5 beste loopplanken voor honden Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste loopplanken voor honden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je oudere hond gewrichtsproblemen kent of je dier is door een operatie minder flexibel, kan een degelijke hondenloopplank een goede optie zijn. Met dit hulpstuk kan je dier namelijk zonder hulp of extra inspanning, veilig in de wagen of op de bank klimmen. We hebben alvast 3 huidige toppertjes voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo zul je merken dat je met de Trixie Trap een uitstekende keuze maakt om je trouwe viervoeter bijvoorbeeld gemakkelijker in de auto te laten stappen. Daarnaast blijkt de Hondenloopplank easy-steps een uitschuifbare variant te zijn waardoor hij zeker een waardig alternatief is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste loopplanken voor honden (Reviews) van 2024

 

Wanneer je een klein hondje hebt of jouw senior heeft gewrichtsproblemen, willen we je graag het advies geven om een degelijke loopplank aan te schaffen. Ben je op zoek naar een exemplaar dat vlot kan worden opgeplooid zodat je hem gemakkelijk in de wagen kunt meenemen? Of gaat je voorkeur uit naar een trap die naast de sofa past zodat je kleine vriend gemakkelijk bij jou kan komen zitten? We hebben alvast 5 toppers voor jouw uitgezocht die je eens rustig kunt bekijken alvorens je er de beste loopplank voor honden uitkiest.

 

1. Trixie Trap – 54X34X39 CM – met inklapbare staander 

 

De Trixie Trap loopplank is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. Hij is momenteel in de aanbieding en kreeg een goedkope prijs waardoor hij in bijna elk budget past.

Deze lichtgrijze loopplank voor honden is eigenlijk een trapje om naast het bed of de bank te plaatsen zodat je dier gemakkelijk bij jou kan komen liggen om gezellig samen de avond door te brengen. De loopplank is volledig vervaardigd uit kunststof en kan bijgevolg tevens buiten worden gebruikt waardoor hij ook een handig hulpmiddel is om bijvoorbeeld in de wagen te stappen. 

Het gebruikscomfort wordt nog een tikkeltje versterkt door zijn compacte formaat van 34 x 39 x 54 cm én zijn inklapbare steun zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen. Daarnaast is hij voorzien van antislipvoetjes waarmee hij stevig op de grond zal blijven staan en niet kan wegschuiven. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van deze uitvoering.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze trap is geschikt om oudere en kleine honden te helpen zodat ze vlot en veilig op het bed of de sofa geraken.

Materiaal: doordat hij volledig uit lichtgrijze kunststof werd gemaakt, kan hij gerust buiten worden gebruikt en is hij tevens eenvoudig te onderhouden.

Formaat: hij kent een afmeting van 34 x 39 x 54 cm en is voorzien van een inklapbare staander zodat je hem gemakkelijk in de wagen kunt meenemen.

Antislip: aan de onderzijde werden antislipvoetjes aangebracht waardoor hij stevig op elke soort ondergrond blijft staan.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: enkele klanten maken de opmerking dat de mechaniek, waarmee de staander kan worden ingeklapt, nogal kwetsbaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hondenloopplank easy-steps – uitschuifbaar – geschikt voor de boten en wagen

 

De Easy Steps loopplank voor honden werd ontwikkeld om je dier vlot op de boot of in een hoge wagen te laten stappen. Doordat je hem eenvoudig en snel in elkaar kunt schuiven tot een compact formaat 70 x 42 x 8 cm, vraagt hij bijzonder weinig opbergruimte en past hij in bijna elke autokoffer.

Eenmaal de loopplank met antislipvoetjes volledig opengeschoven is, kent hij een afmeting van 160 x 42 cm waardoor hij lang genoeg is om zonder risico vanop de oever naar de boot te wandelen. De veiligheid wordt nog iets versterkt doordat het metalen frame over de volledige lengte met een geribbelde rubberen toplaag werd afgewerkt zodat je dier niet kan uitglijden. 

Deze loopplank heeft trouwens een licht gewicht van 5,5 kg en hoewel deze uitvoering een maximaal belastbaar gewicht tot 100 kg kent, is hij niet geschikt voor mensen. In de reviews zien we dat dit exemplaar de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: deze loopplank kan gemakkelijk worden ingeschoven waardoor hij een compact formaat van 70 x 42 cm krijgt.

Afmeting: wanneer hij volledig uitgeschoven is, meet hij 160 x 42 x 8 cm. Door zijn lichte gewicht van 5,5 kg kun je hem gemakkelijk optillen.

Materiaal: het metalen frame werd afgewerkt met een geribbelde rubberen laag zodat je hond niet kan wegglijden.

Veiligheid: hij is voorzien van antislipvoetjes waardoor de plank goed op zijn plaats blijft liggen.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat deze loopplank best wel prijzig is zodat hij niet door iedereen kan worden aangekocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Topmast – Hondentrap – kunststof -auto – bank – kleine hond – 40 x 50 cm

 

Topmast wordt door velen als het beste merk beschouwd voor betrouwbare en betaalbare dierenaccessoires. Deze Topmast loopplank voor honden is een handig trapje waarmee je kleine vriend vlot in de auto kan komen.

De trap is vervaardigd uit beige kunststof en voorzien van een antisliplaag zodat je trouwe viervoeter niet kan wegglijden wanneer hij bij regenweer in de wagen stapt. Als het trapje opengeklapt is, bezit hij een breedte van 40 cm en een hoogte van 50 cm waardoor hij tevens heel handig is om naast de sofa of je bed te zetten.

Daarnaast kan hij tot een compact formaat van 77 x 40 cm worden dichtgeklapt en dankzij zijn lichte gewicht van 2,5 kg kun je hem gemakkelijk optillen om in de koffer van je wagen te leggen. Deze uitvoering kent een maximaal belastbaar gewicht tot 50 kg zodat hij voor kleine tot middelgrote honden kan worden aangewend. In de reviews merken we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze hondentrap kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en is bijzonder gemakkelijk te onderhouden.

Materiaal: hij is gemaakt uit beige kunststof en de treden zijn afgewerkt met antislip zodat je hond niet kan wegglijden.

Formaat: het trapje meet 40 x 50 cm en eens hij dichtgeklapt is, kent hij een afmeting van 77 x 40 cm. Hij heeft een licht gewicht van slechts 2,5 kg.

Belastbaar gewicht: doordat hij een maximaal belastbaar gewicht van 50 kg heeft, is hij geschikt voor kleine tot middelgrote hondenrassen.

 

Nadelen:

Antislip: een klant maakt de opmerking dat je zelf de antislip op de treden moet aanbrengen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. relaxdays hondentrap 3 treden – trapje voor honden 

 

Dit exemplaar van Relaxdays voert de laagste prijs in onze selectie met topproducten zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Hij meet 30 x 35 x 45 cm en omvat 3 treden waardoor kleine, oude of zieke hondjes zonder veel moeite overal kunnen opklimmen.

Deze hondentrap wordt in 3 verschillende kleuren aangeboden zodat je hem goed op je interieur kunt afstemmen. Doordat hij uit een stevig polyester frame bestaat dat met een stoffen bekleding is afgewerkt, zal je trouwe viervoeter een comfortabele en aangename ondergrond hebben om op te lopen. Bovendien is de zachte hoes vlot verwijderbaar waardoor je hem op 30°C in de wasmachine kunt reinigen. 

Dankzij zijn lichte gewicht van 1,2 kg kun je hem bijvoorbeeld ’s avonds gemakkelijk van de woon- naar de slaapkamer meenemen om naast je bed te zetten. We zien in de reviews dat de klanten tevreden zijn over dit product en hem dan ook zeker aanraden.  

 

Voordelen:

Materiaal: de hondentrap bestaat uit een stevig polyester frame met een draagkracht van 32 kg en werd met een zachte afneembare hoes afgewerkt.

Afmetingen: door zijn compacte afmetingen van 30 x 35 x 45 cm en 3 treden, is hij geschikt voor kleine, oude of zieke hondjes om ze extra hulp te bieden bij het klimmen.

Gewicht: hij weegt met zijn 1,2 kg bijzonder licht waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen om hem bijvoorbeeld tijdens de dag bij de bank en ’s avonds naast je bed te zetten.

Onderhoud: doordat de hoes er snel en eenvoudig kan worden afgehaald, kun je hem in de wasmachine stoppen om op 30°C te wassen.

 

Nadelen:

De prijs: hoewel dit exemplaar in de laagste prijsklasse valt, merken we toch dat hij best prijzig is in vergelijking met andere exemplaren die steviger zijn en over meer draagkracht beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Honden trap – Trapje – Opstapje hond – Hond – Kunststof trap voor honden 

 

De taupekleurige hondentrap van Friendly Pet is geschikt voor binnen en past bij elke interieurstijl waardoor je hem in bijna iedere kamer kunt plaatsen. Het gebruik van een dergelijke hondentrap zal de gewrichten bij oudere dieren optimaal ontlasten zodat je trouwe viervoeter zijn normale routine en gewoontes kan behouden.

Dankzij zijn handige afmetingen van 35 x 39 cm en treden met een diepte van 13 cm, is hij een bijzonder handig hulpstuk voor zowel kleine als grote honden om bijvoorbeeld op het bed of de bank te geraken. Dit kunststof trapje wordt overigens geleverd met antislip stroken die je zelf volgens behoefte op bepaalde plaatsen kunt aanbrengen om je hond wat meer stabiliteit en veiligheid te bieden. 

Doordat hij volledig uit één stuk is gemaakt en bijzonder stevig is, kent hij een maximale draagkracht van 70 kg. In de reviews merken we dat dit vrij recente product nog geen reviews kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door zijn maximale draagkracht van 70 kg, kan hij door verschillende hondenrassen worden aangewend.

Materiaal: de taupekleurige trap is volledig uit stevige kunststof vervaardigd waardoor hij vrij gemakkelijk schoon te maken is.

Afmetingen: door zijn vrij kleine formaat van 35 x 39 cm en treden van 13 cm diep, kunnen zowel kleine als grote honden er vlot op klimmen.

Antislip: hij wordt geleverd met antislip stroken om je dier meer grip te geven zodat hij niet kan wegglijden.

 

Nadelen:

Niet opvouwbaar: we merken op dat dit exemplaar niet kan worden dichtgeklapt waardoor je hem moeilijker kunt opbergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Loopplanken voor honden Koopgids

 

Als je trouwe viervoeter wat ouder wordt of je hebt net een kleine puppy in huis, kunnen we de aanbeveling geven om in een degelijke loopplank voor honden te investeren. Maar waarvoor wordt een dergelijk hulpmiddel zo allemaal gebruikt? En bestaan er eigenlijk verschillende varianten? Door even onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken, zul je meteen wat meer informatie hebben over waar je zo allemaal bij de aankoop op moet letten.

Wat is een loopplank voor honden en waarvoor wordt hij gebruikt

Een hondenloopplank is het ideale hulpstuk om je hond ergens veilig en vlot in of op te laten geraken. We denken dan bijvoorbeeld aan de kofferruimte van de wagen, het bed of de sofa. Bovendien bestaan er zelfs exemplaren die op de trap kunnen worden gelegd. Het is immers zo dat de hondenloopplank- of helling veel minder krachtinspanningen vraagt waardoor het gestel van oudere honden of dieren met gewrichtsproblemen minimaal wordt belast. 

De dierenarts zal een dergelijk hulpstuk niet alleen aanraden wanneer je dier oud is, hij wordt tevens aanbevolen voor zieke honden met een laag energieniveau. Door het dier op een loopplank te laten lopen, in plaats van te springen of trappen te beklimmen, moet hij zich veel minder inspannen. Op die manier help je hem om zijn energie te sparen terwijl hij toch zijn oude gewoontes kan blijven behouden waardoor je trouwe vriend zich veel gelukkiger zal voelen en bijgevolg ook sneller zal genezen.

Ook wanneer je pas een jonge puppy in huis hebt gehaald, zal een loopplank goed van pas komen. Kleine hondjes beschikken namelijk nog niet over de nodige spierkracht om gezwind in de wagen of op het bed te springen. Daardoor moet je ze vaak optillen waardoor je zelf ook rugproblemen kunt krijgen.

 

De verschillende types

We onderscheiden 2 verschillende soorten hulpmiddelen om een hond een hoogte te laten overbruggen. De hondenloopplank is bijzonder geschikt voor dieren met gewrichtsproblemen of een verminderd evenwichtsgevoel. Door met zijn poten langs het vlakke oppervlak te glijden zal de hond beter zijn balans kunnen bewaren waardoor hij veilig over de loopplank kan wandelen. 

Deze constructie kan meestal worden opgevouwen of uitgeschoven zodat je hem gemakkelijk kunt opbergen en/of meenemen. Echter, een dergelijk systeem is vaak vrij duur waardoor niet iedereen zo’n loopplank kan aanschaffen. Er zijn tevens vaste loopplanken die je in huis kunt gebruiken om bijvoorbeeld naast de bank te installeren of bij het bed te plaatsen.

Daarnaast is er ook de hondentrap die dan weer perfect is voor beweeglijke en mobiele honden. Door bijvoorbeeld een hondentrap bij de bank te zetten, schenk je je oude kameraad meer levenskwaliteit omdat hij gewoon zijn normale routine kan behouden zonder zich moe te maken. Er zijn trouwens vaste hondentrapjes en er zijn er eveneens met een inklapbare staander zodat je hem tot een compact formaat kunt dichtklappen om in de koffer van je wagen op te bergen. 

De veiligheid

De meeste loopplanken en hondentrappen zijn vervaardigd uit metaal of kunststof en daarna met een speciale toplaag afgewerkt. Dit is een aspect dat je toch wel even moet controleren wanneer je van plan bent om een dergelijk hulpstuk buiten te gebruiken.

Als het regent zal de plank immers nat worden waardoor het dier minder grip heeft en snel zal uitglijden. Zeker als de plank of trap oudere en/of zieke honden moet helpen om een hoogte te overbruggen, is het vrij belangrijk dat dit op een veilige manier kan gebeuren zodat je hond zich niet zal bezeren.

Daarnaast is een degelijke loopplank of hondentrap voorzien van antislipvoetjes om te voorkomen dat de constructie op de ondergrond wegschuift. Echter, gladde vloertegels en gepolijste grondoppervlakken zijn vaak niet-poreus waardoor de rubberen- of antislipvoetjes onvoldoende stabiliteit bieden. In dit geval kun je beter even bekijken hoe je het geheel stevig kunt verankeren of de loopplank goed vasthouden wanneer je dier erover loopt.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu