Laatste update: 25.06.22

 

Beste kattenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij de keuze van het kattenvoer is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met het prijskaartje maar vooral met de kwaliteit van het voer. Is je kat allergisch aan granen, kies dan uiteraard graanvrij kattenvoer uit. Het brede gamma maakt het niet altijd makkelijk om een weloverwogen keuze te maken en daarom willen wij jou helpen. Wij zijn op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse producten. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor het Felix kattenvoer dat je wordt aangeboden in een soort van gelei-achtige vorm. Ook het Royal Canin kattenvoer kan, vooral voor hele jonge katjes, best wel een goede aanbeveling zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kattenvoer (Reviews) van 2022

 

Bestaat er zoiets als het beste kattenvoer of blijkt dat juist een ijdele illusie? Heel wat merken zoals Perfect Fit, Hourmet, Origen, Hills, Lams en Smolke zijn alvast overtuigd van hun uitstekende kwaliteit. Wij raden jou aan om vooral ook rekening te houden met je huisdier. Sommige katten verteren alleen biologisch kattenvoer terwijl andere katten zweren bij hypoallergeen voer. Bekijk de 7 topproducten hieronder alvorens een oordeel te vellen. En wie weet zit er wel een leuke aanbieding tussen.

 

 

1. Felix Mix Selectie In Gelei Kattenvoer 44 x 100 g

 

Je zult het misschien niet meteen verwachten, maar toch behoort dit Felix kattenvoer tot de goedkope producten uit het lijstje. Het voer wordt geleverd door het bijzonder bekende en sterk gewaardeerde merk Felix, dat gelijk staat aan kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. De verpakking telt maar liefst 44 zakjes verwerkt vlees waarbij elk zakje een inhoud aanbiedt van ruim 100 gram.

Extra mineralen en vitaminen werden aan het verwerkt vlees toegevoegd, zodanig dat alle nodige bouwstoffen worden aangeboden. Bovendien hoef je helemaal geen rekening te houden met de levensfase van je kat, aangezien dit kattenvoer geschikt is voor alle leeftijden. Echter zal de hoeveelheid wel veranderen. Zo mag een volwassen kat met een gemiddeld lichaamsgewicht van 4 kg, makkelijk 3 tot 4 zakjes per dag krijgen. Een kitten uiteraard minder.

Een blik op de online reviews toont voornamelijk heel wat positieve reacties aan van klanten. Slechts één koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn door de aangeboden kwaliteit.

Het kattenvoer van Felix behoort alvast tot de populairste uit dit rijtje. Het is dus niet verwonderlijk dat heel wat klanten het ook als veruit het beste merk beschouwen. Of het Felix kattenvoer ook voorzien is van de laagste prijs, dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen:

Prijskaartje: bij het zien van de prijs, zul je vrijwel meteen aangenaam verrast zijn.

Verpakking: op het moment van levering zul je merken dat maar liefst 44 zakjes van elk 100 gram worden aangeboden.

Leeftijd: de leeftijd of levensfase van je kat maakt bij dit Felix kattenvoer weinig of niet uit.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we moeten jammer genoeg vaststellen dat één koper van mening is dat de kwaliteit beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Royal Canin Kitten Kattenvoer 10 kg

 

Kattenvoer van het bekende merk Royal Canin mag alvast niet in het lijstje van topproducten ontbreken. Houd er wel rekening mee dat dit voer niet alleen bekend staat omwille van z’n kwaliteit en duurzaamheid maar jammer genoeg ook vanwege het hogere prijskaartje. Ondanks de hoge prijs, zien we voornamelijk alleen maar tevreden klanten verschijnen die dit kattenvoer gelijk aanbevelen.

Dit kattenvoer komt specifiek uit de Royal Canin Feline Health Nutrition serie, en is speciaal ontwikkeld voor kittens vanaf 4 maanden oud tot en met de leeftijd van 1 jaar oud. Jonge katjes hebben nu eenmaal andere bouwstoffen nodig dan volwassen katten, en het is belangrijk om hen die met de juiste voeding door te geven. De verpakking telt een inhoud van maar liefst 10 kg, maar je kunt ook altijd kiezen voor een kleinere of juist nog grotere verpakking.

Je zult zien dat de brokjes behoorlijk fijn en klein zijn, waardoor het makkelijker wordt voor de kitten om deze te eten. Houd er wel rekening mee dat dit product helemaal niet graanvrij is, wat bij sommige katten misschien wel voor problemen zou kunnen zorgen.

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor het kattenvoer dat jou aanbevolen wordt door Royal Canin. Ben je benieuwd of dit product al dan niet iets voor jou en je trouwe vriend is? Dan loont het de moeite om de voor- en nadelen hieronder alvast even te bekijken.

 

Voordelen:

Leeftijd: heb je thuis een katje jonger dan 1 jaar oud? Dan is dit speciale kattenvoer van Royal Canin precies waar je naar op zoek moet.

Inhoud: het kattenvoer wordt geleverd in een inhoud van ruim 10 kg. Echter heb je de mogelijkheid tussen kleine of grote verpakkingen.

Comfort: de brokjes zijn klein en fijn van structuur wat het voor de kitten een pak aangenamer maakt.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het niet meteen het kattenvoer met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Whiskas 1+ Adult Voordeelpak Maaltijdzakjes Vis in Gelei Kattenvoer 40 x 100 g

 

Door te kiezen voor het kattenvoer van Whiskas kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. Net zoals het eerste product, bestaat de verpakking uit maar liefst 40 pakjes kattenvoer, elk met een maximale inhoud van zo’n 100 gram.

Het verwerkte vlees, voelt wat aan zoals gelei, is geschikt voor junior katten met een leeftijd tussen 1 en 3 jaar oud, en volwassen katten tot en met 8 jaar oud. Het kattenvoer is jammer genoeg niet geschikt voor kittens die jonger zijn dan 1 jaar, doordat het niet alle nodige bouwstoffen bevat voor de ontwikkeling en groei.

Dit type kattenvoer draagt niet alleen bij aan de verzorging van de huid en de vacht maar zorgt er ook voor dat de urinewegen gezond zijn en blijven. Het voer bevat verschillende soorten vitaminen en mineralen die daartoe bijdragen. Het kattenvoer smaakt naar koolvis en bevat helemaal geen conserveermiddelen. Klanten reageren bijzonder positief en raden het product gelijk aan.

Zijn jij en je kat een grote fan van Whiskas? Dan lijkt dit kattenvoer een goede aanbeveling te zijn. Het kattenvoer wordt in een vrij grote verpakking aangeboden en dus lijkt het prijskaartje best wel mee te vallen. We zetten toch maar eventjes de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje.

 

Voordelen:

Comfort: het betreft hier verwerkt vlees dat makkelijk te eten is en aangenaam aanvoelt in de mond.

Verpakking: de verpakking telt ongeveer 40 pakjes van 100 gram kattenvoer.

Leeftijdscategorie: dit speciale kattenvoer is voornamelijk geschikt voor katten vanaf de minimale leeftijd van 1 jaar oud.

 

Nadelen:

Geen kittens: voor jonge katjes jonger dan 1 jaar oud, is dit kattenvoer jammer genoeg niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Purina One Adult Zalm/ Volkoren Granen Kattenvoer 1,5 kg

 

Geef je toch eerder de voorkeur aan het merk Purina One, bekijk dan even dit kattenvoer. De verpakking telt een maximale inhoud van 1,5 kg en bevat smakelijk kattenvoer op basis van zalm en volkoren granen. Heb je katten met een granenallergie, dan is dit type kattenvoer uiteraard geen goede aanbeveling.

Dit type droogvoer is speciaal voor volwassen katten ontwikkeld, maar kun je eigenlijk perfect toedienen in eender welke levensfase. Let wel op, dat de verhouding bij een volwassen kat anders ligt dan wanneer je nog met een kitten zit. Het kattenvoer bevat dan ook heel wat eiwitten, omega 6 vetzuren en andere belangrijke bestanddelen, en werd aangevuld met tal van mineralen en vitaminen.

Jammer genoeg moeten we vaststellen dat er tot op heden nog geen online reviews zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons natuurlijk een pak moeilijker om jou verdere informatie te verschaffen omtrent de gebruikerservaringen. Laat je hier niet direct door afschrikken maar bekijk het even.

Door te kiezen voor het kattenvoer van Purina One, kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid en smaak. De verpakking biedt een inhoud aan van wel 1,5 kg. Echter blijkt het evengoed mogelijk te zijn om te kiezen voor een grotere verpakking met iets meer inhoud.

 

Voordelen:

Droogvoer: het betreft hier droogvoer waardoor het net iets langer houdbaar zal zijn dan verwerkt vlees en natte voeding.

Leeftijdsfase: ook hier hoef je niet bepaald rekening te houden met de leeftijd van je kat. Het voer is geschikt voor jong en oud.

 

Nadelen:

Granenallergie: het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er een bepaalde hoeveelheid granen in het kattenvoer zijn verwerkt. Niet voor katten met een granenallergie dus!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Carocroc Kat lam 7 kg Adult kat (2-8 jaar)

 

Heb je één of meerdere volwassen katten in huis, dan kan dit kattenvoer van Carocroc misschien wel de oplossing zijn. De verpakking telt een inhoud van maar liefst 7 kg, tegen een aanvaardbaar prijskaartje in vergelijking met sommige andere soorten kattenvoer. Echter heb je ook de mogelijkheid om een compactere of grotere verpakking aan te kopen.

Het Carocroc kattenvoer staat bekend als een complete voeding speciaal ontwikkeld voor volwassen katten die vaak last hebben van hun spijsvertering. Dit verklaart meteen de keuze van lamsvlees in combinatie met rijst. Uiteraard bevat deze licht verteerbare voeding ook nog tal van andere belangrijke bestanddelen zoals bietenpulp, zalmolie en tal van plantaardige vezels, vitaminen en mineralen.

We stellen vast dat de meeste klanten helemaal in de ban zijn van dit uitzonderlijke kattenvoer. Zo zijn er heel wat klanten die een positief advies geven over de smaak, de kwaliteit en de houdbaarheid van het kattenvoer. Als er al eens een negatieve review komt, dan heeft dit vooral te maken met de smaak die niet goede aarde valt bij de kat.

Indien je kat of katten de minimale leeftijd van 2 jaar oud hebben bereikt en/ of niet ouder zijn dan 8, is het een optie om te kiezen voor de Carocroc kattenvoeding. De voeding wordt jou aangeboden in een vrij grote verpakking met een inhoud van wel 7 kg. Echter is er een optie om te kiezen voor een nog grotere verpakking of juist eentje met een kleiner formaat.

 

Voordelen:

Spijsvertering: heb je al gemerkt dat je kat/ katten regelmatig te kampen hebben met spijverteringsproblemen? Dan is dit kattenvoer een schot in de roos.

Samenstelling: het betreft hier een uiterst licht verteerbaar kattenvoer dat voornamelijk bestaat uit mager lamsvlees gecombineerd met een kleine portie rijst.

 

Nadelen:

Smaak: volgens sommige klanten lijken niet alle katten even dol te zijn op de speciale smaak van het voer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Prins Vitalcare Cat Hypo Allergeen Vis&Gevogelte&Rund Kattenvoer 2 x 1.5 kg

 

Ben je specifiek op zoek naar hypoallergeen kattenvoer? Dan kan dit product van Prins misschien wel iets voor jou en je trouwe huisdier zijn. De verpakking telt maar liefst 2 zakken van 1,5 kg, wat het totaal op 3 kg kattenvoer brengt. De basis van het voer bestaat voornamelijk uit een correcte combinatie van enerzijds vis en anderzijds gevogelte en rund.

Katten die te kampen hebben met een bepaalde voedselallergie en/ of voedselintolerantie, kunnen erg gebaat zijn bij dit kattenvoer. Bovendien is het geschikt voor eendere welke levensfase alhoewel de hoeveelheid per leeftijd zal verschillen. Zo zal een volwassen kat een andere dagelijkse hoeveelheid moeten krijgen ten opzichte van een kitten.

Het voer bevat niet alleen eiwitten, ruwe vet en vocht maar ook heel wat andere belangrijke bestanddelen zoals mineralen en vitaminen. Houd er wel rekening mee dat het voer niet graanvrij is. Ook hier moeten we enige vorm van gebruikersinformatie verschuldigd blijven aangezien er nog geen online reacties zijn geplaatst.

Tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om te kiezen voor hypoallergeen kattenvoer. Dit type kattenvoer wordt jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Prins. Om het allemaal wat makkelijker te laten verlopen, kun je hieronder de voor- en nadelen raadplegen.

 

Voordelen:

Verpakking: op het moment van levering zul je merken dat de aankoop 2 zakken van anderhalve kilogram telt.

Samenstelling: het kattenvoer wordt gekenmerkt door een bepaalde hoeveelheid vis gecombineerd met gevogelte en rund.

Leeftijd: het voer is geschikt voor jonge, volwassen en oudere katten.

Handig in gebruik: dit hypoallergene kattenvoer is een echte aanrader indien je huisdier last heeft van bepaalde allergieën of misschien te kampen heeft met voedselintolerantie.

 

Nadelen:

Niet graanvrij: besef wel dat dit kattenvoer een bepaalde hoeveelheid granen bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Yarrah brokjes in saus biologische kip en rund, kuipje 16×100 gr

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met dit kattenvoer van Yarrah. Misschien niet meteen een merk dat een belletje doet rinkelen, maar toch handig om even grondig te bekijken. De verpakking telt maar liefst 16 doosjes natte kattenvoeding die elk een inhoud aanbieden van ruim 100 gram.

Dit biologisch verwerkt vlees is speciaal ontwikkeld voor volwassen katten vanaf de minimum leeftijd van 3 jaar oud tot en met de maximum leeftijd van ongeveer 8 jaar oud. Je kunt kiezen tussen verschillende smaken zoals rund en kip of eventueel afwisselen. De vloeibare kattenvoeding wordt uiteraard aangevuld met tal van belangrijke bestanddelen zoals ruwe vetten, ruwe eiwitten, mineralen en vitaminen.

Tot op heden blijkt er jammer genoeg geen enkele koper een reactie te hebben geplaatst op dit kattenvoer. Misschien zit de prijs daar wel voor iets tussen. Echter is het ook mogelijk dat het om een vrij recent type kattenvoer gaat. Bekijk het even alvorens te oordelen.

We kunnen het rijtje van de 7 topproducten afsluiten met deze unieke brokjes van het bekende merk Yarrah. Het betreft hier biologisch kattenvoer dat geschikt is voor volwassen katten. We hebben de belangrijkste kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje geplaatst.

 

Voordelen:

Verpakking: de natte kattenvoeding wordt geleverd in een totaal van 16 doosjes van 100 gram.

Leeftijd: de minimale leeftijd om van dit voer te genieten is 3 jaar oud. Bovendien kun je het probleemloos blijven geven tot je kat 8 jaar oud is.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: jammer genoeg blijkt het prijskaartje ook hier iets boven het gemiddelde uit te steken waardoor het niet meteen toegankelijk is voor het grote publiek.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenvoer Koopgids

 

Ben je van plan om één of meerdere katten in huis te halen? Bedenk dan op voorhand wat je allemaal nodig zult hebben. Voedzaam kattenvoer is uiteraard één van de belangrijkste basisbehoeften. Maak de overweging tussen droog of nat kattenvoer, of misschien wel een combinatie van beide? Het is een aanbeveling om verder ook even rekening te houden met de leeftijd en de levensfase van de kat alsook met het ras. Vind je bepaalde kattenvoer vrij duur? Kijk dan zeker uit naar mogelijke aanbiedingen.

Het nut van het juiste kattenvoer

Zodra je beslist om een dier in huis te halen, dan ben je daar voor de rest van zijn of haar leven verantwoordelijk voor. Dat wil zeggen dat je moet voorzien in de basisbehoeften van je huisdier. Kies je voor een kat, zorg er dan voor dat je dier dagelijks vers water voorgeschoteld krijgt evenals voedzaam kattenvoer, een mandje en wat speelgoed. Het is minstens even belangrijk om je dier fysiek en mentaal bezig te houden, ook dat wordt beschouwd als een basisbehoefte.

Op het gebied van kattenvoer zul je een breed gamma aan soorten kunnen onderscheiden. Verschillende merken zoals Royal Canin, Felix en Whiskas bieden zowel natvoer als droogvoer aan. Aan jou de keuze om uit te maken wat het beste is voor je huisdier. Bedenk bij het kiezen of je kat last heeft van bepaalde aandoeningen en/ of allergieën. Hoe zit het met de spijsvertering bijvoorbeeld? Neem alvast de tijd om de verschillende soorten kattenvoer met elkaar te vergelijken.

 

Het type kattenvoer

Zoals reeds min of meer aangehaald, bestaan er wel degelijk verschillende soorten kattenvoer. Zo kunnen we een onderscheid maken op basis van 3 soorten: vers vlees, droogvoer of natvoer. Droogvoer komt het vaakst voor en bestaat voor het grootste gedeelte uit grote of kleine brokjes. Droogvoer bevat van nature uit maar heel weinig water waardoor het mogelijk is om het gedurende een langere periode te bewaren. Uiteraard is het niet de bedoeling om het voer een jaar lang bij te houden.

Natvoer daarentegen bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Denk maar aan zo’n 70 tot maximaal 90% De geur van natvoer is daardoor ook veel sterker dan die van bijvoorbeeld droogvoer, en zorgt daardoor evenals voor een grotere aantrekkingskracht naar katten toe. Natvoer kan een goede optie zijn indien je merkt dat je kat niet voldoende drinkt. Op die manier krijgt je huisdier toch nog voldoende vocht binnen.

Tot slot is er ook altijd nog de mogelijkheid tot vers vlees. Ben je van plan om je huisdier vers vlees te geven, bedenk dan dat het effectief om alleen maar vlees gaat. Indien je kiest om je kat vers vlees of natvoer te geven, dan wordt dit beter gecombineerd met een kleine hoeveelheid droogvoer.

 

De soort kat; raskat of niet

Bij het bepalen van het kattenvoer is het minstens even belangrijk om rekening te houden met het ras. Zo biedt elk ras bepaalde kenmerken die je kunt helpen om voor een bepaald type kattenvoer te kiezen. Perzische katten bijvoorbeeld worden gekenmerkt door een behoorlijk dikke pluizige vacht inclusief korte pootjes. Dergelijke raskatten zijn van nature vrij rustig en worden vooral als binnenshuis kat beschouwd. Doordat ze beperkt actief zijn, kies je beter voor caloriearm kattenvoer.

Anderzijds heb je ook katten die vrij veel beweging nodig hebben en bijzonder sociaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Britse Korthaar, de Ragdoll of de bekende Maine Coon. Bij dergelijke rassen is het belangrijk uit te kijken naar kattenvoer speciaal ontwikkeld voor de Maine Coon en Britse Korthaar. Dan zijn er ook katten, zoals de Sphynx kat, die haarloos zijn en waar je dus iets meer aandacht moet besteden aan de verzorging van de huid. Ook hier is een speciaal kattenvoer best wel op z’n plek.

Leeftijd en levensfase

Ook de leeftijd en de levensfase waarin je kat zich bevindt, is minstens even belangrijk. Zo hebben jonge katjes in volle ontwikkeling nood aan extra vitamines, mineralen en bouwstoffen. Meer nog dan een volwassen kat of senior kat. Ben je dus van plan om een kitten aan te schaffen, ga dan bij voorkeur specifiek op zoek naar kattenvoer ontwikkeld voor kittens jonger dan 1 jaar oud. Dergelijk voer bevat namelijk heel wat calorieën die de kitten nodig heeft.

Volwassen katten, vanaf ongeveer 2 jaar oud, zijn minder energiek en hebben bijgevolg niet zoveel nood aan calorierijk voedsel. Ga daarom op zoek naar kattenvoer geschikt voor katten tussen 2 en 8 jaar oud. Vanaf 8 jaar kan een kat beschouwd worden als senior. Oudere senior katten hebben weinig behoefte aan extra calorieën. Dergelijke senior kattenvoer wordt verder nog aangevuld met bepaalde extra vitaminen en mineralen die positief kunnen zijn voor de gewrichten.

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Tot slot willen we het nog even hebben over enkele belangrijke mogelijkheden en opties. Zo bestaan er heel wat katten die te kampen hebben met één of andere allergie. Andere katten ondervinden dan weer problemen met hun spijsverteringsstelsel, al dan niet chronisch. Het is belangrijk om, bij de beslissing van het kattenvoer, hier rekening mee te houden.

Kies bijvoorbeeld speciaal kattenvoer uit dat graanvrij is en/ of hypoallergeen blijkt te zijn. Ook heel wat biologische en natuurlijke soorten kattenvoer kunnen alvast een uitkomst bieden. Daarnaast komen ook blaasstenen bij katten heel vaak voor. In dergelijke gevallen is bepaalde dieetvoeding best wel op z’n plaats. Wanneer katten gesteriliseerd worden, dan wordt ook aangeraden om te kiezen voor een speciaal kattenvoer op maat.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat zit er in kattenvoer?

Katten zijn dieren die uit zichzelf wel eens durven vergeten om te drinken. Daarom bevatten heel wat soorten kattenvoer reeds een bepaalde hoeveelheid vocht. Denk bijvoorbeeld maar aan natvoer waarbij 60 tot 70% uit vocht bestaat. Naast vocht blijken ook kwalitatief hoge eiwitten een belangrijke factor te zijn, evenals vetten.

Uiteraard zijn ook bepaalde mineralen en vitamines levensnoodzakelijk. Denk maar aan vitamine A, vitamine E, zink, fosfor en calcium. Sommige soorten kattenvoer bevatten ook een bepaalde hoeveelheid granen en/ of groenen maar dat kan eigenlijk als overbodig worden beschouwd.

Q2: Hoe lang is kattenvoer houdbaar?

De houdbaarheid van kattenvoer is uiteraard afhankelijk van het type kattenvoer. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen natvoer, droogvoer en onbewerkt vlees. Als je de voorkeur geeft aan natvoer, dan is de houdbaarheidsdatum uiteraard veel beperkter dan droogvoer. Nat voer kun je wel een weekje of 2 bewaren tenzij het pakje al open is.

Aangezien er bij droogvoer weinig of geen water en vocht aan te pas komt, ligt de houdbaarheidsdatum uiteraard een pak hoger. Zo kun je droogvoer makkelijk enkele weken of maanden bijhouden, maar bij voorkeur niet langer dan 1 jaar. Onbewerkt vlees is dan weer een beetje hetzelfde principe als bij natvoer.

 

Q3: Welk kattenvoer voor kittens?

Wanneer je van plan bent om een kitten in huis te nemen, dan moet je beseffen dat het heel belangrijk is om op zoek te gaan naar de juiste voeding. De leeftijd van je kitten is hierbij van groot belang. Betreft het een heel jonge kitten van slechts enkele dagen, misschien weken oud, dan kies je voor speciale kittenmelk. Koemelk is hierbij helemaal niet aan de orde daar die teveel lactose bevat, wat voor kittens gevaarlijk kan zijn.

Kan de kitten duidelijk al wat vastere voeding en brokjes eten? Kies dan steevast voor een speciale kattenvoeding. Dergelijke brokjes zijn veel kleiner en fijner qua structuur en bevatten ook specifieke bouwstoffen die nodig zijn voor de groei en de lichaamsontwikkeling.

 

Q4: Geen kattenvoer in huis wat nu?

Bij gebrek aan kattenvoer, is helemaal niet erg om je kat te laten proeven van het typische “mensen eten”. Denk hierbij vooral aan onbewerkt vlees zoals een stukje magere kip, varkensvlees, rund of vis. Houd er wel rekening mee dat het vlees of de vis minstens gekookt moet worden om eventuele gezondheidsklachten te kunnen vermijden.

Ook bepaalde stukjes groenten zoals courgette, wortel en biet kunnen een aanbeveling zijn. Evenals bepaalde soorten fruit. Denk hierbij maar aan peren, appelen of perziken. Kortom, niet getreurd indien er door bepaalde omstandigheden, is geen kattenvoer in huis voorradig mocht zijn.

Q5: Waarom graanvrij kattenvoer?

Net zoals ook honden te kampen kunnen hebben van bepaalde allergieën, is dat bij katten helemaal niet anders. Zo zijn er heel veel katten die last hebben van een, al dan niet, chronische voedselallergie. In veel gevallen betreft het hier dan een allergie met betrekking tot granen.

In dergelijke gevallen is het uiteraard belangrijk om specifiek op zoek te gaan naar kattenvoer dat volledig graanvrij is. Het is mogelijk dat graanvrij kattenvoer iets duurder is qua prijs, maar je bent er dan wel 100% zeker van dat je kat er helemaal geen last van zal hebben.Meestal staat het reeds duidelijk vermeld op de voorkant van de verpakking.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES