Beste vissenkom

Laatste update: 18.04.24

 

Vissenkommen test van 2024

 

Een vissenkom is niet enkel ideaal wanneer je graag vissen wilt kweken maar ook gewoon als decoratie. Een vissenkom kan namelijk een echte blikvanger zijn en zorgen voor heel wat rustige en gezellige sfeer in huis. We zijn dan ook alvast even op zoek gegaan naar de 3 beste vissenkommen die er momenteel op de markt gebracht zijn. Zo behoort de SuperFish Aqua 70 zeker en vast tot de top 3. Bovendien krijg je op het moment van aankoop ook heel wat handige hulpstukken zoals, een thermometer, vissenvoer en een handig schepnetje meegeleverd. Met de Umbra Fishhotel vissenkom haal je zeker en vast een meer dan waardig alternatief in huis. Indien je op zoek bent naar een vissenkom met een strak en modern design dan is dit model helemaal waar jij naar op zoek bent.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

 

Vissenkom reviews – top 4

 

 

Ben jij iemand die ervan houdt om met vissen bezig te zijn en wil jij graag ook een paar hebben om te kweken. Dan kun je het best een vissenkom aanschaffen. Met dit product kun je op een simpele manier jouw woonkamer een mooie uitstraling geven. Een leuke bezigheid voor het dagelijkse leven en ook een blikvanger voor bezoekers. Bekijk de opties hieronder voor de beste vissenkom.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. SuperFish Aqua 70

 

Met de Aqua 70 LED tropical aquarium creëer jij een feest voor het oog. Dit mooie product heeft een geweldige uitstraling en is voorzien van een energiezuinige 8 watt led verlichting.

Het aquarium komt met een Aqua-Flow 200 binnenfilter, die voorzien is van een Easy Clean Click systeem. Hiermee kunt u op een snelle en eenvoudige manier de filtercassette reinigen en vervangen. Met de Eco Heater 100 Watt verwarmer wordt er gezorgd voor een nauwkeurige temperatuurregeling. Daarnaast krijg je ook nog een thermometer, schepnet, voer, Colombo Aqua Start en Colombo Bacto Start meegeleverd.

Gezien de prijs behoort dit product niet tot de categorie van goedkope vissenkommen. Ondanks de hoge prijs van dit product, zijn er toch bijna alleen positieve beoordelingen geplaatst ervoor. De gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Een gebruiker geeft aan dat dit product onhandig in gebruik is.

Superfish is een zeer bekend merk als het gaat om vissenkommen en andere handige spulletjes voor iedereen die vissen wilt kweken. Uit de vele overwegend positieve reacties durven we stellen dat het voor heel wat mensen veruit het populairste en beste merk is. Toch zul je voor deze vissenkom best iets meer budget voorzien.

 

Voordelen:

Inhoud: de vissenkom is volledig uit heel stevig en duurzaam glas gemaakt en heeft een inhoud van maar liefst 70 liter.

Handig in gebruik: de vissenkom is voorzien van LED verlichting en beschikt ook over verwarming. Verder krijg je er bij de aankoop ook een thermometer en zelfs een handig schepnetje bij.

 

Nadelen:

Filter: volgens één enkele gebruiker was de meegeleverde filter meer geschikt voor een vissenkom van 100 tot 200 liter en dus veel te groot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Umbra Fishhotel

 

De Umbra Fishhotel vissenkom is echt voor mensen die smaak hebben en van stijl houden. Dit product is in een oogopslag een blikvanger en heeft een apart design.

Daarnaast zijn jouw vissen voorzien van een luxe omgeving, namelijk een vissenhotel. Dit product is gemaakt van een glazen kom met een omhulsel dat van kunststof is. Om dit product schoon te maken moet je het omhulsel eraf halen en de glazen kom wassen. Door de vierkante glazen, kun je naar binnen kijken en je vissen in de gaten houden. Dit product kan gestapeld worden.

Voor dit product staan er tot nu toe twee beoordelingen geschreven. Beide kopers zijn tevreden met dit product en vinden dat het top is. Dit product heeft ook een leuk en fraai design. Het valt gelijk op bij de bezoekers en de vissen vinden het ook leuk.

Met de vissenkom van het merk Umbra haal je niet alleen een handig aquarium in huis maar het is ook zeker een blikvanger. De witte kleur en het strakke design zorgen ervoor dat deze vissenkom werkelijk ideaal zou staan in een modern en strak interieur. Bovendien is het product helemaal niet zo duur in vergelijking met het voorgaande product.

 

Voordelen:

Formaat: de vissenkom heeft een totale afmeting van 19 x 19 x 20 cm en beschikt over een inhoud van ongeveer 5 liter. Het aquarium is dus hoofdzakelijk geschikt voor kleinere vissoorten die gehouden worden in nano aquariums.

Materiaal: de buitenkant van het aquarium is volledig gemaakt uit heel stevig en duurzaam kunststof. Aan de binnenkant van het toestel is het aquarium afgewerkt met glazen wanden.

Onderhoud: het is mogelijk om de vissenkom uit elkaar te halen en dit maakt het onderhoud ook veel eenvoudiger.

Handig in gebruik: het is mogelijk om de vissenkom te stapelen als je bijvoorbeeld 2 gelijke modellen aankoopt.

 

Nadelen:

Formaat: voor een gebruiker is de vissenkom toch net een tikkeltje te klein.

Onhandig: een kleine minderheid van de kopers vindt de vissenkom er wel heel mooi en trendy uitzien maar iets te onhandig om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Superfish Aquariumset

 

Met de Superfish Aquariumset heb je in 1 keer alles wat je nodig hebt als jij graag een aquarium wilt hebben. Het is heel eenvoudig om te gebruiken en is een diervriendelijk alternatief om de traditionele vissenkom te vervangen. Het heeft een mooie achtergrond en zal zeker mooi staan in de ruimte waar je het plaatst.

Dit product is ook eenvoudig te installeren en komt samen met een binnenfilter en thermometer. Een schepnetje, waterbehandeling, speciaal voer en verlichting hoort ook erbij.

Ook voor dit product staat er tot nu toe maar 1 review geschreven. De koper is erg blij met dit product. Het is ook aangeraden voor mensen die van vissen houden en pas beginnen met een aquarium. Het is een heel goede aankoop geweest en de vissen zijn er blij mee. Dit product is een compleet pakket, je hebt alleen nog vissen nodig.

Net zoals het eerste aquarium is ook deze vissenkom afkomstig van het bekende merk Superfish. In vergelijking met het eerste product, is dit model helemaal niet zo duur en daardoor zou het misschien wel eens één van de populairste toestellen uit onze lijst kunnen zijn. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de voor- en nadelen van de vissenkom eens grondig onder de loep te nemen.

 

Voordelen:

Afmeting: het aquarium heeft een afmeting van 22,5 x 35 x 23,5 cm en een capaciteit van maar liefst 20 liter. Daardoor behoort het zeker tot de iets grotere modellen uit onze selectie.

Vissensoort: dit type aquarium is vooral geschikt om goudvissen en verschillende soorten sluierstaarten in onder te brengen.

Gebruiksgemak: het aquarium van Superfish is uitgerust met verlichting en een handige binnenfilter. Verder krijg je er ook nog speciaal voer, een thermometer en een schepnet bij.

Handleiding: in de handleiding wordt heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd hoe het aquarium hoeft gebruikt te worden.

 

Nadelen:

Op dit moment is er nog maar 1 reactie geplaatst. Toch is de koper laaiend enthousiast over de aankoop ervan. Dit maakt het natuurlijk ook voor ons bijzonder lastig om eventuele minpunten aan het product te ontdekken en deze mee te delen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beeztees Aquarium Plastic

 

De Beeztees Aquarium Plastic is een eenvoudig, maar praktisch product. Het is gemaakt van stevig plastic en is transparant. Je kunt dus heel gemakkelijk naar binnen kijken.

Dit is een goedkoop alternatief als je vissen tijdelijk ergens wilt bewaren. Denk maar eraan wanneer jij je aquarium wilt schoonmaken, dan kun jij je vissen hierin plaatsen. Het is te gebruiken als aquarium voor vissen, maar je kunt het ook gebruiken om reptielen te vervoeren. Het heeft een ruime inhoud van 5,6 liter.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een vissenkom aanbieding. Ondanks de lage prijs van dit product, staat er tot nu toe nog geen review geschreven over dit product. Het is mogelijk dat personen dit product wel hebben aangeschaft, maar nog geen gebruikerservaring hebben gedeeld. Op basis hiervan is het moeilijk om een advies te geven voor dit product.

Ben je al lange tijd op zoek naar een leuke vissenkom maar heb je een beperkt budget of wil je gewoon niet zoveel geld hieraan spenderen? Dan kunnen wij jou zeker aanraden dit model van het merk Savic eens aandachtig te bestuderen. Misschien voldoet het wel volledig aan je verwachtingen.

 

Voordelen:

Materiaal: de vissenkom van Savic is volledig gemaakt uit harde duurzame kunststof.

Formaat: het aquarium heeft een totale afmeting van 26 x 17 x 16 cm en behoort daardoor tot de middelgrote modellen. Verder is het mogelijk om te kiezen tussen een inhoud van 5600 ml of eentje van 10300 ml.

Kostenplaatje: wanneer je de prijs van dit aquarium ziet, zul je helemaal versteld staan. In vergelijking met de andere vissenkommen die we in onze lijst hebben opgenomen, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: het aquarium is niet zo heel erg duurzaam en blijkt snel stuk te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vissenkommen koopgids

 

Heb je geen zin om een hond of een kat voor je kind te adopteren? Kies dan voor de gemakkelijkste huisdieren die je kunt hebben: vissen. De vissen hebben natuurlijk een natte leefomgeving nodig en daarvoor kun je een vissenkom aanschaffen. Maar je moet wel rekening houden met enkele belangrijke factoren. Zo moet je kiezen tussen een klassieke vissenkom of een aquarium en de prijs ervan is natuurlijk ook belangrijk. Welke extra’s moeten ze hebben om de leefruimte van de vissen aangenamer te maken?

Vissenkom of aquarium

 

Je kent de gewone vissenkom wel, een glazen bol of vierkant die je vult met water en waar je dan je vissen in doet. Deze producten zijn echter niet aanbevolen om vissen te houden. We leggen even uit waarom.

Ten eerste bieden ze te weinig plaats voor je vissen. Net als bij mensen, groeien vissen mee met de ingewanden, maar omdat ze te weinig plaats hebben groeit het lijf niet mee. Daardoor kunnen de vissen overlijden omdat de ingewanden te hard tegen elkaar gedrukt worden.

Een gewone vissenkom bevat ook te weinig zuurstof in het water. Dit kun je tijdelijk verhelpen door het water regelmatig te verversen maar dan nog krijgen de vissen niet genoeg zuurstof. Je kunt dit ook niet oplossen door enkele waterplantjes in de vissenkom te plaatsen. Wat je nodig hebt is een luchtpomp.

Het water is ook niet van goede kwaliteit omdat de meeste mensen gewoon kraantjeswater gebruiken. Het water moet eerst worden gezuiverd anders is het schadelijk voor de vissen. Ook is het moeilijk om het water in een vissenkom schoon te houden wegens uitwerpselen en voedsel die in het water oplossen. Je hebt een filter nodig om het water lang proper te houden.

Je kunt dit eventueel oplossen door een filter en een luchtpomp te kopen voor je vissenkom of regelmatig het water te verversen, maar een betere aanbeveling is om een aquarium te kopen. Dan ben je zeker dat je vissen in een ruimere omgeving leven en het water zal van zuurstof voorzien worden door de luchtpomp en gereinigd worden met de filter.

 

 

Hoe kun je de leefruimte verbeteren?

 

Je kunt verschillend stappen ondernemen om de leefbaarheid in een vissenkom te verbeteren. Maar we willen toch graag even herhalen dat het beter is om een aquarium te kopen. We bespreken even enkele stappen die de levensduur van jouw vissen kunnen verlengen.

Je kunt een klein pompje kopen die ook over een filter beschikt. Deze zijn al beschikbaar om een inhoud van 20 liter water te filteren. Als je vissenkom kleiner is dan is dit niet geschikt, de meeste vissenkommen hebben een inhoud van slechts 5 liter. Je kunt dan beter enkele bruissteentjes kopen die zorgen voor zuurstof en beweging in het water. Deze helpen een beetje maar hebben natuurlijk niet hetzelfde resultaat als een filterpomp.

Je kunt waterplanten plaatsen in je vissenkom. Het probleem is dat ook deze planten het moeilijker zullen hebben wegens de beperkte ruimte en de beperkte zuurstofaanvoer. Kies eerder voor een klein aquarium die al over en filter beschikt.

Het is beter om wekelijks tussen een vierde en de helft van het water te verversen. Vieze steentjes kun je er beter ook uithalen en even in kokend water leggen om ze schoon te maken. Ook decoratie moet je even reinigen met een borstel. Zo voorkom je algenvorming. Je moet zeker ook het vuil op de bodem van de vissenkom regelmatig verwijderen. We bedoelen hiermee vooral de uitwerpselen van de vissen.

Tijdens het schoonmaken is het belangrijk dat je je vissen in een schone emmer met water uit de vissenkom bewaart. Na het schoonmaken steek je ze best nog niet meteen terug in de vissenkom maar laat je het eerst een uurtje op temperatuur komen.

Gebruik geen chemicaliën om de kom schoon te maken want deze zijn schadelijk voor vissen. Filter het water die je in je vissenkom doet, vooral als het leidingwater is want dit zit vol met schadelijke stoffen voor vissen. Zet je vissenkom nooit in direct zonlicht want dit stimuleert de algengroei.

Prijs van een vissenkom

 

Een vissenkom is goedkoop en het verbruikt natuurlijk geen stroom. Daarom kiezen vele mensen nog altijd voor een gewone vissenkom. Een betere aanbeveling is om je geld uit te geven aan een aquarium. Je hebt er veel minder onderhoud aan omdat de meegeleverde apparaten zoals de filterpomp al het werk voor jou doen.

Je vissen zullen zich beter kunnen ontwikkelen door de betere kwaliteit van het water en de grotere ruimte waarover ze beschikken en dit komt ten goede van de levensduur van je vissen.

Als je toch nog van plan bent om een vissenkom te kopen dan kun je verschillende modellen online vergelijken. Wees wel bereid om veel tijd te verliezen aan onderhoud. Je kunt online interessante aanbiedingen vinden van zowel vissenkommen als aquaria. Wij raden aan om iets meer geld uit te geven aan de laatste optie. Je zult er langer plezier aan hebben.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu