5 beste hamsterspeelgoed Test van 2024

Laatste update: 27.02.24

 

Beste hamsterspeelgoed – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Hoewel hamsters vaak verstopt onder het zaagsel liggen te slapen, blijken ze best wel actieve diertjes te zijn. Tijdens de nacht worden de hamsters wakker en gaan ze onvermoeid in hun kooi rondrennen. Om de eentonigheid te doorbreken zou je eventueel leuk hamsterspeelgoed kunnen voorzien. We hebben alvast 3 toppers voor jou uitgezocht met hun bijhorende voor- en nadelen. Zo blijkt de 10-Pack Houten Knaagdieren Speelgoed heel wat variatie te bieden. Deze speeltjes helpen tevens bij de ontwikkeling van gezonde tandjes. Daarnaast staat de Hamster Hangmat Banaan; een leuke schommel waarin je kleine vriend een lekker warme en comfortabele slaapplaats zal vinden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste hamsterspeelgoed (Reviews) van 2024

 

Ben je specifiek op zoek naar hamsterspeelgoed van Pets Place? Of gaat je voorkeur uit naar hamsterspeelgoed van Intertoys? We vroegen de hulp en het advies van enkele dierenvrienden om deze selectie met toppertjes samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en kies er vervolgens het leukste en beste hamsterspeelgoed uit dat aan al jouw wensen voldoet.

 

1. 10-Pack Houten Knaagdieren Speelgoed – Voordeelverpakking – Hamster Speelgoed 

 

Deze voordeelverpakking wordt aan een vrij goedkope prijs aangeboden zodat hij door bijna iedereen kan worden aangekocht. Het stoere hamsterspeelgoed van JPR Pets bestaat uit een pakket met 10 houten speeltjes waardoor je je vriendje regelmatig wat afwisseling kunt bieden. 

Hij bevat onder andere een bell roller, – schommel, dennenappel, eenwieler, dumbbell, wip, ladder, knaagtouw, schorsbal en een knaagblok met touw. Doordat de speeltjes uit hoogwaardig natuurlijk hout vervaardigd zijn, blijkt dit speelgoed bijzonder geschikt om het gebit van jouw knaagdier in een gezonde conditie te houden. Bovendien werd het hout niet behandeld zodat ze volkomen veilig zijn.

Deze knappe hamsterspeeltjes zijn bijzonder robuust afgewerkt waardoor de kooi meteen een stoere vrolijke uitstraling krijgt. De onderdelen kunnen trouwens met een vochtige doek worden schoongeveegd. In de reviews merken we dat de klanten dit pakket de maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Verpakking: deze verpakking bevat 10 speeltjes waaronder een bell roller, – schommel, dumbbell, eenwieler, dennenappel, ladder, knaagtouw, schorsbal, knaagblok met touw en een leuke wip.

Materiaal: alle speeltjes zijn vervaardigd uit natuurlijk hout en vezels die geen schadelijke stoffen bevatten. Ze zijn vrij robuust afgewerkt waardoor ze er heel stoer uitzien.

Gebruiksvoordeel: hamsterspeelgoed uit hout blijkt bijzonder bevorderlijk om het gebit gezond te houden. 

Het prijskaartje: deze voordeelverpakking wordt aan een vrij scherpe prijs aangeboden zodat het pakket voor iedereen vrij goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Onderhoud: houten speelgoed is iets moeilijker te onderhouden en kan slechts met een vochtige doek worden schoongeveegd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Hamster Hangmat Banaan | Schommel voor Hamsters/Kleine Knaagdieren 

 

Deze hangmat in de vorm van een leuke banaan blijkt het populairste hamsterspeelgoed te zijn om de kooi op te vrolijken. Hij kent een klein formaat en is dan ook speciaal bedoeld voor kleine knaagdieren, om zich overdag in te verstoppen.

Zijn gebruiksvoordeel wordt nog verder uitgebreid door de lekker warme en zachte fleecestof zodat je diertje een gezellig en comfortabel nestje kan maken. Daarnaast werd hij voorzien van een stevig ophangsysteem met nylon bandjes en roestvrijstalen haken waarmee je hem snel en gemakkelijk kunt installeren.

Doordat de bevestigingsringetjes eenvoudig kunnen worden verwijderd, kan deze hangmat in een sopje worden gewassen om hem schoon en fris te houden. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruik: de hangmat zorgt voor een comfortabel nestje zodat jouw muisje of hamstertje zich goed kan verstoppen.

Materiaal: doordat de hangmat uit fleecestof vervaardigd is, zorgt hij voor extra warmte en een heel zacht ligcomfort. Hij kan door middel van de roestvrijstalen haken bijzonder eenvoudig aan de kooiwand worden vastgemaakt.

Het prijskaartje: dit hamsterspeelgoed kent de laagste prijs in onze selectie waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is. 

Onderhoud: de metalen kettingen kunnen gemakkelijk worden verwijderd zodat je het hangmatje in een sopje kunt reinigen.

 

Nadelen:

Toepassing: hoewel de website een afbeelding met een cavia gebruikt, blijkt deze hangmat enkel geschikt te zijn voor kleine knaagdieren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trixie Natural Living Speel- En Graaftoren Hamster – 25X20X24 cm

 

Trixie wordt door velen als het beste merk voor dierenaccessoires beschouwd en dit merken we ook in de reviews waar hij van alle klanten een uitstekende beoordeling van 5 sterren kreeg.

Doordat deze leuke speel- en graaftoren met zaagsel kan worden opgevuld, kan je muis of dwerghamster naar hartenlust graven, klimmen of een nestje maken. Hij werd voorzien van 2 ingangen waardoor het beestje langs de ladder op het dak kan kruipen om erin te komen of hij kan zich via het bakje aan de zijkant een weg banen.

De stoere speeltoren is vervaardigd uit robuust hout en 2 zijwanden uit doorzichtige kunststof zodat je de vrolijke capriolen goed kunt volgen. Daarnaast kent deze uitvoering een afmeting van 25 x 20 x 24 cm en wordt hij tevens in een kleiner formaat aangeboden.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: doordat deze speel- en graaftoren volledig afgesloten is, zal het zaagsel er netjes in blijven. 

Materiaal: hij is vervaardigd uit stevig en robuust hout en werd tevens voorzien van 2 doorzichtige zijwanden uit kunststof zodat je je hamster goed kunt volgen.

Formaat: deze uitvoering kent een afmeting van 25 x 20 x 24 cm en is tevens in een kleinere versie te verkrijgen.

Gebruik: de speel- en graaftoren kent 2 ingangen, langs het dak en via de zijkant van de toren, waardoor je diertje heerlijk kan klauteren en graven.

 

Nadelen:

De prijs: we merken op dat dit hamsterspeelgoed in de hogere prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Adori Plastic Joggingbal Hamster – voor kleine en grote hamsters

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijgt deze hamster speelbal een voordelige prijs als je meerdere stuks aankoopt. Als je je diertje graag wat meer uit zijn kooi wilt laten, blijkt een leuke jogging bal de ideale manier om hem veilig te laten rondrennen.

Doordat deze hamsterbal een ruime diameter van 18 cm kent, kan hij zowel voor dwerghamsters als grote hamsterrassen worden gebruikt. Voor je deze bal gaat gebruiken, kun je je dier in zijn kooi al even laten wennen. Daarnaast is het vrij belangrijk dat je het beestje er niet langer dan 10 à 15 minuten in laat zitten, want het kan er binnenin vrij snel te warm worden.

Verder werd deze transparante blauwe loopbal vervaardigd uit kunststof zodat je hem gemakkelijk kunt reinigen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn, maar problemen ondervinden om hem in elkaar te zetten.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: door je hamster in deze hamsterbal te laten rondlopen, kan hij veilig de woonkamer verkennen zonder dat hij enig risico loopt.

Formaat: hij wordt gekenmerkt door zijn ruime diameter van 18 cm zodat hij voor kleine en grote hamsterrassen kan worden gebruikt.

Materiaal: deze bal is vervaardigd uit transparante blauwe kunststof en kan bijgevolg gemakkelijk in een sopje worden schoongemaakt.

De prijs: dit product valt in de laagste prijsklasse waardoor hij in quasi elk budget past.

 

Nadelen:

Gebruiksduur: je kunt je diertje slechts 10 à 15 minuten laten rondrennen omdat het anders binnenin te warm wordt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Hamster Villa hout – bouwpakket – 18 x 16 x 8 cm

 

Deze knappe houten hamstervilla is een waar paleisje waarin je diertje naar hartenlust zal kunnen rondlopen, op verkenning gaan of erop kan klauteren waardoor hij meteen zijn overtollige energie kwijtraakt. Aan het voordeurtje werd een klein belletje voorzien zodat je goed kunt horen wanneer je beestje wakker is.

Hamsters zijn van nature nieuwsgierige beestjes en markeren graag hun territorium door hun geurklieren te gebruiken. Doordat deze vrolijke houten hamstervilla een diervriendelijke coating kreeg, kan je hamster er zonder probleem in rondlopen en zijn geursporen achterlaten. Dit speelgoed kan immers met een vochtige doek worden schoongeveegd zodat hij weer heerlijk fris ruikt.

Het hamsterhuisje wordt getypeerd door zijn vrij ruime omvang van 18 x 16 x 8 cm waardoor je vooraf even moet bekijken of hij wel in je hamsterkooi past. Er werden voor dit product nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Toepassing: in deze ruime en vrolijke hamstervilla kan je dier volop op verkenning gaan, een nestje maken, klauteren en rondlopen om zijn energie kwijt te geraken en nieuwsgierigheid te bedwingen.

Formaat: hij kent een vrij ruim formaat van 18 x 16 x 8 cm en licht gewicht van 95 g.

Materiaal: deze uitvoering is vervaardigd uit hout en vervolgens met een diervriendelijke coating afgewerkt.

Onderhoud: het vrolijke hamsterhuis kan met een vochtige doek worden schoongemaakt om de geursporen te verwijderen.

 

Nadelen:

Montage: doordat deze hamstervilla in losse onderdelen wordt geleverd, moet je hem volledig zelf in elkaar steken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hamsterspeelgoed Koopgids

 

Net zoals alle andere huisdieren hebben hamsters nood aan beweging en vermaak om de sleur te doorbreken. We willen dan ook graag de aanbeveling geven om in degelijk hamsterspeelgoed te investeren zodat je knaagdier fit en gezond blijft. Maar bestaan er eigenlijk verschillende soorten speelgoed? En uit welke materialen zijn ze gemaakt? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken voor je je keuze maakt.

Wat is het nut van hamsterspeelgoed

Je hebt zeker al gemerkt dat je hamster overdag weinig te zien is en zich tussen het stro of zaagsel verstopt om te slapen. Hamsters zijn namelijk nachtdieren die pas tegen de avond een eerste maal komen piepen om vervolgens de ganse nacht heel actief bezig te zijn. De diertjes spelen eigenlijk niet echt, maar ze zijn wel heel onderzoekend en markeren hun volledige verblijf door hun geurklieren te gebruiken. 

Wanneer je het natuurlijke gedrag van de hamster even gaat bekijken, zul je al snel merken wat ze leuk vinden. Hamsters zijn meesters in het delven van gangenstelsels en graven vaak hun voedsel op. Hamsterspeelgoed waarbij ze door tunnels moeten lopen of naar speeltjes moeten graven zijn dan ook bijzonder geschikt.

Daarnaast leggen ze in het wild vaak grote afstanden af en verkeren ze in topconditie. Om hamsters fit en gezond te houden, hebben ze dus in hun kooi eveneens veel beweging nodig.  Door speelgoed in de hamsterkooi te plaatsen waarin ze kunnen rennen of klimmen, zal het beestje meer bewegen en zich veel gelukkiger voelen. Daarnaast blijken knaagspeeltjes ideaal te zijn om de tandjes goed te laten ontwikkelen en het gebit optimaal te verzorgen.

 

De verschillende soorten

Hamsterspeelgoed bestaat in allerlei uitvoeringen, vormen en formaten waardoor het niet altijd evident is om er het beste speeltje uit te kiezen. We raden je dan ook graag aan om verschillende speelgoedjes aan te schaffen om je dier wat variatie te bieden. 

Zo zijn er de leuke of stoere speelhuisjes die niet alleen heel mooi staan, maar tevens bijzonder geschikt zijn om je kleine vriend een nestje te laten maken. Hij kan zich tijdens de dag lekker verstoppen en wanneer hij wakker is, kan hij tunnels graven of erop klimmen om alles te verkennen. Het welbekende hamsterrad of loopwiel is perfect als je hamster te veel energie heeft.

Vervolgens zijn er de looptunnels en holen waarin de diertjes zich uitstekend zullen vermaken. Door een looptunnel te plaatsen, krijgt de hamsterkooi meteen veel meer loopoppervlak en hoeft het beestje niet steeds tussen zijn voederbakje en het deurtje heen-en-weer te rennen. Hierbij sluit het intelligentie of interactieve speelgoed goed aan, want deze speeltjes kunnen vaak in de looptunnels worden geïntegreerd om je dier mentaal uit te dagen.

Als je je hamster nog meer ruimte wilt geven om rond te rennen, kies dan voor een hamsterbal. Deze transparante ballen zijn bijzonder veilig om je beestje in te stoppen zodat hij naar hartenlust door de kamer kan rennen zonder dat hij het risico loopt om vertrapt te worden. Je zult zeker nog onnoemelijk veel andere varianten tegenkomen die je lieve vriendje veel plezier kunnen geven.

De gebruikte materialen

Zoals we hierboven reeds hebben vermeld, bestaat er oneindig veel hamsterspeelgoed in allerlei uitvoeringen. Hiervoor worden enkel materialen gebruikt die op de eerste plaats veilig zijn zodat het dier zich niet kan bezeren of giftige stoffen binnenkrijgt. Je zou bijvoorbeeld voor houten hamsterspeelgoed kunnen kiezen dat niet kan versplinteren.

De speeltjes die uit kunststof vervaardigd zijn, kennen meestal een vrij licht gewicht zodat de hamster het speelgoed gemakkelijk in beweging kan brengen. Bovendien kunnen kunststof speeltjes gewoon in een sopje worden schoongemaakt. Er wordt ook vaak dik touw of papier gebruikt om bijvoorbeeld klimtouwen en ladders te maken of speelhuisjes af te werken. 

Vervolgens zijn er de heerlijk zachte stoffen hangmatten waarin de hamster lekker kan wegkruipen. Bij het stoffen speelgoed moet je er rekening mee houden dat hamsters vaak hun geurklieren gebruiken waardoor deze speeltjes regelmatig een wasbeurt nodig hebben. Tenslotte komen we bij holen, balletjes en dergelijke meer die uit zeegras vervaardigd zijn. Dit is een natuurlijk product dat niet schadelijk is voor knaagdieren.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu