5 beste drinkflessen voor honden Test van 2024

Laatste update: 23.07.24

 

Beste drinkflessen voor honden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je regelmatig met je hond op wandeling? Dan kan het wel eens gebeuren dat zowel jij als hij onderweg flinke dorst krijgt van de inspanning. Een handige drinkfles kan dan goed van pas komen om je viervoeter voldoende te laten drinken zodat hij weer even verder kan. Door onze huidige top 3 te bekijken, zul je al snel merken dat je met de Waterfles 350ml – honden fles een prima keuze maakt. Hij is voorzien van een rubberen afdichtingsring waardoor hij 100% lekvrij blijkt. Daartegenover staat de Draagbare Water Fles voor Honden die voornamelijk uit duurzaam BPA-vrij siliconen is vervaardigd en daardoor als diervriendelijke én milieuvriendelijke oplossing geldt. 

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste drinkflessen voor honden (Reviews) van 2024

 

Om je trouwe viervoeter tijdens een trip van water te voorzien, willen we je graag het advies geven om in een degelijke hondendrinkfles te investeren. Ben je op zoek naar een draagbare drinkfles voor honden om tijdens een wandeling mee te nemen? Of gaat je voorkeur uit naar een compacte drinkfles die je in je handtas kunt wegstoppen? Door even onze selectie met topproducten te bekijken zul je zeker de beste drinkfles voor jouw hond kunnen spotten en misschien vind je wel een leuke aanbieding.

 

1. Waterfles 350ml – honden fles water – Honden bidon – Honden Drinkfles

 

Deze Puggle & Co hondendrinkfles voor onderweg is het populairste exemplaar voor kleine hondenrassen. Hij wordt in 7 verschillende kleuren aangeboden met een inhoud van 350 of 550 ml waardoor je er eentje kunt kiezen volgens de behoeften van je kleine vriend.

De drinkfles kent een licht gewicht van 193 g en een formaat van 20,8 x 7 cm zodat je hem heel gemakkelijk in je handtas of rugzak kunt meenemen. Het duurzame loodvrije kunststofmateriaal bevat geen giftige stoffen en is tevens antibacterieel waardoor het water lang zuiver blijft en je hond bijgevolg altijd van fris drinkwater kan genieten.

Doordat het water door middel van een handige uitgifteknop in een apart schaaltje stroomt, verkrijg je steeds de gewenste hoeveelheid zonder verspilling. Zijn gebruiksgemak wordt zelfs nog versterkt door de stevige rubberen afdichtingsring en de vergrendelknop die ervoor zorgen dat de fles niet in je tas leegloopt. In de reviews merken we dat dit product een zeer goede score van 4,7 sterren kreeg.

 

Voordelen:

Gebruikscomfort: door de handige uitgifteknop loopt de gewenste hoeveelheid water in het bevestigde schaaltje zodat je dier voldoende kan drinken.

Formaat: deze hondendrinkfles weegt slechts 193 g en meet 20,8 x 7 cm waardoor hij perfect in je hand- of rugtas past.

Keuzemogelijkheden: hij kan in diverse kleuren worden aangekocht met een inhoud van 350 of 550 ml.

Lekbestendig: dankzij de stevige rubberen afdichtingsring en de vergrendelknop zal de fles niet lekken.

 

Nadelen:

Niet vaatwasmachinebestendig: een klant merkt op dat de fles gesmolten is nadat hij in de vaatwasmachine werd geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Draagbare Water Fles voor Honden – Waterfles – Siliconen Fles – Diervriendelijk – Drinken

 

Ga je binnenkort een hond adopteren en ben je al begonnen aan de eerste voorbereidingen ervan? Dan is het uiteraard een goede aanbeveling om te voorzien in enkele basisbehoeften. Daarbij denken we niet alleen aan voedsel en vers water maar eveneens aan een comfortabele hondenmand, de juiste training, een speelmomentje en een leuke dagelijkse wandeling. Zorg tijdens de outdoor activiteiten overigens niet alleen voor poepzakjes maar tevens ook voor een degelijke honden drinkfles.

Zo zou deze draagbare drinkfles voor honden misschien wel wat voor jou kunnen zijn. Hoewel hij niet meteen over de laagste prijs beschikt, noch tot de goedkope waterflessen behoort, lijkt hij door heel wat hondenbaasjes positief ontvangen te zijn. De tevreden klanten reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren liegen er dan ook niet om en zorgen ervoor dat deze hondendrinkfles voor onderweg wel eens de moeite waard zou kunnen zijn.

De diervriendelijke waterfles is daarbij vervaardigd uit duurzame BPA-vrije siliconen en kent een formaat van 23 bij 7,5 cm wat resulteert in een netto inhoud van zo’n 650 ml. Ruim voldoende dus indien er een stevige boswandeling op de planning staat of een dagje naar zee met de hond. De draagbare waterfles kan bovendien – met behulp van het geïntegreerde lusje – makkelijk aan je rugzak worden vastgeklikt wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

 

Voordelen:

Draagbaar: dankzij de geïntegreerde lus, kun je de waterfles makkelijk aan je rugzak bevestigen wat het gebruiksgemak en het comfort alleen maar ten goede komen.

Formaat: de draagbare waterfles wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 23 bij 7,5 cm wat resulteert in een ruime netto inhoud van 650 ml.

Materiaal: de drinkfles voor honden is gemaakt uit duurzaam siliconen materiaal dat ook nog eens BPA-vrij is en bijgevolg 100% diervriendelijk.

 

Nadelen:

Geen vaatwasmachine: hoewel afkomstig van misschien één van de populairste en beste merken, is deze draagbare waterfles niet meteen geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Superdesign Honden Watervoerfles 580ml – Blauw // Maat: L – Drinkfles voor honden

 

Op zoek naar de beste drinkfles voor je hond en ben je bereid om daar net iets meer budget voor neer te tellen? Dan loont het alvast de moeite om deze designvolle drinkfles eens even onder de loep te nemen. Net zoals het vorige toppertje springt ook deze waterfles meteen in het oog vanwege zijn blauwe ontwerp, wat het geheel overigens ook beter zichtbaar maakt. 

Maar er is natuurlijk nog heel wat meer om over naar huis te schrijven. Zo blijkt de Super Design honden drinkfles vervaardigd uit duurzaam en 100% diervriendelijk kunststof materiaal en voorzien van een L (large) uitvoering. Dat betekent dat je deze fles makkelijk kunt opvullen met een netto inhoud van ongeveer 580 à 600 ml of dus zo’n 0,6 liter. Hoewel het dus geen drinkfles van 1 liter betaamt, is hij voldoende ruim om mee te nemen tijdens enkele stevige wandelingen met je viervoeter.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangevuld met de geïntegreerde ophanglus en de mogelijkheid om er de naam van je viervoeter aan toe te voegen. Ook hier wordt aangeraden om de drinkfles (met naam) niet meteen in de vaatwasmachine te plaatsen. 

 

Voordelen:

Materiaal: de drinkfles voor honden werd vervaardigd uit duurzaam en hoogwaardig kunststof materiaal.

Inhoud: de Super Design waterfles wordt gekenmerkt door een royale netto inhoud van ongeveer 580 tot 600 ml wat voldoende is om een stevige wandeling met je viervoeter te maken.

Draagbaar: net zoals de voorgaande drinkfles, blijkt ook dit exemplaar uitgerust met een ophanglus waardoor je de fles aan je rugzak kunt vastklikken.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou misschien wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Vedic – Honden waterfles – Honden drinkflessen – Lekvrije Drinkfles – Bidon – BPA Vrij – 520ML – Roze

 

Op zoek naar een milieu- én diervriendelijke waterfles voor honden? Dan zit je met de Vedic hondendrinkfles alvast op het juiste spoor. Hoewel de fles een behoorlijk compact en lichtgewicht uitvoering kent, geniet je nog steeds een netto inhoud van 520 ml wat in principe ruim voldoende is om een stevige boswandeling op de planning te zetten.

Qua materiaal werd gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van hoge dichtheid polyetheen (HDPE) voor de waterfles in combinatie met diervriendelijk én 100% BPA-vrije siliconen voor de waterbak. Dit maakt het geheel niet alleen dier- én milieuvriendelijk maar tevens ook recycleerbaar en compleet geurloos. Kortom, een echt toppertje dus en ook nog eens tegen een betaalbaar prijskaartje.

Zijn gebruiksgemak wordt verder aangedikt dankzij het lekvrije karakter, de makkelijk schoon te maken onderdelen en het unieke roze design waarbij tevens ook de mogelijkheid bestaat om de set in het blauw of groen aan te kopen. Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten aangenaam verrast zijn, wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van 4,9 sterren.

 

Voordelen:

Formaat: de Vedic hondendrinkfles kent een totale afmeting van 14 x 9 x 9 cm wat resulteert in een netto inhoud van 520 ml en een gewicht van amper 140 gram.

Design: het roze design maakt het net iets aantrekkelijker en persoonlijker. Daarnaast kun je de set ook in het groen of blauw bekomen indien gewenst.

Materiaal: de set blijkt vervaardigd uit een combinatie van duurzaam hoogwaardig HDPE én diervriendelijk BPA-vrij siliconen materiaal.

Lekvrij: dankzij de afgedichte siliconen pakking blijkt  de waterfles ook nog eens 100% lekvrij te zijn.

 

Nadelen:

Te compact: hoewel je een inhoud van 520 ml geniet, kan hij voor sommigen alsnog te compact zijn in vergelijking met de vorige toppertjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Waterfles 350ml – honden waterfles – Nu gratis honden poepzakjes erbij geleverd – Honden bidon

 

Ga je regelmatig op wandel met je hond en ben je op zoek naar een compacte en lichtgewichte drinkfles die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen? Dan is deze waterfles voor honden vast en zeker het bekijken waard. Zo blijkt de waterfles vervaardigd uit duurzaam en 100% lekvrij plastic materiaal dat geheel BPA-vrij en dus diervriendelijk is. 

Het multifunctionele design biedt daarbij niet alleen een 350 ml waterreservoir aan – maar beschikt eveneens over een apart vakje voor snacks met een inhoud van 200 ml en een set geïntegreerde poepzakjes. Wat het uiteindelijke prijskaartje meer dan de moeite waard maakt! Bovendien hoef je helemaal geen water verloren te laten gaan aangezien het overtollige water in een handomdraai weer naar het reservoir kan vloeien. Kortom, een toppertje voor jou én je trouwe viervoeter.

Een blik op de online reviews laat dan ook gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,9 sterren zien waarbij heel wat klanten aangenaam verrast zijn over de aangeboden kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design. Een echte aanrader dus volgens velen!

 

Voordelen:

Multifunctioneel: de waterfles wordt gekenmerkt door een multifunctioneel design bestaande uit een 350 ml ruim waterreservoir in combinatie met een 200 ml vak voor snacks/ korrels.

Materiaal: de waterfles voor honden is vervaardigd uit duurzaam en 100% lekvrij plastic.

Budgetvriendelijk: het vriendelijke prijskaartje maakt deze honden waterfles alvast een pak toegankelijker.

Geen verspilling: drinkt je hond niet alles op? Geen enkel probleem aangezien je het overtollige water gewoon weer terug in het waterreservoir kunt laten vloeien.

 

Nadelen:

Te klein: voor grote honden kan deze waterfles misschien toch wel net iets te compact zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Drinkflessen voor honden Koopgids

 

Als je er graag met jouw trouwe vriend op uit trekt, is het een goede aanbeveling om steeds een hondendrinkfles bij de hand te hebben. Maar hoeveel inhoud heeft een dergelijke drinkfles en zijn deze flessen wel lekbestendig? Worden er ook drinkflessen in verschillende materialen aangeboden? Je merkt dat er heel wat vragen zijn en door even onze koopgids te bekijken en de verschillende aanbiedingen in de testen te vergelijken, zal alles meteen veel duidelijker worden. 

Wat is een hondendrinkfles en hoe wordt hij gebruikt

Een drinkfles voor honden is eigenlijk een onmisbaar item als je je dier vaak voor een uitje meeneemt. Het is namelijk heel belangrijk dat je viervoeter, na een zware inspanning of bij warm weer, kan drinken om zijn dorst te lessen. Echter, op sommige plaatsen is dit niet mogelijk waardoor je je er beter op kunt voorzien door het water zelf mee te nemen. Een drinkfles of hondenbidon is altijd vrij licht en compact waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Het overgrote deel van de drinkflessen kent een heel eenvoudige werking. De lekvrije bidon wordt gewoon met water gevuld en wanneer het nodig is, kun je de vloeistof in het bijbehorende bakje gieten zodat je dier kan drinken. Er zijn exemplaren waarbij het waterbakje aan de bidon vastzit en andere exemplaren worden met een los drinkschaaltje geleverd. Afhankelijk van het type drinkfles dat je hebt aangekocht, zal de hanteerbaarheid verschillend zijn.

Bij een bidon met een vast bakje moet je enkel de fles uitklappen waardoor het water vanzelf in het schaaltje loopt. Een andere mogelijkheid is, dat er aan de dop een soort lepel zit die zich vanzelf vult nadat je een knopje indrukt. Er zijn tevens varianten die met een knijpsysteem werken waarbij het water enkel in de drinkbak stroomt als je in de fles knijpt. Lees steeds eerst de gebruiksaanwijzing zodat je de drinkfles op de juiste manier gaat gebruiken.

 

De inhoud

Wanneer je een hondendrinkfles uitkiest, is het relevant dat je met de behoeften van je dier rekening houdt. Zo heb je voor kleine hondenrassen geen bidon met een inhoud van 1 liter nodig want je vriendje zal echt niet zoveel drinken. Aan de andere kant, als je van plan bent om een ganse dag in de vrije natuur door te brengen, kan een drinkfles met een grotere inhoud best wel handig zijn.

Diverse merken bieden drinkflessen aan met een inhoudsmaat tussen 250 en 750 ml. Er zijn daarnaast ook bidons te vinden met een inhoudsmaat van 1 liter of meer, maar deze zijn minder handig om bijvoorbeeld in je rugtas of handtas mee te nemen. Deze grote formaten zijn meer geschikt om in de koffer van de wagen of in de camper te leggen zodat je steeds een voorraad vers drinkwater voorhanden hebt.

 

De gebruikte materialen en lekbestendigheid

De hondendrinkflessen of -bidons worden voornamelijk uit 2 soorten materialen vervaardigd. Het overgrote deel wordt uit kunststof of roestvrij staal vervaardigd en beiden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Een hondenbidon uit kunststof kent meestal een vrij licht gewicht waardoor hij heel handig is om mee te nemen. Dit materiaal is bovendien geur- en smaakloos en vrij goed bestand tegen de groei van bacteriën zodat het drinkwater lekker vers blijft. 

De meeste kunststof exemplaren zijn doorzichtig waardoor je steeds kunt zien hoeveel water er nog in zit. De roestvrijstalen varianten wegen vanzelfsprekend iets zwaarder, maar al bij al valt het gewicht nog vrij goed mee. Een dergelijke drinkfles zal het water langer koel houden dan de kunststof varianten en bijgevolg zal je hond op warme dagen altijd fris water te drinken krijgen.

Doordat de roestvrijstalen drinkfles geen zonlicht doorlaat, is het water bovendien niet onderhevig aan bacterie- en algengroei zodat het langer zuiver blijft. Een roestvrijstalen- of kunststof hondenbidon die over een rubberen afdichtingsring beschikt, zal de lekbestendigheid garanderen. Bij je aankoop kun je dus maar beter even controleren of de draaidop over een dergelijke afdichtingsring beschikt én of de dop goed kan worden vastgedraaid zodat hij niet in je tas of wagen gaat lekken.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu