5 beste trainingsmatten voor honden Test van 2024

Laatste update: 27.02.24

 

Beste trainingsmatten voor honden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De komst van een puppy brengt niet alleen heel wat stress en spanning met zich mee maar tevens ook een hele voorbereiding. Zo is het onder meer aangewezen om vanaf dag 1 aandacht te besteden aan de zindelijkheidstraining van je trouwe viervoeter. Om deze sessies zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen, zou je een beroep kunnen doen op de expertise van diverse trainingsmatten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we alvast enkele toppertjes in de kijker. Zo zou je kunnen kiezen voor de Jooba Puppy training pads die – in tegenstelling tot heel wat andere trainingsmatjes – 100% wasbaar én bijgevolg herbruikbaar blijken. Daartegenover staat de Happy Home Trainingsmat die dan weer gekenmerkt wordt door de bijkomende lavendelachtige geur.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste trainingsmatten voor honden (Reviews) van 2024

 

Met een nieuwe pup in huis is een kwalitatieve trainingsmat uiteraard geen overbodige luxe. Of je daarbij opteert voor de bekende Easypets puppy training pads dan wel de trainingsmat van Happy Home of de Petsentials puppy training pads blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Bekijk alvast de 5 toppertjes even inclusief het advies vermeld in de online reviews, alvorens er voor jou de beste trainingsmat voor honden uit te pikken. En wie weet kies je straks wel voor het populairste en beste merk of ga je met een leuke aanbieding dan wel het laagst geprijsde artikel huiswaarts.

 

Training pads puppy

 

1. Jooba Puppy training pads – Wasbare puppy pads 2 Stuks – Hondentoilet – 70x50cm

 

Hoewel de Jooba puppy training pads op het eerste gezicht een pak duurder lijken dan eender welke andere trainingsmat, valt zijn prijskaartje op de lange termijn heus wel mee. Zo telt de verpakking maar liefst 2 afzonderlijke rechthoekige training pads met elk een afmeting van 70 bij 50 cm. Bovendien zijn de pads 100% wasbaar waardoor je ze meermaals na elkaar kunt gebruiken, wat niet het geval is met wegwerp training pads.

De neutrale zwart/ grijze pads werden daarbij vervaardigd uit duurzaam polyester en worden gekenmerkt vanwege hun multifunctionaliteit en optimale absorptievermogen. Zo kun je het matje eveneens in de kennel van je hond leggen, gebruiken na een medische ingreep, aanwenden als praktisch reismatje voor in de auto of gewoon onder de drinkbak van je trouwe viervoeter plaatsen.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, het comfort en de gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Multifunctioneel: de pads staan bekend omwille van hun multifunctionaliteit en kunnen eveneens als reismatje, matje voor in de kennel of onder de drinkbak of na een medische ingreep worden gebruikt.

Verpakking: de verpakking telt 2 afzonderlijke wasbare training pads van 70 bij 50 cm vervaardigd uit duurzaam en vochtabsorberend polyester.

Onderhoud: in tegenstelling tot de bekende wegwerp pads, kun je deze trainingsmatjes zonder problemen wassen waardoor je ze gewoon kunt hergebruiken. Bovendien blijft je pup zijn geur herkennen waardoor hij automatisch naar het matje trekt om zijn behoefte te doen.

Absorberend: in vergelijking met wegwerp pads blijkt het absorptievermogen van deze wasbare training pads maar liefst 5 keer hoger en dit zelfs na veelvuldig wassen.

 

Nadelen:

Geen grote honden: de training pads zijn uitermate geschikt voor jonge pups en/ of kleine tot middel kleine volwassen honden. Voor grote rassen is deze optie minder geschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Happy Home trainingsmat

 

2. Happy Home Trainingsmat Lavendel – Zindelijkstraining – 60 stuks – 60X60 cm

 

Blijf je toch de voorkeur geven aan een wegwerp trainingsmat voor puppy’s? Dan loont het alvast de moeite om de training pads van het bekende merk Happy Home even onder de loep te nemen. Zo telt de verpakking maar liefst 60 afzonderlijke vierkante training pads met elk een afmeting van 60 bij 60 cm, wat ze uitermate geschikt maakt voor puppy’s en/ of kleine volwassen honden met incontinentieproblemen.

De puppy training pads van 60 x 60 cm werden daarbij hoofdzakelijk vervaardigd uit duurzaam papier maar kennen – vanwege hun meerlagige structuur – een optimaal gebruiksgemak. Zo werden de matjes in eerste instantie voorzien van een super absorberende gel die overigens niet alleen de urine maar ook de geur fantastisch weet te absorberen. In combinatie met de plastic onderlaag wordt overigens eventuele lekkage voorkomen. De training pads zijn tevens voorzien van plakstrips aan de onderkant zodanig dat de matjes steeds goed op hun plaats blijven liggen.

Nemen we even een kijkje tussen de online reviews dan stellen we meteen vast dat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en het unieke absorptievermogen dusdanig op prijs stellen. Dit resulteert in een mooie score van 4,8 op 5 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: de verpakking telt maar liefst 60 afzonderlijke training pads die tegen een vriendelijk prijskaartje worden aangeboden. Ze behoren dan ook tot de goedkope trainingsmatten binnen deze selectie.

Gebruiksgemak: de trainingsmatten kennen een meerlagige structuur die instaat voor een optimaal absorptievermogen en eventuele lekkage problemen kan vermijden.

Plakstrips: de plakstrips aan de onderkant maken het mogelijk om de trainingsmat aan de ondergrond vast te plakken zodanig dat deze niet gaat verschuiven.

 

Nadelen:

Niet wasbaar: houd er rekening mee dat de training pads niet wasbaar en bijgevolg evenmin herbruikbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Posh puppy training pads

 

3. Posh Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – 60 St. – 60 x 60 cm

 

Net zoals de bekende Adori trainingsmatten behoren ook deze puppy training pads van Posh alvast tot de populairste opties binnen de zogenaamde zindelijkheidstraining van je trouwe vriendje. De verpakking telt daarbij maar liefst 60 afzonderlijke vierkante pads waarbij elke trainingsmat een afmeting van 60 bij 60 cm kent. Dit maakt de training pads uitermate geschikt voor puppy’s en/ of kleine volwassen honden met bijvoorbeeld incontinentieproblemen. 

De training pads van Posh vallen meteen op vanwege hun prachtige roze kleur maar bieden uiteraard veel meer dan enkel uiterlijke schijn. Zo zijn deze pads – in vergelijking met wegwerpbare trainingsmatten van sommige andere merken – een pak dikker waardoor een hoger absorptievermogen kan worden gegarandeerd en dit zowel qua urine als geurtjes. Daardoor kunnen de pads eveneens gebruikt worden voor middelgrote pups.

Hoewel de pads op het eerste gezicht alles in huis hebben om tot de absolute top te behoren én heel wat klanten een mooie beoordeling van 4,7 sterren toekennen; vinden enkele klanten de pads eerder matig van kwaliteit en het prijskaartje te duur.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt een inhoud van 60 vierkante pads met een formaat van 60 bij 60 cm maar kan nog in tal van andere formaten en inhouden worden aangekocht.

Absorptievermogen: de pads kennen – met dank aan hun meerlagige structuur – een optimaal absorptievermogen wat betreft urine én geurtjes.

Uitvoering: de vierkante pads werden afgewerkt in een prachtig roze kleurtje en kunnen daarnaast evengoed als reismatje worden gebruikt of dienst doen voor honden die net een operatie hebben ondergaan.

 

Nadelen:

Prijzig: enkele klanten zijn van mening dat de prijs-kwaliteitverhouding niet naar behoren is en de pads veel te duur zijn in vergelijking met andere trainingsmatten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Easypets puppy training pads

 

4. Easypets Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – Hondentoilet – 58 x 58 cm 

 

Een nieuwe pup in huis? Dan is het de hoogste tijd om meteen met de zindelijkheidstraining te starten. Gebruik hiervoor de puppy training pads van Easypets die gekenmerkt worden door een meerlagige structuur waardoor een optimaal absorptievermogen kan worden beoogd alsook de kans op lekkage kan worden voorkomen.

De verpakking telt daarbij een inhoud van maar liefst 105 vierkante training pads met elk een afmeting van 58 bij 58 cm. Dit maakt zijn prijskaartje uiteraard meer dan gerechtvaardigd. Wil je graag een nog grotere verpakking mee naar huis nemen, dan kan dat uiteraard gaande van 250 tot wel 415 afzonderlijke pads.

Hoewel een kleine minderheid van de klanten toch wel zijn bedenkingen blijkt te hebben bij deze witte papieren pads, lijkt de overgrote meerderheid wel degelijk overtuigd wat alsnog resulteert in een gemiddelde eindscore van 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 105 afzonderlijke training pads die elk op hun beurt gekenmerkt worden door een vierkante uitvoering van 58 x 58 cm.

Samenstelling: de pads staan bekend omwille van hun 4 lagen technologie waarbij een optimaal absorptievermogen wordt gegarandeerd en de kans op doorlekken wordt verkleind.

Gebruiksgemak: de puppy pads zijn vrij eenvoudig in gebruik en kunnen evengoed in de kennel worden geplaatst of als reismatje dienst doen.

 

Nadelen:

Niet herbruikbaar: je kunt de puppy training pads van Easypets niet wassen en bijgevolg niet opnieuw gebruiken.

Geen grote honden: het beperkte formaat maakt deze training pads evenmin geschikt voor middelgrote tot grote hondenrassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Petsentials puppy training pads

 

5. Petsentials Puppy Training Pads – Zindelijkheidstraining – 3 x 105 st – 58 x 58 cm

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Petsentials puppy trainings pads die vast en zeker een meerwaarde kunnen betekenen tijdens de zindelijkheidstraining van je nieuwe vriendje. De verpakking telt maar liefst 3 stevige kartonnen dozen die elk op hun beurt zijn opgevuld met 105 afzonderlijke training pads van 58 bij 58 cm. Dit brengt het totale aantal trainingsmatjes op maar liefst 315 stuks waardoor je vast en zeker een tijdje verder kunt.

De training pads staan bekend vanwege hun meerlagige structuur waarbij een optimaal absorptievermogen wordt beoogd en de kans op doorlekken minimaal tot vrijwel onbestaande is. Op die manier kun jij je pup op een eenvoudige manier aanleren waar hij zijn behoeften moet doen. Bovendien kunnen de trainings pads evengoed als reismatje in de wagen worden gebruikt of in de kennel van je trouwe vriend worden geplaatst.

Hoewel de overgrote meerderheid van de klanten wel degelijk overtuigd lijkt, blijkt een kleine minderheid van mening dat de prijs-kwaliteit niet naar behoren is. Volgens één koper zouden de pads zelfs doorlekken.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt 3 kartonnen dozen die op hun beurt voorzien zijn van 105 stuks wat het geheel op 315 training pads brengt.

Formaat: de pads kennen een vierkante uitvoering met een maximaal formaat van 58 bij 58 cm.

Absorptievermogen: de pads zijn voorzien van een stevige en dikke absorberende laag die niet alleen urine maar ook geurtjes gaat absorberen.

 

Nadelen:

Doorlekken: hoewel de meerlagige structuur de kans op lekkage vermindert, meldt één koper dat de pads alsnog doorlekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trainingsmatten voor honden Koopgids

 

Het is eindelijk zover! Binnenkort komt er gezinsuitbreiding onder de vorm van een harige pluizige viervoeter. Alleen; het betreft nog een puppy die – althans gedurende de eerste weken – heel wat zindelijkheidstraining zal nodig hebben. Investeren in elke kwalitatieve trainingsmatten voor honden lijkt dan ook geen overbodige luxe. Hoewel de meeste trainingsmatten uit meerdere lagen zijn opgebouwd, bestaan er wel heel wat mogelijkheden op het gebied van formaat, geur en/ of prijs. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens de verschillende matten/ aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Wat is een trainingsmat voor honden?

Een trainingsmat – door velen ook wel omschreven als trainingspad – is een soort hondentoilet dat gebruikt wordt tijdens de zindelijkheidstraining van jonge honden. Wil je een puppy aanleren om zijn/ haar behoefte niet zomaar ergens willekeurig in huis te doen, dan komt een dergelijke trainingsmat goed van pas. Bij voorkeur worden meerdere matjes in huis neergelegd, zodat je hond goed beseft dat hij zijn behoefte op de pads moet doen. Zodra je merkt dat dit vrij goed verloopt, kun je de training aanpassen door je puppy aan te leren zijn/ haar behoefte enkel buitenshuis of tijdens wandelingen te doen. Uiteraard verloopt dit proces met heel wat bloed, zweet, tranen én bakken geduld.

Gelukkig zijn de trainingsmatten voor honden daar alvast op voorbereid. Zo zijn heel wat recente pads voorzien van een speciale geur die jonge honden aantrekt om vervolgens hun behoefte op de desbetreffende matten te doen. Daarnaast zijn de pads uiteraard ook absorberend en dit niet alleen wat betreft het vocht maar tevens ook inzake de geur. Best wel handig indien je voorkeur uitgaat naar een herbruikbare trainingsmat. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

 

Het type, de samenstelling en het formaat

Trainingsmatten voor honden bestaan vandaag de dag in allerlei uitvoeringen, formaten en soorten. Zo kunnen we in eerste instantie een vrij groot onderscheid maken tussen de wegwerpbare trainingspads enerzijds en de herbruikbare/ wasbare pads anderzijds. Hoewel het aangenaam is om een gebruikte trainingspad meteen weg te gooien, kan het op termijn duurder uitvallen dan een trainingsmat die je na een grondige wasbeurt opnieuw kunt gebruiken. Let wel dat het in het laatste geval verstandig is om 2 of meerdere wasbare trainingspads aan te kopen zodat er altijd een extra voorhanden is indien de voorgaande pad in de wasmachine steekt.

Welke trainingspad je uiteindelijk ook kiest, de meeste huidige exemplaren kenmerken zich min of meer door dezelfde samenstelling bestaande uit verschillende lagen. 

Zo geniet je een “anti-streaming quilted” laag die bedoeld is om de behoefte op zijn plaats te houden én tevens ook bijdraagt aan het comfort. Deze wordt gevolgd door een “silica absorbing” laag die in staat is om de vloeistoffen én geuren 100% te absorberen. De daaropvolgende “locking” laag moet verhinderen dat de pad gaat lekken. Het geheel wordt afgesloten met een zogenaamde “protection” laag die instaat voor extra stevigheid en bijgevolg de pijler vormt van eender welk type trainingsmat of pad.

Zodra een bepaald type trainingsmat in het vizier, kun je opteren uit een breed gamma aan verschillende formaten en uitvoeringen gaande van rechthoekige en vierkante matten tot  XXS/XS pads voor kleine rassen en XL/XXL voor middelgrote tot grote honden.

Extra kenmerken, opties en prijs

Tot slot willen we nog even kort de aandacht vestigen op enkele bijkomende kenmerken die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor trainingsmatten met een speciale geur die puppy’s aantrekt zodat ze hun behoefte op de mat doen. Daarnaast bestaat eveneens de mogelijkheid om te opteren voor een trainingsmat met een bijkomende geur zoals lavendel, zodoende het geheel aangenaam te houden voor de andere gezinsleden.

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget hierbij geen enkel probleem? Kies dan voor een trainingsmat met bijbehorende houder. De houder voorkomt dat het matje gaat verschuiven wat het zowel voor jou als eigenaar als voor je puppy meteen een pak aangenamer maakt. Let wel; dit alles kan een invloed hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Algemeen kan de prijs makkelijk variëren van ongeveer 15 à 20 euro tot maar liefst 65 à 70 euro. Uiteraard kan de prijs eveneens bepaald worden door de hoeveelheid pads die de verpakking telt, het type pads en het formaat.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu