5 beste konijnen speelgoed Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste konijnen speelgoed – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu een hond, kat of knaagdier in huis haalt; het spreekt voor zich dat je hiervoor je verantwoordelijk dient op te nemen. Dat betekent dat je niet alleen in de basisbehoeften moet voorzien maar eveneens rekening dient te houden met het fysieke en mentale welzijn van je huisdier. Zorg er dus voor dat je huisdier fysiek en mentaal wordt uitgedaagd door bijvoorbeeld de aanschaf van diverse speeltjes. Aangezien het aanbod aan konijnenspeelgoed vrij uitgebreid is, zetten we graag enkele toppertjes in de kijker. Zo zou je kunnen kiezen voor het Konijnenhok / Speelhuis dat niet alleen geschikt blijkt voor konijnen en andere knaagdieren, maar evengoed gebruikt kan worden door kittens. Ben je eerder op zoek naar een voordeelverpakking waarin verschillende speeltjes worden aangeboden dan kun je opteren voor het 10-Pack Houten Knaagdieren Speelgoed.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste konijnen speelgoed (Reviews) van 2024

 

Wist je dat konijnen, net zoals eender welk ander huisdier, nood hebben aan mentale én fysieke stimulatie? Het kan daarom een goed idee zijn om, bij de aanschaf van een degelijke konijnenkooi, eveneens uit te kijken naar bijbehorend speelgoed voor konijnen. Op die manier kun je verveling, stress en depressie bij de diertjes tegengaan. Wij selecteerden alvast 5 toppertjes binnen het segment speelgoed voor konijnen. Neem de mogelijkheden, alsook de online reviews en het bijbehorende advies, even door en wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

1. Konijnenhok,  Speelhuis, Konijn, Kat, Kasteel XL, 45cm x 35 cm x 90cm

 

Zodra je konijnen of andere knaagdieren in huis haalt, is het belangrijk om ook te voorzien in hun mentale én fysieke behoeften. Zo vinden heel wat konijntjes het best wel leuk indien ze op beide vlakken een uitdaging aangereikt krijgen. Dit unieke konijnenhok / speelhuisje kan alvast een meerwaarde bieden in het leven van deze huisdiertjes.

Zo kent het hok of speelhuisje, dat overigens de vorm kreeg van een waar kasteel, een maximaal formaat van 45 x 35 x 90 cm waardoor het niet alleen geschikt is voor konijnen maar eveneens voor tal van andere (kleine) knaagdieren en misschiens zelfs kittens. 

Het huisje, dat geleverd wordt door Petz Hangoutz, blijkt vervaardigd uit duurzaam hout en wordt geleverd als een montagesetje bestaande uit 6 onderdelen. Doordat er geen schroeven nodig zijn en de panelen makkelijk in elkaar te schuiven zijn, kun je het speelhuisje in een wip monteren en weer afbreken. Klanten reageren dan ook positief en belonen dit beste konijnen speelgoed met 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: het huisje kent een totale afmeting van 45 x 35 x 90 cm aangevuld met een bijbehorende trap van 60 bij 25 cm.

Materiaal: bij de productie van dit huisje heeft men gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van hout.

Installatie: het speelhuisje blijkt geleverd als een montageset bestaande uit 6 onderdelen die je makkelijk, zonder schroeven, in elkaar kunt schuiven.

Handig in gebruik: het huisje kan makkelijk en snel in elkaar worden geplaatst en nadien ook weer worden afgebroken. Vanwege zijn uitvoering en formaat is het overigens niet alleen geschikt voor konijnen maar ook andere knaagdieren en zelfs kleine katjes. 

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: hoewel dit speelhuisje tot de populairste producten binnen dit segment behoort, is het niet meteen voorzien van een goedkope prijs. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. 10-Pack Houten Knaagdieren Speelgoed – Voordeelverpakking – Hamster Speelgoed – Cavia – Ratten

 

Ben je toch eerder op zoek naar een budgetvriendelijke optie binnen het segment van konijnen / knaagdieren speelgoed dan lijkt het alvast een goede aanbeveling om dit product van JPR Pets even onder de loep te nemen. Bovendien is het speelgoed vervaardigd uit hoogwaardig natuurlijk hout dat helemaal vrij is van toxidanten en bijgevolg 100% veilig voor jouw huisdiertjes.

Dit unieke speelgoed wordt overigens geleverd in een setje van 10 bestaande uit een bel roller, een dumbell, een eenwieler, een vierkant knaagblok met touw, een bel schommel, een ladder, een wip, een knaagtouw, een watermeloen schors bal en een dennenappel. 

Een blik op de online reviews toont alvast een mooie score van 5 sterren aan waardoor we vermoeden dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Zo geven heel wat klanten een positief advies over de stevigheid en kwaliteit van de materialen, de gebruiksvriendelijkheid en het design.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: ben je op zoek naar het geschikte speelgoed voor konijnen en andere knaagdieren tegen een vriendelijk prijskaartje, dan zit je met dit product helemaal goed.

SGS certificering: de SGS certificering duidt aan dat het speelgoed grondig getest werd en vervolgens 100% veilig bevonden is.

Materiaal: de speeltjes in deze voordeelverpakking werden vervaardigd uit hoogwaardig natuurlijk hout dat 100% vrij blijkt van chemische/ toxische stoffen. 

Handig in gebruik: de verpakking telt maar liefst 10 verschillende speeltjes die niet alleen instaan voor ontspanning maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond gebit.

 

Nadelen:

Niet buiten: ben je op zoek naar konijnen speelgoed voor buiten dan is dit product niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hamster Speelgoed – Hamsterbal – Konijnspeelgoed – Konijnen speelgoed knaagdier

 

In het rijtje van laagste geprijsde konijnen speelgoed zou je eventueel ook dit toppertje van Prival kunnen spotten. Net zoals het voorgaande setje betreft het eveneens een voordeelverpakking bestaande uit maar liefst 7 afzonderlijke stuks die bijdragen aan het mentale én fysieke welzijn van jouw huisdier. Vanwege de uitvoering en gebruikte materialen kunnen de onderdelen ook perfect als kauwspeeltjes worden gebruikt voor andere kleine knaagdieren en vogels.

Elk afzonderlijk onderdeel blijkt bovendien vervaardigd uit hoogwaardig natuurlijk hout dat 100% vrij blijkt van enige vorm van toxische stoffen. Geen paniek dus indien je je huisdier aan één van de speeltjes ziet knagen. 

Ook hier zien we dat klanten bijzonder tevreden zijn met de aankoop van deze leuke konijnen speelgoed set en onder andere een positief advies geven over de gebruikte materialen, de duurzaamheid en de veiligheid ervan. Dit resulteert eveneens in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Toepassing: deze unieke speeltjes dragen niet alleen bij aan de fysieke en mentale ontwikkeling van je huisdier maar zorgen tevens ook voor een gezond en stevig gebit.

Materiaal: de speeltjes werden vervaardigd uit duurzaam natuurlijk hout en zijn 100% vrij van chemische en andere gevaarlijke stoffen.

Voordeelverpakking: het betreft hier opnieuw een voordeelverpakking waarbij maar liefst 7 speeltjes geleverd worden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

 

Nadelen:

Onderhoud: houd er wel rekening mee dat je de speeltjes, aangezien vervaardigd uit hout, maar beter niet met water kunt afspoelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Speeltunnel konijn – konijnentunnel – 120cm- konijnen tunnel Billy & Becky

 

Heb je de knoop eindelijk doorgehakt en besloten om 1 of meerdere konijntjes in huis te halen, dan komt dit prachtige speelgoed van het bekende, en misschien ook wel meteen beste, merk Billy & Becky vast en zeker goed van pas. Konijnen zijn, net zoals de meeste andere knaagdieren, heel actieve diertjes die zowel fysiek als mentaal moeten worden uitgedaagd. Deze konijnentunnel vervult alvast een groot deel van dergelijke behoefte.

De konijnentunnel, die overigens vervaardigd blijkt uit pluche en werd afgewerkt met een opvallend luipaard design, kent een maximale lengte van maar liefst 120 cm. Hij is daarbij voorzien van 2 bijkomende openingen waar de diertjes zomaar doorheen kunnen springen en ravotten. Bij aankoop wordt trouwens ook een pluche balletje meegeleverd wat resulteert in extra speelplezier.

Na gebruik kun je de tunnel makkelijk opvouwen tot een klein en handzaam pakketje wat uiteindelijk bijdraagt aan het gebruiksgemak. Klanten reageren dan ook positief en belonen deze leuke konijnentunnel met 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: zowel de konijnentunnel als het meegeleverde balletje blijken vervaardigd uit zacht en aangenaam pluche.

Formaat: de tunnel kent een behoorlijke lengte van wel 120 cm en staat garant voor heel wat speelplezier.

Handig in gebruik: de tunnel is makkelijk op te zetten en kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Na gebruik, vouw je het geheel samen tot een compact en handzaam pakketje wat het makkelijker maakt om te verplaatsen en/ of op te bergen.

 

Nadelen:

Design: we durven vermoeden dat het luipaard design door sommige klanten alsnog als te opvallend zal worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Happy Pet Nature First Wilg – Knaagdierenspeelgoed – 4 stuks

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke knaagdierenspeelgoed jou aangeboden en geleverd door Happy Pet en afkomstig uit de bijbehorende Happy Pet Nature First serie. In vergelijking met het andere konijnen speelgoed binnen dit segment, kunnen we alvast vermelden dat dit product over het laagste prijskaartje beschikt waardoor het alvast een pak toegankelijker wordt bij het grote publiek.

Het betreft hier bovendien een voordeelverpakking bestaande uit 4 afzonderlijke stukken speelgoed vervaardigd uit duurzaam rotan. Deze wilgentakjes, die overigens 100% veilig zijn, zijn al jaar en dag goed geliefd bij konijntjes en tal van andere knaagdieren. Kortom, jouw huisdieren zullen alvast blij zijn met dit leuke en originele geschenkje.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meningen jammer genoeg verdeeld zijn. Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn van hun aankoop blijkt een kleine minderheid van mening dat de speeltjes allesbehalve duurzaam zijn.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: doordat het hier om een voordeelverpakking gaat valt het prijskaartje alvast hartstikke goed mee.

Voordeelverpakking: de voordeelverpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke speeltjes gaande van een bosje wilgentakken tot een bal van wilgentakken, een gevlochten buis van wilgentakken en een spiraal van wilgentakken.

Materiaal: zoals hierboven reeds duidelijk werd, heeft men gekozen voor de positieve eigenschappen van wilgentakken.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens een kleine minderheid van de kopers zouden deze speeltjes bijzonder kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Konijnen speelgoed Koopgids

 

Tegenwoordig is er een ruim en uitgebreid assortiment aan speelgoed voor konijnen voorhanden wat de keuze niet alleen leuker maar vooral ook veel moeilijker maakt. Zo bestaan er verschillende soorten speelgoed in allerlei vormen, uitvoeringen, formaten en designs waarbij elk type ook nog eens een bepaalde functie biedt. Kortom, het komt er vooral op neer om rekening te houden met de noden van je dier wanneer je de verschillende soorten konijnen speelgoed en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids alvast even door te nemen alvorens je op onderzoek uittrekt.

Waarom speelgoed voor konijnen zo belangrijk is

Speelgoed voor konijnen; het bestaat wel degelijk in allerlei vormen, formaten, materialen en designs waardoor de keuze niet altijd voor de hand liggend is. Van tunnels en (speel) huisjes tot balletjes, touwen en andere leuke knaagspulletjes; het bestaat werkelijk allemaal. Kortom, voor elk konijn is er vast en zeker een passend speeltje te vinden echter duurt het soms wel even alvorens je hét beste konijnenspeeltje gespot hebt.

Toch raden heel wat experts en dierenartsen het gebruik van konijnenspeeltjes warm aan. Konijnen zijn namelijk heel actieve knaagdiertjes die, net zoals honden en katten, zowel fysiek als mentaal moeten uitgedaagd worden. En zeker wanneer je de konijntjes onderbrengt in een bijbehorende konijnenkooi is het nut van speeltjes al vaker bewezen. Heel wat studies tonen aan dat konijnen die niet worden uitgedaagd, vaak depressief worden en in sommige gevallen zelfs vroeger overlijden.

Uiteraard hoeft je konijntje niet in een kooi opgesloten te worden, om het nut van een konijnenspeeltje aan te tonen. Ook diertjes die regelmatig vrij in het rond kunnen lopen, hebben wel degelijk baat bij meerdere leuke speeltjes. Op die manier kun je verhinderen dat ze zich gaan vervelen en aan je meubels en vloerkleden gaan knagen.

 

Het type konijnen speelgoed in verhouding tot hun functie

Zoals ondertussen reeds meermaals vermeld, bestaat er tegenwoordig een uitgebreid aanbod aan diverse konijnen speelgoed. Met welk speeltje jij naar huis gaat is vooral afhankelijk van het karakter, en bijgevolg de noden en behoeften van je huisdier. Sommige konijnen moeten bijvoorbeeld gestimuleerd worden om te bewegen en dan kunnen een balletje, een tunnel of tal van klimtoestellen en huisjes alvast een meerwaarde betekenen.

Andere konijntjes zijn dan weer gebaat bij speelgoed dat hun enige vorm van beschutting biedt. Denk hierbij maar aan speelhuisjes, hutjes of eventuele klimtoestellen waar ze zich makkelijk onderdoor kunnen wurmen. Heb je gemerkt dat je konijntje echt overal probeert aan te knagen, dan is dat een duidelijk signaal dat je op zoek moet naar een leuk knaagspeeltje. Denk maar aan touwen, balletjes of bepaalde eetbare kauwspeeltjes. Besef wel dat je dergelijke speeltjes maar beter in de dierenspeciaalzaken gaat aankopen omdat je er dan zeker van bent dat ze 100% veilig zijn en helemaal vrij van toxische stoffen. 

Tot slot zijn er nog de konijnenspeeltjes waarbij het mentale denk- én intelligentievermogen wordt gestimuleerd, wat voor elk konijn een goede aanwinst betekent aangezien het van nature heel nieuwsgierige diertjes zijn. Als denkspelletje lijkt de voederbal de meest voor de hand liggende keuze.

Design, uitvoering en mogelijke prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over de uitvoering, het design en het eventuele prijskaartje. Hoewel de meeste speeltjes uit natuurlijk hout of wilgentakjes werden gemaakt, is er altijd een keuze op het gebied van formaat en uitvoering. Zo bestaan er bijvoorbeeld grote speelhuisjes voor meerdere knaagdieren tegenover de compacte huisjes die bedoeld zijn voor 1 konijntje of kleine knaagdieren zoals hamsters.

Het spreekt voor zich dat al deze elementen een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje waarbij de prijs makkelijk kan variëren van een tientje tot maar liefst 30 à 40 euro. In de laatste gevallen gaat het echter vaak om klimtoestellen of speelhuisjes met alles erop en eraan waardoor het geen weggesmeten geld betreft.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu