5 beste hondenschoenen Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste hondenschoenen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Hondenschoenen kunnen een meerwaarde vormen in tal van situaties, ook al lijkt het volgens velen om een totaal uit de hand gelopen modegril te gaan. Zo kunnen hondenschoenen ervoor zorgen dat de pootjes van je trouwe viervoeter gespaard blijven onder hevige temperatuurschommelingen en/ of oneffen terreinen. Daarnaast worden ze ook steevast aangeraden in situaties waarin sprake is van pootblessures en wondjes. Kortom, wij zetten alvast enkele toppertjes op een rijtje, voorzien van de nodige voor- én nadelen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Beschermingsschoen Maat XL die voornamelijk bedoeld is voor middelgrote tot grotere rassen zoals bijvoorbeeld de labrador. Daartegenover staat de Hurtta 2 / outback boots hondenschoen die dan met een maat S dan weer bedoeld is voor kleinere lichaamsgewichten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenschoenen (Reviews) van 2024

 

De beste hondenschoenen zijn natuurlijk degene die zo goed mogelijk aan de verwachtingen van jou en je trouwe viervoeter weten te voldoen. Of je daarbij vooral op zoek bent naar een setje hondenschoenen om de koude sneeuw te trotseren dan wel een leuk paar antislip hondenschoenen of een degelijke paar hondenschoenen tegen de hitte; blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Bekijk daarom alvast de 5 onderstaande toppertjes rekening houdend met het advies van klanten en experts vermeld in de online reviews. En wie weet ga je binnenkort wel met één van de populairste setjes aan de haal of kies je voor een heuse aanbieding.

 

Hondenschoen labrador

 

1. Beschermingsschoen Maat XL. Beeztees – Koordsluiting 

 

Heeft je trouwe viervoeter een vervelend wondje aan zijn poot opgelopen? En lijkt hij/ zij er regelmatig aan te likken? Dan wordt het de hoogste tijd om de investeren in een degelijke hondenschoen. Dit exemplaar – jou aangeboden en geleverd door misschien wel het beste merk “Beeztees” – lijkt kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid alvast moeiteloos met elkaar te combineren. De moeite waard om deze beschermingsschoen eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Zo werd de hondenschoen voornamelijk vervaardigd uit duurzaam nylon materiaal en voorzien van een handige koorsluiting waarmee je de pasvorm in meer of mindere mate kunt aanpassen. De schoen werd vervolgens afgewerkt in een opvallende zilveren kleur met bijpassende zwarte tip en stevige zool.

Of je nu op zoek bent naar een hondenschoen voor je labrador dan wel een beschermingsschoen die rond het fijne pootje van je chihuahua past, Beeztees biedt jou de ultieme oplossing. Zo zijn deze schoentjes te verkrijgen in meerdere maten gaande van S tot XL.

 

Voordelen:

Formaat: de hondenschoenen van Beeztees worden aangeboden in meerdere maten waaronder S, M, L en XL.

Materiaal: bij de productie van deze beschermingsschoen werd gekozen om te werken met duurzaam en makkelijk wasbaar nylon.

Handig in gebruik: de hondenschoen is eenvoudig aan te trekken en kan – met behulp van de koordsluiting – nog net iets meer worden aangespannen. De schoen is geschikt voor honden die last hebben van wondjes en/ of problemen ondervinden bij het wandelen op een oneffen ondergrond.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel hij qua prijs op het eerste gezicht tot de goedkope hondenschoenen lijkt te behoren, telt de verpakking slechts 1 enkele beschermingsschoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenschoen winter 

 

2. Hurtta 2 – outback boots hondenschoen Small , Waterdichte hondenschoen

 

Gaat je hond – weer of geen weer – vastberaden overal met je mee? Dan is de keuze voor dit prachtige setje Hurtta Outback Boots snel gemaakt. Op basis van de positieve online klantenreviews en de mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren, durven we stellen dat deze unieke winter hondenschoenen alvast een schot in de roos zijn.

De Hurtta hondenschoenen worden jou aangeboden in een setje per 2 stuks en zijn bedoeld voor kleine tot middelgrote hondenrassen met een lichaamsgewicht van maximaal 10 kg. Uiteraard zijn gelijkaardige setjes in een grotere maat te bestellen, maar dan zul je dit eveneens voelen aan het uiteindelijke prijskaartje.

Verder blijken de Hurtta Outback Boots vervaardigd uit een combinatie van duurzame materialen waaronder Softshell en flexibele rubber die elk op hun beurt bijdragen aan stabiliteit, comfort en gebruiksgemak. Met behulp van de aanwezige klittenbandsluiting kun je de hondenschoenen nog net iets meer aanspannen indien gewenst, teneinde een perfecte pasvorm te bekomen.

 

Voordelen:

Materiaal: de Hurtta Outback Boots zijn gemaakt uit duurzaam en comfortabel Softshell materiaal en werden aangevuld met een flexibele rubberen zool die bijdraagt aan de stabiliteit en het gebruiksgemak.

Handig in gebruik: de hondenschoenen van Hurtta zijn niet alleen stevig en stabiel maar ook 100% waterdicht en geschikt voor gebruik op eender welke ondergrond.

Verpakking: de verpakking telt een set bestaande uit 2 degelijke Outback Boots van Hurtta.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou op het eerste gezicht wel eens kunnen afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenschoen antislip 

 

3. Hondenschoen – Pootbescherming – Antislip en Waterbestendig – Maat #3/S – stuks

 

De Pets Fortune hondenschoenen worden steevast aangeboden per 4 stuks en zijn beschikbaar in verschillende maten. Zo wordt dit setje bijvoorbeeld geleverd in een standaard maat S wat ze geschikt maakt voor kleine honden – en zelfs katten – met een lichaamsgewicht tussen 5 en 15 kg. Dit alles wordt jou bovendien aangeboden tegen een vriendelijk prijskaartje wetende dat de verpakking 4 hondenschoentjes telt.

Eenmaal uit de verpakking zul je meteen vaststellen dat de bovenkant van de pootbescherming vervaardigd blijkt uit duurzaam en 100% ademend mesh materiaal in combinatie met een robuuste PVC profielzool. Dit maakt de schoenen niet alleen comfortabel maar tevens ook waterbestendig en 100% stabiel. Ideaal voor gebruik op eender welke ondergrond en bij eender welke weersomstandigheid.

Met behulp van de klittenbandsluiting kun je de schoentjes nog net iets meer aanpassen teneinde de perfecte pasvorm te bekomen. Klanten reageren alvast enthousiast en raden deze schoentjes dan ook meteen aan.

 

Voordelen:

Verstelbaar: de schoentjes zijn voorzien van 2 stevige klittenbandsluitingen waardoor je de gewenste pasvorm kunt bereiken. 

Reflectoren: de 4 hondenschoenen werden elk op hun beurt afgewerkt met reflecterende stiksels wat de zichtbaarheid in het (schemer)donker alleen maar ten goede komt.

Materiaal: de bovenkant van de schoenen bestaat uit duurzaam en ademend mesh materiaal en werd gecombineerd met een stevige antislip profielzool. Dit maakt de schoenen stevig, stabiel en geschikt voor eender welke ondergrond en/ of weersomstandigheid.

Budgetvriendelijk: hoewel de schoenen niet meteen over het laagste prijskaartje beschikken, zijn ze wel degelijk budgetvriendelijk te noemen vanwege de 4 geleverde stuks.

 

Nadelen:

Geen koelfunctie: ben je op zoek naar hondenschoenen met een zekere koelfunctie, dan is dit setje niet meteen de best mogelijke aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenschoen tegen hitte

 

4. Alcott Explorer Hondenschoenen – L – Stevige rubberen zool

 

Wist je dat ruige/ scherpe terreinen en een oververhitte ondergrond vaak heel wat schade kunnen toebrengen aan de voetkussentjes van je trouwe viervoeter? De hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar een paar degelijke hondenschoentjes zodat ook jouw huisdier opnieuw van de wandeling kan genieten.

Zo wordt dit setje – dat maar liefst 4 afzonderlijke hondenschoenen telt – aangeboden door het bekende merk Alcott en afkomstig uit de gelijknamige Alcott Serie. De Explorer Adventure hondenschoenen worden geleverd in een standaard maat L en blijken dan ook geschikt voor middelgrote tot grote hondenrassen. Toch wijzen sommige klanten erop dat de pasvorm behoorlijk groot uitvalt.

Doordat de bovenkant van de schoenen vervaardigd werd uit een combinatie van textiel en imitatieleer garanderen ze een ademende structuur en comfortabel gebruiksgemak. Dit wordt gecombineerd met rubberen zolen die instaan voor antislip en stabiliteit.

 

Voordelen:

Veiligheid: de rubberen antislipzool draagt alvast bij aan de stabiliteit in combinatie met verschillende ondergronden. Dit wordt aangevuld met reflecterende accenten die de zichtbaarheid in het verkeer verhogen.

Materiaal: het duurzame textiel en imitatieleer werden moeiteloos gecombineerd met stevig flexibel rubber.

Formaat: de schoenen worden aangeboden in een maat L en zijn vooral geschikt voor middelgrote tot grote hondenrassen.

 

Nadelen:

Te groot: volgens enkele kopers zouden de hondenschoenen behoorlijk groot uitvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenschoen sneeuw

 

5. Trixie pootbescherming walker active – xs 2 st – 1 stuks // Trixie 

 

We sluiten het rijtje af met de Walker Active pootbescherming van het bekende en vooraanstaande merk Trixie. Zo omvat de verpakking maar liefst 2 afzonderlijke hondenschoenen in een maat XS, wat ze geschikt maakt voor relatief kleine hondjes van het type chihuahua of yorkshire terriër. 

Net zoals heel wat andere hondenschoenen blijkt ook dit setje voorzien van duurzaam en 100% ademend mesh materiaal aan de bovenkant aangevuld met een robuuste antislip profielzool uit PVC. Dit maakt de pootbescherming van Trixie niet alleen geschikt voor eender welk type ondergrond maar eveneens voor gebruik onder gelijk welke weersomstandigheid. Dankzij de reflecterende strepen is je hondje overigens voldoende zichtbaar in het verkeer.

Jammer genoeg werden er tot op heden nog geen reacties geplaatst wat het voor ons moeilijk maakt om jou verder advies te geven in verband met de gebruikerservaringen. 

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt 2 aparte hondenschoentjes van Trixie.

Formaat: de hondenschoenen worden geleverd in een maat XS wat ze geschikt maakt voor kleine hondjes van het type yorkshire terriër.

Materiaal: de combinatie van het ademende mes materiaal en de robuuste antislip profielzool zorgen ervoor dat deze schoentjes op eender welke ondergrond en ongeacht welke weersomstandigheid kunnen worden gebruikt.

 

Nadelen:

Geen grote honden: ben je op zoek naar de geschikte pootbescherming voor je labrador of Duitse herder, dan komt dit setje van Trixie niet meteen in aanmerking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenschoenen Koopgids

 

Wist je dat hondenschoenen niet altijd zomaar een modegril zijn, maar in heel wat situaties ook wel hun nut hebben? Uiteraard dien je daarbij wel op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en rekening te houden met de pasvorm, de gebruikte materialen en de eventuele bijkomende kenmerkende eigenschappen. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens de verschillende hondenschoenen en/ of eventuele aanbiedingen of promoties met elkaar te vergelijken. 

Waarom kiezen voor hondenschoenen?

Je hebt ze misschien wel al in het straatbeeld zien verschijnen; honden die voorzien zijn van de allerleukste en grappigste schoentjes. Hoewel het bij de meesten onder ons overkomt als een regelrechte modegril, is het gebruik van hondenschoenen in bepaalde situaties wel degelijk aangewezen. Zo kan het gebruik ervan een meerwaarde betekenen indien je hond te kampen heeft met een pootblessure. Het dragen van een aangepaste hondenschoen zorgt ervoor dat het pootje zoveel mogelijk beschermd wordt én maakt dat je hond niet langer aan de wonde kan likken.

Daarnaast kan het dragen van hondenschoenen eveneens aangewezen zijn op momenten van extreme hitte of koude. Zo kan het asfalt en wegdek in de zomer zodanig heet aanvoelen, dat het de voetkussentjes van je hond beschadigt. In de winter kan hetzelfde gebeuren maar dan door de extreem koude wintertemperaturen en de aanwezigheid van – in de meeste gevallen – strooizout. Kortom, het dragen van hondenschoenen heeft wel degelijk zijn nut en is bijgevolg niet zomaar een modegril van de echte fashionistas onder ons.

 

De gebruikte materialen in functie van de stabiliteit

Wil je je trouwe viervoeter van de nodige schoentjes voorzien, dan is het uiteraard belangrijk om even stil te staan bij de gebruikte materiaalsoorten aangezien deze toch wel een belangrijke – zo niet doorslaggevende – factor betekenen bij de bepaling van de stabiliteit en kwaliteit. Zo is vooral de onderkant van de schoentjes bijzonder belangrijk. Kies, indien mogelijk, steeds voor hondenschoenen met een flexibele stevige rubberen zool in combinatie met een antislip onderkant. Op die manier is het voor je trouwe viervoeter eenvoudiger om zijn stabiliteit op eender welke ondergrond te bewaren.

De bovenkant van de schoentjes kan dan weer vervaardigd zijn uit duurzaam nylon of polyester eventueel afgewerkt met een versterkte tip en/ of hiel. Het spreekt voor zich dat de materiaalkeuze ook bijzonder nauw samenhangt met het gebruiksgemak dat je eraan wilt geven. Hondenschoenen die bedoeld zijn om de pootjes van je honden te beschermen tegen het warme asfalt of strooizout zullen er net iets anders uitzien dan de schoentjes die bedoeld zijn als pootbescherming bij een mogelijke blessure.

De maat en pasvorm in verhouding tot het lichaamsgewicht

Naast de materialen is ook de maat en pasvorm een heikel punt bij het bepalen van de juiste hondenschoentjes. Zo zal de maat van de meeste hondenschoenen worden aangeduid door middel van een letter waarbij in de meeste gevallen een uitgebreid gamma van XS tot XL of zelfs XXL beschikbaar blijkt. 

Hoewel sommige schoentjes kleiner/ groter kunnen uitvallen dan de geldende standaard, is het toch vooral zaaks om rekening te houden met het lichaamsgewicht van je trouwe vriend. Zo zullen kleine hondenrassen zoals chihuahua en yorkshire terriër in de meeste gevallen met een XS setje huiswaarts keren terwijl grote hondenrassen zoals labradors en Duitse herders veeleer in de richting van L of in bepaalde gevallen misschien zelfs XL zullen moeten zoeken. Indien mogelijk wordt aangeraden om de schoentjes op voorhand te passen.

Daarbij willen we erop wijzen dat het altijd aangewezen is om de kiezen voor hondenschoentjes met veters of een stevige – al dan niet meervoudige – klittenbandsluiting. Dergelijke sluitingen bieden je de mogelijkheid om de schoentjes evenwel nog wat meer aan te spannen en op die manier de pasvorm eventueel wat extra te manipuleren.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu