5 beste hondenkennels Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste hondenkennels – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Wanneer je een waakhond hebt om bij je bedrijf de wacht te houden of als je trouwe vriend gewoon liever buiten vertoeft, dan is het noodzakelijk om voor een degelijke hondenkennel te zorgen waarin je dier een veilig, droog en warm plekje kan zoeken. We hebben alvast 3 exemplaren voor jou geselecteerd om eens van nabij te bekijken. Zo zou je kunnen kiezen voor de MaxxPet Hondenkennel, een kooi uit gegalvaniseerd staal met een afneembaar dak. Of gaat je voorkeur misschien uit naar de Hondenren 8 Kennelpanelen met zijn extra ruime diameter van 2,1 m om de puppy’s vrolijk te laten rondrennen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hondenkennels (Reviews) van 2024 

 

Wanneer je bijvoorbeeld vaak van huis weg bent, kun je soms echt niet anders dan je hond in een kennel te stoppen. Ben je op zoek naar de beste hondenkennel die je trouwe viervoeter alle nodige bescherming biedt? Of gaat je voorkeur uit naar een hondenkennel met nachthok waarin je dier tijdens de nacht kan verblijven? We kregen de hulp en het advies van diverse hondentrainers om deze lijst met topexemplaren samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en passeer zeker ook eens langs de koopjeshoek voor een leuke aanbieding.

 

1. MaxxPet Hondenkennel – Dierenverblijf – afneembaar dak 

 

Deze hondenkennel van MaxxPet is een metalen constructie die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Hij is trouwens voorzien van een afneembaar dak uit polyethyleen om je trouwe viervoeter een degelijke beschutting te bieden wanneer het regent of als de zon fel schijnt.

De draadkooi is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal waardoor hij roestvrij is en bijgevolg tegen verschillende weersomstandigheden goed bestand is. Daarnaast is hij voorzien van een naar buiten opendraaiende deur met een handig veerslot zodat je de hond veilig kunt opsluiten als je moet gaan werken.

Verder heeft deze kennel een gewicht van 30 kg en een afmeting van 1,2 x 1,2 x 1,8 m waardoor een middelgrote hond voldoende ruimte heeft om te bewegen. De zwarte hondenkennel kan trouwens heel eenvoudig worden gemonteerd zodat hij in een mum van tijd klaar is en je lieveling zijn nieuwe nest snel kan verkennen. In de reviews merken we dat de meeste klanten tevreden zijn over hun aankoop. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze kennel kan zowel binnen als buiten worden geplaatst om je huisdier een veilig onderkomen te bieden wanneer je niet thuis bent.

Materiaal: hij is vervaardigd uit gegalvaniseerd staal waardoor hij zeker niet gaat roesten. Het afneembare dak is gemaakt uit polypropyleen en zorgt voor een goede bescherming bij diverse weersomstandigheden.

Afsluitbaar: deze kooi heeft een deur die naar buiten opendraait en die met een handig veerslot kan worden afgesloten.

Montage: de kooi kan heel snel en bijzonder eenvoudig worden gemonteerd zodat hij quasi meteen gebruiksklaar is.

 

Nadelen:

Formaat: we merken op dat deze kooi slechts 1,2 x 1,2 x 1,8 m meet, wat vrij beperkt is om een volwassen dier in te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hondenren 8 Kennelpanelen – Puppy Ren Puppykennel Groot 

 

Deze hondenren heeft een goedkope prijs waardoor hij voor iedereen toegankelijk is. In de reviews zien we dat dit product een goede score kreeg van 4,5 sterren en dat de meeste klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

De hondenkennel bestaat uit 8 panelen die met de meegeleverde 8 grondpennen stevig in een zachte ondergrond kunnen worden verankerd. Eenmaal de hondenren volledig gemonteerd is, heeft hij een hoogte van 60 cm en een ruime diameter van 2,1 m zodat puppy’s of kleine hondenrassen in een veilige omgeving naar hartenlust kunnen rondrennen.

Bovendien kan hij zonder extra gereedschap worden geïnstalleerd en is hij gemakkelijk te demonteren waardoor je hem in een compact formaat kunt opbergen. De metalen draadkennel met gecoate buizen is tevens voorzien van een draaideur met 2 L-vormige deurbouten zodat hij niet kan opengaan als de diertjes ertegen springen.

 

Voordelen:

Toepassing: deze kennel is eigenlijk meer een hondenren om kleine huisdieren en puppy’s in een veilige omgeving te laten spelen.

Installatie: de hondenkennel bestaat uit 8 losse panelen die gemakkelijk zonder extra gereedschap aan elkaar kunnen worden vastgemaakt zodat hij vrij snel gebruiksklaar is.

Materiaal: de metalen draadkooi werd met gecoate buizen verstevigd waardoor hij zonder probleem buiten kan worden geplaatst.

Formaat: wanneer je alle panelen gebruikt, verkrijg je een ruime diameter van 2,1 m met een hoogte van 60 cm. Je kunt ook gewoon enkele onderdelen er tussenuit laten om een kleiner formaat te hebben.

 

Nadelen:

Onstabiel: enkele klanten merken op dat deze kennel niet stabiel kan worden verankerd en bijgevolg vrij wankel aanvoelt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. MaxxPet Hondenkennel Afneembaar Dak – Dierenverblijf 

 

De hondenkennels van MaxxPet blijken door hun uitstekende kwaliteit tot de populairste producten in onze selectie te behoren. Deze kennel, met een afmeting van 1,4 x 1,4 x 1,4 m, biedt voldoende ruimte om kleine tot middelgrote hondenrassen in een veilige omgeving voldoende bewegingsvrijheid te geven.

Hij is vervaardigd uit stevig gegalvaniseerd staal waardoor hij volledig roestvrij is en je er eigenlijk geen omkijken naar hebt. Bovendien wordt hij met een afneembaar polypropyleen dak geleverd om de hond tegen regen en felle zonnestralen te beschermen. Doordat de  zijwanden uit rastervormig draadstaal bestaan, is er voldoende ventilatie zodat je viervoeter altijd in een goed verluchte kennel kan zitten.

Daarnaast heeft deze kennel een naar buiten opendraaiende deur die met een handig veerslot kan worden afgesloten waardoor de hond de deur niet kan openmaken. Deze kennel kan trouwens heel eenvoudig en snel worden geïnstalleerd zodat je er meteen gebruik van kunt maken. We merken in de reviews dat dit exemplaar een uitstekende beoordeling kreeg met het maximumaantal sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: doordat de kennel volledig uit gegalvaniseerd staal is gemaakt, vraagt hij quasi geen onderhoud. 

Materiaal: de draadstalen kooi werd gegalvaniseerd en voorzien van een afneembaar dak uit polypropyleen dat vuurbestendig is. Dankzij het afsluitbare veerslot kan je hond de deur niet onverhoeds openen als hij er tegenaan springt.

Afmetingen: de kooi meet 1,4 x 1,4 x 1,4 m waardoor hij ideaal is om kleine tot middelgrote honden veilig te laten rondlopen en spelen.

Installatie: hij kan heel gemakkelijk worden gemonteerd zodat je kameraad de kennel al snel in gebruik kan nemen.

 

Nadelen:

Beschikbaar oppervlak: doordat de totale oppervlakte van deze kooi 3 m2 bedraagt, dien je over voldoende ruimte te beschikken om hem optimaal te kunnen plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Houten Hondenren Met Deur & 8 Kennelpanelen – Puppyren 

 

Deze puppyren heeft de laagste prijs in onze lijst met topproducten waardoor hij in bijna elk budget past. De hondenren bestaat uit 8 losse panelen zodat je hem zelf naar wens kunt opstellen naargelang het aantal puppy’s die erin moeten.

Bovendien heeft hij een hoogte van 68 cm en een totale oppervlakte van 7,2 m2 waardoor je er gemakkelijk 6 tot 8 pups veilig in kunt laten rondhuppelen. Deze mooie puppyren is volledig uit hout gemaakt dat goed glad en rond werd gepolijst zodat de diertjes zich niet kunnen verwonden. Er is tevens een handig poortje voorzien waarlangs je de ren gemakkelijk kunt betreden waardoor je er niet over moet stappen. Deze houten puppybox kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Daarnaast kan de de ren eenvoudig en compact worden dichtvouwen zodat je niet veel opslagruimte nodig hebt om hem netjes te bewaren. Tijdens de montage heb je overigens geen gereedschap of speciale vaardigheden nodig en is hij vrijwel meteen gebruiksklaar. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Extra groot: wanneer alle 8 panelen worden gemonteerd, heeft de ren een maximale oppervlakte van 7,2 m2 wat het hek geschikt maakt voor een groot nestje puppy’s.

Materiaal: deze puppyren is vervaardigd uit gepolijst hout waarvan alle hoeken werden afgerond om een veilige omgeving te creëren.

Hoogte: hij heeft een hoogte van 68 cm waardoor de hondjes er niet snel over zullen springen. Bovendien is er een toegangspoortje voorzien zodat je zelf gemakkelijk bij de puppy’s kunt komen.

Gebruik: deze hondenren heeft antislipvoetjes die binnenshuis de ondergrond niet zullen beschadigen.

 

Nadelen:

Stabiliteit: we merken dat er geen grondverankering in het pakket wordt meegeleverd waardoor hij in de tuin iets minder stabiel zal staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. vidaXL Hondenkennel voor buiten 

 

VidaXL wordt door velen als het beste merk beschouwd voor alles wat je in en rond het huis ook maar nodig kunt hebben. Deze vidaXL hondenkennel is dan ook een waar paleisje waarin je trouwe vriend enorm veel bewegingsvrijheid krijgt zodat hij zich niet opgesloten voelt. 

Deze zeer grote kennel heeft een afmeting van 4,5 x 4,5 x 1,85 m waardoor je er zelfs een slaaphok in kunt plaatsen om je dier tijdens de nacht een warme en droge schuilplaats te bieden. Bovendien werd deze stalen constructie met een zwarte poedercoating afgewerkt zodat hij niet zal roesten. Dankzij het stevige frame met stangen is deze kennel trouwens bijzonder duurzaam waardoor je hem heel lang zult kunnen gebruiken om jouw hond een veilige plaats te bieden om te spelen, rennen en/of waken.

Daarnaast kan de kennel eenvoudig en snel in elkaar worden gestoken en hij wordt bij voorkeur op een verharde ondergrond geplaatst zodat de kooi stevig vast staat. Zorg er steeds voor dat je dier over een schaduwrijk plaatsje beschikt en voorzie een droge en warme slaapplaats uit de wind. We konden voor deze vrij recente hondenkennel nog geen reviews terugvinden.

 

Voordelen:

Gebruik: deze zeer grote kennel is ideaal om een waakhond de nodige bewegingsvrijheid te geven zodat hij goed kan rondrennen en alles kan observeren.

Formaat: de kennel meet 4,5 x 4,5 x 1,85 m waardoor hij best wel wat grondoppervlak vraagt om hem optimaal te kunnen plaatsen.

Materiaal: hij is vervaardigd uit solide staal dat met een degelijke zwarte poedercoating werd afgewerkt zodat hij goed tegen corrosie bestand is.

Installatie: de kennel heeft een harde ondergrond nodig om hem optimaal te verankeren en  verder kan heel eenvoudig worden gemonteerd.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat de aankoopprijs vrij duur is waardoor hij heel wat minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hondenkennels Koopgids 

 

Als je trouwe viervoeter graag buiten verblijft, is het een goede aanbeveling om een hondenkennel te voorzien waarin je dier een veilig en droog onderkomen vindt. Maar welk formaat hondenkennel kun je het beste kiezen en wat met het welzijn van de hond? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden in de diverse testen te vergelijken voor je een beslissing neemt. Je kunt trouwens ook beter een kijkje nemen in de koopjeshoek waar je vaak interessante aanbiedingen kunt vinden.

Het gebruik van een hondenkennel en het welzijn van de hond

Als hondeneigenaar wil je steeds het beste voor je huisdier omdat hij nu eenmaal tot jouw gezin behoort. Het is dan ook meer dan logisch dat sommige baasjes het geen leuk idee vinden om hun dier in een hok op te sluiten, zelfs al is het maar tijdelijk. Echter, er zijn aan het gebruik van een hondenkennel toch wel enkele voordelen verbonden.

Het gros van onze gezelschapsdieren hebben nog steeds de lichaamsbouw van hun voorouders die speciaal werd ontwikkeld om het harde buitenleven te verduren en bepaalde taken uit te voeren. Door een hond continu binnen te houden zullen zijn spieren en pels minder goed ontwikkelen waardoor hij het tijdens de wintermaanden erg koud kan hebben. Wanneer je viervoeter regelmatig buiten zit, zal zijn lichamelijke conditie vanzelf verbeteren wat je al snel aan zijn vacht zult merken.

Daarnaast is de kennel een vertrouwde plaats waar je hond zich in zijn eigen omgeving kan terugtrekken als je even niet thuis bent. Hier zal je dier tot rust komen en in zijn veilige nest de nodige geborgenheid vinden. Als baasje zal het trouwens ook een geruststelling zijn om te weten dat je hond niet vrij in huis rondloopt waar hij uit verveling het interieur kan slopen. Een hondenkennel wordt trouwens vaak gebruikt om waakhonden in te houden zodat ze alles en iedereen goed kunnen observeren en indien nodig alarm slaan.

 

De inrichting en het formaat

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de inrichting en het formaat zijn wanneer het over het mentale welzijn van je dier gaat. Je trouwe viervoeter moet een fijn verblijf hebben waar hij zich veilig voelt en niet gestresseerd geraakt. Bovendien moet het hok een droge beschutte plaats hebben waar je hond kan rusten. Een kennel met een overstekend dak zorgt ervoor dat je kameraad tegen koude en regen beschermd is en tevens in de schaduw kan zitten. 

Door in de hondenkennel een comfortabel nachthok te plaatsen, kan het dier zich terugtrekken als hij het koud heeft of even tot rust wil komen. Je kunt trouwens een lekker dik deken of een hondenkussen in het nachthok leggen zodat hij een zachte en warme ondergrond heeft.

Daarnaast is een ruime hondenkennel een must om je hond voldoende bewegingsvrijheid te bieden. Doordat het dier soms een ganse dag opgesloten zit, moet de kennel een minimale afmeting van 3 op 3 meter hebben. Om de hond niet te stresseren, installeer je de kennel bij voorkeur op een plaats waar hij ongelimiteerd zicht heeft zodat hij alles goed kan gadeslaan.

Kan elke hond in een kennel worden gehouden

Hoe je het ook bekijkt, elke gezonde hond heeft zijn natuurlijke instincten en is bijgevolg heel graag buiten. Ze rennen graag rond, snuffelen naar hartenlust en ze hebben buiten voldoende afleiding waardoor ze zich niet vervelen. Echter, niet iedereen beschikt over een omheinde tuin of een afgesloten erf waardoor een hondenkennel vaak de perfecte oplossing is om je vriend veilig buiten te laten rondlopen.

Jammer genoeg kun je niet elke hond in een kennel plaatsen omdat sommige dieren angstig zijn en in het hok nog meer stress krijgen. Het “kennelsyndroom” zie je vaak bij asielhonden die gedurende een langere periode in kleine hokken werden opgesloten. Deze dieren vertonen allerlei stress-signalen en raken in paniek als ze uit de kennel worden gehaald, wat tot zware gedragsproblemen kan leiden. Ook oudere en/of zieke honden kun je beter niet buiten in een hondenkennel houden omdat deze dieren best wel wat extra warmte kunnen verdragen.

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: Aan welke normen moet een hondenkennel voldoen?

Afhankelijk van de tijd waarin je dier in het hondenhok verblijft, moet deze aan enkele voorwaarden voldoen. Een hond die maar af en toe in de kennel verblijft en tijdens de winter of ’s nachts binnen slaapt, heeft genoeg aan een standaard hondenkennel op pootjes waarin hij voldoende ruimte heeft om comfortabel te liggen. Echter, wanneer je viervoeter altijd buiten is, moet het hok aan enkele andere eisen voldoen. 

De kennel staat bij voorkeur altijd van de grond of heeft een verhoogde bodem zodat het dier beschermd is tegen optrekkend vocht en niet op een koude ondergrond hoeft te liggen. Bovendien moet de hond genoeg ruimte hebben om zich goed te kunnen uitstrekken, maar de kennel mag ook niet te groot zijn omdat het dier anders minder goed zijn warmte kan vasthouden. Daarnaast is het belangrijk dat er een tochtafsluiting is en een stevig overstekend dak zodat het niet binnen kan regenen. Tenslotte moet een hondenkennel gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt.

Q2: Hoeveel kost een hondenkennel?

Net zoals bij vele andere producten wordt de kostprijs van een hondenkennel door enkele factoren bepaald. Afhankelijk van het type kennel dat je uitkiest, zijn formaat en de materialen die werden gebruikt, zal de prijs variëren waardoor je hem in elke prijsklasse kunt terugvinden. Voor een degelijke standaard hondenkennel mag je rekenen op gemiddeld 160 tot 200 euro. Er zijn ook kennels met alles erop en eraan die tot wel 1000 à 1300 euro kunnen kosten. 

 

Q3: Wat is een hondenkennel?

Een hondenkennel is eigenlijk een buitenverblijf waar je hond ’s nachts of tijdens de dag veilig kan worden opgesloten zodat hij niet onbewaakt in huis blijft als je uit werken bent. Tegenwoordig zien we onze trouwe viervoeter meer als een deel van het gezin en wordt hij als dusdanig behandeld. Echter, in sommige gevallen heeft een hond de functie om te waken en dan wordt hij meestal in een hondenkennel geplaatst waar hij het bedrijventerrein of de volledige eigendom goed kan observeren.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu