6 beste kattenmanden Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste kattenmanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kattenmanden bestaan in allerlei vormen, formaten, materialen, kleuren en designs. Het is niet meer dan normaal dat de keuze voor een kattenmand vaak voor heel wat stress zorgt. Houd bij de keuze van de mand niet alleen rekening met je eigen wensen en eisen maar sta ook even stil bij wat jouw huisdier wenst. Sommige katten houden van een overdekte kattenmand terwijl andere katten de voorkeur geven aan een open rieten mand. We stellen jou graag de 3 best beoordeelde hedendaagse manden voor. Zo blijkt de Curver Cozy Pet Bed alvast een schot in de roos te zijn. Het neutrale bleke design zorgt voor een tijdloze en klassevolle kattenmand. Daarnaast blijkt ook de District Nordic Kattenmand een goede optie te zijn voor zowel kittens als kleine tot middelgrote kattenrassen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste kattenmanden (Reviews) van 2024

 

Of je nu 1 of meerdere katten in huis hebt, een degelijke kattenmand is alvast geen overbodige luxe. Sommige katten voelen zich het beste in een rieten exemplaar terwijl andere katten kiezen voor een curver of fluffy kattenmand. Wat de beste kattenmand is, is dan ook heel moeilijk te zeggen. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 5 hedendaagse topproducten. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en bedenk wat er vermeld wordt in de bijbehorende online reviews. Het advies van klanten kan vaak nuttig zijn.

 

 

1. Curver Cozy Pet Bed Crème Kattenmand 50 cm

 

Deze prachtige curver kattenmand zul je misschien niet meteen tussen de goedkope manden hoeven te verwachten. Het hoge prijskaartje kan dan ook door sommige klanten als een minpuntje worden beschouwd alhoewel de reviews voorlopig anders vertellen.

De kattenmand heeft een doorsnede van 50 cm en wordt daarmee als een kattenmand van middelgroot formaat beschouwd. Het grootste gedeelte van de mand bestaat uit stevig kunststof terwijl de vulling voornamelijk uit polyester gemaakt is. De mand is verder afgewerkt in een neutrale crème achtige kleur die makkelijk in eender welk interieur past.

Houd er wel rekening mee dat de kattenmand niet geschikt is om buitenshuis te plaatsen daar deze niet waterafstotend blijkt te zijn. Het is een degelijke en kwalitatieve mand die je makkelijk en snel van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Geschikt voor kittens en katten van standaard grootte.

Door te kiezen voor de Curver kattenmand kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar evenzeer voor design. Of de kattenmand ook voorzien is van de laagste prijs dat valt natuurlijk nog even af te wachten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Formaat: met een totale doorsnede van ongeveer zo’n 50 cm, wordt deze kattenmand voornamelijk aangeraden om te gebruiken bij kittens en kleine kattensoorten.

Materiaal: bij de productie heeft men voornamelijk gekozen om te werken met duurzaam kunststof. De vulling daarentegen voelt, dankzij het gebruik van polyester, lekker zacht en comfortabel aan.

Design: de prachtige crème achtige kleur zorgt ervoor dat de kattenmand heel stijlvol en elegant oogt en makkelijk in eender welke ruimte kan worden geplaatst.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg blijkt het niet meteen een koopje te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. District 70 Nordic Kattenmand Zilver M 40 x 40 x 35 cm

 

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat het ook hier helemaal geen kattenmand aanbieding betreft vanwege de hogere prijs. De kattenmand wordt gekenmerkt door een formaat van 40 x 40 x 35 cm en is daardoor geschikt voor kleine tot middelgrote katten. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de 3 beschikbare neutrale kleuren zoals grijs, bruin en beige.

Bij de productie van deze kattenmand heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van polyester. Dit voelt niet alleen zacht en comfortabel aan maar is ook makkelijk te onderhouden. Alhoewel je er rekening mee zult moeten houden, dat het vooral handwas betreft.

Wanneer we de online reviews bij het product bekijken dan stellen we vast dat er voorlopig alleen maar tevreden klanten zijn. Zo wordt niet alleen positief advies gegeven over de stevigheid en de handige montage maar ook over de kwaliteit en het design. Dit resulteert in een unanieme beoordeling met een maximumscore van 5 sterren.

Ook wanneer je kiest voor de District Nordic kattenmand, kies je voor een mand met een vrij compact formaat. Dit maakt de mand voornamelijk geschikt voor jonge katjes en kleine volwassen katten. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen:

Design: het is mogelijk om de kattenmand in verschillende neutrale designs te bekomen. Denk maar aan grijs, beige en bruin.

Materiaal: het is een originele en duurzame kattenmand die voor het grootste gedeelte uit comfortabel en zacht polyester is gemaakt.

 

Nadelen:

Handwas: ben je van plan om deze kattenmand aan te kopen dan is het wel belangrijk om te beseffen dat enkel handwas tot de mogelijkheden behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Let’s Sleep Pet Cave TeePee Kattenmand 50 x 45 cm

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar toch wel zeker zijn van een kwalitatieve en aantrekkelijke kattenmand? Dan lijkt het de moeite waard te zijn om deze kattenmand van Let’s even grondig te bekijken. De kattenmand wordt gekenmerkt door een uniek standaard formaat van 50 x 45 cm en is daarmee geschikt voor kittens en/ of kleinere volwassen katten.

De one size kattenmand wordt gekenmerkt door een driehoekig design en is voornamelijk uit duurzaam en stevig textiel vervaardigd. De kattenmand is licht van gewicht en daarmee makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om de kattenmand te wassen en dat de mand al helemaal niet waterafstotend blijkt te zijn.

Desondanks zien we momenteel alleen maar positieve reacties en bijgevolg tevreden klanten. Zo wordt er gelijk een positief advies gegeven over het unieke design, de duurzaamheid en optimale kwaliteit van de mand.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de kattenmand van, misschien wel het beste merk, Let’s. Het driehoekige design van deze kattenmand springt natuurlijk meteen in het oog. Ben je op zoek naar een echte blikvanger dan blijkt deze mand alvast een aanrader te zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de kattenmand heeft een totale afmeting van 50 x 45 cm en is een goede aanbeveling voor jonge katjes en kleine volwassen kattensoorten.

Materiaal: bij de productie heeft men vooral gekozen om te werken met stevig textiel.

Comfort: de mand is niet alleen compact maar tevens ook licht van gewicht. Dit maakt de mand handzaam indien je hem wilt verplaatsen.

Prijskaartje: je zult aangenaam verrast zijn bij het zien van het mooie prijskaartje.

 

Nadelen:

Onderhoud: jammer genoeg is het niet mogelijk om deze kattenmand in de wasmachine te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trixie Relax Iglo Cat Vilt Kattenmand 38 x 35 x 37 cm

 

Ben je op zoek naar een vilten kattenmand? Bekijk dan even deze unieke mand, jou aanbevolen en geleverd door Trixie. De one size mand wordt gekenmerkt door een neutraal ovalen design en is voornamelijk uit stevig en comfortabel polyester vervaardigd.

Het product kenmerkt zich door een maximale lengte van 38 cm, een hoogte van 35 cm en een breedte van 37 cm. Dit maakt de kattenmand voornamelijk geschikt voor kittens of kleine kattensoorten. Ook hier is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de kattenmand niet kunt wassen en dat de bijbehorende handleiding alleen maar in het Frans beschikbaar is.

Wanneer we de reacties van klanten op het product bekijken, dan stellen we inderdaad vast dat de meningen nogal verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat kopers voor wie deze kattenmand een waar topproduct is, terwijl de kwaliteit en duurzaamheid voor andere gebruikers dan weer te wensen over laat. Laat je niet afschrikken en bekijk het even want het prijskaartje valt wel bijzonder goed mee.

Indien je specifiek naar een vilten kattenmand op zoek bent, dan kunnen wij jou dit exemplaar van Trixie wel aanbevelen. De mand wordt gekenmerkt door een onze size formaat en is afgewerkt in een neutraal ontwerp en dito kleur. Ben je benieuwd? Bekijk dan het overzicht van de voor- en nadelen hieronder.

 

Voordelen:

Formaat: de kattenmand is ongeveer 38 cm lang, zo’n 35 cm hoog en ruim 37 cm breed. Ideaal voor jonge katjes en/ of kleine volwassen katten.

Comfort: de mand voelt heel zacht en comfortabel aan, wat het voor katten dan weer extra aantrekkelijk maakt.

Kostenplaatje: je zult versteld staan zodra je het vriendelijke prijskaartje onder ogen krijgt.

 

Nadelen:

Onderhoud: we melden even dat het niet mogelijk is om de kattenmand in de wasmachine of droogtrommel te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beeztees Baskie Rieten Kattenmand 40 x 40 x 18 cm

 

Een rieten kattenmand past altijd wel goed in eender welk interieur. Deze unieke kattenmand wordt jou aangeboden door het niet onbekende merk Beeztees en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 40 x 40 x 18 cm. Daardoor behoort deze kattenmand tot de manden van middelgroot formaat, geschikt voor kittens en kleinere volwassen kattensoorten.

De behuizing van de kattenmand is voornamelijk uit duurzaam riet vervaardigd en wordt verder aangevuld met een donzen vulling. Comfort en gebruiksgemak worden dan ook moeiteloos gecombineerd met een rustiek en neutraal design. Het ronde design maakt de kattenmand ook makkelijk te plaatsen.

Wanneer we ons richten op de online beoordelingen van klanten dan stellen we vast dat de meeste kopers tevreden zijn. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit en het design maar ook het gebruiksgemak. Slechts één koper vindt de mand net iets te klein.

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke kattenmand van Beeztees. De mand wordt gekenmerkt door een prachtig rieten design dat bijzonder goed oogt in eender welke ruimte. Een overzichtje van de belangrijkste kenmerken kun je hieronder raadplegen.

 

Voordelen:

Formaat: de kattenmand heeft een totale afmeting van 40 x 40 x 18 cm. Het middelgrote formaat maakt de mand ideaal voor jonge katjes en/ of kleine volwassen katten.

Materiaal: voor de behuizing heeft men gekozen voor riet terwijl de vulling dan weer uit dons bestaat.

Comfort: het zachte kussentje maakt de mand extra aantrekkelijk voor katten. Verder zorgt het lichte gewicht ervoor dat de mand makkelijk te verplaatsen is.

 

Nadelen:

Te klein: een blik op de online reviews toont aan dat de mand toch wel wat groter had mogen zijn voor één klant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beeztees Baboo

 

Met de Beeztees Baboo kattenmand of ligbed kan jouw kat nu heerlijk wegdromen. Dit product is gemaakt van pluche en het heeft een mooie grijze kleur. Het is een bed dat zacht is, zodat jouw kat prettig en comfortabel erop kan liggen.

Het is voorzien van hoge randen, waarop de kat zijn of haar hoofd kan steunen. Dit product is licht van gewicht en kan gemakkelijk verplaatst worden. Je kunt het overal gebruiken waar je maar wilt, zoals de woonkamer, slaapkamer, keuken etc.

Als je denkt aan een kattenmand aanbieding, dan denk je wel aan dit product. De meeste personen die dit product hebben gekocht vinden het een goed product. Het is een zachte en comfortabele kattenmand. De katten houden ervan en slapen er graag in. Voor enkele personen zijn de randen van dit product te zacht, waardoor het niet stevig is. Voor hen heeft dit product een slechte kwaliteit.

De Beeztees Baboo kattenmand zou zomaar eens tot de populairste manden uit deze lijst kunnen behoren. Bovendien is het ook één van de goedkopere modellen. De mand is hoofdzakelijk gemaakt uit pluche en voelt daardoor bijzonder zacht en comfortabel aan. Je zou het ook kunnen gebruiken voor kleine hondenrassen.

 

Voordelen:

Budget: het zou wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn. En dit kunnen heel wat kopers dan ook erg waarderen.

Materiaal: deze kattenmand is voor het grootste gedeelte gemaakt uit stevig en duurzaam pluche. Bovendien voelt het daardoor ook enorm zacht en heerlijk aan.

Design: deze kattenmand is uitgerust met iets hogere randen. Dit biedt aan je huisdier de mogelijkheid om er lichtjes op de steunen. Bovendien weegt de kattenmand weinig en is het gemakkelijker te verplaatsen.

 

Nadelen:

Niet stevig: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat de randen van de kattenmand niet voldoende stevig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenmanden Koopgids

 

Katten slapen van nature heel wat uurtjes en gaan daarbij gewoonlijk op een stoel of sofa liggen. Heb je dat liever niet, dan is het een goede aanbeveling om uit te kijken naar een duurzame kattenmand. De keuze is jammer genoeg niet altijd snel gemaakt, daar het assortiment behoorlijk ruim is. Probeer niet alleen rekening te houden met de materialen en het formaat maar bedenk ook even hoe het zit met het comfort en de toegankelijkheid.

Het nut van een kattenmand en het design

Je mag een kattenmand gerust één van de basisbehoeften noemen zodra je 1 of meerdere katten in huis haalt. Katten slapen heel wat uurtjes per dag en zoeken daarbij graag even een rustig en comfortabel plekje uit. Dit kun je creëren met behulp van de juiste kattenmand. Zorg er niet alleen voor dat de mand toegankelijk is voor je kat, maar tevens heel wat comfort aanbiedt. Het is de bedoeling dat je kat er tot rust kan komen en misschien even kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Het is uiteraard niet gelijk de bedoeling om de eerste de beste kattenmand aan te kopen. Het brede gamma biedt je de mogelijkheid om verschillende opties met elkaar te vergelijken alvorens een keuze te maken. Zo zul je merken dat er niet alleen heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren, vormen en designs maar ook qua gebruikte materialen en het formaat. Hecht je zelf heel wat belang aan het design? Of vind je de kwaliteit een pak belangrijker? Wil je liever niet teveel geld spenderen? Dan kun je gelijk uitkijken naar aantrekkelijke aanbiedingen of promotie.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Je hebt heel wat onderscheid op het gebied van materialen. Zo kun je kiezen voor een kattenmand die voornamelijk uit duurzame natuurlijke stoffen is vervaardigd. Uiteraard zal dit geen goede aanbeveling blijken, indien je kat te kampen heeft met bepaalde allergieën. In dergelijke gevallen zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om een kattenmand uit synthetische materialen aan te kopen, al dan niet hypoallergeen.

Het grote pluspunt bij de aankoop van een stoffen kattenmand, is dat je die makkelijk even door de wasmachine kan laten reinigen. Dat is uiteraard niet mogelijk als je kiest voor een mand uit plastic, riet of kunststof. Kunststof en plastic kun je wel even snel schoon wrijven met een vochtig doekje. Kortom, bedenk bij de materiaalkeuze waar je zelf naar op zoek bent en wat goed zou kunnen zijn voor jouw huisdier.

 

Het formaat en de toegankelijkheid

Het is minstens even belangrijk om stil te staan bij het formaat van de kattenmand en uiteraard ook de toegankelijkheid. Op vlak van formaat kun je kiezen voor grote, kleine en middelgrote manden. Ben je op zoek naar een mand voor een kitten, dan hoef je alvast niet de grootste mand aan te kopen. Bedenk wel dat een kitten, naarmate de tijd vordert, ook ouder wordt én groeit. Raskatten zoals de Maine Coon zijn van nature vrij groot, en hebben dus nood aan een iets grotere kattenmand.

Houd dus zoveel mogelijk rekening met de grootte en het gewicht van je kat, om het formaat van de mand te kunnen bepalen. Een mand die bijvoorbeeld veel te groot is, zal zorgen voor meer tocht en/ of koude. Als je bijvoorbeeld voor een kitten toch een grote mand wilt aankopen op de groei, zorg er dan voor dat de mand voorzien is van opstaande randen. Op die manier kan het katje toch nog wat bescherming zoeken. Zorg er tegelijk wel voor dat de kat makkelijk in- en uit de mand kan klauteren.

Het comfort en de mogelijke accessoires

Tijdens de zoektocht naar de perfecte kattenmand is het niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij het comfort. De meeste katten kunnen een zachte en comfortabele ondergrond best wel waarderen. Ben je dus van plan om een rieten kattenmand aan te kopen, zorg er dan voor dat je er een heerlijke warm kussentje en/ of dekentje in kunt leggen.

Verder kun je het comfort voor je huisdier vergroten door op zoek te gaan naar bijkomende accessoires. Denk bijvoorbeeld maar aan een gezellig slaapzakje speciaal ontwikkeld voor je kat. Katten kruipen graag ergens tussen, onder of op. Zorg eventueel voor een zacht pluche knuffeltje of speeltje. Kortom, er zijn heel wat manieren om de kattenmand zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor je kat. Veel succes!

 

Hoe kun je de kattenmand onderhouden

Tot slot vinden wij het belangrijk dat de kattenmand makkelijk te onderhouden is. Koop je bijvoorbeeld een kattenmand inclusief kussen, bedenk dan of het kussen voorzien is van een afneembare hoes. Is het mogelijk om de hoes op een standaard wasprogramma te reinigen of niet? En wat met de droogtrommel?

Ben je van plan om een stoffen kattenmand aan te kopen, bedenk dan ook hier of de wasmachine een optie is. Of misschien kun je de mand makkelijk stofzuigen? Bij de aankoop van een mand uit kunststof of plastic, kun je makkelijk opteren voor vochtig doekje eventueel met wat schoonmaakmiddel. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de kattenmand proper en hygiënisch blijft.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu