5 beste GPS trackers hond Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Beste GPS trackers hond – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Sinotrack Mini Persoonlijke GPS Tracker kies je voor een bijzonder veelzijdige tracker waarmee je niet alleen je huisdier maar ook je kind en/ of bagage in een mum van tijd kunt opsporen. Daartegenover staat de bekende Weenect Dogs² GPS Tracker die gebruik maakt van een speciale applicatie die je zowel in een iOS als Android besturingssysteem kunt downloaden. In de tabel hieronder hebben we nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de bijbehorende voor- en nadelen. Neem rustig even de tijd om de mogelijkheden te bekijken en wie weet zit er wel iets tussen dat aan jouw verwachtingen kan voldoen?

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste GPS trackers hond (Reviews) van 2024

 

De beste GPS tracker voor je hond is degene die 100% aan jouw verwachtingen kan voldoen. Daarbij willen we toch een lichte voorkeur geven aan een waterdichte hond GPS tracker zodat je niet hoeft te panikeren indien het regent. Wij maakten alvast een selectie van 5 topproducten rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies van klanten en experts. Bedenk of je voorkeur uitgaat naar een GPS tracker voor je hond zonder abonnement dan wel eentje dat je kunt aansluiten op een, zelf te bepalen, abonnement. En wie weet ga jij binnenkort wel naar huis met een leuke aanbieding dan wel het populairste product uit de reeks.

 

1. Sinotrack Mini Persoonlijke GPS Tracker Voor Kind, Senior, Hond , Poes,Baggage – Inclusief Batterij

 

Ben je op zoek naar een goedkope GPS tracker voor je hond of poes dan lijkt dit apparaatje van Sinotrack in eerste instantie alvast aan de wensen te voldoen. Het is bovendien een compact apparaatje van 3,8 x 7,7 x 2,5 cm met een dito licht gewicht van amper 66 gram dat je makkelijk in de halsband van je hond, boekentas van je kind of tas van een senior kunt bevestigen. Vervolgens worden de door de GPS tracker verzamelde gegevens doorgestuurd naar de bijbehorende Sinotrack app die zowel in Android als iOS werkt.

Zo is het apparaatje uitgerust met diverse alarmsituaties gaande van het shock alarm tot geo fence, SOS alarm, low battery alarm en day alarm. De ST-904 GPS tracker blijkt daarnaast voorzien van een IP65 certificering waarmee aangetoond wordt dat de tracker niet alleen stof- maar ook sproeidicht is. Hij wordt jou geleverd inclusief een stevige opbergetui, een oplaadkabel, een keycord en een Engelstalige gebruikershandleiding.

Een blik op de online reviews laat tot op heden alleen maar positieve reacties zien waarbij klanten een positief advies geven over de efficiënte en betrouwbare communicatie en de kwaliteit van het apparaat.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de ST-904 GPS tracker wordt jou aangeboden inclusief een oplaadkabel, een keycord, een originele doos en een Engelstalige gebruikershandleiding met de nodige informatie.

Alarm: eenmaal correct geïnstalleerd zal het apparaatje een alarm uitzenden bij gedetecteerde trillingen (= shock alarm) en bij een eventuele verplaatsing van de persoon/ het dier (= geo fence). Dit wordt aangevuld met een day alarm, een low battery alarm en een SOS alarm.

Besturingssysteem: de bijbehorende applicatie kan zowel in een Android als iOS besturingssysteem worden aangewend.

Handig in gebruik: het apparaatje is bijzonder eenvoudig te installeren en kan, indien helemaal opgeladen, makkelijk 21 dagen lang meegaan. Dit alles wordt jou bovendien aangeboden tegen een betaalbaar prijskaartje. 

 

Nadelen:

Handleiding: houd er wel rekening mee dat de handleiding niet naar het Nederlands werd vertaald en alles enkel en alleen in het Engels wordt uitgelegd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Weenect Dogs² GPS Tracker voor honden – Materiaal: Plastic

 

Binnen de populairste GPS trackers voor honden zul je vast en zeker ook dit apparaatje van Weenect kunnen spotten. In vergelijking met het vorige product ligt zijn prijskaartje misschien net iets hoger alhoewel de meeste klanten zich daar niet meteen lijken aan te storen. Dit resulteert niet alleen in een mooie score van 4,7 sterren maar tevens ook in een positief advies over de kwaliteit, de nauwkeurigheid en het design.

Met behulp van de Weenect Dogs 2 kun jij vanaf nu elke beweging en verplaatsing van je trouwe viervoeter in realtime volgen. Dit gebeurt dankzij de bijbehorende gratis applicatie die overigens zowel in een Android als iOS besturingssysteem kan worden gedownload. Zodra de batterij helemaal is opgeladen, ben je verzekerd van een accuduur van maar liefst 72 uren lang. 

Verder blijkt de GPS tracker van Weenect voornamelijk uit duurzaam waterdicht plastic vervaardigd en beschikbaar in een zogenaamde “one size”. Dit maakt hem geschikt voor middelgrote honden met een lichaamsgewicht tussen 15 en 30 kg en een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud.

 

Voordelen:

Doelgroep: deze GPS tracker die jou wordt aangeboden door, misschien wel het beste, merk Weenect blijkt geschikt voor honden met een lichaamsgewicht tussen 15 en 30 kg en een leeftijd van 2 tot 8 jaar oud.

Verpakkingsinhoud: de Weenect Dogs GPS halsband tracker wordt verder aangevuld met een USB-kabeltje, een laadstation, een siliconen behuizing en een informatieve handleiding.

Besturingssysteem: je kunt de bijbehorend applicatie zowel gebruiken in een Android als iOS besturingssysteem.

 

Nadelen:

Abonnement: deze GPS tracker wordt bij voorkeur gebruikt in combinatie met een abonnement waarbij je de keuze hebt uit 1 of 2 jaar vooruitbetaald of een abonnement zonder verplichtingen.

Matige kwaliteit: ondanks de vele positieve reacties van verschillende klanten, lijkt één koper toch niet helemaal overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. DTM Huisdier GPS Tracker – LIVE Tracking – Volgsysteem Voor Hond , Kat , Poes

 

Je zou uiteraard ook nog altijd kunnen kiezen voor de GPS tracker van het, al dan niet bekende, merk DTM. In vergelijking met de voorgaande exemplaren valt meteen op dat hij niet voorzien is van het laagste prijskaartje maar toch nog steeds positief ontvangen wordt door verschillende klanten. De moeite waard om de eigenschappen even van naderbij te bekijken.

Zo haal je met de DTM Huisdier GPS tracker een compact en lichtgewicht elektronisch apparaatje in huis dat je makkelijk op de halsband van je hond of kat kunt vastklikken. Met behulp van een volle batterij en de bijbehorende applicatie wordt het dan ook een fluitje van een cent om het doen en laten van je huisdier te controleren.

De tracker is bovendien helemaal vrij van abonnementskosten en garandeert een nauwkeurige live-tracking binnen een aanzienlijk ruim bereik. Bovendien wordt alles duidelijk weergegeven op een overzichtelijk kaartje in een straal van maximaal 10 meter. Dit alles wordt aangevuld met diverse alarmen zoals de bekende Geo Fence functie.

 

Voordelen:

Formaat: het apparaatje kent een bijzonder compact formaat van 5,5 x 3,3 x 2 cm en behoort daardoor gelijk tot de kleinste huidige GPS trackers.

Bevestiging: het compacte en lichtgewicht apparaatje is eenvoudig te bevestigen op eender welke halsband van maximaal 5 cm breed en 0,5 cm dik.

Halsband: alvast niet getreurd indien de halsband van je hond niet geschikt lijkt, aangezien je bij aankoop van de tracker gewoon een halsband krijgt opgestuurd.

 

Nadelen:

Prijzig: in tegenstelling tot de vorige 2 trackers uit de lijst, ligt het prijskaartje van dit apparaat duidelijk een heel pak boven het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Huisdier GPS tracker – GPS halsband – GPS tracker pets – GPS tracker voor kat en hond

 

Met behulp van de GPS tracker van G&MShop wordt het mogelijk om het doen en laten van je hond en/ of kat probleemloos in kaart te brengen. Net zoals de vorige exemplaren werkt ook deze tracker met behulp van een gratis bijbehorende applicatie waar overigens geen enkel abonnement voor nodig is. Een goedkoop 2G simkaartje waarmee je een internetverbinding kunt aangaan, is bijgevolg ruimschoots voldoende om de GPS tracker zijn werk te laten doen.

De tracker wordt jou overigens aangeboden inclusief een verstelbare halsband met een omtrek gaande van minimaal 26 tot maximaal 42 cm. Uiteraard kun je ook de persoonlijke halsband van je hond gebruiken rekening houdend met een maximale breedte van 2,6 cm in combinatie met een dikte van maximaal 1,2 cm.

De krachtige oplaadbare batterij en de bijbehorende lange batterijduur alsook het waterdichte design en het 10 meter nauwkeurige bereik, zorgen alvast voor een bijzonder handzaam apparaatje. Klanten reageren dan ook over het algemeen positief en belonen de tracker met een mooie 4 sterren.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de GPS tracker wordt geleverd inclusief een bijbehorende USB-kabel, een verstelbare halsband variërend van 26 tot 42 cm en een Engelstalige handleiding.

Bevestiging: je kunt de tracker makkelijk op de meegeleverde halsband bevestigen of gebruik maken van de persoonlijke halsband van je huisdier op voorwaarde dat deze een maximale breedte van 2,6 cm en een totale dikte van 1,2 cm kent.

Accuduur: eenmaal de batterij helemaal is opgeladen, kan de GPS tracker makkelijk 120 uren lang meegaan. Wanneer de batterij bijna leeg is, dan krijg je hiervan tijdig een melding.

Handig in gebruik: de compacte lichtgewicht tracker is voorzien van een waterdichte behuizing en is makkelijk te installeren. Verder geniet je een ruim bereik alsook de mogelijkheid om je telefoonnummer aan de tracker te koppelen.

 

Nadelen:

Handleiding: ook hier moeten we toch even vermelden dat de handleiding enkel en alleen in het Engels beschikbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Huisdieren GPS-tracker ,Anti Lost For Dogs Katten, Met kraag , Outdoor Navigation Locator Gratis APP

 

We sluiten het rijtje van de GPS trackers voor huisdieren af met dit unieke apparaatje van Winnes. Net zoals de meeste andere trackers uit deze selectie, wordt ook deze outdoor navigation locator voorzien van een bijbehorende verstelbare halsband, een USB-kabel en een informatieve handleiding. Daarbij levert de oplaadbare 3.7V 500 mAh Li-ion batterij moeiteloos een accuduur van maar liefst 7 tot 10 dagen zodra deze helemaal is opgeladen.

De meegeleverde verstelbare halsband in combinatie met de relatief compacte en lichtgewichte tracker maakt deze set uitermate geschikt voor middelgrote hondenrassen met een variërend lichaamsgewicht tussen 15 en 30 kg.

We zien dan ook dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit, het handige formaat en het lichte gewicht van de tracker. Wat volgens sommigen toch wel wat beter had gekund is de vrij onduidelijke handleiding.

 

Voordelen:

Doelgroep: de tracker met meegeleverde verstelbare halsband is bedoeld voor middelgrote hondenrassen met een lichaamsgewicht tussen 15 en 30 kg.

Verpakkingsinhoud: de halsband met een verstelbare lengte tot 38 cm en de tracker worden verder aangevuld met een handleiding en een USB-kabel.

Voeding: de tracker maakt gebruik van een krachtige oplaadbare 3.7 V 500 mAh Li-ion batterij die, indien helemaal is opgeladen, een ruime accuduur belooft van wel 7 tot 10 dagen.

 

Nadelen:

Handleiding: we stellen vast dat een kleine minderheid van de kopers vindt dat de handleiding bijzonder onduidelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

GPS trackers hond Koopgids

 

Loopt je hond regelmatig los in het bos of gaat je kat zo nu en dan eens op verkenning, dan kun je besluiten om te investeren in een GPS tracker voor dieren. Het zijn vaak compacte lichtgewicht apparaatje met meer of minder opties die je eenvoudig op de halsband van je huisdier kunt vastklikken. Ben je benieuwd en wil je graag op zoek naar een dergelijke tracker? Dan lijkt het ons alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even door te nemen alvorens je de verschillende opties en aanbiedingen gaat vergelijken. 

Wat is een GPS tracker voor honden

Net zoals er al jaren een GPS tracker voor mensen bestaat, bestaat tegenwoordig ook de mogelijkheid om een dergelijk toestelletje aan te kopen voor je huisdier. Dergelijke GPS trackers zijn behoorlijk compact en licht van gewicht waardoor je ze zonder problemen aan de halsband van je hond en/ of kat kunt bevestigen. Afhankelijk van de mogelijke opties en kenmerken, wordt vervolgens een alarm afgegeven zodra de dieren zich buiten een bepaald bereik begegeven. 

Qua werking kunnen we dan ook weinig tot geen verschil noteren ten opzichte van de reeds bestaande GPS-technologie die we in de wagen, de computer of op de smartphone hanteren. Dat betekent dus dat alle verzamelde informatie tot stand komt op basis van satellieten die steeds opnieuw de positie van het apparaatje of de tracker zullen bepalen. En op die manier eveneens de positie van je hond, kat, kind en/ of bagage.

 

Voor wie is het apparaat bedoeld?

Twijfel je nog of je een GPS tracker in huis moet halen dan kan het misschien handig zijn om bepaalde factoren in acht te nemen. Heb je bijvoorbeeld een groot stuk (open) grond ter beschikking waardoor het niet altijd mogelijk is om echt alles en iedereen 100% in de gaten te houden, dan kan een GPS tracker alvast zijn investering meer dan waard zijn. 

Daarnaast kan het eveneens een goede aanbeveling zijn voor gezinnen of personen van wie de hond(en) vrij actief en avontuurlijk aangelegd zijn. Zo kan het wel eens gebeuren dat dergelijke honden vrij ver voorop lopen en daardoor misschien wel uit het zicht verdwijnen. Met behulp van de GPS tracker kun je echter op eender welk moment hun exacte positie bepalen, of toch tenminste de positie van het apparaatje. Ook honden die gewoon zijn om te jagen of die de neiging hebben om regelmatig te ontsnappen, kunnen baat hebben bij het gebruik van een dergelijke tracker.

 

Werking en bevestiging van de GPS tracker voor honden

Zoals hierboven reeds min of meer uitgelegd, baseert de werking van de GPS tracker zich op het gebruik van satellieten. Satellieten zullen, bij correct gebruik van de tracker, de positie van het apparaatje bepalen en dit vervolgens doorgeven via de bijbehorende applicatie op je smartphone of tablet. Op die manier kun je ten alle tijde controleren waar jouw trouwe viervoeter zich bevindt.

Doordat het in de meeste gevallen om een bijzonder compact en lichtgewicht apparaatje gaat, kun je het eenvoudig vastmaken aan de halsband van het dier. Meestal wordt op het moment van aankoop zelfs een verstelbare halsband meegeleverd waarbij duidelijk wordt aangegeven voor welk type huisdier het gebruik ervan geschikt is op basis van de leeftijd en het lichaamsgewicht.

 

Het type GPS tracker

Eenmaal je besloten hebt om een GPS tracker aan te schaffen, dien je aandachtig te zijn voor de verschillende modellen. Zo bestaan er heel wat GPS trackers waarvan de werking gebaseerd is op “live locatie” en “live-tracking” waarbij je je hond werkelijk elke seconde en ieder uur van de dag “live” kunt volgen. 

Daarnaast kun je tegenwoordig ook opteren voor een GPS tracker die pas een locatie zal doorgeven op het moment dat de penning van je huisdier wordt gescand. Een goed voorbeeld van een dergelijke GPS tracker voor honden is de “Spotted! Pro”. In tegenstelling tot het eerder vernoemde apparaat met live tracking, werkt de Spotted! Pro niet elektronisch noch maakt hij gebruik van een GPS.

Batterijduur, dekking, waterdichtheid en andere kenmerken

Tot slot willen we het nog even kort hebben over bepaalde extra kenmerken die al dan niet een meerwaarde kunnen betekenen. Indien je bijvoorbeeld meerdere huisdieren hebt (honden en/ of katten) dan kan het handig zijn om te opteren voor een GPS tracker waarop je meerdere dieren tegelijk kunt volgen. 

Daarnaast raden wij jou aan om ook even stil te staan bij de batterijduur en de oplaadtijd. Zo zullen de meeste GPS trackers voor honden een batterijduur leveren van 2 tot maximaal 5 dagen maar je hebt er ook die slechts 72 uren meegaan of maar liefst 10 tot 21 dagen.

Bedenk daarnaast of de tracker 100% waterdicht, en eventueel stofdicht, is zodat je huisdier ook op regenachtige dagen zonder problemen buiten kan lopen. En tot slot kan ook de dekking voor sommige klanten een belangrijk gegeven zijn. Daarbij heb je vaak de keuze tussen een landelijke dan wel wereldwijde dekking of een combinatie van de beide. Ga je vaak op reis en neem je je huisdier(en) mee dan kies je best voor een GPS tracker die het beste van beide werelden lijkt te combineren.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu