7 beste Konijnenkooien Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste konijnenkooien – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een unieke konijnenkooi die je binnenshuis kunt plaatsen? Dan lijkt de Ferplast Casita 100 kooi misschien wel wat voor jou. Wil je toch liever een konijnenkooi die vooral voorzien is van meerdere toegangsdeurtjes en ingangen? Dan zou je bijvoorbeeld de Flamingo Eppo Konijnenkooi alvast even wat grondiger kunnen bekijken. In de tabel hieronder hebben we overigens nog een derde topproduct toegevoegd dat iets groter blijkt dan de eerste 2 optiemogelijkheden. Je kunt op die manier eenvoudig de voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen en bekijken welke kooi het beste aan jouw wensen kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste konijnenkooien (Reviews) van 2024

 

Een degelijke konijnenkooi is een echte must have zodra je konijnen of andere knaagdieren in huis haalt. Hierbij is niet alleen het materiaal maar ook het formaat van groot belang. Zo wordt een konijnenkooi van 120 cm als standaard beschouwd en een konijnenkooi van 140 of zelfs 160 cm zul je dan weer tussen de grote konijnenkooien mogen verwachten. Wij hebben alvast 5 topproducten voor jou geselecteerd, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk het even en kies er voor jou de beste konijnenkooi uit en wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Ferplast Casita 100 Inclusief voerbakje, waterflesje en hooiruif

 

Tussen de goedkope konijnenkooien zul je vast en zeker dit exemplaar van Ferplast kunnen spotten. Hij blijkt maar liefst 96 cm lang te zijn, 57 cm breed en 56 cm hoog, wat overeenkomt met een standaard formaat L. Kortom, ideaal om 1 of 2 konijntjes of andere knaagdieren te huisvesten.

Deze rechthoekige Ferplast konijnenkooi, die overigens geleverd wordt inclusief een voerbakje, een hooiruif en een waterflesje, is uitermate geschikt om binnenshuis te gebruiken. De bovenkant van de kooi bestaat uit een stevige witte tralies die voorzien is van een rond gebogen dak om het ruimtegevoel te vergroten. Dit wordt aangevuld met een kunststof onderkant die je overigens makkelijk kunt verwijderen, legen en schoonmaken.

In tegenstelling tot sommige andere konijnenkooi, is dit exemplaar ook uitgerust met een extra plateau. Op die manier kun je voor je huisdier een plekje creëren waar hij eventjes tot rust kan komen. Een blik op de online reviews toont dan ook aan dat werkelijk alle klanten tevreden zijn met hun aankoop en het product met 5 sterren belonen.

 

Voordelen:

Formaat: de konijnenkooi heeft een lengte van 96 cm, een breedte van 57 cm en wordt aangevuld met een hoogte van 56 cm. Dit komt overeen met een konijnenkooi formaat L en blijkt geschikt voor 1 tot 2 kleine knaagdieren.

Toebehoren: zodra je besluit om deze rechthoekige konijnenkooi aan te kopen, zul je zien dat je er meteen een voerbakje, een waterflesje, een hooiruif en een extra plateau bij krijgt.

Materiaal: de bovenkant van de kooi is voorzien van metalen traliewerk terwijl de onderbak voornamelijk uit kunststof werd gemaakt.

Onderhoud: je kunt het traliewerk makkelijk van de onderbak verwijderen wat het onderhoud een pak makkelijker maakt.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige klanten het donkere design maar triestig en saai zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Flamingo Eppo Konijnenkooi Meerdere ingangen en deurtjes

 

Tussen de populairste kooien zul je vast en zeker ook deze konijnenkooi voor binnen kunnen spotten. Hij wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien wel het beste merk Flamingo en blijkt geschikt om 1 of 2 konijntjes een veilig onderkomen te bieden.

De kooi blijkt maar liefst 100 cm lang, 54 cm breed en zo’n 41 cm hoog en weegt amper 7 kg. Net zoals het vorige product bestaat ook dit exemplaar uit een kunststof onderkant in combinatie met een witte tralies aan de bovenkant. Bovendien blijkt deze rechthoekige konijnenkooi eveneens opvouwbaar waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen, opbergen en/ of verschonen.

Doordat hij over meerdere deurtjes en ingangen beschikt, kun je de diertjes makkelijk aaien en hen voorzien van eten en drinken. Wanneer we de reacties van klanten bekijken dan zien we dat velen tevreden zijn over het design, de duurzaamheid en de aangeboden kwaliteit. Ook dit resulteert in een prachtige eindscore van 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: ook hier blijkt de onderkant van de konijnenkooi uit kunststof te zijn vervaardigd in combinatie met een metalen traliewerk.

Opvouwbaar: in tegenstelling tot andere konijnenkooien blijkt dit exemplaar volledig opvouwbaar en bijgevolg eenvoudig om te verplaatsen, te reinigen en eventueel op te bergen na gebruik.

Formaat: de kooi blijkt een lengte van 100 cm te hebben en wordt aangevuld met een breedte van 54 cm en een hoogte van 41 cm.

Gebruiksgemak: je zult zien dat de kooi over heel wat deurtjes en ingangen beschikt. Op die manier kun je makkelijk tot bij de diertjes.

 

Nadelen:

Design: ook hier zou het donkere design misschien wel eens het addertje onder het gras kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Ferplast Krolik 160 Staal en kunststof

 

Net zoals het eerste product blijkt ook deze Krolik konijnenkooi afkomstig te zijn van Ferplast. Ferplast is dan ook een vaste waarde op het gebied van dierbenodigdheden en staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Ondanks het feit dat hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs, blijken de meeste klanten echter wel overtuigd van hun aankoop.

De konijnenkooi wordt gekenmerkt door een maximale binnenafmeting van 160 x 58 x 34 cm en is bijgevolg iets groter in vergelijking met de bovenstaande kooien. Hij kan worden opgedeeld in 2 gedeeltes die je afzonderlijk of als 1 geheel kunt gebruiken en voorzien zijn van metalen tralies in combinatie met een kunststof onderkant. Doordat je de onderkant makkelijk kunt verwijderen, draagt dit bovendien ook bij aan het dagelijkse/ wekelijkse onderhoud.

De Krolik konijnenkooi van 160 cm wordt overigens geleverd inclusief een hooirek, een voerbakje, een waterfles en een huisje dat eveneens als platform dienst kan doen. Op die manier heeft je huisdier altijd wel een plekje waar hij of zij even tot rust kan komen.

 

Voordelen:

Formaat: je zult zien dat de konijnenkooi maar liefst 160 x 58 x 34 cm meet en bijgevolg geschikt is voor 1 of meerdere kleine knaagdieren.

Indeling: het is een vrij grote konijnenkooi die is onderverdeeld in 2 delen verschillend van formaat. Je kunt de delen als 1 geheel gebruiken of apart.

Materiaal: het metalen traliewerk, dat je overigens makkelijk kunt verwijderen als je de kooi wilt schoonmaken, wordt gecombineerd met een onderbak uit kunststof.

Toebehoren: ook hier worden een voerbakje, waterflesje, extra plateau en een hooirekje meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan heeft dit mogelijks met het prijskaartje te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Konijnenkooi caviakooi Skyline 120 dubbel 2 verdiepingen

 

Skyline brengt deze unieke dubbele konijnenkooi op de markt die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 120 x 59 x 89 cm. Net zoals de meeste andere kooien uit het rijtje topproducten, blijkt ook hier het traliewerk voornamelijk uit staal te zijn vervaardigd en de onderbakken uit kunststof. Beide verdiepingen worden overigens met elkaar verbonden door middel van een meegeleverde houten trap.

Qua onderhoud hoef je je alvast geen zorgen te maken aangezien je het traliewerk makkelijk van de onderbakken kunt scheiden. Daarnaast blijkt de kooi ook nog eens opvouwbaar wat hem eveneens makkelijk te verplaatsen en/ of op te bergen maakt. Vanwege het ruime formaat blijkt deze rechthoekige konijnenkooi uitermate geschikt voor meerdere knaagdiertjes in te huisvesten. Echter wordt wel gevraagd om hier niet mee te overdrijven en ervoor te zorgen dat de diertjes voldoende beloop behouden.

Ondanks het feit dat je de kooi enkel en alleen binnenshuis kunt gebruiken, stellen we vast dat de meeste klanten tevreden zijn over de duurzaamheid, de gebruiksvriendelijkheid en het design. Slechts één koper blijkt niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het houten trapje en dat is jammer.

 

Voordelen:

Formaat: de konijnenkooi blijkt maar liefst 120 x 59 x 89 cm groot te zijn. Je kunt er dus makkelijk 2 konijntjes of andere kleine knaagdieren in huisvesten.

Materiaal: het meegeleverde trapje dat de beide verdiepingen met elkaar verbindt, is uit hout vervaardigd. Het traliewerk bestaat uit staal en de onderbak is ook hier uit kunststof gemaakt.

Onderhoud: je kunt het traliewerk zonder problemen van de onderbak verwijderen en op die manier de konijnenkooi makkelijk schoonmaken.

 

Nadelen:

Niet buitenshuis: ben je op zoek naar een konijnenkooi om buitenshuis te plaatsen, dan is dit product jammer genoeg geen goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Duvo+ Konijnenkooi Libery 140 4 toegangsdeuren

 

Tot slot is er dan nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke konijnenkooi van het bekende en sterk gewaardeerde merk Duvo. Het betreft een behoorlijk groot exemplaar dat maar liefst 140 cm lang is, 69 cm breed en ruim 47 cm hoog. Dit maakt de konijnenkooi uitermate geschikt om er meerdere kleine knaagdiertjes in onder te brengen.

Ook hier blijkt het stevige traliewerk voornamelijk uit metaal te zijn vervaardigd en voorzien van een lichtgrijze kleur. De onderbak bestaat uit kunststof en kun je makkelijk van het traliewerk verwijderen om hem vervolgens te reinigen. Zowel bovenaan als aan de voorkant van de kooi bevinden er zich 2 toegangsdeuren, wat het totaal op 4 brengt. Dit maakt het iets makkelijker om de diertjes van hooi, voer en drinken te voorzien.

Deze rechthoekige konijnenkooi is uitermate geschikt om hem eender waar binnenshuis te plaatsen. Als buitenkooi is hij jammer genoeg niet de beste aanbeveling. Toch blijken de meeste klanten overtuigd van de duurzaamheid en het design. Slechts één koper had iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Materiaal: de stevige kunststof onderbak kan zonder problemen van het metalen traliewerk worden verwijderd, wat het onderhoud een pak makkelijker maakt.

Formaat: de konijnenkooi kent een totale lengte van 140 cm, een breedte van 69 cm en een hoogte van maar liefst 47 cm.

Toegangsdeur: in tegenstelling tot sommige andere konijnenkooien is dit product voorzien van heel wat toegangsdeuren. Zo kun je er 2 spotten aan de voorkant van de kooi en 2 bovenaan de konijnenkooi.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de reacties op het product leren ons dat 1 klant misschien toch iets meer van de kwaliteit had verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Ferplast 100 Dubbel Grijs

 

Als jij ook één of twee dwergkonijntjes hebt of misschien wel cavias dan is deze Ferplast konijnenkooi echt wel iets voor jou. Bovendien biedt het niet enkel een ruimte waarin jouw huisdiertje kan ontspannen, maar ook heel wat speelmogelijkheden.

Bij aankoop van deze konijnenkooi krijg je er enkele leuke toebehoren bij. Zo krijg je er een trap en een voerbak bij. Maar je kunt ook rekenen op een drinkfles en een plateau. Zo kun jij alles in één keer aankopen. De hoekstrips bieden nog net iets meer stevigheid en stabiliteit.

Uit geen enkele review blijkt dat de kopers ontevreden zijn over deze kooi. Ze zijn overtuigd van het design en de duurzaamheid van dit product. Voor hen is dit echt wel een topproduct.

Ferplast is een bekend merk wanneer je op zoek gaat naar een degelijke en duurzame konijnenkooi. Het zal dan ook niet verwonderen dat het door heel wat mensen beschouwd wordt als veruit het beste merk. Toch is het een goed idee om de voordelen en de nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Toebehoren: de konijnenkooi wordt geleverd in combinatie met een leuk voerbakje en een handige trap, een drinkfles en zelfs een plateau.

Hoekstrips: de hoekstrips die voorzien zijn, bieden niet alleen meer stabiliteit maar tevens ook heel wat stevigheid.

Formaat: deze unieke konijnenkooi heeft een totale afmeting van 99 x 51,5 x 92 cm en is daarmee voldoende groot om te gebruiken met dwergkonijntjes.

 

Nadelen:

Niet duurzaam: slechts één enkele koper blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de duurzaamheid van deze prachtige konijnenkooi.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Spoetnik Hoog Model Deluxe

 

Deze Spoetnik konijnenkooi behoort niet tot de goedkope konijnenkooien omwille van de hogere prijs. Dankzij het speciale ontwerp dat bestand is tegen alle weersomstandigheden kun je de kooi ook buiten plaatsen.

Het frame van de kooi is gemaakt uit aluminium en is daardoor extra stevig en dus duurzaam. Aan de zijkanten bevinden zich tralies en de voorkant van de kooi is afgewerkt met plexiglas. De kooi heeft een afmeting van 97 x 57 x 62 cm en is daardoor groot genoeg voor meerdere konijntjes of cavias.

Ondanks de hoge prijs van dit product is de koper er toch helemaal tevreden over. Het is een product met een zeer hoge kwaliteit dat lang mee gaat. Bovendien is het nog eens afgewerkt met een extra fraai design. Kortom, misschien is dit wel het product dat ook aan jouw verwachtingen voldoet.

Door te kiezen voor de Spoetnik konijnenkooi kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Ben je op zoek naar een echte blikvanger dan is deze konijnenkooi alvast een bijzonder goede aanbeveling. Hieronder alvast de belangrijkste kenmerken even opgesomd op een rijtje. Zo weet jij of dit product al dan niet iets voor jou is.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: het is een degelijke konijnenkooi die makkelijk zowel buiten alsook binnen te installeren is. Zo blijkt dit exemplaar weerbestendig te zijn.

Materiaal: je zult merken dat het om een vrij stevige konijnenkooi gaat waarvan het frame vervaardigd is uit duurzaam aluminium. Verder zijn de zijkanten extra afgewerkt met tralies en de voorkant met stevig transparant plexiglas.

Formaat: de kooi heeft een totale afmeting van maar liefst 94 cm bij 57 cm bij 62 cm. Ideaal dus als je over meerdere kleine knaagdieren beschikt.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg zul je bij dit product rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje. Dat kan voor sommige klanten misschien wel als een struikelblok ervaren worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

Konijnenkooien Koopgids

 

Als je besluit een degelijke konijnenkooi in huis te halen, is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het formaat en de onderverdeling maar ook met de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn bepaalde kooien niet geschikt om buitenshuis te plaatsen vanwege het gebruik van bepaalde materialen. Daarnaast kan ook het prijskaartje belangrijk zijn aangezien niet alle konijnenkooien even goedkoop blijken te zijn. Als je de verschillende kooien gaat vergelijken, is het dus eveneens een goede aanbeveling om te letten op leuke gg.

Het gebruiksgemak van een degelijke konijnenkooi

De aanschaf van dieren verlangt een bepaalde vorm van verantwoordelijkheid. Als je bijvoorbeeld kiest voor kleine knaagdieren zoals konijnen dan is niet alleen de juiste voeding en vers water belangrijk, maar ook de aankoop van een kwalitatieve konijnenkooi. Op die manier kun je voor hen een plekje creëren waar ze veilig en naar hartelust kunnen spelen en tegelijk even tot rust kunnen komen.

Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste konijnenkooi aan te kopen. Zo zul je zien dat er vandaag de dag heel wat keuze is op basis van formaat, materiaal, design, onderverdeling en toebehoren. Konijnen zijn hele actieve knaagdiertjes die bij voorkeur niet alleen fysiek maar ook intellectueel worden bezig gehouden. Daarnaast hebben ze ook nood aan een plekje waar ze even kunnen uitrusten en eventueel een nestje kunnen bouwen.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Het mag ondertussen wel al duidelijk zijn dat het formaat één van de meest belangrijke factoren zal zijn bij de aankoop van een konijnenkooi. Om het formaat te kunnen bepalen, moet je in eerste instantie rekening houden met het aantal konijntjes en het ras ervan. Zo heb je bijvoorbeelde de bekende dwergkonijntjes of de Vlaamse Reus die respectievelijk kleiner en groter zijn dan het standaard konijn. Het spreekt voor zich dat het ras of de grootte van de dieren een invloed zal hebben op de bepaling van het formaat.

Ook het aantal konijnen is belangrijk om mee te nemen in de berekening. Ben je van plan om minstens 2 of 3 konijnen aan te kopen, dan zal het hok een pak groter moeten zijn dan wanneer je kiest voor slechts 1 konijntje. Bedenk dat de dieren ook voldoende ruimte moeten hebben om te kunnen bewegen en dat er altijd nog een apart slaapplekje moet kunnen worden gecreëerd. Je koopt een konijnenkooi dus beter net iets te groot dan te klein.

Naast het formaat, vinden wij het ook belangrijk om aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Om een goede keuze te maken inzake de materialen, is het handig om op voorhand te weten waar je de kooi hebben wilt. Als de konijnenkooi buiten moet geplaatst worden, zorg er dan voor dat de gebruikte materialen bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Kooien voor binnen bestaan vaak uit een combinatie van metalen traliewerk en een kunststof onderbak.

 

De onderverdeling van de konijnenkooi

Eenmaal je het formaat en de materialen van de kooi bepaald hebt, wees dan ook even aandachtig inzake de onderverdeling. Zo heb je heel wat dubbele konijnenkooien die voorzien zijn van 2 of meerdere verdiepingen die met elkaar verbonden worden door een trapje. Dat kan handig zijn omdat de konijnen op die manier een apart plekje kunnen creëren om te slapen en tot rust te komen.

Daarnaast zijn er ook heel wat kooien die uit 2 of meerdere onderverdelingen bestaan. Ook dat is een aanrader omdat de dieren op die manier hun uitwerpselen steeds op dezelfde plek kunnen doen net zoals ze ook de mogelijkheid hebben om een plekje te creëren om uit te rusten. Kortom, het is gewoon belangrijk om ervoor te zorgen dat de diertjes van alle nodige comfort voorzien zijn. Zorg dus voor een extra ruime kooi waarbij er niet alleen voldoende beloop voorzien wordt, maar ook een plekje om te rusten, te spelen en eventueel een apart plekje om hun behoeften te doen.


Het onderhoud van de kooi

De houden van konijnen, of knaagdieren in het algemeen, stopt natuurlijk niet bij de juiste voeding, vers water en een degelijk hok. Het is ook belangrijk om het hok regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Zeker als het hok bedoeld is om binnenshuis te plaatsen, zul je wel als snel merken dat het aangewezen is om het regelmatig even te reinigen. Kies daarom voor een hok met heel wat toegangsdeuren en ingangen of een kooi waarvan de boven en onderkant kunnen worden gescheiden. Op die manier kun je de bodembedekking makkelijk verwijderen, verversen en het hok schoonmaken.

 

Toebehoren, accessoires en andere bijkomende kenmerken

Sommige konijnenkooien kunnen best wel wat duurder in de aankoop zijn. Dan kan het aangewezen zijn indien de kooi geleverd wordt met tal van toebehoren. Denk bijvoorbeeld maar aan een voederbakje, een hooiruif, een waterflesje en eventueel wat hooi of bodembedekking. Op die manier kan een hoger prijskaartje wel aanvaard worden en is het hok praktisch meteen gebruiksklaar.

Ook de levering van 1 of meerdere houten trapjes, wanneer je kiest voor een dubbele konijnenkooi, kan best een meerwaarde zijn. Alsook de aanbeveling van een extra plateau waaronder de diertjes kunnen schuilen en/ of tot rust kunnen kopen.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu