5 Beste Hondenshampoos Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Hondenshampoos – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame hondenshampoo maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou uiteraard graag helpen. In onze koopgids hebben we alvast enkele zaken besproken die toch wel belangrijk kunnen zijn om rekening mee te houden. Zo zullen sommige hondenshampoo ideaal zijn voor eender welk huidtype terwijl andere shampoo dan weer alleen bedoeld zijn voor de gevoelige huid. Verder hebben we ook even uitgezocht wat nu de 3 best beoordeeld hondenshampoos zijn. Zo zijn we alvast uitgekomen bij de Beau Beau Anti-Klit 500 ml. De shampoo wordt geleverd in een flacon met een maximale inhoud van maar liefst 500 ml. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Pet Head White Party hondenshampoo. De ideale shampoo indien je trouwe huisdier over een bleke of witte vacht beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Hondenshampoos (Reviews) van 2024

 

Honden kunnen zich makkelijk vuil maken als je met hen gaat wandelen in de natuur. Het zal dus af en toe nodig zijn om je hond te wassen, ook om eventuele vieze geurtjes te neutraliseren. Het is aanbevolen om een hondenshampoo te gebruiken om je hond te wassen zodat ze een glanzende vacht krijgen. Neem een kijkje naar de volgende topproducten en kies er zelf de beste hondenshampoo uit.

 

1. Beau Beau Hondenshampoo Anti-Klit 500 ml

 

Deze fles anti-klit shampoo van het merk Beau Beau is perfect om losse haren te verwijderen en te zorgen voor een zachte en glanzende vacht. De fles heeft een inhoud van 500 ml en is veilig om te gebruiken dankzij de hypoallergene eigenschappen. Je moet het product even laten inwerken om het daarna grondig weg te spoelen met water.

Deze shampoo voorkomt ook de aanmaak van roos en behoort tot de goedkope hondenshampoos. Hoe meer eenheden je koopt, hoe goedkoper de shampoo wordt.

De kopers zijn tevreden over de voordelige prijs-kwaliteitverhouding en vinden de shampoo heel handig in gebruik. De klitten in het haar van je hond verdwijnen als sneeuw voor de zon en bovendien ruikt de shampoo ook lekker. Na gebruik kun je eenvoudig door de vacht van je viervoeter kammen.

Het is natuurlijk ook belangrijk om je hond regelmatig even te wassen en op die manier de vacht en de huid van je huisdier te onderhouden. Deze hondenshampoo wordt jou aanbevolen door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk Beau Beau. Laten we even de populairste kenmerken van het product bekijken.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met deze unieke hondenshampoo is het niet alleen mogelijk om een glanzende vacht te bekomen maar je kunt er ook perfecte de loszittende haren mee verwijderen.

Flacon: de shampoo wordt geleverd in een stevige en duurzame flacon met een maximaal volume van maar liefst 500 ml.

Veilig: doordat de shampoo heel wat hypoallergene eigenschappen bezit, mag je zeker zijn van een veilig gebruik en een verzorgende werking.

Prijskaartje: het zou wel eens de shampoo met de laagste prijs kunnen zijn. Ideaal dus voor mensen met een beperkt budget.

 

Nadelen:

Stinkt: slechts één enkele koper is van mening dat het product toch niet zo heerlijk ruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Pet Head White Party 1 st à 354 ml

 

Deze hondenshampoo ruikt naar sinaasappel en is geschikt voor witte honden of viervoeters met een lichte vacht. De shampoo zorgt ervoor dat de vacht van je hond verzorgd en zacht blijft dankzij het gebruik van arganolie in de formule. Het flesje shampoo heeft een inhoud van 354 ml maar ligt wel in een hogere prijsklasse. De leuke verpakking heeft een dop in de vorm van een bot.  

De kopers zijn over het algemeen heel positief en geven goed advies.  In de reviews kunnen we lezen dat de shampoo zorgt voor een glanzend witte vacht en ook heel lekker ruikt. Het grootste minpunt is de hoge prijs. Dit kan ervoor zorgen dat vele kopers hun interesse in dit product zullen verliezen en op zoek zullen gaan naar een goedkoper alternatief.

Je zou natuurlijk ook altijd kunnen opteren voor de unieke hondenshampoo van Pet Head. De shampoo wordt bovendien geleverd in een prachtige flacon die voorzien is van een hondenbeentje. Kortom, de moeite waard om de mogelijkheden ervan even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: indien je hond over een bijzonder lichte gekleurde of eventueel zelfs volledig witte vacht beschikt, dan is deze shampoo echt wel iets voor jou.

Werking: de shampoo is voorzien van een belangrijke hoeveelheid arganolie die niet alleen zorgt voor een verzorgende werking maar ook een hydraterende. Verder kun je genieten van de heerlijke geur van sinaasappel.

Inhoud: de shampoo wordt jou toegestuurd in een opvallende doch bijzonder unieke flacon met een maximaal volume van zo’n 354 ml.

 

Nadelen:

Prijskaartje: echter zul je wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat misschien wel net iets duurder is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Jeanpeau Elegance Shampoo 1 ST à 200 ML

 

De Elegance shampoo van het merk Jean Peau is perfect om de vacht van je favoriete viervoeter gezond te houden. De shampoo bestaat uit natuurlijk kruidenextracten en bevat ook amandelolie. Na gebruik van deze shampoo zul je merken dat je heel makkelijk de vacht van je hond kunt doorkammen.

De verpakking heeft een inhoud van 200 ml en behoort tot de duurdere hondenshampoos. Je kunt na de shampoo eventueel nog een crème gebruiken van hetzelfde merk om pluizigheid van de vacht tegen te gaan.

Hoewel er nog maar één review is geplaatst bij deze hondenshampoo aanbieding is de commentaar volledig positief. De shampoo ruikt lekker en maakt de vacht goed schoon. Bovendien is het makkelijk om te doseren dankzij het handpompje en heb je weinig hoeveelheid nodig per wasbeurt.

Ben je op zoek naar een duurzame en kwalitatieve hondenshampoo? Dan zijn er ook heel wat klanten die de shampoo van het bekende en sterk gewaardeerde merk Jean Peau aanbevelen. Om te weten of het al dan niet iets voor jou is, kun je alvast even de voor- en nadelen ervan bekijken.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: de shampoo biedt een verzorgende werking en laat de vacht van je hond na gebruik mooi glanzen. Bovendien zul je merken dat het ook veel makkelijker is om je hond nadien te kammen.

Verpakking: de hondenshampoo wordt geleverd in een unieke en elegante verpakking. Hierbij kun je rekenen op een maximaal volume van maar liefst 200 ml. Daar kun je toch wel al eventjes mee verder.

 

Nadelen:

Prijskaartje: vanwege de hoge prijs zul je dit type hondenshampoo jammer genoeg niet meteen hoeven te verwachten in de categorie van de goedkope producten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hery Droogshampoo voor wit haar 400 ml

 

Deze droogshampoo is uitermate geschikt voor honden met wit haar. Het product bevat plant talkpoeder om de witte vacht te laten glanzen en onaangename geurtjes te verwijderen.

Het is belangrijk om het product te schudden voor gebruik. Daarna moet je het vanop een afstand van 30 cm op de vacht van je hond spuiten terwijl je tegen de richting in borstelt. De verpakking heeft een inhoud van 400 ml.

Deze hondenshampoo heeft momenteel nog maar één beoordeling ontvangen van een koper maar het advies is uitsluitend positief. De shampoo ruikt lekker en is geschikt voor bijna alle vachten. Het product is verder ook makkelijk in gebruik.

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook deze unieke hondenshampoo vooral aanbevolen wordt voor honden met een witte of lichtgekleurde vacht. Toch is het altijd een voordeel indien je de verschillende kenmerkende eigenschappen van het product op voorhand even kunt bekijken.

 

Voordelen:

Talkpoeder: doordat deze hondenshampoo een bepaalde hoeveelheid plant talkpoeder bevat, zal de vacht na het douchen veel meer glanzen. Eventuele geurtjes worden bovendien automatisch verwijderd.

Flacon: de hondenshampoo wordt geleverd in een bijzonder stevige en duurzame flacon met een maximale capaciteit van zo’n 400 ml.

Gebruiksaanwijzing: het is belangrijk om deze unieke hondenshampoo even goed te gaan schudden alvorens je die wilt gebruiken. Vervolgens volstaat het om de shampoo, vanop een minimale afstand, op de vacht van je trouwe viervoeter aan te brengen.

 

Nadelen:

Geen donkere vacht: het product is niet meteen bedoeld om te gebruiken op honden met een donker gekleurde vacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Merkloos Ellimac premium hondenshampoo met Aloë vera

 

Deze shampoo is geschikt voor een puppy. Het is een milde shampoo die bovendien pH-neutraal is zodat het veilig is om te gebruiken bij alle honden. Je hoeft gewoon de vacht nat te maken, de shampoo aan te brengen en daarna de vocht goed uit te spoelen om je viervoeter terug proper te maken en eventuele nare geurtjes te verwijderen. De shampoo bevat aloë vera en de verpakking heeft de vorm van een bot en een inhoud van 250 ml.

De kopers zijn tevreden over het leuke design van de verpakking en vinden dat de shampoo heel lekker ruikt. Het product is perfect voor een puppy en werd bovendien heel snel geleverd.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke hondenshampoo die voorzien is van Aloë vera extracten. De hondenshampoo is bovendien speciaal ontwikkeld om te gebruiken bij jonge hondjes. Indien je dus een puppy in huis hebt rondlopen, dan is dit product werkelijk ideaal.

 

Voordelen:

PH-neutraal: doordat de hondenshampoo ook nog eens pH-neutraal blijkt te zijn, is het meteen bijzonder veilig voor de huid van je hond.

Gebruiksaanwijzing: het volstaat om de vacht van je trouwe vriend lichtjes nat te maken. Vervolgens breng je een kleine hoeveelheid shampoo op de vacht aan. Uiteindelijk is het de bedoeling om even goed te wrijven alvorens je er alles weer uitspoelt.

 

Nadelen:

Geuren: de koper is duidelijk bijzonder tevreden met de aankoop van dit product. Toch kan het als een struikelblok worden beschouwd dat de shampoo in niet meer geuren te verkrijgen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenshampoos koopgids

 

Zodra je zelf één of meerdere honden in huis haalt, dan weet je dat er een bepaalde zorg vereist wordt. Zo is het ook belangrijk om je hond regelmatig eens een goede wasbeurt te geven. Daarvoor is uiteraard één van de beste hondenshampoos vereist. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk rekening te houden met het nut, het type, het kostenplaatje en het verschil tussen hondenshampoo of mensenshampoo wanneer je de verschillende shampoos gaat vergelijken. Houd daarbij ook altijd rekening met eventuele aanbiedingen.

 

 

Het nut van een degelijke hondenshampoo

Je hoort heel wat mensen vaak verkondigen dat het helemaal niet zo belangrijk is om je hond vaak te wassen. Toch is dit eigenlijk helemaal niet waar. Net zoals wij mensen en andere dieren zoals paarden, is het belangrijk om ook je hond regelmatig eens goed en grondig te wassen. Door een hond te wassen, kun je namelijk al het vuil uit de vacht verwijderen. Indien je dit niet doet dan blijven er meestal restjes vuil in de vacht aanwezig die irritatie kunnen veroorzaken. In ernstige gevallen kan deze irritatie en jeuk zelfs leiden tot een ernstige huiduitslag die regelmatig de kop kan opsteken. Verder kan het ook vervelende parasieten en bacteriën doden en verwijderen.

Het is dus bijzonder belangrijk om je hond of honden regelmatig eens goed onder de douche te zetten. Daarbij is het van even groot belang dat je ook aandacht besteedt aan het type shampoo. Net zoals wij mensen kunnen ook honden last hebben van een gevoelige of droge huid. Het is in dat geval een goed idee om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Verder zijn er ook heel wat hondenshampoos op de markt gebracht die speciaal ontworpen zijn voor honden met dermatitis of andere vervelende huidaandoeningen. Indien je hond dan weer last heeft van vlooien dan bestaat ook daar een aangepaste shampoo voor.

 

Hondenshampoo of shampoo voor mensen

Wanneer je op zoek gaat naar de ideale shampoo voor je hond dan durven sommige personen ook nog wel eens een shampoo voor mensen aan te kopen. Misschien omwille van de iets lagere prijs aangezien er bij de hondenafdeling maar weinig goedkope hondenshampoos in de rekken staan. Toch is het echt wel belangrijk om geen shampoo voor mensen voor je hond te gebruiken. Het is echt wel een goede aanbeveling om op zoek te gaan naar een echte degelijke hondenshampoo. De belangrijkste reden hiervoor is dat een hondenshampoo  over een volledig andere pH waarde beschikt. Met de pH waarde wordt dus eigenlijk de zuurtegraad bedoeld.

Shampoo voor mensen is namelijk gericht op het ontvetten van het haar. Terwijl het bij een hondenshampoo juist gaat over het behouden van de vettige huid en vacht. Door je hond te wassen met een mensenshampoo zul je merken dat zowel de vacht alsook de huid enorm sterk uitdrogen. Dit kan jeuk en irritatie veroorzaken en op termijn zelfs een ernstige huiduitslag. Een hondenshampoo is er dus op gericht om de vettige huid zoveel mogelijk te ondersteunen en de huid en de vacht niet alleen intact maar ook soepel te houden. Indien je babyshampoo overweegt dan moeten we jou ook hier teleurstellen.

 

Type shampoo

In de zoektocht naar de ideale hondenshampoo zul je meteen merken dat er heel wat onderscheid op de markt gebracht is. Zo heb je echt een heleboel verschillende mogelijkheden die elk hun eigen specifieke kenmerken en werking met zich meebrengen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een neutrale shampoo. Dit type kun je probleemloos dagelijks gebruiken zonder dat het de huid of de vacht zal beschadigen. De voedende shampoos hebben naast een reinigende functie ook een voedende functie. Ideaal voor honden met een bijzonder droge vacht en huid.

Je kunt ook kijken voor een kleurshampoo. Dit zijn shampoos die één of andere kleurstof gaan bevatten. Dit zal ervoor zorgen dat het pigment van de hondenvacht meteen veel sterker en nog intenser wordt. Dit wil dus zeggen dat een hond met een witte vacht en nog intenser witte vacht zal bekomen. Tot slot heb je ook nog de medicinale shampoos die over een neutrale pH waarde beschikken. Dit is werkelijk ideaal voor honden die te kampen hebben met één of andere huidaandoening.

 

 

Het kostenplaatje

Doordat er zoveel verschillende hondenshampoos op de markt gebracht zijn dan zal het ook niet verwonderen dat er heel wat verschillende prijskaartjes zullen zijn. Je kiest uiteraard helemaal zelf welk bedrag je eraan wilt geven en vooral kunt aangeven. De prijs kan zeker en vast beïnvloedt worden door het type hondenshampoo dat je wilt of hoeft aan te kopen.

Een medicinale hondenshampoo zal bijvoorbeeld iets duurder kunnen zijn dan een neutrale shampoo. Je kunt natuurlijk ook altijd een hondenshampoo aanbieding spotten. Probeer daarom zoveel mogelijk rekening te houden met eventuele promoties. Let daarnaast ook op de online reviews van de kopers. Daarin kun je vaak wat meer informatie vinden omtrent de gebruikerservaring van een bepaald product.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu