7 beste hondentrappen Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste hondentrappen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Holtaz – Hondentrap / Loopplank kies je voor een stevige en betrouwbare hondentrap die niet alleen voor honden maar ook voor katten bijzonder doeltreffend kan zijn. Daartegenover staat de GoldenPaw Atlanta – Hondentrap die uitermate geschikt is voor kleine en middelgrote honden met rug- én/ of gewrichtsproblemen.In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen de zoektocht naar een geschikt hondentrapje op die manier net iets makkelijker en overzichtelijker te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste hondentrappen (Reviews) van 2024

 

Is je hond al wat ouder of ondervindt hij/ zij gewrichtsproblemen? Dan is een hondentrapje om op de bank, in bed of in de auto te raken een goede aanbeveling. Of je daarbij kiest voor een opvouwbaar hondentrapje, een Easy Step hondentrapje, een houten hondentrap dan wel een metalen of kunststof exemplaar; blijft een persoonlijke keuze. Bekijk de 7 toppers inclusief advies uit de online reviews alvorens er voor jou het beste hondentrapje uit te kiezen. En wie weet ga je wel met het populairste zwarte hondentrapje naar huis of kies je voor het laagste geprijsde trapje of een hondentrapje van 40/50 cm hoog aanbieding.

 

Hondentrap hout

 

1. Holtaz – Hondentrap / Loopplank voor Honden / Katten – In Hoogte Verstelbaar

 

Heb je gemerkt dat je trouwe viervoeter tegenwoordig – om wat voor reden dan ook – moeite heeft om op de bank te klimmen? Dan kan een degelijke hondentrap of loopplank een goede uitkomst bieden. Het bekende – en misschien wel beste – merk Holtaz heeft de nood aan een dergelijk product alvast begrepen. Hoewel deze hondentrap niet meteen tot de goedkope alternatieven behoort, reageren heel wat klanten enthousiast wat resulteert in een mooie eindscore van 5 sterren.

De Holtaz hondentrap wordt gekenmerkt door een maximale lengte van 104 cm en aangevuld met een breedte van 35,5 cm en een hoogte die makkelijk kan variëren tot ongeveer 55 cm. In combinatie met de unieke constructie en de duurzame houten materialen, garandeert deze loopplank een ruim draagvermogen van maar liefst 88 kg.

Indien je de loopplank niet gebruikt, vouw je ze makkelijk dicht wat het net iets makkelijker maakt om hem overal mee naartoe te nemen en/ of op te bergen nadien. 

 

Voordelen:

Materiaal: bij de productie van deze loopplank heeft men er bewust voor gekozen om te werken met duurzame natuurlijke houten materialen.

Formaat: de loopplank garandeert een lengte van 104 cm in combinatie met een breedte van 35,5 cm en een hoogte van maximaal 55 cm.

Draagvermogen: de loopplank biedt een aanzienlijk draagvermogen van maar liefst 88 kg en is geschikt voor honden én katten.

Handig in gebruik: de loopplank kent een unieke uitvoering en is – na gebruik – eenvoudig dicht te vouwen. Dit maakt het makkelijker om de loopplank te transporteren en/ of op te bergen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we durven vermoeden dat het hogere prijskaartje mogelijks een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentrap 40 cm hoog

 

2. GoldenPaw Atlanta – Hondentrap – 40cm hoog – Voor honden met rug- of gewrichtsproblemen

 

Of je met de GoldenPaw Atlanta ook meteen voor de hondentrap met de laagste prijs kiest, valt te betwijfelen. Toch lijkt deze hondentrap van 40 cm hoog de moeite waard om honden die te kampen hebben met rug- én/ of gewrichtsproblemen, tegemoet te komen. 

Zo wordt de hondentrap van GoldenPaw gekenmerkt door een totale afmeting van 56 bij 40 cm in combinatie met een hoogte van 40 cm verdeeld over 4 opstapjes van maximaal 10 cm hoog. De trap is daarbij vervaardigd uit een combinatie van pluche en polyester en afgewerkt in een donkere groene kleur. Bovendien is de fluwelen hoes makkelijk afneembaar en wasbaar op een standaard programma van 30ºC waardoor het geheel steevast schoon en hygiënisch blijft.

Zijn veelzijdige gebruik én comfortabele karakter maken hem overigens niet alleen geschikt voor mensen die houden van honden; ook kattenbaasjes kunnen er baat bij hebben. De GoldenPaw Atlanta is overigens voldoende stevig voor zowel jonge als oudere honden ongeacht kleine tot middelgrote honden rassen. Jammer genoeg werd er tot op heden nog geen review geplaatst, wat het voor ons moeilijker maakt om jou verder advies te geven omtrent klantervaringen.

 

Voordelen:

Formaat: de Amibelle hondentrap kent een lengte van 56 cm die wordt aangevuld door een breedte van 40 cm en een gelijkaardige hoogte van 40 cm verdeeld over 4 treden.

Doelgroep: deze unieke hondentrap van GoldenPaw is een ware aanbeveling voor kleine en middelgrote honden die te kampen hebben met rug- én/ of gewrichtsproblemen.

Onderhoud: je kunt de hoes eenvoudig van de hondentrap verwijderen en op een standaard wasprogramma van 30ºC wassen.

 

Nadelen:

Geen auto: ben je specifiek op zoek naar een hondentrap auto, dan zijn andere toppertjes binnen deze selectie alvast een betere aanbeveling gebleken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentrap auto

 

3. Hounce Hondenloopplank Voor Auto – Hondentrap – Hondentrapje – Loopplank – Opstapje Voor Honden

 

Is alleen het beste goed genoeg voor je trouwe viervoeter en heb je werkelijk alles voor hem/ haar over? Dan raden wij jou aan om deze unieke hondenloopplank – jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Hounce – eens even onder de loep te nemen. Met behulp van dit trapje kan je hond probleemloos in/ uit de auto, op/ af het bed en/ of de bank. 

De loopplank van Hounce werd voornamelijk uit duurzaam en stevig hout vervaardigd en kent een totaal formaat van 165 x 43 x 6,5 cm. Daarbij kun je de lengte naar wens aanpassen door de beide delen in elkaar te schuiven. Hoewel de hondentrap zelf amper 8 kg weegt, garandeert hij wel degelijk een ruim draagvermogen tot 50 kg.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, het unieke design en de stevigheid waarmee de plank werd gebouwd. Niet verwonderlijk dat het product een 5/5 beoordeling heeft meegekregen.

 

Voordelen:

Formaat: de loopplank wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 165 x 43 x 6,5 cm en kan – qua lengte – in meer of mindere mate worden aangepast.

Draagvermogen: bij correct gebruikt, kan deze loopplank een ruim draagvermogen van maar liefst 50 kg garanderen.

Materiaal: het Hounce hondentrapje werd voornamelijk uit duurzaam doch stevig hout vervaardigd.

 

Nadelen:

Budget: hoewel er niet meteen tegenreactie kwam, durven we stellen dat het prijskaartje hier toch wel een pak hoger ligt dan gemiddeld.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentrap opvouwbaar

 

4. Hondentrap Hondentrapje Opvouwbaar – Inklapbare Hondentrap – Honden Trapje

 

Het hondentrapje van Barbesteyn kent een lengte van 50 cm, een breedte van 50 cm en een hoogte van maximaal 35 cm. Hoewel het trapje op het eerste gezicht vrij compact, licht van gewicht (amper 4 kg) én beperkt van mogelijkheden lijkt, is niets echter minder waar. 

Zo blijkt deze unieke loopplank voornamelijk vervaardigd uit duurzaam doch bijzonder lichtgewicht aluminium en kan hij zonder problemen een draagvermogen tot maximaal 75 kg garanderen. Dit maakt hem dan ook geschikt voor allerlei kleine, middelgrote én grote hondenrassen. De verstelbare hoogte, de met foam omgeven handvatten, de aanwezige veiligheidsriem en de rubberen antislipvoetjes dragen niet alleen bij aan het gebruiksgemak maar tevens ook aan de veiligheid en stabiliteit.

Na gebruik kun je het hondentrapje eenvoudig dichtvouwen wat het makkelijker maakt om overal mee naartoe te nemen en/ of op te bergen. Ook hier reageren klanten overtuigd wat resulteert in een mooie score van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: het hondentrapje blijkt vervaardigd uit duurzaam aluminium en garandeert een ruim draagvermogen van 75 kg.

Opvouwbaar: na gebruik kun je het trapje makkelijk opvouwen wat het iets makkelijker maakt om overal mee naartoe te nemen en/ of op te bergen.

Veiligheid: de veiligheid van je trouwe viervoeter wordt gevrijwaard door de aanwezigheid van een veiligheidsriem en de rubberen antislipvoetjes.

Instaphoogte: deze loopplank is bedoeld om je hond makkelijk in en uit de wagen te laten stappen waarbij een instaphoogte kan worden beoogd van ongeveer 70 à 80 cm.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ook hier moeten we toch wel even wijzen op het hogere prijskaartje dat mogelijks een domper op de feestvreugde betekent.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentrap bank

 

5. Furrie Huisdier Trap – Hondentrap – Opstapje voor Huisdieren – Voor Puppies en Kittens

 

Ben je op zoek naar een stevig en kwalitatief opstapje voor kleine honden en/ of kittens? Dan is deze Furrie hondentrap bank misschien wel precies waar jij naar op zoek moet. Bovendien springt hij meteen in het oog vanwege zijn veelzijdige karakter daar hij niet alleen als opstapje kan gebruikt worden maar tevens ook als huisje én ingebouwde opbergruimte. Kortom, zijn – hoge – prijskaartje meer dan waard volgens heel wat kopers.

De hondentrap kent daarbij een relatief compacte uitvoering van 67,5 x 40 x 37,5 cm aangevuld met een gewicht van amper 8,5 kg waardoor hij makkelijk van punt A naar punt B te verplaatsen is. Zijn grijze design maakt overigens dat hij in menig interieur perfect tot uiting komt. Verder blijkt de hondentrap gemaakt uit een combinatie van hout en pluche en voorzien van 2 afneembare en 100% wasbare matjes en een bijbehorende binnen kleedje.

Een blik op de online reviews toont meteen aan dat klanten overtuigd zijn van de aangeboden prijs-kwaliteitverhouding, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de hondentrap wordt geleverd inclusief afneembare matjes en een binnen kleedje.

Onderhoud: de afneembare matjes kun je zonder problemen reinigen op een standaard wasprogramma van 30ºC.

Veelzijdig: het veelzijdige karakter van dit product spreekt meteen boekdelen. Zo kan de hondentrap niet alleen als opstapje worden gebruikt maar tevens ook als huisje en opbergruimte.

 

Nadelen:

Geen grote honden: houd er rekening mee dat deze Furrie huisdier trap niet meteen geschikt is voor grote honden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentrap Easy Step

 

6. Hondentrap Easy step – 43 x 41 x 29 cm // Flamingo – Afneembare hoes

 

Het Easy Step hondentrapje – afkomstig van het bekende merk Flamingo – kent een diepte van 43 cm, een breedte van 41 cm en een bijbehorende hoogte van maar liefst 29,5 cm wat hem geschikt maakt voor kleine hondenrassen en/ of katten.

Hoewel de trap voornamelijk uit duurzaam hout vervaardigd is, werd hij vervolgens omgeven door een zachte fleece stof om het geheel wat extra aan te kleden. Doordat de hoes overigens afneembaar én wasbaar blijkt, kun je het trapje zo goed als mogelijk hygiënisch houden. 

Nemen we even een kijkje naar de online reviews dan zien we gelijk een mooie score van 4,5 sterren verschijnen alsook tal van positieve reacties betreffende het design, de stevigheid en de gebruiksvriendelijkheid. Slechts een kleine minderheid van de klanten vindt dat de kwaliteit beter had gekund en het trapje vrij snel stuk gaat.

 

Voordelen:

Formaat: de Easy Step hondentrap kent een diepte van 43 cm en wordt aangevuld met een breedte van 41 cm en een hoogte van 29,5 cm.

Doelgroep: het trapje is voornamelijk bedoeld voor kleine hondenrassen en/ of katten die – om wat voor reden dan ook – problemen ondervinden om op de bank of in bed te springen.

Onderhoud: het trapje is voorzien van een afneembare hoes die probleemloos op een standaard wasprogramma van 30ºC kan worden gereinigd.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zijn de gebruikte materialen behoorlijk kwetsbaar en is het trapje bijgevolg geen lang leven beschoren.

Te klein: voor middelgrote tot grote hondenrassen is een hondentrapje met een hoogte van 60 cm of meer aan te raden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentrap

 

7. Hondentrap Colchester loopplank voor dieren max. 55 kg zwart

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke Colchester loopplank, jou aangeboden en geleverd door “En.Casa” en bedoeld voor middelgrote tot grote hondenrassen met een lichaamsgewicht tot maximaal 55 kg. De hondentrap kent daarbij een maximale lengte van 101 cm, een maximale hoogte van 75 cm en een breedte van ongeveer 45 cm. Na gebruik kun je de trap makkelijk opvouwen waarna het formaat zich beperkt tot een compacte 11,5 x 47 x 41 cm.

In tegenstelling tot sommige andere hondentrappen, blijkt dit exemplaar niet uit zachte pluche vervaardigd maar wel degelijk uit een combinatie van 100% 600D Oxford polyester en metaal waardoor stevigheid en stabiliteit centraal staan. Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld door het waterafstotende karakter, de antislip schuimrubberen steunen en de verstelbare hoogte én hellingshoek. Dit maakt hem niet alleen geschikt voor gebruik in de auto maar laat hem eventueel ook dienst doen als bed hondentrap.

Hoewel deze Colchester loopplank heel wat in zijn mars heeft, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. We vermoeden dat het prijskaartje alsook het grotere formaat mogelijke struikelblokken kunnen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de hondentrap kent een maximale lengte van 101 cm in combinatie met een breedte van 45 cm en een maximale hoogte van 75 cm. Zowel de hoogte als de hellingshoek blijken verstelbaar.

Doelgroep: de Colchester loopplank kan zowel door kleine, middelgrote als grote honden worden gebruikt waarbij het lichaamsgewicht niet meer dan 55 kg mag bedragen.

Materiaal: de handige vouwtrap werd vervaardigd uit een combinatie van metaal en duurzaam 100% 600D Oxford polyester.

Opvouwbaar: na gebruik kun je het geheel makkelijk dichtvouwen wat het eenvoudiger maakt om te verplaatsen en/ of op te bergen.

 

Nadelen:

Prijzig: het prijskaartje zou voor sommigen misschien wel eens een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondentrappen Koopgids

 

De keuze voor een hondentrapje kan wel eens overschaduwd worden door het uitgebreide assortiment en de lichte paniek waarmee sommige klanten aan de zoektocht beginnen. Om dit alles voor jou net iets makkelijker te maken, focussen we in de onderstaande koopgids op bepaalde kenmerkende eigenschappen zoals het formaat, de materialen, het design en de prijs. Het lijkt ons dan ook een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende hondentrappen en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Het belang van een hondentrap

Hoewel velen er nog steeds – weliswaar onterecht – van uitgaan dat de aanschaf van een hondentrapje, net zoals sweaters, jassen en schoentjes, een regelrechte modegril betaamt; is het dat allesbehalve. Een hondentrapje heeft wel degelijk zijn – al meermaals – bewezen en kan dan ook een echte meerwaarde betekenen in tal van situaties.

Zo kan het een handig hulpmiddeltje zijn voor iets oudere honden om op een efficiënte en eenvoudige manier in de auto of op de bank te klimmen. Daarnaast kan het ook voor heel wat jonge honden – en dan met name specifieke kleine hondenrassen – een meerwaarde betekenen. Zo is het voor kleine hondenrassen zoals de teckel of de chihuahua niet goed om dagelijks in en uit de sofá te springen. Een hondentrapje helpt hen eveneens op een eenvoudige manier de “sprong” te wagen waardoor hun pootjes en rugje minder zwaar belast worden.

Toch willen wij jou aanraden om niet zomaar het eerste het beste hondentrapje aan te schaffen. Bedenk op voorhand waarvoor je het trapje specifiek wenst te gebruiken, welk formaat je daarbij nodig hebt, hoe het zit met de belastbaarheid en welke materialen je voorkeur dragen.

 

Formaat en belastbaarheid in functie van het dier

Ben je voor het idee gewonnen en besluit je op zoek te gaan naar een degelijke hondentrap, dan is het in eerste instantie belangrijk om rekening te gaan houden met de verschillende formaten. Zo is er een ruime keuze aan kleine, middelgrote, grote en extra grote hondentrappen of bankjes elk op hun beurt met een bijbehorende belastbaarheid.

Waar het formaat veelal in cm zal worden uitgedrukt, wordt de belastbaarheid of het draagvermogen steevast weergegeven in kg. Hoe groter en hoe steviger de hondentrap blijkt, hoe hoger de uiteindelijke belastbaarheid ervan. Het spreekt voor zich dat zowel het formaat van het trapje alsook het draagvermogen in regelrechte lijn staan met de grootte en het lichaamsgewicht van je trouwe viervoeter. Zo dient een trapje voor een Deense dog groter en belastbaarder te zijn dan een opstapje dat gebruikt wordt voor een chihuahua of maltezer hondje. Afhankelijk van de uitvoering en het type kan het draagvermogen makkelijk reiken tot maar liefst 150 kg.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Uiteraard zullen ook de gebruikte materiaalsoorten een belangrijke – zoniet bepalende – invloed uitoefenen inzake het draagvermogen, de stevigheid en de duurzaamheid. Zo blijken heel wat hondentrapjes of banken in de basis vervaardigd uit duurzaam aluminium, metaal of kunststof al dan niet overtrokken met een aangenaam stukje fleece, stof, imitatieleer of polyester.

Extra kenmerken en eventuele bijkomende mogelijkheden

Tot slot willen we het nog even kort hebben over eventuele kenmerkende eigenschappen en/ of bijkomstigheden die – al dan niet – een meerwaarde kunnen betekenen. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien het opstapje of hondentrapje in hoogte kan worden versteld. Op die manier wordt het mogelijk om de hondentrap in verschillende situaties aan bod te laten komen gaande van de wagen tot de bank of het bed.

Bedenk of het opstapje – na gebruik – makkelijk kan worden dichtgeklapt. Dit bespaart je niet alleen heel wat opbergruimte maar maakt het bovendien ook net iets makkelijker om het trapje overal mee naartoe te nemen. Best wel een meerwaarde indien je oudere hond naar de dierenarts moet. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen die moeten worden doorgehakt.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu