5 beste kattenkruid Test van 2024

Laatste update: 18.05.24

 

Beste kattenkruid – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig kennen de meeste poezenbaasjes reeds de vele voordelen van kattenkruid en onder welke vorm het kan worden gebruikt. Echter, er is een heel ruim aanbod van verschillende keuzemogelijkheden om je lieveling alles te gunnen wat hij nodig heeft. Door onze top 3 met hun bijhorende voor- en nadelen even te bekijken, zul je merken dat het Kong Catnip kattenkruid een uitstekende keuze is om de Kong poezenspeeltjes op te vullen. Daarnaast moet het Catnip grappige knuffeldier hiervoor zeker niet onderdoen. Het speeltje stimuleert de instincten van je poes waardoor het dier zich veel gelukkiger zal voelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kattenkruid (Reviews) van 2024

 

Wanneer je katten en een speeltje met kattenkruid samen in één ruimte brengt, ben je vertrokken voor een hele belevenis. De dieren gaan ongegeneerd aan het worstelen met hun poezenspeeltje en ze zullen volop hun jachtinstinct gebruiken. Ben je op zoek naar een kattenkruid plant? Of gaat je voorkeur uit naar catnip die in een grappige muis verborgen zit? We vroegen de hulp en het advies van enkele kattenbaasjes om deze selectie met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste kattenkruid uitkiest. 

 

1. Kong Catnip Navulling – Kattenkruid – 30 g – voor opvulbare speeltjes

 

De Kong catnip is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijg je deze navulverpakking aan een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt.

Dit kattenkruid is een echte must-have als je katten in huis hebt. Het is een biologisch product van Noord-Amerikaanse oorsprong waar geen chemische stoffen of conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd. Bovendien worden de planten aan de lucht gedroogd en vervolgens onmiddellijk vermalen waardoor de kruiden hun gunstige eigenschappen maximaal blijven behouden.

De verpakking heeft een inhoud van 30 g en is voorzien van een handig deksel om de container goed te kunnen afsluiten zodat de catnip optimaal zijn versheid bewaart. Het gedroogde kattenkruid kan trouwens in allerlei soorten opvulbare kattenspeeltjes worden gebruikt. In de reviews merken we dat de meningen over dit product verdeeld zijn en men heeft het dan met name over het effect ervan.

 

Voordelen:

Kwaliteit: dit Noord-Amerikaanse kattenkruid wordt met de hoogst mogelijke zorg geteeld, geoogst en vermalen.

Toepassing: het gedroogde kattenkruid is bestemd om speciaal daarvoor bedoelde speeltjes op te vullen.

Verpakking: deze navulverpakking heeft een inhoud van 30 g waarmee je voor een hele tijd voorzien bent.

Prijsvoordeel: de catnip kan tijdelijk aan een voordelige prijs worden gekocht wanneer je meerdere verpakkingen aanschaft.

 

Nadelen:

Werking: enkele klanten merken op dat dit product op hun poezen geen effect heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Catnip grappige knuffeldier|Katten speelgoed|Kattenkruid|Knuffeldier|Cabantis

 

Het leuke kattenspeelgoed van Cabantis heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het speeltje met catnip is trouwens speciaal ontwikkeld om kittens en jonge poezen te vermaken.

Doordat het poezenknuffeltje met een ruime hoeveelheid kattenkruid werd opgevuld, zal je kitten er onweerstaanbaar door worden aangetrokken. Deze knuffel zal de jachtinstincten van je kleintje aanwakkeren waardoor hij het popje gaat aanvallen om er vervolgens mee te spelen. Bovendien heeft het speeltje een afmeting van 15 x 4 x 4 cm en weegt slechts 16 g wat hem heel beweeglijk maakt wanneer je poesje hem aantikt. 

Daarnaast wordt de zachte knuffel in diverse vrolijke kleuren aangeboden en elk exemplaar is voorzien van een verschillend grappig poezensnoetje waardoor hij er heel schattig uitziet. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. 

 

Voordelen:

Gebruik: het catnip speeltje van Cabatis werd speciaal ontworpen om kittens en jonge poezen te stimuleren.

Formaat: het zachte popje meet 15 x 4 x 4 cm en heeft een licht gewicht van 16 g waardoor hij vlot met de pootjes kan worden verplaatst. 

Design: deze knuffel heeft de vorm van een poes en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Elk exemplaar kreeg overigens een eigen grappig poezensnoetje. 

Kattenkruid: dit kattenspeeltje is met voldoende catnip opgevuld om bepaalde instincten te activeren.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: één klant merkt op dat haar volwassen kater het speeltje in no-time verscheurd had.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hiden | Kattenkruid Muizen – Catnip – Kattenkruid Speelgoed – Pluche – Kittens | 3 stuks

 

De grappige muizen van Hiden bevatten een gepaste concentratie natuurlijke catnip zodat je lieveling de muisjes zonder gevaar kan aflikken, erop kan knabbelen en  jagen om zo heel wat plezier te beleven.

Deze schattige stoffen knuffeltjes hebben een afmeting van 5,5 x 3 cm en zijn voorzien van een lange staart die tussen 4 en 7 cm meet waardoor ze heel leuk zijn om kleine kittens te vermaken. Verder heeft elke knuffel een licht gewicht van 2 g zodat je kleine deugniet hem heel gemakkelijk kan laten bewegen.

Daarnaast zijn de speeltjes met korrels opgevuld om ze iets realistischer te laten aanvoelen. Per verpakking worden er 3 muisjes geleverd om je kitten voldoende variatie te bieden en de leverancier laat trouwens weten dat de speeltjes willekeurig worden verstuurd. We merken in de reviews dat de klanten dit pakket een maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Verpakking: dit pakket bevat 3 verschillende muisjes die willekeurig worden opgestuurd.

Kattenkruid: elke knuffel beschikt over natuurlijk geconcentreerde catnip om de poesjes optimaal te stimuleren.

Formaat: de popjes meten 5,5 x 3 cm en zijn met fijne korreltjes opgevuld. Ze zijn tevens voorzien van een grappig staartje met een lengte tussen 4 en 7 cm.

Gewicht: door het lichte gewicht van 2 g zijn ze heel beweeglijk en bijgevolg perfect voor kleine kittens.

 

Nadelen:

Onvindbaar: een klant merkt op dat je best een voorraadje aanlegt omdat deze miniknuffels al snel onvindbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kong Cat Softies Fuzzy Bunny – Kattenkruid – met knisperend materiaal

 

Zoals je hierboven wel al zult gemerkt hebben, wordt Kong door velen als het beste merk beschouwd voor allerlei katten- en hondenspeelgoed. De Kong Cat Softies worden in verschillende uitvoeringen aangeboden waardoor je zeker een favoriet knuffeldier voor je kat kunt vinden.

De Fuzzy Bunny is een grappig konijn in zachte pluche dat van een ruime hoeveelheid biologisch kattenkruid werd voorzien om de natuurlijke instincten van je poes aan te wakkeren. Bovendien maakt de knuffel een kreukelend geluid zodat je dier er zich maximaal mee zal vermaken.

Het ultrazachte luchtige popje heeft een afmeting van 3,81 x 15,24 x 10,80 cm waardoor hij geschikt is om er volwassen katten mee te laten spelen. Doordat hij slechts 8 g weegt, is hij trouwens heel beweeglijk en vliegt hij zo door de lucht. In de reviews zien we dat de klanten dit product een uitstekende beoordeling met het maximale aantal sterren gaven.

 

Voordelen:

Keuzemogelijkheden: de Cat Softies kunnen in diverse dierenfiguurtjes worden aangekocht zodat je er zeker eentje kunt vinden die je poes kan bekoren.

Vulling: de zachte knuffel bevat een royale hoeveelheid catnip en werd met een knisperend materiaal opgevuld om de kat extra te stimuleren.

Afmetingen: door zijn formaat van 3,81 x 15,24 x 10,80 cm, is hij ideaal om volwassen poezen zich te laten vermaken.

Beweeglijkheid: dankzij zijn lichte gewicht van 8 g kan de kat het speeltje gemakkelijk verplaatsen waardoor je de knuffel soms door de lucht ziet vliegen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat dit exemplaar iets duurder is zodat hij niet elk budget zal passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Catnip Spray (Kattenkruid) 175 ml – ideaal voor gestresseerde poezen

 

De catnip spray van Duvo werd ontwikkeld om je kat aan te moedigen om bijvoorbeeld de kattenkrabpaal te gebruiken in plaats van zijn nageltjes op je meubels te scherpen. Deze kattenkruid spray kan tevens op zelfgemaakte speeltjes worden aangebracht om je poes volop te laten jagen en spelen.

De vloeistof bevat een ruime hoeveelheid geconcentreerde catnip extracten zodat je dier wordt aangetrokken door een voorwerp of plaats die reeds werd behandeld. Bovendien werkt catnip of kattenkruid bijzonder goed bij stress waardoor deze spray effectief kan werken om je trouwe huisvriend een bepaald gedrag aan- of af te leren.

Verder heeft deze flacon een inhoud van 175 ml zodat je zeker voor een tijdje bent voorzien om de spray op diverse speeltjes te spuiten en bij verschillende therapieën toe te passen. In de reviews merken we dat de meningen over dit product erg verschillen. Bij de ene kat werkt hij uitstekend en op een ander dier heeft de spray geen enkel effect.

 

Voordelen:

Gebruik: deze spray kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt om je dier te laten jagen, spelen of om hem te ontstressen.

Inhoud: de flacon met spray heeft een inhoud van 175 ml waardoor er ruim voldoende inzit om diverse voorwerpen en plaatsen te behandelen.

Therapie: hij kan bij bepaalde therapieën worden gebruikt waarbij de catnip helpt om gedragingen aan/af te leren.

Verpakking: de vloeistof is in een flacon met handige spray verpakt en bevat een geconcentreerde hoeveelheid kattenkruid extracten.

 

Nadelen:

Werking: we merken dat het product niet op alle poezen dezelfde uitwerking heeft. Sommige poezen reageren onverschillig terwijl andere dieren er enorm veel voordelen uithalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenkruid Koopgids

 

Hoewel poezen echte vleeseters zijn, kunnen we je zeker de aanbeveling geven om kattenkruid aan te schaffen. De dieren zijn dol op bepaalde soorten grassen, bloemen en kruiden waardoor ze als het ware een extra boost krijgen. Maar wat is kattenkruid nu precies en bestaan er verschillende soorten? Wat doet het kattenkruid voor je poes? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de verschillende mogelijkheden in de testen te vergelijken. Laat daarbij zeker de leuke aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan.

Het verschil tussen kattenkruid en -gras

Heel veel mensen denken dat kattenkruid en kattengras dezelfde planten zijn echter, niets is minder waar. In werkelijkheid zijn het 2 verschillende gewassen die elk hun eigen nut hebben. Kattengras is een plant die je ergens in huis of op je terras kunt laten groeien wanneer je poes geen mogelijkheid heeft om vers gras te eten. Katten likken voortdurend aan hun vacht waardoor er veel haartjes in de maag terechtkomen. Door kattengras te eten wordt de maag geprikkeld en op die manier kan je dier de haarballen uitbraken.

Kattenkruid daarentegen wordt vooral aangewend om poezen te stimuleren of om voorwerpen, zoals speeltjes of de krabpaal, aantrekkelijk te maken. Als je lieveling graag aan de sofa krabt, kun je dit gedrag afleren door bijvoorbeeld kattenkruid (ook wel catnip genoemd) op de kattenkrabpaal te spuiten. Poezen zijn gek op de geur van catnip waardoor het dier niet meer in de stoel, sofa of bed zal geïnteresseerd zijn, maar liever aan de krabpaal zijn nageltjes aanscherpt.

 

Wat is kattenkruid en wat doet het voor je dier

Kattenkruid is een grijsgroene plant die oorspronkelijk uit Azië komt, maar die sedert enkele jaren overal in Europa langs de kant van de weg en in ruime velden te vinden is. Kattenkruid of catnip is familie van de muntplant en bevat het stimulerende ingrediënt nepetalacton waarop katten dol zijn. Door zich in het kattenkruid te rollen of door erop te kauwen wordt deze actieve stof vrijgegeven zodat het dier zich euforische zal voelen.

Wanneer je een speeltje met gedroogd kattenkruid opvult of met een spray erop spuit, zul je al gauw merken dat je poes de tijd van zijn leven heeft. Hij zal er uitvoerig mee spelen, zich erover rollen, het speeltje in de lucht gooien en het najagen en terwijl grappige geluidjes maken om aan te geven dat hij zich happy voelt. Het kattenkruid heeft namelijk een licht hallucinerende werking waardoor je poes intens gelukkig wordt.

Het effect van nepetalacton is na 10 à 15 minuten alweer uitgewerkt en pas na een paar uur is het dier er terug gevoelig voor. Hoewel catnip een hallucinerende werking heeft, is het zeker niet ongezond om je poes hiermee te laten spelen. Het is trouwens goed om weten dat niet alle katten op kattenkruid zullen reageren. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat 50 tot 75% van de dieren door catnip worden gestimuleerd. Of ze er al dan niet door worden aangetrokken, wordt door de genen bepaald en is bijgevolg een pure gok.

Waarvoor en hoe wordt kattenkruid gebruikt

Het is bij diverse gedragsproblemen zeker de moeite waard om te kijken of je dier op kattenkruid reageert. Het actieve ingrediënt nepetalacton in catnip stimuleert de sensorische neuronen in het centrale zenuwstelsel waardoor je poes zich voor bepaalde speeltjes of de krabpaal gaat interesseren.

Als je je gestresseerde dier wilt laten ontspannen, dan is een kattenspeeltje waarin gedroogd kattengras verborgen zit de ideale oplossing. Hiervoor kun je zelf een leuk balletje of knuffeltje in elkaar flansen of je kunt hervulbaar speelgoed aanschaffen en een navulverpakking met gedroogd kattenkruid

Catnip is tevens verkrijgbaar in sprayvorm om bijvoorbeeld tijdens gedragstherapie te gebruiken. Wanneer je dier vaak gefrustreerd is en in de gordijnen gaat hangen of met zijn nageltjes op je zetels te keer gaat, dan kan een krabpaal die met kattenkruid behandeld werd soms wonderen doen. Je spuit de vloeibare substantie daar waar je lieveling zich op mag uitleven waarna hij al snel zal leren dat dit zijn plaatsje is om te spelen en tot rust te komen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is catnip en welke ingrediënten bevat dit product?

Kattenkruid of catnip behoort tot de familie van de muntplanten. Het is een grijs/groenachtige plant die oorspronkelijk enkel in Azië groeide en tegenwoordig overal in Europa langs velden en wegen in het wild te vinden is. Kattenkruid bevat het actieve ingrediënt nepetalacton waardoor de meeste huiskatten erop zullen reageren.

Kattenkruid maakt microscopisch kleine bolletjes aan waarin de actieve stof zit en die op de stengels, bladeren en zaden van de plant te vinden zijn. Poezen vinden het heel fijn om op kattenkruid te kauwen omdat de actieve stof nepetalacton hierdoor wordt vrijgegeven.  

Q2: Welke effecten heeft kattenkruid?

Uit onderzoek is gebleken dat het actieve ingrediënt nepetalacton de aangeboren jachtinstincten van katten stimuleert waardoor ze op de stof gaan reageren. Dit uit zich voornamelijk door zich in het kruid te rollen, hem aan te tikken en erop te kauwen zodat de bolletjes op de plant openbarsten en de olie vrijkomt.

Wanneer de geur van de vrijgekomen olie wordt opgesnoven, zullen de hersenen die het gedrag en de emotie bij de kat controleren, geactiveerd worden. De hoeveelheid kattenkruid en de manier waarop je dier ermee in aanraking komt, zal in verschillende reacties resulteren. Sommige katten worden super actief terwijl andere poezen heel loom en rustig worden. Niet alle katten worden door het kattenkruid beïnvloed. 

 

Q3: Hoe moet je kattenkruid gebruiken?

Catnip kan voor diverse doeleinden worden aangewend. Vaak wordt het gebruikt om de dieren aan te sporen om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Kattenkruid kan tevens worden ingezet om bepaalde gedragingen aan/af te leren. Zo kun je het product bijvoorbeeld op de krabpaal aanbrengen om je poes te leren dat hij daar moet krabben in plaats van de meubels onderhanden te nemen. Daarnaast is het kruid ook een grote hulp om gestresseerde katten met bepaalde thuissituaties te leren omgaan en zo probleemgedrag aan te pakken. 

 

Q4: Hoe hoog wordt kattenkruid?

Het kattenkruid is een langbloeier dat vanaf het begin van de zomer tot in het najaar bloeit. Er zijn diverse soorten catnip waardoor de kleur van de bloemen varieert tussen blauw, lila, paars en wit. Een poes houdt ervan om midden in deze plant te liggen, erop te kauwen of er zich in te wentelen. De plant wordt gemiddeld 50 cm groot en even breed zodat hij ideaal is om hem als bodembedekker te gebruiken. Hij doet het overigens overal even goed en kan zelfs in bloembakken worden geplant om op het terras te zetten.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu