5 beste honden vetbedden Test van 2024

Laatste update: 19.05.24

 

Beste honden vetbedden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een vetbed voor honden is een kwalitatieve hondenmat die bekend staat vanwege zijn meerlagige structuur en daarbij in staat is om de lichaamswarmte van je trouwe viervoeter probleemloos over te nemen. Op die manier ligt je hond steeds lekker warm en comfortabel op zijn kleedje. Wij selecteerden alvast enkele toppertjes zodoende de zoektocht voor jou iets makkelijker te maken. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor het Vetbed – Antislip Dierenmat – Benchvacht die gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering van 75 bij 100 cm. Mag het toch nog net dat tikkeltje groter zijn, dan is het Vetbed – Dierenmat – Dierenkleed misschien wel een betere keuze. Zo kent dit vetbed een totaal formaat van 100 bij 150 cm.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste honden vetbedden (Reviews) van 2024

 

De kogel is door de kerk! Binnenkort komt een nieuwe telg de familie vervoegen. Toch is het belangrijk om de komst van je viervoeter goed voor te bereiden. Bijgevolg mag een honden vetbed alvast niet ontbreken. Om je even wegwijs te maken, hebben we 5 toppertjes –  inclusief het advies uit de online reviews – voor jou geselecteerd. Bedenk of je voorkeur uitgaat naar het populairste dan wel beste merk of toch eerder naar één van de goedkope beste vetbedden voor honden dan wel een honden antislip vetbed aanbieding. 

 

1. Vetbed – Antislip Dierenmat – Benchvacht – Dierenkleed – Hondenkleed – Effen

 

Wat is een honden vetbed precies en welke pluspunten biedt het in vergelijking met andere hondenkleedjes? De kenmerkende meerlagige structuur zorgt er alvast voor dat een dergelijke hondenmat niet alleen garant staat voor een optimaal absorptievermogen maar tevens ook de nodige isolatie beoogt. De moeite waard dus om op zoek te gaan naar een duurzaam vetbed voor je trouwe viervoeter.

Zo zorgt het bekende merk Topmast alvast voor een toppertje. Met zijn rechthoekige uitvoering van 100 bij 75 cm in combinatie met de prachtige effen antraciet kleur; is deze mat werkelijk in eender welk interieur te gebruiken. Wil je het vetbed toch liever wat kleiner of geef je de voorkeur aan een opvallend design, dan biedt Topmast ook hier verschillende alternatieven aan.

Verder blijkt het vetbed vervaardigd uit hoogwaardig polyester inclusief een maximale poolhoogte van zo’n 28 mm. Het geheel wordt afgewerkt met een latex antisliplaag waardoor de mat zijn grip steeds goed weet te behouden. Maar dat is niet alles want het gebruiksgemak wordt extra aangedikt met zijn onderhoudsvriendelijke, hypoallergene, ademende en vochtafstotende karakter. Heel wat klanten zijn alvast overtuigd en belonen het product met 4,4 sterren.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het vetbed is uitvoerig getest en blijkt niet alleen ademend maar tevens ook 100% hypoallergeen, duurzaam én water/ vochtafstotend te zijn. De mat neemt daardoor makkelijk de lichaamswarmte van je viervoeter op.

Onderhoud: je kunt dit vetbed zonder problemen op een wasprogramma van 40ºC reinigen.

Formaat: het vetbed wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 100 x 75 cm, wat overeenkomt met een maatje L.

Materiaal: de bovenkant van het vetbed blijkt voornamelijk uit duurzaam polyester te zijn vervaardigd terwijl de onderkant werd afgewerkt met een latex antisliplaag.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: volgens één koper zou het vetbed vrij snel pluisjes loslaten waardoor hij/ zij de kwaliteit als matig beschouwt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Vetbed – Dierenmat – Dierenkleed – Hondenkleed – Patchwork latex anti slip 150 x 100 cm

 

Mag het allemaal wat specialer en misschien net dat tikkeltje groter? Dan lijkt dit vetbed – overigens eveneens aangeboden door Topmast – alvast een schot in de roos. Zo wordt het vetbed gekenmerkt door een gebruiksvriendelijke rechthoekige uitvoering met een formaat van 150 x 100 cm en een prachtig patchwork design waarbij neutrale kleuren zoals grijs, zwart en wit centraal staan. Is het vetbed te groot of het design te opvallend, dan kun je gelukkig nog uit tal van andere formaten en kleuren een keuze maken.

Net zoals het voorgaande toppertjes, blijkt ook dit vetbed overigens vervaardigd uit duurzaam polyester in combinatie met een latex antisliplaag die bijdraagt aan een optimale grip en dito gebruiksgemak. De mat oogt overigens niet alleen comfortabel maar is het ook! Zo werden de gebruikte materialen uitvoerig getest en vervolgens 100% hypoallergeen, ademend én vochtafstotend geclassificeerd.

In tegenstelling tot heel wat andere honden vetbedden kan dit exemplaar makkelijk door de wasmachine gereinigd worden waardoor het kleedje zijn hygiënische karakter blijft behouden. Hoewel de hondenmat niet meteen voorzien is van de laagste prijs, lijken de meeste klanten duidelijk overtuigd van hun aankoop.

 

Voordelen:

Formaat: het honden vetbed kent een totaal formaat van 150 bij 100 cm maar kan nog in tal van andere – kleinere – afmetingen worden aangekocht.

Materiaal: bij de productie van het vetbed heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzame materialen zoals polyester en latex.

Gebruiksvriendelijk: de mat is niet alleen water/vochtafstotend maar tevens ook in staat om de lichaamswarmte van je huisdier te absorberen én op te slaan. Dit alles wordt aangevuld met een grote portie comfort en het uitgesproken hypoallergene karakter.

Onderhoud: wil je het honden vetbed wassen dan kan dit eenvoudig in de wasmachine op een reinigingsprogramma van 40ºC.

 

Nadelen:

Geen droogtrommel: experts raden aan om het vetbed niet in de droogtrommel te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Lovely Nights vetbed/kleed bench with 2 color print paw + bies 78x55cm

 

Het Lovely Nights vetbed wordt gekenmerkt door een rechthoekige uitvoering met een relatief compact formaat van 78 x 55 cm, wat het geschikt maakt voor kleine hondjes en/ of katten. Het geheel werd nadien ondergedompeld in een prachtige donkerblauwe kleur in combinatie met witte en grijze hondenpootjes die het vetbed naar een hoger niveau lijken te tillen.

Qua materiaalkeuze heeft men ervoor gekozen om te werken met duurzame hoogwaardige materialen zoals polyester en acryl. Doordat het vetbed vervolgens werd afgewerkt met een stevige blauwe bies, kan het evengoed in benches of kleine kennels worden gebruikt. Houd er wel rekening mee dat machinewas niet meteen aan te raden is, wat mogelijks een minpunt zou kunnen betekenen voor sommige klanten.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de duurzaamheid, de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: het vetbed kent een M formaat die tot uiting komt in een totale afmeting van 78 bij 55 cm. Echter kun je hetzelfde vetbed nog in 2 andere formaten, respectievelijk 109 x 69 en 63 x 55 cm, bekomen.

Materiaal: het geheel werd vervaardigd uit een combinatie van polyester en acryl.

Design: de effen donkerblauwe achtergrond wordt opgevrolijkt door de witte en grijze pootafdrukken.

 

Nadelen:

Onderhoud: zodoende de duurzaamheid te waarborgen, raden experts aan om het vetbed niet in de wasmachine te stoppen. Handwas behoort wel tot de mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Adori Vetbed Basic – 105 x 70 cm // Maat: XL – Materiaal: Kunststof

 

Of dit Adori hondenkleed tot de dikke vetbedden voor honden behoort, valt nog even af te wachten. Desondanks lijkt het ons een goede optie voor wie op zoek is naar een eerder basic en betaalbaar vetbed voor gebruik in de wagen en/ of bench. 

Met het Adori vetbed kies je gelijk voor een rechthoekige XL uitvoering van 105 bij 70 cm vervaardigd uit duurzaam zacht aanvoelend imitatie schapenvacht. Hoewel het kleedje niet meteen voorzien is van een afneembare hoes, kan het geheel wel door de wasmachine – op een standaard programma van 40ºC – worden gereinigd waardoor het steevast schoon en hygiënisch blijft.

Hoewel het Adori vetbed heel wat positieve karakteristieken naar voren schuift, lijken de reacties onder kopers eerder verdeeld. Zo zijn sommigen duidelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit en duurzaamheid terwijl een kleine minderheid twijfels lijkt te hebben over de geleverde gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: het vetbed wordt verkocht als een XL formaat met een totale afmeting van 105 bij 70 cm.

Materiaal: dankzij het imitatie schapenvacht kan je hond genieten van een zachte en comfortabele ondergrond.

Onderhoud: geen zorgen want je kunt het vetbed perfect door de wasmachine laten reinigen. 

Design: het vetbed werd afgewerkt in een prachtige effen grijze kleur en lijkt daardoor in menig interieur perfect tot uiting te komen.

 

Nadelen:

Blijft niet liggen: volgens enkele klanten zou de mat niet blijven liggen wat zijn gebruiksgemak niet ten goede komt. Vandaar de mindere beoordelingen door sommige kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beeztees Vetbed Bench – 62 x 44 cm // Materiaal: Polyester – Hond

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke vetbed, jou aangeboden door het bekende en immens populaire merk “Beeztees”. Net zoals de voorgaande exemplaren, kent ook dit hondenkleedje een rechthoekige uitvoering van 62 bij 44 cm en werd het nadien afgewerkt in een neutrale effen grijze kleur met vrolijke zwarte pootafdrukken.

Dankzij de unieke eigenschappen van hoogwaardig polyester, blijkt deze hondenmat niet alleen comfortabel en duurzaam maar tevens ook warmte-absorberend te zijn. Ideaal om in de bench, op de grond of in de auto te gebruiken. Let wel; machinewas wordt jammer genoeg afgeraden zodoende de duurzaamheid van het vetbed te beogen.

Hoewel sommige klanten enthousiast reageren op de duurzaamheid en aangeboden kwaliteit, lijkt een kleine minderheid niet helemaal overtuigd te zijn. Zo had het vetbed toch wel net iets dikker mogen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: het vetbed kent een rechthoekige uitvoering die tot uiting komt in een maximale afmeting van 62 bij 44 cm.

Materiaal: ook hier werd de voorkeur gegeven om te werken met duurzaam en comfortabel polyester materiaal.

Gebruiksvriendelijk: het vetbed is in staat om de lichaamswarmte van je trouwe viervoeter over te nemen en op die manier een aangename nachtrust te aanschouwen. Geschikt voor gebruik in de bench, auto of kennel.

Budgetvriendelijk: zijn budgetvriendelijke prijskaartje in verhouding tot de kwaliteit, maakt hem alvast een pak toegankelijker.

 

Nadelen:

Niet op maat: ben je op zoek naar een honden vetbed op rol dat eventueel zelf nog op maat te knippen is, dan is dit exemplaar niet de beste aanbeveling.

Te dun: enkele klanten zijn van mening dat het vetbed toch wel net iets dikker had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Honden vetbedden Koopgids

 

Wat zijn honden vetbedden en welke pluspunten bieden ze in vergelijking met andere hondenmatten of kleedjes? Bestaan ze in verschillende soorten, formaten, diktes en designs of is er slechts 1 enkel model voorhanden? Wij zoeken het graag voor jou uit en trachten in de onderstaande koopgids een antwoord te bieden op deze prangende vragen omtrent vetbedden. Het lijkt ons daarom een goede aanbeveling om de gids even rustig door te nemen alvorens de verschillende honden vetbedden en eventuele aanbiedingen en/ of promoties met elkaar te vergelijken.

Wat is een honden vetbed?

Een honden vetbed is een soort van hondenmat of hondenkleedje dat gekenmerkt wordt door een meerlagige structuur; wat meteen het verschil aantoont met een standaard traditioneel hondenkleedje. 

De meeste vetbedden voor honden zijn dan ook vervaardigd uit duurzame comfortabele stoffen en voorzien van een optimale isolatielaag die verhindert dat de koude ondergrond reflecteert naar het lichaam van je hond. Kortom, je hond zal het zelfs in de winter lekker warm hebben wat niet alleen bijdraagt aan het comfort maar het vetbed tevens ook geschikt maakt voor (oudere) honden met gewrichtsproblemen. Daarnaast zullen de meeste vetbedden aan de onderkant eveneens zijn uitgerust met een bijbehorende antisliplaag waardoor het vetbed weinig tot niet zal verschuiven.

Vandaag de dag is er dan ook een uitgebreid assortiment aan vetbedden voorhanden gaande van verschillende formaten tot diverse designs, optiemogelijkheden en prijsklassen waardoor er vast en zeker voor elk wat wils te vinden is.

 

Welke pluspunten biedt een vetbed?

Ben je nog niet helemaal overtuigd dan willen we jou graag even wijzen op de vele pluspunten die een vetbed voor honden mogelijks kan aanbieden, zodoende de laatste twijfels voorgoed de kop in te drukken. 

Zo kun je met een degelijk vetbed in een mum van tijd een huiselijk plekje voor je trouwe viervoeter creëren, ongeacht waar je ook bent. Een vetbed is namelijk makkelijk overal mee naartoe te nemen en kan evengoed in de kennel geplaatst worden of als reismatje in de wagen dienst doen. Daarnaast zijn de meeste vetbedden vervaardigd uit comfortabele allergievrije stoffen waardoor eventuele roodheid, jeuk en/ of huidirritatie geen enkele kans krijgen. Best wel goed indien je hond last heeft van allergieën en/ of dermatitis.

Maar dat is natuurlijk niet alles want een degelijk honden vetbed is uiteraard tot veel meer in staat. Zo worden vetbedden eveneens gekenmerkt door een hoog absorptievermogen waarbij ze de lichaamswarmte van je trouwe viervoeter probleemloos overnemen. Op die manier ligt je hond niet alleen comfortabel maar zal hij/ zij het ook nooit te koud hebben. Dit voordeel wordt gecombineerd met een uitstekende isolatie die dan weer verhindert dat de koude van de ondergrond het lichaam van je trouwe viervoeter bereikt. Ideaal voor oudere honden en/ of honden die te kampen hebben met spierziekten of gewrichtsproblemen. 

En tot slot blijken de meeste vetbedden ook 100% wasbaar wat best wel handig is indien je hond – om wat voor reden dan ook – een ongelukje heeft gehad of zich na een regenachtige wandeling op het kleedje komt neervleien. 

 

Het formaat, de dikte en de antisliplaag

Bij de keuze van het geschikte vetbed voor je hond, zul je zien dat er uiteraard heel wat mogelijkheden bestaan op het gebied van formaat en uitvoering. Houd daarom bij je keuze hoofdzakelijk rekening met het karakter en de lichaamseigenschappen van je trouwe viervoeter. Zo is het belangrijk dat je hond voldoende ruimte geniet op zijn vetbed en daarbij in de mogelijkheid is om gewoon even lekker languit neer te liggen. Met andere woorden; je koopt het vetbed beter een tikkeltje te groot dan te klein aan.

Naast de grootte van het vetbed – dat in de meeste gevallen gekenmerkt wordt door een rechthoekige uitvoering – is het eveneens aangewezen om te letten op het gewicht. Sommige vetbedden zullen net iets dikker zijn dan andere. Zo hebben grote honden best wel baat bij een dikker vetbed aangezien er ook meer lichaamsgewicht op komt te liggen.

Daarnaast willen wij toch ook even wijzen op het belang van een antislip onderlaag aangezien deze verhindert dat het vetbed gaat verschuiven.

Het onderhoud

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het uiteindelijke onderhoud van een degelijk vetbed. Zo is het mogelijk om de meeste honden vetbedden op een standaard wasprogramma te reinigen waardoor de kleedjes steeds schoon en hygiënisch blijven. Geen paniek dus indien je hond een ongelukje heeft gehad, want je wast het er zo uit. Let wel; niet elk honden vetbed kan nadien ook in de droogtrommel worden gezwierd. 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu