5 beste orthopedische hondenkussens Test van 2024

Laatste update: 23.07.24

 

Beste orthopedische hondenkussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je hond al wat ouder is en last heeft van pijnlijke/ stramme gewrichten dan kan een aangepast orthopedisch kussen alvast soelaas bieden. Daarnaast kan het ook voor jonge en/ of gezonde honden een uitstekende en aan te bevelen investering zijn. Om de keuze voor jou iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar enkele toppertjes binnen dit segment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij het Sun Garden Pallina Orthopedisch Hondenbed dat gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 120 x 80 x 27 cm. Daarnaast blijkt ook het Jack and Vanilla Waterproof hondenkussen een schot in de roos en eveneens geschikt voor kleine tot grote hondenrassen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste orthopedische hondenkussens (Reviews) van 2024

 

De Karlie orthopedische hondenkussens en de orthopedische hondenkussens van Medidog worden beschouwd als één van de populairste exemplaren binnen dit segment. Andere beschouwen de Scruffs orthopedische hondenkussens en de orthopedische hondenkussens van Petlando dan weer als veruit de beste merken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, selecteerden we alvast 5 toppertjes inclusief het advies vermeld in de online reviews. Neem zeker even een kijkje alvorens er je het voor jou beste orthopedische hondenkussen uitkiest en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen?

 

1. Sun Garden Pallina Orthopedisch Hondenbed + Kussen 

 

Ben je op zoek naar een kwalitatief groot orthopedisch hondenkussen waarmee je je trouwe viervoeter een comfortabele slaapplek kunt aanbieden? Dan lijkt dit exemplaar van Sungarden misschien vast wel aan het verwachtingspatroon te voldoen. Zo wordt het rechthoekige kussen, met bijbehorende antislipbodem, gekenmerkt door een maximaal formaat van 120 x 80 x 27 cm inclusief afneembare rugleuning en beschermhoes. Bovendien kun je de beschermhoes zonder problemen op een standaard wasprogramma tot 30°C wassen.

Het matras van het orthopedische kussen blijkt voorzien van een modern 3-lagen systeem waarvan de onderste laag voornamelijk uit duurzaam PU foam vervaardigd blijkt. Deze laag zorgt voor comfort, isolatie én stabiliteit. De middelste laag daarentegen is gemaakt uit visco elastisch schuim, een vorm van hoogwaardig memory foam, terwijl de bovenste laag gevormd wordt door de gewatteerde afneembare beschermhoes.

De combinatie van de vorm, de uitvoering en de gebruikte materialen bieden een uitstekende matras aan die niet alleen voor voldoende ondersteuning en stabiliteit zorgt maar tevens ook uitstekend isoleert en gekenmerkt wordt door een optimale warmteregulatie. Klanten zijn dan ook uitermate tevreden met hun aankoop hoewel je er het hoge prijskaartje moet bijnemen.

 

Voordelen:

Onderhoud: het hondenkussen is voorzien van een eenvoudig afneembare hoes die je zonder problemen in de wasmachine kunt stoppen.

Materiaal: de orthopedische matras blijkt voorzien van een 3-lagen systeem waarbij diverse materialen werden gebruikt gaande van PU foam tot visco elastisch schuim en een gewatteerde afneembare hoes.

Handig in gebruik: de orthopedische matras is hoofdzakelijk bedoeld voor oudere honden en honden die, om wat voor reden dan ook, met gewrichtsproblemen en/ of zwakke spieren te kampen hebben.

Uitvoering: het orthopedisch hondenkussen wordt gekenmerkt door een standaard rechthoekige vorm in combinatie met een rugleuning die je bovendien, met behulp van ritssluiting, kunt verwijderen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: zijn hoge prijskaartje doet alvast vermoeden dat je dit hondenkussen niet meteen tussen de goedkope exemplaren zult hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Jack and Vanilla Waterproof Orthopedisch Matras – XXL 

 

Net zoals het vorige product kies je ook met dit exemplaar van Jack and Vanilla voor een groot orthopedisch hondenkussen. Het XXL kussen, dat overigens nog in 4 andere formaten te verkrijgen is, kent een maximale afmeting van 119 x 73 x 4 cm en blijkt afgewerkt in een neutrale donkerbruine kleur die perfect in diverse interieurs past.

Verder blijkt het rechthoekige kussen vervaardigd uit duurzaam en comfortabel traagschuim dat in staat is om de juiste ondersteuning, isolatie én warmteregulatie aan te bieden. Dit maakt het kussen alvast geschikt voor oudere honden of huisdieren die te kampen hebben met gewrichtsproblemen, stramme spieren of artritis. In tegenstelling tot het vorige product kun je dit orthopedisch hondenkussen evengoed ook buiten gebruiken.

Een blik op de online reviews toont aan dat dit XXL hondenkussen met afneembare hoes beloond wordt met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Klanten geven daarbij een positief advies over de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de matras.

 

Voordelen:

Waterbestendig: doordat het kussen 100% waterbestendig is, zou hij wel eens het populairste orthopedische hondenkussen voor outdoor gebruik uit onze selectie kunnen worden. 

Formaat: het rechthoekige hondenkussen met afneembare hoes kent een maximaal formaat van 119 x 73 x 4 cm en blijkt geschikt voor kleine tot middelgrote en grote honden.

Materiaal: het traagschuim waaruit het kussen vervaardigd blijkt, zorgt voor een uitstekende ondersteuning, isolatie en warmteregulatie wat uiteindelijk bijdraagt aan het comfort.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg moeten we ook hier vermelden dat het niet meteen het hondenkussen met de laagste prijs is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Boony Est 1941 Orthopedisch Kussen Highland Sand 

 

Met het Boony Est 1941 Orthopedische hondenkussen, kies je opnieuw voor een vrij groot rechthoekig kussen met een maximaal formaat van 120 bij 80 cm afgewerkt in de prachtige neutrale “Highland Sand” kleur. Het hondenkussen, jou overigens aangeboden door De Boon, is tevens voorzien van een stevig handvat waarmee je het makkelijker kunt verplaatsen.

Net zoals de meeste andere orthopedische kussens blijkt ook dit exemplaar voornamelijk uit comfortabel en perfect ondersteunend traagschuim vervaardigd in combinatie met een katoenen voering. Houd er wel rekening mee dat hij zonder afneembare hoes geleverd wordt. Wil je het kussen zo hygiënisch mogelijk proberen houden, dan wordt aangeraden om op zoek te gaan naar een bijkomende beschermhoes die je in de wasmachine kunt wassen.

Desondanks reageren klanten bijzonder positief wat betreft de kwaliteit, de duurzaamheid en het design wat gelijk resulteert in een mooie beoordeling van 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: het orthopedische hondenkussen blijkt maar liefst 120 cm lang, 80 cm breed en makkelijk 25 cm hoog wat hem geschikt maakt voor kleine tot grote hondenrassen.

Materiaal: de vulling van het matras bestaat hoofdzakelijk uit duurzaam traagschuim terwijl de buitenkant uit katoen vervaardigd werd.

Handig in gebruik: het matras is aan 1 zijde voorzien van een stevig handvat waarmee je hem makkelijker kunt verschuiven. Daarnaast zorgt hij voor een optimale ondersteuning, vermijdt hij drukpunten op bepaalde gewrichten en helpt hij de bloeddoorstroming te stimuleren.

 

Nadelen:

Geen beschermhoes: besef wel dat het hondenkussen niet voorzien is van een afneembare beschermhoes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. MediDog orthopedisch hondenkussen Cube

 

Heb je al vaker gemerkt dat je hond het ‘s ochtends behoorlijk lastig heeft om rechtop te staan? Of heeft hij/ zij last van reuma of een bepaalde vorm van artritis? Of misschien is je hond al wat ouder en beginnen stramme spieren en gewrichten een dagelijkse akkefietje te worden? In dergelijke gevallen kan dit unieke orthopedische hondenkussen van MediDog alvast een warme aanbeveling zijn. Bovendien wordt het bed ook door diverse dierenartsen aanbevolen wat het nog net iets meer de moeite waard om grondig te bekijken.

Zo wordt het XL hondenkussen gekenmerkt door een lengte van 140 cm, aangevuld met een breedte van 100 cm en een hoogte van zo’n 10 cm wat het 100% geschikt maakt voor kleine tot grote hondenrassen. Net zoals de vorige exemplaren, kent ook dit kussen een rechthoekige vorm en blijkt het vervaardigd uit diverse materialen gaande van traagschuim tot koudschuim en stof.

Het orthopedische hondenkussen met afneembare hoes wordt dan ook positief beschreven door diverse klanten wat resulteert in een mooie score van 5 sterren. Houd wel rekening met zijn extreem hoge prijskaartje.

 

Voordelen:

Formaat: een lengte van 140 cm in combinatie met een breedte van 100 cm en een hoogte van 10 cm maakt deze hondenmatras geschikt voor kleine tot grote hondenrassen.

Materiaal: terwijl de vulling van het orthopedisch hondenkussen uit een combinatie van traagschuim en koudschuim bestaat, werd de hoes vervaardigd uit stof.

Onderhoud: het matras is voorzien van een afneembare hoes die je overigens zonder problemen op een standaard wasprogramma kunt wassen.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: zijn hoge prijskaartje maakt dit orthopedisch hondenkussen alvast minder toegankelijk bij het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Petlando Lima Ortho XL Stone Orthopedisch hondenbed – Traagschuim

 

Tot slot ier nog dit unieke Lima Ortho hondenbed, jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Petlando. Het rechthoekige kussen blijkt voorzien van een kwalitatieve en optimaal ondersteunende traagschuim vulling in combinatie met een afneembare katoenen hoes die perfect in de wasmachine kan worden gewassen.

Qua afmetingen kun je rekenen op een totale lengte van 120 cm aangevuld met een breedte van 120 cm en een hoogte van 17 cm wat hem uitermate geschikt maakt voor kleine tot grote hondenrassen. Het kussen met XL formaat, dat overigens ook in een maatje M of L te bekomen is, blijkt afgewerkt in een prachtige neutrale “Stone grey” kleur die perfect tot uiting komt in eender welk interieur.

Hoewel sommige kopers het prijskaartje vrij duur vinden, lijken de meesten toch overtuigd van de aangeboden kwaliteit, het design en de duurzaamheid ervan. Dit resulteert alsnog in een mooie gemiddelde eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Onderhoud: het kussen is, net zoals de meeste andere producten uit deze lijst, voorzien van een afneembare beschermhoes die je makkelijk in de wasmachine kunt stoppen.

Formaat: het orthopedisch hondenkussen blijkt maar liefst 120 cm lang, 120 cm breed en zo’n 17 cm hoog wat hem geschikt maakt voor grote hondenrassen met een lichaamsgewicht van makkelijk 50 kg.

Materiaal: voor de vulling van het matras heeft men gekozen om te werken met traagschuim waardoor hij een optimale ondersteunende functie kan aanbieden.

 

Nadelen:

Foutieve kleur: volgens één koper zou de kleur van het hondenkussen in werkelijkheid helemaal anders zijn dan wat we op de afbeelding te zien krijgen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Orthopedische hondenkussens Koopgids

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijk en kwalitatief orthopedisch hondenkussen? Dan lijkt het alvast een goede aanbeveling om met bepaalde factoren zoals het formaat, de uitvoering, de gebruikte materialen en het onderhoud rekening te houden. Op die manier wordt het een pak makkelijker om de verschillende orthopedische hondenkussens met elkaar te vergelijken en wie weet loop je zo wel even tegen enkele leuke aanbiedingen aan?

Wat is een orthopedisch hondenkussen en het verschil met een gewoon hondenkussen

Heb je al meerdere keren vastgesteld dat je hond moeilijker kan opstaan na het slapen en dat zijn spieren en gewrichten een ietwat stijve indruk lijken te geven? Heeft je hond last van eventuele rugklachten, heup- en/ of elleboogdysplasie, artrose, reuma en/ of andere ouderdomsverschijnselen? Dan kan het misschien wel eens tijd worden om op zoek te gaan naar een geschikt, en eventueel op maat gemaakt, orthopedisch hondenkussen.

Dergelijke kussens bieden, in tegenstelling tot de gewone standaard hondenkussens, een uitstekende en optimale ondersteuning aan ten opzichte van de gewrichten, spieren en botten. Op die manier wordt het mogelijk om de dagelijkse pijnen waar je hond mee worstelt in meer of mindere mate op te vangen.

Het grootste verschil met een gewoon hondenkussen situeert zich dan ook op het gebied van de gebruikte materialen. Zo wordt bij de productie van een orthopedisch hondenkussen de voorkeur gegeven aan een combinatie van koudschuim en traagschuim of memory foam respectievelijk voor de kernlaag en de toplaag.

 

Uit welke materialen bestaat het kussen

Zoals hierboven reeds min of meer duidelijk is geworden, vormen de materialen misschien wel het belangrijkste onderdeel van het orthopedisch hondenkussen. Zo bestaat de kernlaag hoofdzakelijk uit koudschuim terwijl men voor de toplaag de voorkeur geeft aan traagschuim of memory foam.

Traagschuim is een veelzijdige materiaalsoort die instant reageert op de combinatie van gewicht en warmte. Zodra je hond dus op het kussen gaat liggen, zakt hij geleidelijk aan weg in een zogenaamde orthopedische slaaphouding waarbij de wervelkolom 100% wordt uitgelijnd. Zo wordt een correcte slaaphouding nagestreefd waardoor pijnlijke drukpunten kunnen worden vermeden en de bloedcirculatie op peil blijft.

 

Uitvoering: vorm, ontwerp en formaat

De gebruikte materialen zijn 1 kant van het verhaal maar daarnaast zijn er nog tal van andere elementen die voor sommigen als een bepalende factor kunnen worden beschouwd. Denk maar aan het design, het formaat en de vorm van het kussen. Qua vorm lijken de meeste orthopedische kussen bijzonder fel op elkaar aangezien 90% rechthoekig blijkt. Echter bestaan er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om te kiezen voor een rond, vierkant of rechthoekig kussen.

Eenmaal je de uitvoering bepaald hebt, lijkt het verstandig om eveneens aandachtig te zijn voor het formaat. Net zoals de standaard hondenkussens en manden worden ook de orthopedische modellen in diverse formaten aangeboden. Houd bij het nemen van een beslissing altijd rekening met het lichaamsgewicht en de grootte van je (volwassen) trouwe viervoeter. Is je hond nog een puppy, bedenk dan hoe hij/ zij er zal uitzien als hij binnen de kortste keren volwassen wordt.  

Onderhoud, kenmerken en prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het onderhoud en het eventuele prijskaartje. Zo zijn de meeste (orthopedische) hondenkussens vrij eenvoudig te onderhouden. Echter luidt het advies van experts en andere klanten steevast om te kiezen voor een extra dekentje of een beschermhoes die je er makkelijk kunt afnemen en kunt wassen. Op die manier blijft het kussen 100% schoon en hygiënisch.

In vergelijking met de standaard hondenkussens en manden zullen de orthopedische varianten jammer genoeg wel iets duurder geprijsd staan. De voornaamste reden hiervoor zijn natuurlijk de speciale materialen waaruit ze bestaan en die zorgen voor een optimale ondersteuning en bloeddoorstroming. Wees dus niet impulsief maar maak een doordachte en slimme keuze die zowel jou als je hond gelukkig maakt.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu