7 beste terrariums Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste terrariums – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende terrariums op de markt te vinden waardoor het niet altijd makkelijk is een keuze te maken. Houd alvast goed rekening met de natuurlijke habitat van het reptiel of amfibie dat je besluit aan te kopen. Om jou alvast een handje op weg te helpen, maken we een overzicht van de 3 best beoordeelde hedendaagse terrariums. Zo zou je kunnen kiezen voor de Savic Faunabox S vanwege de kwaliteit en de betaalbaarheid ervan. Echter blijkt ook de Ciano Tartarium 10 een schot in de roos te zijn. Bij de productie van dit terrarium heeft men vooral gekozen voor kwalitatief glas.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste terrariums (Reviews) van 2024

 

Het beste terrarium is niet noodzakelijkerwijs ook het duurste exemplaar uit het lijstje. Zo zijn er heel wat goedkope terrariums en/ of aanbiedingen die meer dan de moeite waard zijn. Zo zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten die we hieronder graag even kort samenvatten. Bedenk wat het leukste terrarium zou kunnen zijn voor je gekko, kameleon, schildpad of slang en bekijk alvast even de online reviews bij het product. Het positieve of negatieve advies van klanten kan je vast verder op weg helpen.

 

 

1. Savic Faunabox S Reptiel 20 x 14 x 14 cm 3 L

 

Ben je op zoek naar een uniek en kwalitatief stevig terrarium maar wil je er liever niet teveel geld aan spenderen? Dan raden wij jou aan om even stil te staan bij dit exemplaar dat jou wordt aangeboden door Savic. Het terrarium is voorzien van een transparant design met een groen deksel. Het dubbele handvat bovenaan het deksel biedt net dat tikkeltje meer comfort aan.

Het terrarium wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 20 x 14 x 14 cm wat ongeveer overeenkomt met een totaal volume van 3 liter. Het is dus eerder compact van formaat en daardoor geschikt voor kleine reptielen. Bij de productie van dit unieke terrarium heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van kunststof.

Een blik op de online reviews toont voorlopig alleen maar positieve reacties van klanten aan. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op het design van het terrarium maar ook op het gebruiksgemak en de duurzaamheid. Het product werd bovendien unaniem beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren.

Dit unieke terrarium, afkomstig van misschien wel het beste merk Savic, meet ongeveer 20 x 14 x 14 cm en is geschikt om kleine reptielen of amfibieën in te laten huizen. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, gingen we alvast op zoek naar de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

 

Voordelen

Kostenplaatje: het prijskaartje van dit stevige terrarium valt bijzonder goed mee. Bovendien zou het wel eens het product met de laagste prijs uit deze lijst kunnen zijn.

Materiaal: het is een stevig en duurzaam terrarium dat best wel tegen een stootje kan en vooral vervaardigd is uit hoogwaardig kunststof.

Formaat: met een inhoud van slechts 3 liter gaat het hier om een vrij compact terrarium dat je makkelijk kunt verplaatsen. Ideaal indien je bijvoorbeeld moet verhuizen.

 

Nadelen

Te klein: uiteraard is dit handzame terrarium veel te klein om grote reptielen zoals een boa constrictor in te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ciano Tartarium 40 Terrarium 40 x 25 x 20 cm Glas

 

Wil je een goed onderkomen aan je schildpadjes kunnen bieden? Dan kan dit terrarium van Ciamo vast en zeker een schot in de roos zijn. Het terrarium meet maar liefst 40 x 25 x 20 cm en is voornamelijk uit duurzaam en stevig glas vervaardig. Dit maakt het terrarium ook makkelijk om te onderhouden en schoon te maken.

Het terrarium is bovendien voorzien van een soort natuurlijke helling waar de schildpadden makkelijk en probleemloos kunnen op klimmen. Op die manier kan je schildpad zowel in het water vertoeven alsook aan “land”. Je hoeft je, dankzij de aanwezigheid van de glazen afdekplaat, alvast geen zorgen te maken. Deze unieke beschermrand zorgt ervoor dat ontsnappen zo goed als onmogelijk wordt.

Wanneer we de online reacties op het product bekijken dan stellen we alleen maar tevreden klanten vast die duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop. Het product is niet alleen handig in gebruik maar bovenal voorzien van een uniek en fraai design. Dat wordt ook duidelijk in de beoordeling waarbij unaniem een score van 5 sterren werd toegekend.

Ook het bekende merk Ciamo mag alvast niet in het lijstje van de beste terrariums ontbreken. Dit unieke terrarium is voor het grootste gedeelte uit hoogwaardig en kwalitatief glas gemaakt. Ben je benieuwd of dit het terrarium is waar jij naar op zoek bent? Bekijk de populairste voor- en nadelen hieronder maar even.

 

Voordelen

Formaat: in vergelijking met het vorige product, zul je merken dat dit terrarium met een formaat van 40 x 25 x 20 cm net iets groter is.

Ontwerp: de combinatie van het transparante glas, het eilandje en het water; zorgt ervoor dat dit terrarium werkelijk ideaal is om de perfecte habitat voor schildpadjes te creëren.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud daar het terrarium makkelijk schoon te maken is.

 

Nadelen

Te klein: ondanks het grotere formaat durven we vermoeden dat dit terrarium volgens sommige klanten nog steeds te klein is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Komodo Terrarium Top Opening 40x30x35 cm

 

Met dit unieke terrarium van het bekende merk Komodo kies je alvast voor kwaliteit, duurzaamheid en design. Het terrarium wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 40 x 30 x 35 cm en is geschikt voor verschillende soorten kleine reptielen.

Bij de productie van dit prachtige terrarium heeft men gekozen om te werken met materialen zoals glas en plastic. Dit maakt het makkelijker om het terrarium te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Het gebruik van glas laat toe om de ideale vochtige omstandigheden zo goed mogelijk na te bootsen wat het dier alleen maar ten goede komt. Ook de temperatuur blijft dankzij het glas op punt!

Ondanks het feit dat het sluiten van het deksel volgens één koper toch wel wat lastiger lijkt te gaan, wordt het product toch beoordeeld met een maximumscore van 5 sterren. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over het prachtige design maar ook het unieke en veilige ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

Het Komodo terrarium is maar liefst 40 x 30 x 35 cm groot en dus geschikt voor heel wat soorten reptielen of amfibieën. Het grote pluspunt van dit product is dat je het terrarium makkelijk en snel kunt schoonmaken. Toch is het altijd handig om de positieve en negatieve eigenschappen even tegenover elkaar te plaatsen.

 

Voordelen

Materialen: op het moment dat dit terrarium werd gecreëerd, heeft men vooral gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van enerzijds glas en anderzijds plastic.

Handig in gebruik: het glas maakt het mogelijk om de perfecte leefomstandigheden voor het dier te creëren; een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60% in combinatie met een aangename warme temperatuur.

Design: een blik op de online reviews toont duidelijk aan dat heel wat klanten het unieke en prachtige design wel weten te waarderen.

 

Nadelen

Deksel: slechts één klant maakt melding van het feit dat het deksel van het terrarium niet altijd even goed afsluit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Exo Terra Terrarium Transparant 90 x 45 x 60 cm

 

Heb je niet bepaald een budget voorzien en mag het dus allemaal iets meer zijn? Dan raden wij jou aan om het terrarium van het bekende en alom geprezen merk Exo Terra even te bekijken. Het terrarium is een pak groter in vergelijking met de vorige producten die we besproken hebben en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 90 x 45 x 60 cm.

Het terrarium is vervaardigd uit een combinatie van duurzame en stevige materialen zoals staalglas en kunststof. Beide materialen zijn ook makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het glas zorgt er bovendien voor dat het makkelijker wordt om de temperatuur en ideale vochtige omstandigheden te vrijwaren. Ideaal voor allerhande soorten kleine reptielen.

Aan de achterkant van het product zijn maar liefst 5 afsluitbare ingangen voorzien waardoor het mogelijk wordt om diverse accessoires aan te sluiten. Denk maar aan een waterval of rotsen die warmte afgeven. Jammer genoeg blijken er nog geen online reviews bij het product geplaatst te zijn. We durven vermoeden dat de hoge prijs misschien wel als een mogelijke verklaring zou kunnen worden beschouwd.

Je zou altijd nog kunnen kiezen voor dit prachtige terrarium van het alom bekende merk Exo Terra. Exo Terra staat volgens velen bekend vanwege de uitstekende kwaliteit, makkelijke onderhoud en prachtige design. De moeite waard dus om eens op zoek te gaan naar de positieve kanten en de eventuele minpuntjes.

 

Voordelen

Formaat: in tegenstelling tot de vorige terrariums die we besproken hebben, zul je merken dat dit product iets groter is. Zo meet het terrarium 90 x 45 x 60 cm.

Materiaal: het is een stevig terrarium geworden dat best wel tegen een stootje kan dankzij de unieke combinatie van enerzijds staalglas en anderzijds kunststof.

Handig in gebruik: de aanwezigheid van het glas maakt het ook gewoon makkelijker om en warme temperatuur en hoge vochtigheidsgraad te kunnen vrijwaren.

 

Nadelen

Prijskaartje: jammer genoeg is het niet meteen het terrarium met de laagste prijs. Probeer hier zeker rekening mee te houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Exo Terra Terrarium Van Glas Medium Laag 60 x 45 x 30 cm

 

Net zoals het vorige product, wordt ook dit unieke terrarium jou aangeboden en geleverd door Exo Terra. In tegenstelling tot het vorige terrarium is de prijs wel een pak lager, alhoewel het nog altijd hoger is ten opzichte van de andere terrariums die we in dit lijstje besproken hebben. Het prijskaartje zou dan ook een verklaring kunnen bieden voor het, voorlopig, uitblijven van online reviews.

Het terrarium wordt gekenmerkt door een vrij compact formaat van 60 x 45 x 30 cm en is voornamelijk uit stevig staalglas vervaardigd. Dit maakt het terrarium geschikt voor allerhande kleine soorten reptielen en amfibieën. Denk maar aan salamanders, kameleons of gekko’s. Dankzij de speciale sluiting hoef je alvast niet te vrezen dat één van de diertjes de wijde wereld in trekt.

Dankzij het staalglas kan makkelijk infrarood en UVB worden doorgelaten waardoor de temperatuur makkelijk op peil kan worden gehouden. Daarnaast biedt glas de ideale factor om ook het vochtgehalte te vrijwaren. Het loont dan ook de moeite om dit unieke terrarium alvast even van naderbij onder de loep te nemen!

We eindigen met een prachtig en kwalitatief sterk terrarium dat jou opnieuw wordt aangeboden door Exo Terra. Het mag ondertussen geen twijfel meer leiden dat het vast en zeker één van de betere merken is. Een overzicht van de voor- en nadelen kun je hieronder raadplegen.

 

Voordelen

Formaat: het terrarium meet maar liefst 60 x 45 x 30 cm en is daarmee geschikt voor verschillende soorten kleine reptielen of amfibieën.

Materiaal: bij de productie heeft men vooral gekozen voor de positieve eigenschappen van hoogwaardig staalglas.

 

Nadelen

Prijzig: ondanks de aannemelijke prijs voor een terrarium van Exo Terra, blijft het prijskaartje voor sommigen nog net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Exo Terra Large

 

Indien je op zoek bent naar een groter terrarium om je reptielen of amfibieën in onder te brengen dan kun je altijd dit model eens bekijken. Het terrarium meet 90 x 45 x 45 cm en is afkomstig van het bekende merk Exo Terra. Aan de prijs te zien, zul je er wel rekening mee hoeven te houden dat het niet meteen het goedkoopste model is.

Het terrarium is helemaal uit glas gemaakt en kan probleemloos aan de voorkant geopend worden. Er is zelfs een unieke sluiting aangebracht om te voorkomen dat de dieren ontsnappen. Het is mogelijk om een substraatverwarmer aan te brengen aan de onderkant doordat de terrariumbodem lichtjes verheven is.

We kunnen meteen heel duidelijk opmerken dat de meningen bij dit product toch eerder verdeeld zijn. Voor een aantal gebruikers is dit duidelijk een topproduct terwijl andere kopers toch nog hun twijfels hebben over bepaalde elementen. Laat je hierdoor in elk geval niet afschrikken.

Mag het terrarium toch wel net iets groter zijn dan zou je altijd nog voor dit product kunnen kiezen. Dit terrarium wordt jou aangeboden en geleverd door het bekende, en misschien tevens ook wel beste merk, Exo Terra. De moeite waard om de kenmerkende eigenschappen even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen

Formaat: dit unieke terrarium wordt gekenmerkt door een totaal formaat van maar liefst 90 x 45 x 45 cm. Geschikt om bepaalde hagedissen, salamanders of kleine slangen in te huisvesten.

Materiaal: het is een stevig en duurzaam terrarium dat voornamelijk uit kwalitatief en makkelijk te onderhouden glas vervaardigd is.

Veigheid: ilje hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het feit of de dieren zullen ontsnappen dankzij het aanwezige vergrendelingssysteem.

Handig in gebruik: het terrarium is voorzien van deurtjes aan de voorkant. Verder is het ook een optie om eventueel gebruik te maken van een substraatverwarmer.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: we merken dat een bijzonder kleine minderheid van de klanten toch wel wat twijfels heeft over de kwaliteit.

Prijskaartje: verder zul je toch wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat net iets boven het gemiddelde ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Flamingo Schildpadbak Turtles bay

 

Dit leuke terrarium van het bekende merk Flamingo kan zomaar eens een terrarium aanbieding zijn. Het exemplaar is ongeveer 35 x 20 x 19 cm groot en is vooral geschikt om er schildpadden in onder te brengen.

Het terrarium is zo goed als volledig gemaakt uit stevig en duurzaam glas en is voorzien van een handig eilandje. Op die manier kunnen de schildpadden even uitrusten om daarna terug in het water te gaan. Bij de aankoop van dit product krijg je er meteen ook nog een filter bij.

Op dit moment zijn er nog geen online reacties bij dit product geplaatst. Wij vermoeden daarom dat het hier misschien wel gaat om een vrij recent product. Het is natuurlijk ook mogelijk dat verschillende kopers het product reeds in huis hebben maar gewoon de tijd nog niet gevonden hebben om een review te schrijven.

Het rijtje wordt afgesloten met dit unieke terrarium van het, al dan niet bekende merk Flamingo. Het terrarium heeft een totaal formaat van 35 x 20 x 19 cm en is bijgevolg eerder compact te noemen. Toch raden wij jou aan om de mogelijkheden ervan even grondig te onderzoeken.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult meteen versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van dit unieke terrarium.

Materiaal: bij de productie van dit terrarium heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van stevig en makkelijk te onderhouden glas.

Gebruiksgemak: het is een handig terrarium uitgerust met een compact eilandje waar schildpadden makkelijk even kunnen op uitrusten. Verder wordt ook een duurzame filter meegeleverd bij de aankoop.

 

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij het product geplaatst wat doet vermoeden dat het om een topproduct gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Terrariums Koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat terrariums die de moeite waard zijn gebleken. Echter is het wel belangrijk om niet gelijk het eerste het beste terrarium aan te kopen. Houd rekening met de gebruikte materialen, het formaat, de inrichting en de onderverdeling maar ook de eventuele extra kenmerken. Maar vooral, wees aandachtig voor het type reptiel, insect of amfibie dat je van plan bent te kopen. Het is een aanbeveling zoveel mogelijk terrariums te vergelijken alvorens over te gaan tot een aankoop. Let daarbij op eventuele aanbiedingen.

Wat is een terrarium en het gebruiksgemak

Een terrarium is een soort afgesloten verblijfplaats die speciaal ontworpen is om exotische diersoorten in te kunnen huisvesten. Denk hierbij maar aan reptielen maar ook insecten en amfibieën behoren tot deze categorie. Dergelijke exotische diersoorten hebben nood aan typische tropische leefomstandigheden. Dat wil dus zeggen; een hoge temperatuur gecombineerd met een hoog vochtgehalte.

Dergelijke combinatie kun je niet in een eender welk “hok” bekomen en daarom heeft men de zogenaamde terraria ontworpen. Echter is het wel belangrijk dat je een goed weloverwogen beslissing maakt alvorens een terrarium aan te kopen. Zo hebben slangen andere noden en behoeften dan bijvoorbeeld wandelende takken of kleine schildpadjes. Neem daarom de tijd om deze koopgids even grondig te bestuderen alvorens je een aankoop overweegt.

 

Gebruikte materiaalsoorten en formaat

Bij de aanschaf van een degelijk terrarium is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de gebruikte materialen en het aangeboden formaat. Zo bestaan er heel wat terrariums vervaardigd uit natuurlijke stevige soorten hout. Echter is dat niet aangewezen voor eender welk exotisch dier. Daarom zijn er ook heel wat terraria die vervaardigd zijn uit een combinatie van stevig transparant glas in combinatie met plastic of kunststof.

Glas is een echte aanrader doordat het de mogelijkheid biedt om een hoge temperatuur en hoog vochtgehalte te vrijwaren. Daarnaast zul je merken dat een glazen terrarium ook veel makkelijker schoon te maken en dus te onderhouden is. Aan jou de keuze dus! Verder is het formaat minstens even belangrijk. Zorg ervoor dat de dieren voldoende ruimte hebben om te bewegen en dat er mogelijkheid is om eventuele belangrijke accessoires zoals planten en water, toe te voegen. Kortom, hoe groter het terrarium hoe beter!

 

Onderverdeling en mogelijke inrichting

Je hebt verschillende terraria op het oog, dan lijkt het handig om even te focussen op de onderverdeling ervan. Met de onderverdeling bedoelen we voornamelijk de manier waarop het terrarium is ingericht of ingericht zou kunnen worden. De inrichting of de onderverdeling zal verschillen naargelang de exotische diersoort die je besluit aan te kopen. Een schildpad zal bijvoorbeeld andere behoeften hebben dan wanneer je van plan bent een vogelspin of slang aan te kopen.

De inrichting of onderverdeling van het terrarium is niet alleen belangrijk voor de diersoort maar ook voor jezelf. Bedenk of het terrarium makkelijk schoon te maken is. Indien je heel wat moeite moet doen om alle hoeken en kantjes te onderhouden, dan is dat alleen maar een groter karwei voor jezelf. Bedenk of het terrarium voldoende is afgesloten? Het is niet de bedoeling dat de dieren erin slagen om uit hun terrarium te ontsnappen. Zorg dus voor voldoende ventilatie zonder dat er een mogelijkheid is om te ontsnappen.

Extra kenmerken en of functies

Tot slot is het belangrijk om nog even stil te staan bij bepaalde kenmerken en/ of functies die het voor jou en je dier makkelijker en aangenamer zouden kunnen maken. Zorg dat het terrarium voldoende groot is, makkelijk afsluitbaar maar tevens eenvoudig voor jou om te kunnen onderhouden. Bovendien is het ook altijd leuk indien je bij de aankoop van het terrarium enkele benodigdheden meegeleverd krijgt. Denk maar aan steentjes, plantjes en zoveel meer.

 

Design en kostenplaatje

Tot slot willen we nog even stilstaan bij het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een prijskaartje van zo’n 75 euro. Uiteraard is het mogelijk om een koopje op de kop te tikken en een terrarium te spotten van amper 40 euro. Echter is dat vaker de uitzondering dan de regel. In de meeste gevallen, wil je een zeker zijn van een degelijk en prachtig terrarium, zul je moeten rekenen op een budget van 90 euro of meer.

Uiteraard zijn er bepaalde factoren die het prijskaartje, in meer of mindere mate, kunnen beïnvloeden. Zo kunnen de gebruikte materialen en het formaat een invloed hebben op de prijs net zoals ook het design de prijs kan bepalen. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Wat is het budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan? Indien je mocht twijfelen tussen meerdere terraria, kunnen de bijbehorende online reviews misschien wel soelaas bieden.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is een terrarium?

Een terrarium zou je kunnen omschrijven als een soort van kunstmatige leefomgeving speciaal ontworpen voor het kunnen houden van bepaalde diersoorten zoals reptielen, amfibieën en bepaalde insectensoorten. Een terrarium is, in de meeste gevallen, dan ook volledig afgesloten van de omgeving. Dit om de eenvoudige reden dat een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad moet worden nagestreefd.

Je hebt bovendien zelf de mogelijkheid om het terrarium aan te vullen met planten, water en zoveel meer. Uiteraard rekening houdend met de natuurlijke habitat van het dier. Zo heeft een waterschildpadje niet dezelfde behoefte als bijvoorbeeld een boa constrictor.

Q2: Hoe maak je een terrarium?

Het aanbod aan terrariums is bijzonder groot en je hebt dus heel wat mogelijkheden wanneer je er één wenst aan te kopen. Echter is het ook mogelijk om eigenhandig een terrarium in elkaar te knutselen. Zo moet je er alleen voor zorgen dat het terrarium goed afsluitbaar is zodanig dat een warm klimaat en hoog vochtgehalte kan worden bereikt.

Indien je zelf een eigen terrarium in elkaar wenst te knutselen dan kun je daarvoor zo goed als alle materialen gebruiken. Denk maar aan grote of kleine flessen net zoals potten en vazen. Alles volstaat, zolang het mogelijk is om alles goed af te sluiten. Zorg er tevens voor dat er een voldoende grote opening voorzien is, voor de aanbreng van planten en andere toebehoren.

 

Q3: Hoe duur is een terrarium?

De aanschaf van een degelijk terrarium hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo is het mogelijk een duurzaam terrarium aan te kopen vanaf een prijskaartje van ongeveer 20 euro. Uiteraard bestaan er ook heel wat exemplaren die je duurder zult betalen. Terrariums met een prijskaartje van 400 euro of meer zijn al lang de uitzondering niet meer.

De prijs is niet alleen afhankelijk van het formaat van het terrarium, maar ook van het aantal toebehoren. Je beslist zelf hoeveel planten, steentjes en andere toebehoren je erbij wilt nemen. Reken een gemiddeld prijskaartje van zo’n 30 euro per extra opzetstuk of accessoire. Een terrarium dat je zelf maakt, zal uiteraard minder duur zijn.

 

Q4: Welke planten kun je in een terrarium plaatsen?

Je zult maar heel weinig terrariums zonder planten zien. De meeste exemplaren zijn voorzien van enkele plantensoorten zodanig de natuurlijke habitat van het reptiel, amfibie of insect te kunnen nabootsen. Zo zijn er toch enkele planten die een echte aanrader zijn om te gebruiken in een terrarium. Houd echter wel rekening met het dier waarvoor je de planten en het terrarium aankoopt.

Denk bijvoorbeeld maar de Fittonia planten, de bladbegonia of fluweelplant. Maar evengoed verschillende soorten vleesetende plantjes, varens, venushaar en graslelie behoren tot de vele optiemogelijkheden. Dergelijke planten gedijen uitermate goed in een warmer, eventueel vochtiger klimaat en zijn dus geschikt voor gebruik in terrariums.

Q5: Hoe houd je je terrarium vochtig?

We hebben het reeds vermeld dat het belangrijk is om een terrarium goed afgesloten te kunnen houden. Zo wordt het mogelijk om een warm en vochtig klimaat te creëren. Echter is het belangrijk om het vochtgehalte regelmatig te controleren en indien nodig verder op peil te brengen.

Dit kun je doen door te kiezen voor een dichte beplanting. Een dichte beplanting is een natuurlijke oplossing om het vochtgehalte in het terrarium zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast is ventileren minstens even belangrijk. Het ventileren kun je doen door gebruik van een sproeier of eventueel een bepaald type drukpomp. Zorg er wel voor dat je met het ventileren ook niet gaat overdrijven. Een vochtgehalte van 70 à 80% is werkelijk het meest ideaal.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu