Laatste update: 04.12.21

 

Beste kattentuigjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een binnenhuiskat kan zich al snel gaan vervelen waardoor dit een negatieve invloed zal hebben op de gemoedstoestand van de poes. Hij zal bovendien vrij snel overgewicht krijgen wanneer hij niet voldoende beweging krijgt waardoor hij ziek kan worden. Een kattentuigje is het ideale hulpmiddel om dagelijks met je poezenvriend even naar buiten te gaan of om naar de dierenarts te gaan. We hebben er voor jou 3 geselecteerd om even te bekijken. Zo zul je zien dat het Verstelbaar kattentuigje met looplijn bovendien reflecterend is. Daarnaast hebben we het Zootic kattenharnas met leiband voor middelgrote poezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kattentuigjes Koopgids

 

Stadskatten worden meestal altijd binnen gehouden. Toch is het voor een poes ook leuk om eens buiten op verkenning te kunnen gaan. Door een kattentuigje te gebruiken kun je met je dier op een veilige manier buiten komen zonder dat je het risico loopt dat hij er alleen op uittrekt en in de problemen komt. Welk type kattenharnas je uitkiest is vooral een persoonlijke keuze. Het materiaal waaruit ze gemaakt zijn en het gebruiksgemak dragen bij aan het comfort van je huisdier. Neem de tijd om de verschillende producten te vergelijken en bekijk ook even de aanbevelingen van de klanten in de online reviews.

Wat is een kattentuigje en waarvoor wordt het gebruikt

Een kattentuigje is een soort harnas dat je de poes kunt aantrekken om vast te maken aan een looplijn. Hierdoor kun je op een veilige manier met je poezenvriend buitenkomen. Het is eigenlijk net zoals je een hond zou aanlijnen om te gaan wandelen maar houd er wel rekening mee dat je een poes niet kunt meenemen zoals een hond. Een kat zal steeds zelf de weg wijzen in tegenstelling tot een hond die gemakkelijk het baasje gaat volgen.

Een kattentuigje lijkt voor bepaalde mensen een nutteloos product. Toch is het een handig hulpmiddel om je huisdier op een veilige manier aan zijn omgeving te laten wennen. Wanneer je gaat verhuizen is het ook voor de poes allemaal nieuw. Als hij alleen op stap gaat in een vreemde omgeving kan hij verloren lopen en/of in gevaarlijke situaties terechtkomen. Ook voor een bezoekje aan de dierenarts kan de poes gewoon mee aan de leiband zodat je geen dure transportbox moet aanschaffen.

 

Hoe wordt een kattentuigje gebruikt

Een poes is uit zichzelf geen volgzaam dier en hij heeft bovendien een eigen willetje. Toch blijven het hele bijzondere en intelligente dieren die genieten van het gezelschap van hun baasjes. Daarom zal het ook niet van de eerste keer lukken om je kat een harnas aan te trekken en onmiddellijk te gaan wandelen. Kittens en jonge poezen zullen het sneller accepteren om een tuigje te dragen wanneer het van jongs af wordt aangeleerd. Oudere katten hebben al wat meer tijd nodig bij nieuwe ervaringen waardoor ze zich wat terughoudend zullen opstellen.

Je kunt starten met het harnas aan te trekken binnenshuis en zonder leiband. Met enig geduld zal de poes het harnas aanvaarden en geen gekke sprongen meer maken om eruit te ontsnappen. Neem hiervoor wel de tijd en toon wat geduld. Uiteindelijk zullen de meeste poezen het kattentuigje toch wel aanvaarden. Wanneer de kat het eenmaal gewoon is om het harnas te dragen kun je hem meenemen naar buiten. Zoek steeds een rustige omgeving op waar je dier op verkenning kan gaan zonder dat hij opgeschrikt kan worden door onverwachte omstandigheden.

 

De verschillende types en het gebruikte materiaal

Wanneer je een kattentuigje wil aanschaffen zul je merken dat er verschillende soorten zijn. Je kunt kiezen voor een gewone riem om rond de nek van je poes te doen. Hieruit kan hij wel gemakkelijk ontsnappen omdat het riempje enkel op één punt wordt bevestigd. Daarnaast heb je het tuigje of het harnas waarbij iets meer behendigheid nodig is om het aan- en uit te trekken. De poes zit hier wel goed in vast waardoor hij minder gemakkelijk zal kunnen ontsnappen. Het harnas wordt steeds rond de buik van het dier vastgemaakt en heeft daarnaast ook een sluiting op de borst en/of rond de hals. 

Een tuigje legt bovendien minder druk op de nekwervels en de luchtpijp waardoor je dier zich minder bevangen zal voelen. Bijna allemaal worden ze gemaakt uit een stevige en duurzame nylonstof die vaak afgewerkt is met neopreen of andere zachte materialen. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort voor je huisdier zodat hij geen schuur- of schaafwonden kan krijgen. Soms kun je ook wel lederen tuigjes vinden of een harnas in suède waardoor je poes er heel chique gaat uitzien.

De maat en het prijskaartje

Een kattentuigje kun je in verschillende maten verkrijgen. Er zijn tuigjes op de markt die enkel bedoeld zijn voor kittens en jonge poezen. Daarnaast kun je ook harnassen vinden met een universele maat die trouwens volledig kunnen worden aangepast naar de grootte van jouw kat. De meeste reeksen worden aangeboden in een maatserie van small tot large. Het is belangrijk om steeds goed je poes op te meten zodat je de correcte maat kunt uitkiezen.

De aankoop van een kattentuigje hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn verschillende aanbiedingen en promoties waardoor je al gauw een kattentuigje kunt vinden rond 8 euro. Er is de keuze uit verschillende soorten zoals bijvoorbeeld een gewoon riempje of je kunt ook kiezen voor een harnas. De prijzen hiervan variëren tussen 10 tot 20 euro en meer voor een kattentuigje.

 

5 beste kattentuigjes (Reviews) van 2021

 

Als je een binnenhuispoes hebt, dan wil je hem wel eens meenemen in de tuin of het park zodat hij wat meer beweging krijgt. Misschien ben je op zoek naar een kattentuigje met lange lijn om samen met je lieveling even op ontdekking te gaan? We hebben de 5 populairste tuigjes uitgekozen die we bovendien ook interessant vonden om aan jou voor te stellen. Neem rustig je tijd om alles eens goed te bekijken alvorens je het beste kattentuigje uitkiest voor jouw poes. Vraag ook even advies aan een kattenkweker wat hij het beste merk vindt voor een veilig kattentuigje.

 

1. Verstelbaar kattentuigje met looplijn van 1.5 meter reflecterend Easy Step In

 

Het kattentuigje van Chao is verkrijgbaar in de maten medium en large waardoor het voor de meeste katten geschikt is. Het tuigje is ideaal voor poezen van ongeveer een jaar oud met een gewicht tussen 3 en 6 kg. Hij kan bovendien worden versteld zodat het goed vast zit en je vriend er niet uit kan ontsnappen. 

Dit kattenharnas is gemaakt uit stevig en reflecterend nylon zodat jullie ook tijdens de avond goed zichtbaar zijn. Daarnaast heeft hij een comfortabele pasvorm waarbij de nek van je dier vrij blijft. Op die manier zal hij zich minder snel gevangen voelen waardoor hij veel relaxter meegaat aan de 1,5 meter lange looplijn.

Het tuigje is een “Easy step In” zodat je het heel gemakkelijk kunt aantrekken. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Ze raden dit product sterk aan.

 

Voordelen:

Verstelbaar: het kattenharnas kan met de riempjes vaster of losser worden gemaakt zodat het goed aansluit.

Veilig: het reflecterende nylon zorgt ervoor dat jullie tijdens het schemerdonker ook goed zichtbaar zijn.

Pasvorm: dankzij de comfortabele pasvorm blijft de nek van de poes vrij waardoor hij zich niet gevangen voelt.

Het prijskaartje: dit kattentuigje valt in de laagste prijsklasse van onze top 5.

 

Nadelen:

Maat: enkele klanten maken de opmerking dat het tuigje toch wat te ruim zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Zootic kattenharnas met leiband halsomvang 20 tot 26 cm

 

Het kattentuigje van Zootic is geschikt voor kleine tot middelgrote poezen. Het is verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw en in de maten small, medium en large waardoor je er zeker wel eentje zult vinden dat past voor je trouwe vriend.

Het kattentuigje is gemaakt uit nylon en heeft een afwerking in zachte mesh-stof zodat hij heel comfortabel aanvoelt. Bovendien is de stof reflecterend waardoor je in het donker goed zichtbaar bent. Door de speciale pasvorm zit je poes trouwens stevig in het harnas vast zodat ontsnappen niet aan de orde is. 

Daarnaast heeft dit kattentuigje een klittenbandsluiting die ervoor zorgt dat je hem eenvoudig kunt aanpassen naar de lichaamsbouw en het gewicht van de kat. De reviews tonen ons tevreden klanten die de kwaliteit en vooral de pasvorm heel geschikt vinden voor hun huisdier.

 

Voordelen:

Veiligheid: doordat de nylonstof reflecterend is kun je ook ‘s avonds als het wat donker is met je poes buiten komen.

Pasvorm: de perfecte pasvorm zorgt ervoor dat je huisdier onmogelijk kan ontsnappen.

Comfort: door de afwerking in mesh-stof heeft het harnas zachte randen zodat het niet gaat schuren en de poes zich toch comfortabel voelt.

 

Nadelen:

Nek: de vorm zou te hoog aan de nek sluiten waardoor het dier een heel ongemakkelijk indruk maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kattentuigje kattenharnas inclusief looplijn

 

Het harnas van GadgetTech is zowel geschikt voor katten als voor honden. Het is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en rood en hij heeft trouwens een universele maat. Het tuigje is gemaakt uit stevige nylon dat soepel aanvoelt waardoor hij niet in de huid zal snijden.

Bovendien heeft dit harnas een kliksluiting en kunnen de riempjes gemakkelijk worden versteld voor een perfecte pasvorm. De fabrikant raadt aan om 2 vingers ruimte te laten tussen het lichaam en het tuigje, aan de hals laat je plaats voor 1 vinger. Het kattentuig drukt vooral op het lichaam van je dier waardoor de nekstreek niet wordt belast en je poes zich niet gevangen zal voelen.

Daarnaast wordt er een looplijn van 1,22 m bijgeleverd die je kat voldoende vrijheid heeft om even de omgeving te verkennen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit product. Vooral de correcte prijs valt goed in de smaak. Dit kattentuigje is immers een aanbieding waardoor hij bij aankoop van meerdere stuks een goedkope prijs krijgt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit harnas kan zowel voor honden als voor poezen worden gebruikt.

Maat: het tuigje heeft een universele maat waardoor hij voor elke poes en zelfs voor kleine tot middelgrote hond geschikt is. Hij kan  bovendien gemakkelijk worden aangepast aan de lichaamsbouw.

Looplijn: er wordt een looplijn van 1,22 m bijgeleverd

Het prijskaartje: bij aankoop van meerdere stuks krijgt dit harnas een goedkope prijs.

 

Nadelen:

Formaat: één klant merkt op dat dit tuigje enkel geschikt is voor grote poezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Katten kittentuigje met looplijn voor kittens en kleine poezen

 

Het kattentuigje van Now4you is echt wel het schattigste in onze lijst met topproducten. Het tuigje heeft een zwarte kleur met een blauw biesje, blauwe kliksluitingen en leuke blauwe visjes als motief. Hij is trouwens verkrijgbaar in 3 kleuren en heeft een universele maat waardoor hij voor alle kleine poezen geschikt is.

 Een kitten voor het eerst meenemen naar buiten met een harnas en een looplijn kan zowel voor het dier als het baasje een stresserende ervaring zijn. Zorg daarom voor een rustige omgeving zodat de poes kan wennen aan het buiten zijn. Laat je vriend eerst binnenshuis gewoon worden aan het harnas zonder de looplijn.

Dit tuigje is gemaakt uit nylon maar is spijtig genoeg niet reflecterend. De bijgeleverde looplijn heeft een lengte van 1,20 m. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van dit product. De optimale pasvorm voor kleine poezen is zeker ook een pluspunt.

 

Voordelen:

Formaat: dit kattentuigje is geschikt voor kleine poezen en kittens die voor het eerst naar buiten gaan.

Gebruiksvriendelijk: het harnas kan eenvoudig worden versteld voor een perfecte pasvorm zodat je kleine vriend niet kan ontsnappen.

Looplijn: er wordt een looplijn van 1,20 m bijgeleverd waardoor je onmiddellijk samen  op verkenning kunt gaan.

Design: het kattenharnas is verkrijgbaar in een rode kleur,  het blauw en ook in een witte uitvoering zodat je voor verschillende poezen elk een kleurtje kunt kiezen.

 

Nadelen:

Kwaliteit: voor één klant voldoet het tuigje niet aan de verwachtingen. De stiksels zouden al vrij snel losgekomen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Adori kattenharnas met looplijn comfortabele pasvorm

 

Het Adori kattenharnas is gemaakt uit neopreen en mesh-stof waardoor hij heel zacht en comfortabel aanvoelt. De pasvorm sluit strak rond het lichaam van je poes aan zonder dat het gaat snijden of schuren.

Bovendien is hij enkel verkrijgbaar in de maat medium en kan hij door middel van de klittenbandsluiting eenvoudig worden aangepast aan de omvang van je huisdier. Door deze sluiting kun je het harnas trouwens heel gemakkelijk aan- en uittrekken. Het tuigje zit perfect wanneer je 2 vingers ruimte hebt tussen het harnas en het lichaam en 1 vinger aan de borstband.

Daarnaast wordt dit kattentuigje geleverd met een looplijn van 1,10 m. Door het belletje dat op de rugzijde van het harnas is bevestigd, kun je snel horen waar je poes is als is hij niet aan de looplijn is vastgemaakt. In de reviews merken we enige verdeeldheid op over dit product.

 

Voordelen:

Draagcomfort: de zachte neopreen- en de mesh-stof zorgen ervoor dat dit harnas heel comfortabel is om te dragen.

Gebruiksgemak: door de klittenbandsluiting is het tuig gemakkelijk aan- en uit te trekken.

De maat: hij is verkrijgbaar in medium waardoor hij voor de meeste katten geschikt is.

Looplijn: de bijgeleverd looplijn heeft een lengte van 1,10 m waardoor je nieuwsgierige poes toch wat vrijheid heeft.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de pasvorm van het harnas.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES