Laatste update: 17.08.22

 

Beste drinkflessen voor honden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je met je hond vaak een fikse wandeling maakt, zal je dier flinke dorst hebben. Een handige drinkfles kan dan goed van pas komen om je hond voldoende te laten drinken zodat hij weer even verder kan. Door even onze huidige top 3 te bekijken, zul je al snel merken dat je met de Waterfles 350ml – honden fles een prima keuze maakt. Hij is voorzien van een rubberen afdichtingsring waardoor hij niet in je rugtas gaat lekken. Ook de Kong H2O – RVS Honden Waterfles met zijn inhoud van 750 ml blijkt een uitstekende optie te zijn.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste drinkflessen voor honden (Reviews) van 2022

 

Om je trouwe viervoeter tijdens een trip van water te voorzien, willen we je graag het advies geven om in een degelijke hondendrinkfles te investeren. Ben je op zoek naar een draagbare drinkfles voor honden om tijdens een wandeling mee te nemen? Of gaat je voorkeur uit naar een compacte drinkfles die je in je handtas kunt wegstoppen? Door even onze selectie met topproducten te bekijken zul je zeker de beste drinkfles voor jouw hond kunnen spotten en misschien vind je wel een leuke aanbieding.

 

1. Waterfles 350ml – honden fles water – Honden bidon – Honden Drinkfles

 

Deze Puggle & Co hondendrinkfles voor onderweg is het populairste exemplaar voor kleine hondenrassen. Hij wordt in 7 verschillende kleuren aangeboden met een inhoud van 350 of 550 ml waardoor je er eentje kunt kiezen volgens de behoeften van je kleine vriend.

De drinkfles kent een licht gewicht van 193 g en een formaat van 20,8 x 7 cm zodat je hem heel gemakkelijk in je handtas of rugzak kunt meenemen. Het duurzame loodvrije kunststofmateriaal bevat geen giftige stoffen en is tevens antibacterieel waardoor het water lang zuiver blijft en je hond bijgevolg altijd van fris drinkwater kan genieten.

Doordat het water door middel van een handige uitgifteknop in een apart schaaltje stroomt, verkrijg je steeds de gewenste hoeveelheid zonder verspilling. Zijn gebruiksgemak wordt zelfs nog versterkt door de stevige rubberen afdichtingsring en de vergrendelknop die ervoor zorgen dat de fles niet in je tas leegloopt. In de reviews merken we dat dit product een zeer goede score van 4,7 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: door de handige uitgifteknop loopt de gewenste hoeveelheid water in het bevestigde schaaltje zodat je dier voldoende kan drinken.

Formaat: deze hondendrinkfles weegt slechts 193 g en meet 20,8 x 7 cm waardoor hij perfect in je hand- of rugtas past.

Keuzemogelijkheden: hij kan in diverse kleuren worden aangekocht met een inhoud van 350 of 550 ml.

Lekbestendig: dankzij de stevige rubberen afdichtingsring en de vergrendelknop zal de fles niet lekken.

 

Nadelen:

Niet vaatwasmachinebestendig: een klant merkt op dat de fles gesmolten is nadat hij in de vaatwasmachine werd geplaatst.

Koop bij bol.com (€17.95)

 

 

 

 

2. Kong H2O – RVS Honden Waterfles – Drinkfles Hond Voor Onderweg – 750ML

 

Kong wordt door velen als het beste merk voor hondenspeelgoed en -accessoires beschouwd om je trouwe vriend optimaal te verzorgen. Bij aankoop van meerdere stuks kun je deze Kong hondendrinkfles aan een goedkope prijs krijgen waardoor je meteen wat voordeel haalt.

Hij wordt aangeboden met een inhoudsmaat van 250 of 750 ml zodat hij zowel voor kleine als grote hondenrassen van nut kan zijn. Doordat hij werd vervaardigd uit roestvrij staal, wordt het water niet aan zonlicht blootgesteld en kunnen er zich bijgevolg geen algen vormen waardoor het water veel langer vers blijft.

Daarnaast blijft de inhoud lekker koel zodat je ook op warme dagen, je dier fris drinkwater kunt geven. Aan de bovenkant van de waterbidon werd een goed sluitende draaidop voorzien die tevens dienst doet als drinkschaaltje waaruit je hond gemakkelijk kan drinken. In de reviews zien we dat de meningen over dit product verdeeld zijn en men heeft het dan vooral over de te smalle drinkdop.

 

Voordelen:

Inhoud: deze uitvoering kan worden aangekocht met een inhoudsmaat van 250 of 750 ml zodat je het gepaste formaat voor jouw huisdier kunt aanschaffen.

Formaat: de 750 ml hondendrinkfles kent een formaat van 10 x 10 x 31 cm waardoor je hem vrij gemakkelijk kunt meenemen.

Materiaal: de waterbidon is vervaardigd uit roestvrij staal en werd voorzien van een draaidop die je ook als drinkschaal kunt gebruiken.

Gebruiksvoordeel: deze roestvrijstalen drinkfles zal het water lekker fris en vers houden zodat je dier altijd over heerlijk koel drinkwater beschikt.

 

Nadelen:

Smalle drinkdop: enkele klanten merken op dat de drinkschaal te smal is voor grote hondenrassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Waterfles voor Honden – siliconen blad – drinkdop voor mensen 

 

Deze hondenbidon kent de laagste prijs in onze lijst met toppers waardoor hij in bijna elk budget past. De hondendrinkfles is ideaal om je dier voldoende water te laten drinken als je bijvoorbeeld in de vrije natuur een stevige wandeling maakt. 

Doordat hij vervaardigd is uit kunststof en silicone weegt hij bijzonder licht zodat je niet te veel extra last moet meesleuren. Het gebruiksgemak wordt nog verder uitgebreid door de handige polshouder die je tevens aan je rugtas of broek kunt bevestigen waardoor je steeds je handen vrij hebt en zelfs geen tas hoeft mee te nemen.

Dankzij de bijzondere vormgeving van de isolerende silicone drinkschaal wordt er een soort thermo-effect gecreëerd om het water lekker fris te houden. In de reviews merken we dat deze uitvoering het maximale aantal sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: door de handige polshouder kun je hem gewoon meenemen zonder dat je telkens een tas bij moet hebben.

Materiaal: hij is gemaakt uit plastic en werd voorzien van een handige afsluitdop met een drinkschaaltje uit silicone.

Isolerend: de knappe vormgeving van de drinkschaal zorgt voor een thermo-isolerend effect zodat het drinkwater lekker koel blijft.

De prijs: deze uitvoering kent de laagste prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen:

Onderhoud: we merken dat deze drinkfles voor honden niet vaatwasmachinebestendig is waardoor je hem telkens goed moet uitspoelen en met een flessenborstel reinigen om algenvorming tegen te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. 2 in 1 Honden drinkfles – Inclusief 2 voer/drink bakjes 

 

Deze uitvoering van Dijinoo is super handig wanneer je met je trouwe viervoeter een ganse dag op stap gaat. De 2-in-1 hondendrinkfles is verkrijgbaar in het blauw of wit en wordt gekenmerkt door het tweeledige reservoir zodat je de ene kant met voeding en de ander kant met water kunt vullen.

De veelzijdige drink-/voederfles wordt nog extra aangevuld met 2 opvouwbare silicone bakjes waarin je je je hond tegelijk eten en drinken kunt voorschotelen. Doordat deze plastic 2-in-1 drinkfles slechts 196 g weegt, moet je tijdens verre wandelingen niet te veel extra gewicht meenemen. 

Verder kent hij een afmeting van 7,5 x 7,5 x 23 cm met een inhoud van 0,5 l wat hem heel geschikt maakt om kleine tot middelgrote hondenrassen van voeding en water te voorzien. Er werden voor deze vrij recente toevoeging nog geen reviews geplaatst.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met deze 2-in-1 drink-/voederfles en 2 opvouwbare bakjes kun je je hond tijdens een lange wandeling van eten en drinkwater voorzien. De voer/drinkbakjes zijn met een karabijnhaakje aan de fles bevestigd.

Materiaal: de 2 bakjes zijn vervaardigd uit silicone en de stevige bidon uit half doorzichtig plastic zodat je steeds kunt zien hoeveel voorraad je nog bij hebt.

Inhoud: deze handige drinkfles voor honden kent een inhoud van 0,5 l die in 2 delen verdeeld is waardoor je 250 g voeding en 250 ml water kunt meenemen.

Formaat: hij meet 7,5 x 7,5 x 23 cm en weegt slecht 196 g zodat je hem heel gemakkelijk kunt meenemen.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat deze variant in de middelste prijsklasse valt waardoor hij iets minder toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kong h2o drinkfles thermos- 740 ml – 1 stuks

 

Deze hondendrinkfles h2o is eveneens van het fel gewaardeerde merk Kong en werd vrij recent aan hun assortiment toegevoegd waardoor we nog geen reviews konden terugvinden. Hij wordt in diverse kleuren aangeboden en kent een ruime inhoud van 740 ml zodat je voldoende voorraad kunt meenemen om je dier van drinkwater te voorzien.

Doordat hij vervaardigd is uit kwaliteitsvol roestvrij staal met een isolerende silicone afwerkingslaag blijft het water niet alleen lekker fris, maar wordt het bovendien ook van zonlicht afgeschermd waardoor er zich geen algen kunnen vormen. Onderaan de fles is er een geïntegreerd drinkbakje dat je gewoon kunt losschroeven om je dier van het heerlijke koele water te laten drinken.

De Kong drinkfles wordt gekenmerkt door zijn handige formaat van 8 x 8 x 24 cm en licht gewicht van 317 g zodat je hem gemakkelijk in je rugzak kunt meenemen of je kunt hem met de bevestigde karabijnhaak aan je riem vastmaken.

 

Voordelen:

Gebruiksvoordeel: deze hondendrinkfles werd voorzien van een afschroefbaar drink-/voederbakje zodat je meteen alles voorhanden hebt. 

Materiaal: hij is vervaardigd uit roestvrij staal en kreeg een isolerende jas uit silicone waardoor het drinkwater lekker fris blijft.

Afmetingen: door zijn compacte formaat van 8 x 8 x 24 cm en zijn licht gewicht van 317 g kun je hem met gemak in je rugzak stoppen of met het karabijnhaakje aan je riem bevestigen.

Inhoud: de drinkfles kent een inhoud van 740 ml zodat je hem met voldoende drinkwater kunt vullen om grote honden te voorzien.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat dit exemplaar de duurste prijs in onze lijst heeft waardoor hij niet in elk budget zal passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Drinkflessen voor honden Koopgids

 

Als je er graag met jouw trouwe vriend op uit trekt, is het een goede aanbeveling om steeds een hondendrinkfles bij de hand te hebben. Maar hoeveel inhoud heeft een dergelijke drinkfles en zijn deze flessen wel lekbestendig? Worden er ook drinkflessen in verschillende materialen aangeboden? Je merkt dat er heel wat vragen zijn en door even onze koopgids te bekijken en de verschillende aanbiedingen in de testen te vergelijken, zal alles meteen veel duidelijker worden. 

Wat is een hondendrinkfles en hoe wordt hij gebruikt

Een drinkfles voor honden is eigenlijk een onmisbaar item als je je dier vaak voor een uitje meeneemt. Het is namelijk heel belangrijk dat je viervoeter, na een zware inspanning of bij warm weer, kan drinken om zijn dorst te lessen. Echter, op sommige plaatsen is dit niet mogelijk waardoor je je er beter op kunt voorzien door het water zelf mee te nemen. Een drinkfles of hondenbidon is altijd vrij licht en compact waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Het overgrote deel van de drinkflessen kent een heel eenvoudige werking. De lekvrije bidon wordt gewoon met water gevuld en wanneer het nodig is, kun je de vloeistof in het bijbehorende bakje gieten zodat je dier kan drinken. Er zijn exemplaren waarbij het waterbakje aan de bidon vastzit en andere exemplaren worden met een los drinkschaaltje geleverd. Afhankelijk van het type drinkfles dat je hebt aangekocht, zal de hanteerbaarheid verschillend zijn.

Bij een bidon met een vast bakje moet je enkel de fles uitklappen waardoor het water vanzelf in het schaaltje loopt. Een andere mogelijkheid is, dat er aan de dop een soort lepel zit die zich vanzelf vult nadat je een knopje indrukt. Er zijn tevens varianten die met een knijpsysteem werken waarbij het water enkel in de drinkbak stroomt als je in de fles knijpt. Lees steeds eerst de gebruiksaanwijzing zodat je de drinkfles op de juiste manier gaat gebruiken.

 

De inhoud

Wanneer je een hondendrinkfles uitkiest, is het relevant dat je met de behoeften van je dier rekening houdt. Zo heb je voor kleine hondenrassen geen bidon met een inhoud van 1 liter nodig want je vriendje zal echt niet zoveel drinken. Aan de andere kant, als je van plan bent om een ganse dag in de vrije natuur door te brengen, kan een drinkfles met een grotere inhoud best wel handig zijn.

Diverse merken bieden drinkflessen aan met een inhoudsmaat tussen 250 en 750 ml. Er zijn daarnaast ook bidons te vinden met een inhoudsmaat van 1 liter of meer, maar deze zijn minder handig om bijvoorbeeld in je rugtas of handtas mee te nemen. Deze grote formaten zijn meer geschikt om in de koffer van de wagen of in de camper te leggen zodat je steeds een voorraad vers drinkwater voorhanden hebt.

 

De gebruikte materialen en lekbestendigheid

De hondendrinkflessen of -bidons worden voornamelijk uit 2 soorten materialen vervaardigd. Het overgrote deel wordt uit kunststof of roestvrij staal vervaardigd en beiden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Een hondenbidon uit kunststof kent meestal een vrij licht gewicht waardoor hij heel handig is om mee te nemen. Dit materiaal is bovendien geur- en smaakloos en vrij goed bestand tegen de groei van bacteriën zodat het drinkwater lekker vers blijft. 

De meeste kunststof exemplaren zijn doorzichtig waardoor je steeds kunt zien hoeveel water er nog in zit. De roestvrijstalen varianten wegen vanzelfsprekend iets zwaarder, maar al bij al valt het gewicht nog vrij goed mee. Een dergelijke drinkfles zal het water langer koel houden dan de kunststof varianten en bijgevolg zal je hond op warme dagen altijd fris water te drinken krijgen.

Doordat de roestvrijstalen drinkfles geen zonlicht doorlaat, is het water bovendien niet onderhevig aan bacterie- en algengroei zodat het langer zuiver blijft. Een roestvrijstalen- of kunststof hondenbidon die over een rubberen afdichtingsring beschikt, zal de lekbestendigheid garanderen. Bij je aankoop kun je dus maar beter even controleren of de draaidop over een dergelijke afdichtingsring beschikt én of de dop goed kan worden vastgedraaid zodat hij niet in je tas of wagen gaat lekken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES