5 beste muilkorven voor honden Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste muilkorven voor honden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Baskerville Muilkorf nr. 13, kies je voor een degelijke en uiterst kwalitatieve muilkorf die bedoeld is voor middelgrote tot grotere hondenrassen met een brede kaaklijn zoals de boxer. Daartegenover staat de Trixie Muilkorf Met Gaas-Inzetstuk die meteen opvalt doordat hij traploos verstelbaar blijkt. Dit vergroot zijn uiteindelijke toepassingsveld en maakt hem meteen geschikt voor diverse hondenrassen. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Neem zeker even een kijkje alvorens een oordeel te vellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste muilkorven voor honden (Reviews) van 2024

 

Wanneer moet een hond een muilkorf aan hebben? Hoewel velen ervan uitgaan dat het gebruik van een muilkorf bij honden voornamelijk het bijten moet tegengaan, wordt een muilkorf bij honden ook gebruikt tegen eten. Zeker voor jonge honden die de neiging hebben om alles wat ze onderweg tegenkomen in hun mond te stoppen. Omdat wij uiteraard willen dat je met de beste muilkorf voor honden naar huis gaat, hebben we alvast 5 toppertjes – inclusief advies vermeld in de online reviews – op een rijtje geplaatst. Bekijk de opties even en bedenk of je kiest voor een leren muilkorf voor honden aanbieding dan wel een muilkorf voor kleine/ grote honden van het beste merk.

 

1. Baskerville Muilkorf nr. 13 – Hond – Lengte 7,6 cm – Omtrek 38 cm – Voor Boxer

 

De Baskerville Muilkorf behoort – afgaande op de vele positieve klantenadviezen en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren – alvast tot de populairste muilkorven uit het rijtje. Dit maakt hem op zich al meteen de moeite waard om even van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Baskerville muilkorf gekenmerkt door een maximale breedte én hoogte van 38 cm in combinatie met een lengte van 7,6 cm wat overeenkomt met een standaard maat 13. Dit maakt hem geschikt voor middelgrote tot grote rashonden van het genre “boxer”. Echter kun je dit type muilkorf nog in tal van andere formaten aanschaffen gaande van 1 tot en met 16, waardoor er vast en zeker voor elk hondenras wat wils te vinden is.

Verder blijkt de muilkorf vervaardigd uit duurzaam kunststof en voorzien van een aparte veiligheidsband die ervoor zorgt dat de korf netjes op zijn plaats blijft zitten. Hoewel de muilkorf in eerste instantie bedoeld is om te verhinderen dat je hond overmatig gaat likken en/ of van de grond eet, kan hij ook een dienst bewijzen bij eender welk dierenartsbezoek.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met behulp van deze muilkorf kun je verhinderen dat je hond van de grond eet, overmatig aan wondjes gaat likken en/ of gaat bijten tijdens bijvoorbeeld een dierenartsbezoek.

Materiaal: bij de productie van deze muilkorf heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof.

Formaat: de muilkorf kent een totale omtrek van 38 cm in combinatie met een lengte van 7,6 cm waardoor hij geschikt blijkt voor grotere hondenrassen zoals de boxer.

Veiligheidsband: dankzij de aparte veiligheidsband mag je er zeker van zijn dat de muilkorf veilig op zijn plaats blijft zitten.

 

Nadelen:

Prijskaartje: in vergelijking met de andere muilkorven uit het lijstje, blijkt dit exemplaar niet meteen over de laagste prijs te beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Trixie Muilkorf Met Gaas-Inzetstuk – Large, Traploos verstelbaar

 

Ben je op zoek naar een degelijke muilkorf die uitermate geschikt blijkt voor kortstondig gebruik? Dan loont het de moeite om dit exemplaar van Trixie alvast even onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat de Trixie muilkorf wordt aangeboden in een maat L, wat overeenkomt met een nekriem van 26 tot 42 cm en een binnenmaat ter hoogte van het snuitje van 18 tot 28 cm. Ideaal dus voor grotere hondenrassen zoals onder meer de Dalmatiër. Uiteraard is dit type muilkorf nog in tal van andere formaten gaande van S tot XL te bekomen.

Voor de productie van deze muilkorf geeft men onder meer een beroep gedaan om duurzame doch veilige én comfortabele materialen zoals polyester en nylon. Dergelijke materialen lijken zich goed aan de vorm van de kop aan te passen zonder dat hierbij de kans op drukplekken toeneemt. Ter hoogte van de snuit werd gekozen voor een inzetstuk met gaas waardoor een optimale ventilatie kan worden beoogd en het voor je hond aangenaam en comfortabel blijft.

Hoewel dit type muilkorf niet bedoeld is voor langdurig gebruik, zijn heel wat klanten overtuigd van zijn gebruiksgemak, efficiëntie en kwaliteit. Dit verklaart meteen de mooie eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: tussen de goedkope muilkorven voor honden zul je vast en zeker dit exemplaar van Trixie mogen verwachten.

Verstelbaar: in tegenstelling tot heel wat andere modellen, blijkt deze muilkorf traploos verstelbaar ter hoogte van de nek en snuit.

Materiaal: de muilkorf blijkt vervaardigd uit een combinatie van licht doch stevig polyester en duurzaam nylon. Het inzetstuk werd voorzien van gaas waarbij een optimale ventilatie wordt beoogd.

 

Nadelen:

Geen langdurig gebruik: deze muilkorf is uitsluitend bedoeld voor kortstondig gebruik zoals een dierenartsbezoek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Muilkorf rubber Small, Duvo – Ergonomisch en buigzaam – Neopreen voering

 

De Duvo muilkorf voor honden is vervaardigd uit bijzonder sterk rubber wat niet alleen bijdraagt aan de duurzaamheid maar tevens ook aan de uiteindelijke veiligheid. Daarbij werd het geheel afgewerkt met een neopreen voering en maar liefst 3 bevestigingsmogelijkheden die elk op hun beurt bijdragen aan comfort én – jawel – veiligheid.

Doordat deze muilkorf op verschillende punten verstelbaar blijkt, kun je hem moeiteloos aanpassen aan de vorm van je hond zijn kop. Zodra de ideale pasvorm werd bereikt, zul je zien dat de kaken van je hond op elkaar gehouden worden waardoor (ongewenst) gedrag zoals bijten, blaffen, overmatig likken en/ of kauwen kan worden voorkomen. Let wel dat je de muilkorf niet harder dan noodzakelijk dient aan te spannen!

Tot op heden werd er nog maar één online reactie bij de Duvo muilkorf geplaatst. Toch lijkt de koper duidelijk overtuigd van de stevigheid en ultieme kwaliteit wat alsnog een mooie score van 5 op 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de lus onderaan de kin is bedoeld om de standaard hondenleiband aan te bevestigen. Verder kun je de hondenriem ook in de aanwezige D-ring klikken indien gewenst.

Materiaal: deze unieke muilkorf voor honden werd voornamelijk uit duurzaam rubber vervaardigd in combinatie met een neopreen voering ter hoogte van de kin.

Handig in gebruik: de muilkorf is bedoeld om bepaald gedrag en/ of gedragingen zoals overmatig likken, bijten, blaffen en/ of kauwen te corrigeren/ voorkomen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven stellen dat de prijs hier duidelijk weer een tikkeltje hoger ligt wat voor sommige klanten misschien een minpunt betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Karlie Halsband Muilkorf kunststof spec zwar – Flamingo Size 5

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van minder groot belang, dan raden wij jou aan om deze muilkorf voor honden even te bekijken. De muilkorf wordt aangeboden door het populaire merk Flamingo en is – vanwege zijn size 5 formaat – voornamelijk bedoeld voor bepaalde middelgrote tot grote hondenrassen zoals de bullmastiff.

Net zoals heel wat andere muilkorven blijkt ook dit exemplaar overigens uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof vervaardigd en voorzien van de nodige ventilatie-openingen. Op die manier blijft het voor je hond zo comfortabel mogelijk. Het setje werd verder afgewerkt met meerdere verstelbare bevestigingsriempjes teneinde de optimale pasvorm te bekomen. Kortom, uitermate geschikt om bepaalde gedragingen te voorkomen en/ of te corrigeren.

Hoewel één koper de bevestigingsriempjes graag wat langer had gezien, is de overgrote meerderheid duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat alsnog 5 sterren oplevert.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke muilkorf voor honden werd voornamelijk uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof vervaardigd.

Formaat: de muilkorf komt overeen met een size 5 waardoor hij geschikt is voor middelgrote tot grotere hondenrassen zoals bijvoorbeeld de bullmastiff. 

Verstelbaar: de bevestigingsriempjes blijken verstelbaar waardoor een optimale pasvorm kan worden beoogd.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de prijs ligt hier duidelijk een pak hoger dan gemiddeld wat hem minder aantrekkelijk maakt voor het grote publiek.

Riemen: één klant is van mening dat de bevestigingsriempjes net iets te kort zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beeztees Veiligheidsmuilband – Hond – S-Speciaal – 21,5 cm // Beeztees

 

We sluiten het rijtje af met deze veiligheidsmuilband jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Beeztees. In tegenstelling tot het voorgaande product, werd dit exemplaar voornamelijk uit duurzaam nylon vervaardigd wat niet alleen bijdraagt aan het comfort maar ook aan de veiligheid. Hoewel hij wordt aangeboden in een maat S met een omtrek van 21,5 cm, is hij ook verkrijgbaar in een L-Spec én XL-Spec maat met omtrekken van respectievelijk 22 en 30 cm.

Deze veiligheidsmuilband is bijzonder eenvoudig aan- en uit te trekken en is bedoeld om bepaalde – ongewenste – gedragingen tegen te gaan en/ of te corrigeren. Denk maar aan overmatig likken, kauwen, bijten en/ of blaffen. Dankzij de verstelbare bandjes kun je overigens een optimale pasvorm bereiken wat alleen maar bijdraagt tot het gebruiksgemak.

Hoewel één koper niet helemaal overtuigd blijkt van de aangeboden kwaliteit, werd nog steeds een mooie gemiddelde eindscore van 4 op 5 sterren toegekend. De moeite waard dus om een aanschaf ten minste in overweging te nemen.

 

Voordelen:

Materiaal: deze unieke veiligheidsmuilband werd vooral uit duurzaam en makkelijk te onderhouden nylon vervaardigd.

Formaat: de band wordt gekenmerkt door een S-Spec maat die overeenkomt met een omtrek van 21,5 cm maar kan ook nog in tal van andere formaten worden aangekocht.

Handig in gebruik: de muilkorf is een ideale optie om ongewenst gedrag zoals bijten, blaffen, overmatig likken en/ of kauwen tegen te gaan.

 

Nadelen:

Gebruiksgemak: houd er wel rekening mee dat deze muilkorf enkel en alleen geschikt is voor middelgrote tot grote honden met een relatief korte snuit zoals de labrador.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Muilkorven voor honden Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke muilkorf maar weet je van geen hout pijlen te maken? Dan lijkt het alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids eens even grondig door te nemen alvorens de verschillende types muilkorven alsook eventuele aanbiedingen en/ of promoties, met elkaar te vergelijken. Zo zullen we het onder andere hebben over het nut en het gebruiksgemak van een duurzame muilkorf, de types, het formaat, de gebruikte materialen en het mogelijke prijskaartje.

Wat is een muilkorf en waarvoor wordt deze gebruikt?

Hoewel de meesten onder ons wel weten wat een muilkorf is, zijn er slechts bitter weinig mensen die effectief weten wat het principe ervan inhoudt. Het gebruik van een muilkorf wordt jammer genoeg – en vaak onterecht – geassocieerd met agressieve en gevaarlijke honden. En hoewel een muilkorf ook in dergelijke situaties een meerwaarde zoniet oplossing kan bieden, is het gebruik ervan uiteraard veel ruimer.

Zo wordt een muilkorf eveneens gebruikt om het overmatig likken zoveel mogelijk in te perken. Heeft je hond net een operatie ondergaan aan zijn/ haar pootje en wil je het likken zoveel mogelijk tot een minimum beperken? Dan is het gebruik van een gebruiksvriendelijke muilkorf uiteraard te verantwoorden. Daarnaast gebruiken sommige baasjes het ook als een manier om overmatig kauwen en eten zoveel mogelijk in te dijken. Zo zijn er heel wat honden – vaak de kleinere rassen aangezien zij zich het dichtst bij de grond bevinden – die de neiging hebben om alles wat ze tegenkomen op te eten. Het gebruik van een muilkorf kan ook hier soelaas bieden.

En tot slot is het eveneens een goed alternatief om dierenartsbezoekjes een pak rustiger en zonder risico te laten verlopen. Sommige honden hebben – al dan niet vanwege een eerder opgelopen trauma – een enorme schrik om naar de dierenarts te gaan waardoor de kans op bijten/ happen niet geheel onbestaande is. Aarzel niet om ook in dergelijke situaties – hetzij voor jouw veiligheid hetzij voor de veiligheid van de dierenarts – voor een gebruiksvriendelijke muilkorf te kiezen.

 

Het type muilkorf

Met behulp van een degelijke muilkorf wordt het voor jouw hond praktisch onmogelijk om zijn volledige mond (muil) open te trekken. Op die manier kan een eventueel bijtincident voorkomen worden alsook overmatig likken, kauwen, eten zoveel mogelijk aan banden worden gelegd. 

Uiteraard bestaan er vandaag de dag diverse soorten muilkorven. Hoewel hun effect en/ of doelstelling vaak eensgezind blijkt te zijn, is niet elk type muilkorf ook even gebruiksvriendelijk en comfortabel voor je hond. Zo zullen bepaalde exemplaren louter bedoeld zijn voor kortstondig gebruik en bijgevolg minder geschikt om trainingen en/ of lange wandelingen tot een goed einde te brengen.

De meest voorkomende muilkorf is uiteraard degenen die – weliswaar voorzien van de nodige ventilatiegaten – de volledige snuit of snoet van je huisdier gaat omgeven en vervolgens met een – vaak verstelbare – band achter de oren kan worden vastgemaakt. Daarnaast kun je ook opteren voor een muilkorf bestaande uit een enkele band waarbij de snoet van je viervoeter wordt dichtgeklapt. Dergelijke muilkorven worden in heel wat centra ook vaak verkocht onder het mom van “blafbanden”.

Formaat, materiaal en eventuele kenmerkende eigenschappen

Bij de keuze van een bepaald type muilkorf is het uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met de gebruikte materiaalsoorten en het formaat. Zo blijken heel wat muilkorven vervaardigd uit kunststof, polyester, nylon en/ of rubber. Kies voor een materiaalsoort die zo comfortabel mogelijk aanvoelt en je hond niet teveel schade toe berokkent.

Wees daarnaast eveneens alert voor het formaat. Zo wordt het formaat van een degelijke muilkorf niet alleen bepaald op basis van de lengte maar tevens ook door middel van de totale omtrek. Op die manier wordt duidelijk of een muilkorf geschikt is voor een kleine, middelgrote dan wel grote hond. Het kan misschien helpen om te kiezen voor een muilkorf die voorzien is van 1 of meerdere verstelbare hoofdbanden. Op die manier kun je de korf meer of minder aanspannen en afstellen of de snuit van je trouwe viervoeter.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu