7 beste hondenspeelgoed Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste hondenspeelgoed – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor het Beeztees – Flostouw hondenspeelgoed kies je voor een stevig en sterk hondenspeeltje dat geschikt is voor eender welk hondenras ongeacht de leeftijd. Ben je niet meteen op zoek naar een trek-en-sleur- spelletje maar wil je je hond leren apporteren dan lijkt de Chuckit! Ultra Ball M misschien wel wat voor jou. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde huidige topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. Neem rustig de tijd om de mogelijkheden te bekijken en wie weet zit er wel iets tussen dat helemaal aan het verwachtingspatroon kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste hondenspeelgoed (Reviews) van 2024

 

Naast overvloedig vers drinkwater en de juiste voeding is het voor jouw hond ook belangrijk om mentaal en fysiek bezig te blijven. Een dagelijkse wandeling wordt daarom steevast aangeraden net als het belang van het beste hondenspeelgoed. Daarom zetten wij alvast 7 toppertjes in de kijker, rekening houdend met het advies van klanten en experts vermeld in de online reviews. Maak voor jezelf uit of je kiest voor het hondenspeelgoed van Trixie dan wel het Beeztees hondenspeelgoed en of je op zoek moet naar hondenspeelgoed voor grote honden dan wel onverwoestbaar hondenspeelgoed voor slopertjes. 

 

1. Beeztees – Flostouw – 3 Knopen – Assorti – 600 gram

 

Tussen het stevig hondenspeelgoed zul je vast en zeker dit unieke flostouw van het bekende, en misschien voor sommigen ook wel het beste, merk Beeztees kunnen spotten. Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop, wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren. Daardoor kan dit relatief goedkope flostouw eveneens tot het populairste hondenspeelgoed worden gerekend.

Het Beeztees flostouw bestaat in de basis uit 2 dikke katoenen touwen die in elkaar verweven worden om stevigheid en duurzaamheid te garanderen. Vervolgens werd het flostouw afgewerkt met maar liefst 3 knopen die vooral voor puppy’s bijzonder interessant kunnen zijn wanneer ze hun tandjes wisselen. Uiteraard is het flostouw geschikt voor alle leeftijden en kan het voor volwassenen honden een goede aanbeveling zijn om hun gebit te reinigen en op peil te houden.

Het flostouw is beschikbaar in 2 kleuren, rood of blauw, die op hun beurt gecombineerd worden met neutraal wit. Dit alles wordt jou aangeboden tegen een relatief zacht prijsje alhoewel de meesten het misschien geen aanbieding zullen vinden.

 

Voordelen:

Gewicht: het flostouw kent een maximaal gewicht van 600 gram waardoor het voor eender welk ras en leeftijdscategorie bijzonder makkelijk mee te nemen is.

Design: je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit 2 kleuren waaronder rood met wit of blauw met wit.

Materiaal: bij de productie van dit unieke flostouw heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van katoen.

Leeftijd: dit voorbeeld van sterk hondenspeelgoed blijkt geschikt voor eender welke leeftijdscategorie. Bij puppy’s kan het soelaas bieden op het moment dat ze hun tandjes wisselen terwijl het bij volwassen honden een goede manier is om het gebit te reinigen.

 

Nadelen:

Prijzig: ondanks de aannemelijke prijs durven we vermoeden dat sommigen dit alsnog als een struikelblok zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Chuckit! Ultra Ball M – Hondenspeelgoed – 6,5 cm, Materiaal: Rubber

 

Met de Chuckit! Ultra Ball, jou aangeboden en geleverd door het gelijknamige merk, kies je gegarandeerd voor heel wat uurtjes speelplezier waar je hond je meer dan dankbaar voor zal zijn. De Ultra Ball van Chuckit blijkt vervaardigd uit bijzonder duurzaam natuurrubber en kent een maximale doorsnede van 6,5 cm waardoor hij overeenkomt met een standaard formaat M. Echter kun je hem ook in een kleiner dan wel groter formaat aankopen waardoor hij perfect kan gebruikt worden door eender welke hond, groot of klein.

De ballen van Chuckit vallen meteen op vanwege hun unieke blauw met oranje design waardoor je ze maar moeilijk kunt verliezen. Bovendien zorgt de combinatie van het unieke ontwerp en de gebruikte materiaalsoort ervoor dat de Ultra Ball niet alleen bijzonder hoog kan stuiteren maar ook perfect kan drijven. Kortom, het meest geschikte apporteerspeelgoed voor elke hond.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie score van 4,8 sterren zien waarbij heel wat klanten een positief advies geven over de stevigheid van het materiaal en de duurzaamheid. Slechts een kleine minderheid van de klanten vindt het prijskaartje te duur.

 

Voordelen:

Materiaal: de Ultra Ball van Chuckit blijkt vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam natuurrubber waardoor het een goede aanbeveling is voor elk baasje dat op zoek is naar extreem sterk hondenspeelgoed.

Formaat: de bal kent een maximale doorsnede van 6,5 cm maar kan ook in andere formaten, groot of klein, worden aangekocht.

Design: hij valt meteen op vanwege zijn blauw / oranje design wat ertoe bijdraagt dat je de bal maar moeilijk kunt verliezen.

Handig in gebruik: de bal kent bijzonder goede stuitereigenschappen waardoor het voor je hond iets moeilijker wordt om hem te vangen, wat dan weer resulteert in extra speelplezier. Verder kan de bal ook perfect op het water drijven.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: ben je op zoek naar het hondenspeelgoed met de laagste prijs dan is deze Ultra Ball van Chuckit misschien niet meteen de beste optie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Beeztees Puppy Cosy Doggy Knuffel – Hondenspeelgoed 

 

Net zoals het eerste product, blijkt ook dit unieke hondenspeelgoed afkomstig van het bekende merk Beeztees. In tegenstelling tot het vorige Beeztees hondenspeelgoed, is dit exemplaar vooral ontwikkeld met het oog op puppy’s en kleine hondenrassen.

Zo valt dit hondenspeelgoed van Beeztees meteen op vanwege zijn prachtige en lieve design in de vorm van een teckeltje. Hij werd hierbij voornamelijk afgewerkt in een neutrale grijze kleur met hier en daar lichtgele accentjes om het geheel een beetje op te fleuren. 

Het lief hondenspeelgoed ken een maximaal formaat van 120 x 12 x 9,5 cm en blijkt voornamelijk uit zacht en comfortabel polyester vervaardigd. Dit maakt hem dan ook uitermate geschikt om bij je puppy in de bench te leggen zodat hij/ zij zich altijd veilig voelt. Klanten reageren bijzonder tevreden alhoewel sommigen het prijskaartje toch iets te duur vinden.

 

Voordelen:

Leeftijdscategorie: deze lieflijke knuffel Cosy zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid en is dan ook vooral bedoeld voor puppy’s.

Materiaal: de puppy knuffel Cosy blijkt vooral vervaardigd uit comfortabel en aangenaam zacht aanvoelend polyester.

Design: het is een teckel hondje afgewerkt in een neutrale grijze kleur met hier en daar lichtgele accenten. Echter is er ook de mogelijkheid om deze knuffel in de vorm van een krokodil aan te kopen.

Formaat: deze puppy knuffel kent een maximaal formaat van 120 x 12 x 9,5 cm. Kies je voor de krokodil dan geniet het knuffeltje een afmeting van 120 x 12 x 7,5 cm.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg toch wel even melding maken van een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beeztees Sumo Team – Hondenspeelgoed 

 

Het Sumo hondenspeelgoed van Beeztees kent een maximaal formaat van 25 x 15 x 7,5 cm en blijkt beschikbaar in een opvallende oranje of neutraal groene kleur. Je kunt hem makkelijk terugvinden binnen de Beeztees Sumo serie onder de categorie van het extreem sterke hondenspeelgoed waardoor hij geschikt is voor zowel puppy’s als volwassen honden van eender welk ras of formaat.

Het hondenspeelgoed blijkt, zoals je misschien op basis van de afbeelding al kunt verwachten, 100% vervaardigd uit duurzaam rubber wat bijdraagt aan de stevigheid en bijgevolg ook duurzaamheid. Wil je je hond de basisbeginselen van “los” of “af” aanleren, dan is dit Sumo hondenspeelgoed een goede aanbeveling.

Een blik op de online reviews leert ons meteen dat heel wat klanten overtuigd zijn van hun aankoop. Slechts 1 koper vindt dat het hondenspeelgoed snel stuk gaat, wat echter niet bevestigd wordt door de beschrijving en de reacties van andere klanten.

 

Voordelen:

Formaat: het Beeztees hondenspeelgoed meet 25 x 15 x 7,5 cm en is te verkrijgen in een groene of oranje kleur.

Materiaal: het Sumo speelgoed blijkt vooral vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig rubber.

Leeftijdscategorie: dit hondenspeelgoed is bedoeld voor honden tussen 2 en 8 jaar oud met een bijbehorend lichaamsgewicht van 30 kg of meer maar kan uiteraard ook door puppy’s gebruikt worden.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: ondanks wat in de beschrijving vermeld staat en reacties van andere klanten, vindt één koper het hondenspeelgoed vrij kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kong Puppy – Kauwbot Hondenspeelgoed Small – Kauwbot 

 

Ben je op zoek naar bijzonder stevig en interactief hondenspeelgoed voor je kleine pup? Dan lijkt dit unieke kauwbot van het bekende merk Flamingo, misschien wel wat voor jou en je viervoetige vriendje. Zo kent dit leuke kauwbot een maximaal formaat van 8,5 x 4,2 cm wat overeenkomt met een standaard mat S, én blijkt hij beschikbaar in een rood/roze of blauwe kleur. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om zelf de kleur te kiezen.

Het Kong kauwbot blijkt vervaardigd uit 100% puur latex en voelt daardoor net iets zachter aan ten opzichte van de meeste andere Kong speelgoed varianten. Dit maakt het Kong kauwbot bijzonder geschikt voor jonge hondjes en dan vooral in de fase waarin ze hun tandjes wisselen. Uiteraard biedt het speelgoed ook wel een bepaalde stevigheid waardoor het best wel tegen een stootje kan.

Ondanks het feit dat 2 klanten de kwaliteit als matig beschouwen en 1 van hen het speelgoed zelfs ronduit onveilig vindt, blijken de meeste klanten echter helemaal overtuigd van hun aankoop. Dit levert het Kong hondenspeelgoed nog steeds een mooie score van 4,7 sterren op.

 

Voordelen:

Formaat: het kauwbot van Kong kent een maximaal formaat van 8,5 x 4,2 cm en komt overeen met een standaard maat S.

Materiaal: hij blijkt vooral vervaardigd uit 100% puur latex en is daardoor iets zachter dan de normale standaard Kong speeltjes.

Leeftijdscategorie: vanwege de specifieke eigenschappen van het gebruikte materiaal, is dit kauwbot vooral geschikt voor jonge hondjes van 1 tot en met 12 maanden oud.

 

Nadelen:

Design: ondanks dat het kauwbot in 2 kleuren beschikbaar is, heb je geen inspraak in de kleur die je ontvangt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Doxie Rubber Hondenspeelgoed Ballen – Kauwballen – Speelgoed Hond 

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor dit unieke hondenspeelgeod van Doxie dat, net zoals de meeste andere speeltjes binnen deze selectie, uit rubber vervaardigd blijkt. De set bestaat uit 3 kauwballen met stekels die elk een maximale doorsnede kennen van 6 cm en daardoor geschikt zijn voor kleine en grote honden. Houd er wel rekening mee dat de kauwballen geen piep geven en dus misschien voor sommige honden wel wat saai en eentonig kan zijn.

De set van 3 werd afgewerkt in een prachtige lichtgele kleur die perfect opvalt in het hoge groene gras waardoor de kans op verlies miniem is. Echter zijn de ballen ook te verkrijgen in een roze of blauwe kleur of bestaat zelfs de optie om van elke kleur 1 bal aan te schaffen.

De ballen hebben bovendien niet alleen behoorlijke stuitereigenschappen maar zijn daarnaast ook in staat om op het water te drijven. Ideaal indien je regelmatig met je hond naar het strand gaat. We stellen vast dat de meeste klanten best wel tevreden zijn en overtuigd zijn van de duurzaamheid.

 

Voordelen:

Formaat: elke afzonderlijke bal kent een doorsnede van maximaal 6 cm.

Design: de ballen worden steeds per 3 stuks geleverd en zijn beschikbaar in een lichtgele, roze of blauwe kleur. Je kunt ook een set met 3 verschillende kleuren aankopen.

Materiaal: bij de productie van dit hondenspeelgoed heeft men ervoor gekozen om gebruik te maken van de positieve eigenschappen van rubber.

Handig in gebruik: de ballen met stekels bieden aannemelijke stuitereigenschappen maar zijn nog beter in het drijven op water. Ideaal als je hond graag en vaak zwemt.

 

Nadelen:

Geen piep: ben je op zoek naar een hondenspeeltje met een bijbehorende piep, dan is deze kauwbal niet de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Kong Wobbler – Hondenspeelgoed – S – 15 x 11 cm, Materiaal: Rubber

 

We sluiten het rijtje af met de Kong Genius, ook wel bekend als de zogeheten Kong Wobbler, die gekenmerkt wordt door een relatief compact formaat van 15 bij 11 cm en daarmee overeenkomt met een standaard maat S. Doordat hij voornamelijk uit duurzaam rubber vervaardigd is, is de Kong Wobbler niet alleen stevig en stabiel maar ook heel duurzaam. Een goede optie dus voor menig viervoeter.

De Wobbler wordt gecatalogiseerd onder de noemer van het “behendigheidsspeelgoed” aangezien je hond, door middel van bepaalde bewegingen, de koekjes of korreltjes uit het hondenspeelgoed moet zien te bemachtigen. Deze vorm van speelgoed is niet alleen geschikt om je hond mentaal bezig te houden maar kan ook voor puppy’s bijzonder interessant zijn tijdens de wekelijkse puppy training.

Heel wat klanten zijn dan ook overtuigd van hun aankoop en geven onder andere een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid, het fraaie design en de originaliteit. Slechts een kleine minderheid beschouwt het speelgoed als kwetsbaar en net iets te prijzig.

 

Voordelen:

Formaat: de Kong Wobbler kent een maximaal formaat van 15 bij 11 cm.

Doelgroep: hij is bedoeld voor gelijk welke leeftijdscategorie en ongeacht het hondenras.

Materiaal: hij blijkt vooral vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig rubber.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één enkele koper zou de Kong Wobbler geen lang leven beschoren zijn en toch net iets te kwetsbaar voor bepaalde honden(rassen).

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenspeelgoed Koopgids

 

Haal je een hond in huis dan komt het er niet alleen op aan om voldoende vers water, een kom vol heerlijke brokken en een comfortabel ligkussen te voorzien. Het juiste speelgoed en trainingsmateriaal is minstens even belangrijk. Aangezien het uitgebreide assortiment aan hondenspeelgoed nogal wat baasjes met keuzestress opzadelt, proberen wij in deze koopgids enkele factoren iets dieper uit te lichten. Op die manier hopen we dat het makkelijker voor je wordt om de verschillende soorten speeltjes en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken. 

Het nut van hondenspeelgoed

Net zoals water, hondenbrokken en een comfortabel hondenkussen is ook het juiste speelgoed een levensnoodzakelijke behoefte. Zo biedt hondenspeelgoed een garantie op een actieve én mentaal gezonde levensstijl. Durft je hond wel eens aan de deurmat te kauwen of heb je regelmatig je schoenen in de hondenmand teruggevonden, dan kunnen dat al kleine signalen aan de wand zijn dat je hond wat activiteit en stimulans mist.

Bovendien hoeft een hondenspeeltje niet altijd op het actieve aspect in te spelen maar is het mentale welzijn van je hond minstens even belangrijk. Zo bestaan er bijgevolg ook heel wat hondenspeeltjes die het denkvermogen van je hond stimuleren zoals bijvoorbeeld de snuffelmat of de bekende Kong Wobbler waarin je koekjes en/ of snoepjes kunt verstoppen. Kortom, of je nu je hond wilt trainen, hem wilt vermaken met beweging- en/ of denkspelletjes, het correcte hondenspeeltje is zijn investering altijd meer dan waard.

 

Het type hondenspeelgoed in functie van de leeftijd en het gebruiksgemak

Aangezien het uitgebreide assortiment aan hondenspeeltjes vaak tot heel wat keuzestress leidt, lijkt het een goede aanbeveling om rekening te houden met externe factoren zoals het gebruiksgemak en de leeftijd van je hond. Waarom ben je op zoek naar een hondenspeeltje en wat wil je ermee bereiken? Wil je je hond trainen, leren apporteren, in beweging houden of zijn/ haar denk- én intelligentievermogen stimuleren. Het antwoord op dergelijke vragen, zal de zoektocht iets gerichter en bijgevolg makkelijker maken.

Daarnaast kan het ook handig zijn om rekening te houden met de leeftijd van je hond. Zo kan een puppy misschien meer baat hebben bij kauwspeeltjes op momenten dat de tanden worden gewisseld en zal een oudere hond misschien liever een snuffelmat of ander denkspeeltje prefereren. Op die manier kunnen we dan ook diverse hondenspeeltjes onderscheiden gaande van touwen en knuffels tot piepspeelgoed, behendigheidsspeelgoed, denkspelletjes, kauwspeelgoed, ballen en snuffelmatten.

 

Het formaat, gebruikte materialen en andere aandachtspunten

Zodra je eenmaal het type bepaald hebt, lijkt het eveneens een goede aanbeveling om even stil te staan bij het formaat en de gebruikte materialen. Houd bij de keuze voor een bepaald hondenspeeltje uiteraard rekening met de leeftijd, het karakter én de grootte van je trouwe viervoeter. Het spreekt voor zich dat je geen klein piepspeeltje aan een grote Doberman dient te geven die in staat is het speeltje gewoon in te slikken. Net zoals je maar beter geen pluche knuffeltje geeft aan een hondje dat werkelijk alles kapot bijt.

Hoe zit het verder met de hard- of zachtheid van het speeltje? Is het mogelijk om het speeltje te wassen indien het om een pluche knuffeltje of een snuffelmat gaat? Kortom, er zijn wel degelijk heel wat kwalitatieve hondenspeeltjes op de markt te vinden en bijgevolg voor elk wat wils!

Met welk prijskaartje dien je rekening te houden?

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het mogelijke prijskaartje aangezien dat voor sommigen wel eens een bepalende factor zou kunnen zijn. Dat het hebben van een huisdier een aanzienlijke kost met zich meebrengt, dat staat helemaal buiten kijf. Het hoeft dan ook niet gezegd dat het prijskaartje van sommige hondenspeeltjes werkelijk elke verbeelding tart. 

Afhankelijk van het merk, het design, het formaat en het type speeltje kan het prijskaartje wel eens variëren van enkele euro’s tot maar liefst 15 à 20 euro of wel meer. Zo lijken de tennisballen van Kong op het eerste gezicht op een gewone tennisbal, echter is niets minder waar. Zo werd bij de productie van deze ballen gekozen voor 100% hondvriendelijke materialen die, in tegenstelling tot de echte standaard tennisballen, het tandvlees en de tanden niet zullen aantasten. Wat meteen verklaart waarom hun prijskaartje dubbel zo hoog ligt. 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu