9 beste Drinkfonteinen voor Katten Test van 2024

Laatste update: 18.04.24

 

Kattenfonteinen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je zelf één of meerdere katten in huis dan kan een degelijke kattenfontein misschien wel een goede aanbeveling zijn. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende modellen en toestellen. Dit maakt de keuze niet alleen leuker maar tegelijk ook moeilijker. Door middel van onze koopgids willen wij jou proberen te helpen in de zoektocht naar de ideale kattenfontein. Verder hebben we ook eventjes uitgekeken naar de 3 beste hedendaagse kattenfonteinen. Zo zijn we uitgekomen bij de Catit Fresh And Clear kattenfontein. Dankzij dit apparaat is je trouwe vriend steeds van heerlijke vers drinkwater voorzien. Met de Petsafe Drinkwell Original kattenfontein mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het is niet alleen een kwalitatieve kattenfontein maar het product ziet er bovendien ook heel erg fraai en stijlvol uit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 Beste Kattenfonteinen (Reviews) van 2024

 

Als jij katten in huis hebt, dan is het altijd handig om een kattenfontein voor ze te hebben. Met zo een fontein is er altijd vers en schoon drinkwater beschikbaar en worden de katten gestimuleerd om meer te drinken. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, waaronder ook de gezondheid wordt bevorderd. Genoeg reden om te kiezen voor de beste kattenfontein.

 

 

1. Catit Fresh And Clear Drinkfontein Kat

 

Met de Catit Fresh And Clear kattenfontein is jouw harige vriend altijd voorzien van schoon en vers drinkwater zoals de naam het al zegt.

Dit product heeft een inhoud van 2 liter en is geschikt om te gebruiken voor katten en kleine honden. Het helpt de dieren om meer water te drinken, waardoor de gezondheid van hun ook wordt verbeterd.

Het is altijd leuk als jij nog net datgene vindt wat jij nodig hebt en niet teveel geld ervoor moet neertellen. Omdat dit een kattenfontein aanbieding is, zou je ook zo een ervaring kunnen hebben met dit product.

De minpunten die men aangeeft bij dit product is dat het niet geschikt is voor een natte als droge vloer en dat de kwaliteit niet is wat het wezen moet. Andere gebruikers vinden juist dat dit product wel een goede kwaliteit heeft en het ziet er ook leuk uit.

Ben je op zoek naar een leuke kattenfontein voor je trouwe vriendjes dan kun je misschien de Catit Fresh And Clear kattenfontein even uitproberen. Bovendien zul je staan kijken van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje. In vergelijking met de andere producten uit deze top 5 beschikt de kattenfontein over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Reservoir: de kattenfontein heeft een totale capaciteit van maar liefst 2 liter. Je kunt het gebruiken voor katten maar bijvoorbeeld ook voor verschillende kleine hondenrassen.

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld wilt uitgeven of een beperkt budget hebt, dan is deze kattenfontein werkelijk ideaal voor jou.

Gebruiksgemak: deze kattenfontein zorgt er niet alleen voor dat je huisdier steeds vers water krijgt maar zorgt er ook voor dat je kat of hond gewoon meer water zullen drinken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de kwaliteit van het product niet helemaal top is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Petsafe Drinkwell Original Drinkfontein

 

De Petsafe Drinkwell Original kattenfontein zal helpen aan de gezondheid van uw lieve kat. Dit product stimuleert de katten om meer water te drinken.

Op zo een manier voorkomen ze ook diverse ziekten, doordat bacteriegroei ook voorkomen wordt. Je kunt de manier hoe het water moet stromen instellen en het heeft een speciale opvang om het spetterend water op te vangen. Het heeft een filter dat ervoor zorgt dat haren en ander vuil ook opgevangen wordt. Dit product is gemakkelijk om te onderhouden, want je kunt het in de vaatwasmachine plaatsen zonder de pomp.

Sommige gebruikers vinden dat er snel vuil in de fontein terecht komt en dat het vaak schoongemaakt moet worden. Voor andere gebruikers is het gemakkelijk om te gebruiken en het heeft een goede kwaliteit. Het maakt niet veel lawaai en de katten drinken er graag uit.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze leuke kattenfontein van het bekende en misschien ook wel het beste merk Petsafe. Toch zul je iets meer budget hoeven te voorzien in vergelijking met het vorige product. Maar laten we alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

 

Voordelen:

Gezondheid: deze kattenfontein zorgt er in de eerste plaats natuurlijk voor dat je huisdier steeds van voldoende vers water voorzien is. Daarnaast zal de kattenfontein je katten ook gaan stimuleren om net dat tikkeltje meer water te gaan drinken.

Waterstroming: het is mogelijk om de wijze waarop het water stroomt te gaan aanpassen en zelf in te stellen.

Gebruiksgemak: verder zul je merken dat het apparaat voorzien is van een handig opvangbakje dat al het spetterende water zal opvangen.
Filter: de filter voorkomt dat er haren en andere stofdeeltjes of vuil in het verse drinkwater terechtkomen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat het prijskaartje voor sommige kopers misschien wel best een probleem is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cat-It Senses Flower Drinkfontein Kat

 

De Cat-It Senses 2.0 Flower Fountain is het ideale product voor kattenliefhebbers. Deze kattenfontein heeft een heel leuk design en valt wel zeker op. Het is gemaakt van kunststof en je kunt zelf kiezen hoe het water moet stromen voor jouw kat. Het heeft een ruime inhoud van 3 liter en is voorzien van een handige ontharing filter.

Als je nou eenmaal een kattenfontein moet aanschaffen, dan wil je misschien ook wel 1 die een blikvanger is. Ook al is die dan niet een van de goedkope kattenfonteinen. Er zijn ook andere personen die voor dit product hebben gekozen. Voor hen is dit product niet geschikt voor alle vloeren en is de waterstraal niet meer te herstellen.

Los daarvan is de kwaliteit van dit product goed en het is handig om te gebruiken. Het is een mooi product en de katten houden ervan.

We merken dat de kattenfontein van het bekende merk Catit Design best wel heel veel online reviews heeft gekregen. We durven vermoeden dat het misschien wel eens tot de populairste kattenfonteinen kan behoren. Laten we alvast eventjes kijken naar wat nu precies de eigenschappen zijn van het toestel.

 

Voordelen:

Materiaal en design: deze kattenfontein is vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam kunststof. Het is vervolgens afgewerkt met een leuke en vrolijke kleurtjes en een fraai design.

Filter: het apparaat is voorzien van een filter die ervoor zorgt dat er geen kattenharen of ander vuil in het drinkwater terechtkomen.

Reservoir: de kattenfontein is voorzien van een maximale capaciteit van maar liefst 3 liter. Bovendien is het mogelijk om zelf te gaan bepalen op welke wijze het water nu precies moet gaan stromen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je deze kattenfontein niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Petsafe Drinkwell Mini Drinkfontein

 

Met de Petsafe Drinkwell Mini kattenfontein kun jij gerust jouw kat voor een paar uurtjes thuis laten. Dit product heeft een inhoud van 1,2 liter en het is geschikt voor mensen die 1 of 2 katten hebben.

Het is voorzien van een dompelpomp die zorgt voor een stille werking, zodat de katten niet afgeschrikt raken door dit product. Door de fontein drinken de katten schoon en vers water, wat ook beter is voor hun gezondheid.

Een deel van de gebruikers is wel blij met dit product en geeft er goed advies over. Voor hen is het een kwalitatief product en het is handig om te gebruiken. Andere gebruikers geven als minpunten aan dat dit product snel vuil wordt en vaak gereinigd moet worden. Je kunt het niet gebruiken voor natte en droge vloeren en je moet het ook snel weer bijvullen.

Net zoals één van de vorige kattenfonteinen is ook deze fontein afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Petsafe. Het is een vrij compact toestelletje dat je makkelijk kunt verplaatsen en overal mee naartoe kunt nemen. Hieronder laten we je alvast kennis maken met de voordelen en de nadelen van het product.

 

Voordelen:

Reservoir: het is een compacte kattenfontein die over een maximaal volume van maar liefst 1,2 liter beschikt. Daardoor is het ideaal voor maximaal 2 katten.

Dompelpomp: dankzij de aanwezige dompelpomp werkt deze kattenfontein zo goed als geluidloos. En dit is best een voordeel want zo zullen je huisdieren niet worden afgeschrikt door het geluid van stromend water.

 

Nadelen:

Snel vuil: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het product toch wel snel vuil wordt en dus regelmatiger moet worden schoongemaakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Catmate Drinkfontein Kat

 

Met de Cat Mate kattenfontein kun je nu eindelijk gerust naar het werk of van huis gaan. Dit product zorgt ervoor dat jouw kat altijd voorzien is van vers en schoon drinkwater. Het heeft een inhoud van 2 liter en een stille pomp die ervoor zorgt dat het water steeds blijft circuleren. Hierdoor neemt het water ook steeds zuurstof op en is het verfrissend voor uw kat. Deze fontein heeft een leuk design, want het heeft verschillende hoogtes.

Het is gemakkelijk om te gebruiken, want het enige wat jij moet doen is het aansluiten met de adapter dat het heeft.

Voor de kattenliefhebbers is het een topproduct, want het is geschikt voor kleine en grote katten doordat het verschillende hoogtes heeft. Een heleboel gebruikers ervaren dat de katten door dit product meer drinken en zijn er heel erg blij mee.

Tot slot heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Cat Mate kattenfontein. Dit toestel is echt handig voor iedereen die één of meerdere katten in huis heeft. Het lijkt ons dan ook wel een goed idee om eventjes met ons mee te kijken naar wat nu precies de voordelen en de nadelen van dit apparaat zijn.

 

Voordelen:

Pomp: het apparaat is uitgerust met een stille pomp. Die zorgt er in de eerste plaats dus voor dat het water altijd maar blijft stromen. En daardoor komt er ook meer zuurstof in het water terecht.

Reservoir: deze kattenfontein is voorzien van een handige reservoir dat over een volume van maar liefst 2 liter beschikt.

Design: je zult merken dat het om een aantrekkelijke kattenfontein gaat die over meerdere hoogtes beschikt.

 

Nadelen:

We stellen vast dat op dit moment werkelijk alle kopers volledig positief advies geven. Dit maakt het voor ons moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Drinkfontein voor kat incl. 2 filters LifeGoods

 

De drinkfontein van LifeGoods heeft een waterreservoir waar 2 liter in kan zodat je viervoeter wel een tijdje voorzien is van schoon en vers water. Bovendien heeft hij een afmeting van 18 x 18 x 15 cm waardoor hij ideaal is voor katten en kleine tot middelgrote hondenrassen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

Het apparaat werkt met een koolstoffilter en een pomp die ervoor zorgen dat je huisdier de ganse dag toegang heeft tot proper en zuurstofrijk water. De fontein heeft bovendien 3 verschillende waterstromen zodat je hem kunt instellen volgens de voorkeur van jouw poes of hond. Daarnaast werkt de bron met een vermogen van 2 Watt waardoor hij een zeer laag energieverbruik heeft. 

De stille pomp zorgt ervoor dat je huisdier in alle rust kan genieten van vers water zonder dat er een constant brommend geluid is. Doordat de circulatie via een koolstoffilter loopt, voegt die zuurstof toe aan het water en worden vieze geurtjes, smaken en haren uit het water gefilterd. Door gebruik te maken van een drinkfontein zal de drinkintentie van je poes of hond bevorderd worden, wat de gezondheid van je trouwe vriend alleen maar ten goede komt.

 

Voordelen:

Geluid en verbruik: deze stille drinkfontein voor de kat maakt ook geen zoemend geluid en is zo goed als onhoorbaar. Daarnaast heeft hij door zijn vermogen van 2 Watt een zeer laag energieverbruik.

Gebruiksgemak: de fontein is heel eenvoudig te monteren en in te stellen op 3 verschillende waterstromen.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is geschikt voor zowel honden als katten.

Circulatie- en filtersysteem: de ronde koolstoffilter en de pomp zorgen voor een constante circulatie van proper water.

 

Nadelen:

Filters: de aankoop van de aparte filters zou volgens enkele klanten nogal prijzig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Drinkfontein voor katten TrevoPet 2,5 liter inclusief filter

 

Met zijn inhoud van 2,5 l is deze stille waterfontein van TrevoPet het apparaat bij uitstek als je meerdere poezen in huis hebt. Bovendien kreeg de drinkfontein door zijn moderne vormgeving in 2019 de Dutch Design Award. Daarnaast meet de fontein 19 x 19 x 14 cm  en dankzij zijn ronde vorm en de witte kleur straalt dit toestel rust uit waardoor hij heel toegankelijk is voor poezen die hierdoor sneller zullen geneigd zijn om te drinken.

De kattenfontein kan ingesteld worden op 2 verschillende waterstromen waardoor ook schichtige katten geen probleem ervaren om van deze bron te drinken. Het filtersysteem dat werkt met een unieke soort van koolstoffilter haalt de haartjes, voedselresten en geurtjes uit het water. Dankzij de ultra stille pomp wordt het water constant gecirculeerd waardoor bacteriën geen kans krijgen.

Het apparaat is gemaakt uit plastic dat 100% BPA-vrij is. Dit is een chemische stof die voornamelijk voorkomt in plastic drinkflessen. Hierdoor zal je huisdier geen enkele schadelijke stof binnen krijgen en bovendien is deze waterbron heel milieuvriendelijk. In de reviews zien we dat alle klanten deze drinkfontein zeker aanraden.

 

Voordelen:

Milieuvriendelijk: door het gebruik van BPA-vrije materialen is deze drinkfontein milieuvriendelijk en 100% veilig voor je huisdier.

Laag energieverbruik: door zijn vermogen van 2 Watt heeft dit apparaat een miniem energieverbruik van 1,5 kWh per maand.

Vormgeving: door zijn ronde vorm en zijn witte kleur straalt deze fontein rust uit waardoor ook schichtige katten er graag gebruik van maken.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat kan ingesteld worden op 2 verschillende waterstromen en hij heeft bovendien vooraan een transparant venstertje waar het waterniveau kan gecontroleerd worden.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten maken de opmerking dat na een paar dagen toch een brommend geluid te horen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Rexa Drinkfontein met led stille met koolstoffilter

 

De Rexa drinkfontein is de populairste in onze lijst met toppertjes. In de reviews kreeg dit apparaat van elke klant het volledige aantal sterren toegekend. De waterfontein van Rexa heeft een inhoud van 1,5 l en heeft een totale omvang van 30 x 29 x 24 cm waardoor hij de perfecte waterbron is om 1 à 2 poezen constant van schoon en fris water te voorzien.

Het comfortabele drinkoppervlak van 19 cm zorgt ervoor dat de snorharen de randen niet raken want dat hebben de meeste poezen niet graag. Daarnaast is de hoogte van 16 cm ideaal voor kittens zodat zij hier ook gemakkelijk kunnen gebruik van maken. Hij heeft een prachtige vormgeving en werkt bovendien uiterst stil waardoor ook angstige poezen geen schrik hebben om uit dit apparaat te drinken.

Voor katten die kieskeurig zijn van aard kan dit toestel in 3 verschillende waterstromen worden ingesteld. Dankzij de koolstoffilter wordt de waterkwaliteit constant verbeterd omdat onzuiverheden en geurtjes worden geëlimineerd. Bovendien wordt het harde leidingwater verzacht. Deze drinkfontein heeft een witte kleur en is gemaakt uit plastic waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is. 

 

Voordelen:

Inhoud: door zijn inhoud van 1,5 l is deze fontein geschikt voor 1 à 2 poezen of kleine honden.

Gebruiksgemak: het ruime drinkoppervlak zorgt ervoor dat de snorharen de wanden niet raken.

Instellingen: het apparaat heeft 3 verschillende waterstromen waardoor ook kieskeurige poezen geen enkel probleem hebben om van deze fontein gebruik te maken.

Onderhoud: het toestel is heel gemakkelijk schoon te maken.

 

Nadelen: 

Vormgeving: door het brede driehoekige drinkoppervlak lijkt deze fontein nogal veel plaats in beslag te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Drinkwell Ceramic Pagoda Pet Fountain met 2 drinkgebieden

 

PetSafe wordt door velen aanzien als het betrouwbaarste en beste merk voor alles wat te maken heeft met huisdieren. Met alles wat ze doen proberen ze de unieke band tussen huisdier en baasje te verbeteren. De blauwe keramische drinkfontein voor de kat heeft de vorm van een Chinese pagode.

De waterbron heeft een inhoud van 2 l en een afmeting 31 x 21 x 27 cm en bovendien beschikt het toestel over een dubbele drinkplaats. Hierdoor kan de fontein door meerdere dieren tegelijk gebruikt worden. Doordat het water op 2 plaatsen naar beneden stroomt, is er een constante verluchting van het water. De houtskoolfilter zorgt ervoor dat het water schoon blijft en alle onreinheden er worden uitgefilterd.

Dit apparaat werkt op netstroom en heeft een bijgeleverd snoer van 1,65 m. De dompelpomp heeft bovendien een zeer stille werking waardoor nauwelijks geluid kan worden opgemerkt. Daarnaast is dit apparaat enkel geschikt om binnenshuis te gebruiken. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over de kwaliteit van deze keramische drinkfontein.

 

Voordelen:

Hoogte: door de hoogte van het drinkoppervlak is deze fontein ideaal voor dieren die last hebben van artritis. 

Onderhoud: de drinkbron is eenvoudig te reinigen en mag in het bovenste rek van de vaatwasser worden gestopt.

Filter: de vervangbare houtskool/schuimfilter kan apart worden bijgekocht.

Stille werking: doordat bij dit toestel gebruik is gemaakt van een dompelpomp is hij nauwelijks hoorbaar.

 

Nadelen:

Binnenshuis: deze fontein is alleen geschikt om binnenshuis te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenfonteinen koopgids

 

Het is belangrijk dat jouw trouwe beste vriend op elk moment van de dag een slokje water kan drinken. Maak daarom een keuze uit de beste kattenfonteinen maar dit doe je best door rekening te houden met het gebruik, de mogelijkheden, de inhoud en de prijs ervan. Wij helpen je hier graag bij.

Gebruik

Misschien heb je zelf wel één of meerdere katten thuis rondlopen. Of je werkt bijvoorbeeld in een kattenasiel. In beide gevallen zul jij ook wel weten dat het voor dieren belangrijk is om voldoende te drinken. Dankzij de kattenfonteinen is dit probleem meteen van de baan. Je kunt er namelijk voor zorgen dat jouw beste vriend de hele dag door van water kan genieten.

Op die manier hoef jij je ook helemaal geen zorgen te maken als je bijvoorbeeld even een paar uurtjes weg bent van huis. Want je weet dat met dit toestel je kat continu van drinkwater voorzien is. Het is misschien een aanbeveling dat je kiest voor een apparaat dat op elektriciteit werkt en waardoor je dus continu stromend water hebt. Stromend water is niet alleen veel leuker voor jouw dier maar ook veel gezonder doordat bacteriën minder kans krijgen om te overleven.

Een kattenfontein kan bijvoorbeeld ook heel stimulerend werken. Je hebt soms wel eens katten die te weinig drinken gewoon omdat ze het vergeten of er misschien gewoon echt geen zin in hebben. Een kattenfontein kan dit proces gaan stimuleren en het ook aangenamer gaan maken voor het dier.

 

Mogelijkheden

Als je op zoek gaat naar een goede kattenfontein aanbieding probeer dan zeker ook eens rekening te houden met de mogelijkheden die bepaalde toestellen bieden. Bij veel elektrische toestellen is er een functie waarmee je de manier waarop het water moet stromen kunt instellen.

Sommige kattenfonteinen beschikken bovendien ook over speciale filters. Deze zorgen ervoor dat haren en vuil gemakkelijk kunnen worden opgevangen. Dit kan dus echt wel ideaal zijn. Als je graag een toestel wilt dat gemakkelijk schoon te maken is dan kun je kijken voor een toestel dat je bijvoorbeeld in de vaatwasser kunt stoppen.

Kijk als het kan ook zeker even naar een toestel dat voorzien is van een antisliplaag. Dankzij de antisliplaag kun je er voor zorgen dat de kattenfontein niet verschuift zodra de katten eruit drinken. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat niet alle functies even noodzakelijk zijn maar gewoon een leuke extra kunnen zijn. Andere functies kunnen dan weer een echte verbetering zijn van het product.

 

Inhoud

Er zijn heel wat mogelijkheden als je op zoek gaat naar een goede kattenfontein voor jouw beste vriendje. Zo kun je bijvoorbeeld ook verschillende formaten gaan waarnemen. De inhoud van zo een kattenfontein kan echt gaan verschillen van twee liter tot zelfs 5 liter. Om de inhoud van een fontein te bepalen is het gewoon best dat je zelf met een aantal dingen rekening houdt.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je rekening houdt met het aantal katten dat je in huis hebt. Als je slechts één kat in huis hebt dan hoef je uiteraard niet de fontein met de grootste capaciteit aan te kopen. Maar stel dat je meerdere katten hebt of je hebt een aantal katten en een kleine hond dan is een groter volume misschien wel een goede aanbeveling.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het aantal uur dat jouw trouwe vriend alleen zal zitten. Als je vaak lang weg bent van huis dan is een grotere inhoud aan te raden ook al heb je maar één kat.

 

Prijs

Je zult ook al snel merken dat er verschillende prijsklassen zijn. Dit kan ook bijna niet anders. Voor je op zoek gaat naar een kattenfontein is het misschien een goede aanbeveling dat je voor jezelf een bedrag bepaalt dat je echt kunt en wilt spenderen hieraan. Daarnaast is het ook afhankelijk van de verschillende optiemogelijkheden die de fontein heeft. Een toestel dat bijvoorbeeld op elektriciteit werkt en dus continue in stromend water voorziet zal iets duurder zijn dan eentje met stilstaand water.

De gewone standaard drinkbakken met het stilstaande water behoren dus echt wel tot de goedkope kattenfonteinen maar zijn misschien niet altijd beter.

Het is daarom ook aan te raden om zoveel mogelijk aanbiedingen te gaan vergelijken met elkaar. En voordat je dit gaat doen kun je misschien eerst even een kijkje nemen tussen de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Deze beoordelingen van kopers zijn niet alleen eerlijk maar ook heel informatief. En op die manier kunnen ze je helpen een goede keuze te maken in de verschillende toestellen die mogelijk zijn.

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu