5 beste GPS tracker voor katten Test van 2024

Laatste update: 14.06.24

 

Beste GPS tracker voor katten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Net zoals er gps trackers bestaan voor kinderen en senioren, kun je vandaag de dag eveneens kiezen voor een compact apparaatje dat je op de halsband van je kat en/ of hond bevestigt. Op die manier wordt het mogelijk om te weten te komen waar je trouwe huisdier zich bevindt, wat zeker in het geval van katten duidelijk gewaardeerd kan worden. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de PuroTech – GPS Tracker die gekenmerkt wordt door een live tracking en veiligheidsbereik. Daartegenover staat de TrackA2B Persoonlijke GPS tracker die geleverd wordt inclusief een krachtige batterij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste GPS tracker voor katten (Reviews) van 2024

 

Heb je al enige ervaring binnen het segment van de GPS trackers voor katten dan weet je als geen ander dat er zowel kleine als mini GPS trackers voor katten bestaan. Daarnaast kun je eveneens opteren voor een tractive GPS tracker voor katten, een GPS tracker voor katten zonder abonnement of een GPS tracker voor katten met camera. Bekijk de 5 onderstaande toppertjes alvast even, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts, alvorens er de voor jou beste GPS tracker voor katten uit te kiezen. En wie weet ga je wel met de populairste aanbieding aan de haal of kies je voor het beste merk.

 

1. PuroTech – GPS Tracker voor Hond en Kat – Halsband GPS – IP67 Waterdicht

 

Trekt je kat er vaak op uit en wil je weten waar hij/ zij zich dan bevindt? Dan is een functionele gps tracker misschien wel wat voor jou. Net zoals de bekende gps trackers voor kinderen of de gps tracker honden apparaten, kun je er tegenwoordig ook voor kiezen om een dergelijk klein apparaatje aan de halsband van je kat te bevestigen. Een reden te meer dus om deze PuroTech gps tracker voor katten eens even onder de loep te nemen.

Zo blijkt deze kat gps tracker geïntegreerd in een degelijke verstelbare halsband van minimaal 20 en maximaal 50 cm wat hem tevens ook geschikt maakt voor verschillende hondenrassen. Door het batterijtje van de gps tracker op te laden – met behulp van de meegeleverde oplaadkabel – en vervolgens het veiligheidsbereik in te stellen, kun je de escapades van je huisdier tot op de “poot” volgen.

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven want verder geniet je de mogelijkheid tot het gebruik van live tracking, spraakbesturing en is er een SOS alarm beschikbaar. Hoewel deze halsband met gps tracker heel wat positieve kenmerken weet aan te reiken, werden tot op heden nog geen reacties geplaatst. Het feit dat het apparaatje niet meteen over de laagste prijs beschikt noch tot de goedkope gps trackers behoort, zou een mogelijke verklaring kunnen zijn.

 

Voordelen:

Voeding: de gps tracker functioneert op basis van een krachtige oplaadbare batterij en kan met behulp van de meegeleverde oplaadkabel makkelijk worden opgeladen.

Veiligheidsbereik: je kunt een veiligheidsbereik instellen waarbinnen je huisdier zich vrij kan bewegen. Eenmaal hij/ zij buiten deze perimeter treedt, krijg je hier een melding van.

Halsband: de gps tracker zit geïntegreerd in een verstelbare 4 cm brede halsband uit kunstleer die minimaal 20 en maximaal 50 cm groot is. Dit maakt dat hij niet alleen voor volwassen katten geschikt is maar ook als gps tracker voor kleine katten en/ of honden kan worden gebruikt.

Verpakkingsinhoud: de huisdier gps tracker wordt geleverd inclusief een verstelbare halsband, een oplaadkabel en een instructieve handleiding.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het hogere prijskaartje zou misschien wel een minpuntje kunnen zijn voor sommigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. TrackA2B Persoonlijke GPS Tracker met batterij – GPS Voor Kind 

 

Net zoals het vorige apparaat wordt ook deze GPS tracker inclusief batterij gekenmerkt door een relatief compact lichtgewicht formaat én unieke veelzijdigheid. Zo kan het apparaatje niet alleen gebruikt worden in combinatie met kinderen en/ of senioren maar evengoed op de halsband van je kat of hond worden bevestigd. Op die manier weet je op elk moment van de dag/ nacht waar je viervoeter zich bevindt. 

Deze unieke GPS tracker is voorzien van een stevige kunststof behuizing die niet alleen waterdicht maar ook stofdicht én plensdicht blijkt te zijn. Bovendien maakt hij gebruik van een behoorlijk krachtig – en overigens oplaadbaar – batterijtje dat makkelijk 8 uren lang kan meegaan. Hoewel hij wordt aangeboden in een zwart/blauw design, kan hij ook in tal van andere kleuren worden besteld wat dan weer een meerwaarde is ten opzichte van de vorige tracker.

Het geheel wordt trouwens geleverd inclusief een Nederlandstalige handleiding waardoor de installatie en configuratie in een mum van tijd geklaard is. Op die manier kun je onder meer gebruik maken van de alarmfunctie, SOS-knop en de bekende live-track functie.

 

Voordelen:

Compatibel: deze unieke GPS tracker voor katten blijkt niet alleen compatibel met het Android besturingssysteem maar kan ook met iOS gebruikt worden wat van hem een behoorlijke iPhone GPS tracker voor katten maakt.

Gebruiksgemak: zijn compacte en lichtgewicht formaat dragen alvast bij aan het uiteindelijke draagcomfort en gebruiksgemak. Verder blijkt de tracker water- , plens- én stofdicht.

Handig in gebruik: de live track en trace functie wordt aangevuld met een ritregistratie, een geofence, een alarmfunctie en een SOS-knop.

 

Nadelen:

Met simkaart: houd er wel rekening mee dat deze GPS tracker enkel en alleen werkt in combinatie met een simkaart.

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt één koper allesbehalve overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Invoxia – Huisdier GPS Tracker – Zonder Simkaart – Tot 1 Maand Batterijduur 

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij van geen of weinig belang, dan loont het de moeite om deze GPS tracker voor katten van Invoxia even te bekijken. In tegenstelling tot het vorige apparaat, maakt deze GPS tracker geen gebruik van een simkaart. Aangevuld met een compact formaat en licht gewicht, is deze GPS tracker dan ook bijzonder comfortabel in gebruik.

Verder blijkt de tracker voorzien van een bijzonder krachtige – en overigens makkelijk oplaadbare – batterij die een ruime batterijduur van wel 1 maand garandeert. Eenmaal vervolgens correct geïnstalleerd – wat amper 2 minuten in beslag neemt na inschakeling – kun je de gebruiksvriendelijke app openen en onder meer het track & trace volgsysteem activeren. Ideaal dus om je kat of hond in de gaten te houden tijdens hun dagelijkse wandelingetje.

Hoewel de GPS tracker op het eerste gezicht heel wat pluspunten lijkt aan te reiken, stellen we vast dat de meningen eerder verdeeld zijn. Zo zijn sommige klanten duidelijk overtuigd terwijl anderen het jammer vinden dat er weinig locatiescans plaatsvinden. Anderzijds wordt dit laatste ook duidelijk vermeld in de productbeschrijving.

 

Voordelen:

Materiaal: de behuizing van deze GPS tracker is vervaardigd uit duurzaam kunststof dat niet alleen waterdicht blijkt maar ook dompel- én 100% stofdicht.

Draagcomfort: het draagcomfort en gebruiksgemak worden alvast bereikt dankzij de unieke combinatie van zijn compacte formaat en lichte gewicht.

Batterij: de krachtige batterij kan – indien volledig opgeladen – een ruime batterijduur van wel 1c maand leveren.

 

Nadelen:

Prijskaartje: de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn en dat is jammer.

Geen locatie: in de productbeschrijving wordt duidelijk vermeld dat het apparaat niet continu de locatie zal weergeven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Weenect de GPS halsband voor katten – Met meegeleverde SIM-kaart

 

De Weenect GPS tracker voor katten werkt dan weer op basis van een handige simkaart die – op het moment van aankoop – gewoon wordt meegeleverd. In combinatie met de bijbehorende gratis applicatie, zal de simkaart bijgevolg in staat zijn om geheel automatisch een verbinding aan te gaan met je smartphone. Op die manier kun je op eender welk moment van de dag/ nacht te weten komen waar je kat zich precies bevindt.

De Weenect GPS halsband voor katten wordt geleverd inclusief een USB-kabel, een oplaadstation en een stevig siliconenhoesje dat overigens aan eender welk type tracker kan worden vastgemaakt. Zijn compacte formaat en relatief lichte gewicht dragen alvast bij aan het uiteindelijke draagcomfort en gebruiksgemak.

Een blik op de online reviews toont aan dat er jammer genoeg nog geen online reacties werden geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk lastig om jou verder advies te geven over eventuele gebruikerservaringen.

 

Voordelen:

Materiaal: de GPS tracker van Weenect werd vervaardigd uit duurzaam kunststof en afgewerkt met een bijbehorend siliconen hoesje.

Formaat: de tracker kent een lengte van 2,3 cm aangevuld met een breedte van 1 cm en een hoogte van maximaal 5,8 cm wat hem behoorlijk compact en bijgevolg comfortabel om dragen maakt.

Handig in gebruik: hij wordt geleverd inclusief een bijbehorende simkaart en maakt gebruik van een gratis app. Op die manier kun je onder meer de track & trace functie openen.

Verpakkingsinhoud: de GPS tracker voor katten wordt geleverd inclusief een oplaadstation, een USB-kabel en een siliconen hoesje.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg toch wel even wijzen op het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Tkmars Huisdier GPS tracker – GPS halsband – GPS tracker pets – GPS tracker voor kat en hond

 

We sluiten het rijtje af met deze unieke GPS tracker voor kat én hond die jou wordt aangeboden door het bekende merk TKMARS. De tracker werd reeds bevestigd op een verstelbare halsband die zowel geschikt blijkt voor katten als voor honden. Zijn relatief compacte formaat en lichte gewicht maken hem alvast bijzonder gebruiksvriendelijk.

De tracker blijkt alvast voorzien van een bijzonder krachtige 3,7V Li-Ion batterij die een capaciteit van 500 mAh kent en daarbij een stand-by tijd garandeert van maar liefst 7 tot 10 dagen. Dit wordt aangevuld met een bijzonder krachtig en uiterst nauwkeurig GPS systeem waarbij een GPS gevoeligheid van wel -159 dBM wordt genoteerd alsook een nauwkeurigheid van 5m.

Een blik op de online reviews laat meteen een mooie gemiddelde eindscore van maar liefst 5 sterren zien waarbij de klanten een duidelijk positief advies geeft over de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de GPS tracker wordt geleverd inclusief een bijbehorende USB-kabel en informatieve handleiding.

Draagcomfort: het draagcomfort wordt verfijnd dankzij zijn compacte en lichtgewicht formaat inclusief de verstelbare halsband.

GPS: de ingebouwde GPS functie kent een nauwkeurigheid van 5m én een gevoeligheid van maar liefst -159 dBm.

Oplader: de oplader garandeert een ingang met een spanning van 110 tot 220 Volt en een uitgang van maximaal 5V.

 

Nadelen:

Prijzig: hoewel het niet meteen het duurste exemplaar uit het rijtje is, zou de prijs alsnog een struikelblok kunnen zijn voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS tracker voor katten Koopgids 

 

Gaat je kat regelmatig buiten een wandelingetje maken en ben je er toch niet altijd even gerust op, dan kun je besluiten op zoek te gaan naar een geschikte GPS tracker voor katten. Dergelijke apparaten werken volgens hetzelfde principe als de GPS trackers voor mensen en honden en zullen dus een plaats- en tijdsbepaling kunnen geven van je huisgenootje. Echter, gaat de keuze voor de geschikte tracker vaak gepaard met heel wat vragen gaande van het type tot de mogelijkheden en de prijs. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende mogelijke opties en/ of aanbiedingen en promoties met elkaar gaat vergelijken.

Wat is een GPS tracker voor katten?

GPS is de officiële afkorting van de term “Global Positioning System” en is bedoeld om de positie van iets of iemand in ruimte en tijd weer te geven. Denk bijvoorbeeld maar aan het GPS systeem op je smartphone of het systeem waarmee recente voertuigen steevast worden uitgerust. Handig indien je ergens hebt afgesproken en niet helemaal weet hoe je er precies moet geraken. Of wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent naar een afspraak en er plots een wegomleiding roet in het eten dreigt te gooien.

Maar het is uiteraard veel meer dan dat. Zo bestaan er tegenwoordig ook heel wat – vaak compacte en lichtgewicht – GPS trackers voor mensen. Bijzonder praktisch indien een familielid aan dementie/ alzheimer lijdt en de neiging heeft om plotseling weg te lopen. In het verlengde daarvan werd enkele jaren terug besloten om dergelijke apparaten eveneens ter beschikking te stellen van bepaalde diergroepen. Zo zijn er vandaag de dag heel wat honden en zelfs katten die voorzien zijn van een compacte GPS tracker. Op die manier kun je je trouwe viervoeter overal volgen en precies weten waar hij/ zij zich op een bepaald moment bevindt. Handig indien je hond weggelopen is en/ of je kat al enkele dagen niet is thuis gekomen.

 

Het type GPS tracker voor katten

Uiteraard bestaan er vandaag de dag heel wat mogelijkheden op het gebied van GPS trackers voor katten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor een standaard exemplaar dat is uitgerust met een simkaart en de mogelijkheid biedt om je huisdier op bepaalde punten en plaatsbepalingen te volgen. 

Echter bestaat tegenwoordig ook de optie om te kiezen voor een meer gesofisticeerd exemplaar dat werkt op basis van een specifiek netwerk en waardoor je beschikt over een echt “track & trace” systeem. Dergelijke apparaten zijn vaak iets duurder in de aankoop maar blijken nauwkeuriger te werk te gaan en bijgevolg een pak betrouwbaarder te zijn.

 

Het formaat en het gewicht in functie van het draagcomfort

Toch willen we ook even wijzen op het belang van het draagcomfort. Uiteraard is het bijzonder belangrijk om te kiezen voor een tracker die 100% nauwkeurige resultaten doorgeeft, maar daarnaast is ook het welzijn van je dier een belangrijke – zoniet bepalende factor. Kies daarom – indien mogelijk – voor een tracker naargelang de lichaamslengte en het lichaamsgewicht van de dieren. Voor de meeste standaard katten zal dit bijgevolg een compact en lichtgewicht apparaatje zijn dat hen niet zal hinderen tijdens het lopen, klimmen en/ of klauteren.

Extra kenmerken en mogelijke prijskaartje

Uiteraard zullen bepaalde GPS trackers voor katten net iets meer mogelijkheden en kenmerkende eigenschappen aanbieden in vergelijking met andere exemplaren. Zo is het misschien wel handig om te kiezen voor een GPS tracker die gebruik maakt van een eigen netwerk. Op die manier hoef je je alvast geen zorgen meer te maken over de aanschaf van een degelijke simkaart én kun je gebruik maken van een 100% nauwkeurig track & trace systeem.

Daarnaast is het altijd handig indien de batterij een degelijke gebruiksduur kent en nadien ook makkelijk en snel weer kan worden opgeladen. Sommige GPS trackers kunnen in slechts 90 minuten weer helemaal worden opgeladen, wat mooi meegenomen is indien je dieren graag en veel naar buiten gaan. Bedenk of de GPS tracker geleverd wordt met een adapter en/ of USB-kabeltje om de batterij op te laten, wat eveneens een pluspunt blijkt.

Het hoeft je natuurlijk niet te verwonderen dat dergelijke extra’s een invloed kunnen hebben op het prijskaartje. Algemeen kunnen we stellen dat de prijs kan variëren van enkele tientjes tot maar liefst 120 euro. Echter, dient de veiligheid van je huisdier steeds voorop te staan!

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu