7 beste Kattenbakvullingen Test van 2024

Laatste update: 27.02.24

 

Beste kattenbakvullingen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de PeeWee Houtkorrels kies je voor een kwalitatieve kattenbakvulling die ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar blijkt. Daarnaast blijkt ook de Cat’s Best Original kattenbakvulling een schot in de roos en bovendien ben je meteen verzekerd van een ruime inhoud van maar liefst 20 liter. Om voor jou de keuze nog iets ruimer te maken, voegen we in de tabel hieronder meteen ook een derde kattenbakvulling toe. Door de voor- en nadelen alsook een uiteindelijke conclusie per product toe te voegen, hopen we de keuze voor jou net iets makkelijker te maken. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kattenbakvullingen (Reviews) van 2024

 

Tegenwoordig is het aanbod aan kattenbakvullingen op z’n minst uitgebreid te noemen. Zo kun je kiezen voor crystal kattenbakvulling, biokat kattenbakvulling, silica kattenbakvulling of kattenbakvulling met houtkorrels. Daarnaast is er ook een onderscheid op basis van de verschillende merken waardoor je kunt opteren voor Catsan of Linda kattenbakvulling of heb je toch liever de Happy Home kattenbakvulling of de Jumbo kattenbakvulling? Wij zetten alvast 5 toppers op een rijtje, rekening houdend met het advies en de online reviews. Bekijk ze even alvorens je er de voor jou beste kattenbakvulling uitkiest en misschien is het wel een aanbieding.

 

1. PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling 14 L Biologisch afbreekbaar

 

Zodra je 1 of meerdere katten in huis haalt en je beslist om hen niet buiten te laten, is de aanschaf van een kattenbak een belangrijk gegeven. Vaak is de zoektocht naar de bijbehorende kattenbakvulling een heel pak moeilijker vanwege het ruime aanbod en de duidelijk verschillende structuren. Gaat je voorkeur uit naar een vulling bestaande uit silica, klei of betoniet? Of kies je toch liever voor, al dan niet biologisch afbreekbare houtkorrels?

In het laatste geval zijn de houtkorrels van PeeWee alvast een goede aanbeveling en nog beter in combinatie met een bijbehorende PeeWee kattenbak. De PeeWee kattenbakvulling is vervaardigd op basis van het zaagsel van de Zweedse fijnspar en blijkt niet alleen vrij te zijn van geurstoffen maar ook van bindmiddelen en heel wat andere chemicaliën. Je zult zien dat de houtkorrels de urine én de geur voldoende absorberen waardoor je last hebt van een doordringende urinegeur.

Met een verpakking van 54 cm lang, 30 cm breed en 11 cm hoog inclusief een inhoud van 14 liter, kun je makkelijk enkele maanden vooruit. Uiteraard is het altijd rekening te houden met het aantal katten dat je in huis hebt. Toch reageren de meeste klanten positief alhoewel niet iedereen overtuigd blijkt van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de PeeWee houtkorrels worden jou aangeboden in een stevige verpakking van 54 cm lang, 11 cm hoog en ruim 30 cm breed. Dit komt overeen met een inhoud van 14 liter.

Duurzaam: doordat een bodemlaagje van 2 cm volstaat, kun je met een inhoud van 14 liter toch wel enkele maanden vooruit.

Materiaal: de houtkorrels zijn afkomstig van het zaagsel van de Zweedse fijnspar. Naast biologisch afbreekbaar, zijn de korrels ook in staat de urine en de geur goed te absorberen én maskeren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cat’s Best Original Kattenbakvulling 20 L Houtkorrels

 

Net zoals het vorige product, kies je ook met deze kattenbakvulling van Cat’s Best voor unieke houtkorrels. De korrels worden jou aangeboden en thuis geleverd in een stevige en duurzame verpakking met een inhoud van maar liefst 20 liter. In acht nemend dat je maar enkele centimeters bodembedekking nodig hebt, levert dit een duurzaam product op. Echter moet je natuurlijk ook rekening houden met het aantal katten die de kattenbak gebruiken.

De klontvormige kattenbakvulling van Cat’s Best wordt gekenmerkt door z’n verfijnde actieve houtvezels die heel wat voordelen met zich meebrengen. Zo is de vulling in eerste instantie biologisch afbreekbaar maar verder ook stofarm. Naast vloeistoffen worden ook onaangename geurtjes makkelijk door de vulling opgenomen en gemaskeerd.

Een blik op de online reviews toont aan dat de overgrote meerderheid van de klanten tevreden is waardoor deze kattenvulling vast en zeker tot de populairste vullingen behoort. Echter blijken sommige klanten ook wel te vermelden dat niet alle huisdieren de houtkorrels als aangenaam en comfortabel ervaren.

 

Voordelen:

Klontervorming: het betreft hier een klontvormige kattenbakvulling waardoor je de uitwerpselen makkelijk kunt verwijderen.

Inhoud: de verpakking telt een royale inhoud van maar liefst 20 liter waarmee je toch enkele maanden vooruit kunt.

Materiaal: ook hier werd de kattenbakvulling vervaardigd uit verfijnde houtvezels.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: sommige katten ervaren de houtkorrels als onaangenaam doordat het soms wel eens tussen de pootjes blijft zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Catsan Hygiene Plus Kattenbakvulling 20 L Absorbeert geur tot 3x effectiever

 

Een schone en geurvrije kattenbak is niet alleen voor jou als baasje aangenaam maar ook voor je huisdier. Katten zijn nu eenmaal gezegend met een boven ontwikkelde reukzin en zullen een slecht ruikende kattenbak dan ook al snel vermijden. Gelukkig heeft het bekende, en misschien meteen wel het beste merk Catsan hier een degelijke oplossing voor gevonden. Zo zou de Catsan Hygiëne Plus kattenbakvulling de geur maar liefst 3 keer effectiever gaan absorberen.

Met de Catsan kattenbakvulling kunnen eventuele geurtjes dus al worden geabsorbeerd en gemaskeerd nog voor ze worden verspreid. Dat heeft vooral te maken met de materialen waaruit de vulling werd gemaakt. Zo zorgt de combinatie van mineraalkorrels uit kalk en kwartszand voor de bekende spons-reactie. Daarnaast blijkt de vulling ook stofvrij en heb je maar een dun laagje bodembedekking nodig om reeds effectief te zijn.

De vulling wordt geleverd in een stevige verpakking van 15 cm lang, 32 cm breed en 47 cm hoog wat overeenkomt met een inhodu van 20 liter. Ondanks het feit dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, blijkt een beperkt aantal kopers toch wel wat te twijfelen aan de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

Voordelen:

Inhoud: met een inhoud van maar liefst 20 liter, kun je toch wel al enkele maanden vooruit.

Handig in gebruik: naast het feit dat dit type kattenbakvulling geurtjes reeds gaat absorberen nog voor dat ze zich kunnen verspreiden, is de vulling ook stofvrij.

Materiaal: de vulling bestaat uit een verzameling mineraalkorrels bestaande uit enerzijds kalk en anderzijds kwartszand.

 

Nadelen:

Niet biologisch afbreekbaar: ben je van plan om deze kattenbakvulling in huis te halen dan moet je er wel rekening mee gaan houden dat deze niet biologisch afbreekbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Biokat’s Kattenbakvulling Micro Classic 14 L Klontvormend Klei

 

Ben je op zoek naar de kattenbakvulling met de laagste prijs dan lijkt dit product van Biokat’s alvast een stap in de goede richting. De vulling blijkt duidelijk een pak goedkoper te zijn wat het product dan weer een pak toegankelijker maakt voor mensen met een beperkter budget.

Je zult zien dat de vulling in een stevige milieuvriendelijke papieren verpakking geleverd wordt van 17 cm lang en 25 cm breed wat overeenkomt met een inhoud van ongeveer 14 liter. Heb je 1 of 2 katten in huis, dan kun je daar toch wel al enkele weken mee vooruit. In tegenstelling tot de vorige kattenbakvullingen, bestaat dit fijn kattengrit voor de volle 100% uit klei. Bovendien is de vulling geurloos, stofvrij, klontvormig en voorzien van een absorptievermogen van maar liefst 300%.

De meeste klanten reageren dan ook beduidend positief en zijn onder andere tevreden over de goede kwaliteit en duurzaamheid van de vulling. Slechts een kleine minderheid blijkt minder tevreden en vindt dat de kwaliteit verschillend is per zak.

 

Voordelen:

Materiaal: het fijne kattengrit is voornamelijk uit duurzaam en geurloos klei vervaardigd.

Handig in gebruik: naast het feit dat het kattengrit op zichzelf volledig geurloos is, werkt het ook stofvrij, klontvormig en biedt het een ruim absorptievermogen.

Absorptievermogen: met een absorptievermogen van maar liefst 300% kan amper 1 liter van de vulling makkelijk tot wel 3 liter vloeistof absorberen.

Klontvormend: het betreft klontvormige kattenbakvulling waardoor het een pak eenvoudiger wordt om de uitwerpselen en urine dagelijks te verwijderen.

 

Nadelen:

Niet biologisch afbreekbaar: jammer genoeg blijkt dit type kattenbakvulling dan weer niet biologisch afbreekbaar te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kattenbakvulling Babypoeder Geur Kattenbakvulling 7 kg Flamingo

 

Net zoals één van de vorige kattenbakvullingen uit het rijtje, blijkt ook dit product van Flamingo voornamelijk uit klei te zijn vervaardigd. Dit maakt dat de kattenbakvulling niet alleen stofvrij is en over een groot absorptievermogen beschikt maar daarnaast ook biologisch afbreekbaar is.

Dankzij het ruime absorptievermogen van deze kattenbakvulling met babypoeder, worden urine en uitwerpselen probloos geabsorbeerd én gemaskeerd. Wat het niet alleen aangenamer maakt voor het baasje maar ook voor de huisdieren. Deze kattenbakvulling blijft dus langer fris ruiken en dus iets duurzamer in vergelijking met andere soorten vullingen. Hij wordt jou overigens aangeboden in een stevige verpakking met een inhoud van 7 kg alhoewel het ook mogelijk is om een zak van 14 kg aan te kopen. Houd er dan wel rekening mee dat het prijskaartje lichtjes zal veranderen.

Wanneer we de online reacties van klanten bekijken dan zien we meteen een mooie score van 4,8 sterren passeren. Klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Slechts één koper is van mening dat het product toch minder duurzaam is als wordt beweerd.

 

Voordelen:

Verpakking: de kattenbakvulling wordt jou aangeboden in een verpakking van 7 of 14 kg.

Materiaal: je zult gelijk zien dat deze kattenbakvulling voornamelijk uit klei is vervaardigd en naast het grote absorptievermogen heel wat voordelen met zich meebrengt.

Klontvormend: doordat de vulling klontvormend is, kunnen urine en uitwerpselen makkelijk uit de kattenbak worden verwijderd.

 

Nadelen:

Minder duurzaam: één enkele koper vindt echter wel dat de kattenbakvulling helemaal niet zo duurzaam is als wat wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Almo Nature Catlitter Kattenbakvulling 4,54 kg Klontvormend Houtkorrels

 

Met de kattenbakvulling van Almo Nature kies je misschien niet meteen voor één van de goedkope alternatieven maar wel voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo omvat de verpakking een bepaalde hoeveelheid plantaardige vezels die niet alleen 100% natuurlijk maar ook biologisch afbreekbaar zijn. Met andere woorden, dit type kattenbakvulling is volledig composteerbaar.

Daarnaast blijkt dit type kattenbakvulling niet alleen een aanrader voor de baasjes maar ook voor de viervoetige vriendjes. Doordat de vulling van Almo Nature volledig stofvrij is, zal je kat helemaal geen hinder ondervinden ter hoogte van de luchtwegen. Verder voelen deze plantaardige houtvezels bijzonder zacht en comfortabel aan waardoor katten er met plezier in zullen ploeteren.

Je zult zien dat de vulling wordt geleverd in een stevige, hermetisch afgesloten verpakking en een inhoud kent van 4,54 kg. Aangezien het volstaat om een bodembedekking van amper 2 cm, ongeveer 500 gram per week, te gebruiken, kun je hier dus toch wel enkele weken mee door. Klanten reageren dan ook positief en raden het product zelfs aan.

 

Voordelen:

Duurzaam: met deze kattenbakvulling volstaat het om een bodembedekking van slechts 2 cm te hanteren. Dit komt ongeveer overeen met 500 gram per week, afhankelijk natuurlijk van het aantal katten.

Materiaal: de kattenbakvulling is vervaardigd uit plantaardige zachte houtvezels die stofvrij, biologisch afbreekbaar, klontvormend én composteerbaar zijn.

Inhoud: de verpakking telt een totaal volume van 4,54 kg wat voldoende is om enkele weken probleemloos door te komen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Happy Home Solutions Hygienic Crystals Light Plus Kattenbakvulling

 

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze kattenbakvulling van Happy Home Solutions. Op het eerste zicht lijkt het prijskaartje behoorlijk duur, maar dit lijkt dan weer goed mee te vallen als je weet dat de verpakking 3 zakken van 7 liter kent. Met andere woorden, voor dit prijskaartje krijg je maar liefst 21 liter van de Happy Home Solutions kattenbakvulling aangeboden.

De vulling bestaat voornamelijk uit silica en wordt gekenmerkt door de typische blauwe korrels die het geheel versterken. Dit maakt dat de kattenbakvulling niet alleen extreem absorberend te werk gaat maar daarnaast ook een antibacteriële werking kent. Dit maakt de korrels niet alleen geschikt voor katten met bepaalde allergieën maar ook voor baasjes die bijvoorbeeld allergisch reageren op bepaalde elementen. Houd er wel rekening mee dat deze vulling, in tegenstelling tot heel wat bovengenoemde vullingen, niet klontvormend zal zijn.

We stellen dan ook alleen maar positieve reacties van klanten vast. Zo blijken de meeste katten het aangenaam en comfortabel te vinden en de baasjes vinden het dan weer top dat je helemaal geen last hebt van nare geurtjes.

 

Voordelen:

Antibacterieel: het is alvast een belangrijk pluspunt om te weten dat deze kattenbakvulling volledig antibacterieel is en bijgevolg geschikt voor katten en/of mensen met allergieën.

Handig in gebruik: daarnaast is deze kattenbakvulling ook volledig stofvrij en extreem absorberend.

Inhoud: de verpakking omvat 3 afzonderlijke zakken die elk een inhoud van 7 liter hebben. Je bent dus verzekerd van maar liefst 21 liter aan silica kattenbakvulling.

Duurzaam: bovendien is de silica vulling ook bijzonder duurzaam en kun je met slechts 1 verpakking makkelijk 5 tot 6 weken overbruggen per kat.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het is mogelijk dat, ondanks alles, sommige klanten het prijskaartje toch nog wat te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenbakvullingen Koopgids

 

Neem je katten in huis dan is er niets zo belangrijk als de juiste kattenbakvulling zodanig dat de dieren toch de mogelijkheid hebben om hun behoefte te doen. Het ruime gamma aan verschillende vullingen maakt het echter niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Kies je bijvoorbeeld voor klontvormende vulling of niet? En wat met de geur en andere belangrijke kenmerken? Neem alvast even deze koopgids door alvorens je de verschillende vullingen en eventuele bijbehorende aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van kattenbakvulling

Katten die vrij binnen en buitenshuis kunnen lopen, zullen in de meeste gevallen hun behoeften ook buiten doen. Ben je van plan om de katten vooral binnenshuis te houden, dan is één of meerdere kattenbakken alvast geen overbodige luxe. Zodra je een kattenbak aankoopt, moet je evenzeer op zoek naar de beste kattenbakvulling. En daar loopt het vaak wel even fout aangezien er tegenwoordig verschillende soorten vullingen bestaan.

Kattenbakvulling biedt niet alleen de mogelijkheid aan je viervoeters om hun behoeften te kunnen doen, maar kan eventuele geurtjes ook snel maskeren. De mate waarin dergelijke geurtjes worden gemaskeerd, is echter afhankelijk van het type vulling dat je aankoopt. Daarnaast maakt kattenbakvulling het ook iets makkelijker en/ of aangenamer om de kattenbak te verschonen. Kies in dat geval bij voorkeur voor een klontvormende kattenbakvulling.

Tot slot zijn er tegenwoordig ook heel wat vullingen die bijdragen aan het milieu doordat ze biologisch afbreekbaar zijn. Kortom, aankoop van een kwalitatieve kattenbakvulling biedt heel wat mogelijkheden en voordelen met zich mee. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk verschillende producten te bekijken alvorens je een keuze maakt.

 

Het type kattenbakvulling

Zodra je de dierenwinkel binnenstapt, zul je versteld staan van de verschillende soorten kattenbakvullingen die in de rekken liggen. Zo kun je opteren voor een vulling bestaande uit, al dan niet plantaardige, houtvezels die heel natuurlijk en comfortabel aanvoelen. Houtkorrels garanderen bovendien ook een snel absorptievermogen waardoor eventuele nare geurtjes tijdig kunnen worden gemaskeerd. Daarnaast is dergelijk type vulling ook biologisch afbreekbaar en bijgevolg milieuvriendelijk.

Naast houtkorrels behoren ook kalk en klei tot de vele mogelijkheden, al dan niet aangevuld met enkele blauwe mineraalkorreltjes. En voor wie liever silica kattenbakvulling in huis haalt, zijn ook daar heel wat verschillende merken te vinden die het aanbieden. Kortom, er bestaan dus heel wat verschillende soorten vullingen waardoor je toch een pak knopen zult moeten doorhakken. Houd bij de keuze rekening met het aantal katten en de leefwijze van de dieren. Leven ze hoofdzakelijk binnen of kunnen ze vrij buitenshuis bewegen?

 

Het verschil tussen klontvormend of niet klontvormend

We hebben het al even kort vermeld, maar tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor klontvormende kattenbakvulling. Dergelijk type vulling heeft de neiging om meteen samen te klitten wanneer katten hun behoeften doen. Als baasje is dit ook aangenamer en makkelijker om dagelijks even weg te scheppen en zo nare geurtjes te voorkomen. Indien katten dus hoofdzakelijk binnenshuis leven, dan wordt een klontvormende kattenbakvulling wel aangeraden. Houd er wel rekening mee dat niet elke type vulling klontvormend is.

Extra tips en kenmerken

Zodra je dus op zoek besluit te gaan naar de beste kattenbakvulling, is het niet alleen zaaks om rekening te houden met het type maar ook met de mogelijkheden. Sommige vullingen zijn niet alleen klontvormend maar ook stofvrij en anti-bacterieel. Dat kan handig zijn voor katten en/ of hun baasjes die te kampen hebben met bepaalde allergieën.

Indien je zo milieuvriendelijk probeer te leven, kies dan voor een speciale vulling die biologisch afbreekbaar én composteerbaar blijkt te zijn. En wanneer katten voornamelijk binnenshuis leven dan lijkt een vulling die ultra-absorberend is alvast geen overbodige luxe.

Houd tot slot bij het kiezen van de vulling, ook rekening met het aantal katten én de leeftijd van de kat. Zo zullen oudere katten net iets andere behoeften hebben ten opzichte van kittens. Kittens zijn bijvoorbeeld nog heel speels en net iets beperkter in wat ze allemaal kunnen doen. Een lagere kattenbak aangevuld met een vulling waar een speciale geur aan toegevoegd wordt, is voor kittens een absolute must.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke kattenbakvulling mag in gft bak?

Tegenwoordig bestaan er bepaalde kattenbakvullingen, vervaardigd uit plantaardige houtvezels, die biologisch afbreekbaar en composteerbaar zouden zijn, en op die manier bijdragen aan het milieu.

Echter moeten we stellen dat de meeste kattenbakvullingen over heel wat toegevoegde bestanddelen beschikken die een bepaalde (negatieve) invloed zullen hebben op de uiteindelijke kwaliteit van je compost. Daarom is het belangrijk om kattenbakvulling niet zomaar in je tuin, in het toilet of op de composthoop te gooien. Vullingen met het milieukeurmerk EKO, kunnen dan weer wel veilig in de gft-bak worden gegooid. Voor meer informatie over duurzame leefgewoonten en milieuvriendelijke producten, waaronder kattenbakvulling, bezoek ToutBrillant, waar je waardevolle tips en adviezen kunt vinden om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Q2: Welke kattenbakvulling is geschikt voor kittens?

Ben je van plan om een kitten te adopteren dan is het belangrijk om goed na te denken bij de keuze van de kattenbakvulling. Uit onderzoek is gebleken dat kittens zand, korrels of kattengrit als aangenaam en comfortabel ervaren. Houtkorrels, klei en silica worden in het begin afgeraden.

Daarnaast is het eventueel een optie om hetzelfde type kattenbakvulling te gebruiken als de fokker of het asiel waar het katje wordt geadopteerd. Tenslotte bestaan er ook bepaalde sprays die je eventueel op de vulling kunt spuiten om het net iets aantrekkelijker te maken voor je kitten. Alhoewel je dat laatste best met een korreltje zout neemt.

Q3: Hoe lang doe je met kattenbakvulling?

De duurzaamheid van kattenbakvulling is uiteraard afhankelijk van bepaalde factoren zoals het type kattenbakvulling alsook het aantal katten die ervan gebruik maken. Indien je slechts 1 kat in huis hebt rondlopen dan zul je iets langer met de kattenbakvulling kunnen doen dan iemand die 2 of meerdere katten heeft rondlopen.

Algemeen kunnen we stellen dat je met een standaard zak kattenbakvulling van ongeveer 20 liter per kat toch makkelijk 5 à 6 weken vooruit kunt. Sommige dieren hebben uiteraard meer ontlasting of hebben de neiging om met de vulling te spelen en dan kan het zijn dat je iets sneller een nieuwe vulling moet aankopen. Houd er dus rekening mee dat het om gemiddelden gaat.

 

Q4: Welke kattenbakvulling stinkt niet?

Jammer genoeg kunnen we hier geen rechtlijnig antwoord op geven aangezien je met heel wat andere factoren rekening moet houden. Belangrijk om weten is dat kattenurine op zich niet zo heel sterk geurt. Die typische ammoniakgeur bekom je pas op het moment dat de kattenurine in contact komt met de zuurstof in de lucht. Het is dus in eerste instantie belangrijk om de kattenbakken regelmatig schoon te maken. Verwijder daarom dagelijks uitwerpselen en urine en maak de bak 1 of 2 keer per week schoon met chloor of andere schoonmaakmiddeltjes.

Het type kattenbakvulling heeft hier dus niet echt een groot aandeel in. Toch kun je uitkijken naar vullingen die iets meer absorberen dan anderen en eventueel klontvormend zijn. Een klontvormende kattenbakvulling maakt het makkelijker om de uitwerpselen én urine dagelijks uit de bak te verwijderen. Volgens sommige gebruikers zouden houtkorrels of plantaardige houtvezels de geur wel iets meer maskeren dan bijvoorbeeld kalk of klei. Maar opnieuw; het onderhoud van de kattenbak is nog net iets belangrijker.

 

Q5: Waar is kattenbakvulling van gemaakt?

Er bestaan wel degelijk verschillende soorten kattenbakvullingen en dus ook verschillende materialen of bestanddelen waaruit ze gemaakt zijn. Zo kun je kiezen voor een kattenbakvulling die gemaakt is uit houtkorrels of plantaardige houtvezels. Het voordeel hiervan is dat dergelijke vullingen biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn en bijgevolg dus bijzonder milieuvriendelijk.

Daarnaast kun je ook opteren voor een vulling bestaande uit klei eventueel aangevuld met blauwe mineraalkorreltjes. En tot slot is er altijd nog de optie om te kiezen voor een vulling uit kalk, zand of silica. Sommige materialen zijn iets meer stofvrij en sterker absorberend dan andere en zijn bovendien klontvormend.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu