5 beste muizenvallen Test Van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Beste muizenvallen – Vergelijkingstest & Koopgids 

De meesten onder ons hebben liever geen muizen in huis en willen dat ze zo snel mogelijk terug verdwijnen. Je kunt de poes zijn werk laten doen of je kunt opteren om het zelf op te lossen door een muizenval te plaatsen. Neem even rustig de tijd om onze top 3 met hun bijhorende voor- en nadelen te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de ForGoods® Muizenval, een diervriendelijke muizenval die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Daarnaast merk je dat de HGX muizenval eveneens een uitstekende keuze is omdat hij bijzonder effectief werkt en bovendien heel hygiënisch is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste muizenvallen (Reviews) van 2024 

 

Als je last hebt van muizen in huis kun je een muizenval zetten om het probleem efficiënt aan te pakken. Ben je op zoek naar een muizenval om het dier levend te vangen? Of wil je liever een elektrische muizenval om het ongedierte af te schrikken. We kregen de hulp en het advies van ervaren ongediertebestrijders om deze lijst met topproducten samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken alvorens er de beste muizenval uit te kiezen.

 

1. ForGoods® Muizenval, Diervriendelijk, Muizenverjager ,Rattenval 

 

De muizenval van ForGoods is tijdelijk in de aanbieding en kreeg een goedkope aankoopprijs waardoor hij iets meer toegankelijker geworden is. Deze diervriendelijke muizenval is tevens geschikt om ratten te vangen en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Eenmaal het dier gevangen is, kun je hem in de vrije natuur loslaten waarna hij terug zijn eigen gang kan gaan. Bovendien is deze muizenval gemaakt uit plastic zodat je hem na gebruik in de afwasmachine kunt stoppen om hem opnieuw te gebruiken of netjes op te bergen. Muizen en ratten laten namelijk nogal snel urine en uitwerpselen achter waardoor de val een vieze geur krijgt. 

Daarnaast is dit systeem heel eenvoudig te gebruiken door gewoon een beetje lokmiddel in de val te plaatsen. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze milieuvriendelijke muizenval.

 

Voordelen:

Diervriendelijk: deze muisvriendelijke muizenval is geschikt om muizen en ratten levend te vangen waarna je ze terug vrij kunt laten.

Gebruiksvriendelijk: dit systeem kan zowel binnen als buiten worden geplaatst waardoor hij bijvoorbeeld ook in het kippenhok of in de paardenweide zijn nut heeft.

Hygiënisch: doordat je de gevangen dieren niet moet aanraken, is dit systeem heel hygiënisch en kom je niet in contact met mogelijke ziekteverspreiders.

Onderhoud: deze herbruikbare muizenval is gemaakt uit plastic zodat je hem gewoon in de afwasmachine kunt stoppen om te reinigen.

 

Nadelen:

Tijdrovend: wanneer je een dergelijk type muizenval gebruikt, moet je heel wat geduld hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HGX muizenval – 2 stuks, heel eenvoudig te gebruiken

 

HG wordt door velen als het beste merk beschouwd voor onderhoudsproducten die tijdens de dagelijkse klusjes goed hun nut bewijzen. Deze specifieke muizenvallen van HG blijken overigens het populairste hulpmiddel te zijn om je van het ongedierte te ontdoen.

De HG muizenval komt in een verpakking met 2 stuks en heeft de laagste prijs in onze lijst waardoor je gerust meerdere exemplaren kunt aankopen om op verschillende plaatsen te gebruiken. Bovendien kun je deze muizenval heel eenvoudig klaarzetten door een stukje lokaas op de val te leggen en hem vervolgens op scherp te zetten. 

Wanneer de muis aan het lokmiddel komt, zal de val dichtklappen en het diertje onmiddellijk doden. Doordat de muizenvanger als een soort knijper fungeert, hoef je het dode dier trouwens niet aan te raken om hem uit de val te verwijderen. In de reviews zien we dat de meningen over dit product verdeeld zijn en dat men het niet eens is over de effectiviteit ervan. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze muizenval is bijzonder eenvoudig te installeren door er lokmiddel op te leggen en hem op scherp te stellen.

Verpakking: deze verpakking bevat 2 vallen waardoor je ze op verschillende looppaden kunt gebruiken.

Hygiënisch: doordat deze muizenval eigenlijk een soort knijper is, moet je het dode dier niet aanraken om hem uit de val te halen.

Het prijskaartje: dit product heeft de laagste prijs in onze selectie zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Gevoeligheid: enkele klanten merken op dat er niet genoeg spanning op deze val zit waardoor hij niet efficiënt werkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Animal control Elektrische muizen ratten val – netstroom en batterijen

 

Deze elektrische muizenval van Animal Control kan enkel binnenshuis worden gebruikt en werkt doeltreffend om muizen en ratten te vangen en te elimineren. In de reviews merken we dat de meeste klanten dit een uitstekend product vinden en hem dan ook sterk aanraden. 

Het toestel kan met de meegeleverde adapter op het lichtnet worden aangesloten en indien nodig kun je hem op 4 C batterijen laten overschakelen als er geen stopcontact in de buurt is. Bovendien zorgt deze muizenval er op een snelle en efficiënte manier voor dat de dieren niet lijden.

Eenmaal het ongedierte in de val zit, zal de stroomkring zich onmiddellijk sluiten waardoor de muis of rat met een elektrische schok wordt gedood. Daarna kun je het dier verwijderen zonder dat je het kadaver moet aanraken. Het stroomgedeelte kan trouwens worden ontkoppeld waardoor je de val gemakkelijk in een sopje kunt reinigen. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze elektrische val zal zowel muizen en ratten op een efficiënte manier vangen en doden zodat je geen invasie krijgt.

Doeltreffend: eens het ongedierte gevangen is, zal de stroomkring zich onmiddellijk sluiten waarna het dier een dodelijke elektrische schok krijgt.

Hygiënisch: je hoeft het dode dier niet met je handen aan te raken om de val te ledigen. Bovendien kun je het stroomgedeelte van de val losmaken om hem te reinigen.

Voeding: de muizenval kan met de meegeleverde adapter op het lichtnet worden aangesloten en werkt tevens op 4 C batterijen.

 

Nadelen:

Gebruik: een klant merkt op dat er geen apart bakje voorzien is om het lokmiddel in de doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Muizenval 1006018, met permanent lokmiddel, eenvoudig gebruik

 

De muizenval van SuperCat werkt op een soortgelijke manier als de klassieke houten muizenval, maar is veel eenvoudiger te bedienen. Je kunt deze val gemakkelijk met 2 vingers op scherp zetten om hem vervolgens op het looppad van het ongedierte te plaatsen waarna het toestel zijn werk doet.

Wanneer je kaas of andere voedingswaren als lokmiddel gebruikt, komt het wel eens voor dat de etenswaren bederven waardoor de muizenval niet efficiënt werkt. Dit is bij dit exemplaar niet het geval omdat er een lokstof wordt gebruikt die permanent aanwezig blijft. Bovendien kunnen de dieren niet met het lokmiddel aan de haal gaan zonder dat de muizenvanger dichtklapt.

Het apparaat zal trouwens met een hoge kracht dichtklappen zodat het dier onmiddellijk sterft en niet hoeft te lijden. Doordat je het dode dier niet moet aanraken om de val te ledigen, is dit systeem heel hygiënisch in gebruik. In de reviews zien we dat enkele klanten deze val erg waarderen, terwijl anderen er totaal niet tevreden over zijn.

 

Voordelen:

Lokmiddel: doordat deze muizenval met een permanent lokmiddel werkt, kan de muis het aas niet stelen.

Gebruiksgemak: de val kan met 2 vingers worden geactiveerd waarna je hem enkel nog op het looppad moet plaatsen.

Hygiënisch: door de val terug open te klikken kun je de val gewoon boven de vuilnisbak houden om het dode dier weg te halen.

Krachtig: de val klapt met een krachtige slag dicht waardoor de muis onmiddellijk wordt gedood.

 

Nadelen:

Efficiëntie: sommige klanten stellen zich vragen over de efficiënte van het lokmiddel omdat de muizen er blijkbaar weinig interesse in hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Compo Tunnelval muizen – discrete muizenval 

 

De muizenval van Compo is heel geschikt om te gebruiken wanneer er kinderen en/of huisdieren in de buurt zijn. De muizenval is als het ware door een tunnel afgeschermd zodat kleine kindjes er niet met hun vingertjes bij kunnen.

Bovendien wordt het lokmiddel langs de onderzijde achter de klem aangebracht waardoor de muis er niet met het aas vandoor kan gaan. Dankzij een vernuftig systeem kun je trouwens de tunnelval op een hygiënische manier ledigen zonder dat je de dode muis met je handen moet aanraken. 

Verder kan deze muizenval na gebruik gewoon in een sopje worden schoongemaakt zodat je hem onmiddellijk kunt hergebruiken. Daarnaast heeft de val een afmeting van 14 x 4 x 4 cm waardoor je hem heel discreet kun opstellen zodat je bezoek nooit zal doorhebben dat je met een muizenprobleem kampt. Er werden voor deze vrij recente uitgave nog geen reviews geplaatst. 

 

Voordelen:

Kindvriendelijk: doordat de klem van deze muizenval in een soort tunneltje vastgemaakt is, kunnen kleine kinderen of huisdieren zich niet bezeren.

Efficiënt: het lokmiddel kan enkel langs de onderzijde achter de klem worden geplaatst waardoor de muizen door de klem moeten om bij het aas te komen.

Hygiëne: de muizenval kan gemakkelijk worden geleegd zonder dat je aan het dode dier moet komen.

Herbruikbaar: je kunt hem na gebruik in een sopje reinigen zodat je de val opnieuw kunt gebruiken.

 

Nadelen:

Niet diervriendelijk: we zijn van mening dat een dergelijke constructie ook op een diervriendelijke manier ontwikkeld zou kunnen worden waarbij de muis levend wordt gevangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muizenvallen Koopgids 

 

Heb je een vermoeden dat je wilde muizen in huis hebt? En zoek je een manier om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen? Dan kan het gebruik van een degelijke en betrouwbare muizenval een goede aanbeveling zijn. Maar welke soorten muizenvallen bestaan er zoal? En kun je het ongedierte op een diervriendelijke manier elimineren? Neem even rustig de tijd om de verschillende mogelijkheden te vergelijken en bekijk zeker ook de diverse aanbiedingen en promoties.

De soorten muizenvallen

Een muizenval is een doeltreffend hulpmiddel om het ongedierte te bestrijden en zo te voorkomen dat ze zich gaan voortplanten. Tijdens je zoektocht naar de beste oplossing zul je al gauw merken dat er verschillende types muizenvallen bestaan. Zo is er de klassieke houten muizenval die je zeker als kind bij opa in de duiventil hebt zien staan.

Door een klein stukje lokmiddel op de muizenvanger vast te maken, zal de muis op de val trappen waardoor deze dichtklapt. Het diertje wordt met een krachtige slag gedood waarna je hem eruit kunt halen om de muizenval opnieuw te gebruiken. Daarnaast zijn er de muizenvallen die met gif werken en er eigenlijk gewoon als een doosjes uitzien. De muis wordt door de specifieke geur van het gif aangetrokken en gaat in het doosje om dit op te eten waarna hij al snel het loodje zal leggen.

Tenslotte zijn er ook de diervriendelijk muizenvallen die het ongedierte vangen zonder dat de muis enige schade wordt toegebracht. Het diertje wordt gewoon in de val opgesloten waarna je hem terug in de vrije natuur kunt loslaten. Er zijn trouwens ook afweersystemen op de markt die met een hoogfrequentie geluid werken waardoor de dieren worden afgeschrikt en op de vlucht slaan.

 

De voor- en nadelen van de verschillende muizenvallen

Elk type muizenval heeft zo zijn specifieke voor- en nadelen. Een klassieke houten muizenval werkt bijzonder efficiënt en is vrij goedkoop waardoor je er gerust meerdere kunt aankopen om her en der te plaatsen. Hoewel de muis door de snelle en krachtige slag onmiddellijk wordt gedood, is dit totaal geen diervriendelijke manier om je van de diertjes te ontdoen. 

De gifdoosjes hebben bijna dezelfde pro’s en contra’s, maar er is toch een wezenlijk verschil. Doordat de muis niet direct sterft en bijgevolg een lange lijdensweg moet doormaken, is dit de meest gruwelijke manier om de dieren te verdelgen. Bovendien kan de muis nog een hele tijd, na het verorberen van het gif, in huis rondrennen waarna hij misschien op een moeilijk te bereiken plaats zal sterven.

Wanneer je voor een diervriendelijke muizenval kiest, zul je merken dat je soms heel wat geduld aan de dag moet leggen voor je je eerste muis hebt gevangen. Deze muizenvallen zijn doorgaans ook wel iets duurder, maar je kunt ze wel hergebruiken. Het voornaamste voordeel van dit soort muizenvallen is, dat je de muis levend vangt waarna je ze ver van huis in de natuur kunt loslaten.

Welke lokmiddelen kun je gebruiken

De meeste mensen denken dat een blokje kaas het beste aas is om een muis naar een val te lokken. Echter, kaas kan snel bederven en zelfs een muis lust dit niet waardoor je regelmatig het lokmiddel zult moeten vervangen. Pindakaas is dan weer handiger om te gebruiken en eigenlijk een veel betere lokstof. Muizen vinden het heel lekker en dit zal zeker niet snel bederven.

Meestal heb je aan een minieme hoeveelheid pindakaas of ander lokaas al voldoende omdat muizen maar een heel kleine maag hebben. Wanneer je te veel lokmiddel op of in de val legt, is het mogelijk dat het diertje er gemakkelijk bij kan komen zonder dat de val werkt. Een klein stukje chocolade of oud brood zijn trouwens ook uitstekende lokmiddeltjes om de dieren gevangen te nemen.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Hoe werkt een muizenval en welk lokmiddel gebruik je?

Er zijn diverse soorten muizenvallen op de markt met verschillende technieken om de muis te vangen, te doden of ze stress te bezorgen zodat ze gaan lopen. De muizenval met hoogfrequentie geluid zal het ongedierte verjagen en ze op een afstand houden. Een muis kan immers niet leven in een stressvolle omgeving waardoor hij al snel andere oorden zal opzoeken. Een klassieke muizenval werkt met een klem die dichtklapt wanneer het dier op het gevoelige triggerplateau stapt. 

Deze muizenvallen worden met een lokmiddel gebruikt zoals bijvoorbeeld een stukje kaas, een beetje chocolade of spek en zelfs oud brood. Andere muizenvallen maken gebruik van lijm met een sterke feromonen geur die de muis zal lokken waarna hij in de lijm blijft hangen. Een meer diervriendelijk systeem is de muizenval met een klepje dat dichtvalt als de muis in het containertje zit. De muizenval kan vervolgens gewoon naar buiten worden gebracht waar je het diertje in de vrije natuur kunt loslaten. 

Q2: Waar kun je een muizenval kopen?

In de meeste tuincentra en dierenspeciaalzaken kun je gemakkelijke verschillende soorten muizenvallen vinden. Je kunt ze ook online in diverse webshops bestellen waar een ruim assortiment wordt aangeboden om muizen op een diervriendelijke of op de traditionele manier te bestrijden. Je kunt trouwens gemakkelijk zelf een diervriendelijke muizenval maken met hulpmiddelen die je zeker in huis hebt. 

 

Q3: Hoe maak je een muizenval?

Om een muizenval te maken, heb je een emmertje zonder deksel nodig, dun karton en een lang stuk ijzerdraad. Neem het lichte stuk karton en snijd er de vorm van een tafeltennisbatje uit. Net onder de rand van de emmer maak je een inkeping met aan beide zijden twee gaatjes. In de inkeping kun je nu het handvat van het stukje karton schuiven om dit vast te maken met de ijzerdraad die je door de twee gaatjes en het karton duwt.

Vervolgens maak je de ijzerdraad goed vast zodat het karton niet kan wegschuiven. Door een houten plankje tegen de emmer te kleven, precies daar waar het karton begint, kan de muis erop klimmen. Leg wat voer in het midden van het kartonnen tafeltennisbatje en je muizenval is klaar. Wanneer de muis in de emmer gevallen is, kun je deze gewoon naar buiten brengen om hem vrij te laten.

 

Q4: Hoe zet je een muizenval?

Voor je muizenvallen gaat zetten moet je eerst even kijken welke route de diertjes frequent volgen. Dit zul je al snel zien aan de half opgegeten voedingswaren of aan de muizenkeutels die ze op hun pad achterlaten. Op deze plaatsen zijn de dieren heel actief en kun je bijgevolg gemakkelijk hun looppaden, doorgangen of ingangen terugvinden.

Je zult trouwens merken dat muizen nooit door het midden van de kamer rennen, maar altijd langs de muren of plinten blijven. De muizenvallen kunnen dus het best op hun looppad tegen de muur worden geplaatst of bij hun ingang om zo de meeste pakkans te hebben. Zorg er steeds voor dat huisdieren en/of kleine kinderen niet bij de muizenval kunnen komen om ongelukjes te vermijden.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu