5 beste Krabtonnen Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste krabtonnen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu één of meerdere katten in huis hebt, investeren in een degelijke krabton is altijd een goed idee. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste krabton in huis te halen. Bedenk wat je katten leuk vinden en met welke materialen ze liefst in contact komen. Pluche kan bijvoorbeeld heel aangenaam zijn om even te rusten terwijl sisal en tapijt handig kunnen zijn om de nagels te vijlen. Kies je bijvoorbeeld voor de Beeztees Cats Crush ton dan kies je voor een vrij grote krabton van 42 bij 100 cm. De Duvo+ Krabpaal Tower is dan weer iets compacter en voornamelijk geschikt voor kittens of kleine katten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste krabtonnen (Reviews) van 2024

 

Of de beste krabton nu een exemplaar is van 100 cm of eentje van amper 60 cm, dat blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Houd bij de keuze voor een bepaald exemplaar zeker rekening met de plaats waar je hem wilt installeren en natuurlijk ook met het aantal katten. Ben je op zoek naar een XXL krabton voor grote katten of heb je momenteel vooral kittens in huis. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en wees daarbij aandachtig voor het advies van klanten, vermeld in de verschillende online reviews.

 

1. Beeztees Cats Crush Krabton

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope krabtonnen uit het lijstje, maar toch lijken heel wat klanten tevreden met hun aankoop. De krabton wordt geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk Beeztees en is beschikbaar in 2 verschillende formaten. Ben je op zoek naar een iets groter exemplaar, dan zit je bij dit product aan het juiste adres.

De krabton wordt dan ook gekenmerkt door een maximale afmeting van 42 x 100 cm en biedt maar liefst 4 heerlijke pluche ligplekken aan. Zo kunnen de diertjes zich even afzonderen als ze nood hebben aan wat rust. Het beperkte gewicht van 12,1 kg maakt de krabton behoorlijk handzaam en makkelijk te verplaatsen. Het is een stevige krabton die aan de buitenkant is afgewerkt met tapijt.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten het product beoordeeld hebben met een maximale score van maar liefst 4,9 sterren. Kopers blijken niet alleen tevreden over de aangeboden kwaliteit maar ook het design kan op heel wat bijval rekenen. Slechts één gebruiker vindt de krabton eerder onstabiel.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de krabton ziet er niet alleen erg fraai uit maar biedt ook een uitstekende kwaliteit. Hij is voornamelijk afgewerkt met tapijt en pluche waardoor hij zowel geschikt is om te spelen als te rusten.

Gewicht: het gewicht van de krabton wordt geschat op ongeveer 12 kilogram wat hem vrij makkelijk te verplaatsen maakt.

Formaat: de krabton biedt een totaal formaat van 42 bij 100 cm aan wat de mogelijkheid biedt tot wel 4 ligplekken.

 

Nadelen:

Onstabiel: volgens één koper zou de krabton helemaal niet zo stabiel staan als wordt beweerd.

Prijzig: ben je van plan om deze krabton aan te kopen dan zul je rekening moeten houden met een iets hoger budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Duvo+ Krabpaal Tower Krabpaal

 

Deze krabton van Duvo+ mocht alvast niet in het rijtje ontbreken. Heel wat gebruikers beschouwen Duvo+ als veruit het beste merk inzake dierenbenodigdheden. Het loont dan ook de moeite om deze krabton even grondig te bekijken als je op zoek bent naar een leuk speel- en rustplekje voor de kittens.

In vergelijking met de vorige krabton, is dit exemplaar net iets compacter. Met een hoogte van amper 70 cm is deze ton dan ook makkelijk te verplaatsen. Bij de productie heeft men voor de buitenkant voornamelijk gekozen om te werken met sisal materiaal. De 3 ligplekjes zijn dan weer afgewerkt met zacht en comfortabel pluche.

We stellen vast dat heel wat kopers tevreden zijn over het unieke design en de stevigheid van deze krabton. Echter moeten we ook vermelden dat een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat de openingen toch wel behoorlijk klein zijn. Deze hadden net iets groter mogen zijn zodat de katten er makkelijk in- en uit kunnen.

 

Voordelen:

Formaat: indien je op zoek bent naar een compacte krabton, dan is dit exemplaar van maximaal 70 cm hoog misschien wel iets voor jou.

Materiaal: deze unieke krabton is vervaardigd uit enerzijds sisal materiaal en anderzijds pluche.

Ligplekken: ondanks het compacte formaat van dit unieke product, worden er toch nog 3 comfortabele ligplekken voorzien.

 

Nadelen:

Kleine openingen: volgens een beperkt aantal kopers hadden de openingen van de krabton net een tikkeltje groter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Petrebels krabton champions only giant dome

 

Heb je niet bepaald een budget vooropgesteld en ben je bereid om zelfs iets meer te spenderen in de zoektocht naar de beste krabton? Dan loont het alvast de moeite om dit product van Petrebels even wat grondiger te bekijken. De krabton is beschikbaar in 1 formaat en wordt geleverd in een grijs of bruin design.

Dankzij het ruime formaat van 55 x 55 x 150 cm, blijkt deze krabton voornamelijk geschikt voor grote katten. Ook wanneer je meerdere standaard katten in huis hebt, lijkt dit alvast een uitstekende krabton te zijn. Ook hier heeft men gebruik gemaakt van duurzaam sisal materiaal in combinatie met comfortabel pluche voor de 6 ligplekken. Een stevige en stabiele krabpaal dus, die best wel tegen een stootje kan.

Ondanks het feit dat het helemaal geen aanbieding betreft en het toch wel zwaardere gewicht, blijken de klanten helemaal overtuigd te zijn van hun aankoop. Zo wordt het product beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren!

 

Voordelen:

Formaat: met een maximale afmeting van maar liefst 55 x 55 x 150 cm, behoort hij alvast tot de grote krabtonnen uit het rijtje.

Materiaal: bij de productie van deze ton heeft men gekozen om te werken met verschillende materialen zoals pluche en sisal.

Ligplekken: het grote formaat van deze krabton garandeert maar liefst 6 afzonderlijke ligplekjes.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wijzen op het toch wel hogere prijskaartje van de krabton.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trixie Krabton Gracia Onze size

 

Door te kiezen voor de krabton van Trixie kies je meteen voor kwaliteit en een neutraal en elegant design. De krabton wordt gekenmerkt door een behoorlijk compact design van maximaal 38 x 38 x 85 cm, wat hem makkelijk te transporteren en plaatsen maakt.

In tegenstelling tot de vorige krabtonnen, werd hier voor het grootste gedeelte gewerkt met een pluche/vilt bekleding. Dit voelt aangenaam zacht en comfortabel aan en zorgt bijgevolg voor een aangenaam plekje om te vertoeven. Het krabvlak is dan weer uit stevig sisal en hout gemaakt. Kortom, deze krabton biedt niet alleen een veilig rustoord aan maar ook voldoende speelmogelijkheden.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan stellen we vast dat werkelijk alle klanten tevreden zijn met dit product. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de unieke design maar ook de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Echter zul je merken dat hij niet voorzien is van de laagste prijs en dat dit mogelijks voor sommigen een spelbreker zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de krabton meet ongeveer 38 x 38 x 85 cm en is daardoor dan ook bijzonder compact te noemen.

Materiaal: Naast het bekende sisal en hout materiaal, werd ook gebruik gemaakt van comfortabel en zacht aanvoelend pluche en vilt.

Handig in gebruik: de combinatie van de verschillende materialen zorgt ervoor dat deze krabpaal niet alleen geschikt is om tot rust te komen maar ook om de nagels van je kat te onderhouden.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg ligt het prijskaartje hier misschien toch iets hoger dan eerst verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. D&D Cote Ivoire Krabton Duurzaam Jute

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor deze unieke D&D krabton die verkrijgbaar blijkt in 2 neutrale designs. Zo zou je kunnen kiezen voor een crème-achtige of zwarte krabton.

Op het moment van productie werd hoofdzakelijk gekozen om te krabton te bekleden met jute. Dit is een aangenaam en uniek materiaal waaraan je kat zijn of haar nageltjes kan slijpen en kan onderhouden. De krabton wordt gekenmerkt door een compact design van 34 x 34 x 72 cm en biedt maar liefst 2 ingangen aan. De ingangen inclusief ligplekken zijn dan weer bedekt met comfortabel pluche.

We stellen vast dat heel wat klanten tevreden zijn over het unieke design en de gebruiksvriendelijkheid van dit product. Daardoor durven we vermoeden dat het misschien wel één van de populairste krabtonnen uit dit lijstje betreft. Echter blijkt één koper niet tevreden te zijn en van mening dat de kwaliteit toch wel beter had gekund.

 

Voordelen:

Jute: dankzij het unieke jute materiaal, is je kat in staat om zijn of haar nagels te onderhouden en te slijpen.

Formaat: de krabton biedt een totale afmeting aan van ongeveer 34 x 34 x 72 cm in combinatie met 2 ingangen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de reviews tonen aan dat één gebruiker toch wel wat meer had verwacht van de aangeboden kwaliteit en dat is uiteraard jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krabtonnen Koopgids

 

Wat is een krabton en waarvoor kan hij worden gebruikt? Bestaan er verschillende formaten en materiaalsoorten? Zijn er krabtonnen die net iets meer mogelijkheden aanbieden en heeft dit dan een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Wij trachten in deze koopgids een antwoord te bieden op deze en tal van andere vragen. Bekijk hem even rustig alvorens je de verschillende krabtonnen met elkaar gaat vergelijken. Daarnaast lijkt het ons een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

Wat is een krabton

Een krabton kun je min of meer vergelijken met een krabpaal alhoewel hij zich net iets makkelijker in de kamer of ruimte laat plaatsen. Hij bestaat in allerlei formaten, kleuren en designs. En ook op vlak van gebruikte materiaalsoorten is het mogelijk om hier en daar verschillen waar te nemen.

Een krabton is, zoals je kunt vermoeden, een cilindervormig meubelstuk. In de meeste gevallen is de buitenkant ervan voorzien van duurzaam sisaltouw of een andere materiaalsoort waar katten van nature graag lijken aan te krabben. Dat kunnen tapijten zijn maar evengoed ook een stukje stevig karton. In de meeste gevallen is hij voorzien van meerdere ingangen en diverse ligplekken. Uiteraard blijkt dat ook afhankelijk te zijn van de grootte van de krabton die je besluit aan te kopen.

 

Welke voordelen en mogelijkheden biedt hij

Of je nu één of meerdere katten in huis hebt en het niet echt ziet zitten om een krabpaal aan te kopen, dan lijkt de krabton alvast een goede aanbeveling te zijn. Bovendien zou je het onder de basisbehoeften kunnen catalogiseren. Katten zijn van nature jachtdieren en hebben bijgevolg ook de gewoonte om hun nagels te slijpen/ vijlen en onderhouden. Indien je niet wilt dat je kat hiervoor je muur, bank of stoelen gebruik; lijkt een krabton een logische aanbeveling.

Hij zorgt ervoor dat katten zich er vrij op kunnen uitleven. Ze kunnen er niet alleen hun nagels vijlen maar ook vuiltjes er makkelijk onder vandaan halen. Daarnaast kan het ook een vorm zijn om het territorium af te bakenen of om te ontstressen. Daarnaast biedt een krabton vaak ook 1 of meerdere ligplekken aan waardoor hij evenzeer geschikt is om als toevluchtsoord dienst te doen. Kortom, indien je nog mocht getwijfeld hebben, dan zal dit vast en zeker niet meer het geval zijn nu.

 

Het formaat van de krabton

Zodra je besloten hebt om een krabton in huis te halen, is het belangrijk om even stil te staan bij het formaat ervan. Zoals reeds aangehaald zijn ze te bekomen in tal van verschillende afmetingen. Wil je een compacte krabton aankopen dan zul je rekening moeten houden met een hoogte van maximaal 25 tot 30 cm. Logischerwijze bestaan dergelijke krabtonnen uit slechts 1 compartiment en zijn ze voornamelijk geschikt voor huishoudens met 1 kat of kitten.

Wil je echt de grootste krabton aankopen die er momenteel bestaat? Dan kies je voor een exemplaar met een maximale hoogte van maar liefst 2 meter en de mogelijkheid tot wel 6 verschillende compartimenten. Dergelijke krabtonnen zijn ideaal voor mensen met meerdere katten in huis of voor de specifieke grote raskatten zoals de Maine Coon. Een standaard krabton bevat ongeveer 2 tot 3 verschillende compartimenten en biedt een hoogte variërend van 60 cm tot maximaal 1 meter.

De gebruikte materiaalsoorten

We hebben het al even kort vermeld, maar het is wel degelijk belangrijk om ook stil te staan bij de gebruikte materialen. Zo zul je in de meest gevallen zien dat de krabton aan de buitenkant is uitgerust met sisaltouw. Dergelijk materiaal biedt je kat de mogelijkheid om haar nagels goed te slijpen en onderhouden. Daarnaast kan ook hout, MDF of stof gebruikt worden aan de buitenkant. De ligplekken zijn vaak vervaardigd uit comfortabel pluche zodanig dat je kat comfortabel ligt tijdens het slapen.

 

Opties, kenmerken en het mogelijke prijskaartje

Bij de aanschaf van een degelijke krabton zul je merken dat bepaalde exemplaren over net iets meer mogelijkheden beschikken. Zo kan het handig zijn indien de krabton geleverd wordt met speeltjes en indien bepaalde elementen wasbaar blijken. Is het mogelijk om de krabton te stofzuigen of niet? Ook dat is een belangrijke factor indien je hem steeds proper en hygiënisch wenst te houden. Bedenk of ook het design voor jou belangrijk is en of je wilt dat hij onderdeel wordt van het interieur.

Het spreekt voor zich dat al deze kenmerken en factoren een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Net zoals ook het formaat en de gebruikte materialen de prijs in meer of mindere mate zullen beïnvloeden. Zo wordt het gemiddelde prijskaartje geschat op ongeveer 90 euro. Uiteraard zullen sommigen tonnen veel goedkoper en andere dan weer iets duurder zijn. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent, wat je verwachtingen zijn, hoeveel katten je hebt en welk budget je er maximaal wilt aan spenderen.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu