Laatste update: 04.12.21

 

Beste drinkfonteinen voor katten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een goede drinkgewoonte is belangrijk voor de gezondheid van je poes. Katten die te weinig drinken maken een grote kans op blaasontstekingen of blaasgruis. Daarom is de aanschaf van een drinkfontein alleen maar een voordeel voor zowel het dier als het baasje. We hebben voor jou 3 toestellen uitgekozen en ze op een rijtje gezet. Zo zien we dat de LifeGoods Drinkfontein incl. 2 filters  een zeer laag energieverbruik heeft en bovendien een heel stille drinkbron is. Daarnaast merk je dat de TrevoPet Drinkfontein, 2 standen heeft voor de waterstroom en 100% BPA-vrij is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Drinkfonteinen voor katten Koopgids

 

Het is belangrijk dat je huisdier steeds toegang heeft tot fris en proper water. Daarbij is een drinkfontein een ideaal hulpmiddel. Wanneer je een drinkfontein aankoopt, dan kies je beter meteen  voor een waterbron die voldoende inhoud heeft. Daarnaast is het soort filter dat gebruikt wordt en het drinkoppervlak ook van belang. We raden je aan om alles eens rustig te bekijken en te vergelijken. Bepaal welk budget je er wilt aan spenderen en neem ook de aanbevelingen van de klanten in de online reviews ter harte. Ze kunnen je helpen bij het maken van je keuze.

Het gebruik en de inhoud van het waterreservoir

Wanneer een poes enkel droge voeding eet heeft ze dagelijks gemiddeld 250 tot 300 ml vocht nodig. Stilstaand water wordt in de natuur sneller besmet met bacteriën en ziektekiemen waardoor een kat instinctief de voorkeur zal geven voor vers stromend water. Daarom is een drinkfontein ideaal voor poezen die te weinig drinken of liever van de kraan drinken. Bij een waterfontein wordt het water door middel van een pomp door een filter gestuurd zodat het water vers en proper blijft. Door de circulatie wordt er ook steeds zuurstof aan het water toegevoegd.

Daarnaast is het belangrijk om er even bij stil te staan welke inhoudsmaat het beste is voor het gemak van jezelf en je huisdier. Wanneer je voor langere tijd van huis bent, dan kun je beter kiezen voor een toestel met een ruim reservoir. Ook het aantal dieren dat je in huis hebt is belangrijk voor de capaciteit van de drinkfontein. Er zijn waterbronnen verkrijgbaar met een inhoud van 2 liter tot zelfs toestellen waar 5 liter in kan. De keuze hiervoor is helemaal persoonlijk en stem je best af op je dieren en je werkritme.

 

De filter en de gebruikte materialen

De meeste drinkfonteinen zijn gemaakt uit plastic dat BPA-vrij is. BPA is de afkorting van bisfenol A wat een chemische stof is. Dit wordt vooral gebruikt bij het vervaardigen van bijvoorbeeld plastic drinkflessen om het materiaal wat soepeler te maken. Andere fonteinen zijn gemaakt uit roestvrij staal of uit keramisch materiaal. Bij deze materialen kunnen mineralen zich niet vastzetten op de rand waardoor deze waterbronnen gemakkelijker te onderhouden zijn.

Over het algemeen zijn de fonteinen in keramiek en staal wel wat duurder in aankoop maar ze zijn ook mooier om te zien dan exemplaren die gemaakt zijn uit plastic. De meeste toestellen beschikken over een koolstoffilter die je kunt vervangen. Deze filter zorgt ervoor dat losse haren, etensresten en onzuiverheden uit het water worden gefilterd. Daarnaast neemt hij ook nare geurtjes weg waardoor je huisdier constant over fris en schoon water kan beschikken. De pomp voert het water door de filter en brengt zuurstof in de waterstroom.

 

De mogelijkheden en het geluid

Wanneer je je gaat verdiepen in de verschillende waterfonteinen en hun mogelijkheden, dan zie je dat de meeste toestellen kunnen ingesteld worden in verschillende waterstanden. Zo is er de rustige stroom die kan gebruikt worden voor katten die wat angstig zijn. Daarnaast heb je de mogelijkheid tot een borrelende stroom, een waterval en tenslotte de fontein. De meeste katten houden er wel van om van een fonteintje te drinken en het is ook gewoon mooi om te zien.

Doordat de meeste drinkfonteinen voorzien zijn van een pomp maken ze toch allemaal een minimum aan geluid. Een klein zoemend geluid is absoluut niet storend voor je huisdier en voor de mens bijna onhoorbaar. Wanneer de drinkfontein wat meer lawaai begint te maken of te brommen, dan is dit een teken dat het waterniveau al heel wat gezakt is. Dit is volstrekt normaal doordat het geluid van het pompje zal gaan weerklinken in de lege holte van het waterreservoir. Wanneer je het reservoir terug bijvult, zal het geluid terug verdwijnen.

Het onderhoud 

Net zoals een drinkbakje moet ook een drinkfontein regelmatig gereinigd worden. Toestellen die je makkelijk uit elkaar kunt halen en die meerdere losse onderdelen hebben zijn veel eenvoudiger te reinigen dan apparaten die uit 1 stuk bestaan. Je moet er toch mee rekening houden dat je het apparaat toch zeker 1 keer per maand volledig moet schoonmaken zodat de levensduur van je toestel kan worden gegarandeerd. 

Daarnaast kunnen de meeste onderdelen van een drinkfontein in de vaatwasmachine worden gestopt. Apparaten in roestvrij staal en keramische toestellen hebben het voordeel dat mineralen zich niet op de randen kunnen vastzetten. Ook de ronde toestellen zijn gemakkelijker te onderhouden. Bij de apparaten die over een filter beschikken, moet deze om de 2 weken worden vervangen. De filters zijn steeds apart te verkrijgen maar zijn wel over het algemeen wat duur in aankoop.

 

Het prijskaartje

Als we gaan kijken naar de prijs van een waterfontein, dan zien we dat deze nogal uiteenlopend is. De prijs hangt natuurlijk af van verschillende factoren waaronder de capaciteit van de drinkfontein en de materialen waaruit hij gemaakt is. De apparaten in plastic kun je vinden in de prijscategorie tussen 25 en 40 euro. Daarnaast zijn de duurdere modellen meestal gemaakt uit roestvrij staal of keramiek en dan betaal je al gauw tussen 50 en 90 euro. Bekijk ook even de aanbiedingen, misschien kun je wel een keramische drinkfontein op de kop tikken voor een leuke prijs.

 

5 beste drinkfonteinen voor katten (Reviews) van 2021

 

Om je trouwe huisgenoot de ganse dag van vers water te voorzien ben je misschien wel geneigd tot de aankoop van een drinkfontein. Zoek je een drinkfontein op batterijen voor de poes?  Of wil je graag een waterbron met een speciale filter? We hebben 5 topproducten geselecteerd aan de hand van het advies van verschillende kattenkwekers en de online reviews. We raden je aan de mogelijkheden eens te bekijken en er vervolgens de beste drinkfontein uit te kiezen. Neem ook even een kijkje in de koopjeshoek misschien is er wel een aanbieding die voor jou perfect is.

 

1. Drinkfontein voor kat incl. 2 filters LifeGoods

 

De drinkfontein van LifeGoods heeft een waterreservoir waar 2 liter in kan zodat je viervoeter wel een tijdje voorzien is van schoon en vers water. Bovendien heeft hij een afmeting van 18 x 18 x 15 cm waardoor hij ideaal is voor katten en kleine tot middelgrote hondenrassen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

Het apparaat werkt met een koolstoffilter en een pomp die ervoor zorgen dat je huisdier de ganse dag toegang heeft tot proper en zuurstofrijk water. De fontein heeft bovendien 3 verschillende waterstromen zodat je hem kunt instellen volgens de voorkeur van jouw poes of hond. Daarnaast werkt de bron met een vermogen van 2 Watt waardoor hij een zeer laag energieverbruik heeft. 

De stille pomp zorgt ervoor dat je huisdier in alle rust kan genieten van vers water zonder dat er een constant brommend geluid is. Doordat de circulatie via een koolstoffilter loopt, voegt die zuurstof toe aan het water en worden vieze geurtjes, smaken en haren uit het water gefilterd. Door gebruik te maken van een drinkfontein zal de drinkintentie van je poes of hond bevorderd worden, wat de gezondheid van je trouwe vriend alleen maar ten goede komt.

 

Voordelen:

Geluid en verbruik: deze stille drinkfontein voor de kat maakt ook geen zoemend geluid en is zo goed als onhoorbaar. Daarnaast heeft hij door zijn vermogen van 2 Watt een zeer laag energieverbruik.

Gebruiksgemak: de fontein is heel eenvoudig te monteren en in te stellen op 3 verschillende waterstromen.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is geschikt voor zowel honden als katten.

Circulatie- en filtersysteem: de ronde koolstoffilter en de pomp zorgen voor een constante circulatie van proper water.

 

Nadelen:

Filters: de aankoop van de aparte filters zou volgens enkele klanten nogal prijzig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Drinkfontein voor katten TrevoPet 2,5 liter inclusief filter

 

Met zijn inhoud van 2,5 l is deze stille waterfontein van TrevoPet het apparaat bij uitstek als je meerdere poezen in huis hebt. Bovendien kreeg de drinkfontein door zijn moderne vormgeving in 2019 de Dutch Design Award. Daarnaast meet de fontein 19 x 19 x 14 cm  en dankzij zijn ronde vorm en de witte kleur straalt dit toestel rust uit waardoor hij heel toegankelijk is voor poezen die hierdoor sneller zullen geneigd zijn om te drinken.

De kattenfontein kan ingesteld worden op 2 verschillende waterstromen waardoor ook schichtige katten geen probleem ervaren om van deze bron te drinken. Het filtersysteem dat werkt met een unieke soort van koolstoffilter haalt de haartjes, voedselresten en geurtjes uit het water. Dankzij de ultra stille pomp wordt het water constant gecirculeerd waardoor bacteriën geen kans krijgen.

Het apparaat is gemaakt uit plastic dat 100% BPA-vrij is. Dit is een chemische stof die voornamelijk voorkomt in plastic drinkflessen. Hierdoor zal je huisdier geen enkele schadelijke stof binnen krijgen en bovendien is deze waterbron heel milieuvriendelijk. In de reviews zien we dat alle klanten deze drinkfontein zeker aanraden.

 

Voordelen:

Milieuvriendelijk: door het gebruik van BPA-vrije materialen is deze drinkfontein milieuvriendelijk en 100% veilig voor je huisdier.

Laag energieverbruik: door zijn vermogen van 2 Watt heeft dit apparaat een miniem energieverbruik van 1,5 kWh per maand.

Vormgeving: door zijn ronde vorm en zijn witte kleur straalt deze fontein rust uit waardoor ook schichtige katten er graag gebruik van maken.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat kan ingesteld worden op 2 verschillende waterstromen en hij heeft bovendien vooraan een transparant venstertje waar het waterniveau kan gecontroleerd worden.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten maken de opmerking dat na een paar dagen toch een brommend geluid te horen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Rexa Drinkfontein met led stille met koolstoffilter

 

De Rexa drinkfontein is de populairste in onze lijst met toppertjes. In de reviews kreeg dit apparaat van elke klant het volledige aantal sterren toegekend. De waterfontein van Rexa heeft een inhoud van 1,5 l en heeft een totale omvang van 30 x 29 x 24 cm waardoor hij de perfecte waterbron is om 1 à 2 poezen constant van schoon en fris water te voorzien.

Het comfortabele drinkoppervlak van 19 cm zorgt ervoor dat de snorharen de randen niet raken want dat hebben de meeste poezen niet graag. Daarnaast is de hoogte van 16 cm ideaal voor kittens zodat zij hier ook gemakkelijk kunnen gebruik van maken. Hij heeft een prachtige vormgeving en werkt bovendien uiterst stil waardoor ook angstige poezen geen schrik hebben om uit dit apparaat te drinken.

Voor katten die kieskeurig zijn van aard kan dit toestel in 3 verschillende waterstromen worden ingesteld. Dankzij de koolstoffilter wordt de waterkwaliteit constant verbeterd omdat onzuiverheden en geurtjes worden geëlimineerd. Bovendien wordt het harde leidingwater verzacht. Deze drinkfontein heeft een witte kleur en is gemaakt uit plastic waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is. 

 

Voordelen:

Inhoud: door zijn inhoud van 1,5 l is deze fontein geschikt voor 1 à 2 poezen of kleine honden.

Gebruiksgemak: het ruime drinkoppervlak zorgt ervoor dat de snorharen de wanden niet raken.

Instellingen: het apparaat heeft 3 verschillende waterstromen waardoor ook kieskeurige poezen geen enkel probleem hebben om van deze fontein gebruik te maken.

Onderhoud: het toestel is heel gemakkelijk schoon te maken.

 

Nadelen: 

Vormgeving: door het brede driehoekige drinkoppervlak lijkt deze fontein nogal veel plaats in beslag te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Drinkwell Ceramic Pagoda Pet Fountain met 2 drinkgebieden

 

PetSafe wordt door velen aanzien als het betrouwbaarste en beste merk voor alles wat te maken heeft met huisdieren. Met alles wat ze doen proberen ze de unieke band tussen huisdier en baasje te verbeteren. De blauwe keramische drinkfontein voor de kat heeft de vorm van een Chinese pagode.

De waterbron heeft een inhoud van 2 l en een afmeting 31 x 21 x 27 cm en bovendien beschikt het toestel over een dubbele drinkplaats. Hierdoor kan de fontein door meerdere dieren tegelijk gebruikt worden. Doordat het water op 2 plaatsen naar beneden stroomt, is er een constante verluchting van het water. De houtskoolfilter zorgt ervoor dat het water schoon blijft en alle onreinheden er worden uitgefilterd.

Dit apparaat werkt op netstroom en heeft een bijgeleverd snoer van 1,65 m. De dompelpomp heeft bovendien een zeer stille werking waardoor nauwelijks geluid kan worden opgemerkt. Daarnaast is dit apparaat enkel geschikt om binnenshuis te gebruiken. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over de kwaliteit van deze keramische drinkfontein.

 

Voordelen:

Hoogte: door de hoogte van het drinkoppervlak is deze fontein ideaal voor dieren die last hebben van artritis. 

Onderhoud: de drinkbron is eenvoudig te reinigen en mag in het bovenste rek van de vaatwasser worden gestopt.

Filter: de vervangbare houtskool/schuimfilter kan apart worden bijgekocht.

Stille werking: doordat bij dit toestel gebruik is gemaakt van een dompelpomp is hij nauwelijks hoorbaar.

 

Nadelen:

Binnenshuis: deze fontein is alleen geschikt om binnenshuis te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cat-It Senses 2.0 Flower drinkfontein kat 3 l met filter

 

De Flower drinkfontein is de goedkope kracht in onze top 5. Hij moet echter qua kwaliteit en uitstraling niet onderdoen voor de duurdere exemplaren. Hij kreeg in de reviews een heel goede beoordeling en werd beloond met 4,4 van de 5 sterren. Deze mooie drinkfontein heeft een witte kleur met een groen drinkoppervlak waarin een vrolijke margriet is geplant. 

De drinkbron heeft een inhoud van 3 l waardoor je er een tijdje geen omkijken naar hebt. De ronde vorm met een diameter van 18 cm en de hoogte van 21,5 cm zorgen ervoor dat dit toestel toch weinig plaats in beslag neemt. Door het ruime drinkoppervlak is er rekening gehouden met de “whisker stress” of de gevoeligheid van de snorharen. Deze zullen de randen van de drinkfontein niet aanraken waardoor de poes geen ongemakken zal ondervinden bij het drinken.

Het apparaat kan ingesteld worden op 3 waterstromen waaronder een lichte stroom, opborrelend water en een rustige stroom al dan niet gebruik makend van de witte bloem met gele knop. De bloemfontein is voorzien van een onthardingsfilter die het leidingwater verzacht en ondertussen ook het water zuivert van onreinheden en losse haren.

 

Voordelen:

Inhoud: deze waterbron heeft een ruime inhoud van 3 l waardoor je hem een tijdje niet moet bijvullen en hij dan ook geschikt is als je er enkele dagen niet bent.

Filter: de onthardingsfilter maakt het leidingwater zachter en hij filtert ook alle onzuiverheden uit het water. Bovendien kun je de filter apart aankopen in een verpakking met 2 filters.

Voorkomt “whisker stress”: het ruime drinkoppervlak is erop voorzien zodat de snorharen niet in contact komen met de zijkanten van de fontein.

Het prijskaartje: deze mooie drinkfontein voor de kat valt in de laagste prijscategorie van onze lijst.

 

Nadelen: 

Constructie: enkele klanten melden dat als je een handige kat in huis hebt hij wel gemakkelijk de bloem uit elkaar kan halen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES