5 beste kattenspeeltjes Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste kattenspeeltjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met poezen in huis is er altijd een beetje leven in de brouwerij. Door je vriendje enkele kattenspeeltjes te geven kan je dier zich amuseren en zijn/haar natuurlijke jachtinstincten gebruiken. We hebben alvast 3 leuke toppertjes met hun bijhorende voor- en nadelen voor jou uitgezocht. Zo zou je kunnen kiezen voor de TwinQ Magische Bal Interactief Speelgoed om je energieke dier te vermaken. Hij is namelijk voorzien van een geïntegreerd motortje dat de bal doet rollen. Daarnaast blijkt de Make Me Purr Mini Dieren Set met 100% biologisch kattenkruid bijzonder geschikt voor jonge kittens en volgroeide poezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kattenspeeltjes (Reviews) van 2024

 

Als je poezen in huis hebt, is het een goed advies om allerlei kattenspeelgoed te voorzien om de verveling tegen te gaan. Ben je op zoek naar kattenspeelgoed op batterijen om je huistijger volop te laten rondrennen? Of gaat je voorkeur uit naar een kattenspeelgoed hengel waarmee je samen met je dier kunt spelen? We hebben met de hulp van enkele poezenbaasjes deze lijst met topproducten voor jou samengesteld. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens er het beste kattenspeeltje uit te kiezen.

 

Interactief kattenspeelgoed

 

1. TwinQ Magische Bal Interactief kattenspeelgoed Hond/Kat – USB oplaadbaar

 

Het kattenspeelgoed van TwinQ is één van de populairste producten om energieke poezen te vermaken. Dit interactieve kattenspeelgoed is vervaardigd uit kras- en bijtbestendige kunststof en wordt geleverd met een kattenlampje om je dier nog wat extra plezier te gunnen. 

Deze mooie magische bal werd voorzien van een ingebouwd roterend motortje zodat hij naar alle kanten kan rollen en je poes hem gezwind achterna kan hollen. Binnenin de leuke bal werd er tevens een rood ledlampje aangebracht waardoor je diertje hem goed in de gaten kan houden.

Hij kent een diameter van 6,5 cm en wordt aangeboden in het groen, roze of wit. Het slimme kattenspeelgoed kan met de meegeleverde USB-kabel worden opgeladen waarna je kat tot wel 4 uren onafgebroken kan spelen. In de reviews merken we dat de meeste klanten én poezen heel tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen:

Gebruik: de magische bal kent een doorsnede van 6,5 cm en rolt door het ingebouwde motortje alle kanten op zodat je dier hem met veel plezier achterna kan rennen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit een harde kunststofsoort die kras- en bijtbestendig is waardoor hij niet snel stuk gaat.

Oplaadbaar: dit elektrisch kattenspeelgoed kan met de meegeleverde USB-kabel worden opgeladen en kent telkens een gebruiksduur van 4 uren.

Extra functies: binnenin de bal werd een rood ledlampje ingebouwd en je krijgt er eveneens een apart kattenlampje bij om de aandacht van je poes te trekken.

 

Nadelen:

Geluid: een klant merkt op dat deze bal uit harde kunststof vrij veel lawaai maakt als hij over een tegelvloer rolt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenspeelgoed vis

 

2. Make Me Purr Mini Dieren Set (3 stuks) – met Catnip Kattenkruid – kattenspeelgoed

 

Het Make Me Purr kattenspeelgoed is momenteel in de aanbieding en kreeg een vrij goedkope prijs zodat deze set in quasi elk budget past. Dit leuke mini kattenspeelgoed bestaat uit 3 verschillende visjes die volledig met de hand uit zachte teddystof werden gemaakt waardoor ze het perfecte speelgoed voor kittens zijn.

Doordat deze grappige visjes met 100% biologisch kattenkruid werden opgevuld, zal dit kattenspeelgoed een extra aantrekkingskracht uitoefenen om je poes te laten rondrennen en spelen. Zijn stimulerende eigenschappen worden nog verder uitgebreid door de beweeglijkheid van deze speeltjes die het jachtinstinct van je kitten zal aanwakkeren. 

Elk exemplaar is namelijk ongeveer 5 cm lang en weegt slechts 8 g zodat je kleine rakker ze gemakkelijk kan aantikken en in de lucht gooien als ware het een echte prooi. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Verpakking: dit kattenspeelgoed wordt aangeboden in een set met 3 mini visjes die heel geschikt zijn voor kittens.

Materiaal: elk exemplaar wordt met de hand vervaardigd en bestaat uit zachte teddystof die met kattenkruid werd opgevuld.

Formaat: doordat deze speeltjes slechts 5 cm lang zijn en 8 g wegen, kunnen kleine poesjes ze heel gemakkelijk in de lucht gooien en achterna zitten.

Gebruik: het speelgoed is speciaal bedoeld om kleine kittens te laten spelen en het jachtinstinct te stimuleren.

 

Nadelen:

Kattenkruid: enkele klanten merken op dat hun dier ondanks het kattenkruid niet in dit speelgoed geïnteresseerd is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Automatisch kattenspeelgoed

 

3. Petgeek Furious Mouse – automatisch kattenspeelgoed – speelgoed voor katten 

 

Het automatische kattenspeelgoed van Petgeek is een bijzonder gadget om je huisdier te vermaken. Dit kattenspeelgoed zal namelijk totaal onverwachte bewegingen en piepende geluidjes maken waardoor je poes wordt aangemoedigd om te spelen.

Zijn stimulerend vermogen wordt nog een tikkeltje versterkt doordat het apparaatje de geur van kattenkruid verspreidt. Hierdoor word je dier getriggerd waarna hij zijn/haar jachtinstincten naar boven zal halen en de muis proberen vangen. Doordat dit speelgoed over intelligente software en sensors beschikt, komt de muis niet vast te zitten en zal hij obstakels vermijden.

Deze uitvoering, met 2 roterende staarten en verlichte wielen, kan heel snel met de meegeleverde kabel worden opgeladen. In de reviews merken we dat dit product een uitstekende score van 4,9 sterren kreeg en dat de klanten hem zeker aanraden.

 

Voordelen:

Gebruik: dit bewegend kattenspeelgoed in de vorm van een muis zal geregeld piepende geluidjes maken en de geur van kattenkruid verspreiden om je poes alert te houden.

Interactief: het toestel werd uitgerust met intelligente software waardoor de muis meubels en andere obstakels ontwijkt en niet vast komt te zitten.

Oplaadbaar: deze uitvoering kan met de meegeleverde kabel worden opgeladen en kent een heel korte laadtijd.

Extra functies: de wielen zijn voorzien van lichtjes die in het donker oplichten en je krijgt er tevens 2 roterende staarten bij.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat dit kattenspeelgoed vrij prijzig is zodat hij niet voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kong kattenspeelgoed

 

4. Kong Catnip Rat – Kattenspeelgoed – 3,2 x 5,1 x 4,2 cm

 

Kong wordt door velen als het beste merk voor dierenspeelgoed beschouwd en dit merken we ook in de reviews waar dit Kong kattenspeelgoed van alle klanten een uitstekende beoordeling kreeg voor zijn prijs-kwaliteitverhouding.

Dit kattenspeeltje kent overigens de laagste prijs in ons assortiment waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. De zachte speelgoedknuffel wordt aangeboden in 2 uitvoeringen, een muisje of een bever, en wordt gekenmerkt door zijn kleine formaat van 3,2 x 5,1 x 4,2 cm. 

Hij is vervaardigd uit een uiterst knuffelbare teddystof en werd voorzien van een opening die met klittenband wordt afgesloten om de meegeleverde catnip in het speeltje te doen zodat hij extra aantrekkelijk wordt. Nadat je het kattenkruid verwijderd hebt, kan dit kattenspeelgoed zonder probleem in de wasmachine worden gewassen. 

 

Voordelen:

Keuzemogelijkheden: dit kattenspeelgoed bestaat in 2 uitvoeringen, namelijk een bever of een muisje zodat je er een leuk exemplaar voor jouw kat kunt uitkiezen.

Materiaal: het speeltje is vervaardigd uit zeer zachte teddystof met een hoog knuffelgehalte waardoor je dier er zeker dol op zal zijn.

Stimulerend: er wordt een tube kattenkruid meegeleverd zodat je een kleine hoeveelheid in het afsluitbare zakje kunt doen om het speelgoed extra aantrekkelijk te maken.

Machinewasbaar: deze knuffel kan zonder probleem in de wasmachine worden gestopt om hem schoon te maken.

 

Nadelen:

Geen effect: ook hier zien we dat enkele klanten opmerken dat het speeltje met kattenkruid geen enkele interesse wekt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Trixie kattenspeelgoed

 

5. Trixie cat activity flip board bes 23×23 cm – mentale stimulans

 

Dit Trixie kattenspeelgoed is eigenlijk een soort intelligentiespel met allerlei obstakeltjes waaronder je kattensnoepjes kunt verbergen. Deze uitvoering kent een doorsnede van 23 cm en is speciaal bedoeld om de mentale gezondheid van je dier te stimuleren. 

Door de diverse kegeltjes, schuifdeksel en kommetjes met de pootjes om te duwen en/of te verschuiven kan je poes bij de beloning komen om vervolgens naar de volgende uitdaging over te gaan. Zeker in het begin zal jouw poes je hulp nodig hebben om te weten wat er van hem/haar wordt verwacht waardoor je met je dier een innige band zult opbouwen.

Het bordspel is vervaardigd uit stevige kunststof en werd aan de onderzijde met een rubberen ring afgewerkt zodat het geheel goed op zijn plaats blijft staan en niet kan verschuiven. In de reviews merken we dat dit activiteitenbord de maximale score van 5 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Toepassing: dit activiteitenbord werd speciaal ontwikkeld om de mentale gezondheid en intelligentie van poezen te stimuleren.

Materiaal: het speelgoed is vervaardigd uit gladde kunststof en werd voorzien van diverse obstakeltjes waaronder je snoepjes kunt verbergen om je dier te belonen.

Antislip: aan de onderzijde werd een stevige rubberen ring voorzien waardoor het spel niet kan wegschuiven als je poes iets te enthousiast is.

Formaat: dit spelbord weegt 480 g en kent een doorsnede van 23 cm zodat hij zowel voor kittens als voor volwassen dieren kan worden gebruikt.

 

Nadelen:

Eerste gebruik: hoewel we dit niet echt als een nadeel kunnen beschouwen, zal je dier in het begin wat hulp nodig hebben om te weten wat hij/zij moet doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenspeeltjes Koopgids

 

Om te voorkomen dat je poes zich gaat vervelen, is het een goede aanbeveling om in enkele kattenspeeltjes te voorzien. Maar wat is nu eigenlijk het nut van kattenspeelgoed? En bestaan er verschillende soorten? Neem even rustig de tijd om alle informatie in onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

Wat is het nut van kattenspeelgoed

Een kattenspeeltje is eigenlijk gewoon speelgoed voor poezen waarmee ze zich kunnen vermaken. Je hebt zeker al gemerkt dat je dier zich na een tijdje begint te vervelen en allerlei kattenkwaad uithaalt. Daarbij valt er al eens een mooie vaas in duigen of de gordijnen moeten eraan geloven en dit wil je natuurlijk vermijden. Kattenspeelgoed is een vrij belangrijk accessoire waarmee jouw poes zich volledig kan uitleven, op jagen en gek doen. Je dier kan hierdoor zijn overmatige energie kwijt en hij kan zijn natuurlijke jachtinstincten gebruiken.

Een poes is namelijk een geboren jager en wanneer het dier niet buiten kan, zal hij gefrustreerd raken. Met een kattenspeeltje blijft je kat zich bezighouden en zal hij minder snel je andere huisdieren of jezelf aanvallen. Dit is natuurlijk niet agressief bedoeld, maar een kat heeft nu eenmaal een speelmaatje nodig. Wissel de kattenspeeltjes om de paar dagen af en las elke dag samen met je poes een speelmomentje in.

Katten zijn bijzonder intelligente dieren en het is zelfs perfect mogelijk om je poes met kattenspeeltjes bepaalde gewoontes aan/af te leren. Je leert je kat niet alleen beter kennen, maar je kunt het speelgoed tevens aanzien als een manier van communiceren. Daarnaast is kattenspeelgoed het ideale hulpstuk om je poes voldoende beweging te geven zodat hij niet te dik wordt.

 

De diverse types 

Er is een enorm assortiment kattenspeelgoed op de markt waaruit je kunt kiezen. Het is goed om verschillende soorten speeltjes aan te kopen en regelmatig af te wisselen zodat je dier zijn/haar interesse niet verliest. Interactief of automatisch kattenspeelgoed werkt meestal met batterijen of kan met een kabel worden opgeladen. Deze bewegende speeltjes reageren vaak door een lichte aanraking of ze worden via een app gestuurd. Zo zijn er bewegende vissen of muizen en er zijn tevens laserlampjes waarmee je je kat kunt laten jagen.

Daarnaast zijn er de poezenknuffels die met kattenkruid of catnip opgevuld zijn om de aantrekkingskracht te vergroten. Kattenkruid of catnip is een kruid dat je kat in een euforische stemming brengt waardoor hij enerzijds met het speeltje zal knuffelen en er anderzijds gekke capriolen mee zal uithalen. Echter, sommige poezen houden enorm van kattenkruid en andere hebben er totaal geen interesse in.

Vervolgens zijn er de kattenspeeltjes met geluiden zoals bijvoorbeeld een piepende muis of een tsjirpende krekel. Katten zijn helemaal weg van dit type kattenspeelgoed omdat ze heel erg op een echte prooi lijken. Tenslotte is er ook nog het intelligente kattenspeeltje of activiteitenbord waarbij je poes kegeltjes of deurtjes moet proberen openen om bij de kattensnoepjes te komen of balletjes en visjes moet proberen vangen.

De gebruikte materialen en het formaat

Wanneer je kattenspeelgoed gaat uitzoeken, is het formaat een belangrijk aspect. Je wilt natuurlijk dat het speeltje goed bij jouw dier past, want kittens hebben andere speeltjes nodig dan volwassen poezen. Op de meeste verpakkingen kun je terugvinden voor welke levensfase het speelgoed geschikt is. Daarnaast is de kleur van het speeltje een ander punt waar je rekening mee moet houden. Kies steeds voor speelgoed in goed zichtbare kleuren zodat je poes de speeltjes gemakkelijk kan terugvinden.

Wat betreft de gebruikte materialen moet je vooral letten op de duurzaamheid ervan. Het zou zonde zijn dat het speeltje na een maand al stuk is waardoor je iets anders moet aankopen. Het overgrote deel van de kattenspeeltjes is gemaakt uit rubber of kunststof, maar er zijn ook knuffels uit katoen, teddystof of polyester. Kies voor sterke materiaalsoorten, want katten bijten en trappelen veel op hun speeltjes.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu