gekenmerkt worden door een vrij compact en relatief licht gewicht ontwerp waarvan de gemiddelde inhoud zo’n 400 ml bedraagt. Echter, als je meerdere katten en/ of honden hebt rondlopen, kun je opteren voor een iets grotere voederbak. Bovendien kunnen de meeste katten voerbakjes ook door honden worden gebruikt en vice versa.

Naast het formaat kan er eveneens een onderscheid worden genoteerd op het gebied van de gebruikte materialen. Zo werden er alvast heel wat voederbakjes uit duurzaam keramiek vervaardigd maar bestaat ook de optie tot onder andere siliconen, glas, aardewerk, kunststof en metaal.

Extra kenmerken, mogelijkheden en punten van aandacht

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op enkele, misschien wel belangrijke, aandachtspunten. Bedenk of de voederbakjes makkelijk te onderhouden zijn en of ze eventueel in de vaatwasmachine kunnen worden gestopt. Daarnaast kan het handig zijn indien het voederbakje voorzien is van een antislipmat waarmee verhinderd wordt dat het setje gaat omvallen of wegschuiven. Houd er wel rekening mee dat dit een bepaalde invloed zal hebben op het prijskaartje.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu