Laatste update: 06.03.21

 

Beste konijnenkooien – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een unieke konijnenkooi die je binnenshuis kunt plaatsen? Dan lijkt de Ferplast Casita 100 kooi misschien wel wat voor jou. Wil je toch liever een konijnenkooi die vooral voorzien is van meerdere toegangsdeurtjes en ingangen? Dan zou je bijvoorbeeld de Flamingo Eppo Konijnenkooi alvast even wat grondiger kunnen bekijken. In de tabel hieronder hebben we overigens nog een derde topproduct toegevoegd dat iets groter blijkt dan de eerste 2 optiemogelijkheden. Je kunt op die manier eenvoudig de voor- en nadelen tegenover elkaar afwegen en bekijken welke kooi het beste aan jouw wensen kan voldoen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Konijnenkooien Koopgids

 

Als je besluit een degelijke konijnenkooi in huis te halen, is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met het formaat en de onderverdeling maar ook met de gebruikte materiaalsoorten. Zo zijn bepaalde kooien niet geschikt om buitenshuis te plaatsen vanwege het gebruik van bepaalde materialen. Daarnaast kan ook het prijskaartje belangrijk zijn aangezien niet alle konijnenkooien even goedkoop blijken te zijn. Als je de verschillende kooien gaat vergelijken, is het dus eveneens een goede aanbeveling om te letten op leuke gg.

Het gebruiksgemak van een degelijke konijnenkooi

De aanschaf van dieren verlangt een bepaalde vorm van verantwoordelijkheid. Als je bijvoorbeeld kiest voor kleine knaagdieren zoals konijnen dan is niet alleen de juiste voeding en vers water belangrijk, maar ook de aankoop van een kwalitatieve konijnenkooi. Op die manier kun je voor hen een plekje creëren waar ze veilig en naar hartelust kunnen spelen en tegelijk even tot rust kunnen komen.

Uiteraard is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste konijnenkooi aan te kopen. Zo zul je zien dat er vandaag de dag heel wat keuze is op basis van formaat, materiaal, design, onderverdeling en toebehoren. Konijnen zijn hele actieve knaagdiertjes die bij voorkeur niet alleen fysiek maar ook intellectueel worden bezig gehouden. Daarnaast hebben ze ook nood aan een plekje waar ze even kunnen uitrusten en eventueel een nestje kunnen bouwen.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

Het mag ondertussen wel al duidelijk zijn dat het formaat één van de meest belangrijke factoren zal zijn bij de aankoop van een konijnenkooi. Om het formaat te kunnen bepalen, moet je in eerste instantie rekening houden met het aantal konijntjes en het ras ervan. Zo heb je bijvoorbeelde de bekende dwergkonijntjes of de Vlaamse Reus die respectievelijk kleiner en groter zijn dan het standaard konijn. Het spreekt voor zich dat het ras of de grootte van de dieren een invloed zal hebben op de bepaling van het formaat.

Ook het aantal konijnen is belangrijk om mee te nemen in de berekening. Ben je van plan om minstens 2 of 3 konijnen aan te kopen, dan zal het hok een pak groter moeten zijn dan wanneer je kiest voor slechts 1 konijntje. Bedenk dat de dieren ook voldoende ruimte moeten hebben om te kunnen bewegen en dat er altijd nog een apart slaapplekje moet kunnen worden gecreëerd. Je koopt een konijnenkooi dus beter net iets te groot dan te klein.

Naast het formaat, vinden wij het ook belangrijk om aandachtig te zijn voor de gebruikte materiaalsoorten. Om een goede keuze te maken inzake de materialen, is het handig om op voorhand te weten waar je de kooi hebben wilt. Als de konijnenkooi buiten moet geplaatst worden, zorg er dan voor dat de gebruikte materialen bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Kooien voor binnen bestaan vaak uit een combinatie van metalen traliewerk en een kunststof onderbak.

 

De onderverdeling van de konijnenkooi

Eenmaal je het formaat en de materialen van de kooi bepaald hebt, wees dan ook even aandachtig inzake de onderverdeling. Zo heb je heel wat dubbele konijnenkooien die voorzien zijn van 2 of meerdere verdiepingen die met elkaar verbonden worden door een trapje. Dat kan handig zijn omdat de konijnen op die manier een apart plekje kunnen creëren om te slapen en tot rust te komen.

Daarnaast zijn er ook heel wat kooien die uit 2 of meerdere onderverdelingen bestaan. Ook dat is een aanrader omdat de dieren op die manier hun uitwerpselen steeds op dezelfde plek kunnen doen net zoals ze ook de mogelijkheid hebben om een plekje te creëren om uit te rusten. Kortom, het is gewoon belangrijk om ervoor te zorgen dat de diertjes van alle nodige comfort voorzien zijn. Zorg dus voor een extra ruime kooi waarbij er niet alleen voldoende beloop voorzien wordt, maar ook een plekje om te rusten, te spelen en eventueel een apart plekje om hun behoeften te doen.


Het onderhoud van de kooi

De houden van konijnen, of knaagdieren in het algemeen, stopt natuurlijk niet bij de juiste voeding, vers water en een degelijk hok. Het is ook belangrijk om het hok regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Zeker als het hok bedoeld is om binnenshuis te plaatsen, zul je wel als snel merken dat het aangewezen is om het regelmatig even te reinigen. Kies daarom voor een hok met heel wat toegangsdeuren en ingangen of een kooi waarvan de boven en onderkant kunnen worden gescheiden. Op die manier kun je de bodembedekking makkelijk verwijderen, verversen en het hok schoonmaken.

 

Toebehoren, accessoires en andere bijkomende kenmerken

Sommige konijnenkooien kunnen best wel wat duurder in de aankoop zijn. Dan kan het aangewezen zijn indien de kooi geleverd wordt met tal van toebehoren. Denk bijvoorbeeld maar aan een voederbakje, een hooiruif, een waterflesje en eventueel wat hooi of bodembedekking. Op die manier kan een hoger prijskaartje wel aanvaard worden en is het hok praktisch meteen gebruiksklaar.

Ook de levering van 1 of meerdere houten trapjes, wanneer je kiest voor een dubbele konijnenkooi, kan best een meerwaarde zijn. Alsook de aanbeveling van een extra plateau waaronder de diertjes kunnen schuilen en/ of tot rust kunnen kopen.

 

5 beste konijnenkooien (Reviews) van 2021

 

Een degelijke konijnenkooi is een echte must have zodra je konijnen of andere knaagdieren in huis haalt. Hierbij is niet alleen het materiaal maar ook het formaat van groot belang. Zo wordt een konijnenkooi van 120 cm als standaard beschouwd en een konijnenkooi van 140 of zelfs 160 cm zul je dan weer tussen de grote konijnenkooien mogen verwachten. Wij hebben alvast 5 topproducten voor jou geselecteerd, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten en experts. Bekijk het even en kies er voor jou de beste konijnenkooi uit en wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Ferplast Casita 100 Inclusief voerbakje, waterflesje en hooiruif

 

Tussen de goedkope konijnenkooien zul je vast en zeker dit exemplaar van Ferplast kunnen spotten. Hij blijkt maar liefst 96 cm lang te zijn, 57 cm breed en 56 cm hoog, wat overeenkomt met een standaard formaat L. Kortom, ideaal om 1 of 2 konijntjes of andere knaagdieren te huisvesten.

Deze rechthoekige Ferplast konijnenkooi, die overigens geleverd wordt inclusief een voerbakje, een hooiruif en een waterflesje, is uitermate geschikt om binnenshuis te gebruiken. De bovenkant van de kooi bestaat uit een stevige witte tralies die voorzien is van een rond gebogen dak om het ruimtegevoel te vergroten. Dit wordt aangevuld met een kunststof onderkant die je overigens makkelijk kunt verwijderen, legen en schoonmaken.

In tegenstelling tot sommige andere konijnenkooi, is dit exemplaar ook uitgerust met een extra plateau. Op die manier kun je voor je huisdier een plekje creëren waar hij eventjes tot rust kan komen. Een blik op de online reviews toont dan ook aan dat werkelijk alle klanten tevreden zijn met hun aankoop en het product met 5 sterren belonen.

 

Voordelen:

Formaat: de konijnenkooi heeft een lengte van 96 cm, een breedte van 57 cm en wordt aangevuld met een hoogte van 56 cm. Dit komt overeen met een konijnenkooi formaat L en blijkt geschikt voor 1 tot 2 kleine knaagdieren.

Toebehoren: zodra je besluit om deze rechthoekige konijnenkooi aan te kopen, zul je zien dat je er meteen een voerbakje, een waterflesje, een hooiruif en een extra plateau bij krijgt.

Materiaal: de bovenkant van de kooi is voorzien van metalen traliewerk terwijl de onderbak voornamelijk uit kunststof werd gemaakt.

Onderhoud: je kunt het traliewerk makkelijk van de onderbak verwijderen wat het onderhoud een pak makkelijker maakt.

 

Nadelen:

Design: het is mogelijk dat sommige klanten het donkere design maar triestig en saai zullen vinden.

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

2. Flamingo Eppo Konijnenkooi Meerdere ingangen en deurtjes

 

Tussen de populairste kooien zul je vast en zeker ook deze konijnenkooi voor binnen kunnen spotten. Hij wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien wel het beste merk Flamingo en blijkt geschikt om 1 of 2 konijntjes een veilig onderkomen te bieden.

De kooi blijkt maar liefst 100 cm lang, 54 cm breed en zo’n 41 cm hoog en weegt amper 7 kg. Net zoals het vorige product bestaat ook dit exemplaar uit een kunststof onderkant in combinatie met een witte tralies aan de bovenkant. Bovendien blijkt deze rechthoekige konijnenkooi eveneens opvouwbaar waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen, opbergen en/ of verschonen.

Doordat hij over meerdere deurtjes en ingangen beschikt, kun je de diertjes makkelijk aaien en hen voorzien van eten en drinken. Wanneer we de reacties van klanten bekijken dan zien we dat velen tevreden zijn over het design, de duurzaamheid en de aangeboden kwaliteit. Ook dit resulteert in een prachtige eindscore van 5 van de 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: ook hier blijkt de onderkant van de konijnenkooi uit kunststof te zijn vervaardigd in combinatie met een metalen traliewerk.

Opvouwbaar: in tegenstelling tot andere konijnenkooien blijkt dit exemplaar volledig opvouwbaar en bijgevolg eenvoudig om te verplaatsen, te reinigen en eventueel op te bergen na gebruik.

Formaat: de kooi blijkt een lengte van 100 cm te hebben en wordt aangevuld met een breedte van 54 cm en een hoogte van 41 cm.

Gebruiksgemak: je zult zien dat de kooi over heel wat deurtjes en ingangen beschikt. Op die manier kun je makkelijk tot bij de diertjes.

 

Nadelen:

Design: ook hier zou het donkere design misschien wel eens het addertje onder het gras kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€43.99)

 

 

 

 

3. Ferplast Krolik 160 Staal en kunststof

 

Net zoals het eerste product blijkt ook deze Krolik konijnenkooi afkomstig te zijn van Ferplast. Ferplast is dan ook een vaste waarde op het gebied van dierbenodigdheden en staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid. Ondanks het feit dat hij niet meteen voorzien is van de laagste prijs, blijken de meeste klanten echter wel overtuigd van hun aankoop.

De konijnenkooi wordt gekenmerkt door een maximale binnenafmeting van 160 x 58 x 34 cm en is bijgevolg iets groter in vergelijking met de bovenstaande kooien. Hij kan worden opgedeeld in 2 gedeeltes die je afzonderlijk of als 1 geheel kunt gebruiken en voorzien zijn van metalen tralies in combinatie met een kunststof onderkant. Doordat je de onderkant makkelijk kunt verwijderen, draagt dit bovendien ook bij aan het dagelijkse/ wekelijkse onderhoud.

De Krolik konijnenkooi van 160 cm wordt overigens geleverd inclusief een hooirek, een voerbakje, een waterfles en een huisje dat eveneens als platform dienst kan doen. Op die manier heeft je huisdier altijd wel een plekje waar hij of zij even tot rust kan komen.

 

Voordelen:

Formaat: je zult zien dat de konijnenkooi maar liefst 160 x 58 x 34 cm meet en bijgevolg geschikt is voor 1 of meerdere kleine knaagdieren.

Indeling: het is een vrij grote konijnenkooi die is onderverdeeld in 2 delen verschillend van formaat. Je kunt de delen als 1 geheel gebruiken of apart.

Materiaal: het metalen traliewerk, dat je overigens makkelijk kunt verwijderen als je de kooi wilt schoonmaken, wordt gecombineerd met een onderbak uit kunststof.

Toebehoren: ook hier worden een voerbakje, waterflesje, extra plateau en een hooirekje meegeleverd.

 

Nadelen:

Prijzig: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan heeft dit mogelijks met het prijskaartje te maken.

Koop bij bol.com (€141.99)

 

 

 

 

4. Konijnenkooi caviakooi Skyline 120 dubbel 2 verdiepingen

 

Skyline brengt deze unieke dubbele konijnenkooi op de markt die gekenmerkt wordt door een totale afmeting van 120 x 59 x 89 cm. Net zoals de meeste andere kooien uit het rijtje topproducten, blijkt ook hier het traliewerk voornamelijk uit staal te zijn vervaardigd en de onderbakken uit kunststof. Beide verdiepingen worden overigens met elkaar verbonden door middel van een meegeleverde houten trap.

Qua onderhoud hoef je je alvast geen zorgen te maken aangezien je het traliewerk makkelijk van de onderbakken kunt scheiden. Daarnaast blijkt de kooi ook nog eens opvouwbaar wat hem eveneens makkelijk te verplaatsen en/ of op te bergen maakt. Vanwege het ruime formaat blijkt deze rechthoekige konijnenkooi uitermate geschikt voor meerdere knaagdiertjes in te huisvesten. Echter wordt wel gevraagd om hier niet mee te overdrijven en ervoor te zorgen dat de diertjes voldoende beloop behouden.

Ondanks het feit dat je de kooi enkel en alleen binnenshuis kunt gebruiken, stellen we vast dat de meeste klanten tevreden zijn over de duurzaamheid, de gebruiksvriendelijkheid en het design. Slechts één koper blijkt niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het houten trapje en dat is jammer.

 

Voordelen:

Formaat: de konijnenkooi blijkt maar liefst 120 x 59 x 89 cm groot te zijn. Je kunt er dus makkelijk 2 konijntjes of andere kleine knaagdieren in huisvesten.

Materiaal: het meegeleverde trapje dat de beide verdiepingen met elkaar verbindt, is uit hout vervaardigd. Het traliewerk bestaat uit staal en de onderbak is ook hier uit kunststof gemaakt.

Onderhoud: je kunt het traliewerk zonder problemen van de onderbak verwijderen en op die manier de konijnenkooi makkelijk schoonmaken.

 

Nadelen:

Niet buitenshuis: ben je op zoek naar een konijnenkooi om buitenshuis te plaatsen, dan is dit product jammer genoeg geen goede aanbeveling.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

5. Duvo+ Konijnenkooi Libery 140 4 toegangsdeuren

 

Tot slot is er dan nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke konijnenkooi van het bekende en sterk gewaardeerde merk Duvo. Het betreft een behoorlijk groot exemplaar dat maar liefst 140 cm lang is, 69 cm breed en ruim 47 cm hoog. Dit maakt de konijnenkooi uitermate geschikt om er meerdere kleine knaagdiertjes in onder te brengen.

Ook hier blijkt het stevige traliewerk voornamelijk uit metaal te zijn vervaardigd en voorzien van een lichtgrijze kleur. De onderbak bestaat uit kunststof en kun je makkelijk van het traliewerk verwijderen om hem vervolgens te reinigen. Zowel bovenaan als aan de voorkant van de kooi bevinden er zich 2 toegangsdeuren, wat het totaal op 4 brengt. Dit maakt het iets makkelijker om de diertjes van hooi, voer en drinken te voorzien.

Deze rechthoekige konijnenkooi is uitermate geschikt om hem eender waar binnenshuis te plaatsen. Als buitenkooi is hij jammer genoeg niet de beste aanbeveling. Toch blijken de meeste klanten overtuigd van de duurzaamheid en het design. Slechts één koper had iets meer kwaliteit verwacht.

 

Voordelen:

Materiaal: de stevige kunststof onderbak kan zonder problemen van het metalen traliewerk worden verwijderd, wat het onderhoud een pak makkelijker maakt.

Formaat: de konijnenkooi kent een totale lengte van 140 cm, een breedte van 69 cm en een hoogte van maar liefst 47 cm.

Toegangsdeur: in tegenstelling tot sommige andere konijnenkooien is dit product voorzien van heel wat toegangsdeuren. Zo kun je er 2 spotten aan de voorkant van de kooi en 2 bovenaan de konijnenkooi.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de reacties op het product leren ons dat 1 klant misschien toch iets meer van de kwaliteit had verwacht.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

Laatste update: 06.03.21

 

Beste rattenkooi – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame rattenkooi maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan het misschien helpen om onze koopgids omtrent rattenkooien even rustig door te nemen. Op die manier krijg je een beter beeld van waar je zoal op kunt letten. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse rattenkooien. We hebben hierbij niet alleen gelet op het aantal beoordelingen maar onder andere ook op het advies en de gebruikerservaringen. Zo zijn we uitgekomen bij de Savic Zeno 2 Knockdown rattenkooi die handig en zonder problemen te monteren is. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Interzoo remy mocca rattenkooi. Het is een vrij grote kooi met heel wat mogelijkheden voor de knaagdieren om te lopen en zich even uit te leven.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rattenkooien koopgids

 

Als je ook dol bent op ratten of andere soorten knaagdieren en je er meerdere thuis hebt zitten, dan is het belangrijk om de diertjes goed te verzorgen. En daarmee bedoelen we niet alleen dat het dier over voldoende voedsel, ontspanning en water beschikt maar ook over één van de beste rattenkooien. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een beter beeld van de verschillende mogelijkheden en kun je misschien makkelijker een keuze maken. Let hierbij ook op het gebruiksgemak, de extra opties, het materiaal, het formaat en het eventuele prijskaartje ervan. Ga zeker eventuele aanbiedingen niet uit de weg.

Het gebruiksgemak

Zodra je besluit om één of meerdere ratten als huisdier te nemen dan is het belangrijk om ook een goede en degelijke rattenkooi aan te kopen. Dit is namelijk één van de basisbehoeften voor je huisdier. Je zult merken dat er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Daardoor zul je dus een keuze moeten maken tussen de verschillende materiaalsoorten maar ook tussen de verschillende designs. Daarnaast zul je merken dat de ene rattenkooi veel groter is dan de andere. En bijgevolg misschien ook een tikkeltje duurder.

Probeer daarom voor jezelf even op voorhand uit te maken waar je precies naar op zoek bent. En vooral welke verwachtingen en eisen je hebt. Je zult meteen kunnen vaststellen dat de zoektocht naar de ideale rattenkooi een pak eenvoudiger verloopt. Je hoeft de rattenkooi niet uitsluitend te gebruiken voor ratten. Een rattenkooi kun je gebruiken voor om het even welk knaagdier. Indien je je kindjes dus een stel leuke hamsters wilt schenken dan kan een rattenkooi ook echt een aanbeveling zijn.

 

De materiaalsoorten en het formaat

In je zoektocht naar de ideale rattenkooi zul je merken dat er heel wat factoren zijn waarover je een beslissing moet nemen. Zo zul je bijvoorbeeld moeten kiezen uit de verschillende materiaalsoorten. Je hebt rattenkooien die gemaakt zijn uit degelijke plastic, kunststof of uit aluminium. Maar je hebt ook heel wat exemplaren die vervaardigd zijn uit metaal en dus meteen een pak steviger zijn. Zorg er verder ook voor dat het om een roestvrij metaal gaat. Zo kun je de kooi zonder zorgen schoonmaken.

Daarnaast zul je ook moeten beslissen over het formaat van de rattenkooi. Zo kun je gaan voor een beperkt model maar je hebt ook rattenkooien die uit 2 of meerdere verdiepingen en platformen bestaan. Het formaat van de rattenkooi is in de eerste plaats afhankelijk van het type knaagdier dat je er wilt inzetten maar ook het aantal. Hamsters zijn vaak kleiner dan bijvoorbeeld ratten of cavia’s. Zorg er ook gewoon voor dat je huisdier voldoende beweegruimte heeft, ondanks het type knaagdier dat je kiest.

 

Extra kenmerken en accessoires

Je zult merken dat sommige rattenkooien over iets meer mogelijkheden en opties beschikken in vergelijking met andere exemplaren. Uiteraard zul je dit ook wel merken als je het prijskaartje ervan ziet. Toch kunnen bepaalde opties of functies een meerwaarde betekenen terwijl andere opties meer een soort van extraatje zijn. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de rattenkooi over een degelijke opvangbak beschikt die je er makkelijk kunt uitnemen. Op die manier kun je de kooi makkelijk en snel schoonmaken.

Daarnaast kan het ook wel een goed idee zijn om zowel aan de zijkant alsook aan de bovenkant de rattenkooi te kunnen openen. Sommige rattenkooien worden bovendien geleverd met een heleboel leuke en handige accessoires. Denk maar aan een soort van rad of draaimolen, een voederbakje, een lange buis waar de knaagdiertjes door kunnen lopen en verschillende platformen. Dit lijkt misschien een onbenullig gadget maar het is belangrijk om de knaagdieren ook ontspanning en activiteit te bezorgen. Indien dit niet het geval is dan is het mogelijk dat je huisdier zich verveelt en in een depressie terecht komt.

Mogelijke prijskaartje van een rattenkooi

Net doordat er zoveel verschillende mogelijkheden bestaan, zal het ook niet verwonderen dat er heel wat verschillende prijskaartjes mogelijk zijn. Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel je maximaal wilt maar ook vooral kunt uitgeven aan een degelijke rattenkooi. Verder is het belangrijk dat de rattenkooi stevig is en voldoet aan je verwachtingen je eisen. Zo zijn er heel wat goedkope rattenkooien maar dit wil niet zeggen dat deze ook even stevig of even kwalitatief zullen zijn als de duurdere modellen.

De prijs van de rattenkooien zal door verschillende factoren kunnen worden beïnvloedt. Zo zullen niet alleen de gebruikte materiaalsoorten een belangrijke rol spelen, maar ook het formaat. Een grote rattenkooi zal vaak iets duurder in de aankoop zijn dan een compact model. Indien je er dan ook nog heel wat handige accessoires bij krijgt dan zul je dit misschien ook wel wat voelen aan het uiteindelijke prijskaartje. Het is ook een goed idee om even de verschillende online reviews te lezen. En wie weet kun je zo wel een aantrekkelijke rattenkooi aanbieding spotten.

 

5 beste rattenkooi (Reviews) van 2021

 

Als je thuis ook knaagdieren hebt, dan is het belangrijk dat je hen de juiste verzorging kunt bieden. Bekijk daarom deze top 5 van rattenkooien eens rustig zodat je er de voor jou beste rattenkooi kunt uithalen. Er zullen heel wat goedkope rattenkooien tussen zitten net zoals er ook duurdere exemplaren bestaan. We geven ook nog wat advies mee van klanten die een review onder het artikel hebben geplaatst. En wie weet kom je zo nog wel een rattenkooi aanbieding tegen.

 

1. Savic Rattenkooi Zeno 2 Knockdown

 

Met deze rattenkooi van Savic haal je echt een schitterend product in huis. De kooi bestaat volledig uit afzonderlijke delen waardoor je deze snel en gemakkelijk in elkaar kunt plaatsen en weer kunt afbreken.

De grote deur zorgt ervoor dat je de dieren er gemakkelijker kunt in zetten of terug uithalen. Je hoeft helemaal geen schrik te hebben dat er eentje zou ontsnappen aangezien de rattenkooi goed beveiligd is. Je krijgt er bij de aankoop meteen nog een voerbak bij uit RVS en een handige drinkfles uit kunststof die je in de kooi kunt plaatsen.

Eén koper laat weten dat het niet zo eenvoudig is om de kooi helemaal in te richten via het deurtje. De meerderheid van de gebruikers is echter laaiend enthousiast over de kwaliteit, de duurzaamheid en het design van deze rattenkooi.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame rattenkooi? Dan zou dit exemplaar van Savic misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Bovendien zul je al vrij snel merken dat het helemaal geen moeite kost om de rattenkooi in een mum van tijd in elkaar te plaatsen. De populairste kenmerken kun je hieronder raadplegen.

 

Voordelen: 

Accessoires en toebehoren: op het moment dat je besluit de rattenkooi aan te kopen dan worden ook een handige voerbak en zelfs een drinkfles meegeleverd.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken. Doordat je de onderkant makkelijk van de tralies kunt klikken, is deze rattenkooi makkelijk en probleemloos schoon te maken.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één enkele gebruiker is van mening dat de rattenkooi helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is als wordt beweerd.

Koop bij bol.com (€93.89)

 

 

 

 

2. Interzoo rattenkooi remy mocca

 

Deze rattenkooi van het bekende merk Interzoo zul je misschien niet meteen in de categorie van de goedkope rattenkooien hoeven te zoeken omwille van de iets hogere prijs. Toch heeft deze rattenkooi heel wat te bieden.

Het is de ideale kooi voor mensen die voor de eerste keer ratten in huis willen houden. Dit model bestaat uit heel stevig en sterk traliewerk dat onmogelijk kan doorgebeten worden. De kooi bestaat uit verschillende verdiepingen die allemaal met elkaar kunnen worden verbonden door middel van een trapje. Er zijn deurtjes voorzien aan de voor- en bovenkant van de kooi en je krijgt er ook een voerbakje bij.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikerservaring aangezien er nog geen reviews geplaatst zijn.

Ook Interzoo is een gevestigde waarde op het gebied van rattenkooien. Zo zijn er ook heel wat klanten die Interzoo als veruit het beste merk beschouwen. Ben je benieuwd of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen kan voldoen? Lees dan alvast even verder!

 

Voordelen: 

Veiligheid: je hoeft je alvast geen zorgen te maken want de rattenkooi is voorzien van een bijzonder stevig en duurzaam traliewerk dat maar moeilijk kan worden doorgebeten.

Handig in gebruik: je zult merken dat de kooi voldoende groot is en uit meerdere verdiepingen bestaat. De verdiepingen kun je met elkaar verbinden door bijvoorbeeld gebruik te maken van een laddertje of een trapje.

Voerbak: het grote pluspunt is dat je bij de levering van deze rattenkooi meteen ook een voerbakje er zomaar bij krijgt.

Onderhoud: ook deze rattenkooi leent zich ertoe om deze makkelijk te reinigen. Je klikt de onderkant makkelijk en snel van het traliewerk af.

 

Nadelen: 

Prijzig: jammer genoeg is deze rattenkooi niet voorzien van de laagste prijs en zul je dus toch net iets meer budget hoeven te voorzien dan je verwacht had.

Koop bij bol.com (€84.95)

 

 

 

 

3. Ferplast Rattenkooi Mary

 

Deze rattenkooi is afkomstig van het alombekende merk Ferplast. Het onderste deel van de kooi is gemaakt uit kunststof en het bovenste gedeelte bestaat uit traliewerk.

De rattenkooi heeft een totale afmeting van 80 x 50 x 37,5 cm en is dus vooral geschikt om er 2 kleine ratjes in de plaatsen. Je kunt de ratten er gemakkelijk in- en uithalen via het deurtje dat zich aan de bovenkant van de kooi bevindt. Bij de aankoop van het product krijg je meteen alle nodige accessoires er ook bij.

We merken dat de meningen van de kopers toch lichtjes verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat kopers die wel overtuigd zijn van het product terwijl er ook een aantal gebruikers zijn die hun twijfels hebben. Probeer het vooral zelf eens even uit en laat het ons gerust weten in een review.

Uiteraard kan een degelijke rattenkooi van het bekende merk Ferplast alvast niet in onze top 5 ontbreken. Ferplast staat voor velen bekend omwille van z’n kwaliteit en degelijkheid. De rattenkooi is vervaardigd uit diverse materiaalsoorten en is bovenal bijzonder stevig en betrouwbaar. De moeite waard om de voor- en nadelen even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen: 

Materiaal: het is een stevige rattenkooi die vervaardigd is uit diverse materiaalsoorten. Zo is de onderkant vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden kunststof en bestaat de bovenkant uit traliewerk.

Formaat: met een totaal formaat van maar liefst 80 x 50 x 37,5 cm, is deze rattenkooi voldoende groot om er enkele ratten in te plaatsen. Ook muizen en hamsters behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

Accessoires en toebehoren: op het moment van aankoop worden alle belangrijke accessoires en toebehoren gewoonweg meegeleverd. Denk maar aan een voerbakje en een drinkfles.

 

Nadelen: 

Matige kwaliteit: jammer genoeg zijn er toch enkele klanten die niet helemaal overtuigd blijken te zijn van de aangeboden kwaliteit van deze rattenkooi.

Koop bij bol.com (€107.74)

 

 

 

 

4. VT Rattenkooi 205 

 

Deze rattenkooi van 70 x 40 x 65 is afkomstig van het merk Voltrega en is iets duurder in vergelijking met sommige andere kooien uit de selectie. Toch biedt de rattenkooi heel wat mogelijkheden aan.

De rattenkooi heeft een rechthoekige vorm en een grijze kleur. Bovendien is het een vrij kleine kooi waardoor je helemaal niet zoveel ruimte hoeft te voorzien. Dit betekent dus ook wel dat je er slechts 2 kleine ratjes in kunt plaatsen.

Uit de review leren we dat de koper helemaal niet tevreden is. Volgens hem of haar blijkt het hier helemaal niet om een rattenkooi te gaan. Een rattenkooi moet minstens 80 x 50 x 60 cm groot zijn en dit is hier dus duidelijk niet het geval. Laat je hier echter niet door afschrikken want misschien was dit nu net wel het product waar jij naar op zoek bent.

Ook wanneer je kiest voor de Voltrega rattenkooi mag je zeker zijn van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De rattenkooi heeft een totale afmeting van maar liefst 70 x 40 x 65 en is daardoor ideaal om meerdere kleine ratjes een onderkomen te bieden. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen? Bekijk de selectie van de belangrijkste kenmerken dan hieronder.

 

Voordelen: 

Ontwerp: deze unieke rattenkooi wordt gekenmerkt door een makkelijk te hanteren rechthoekige vorm. De grijze kleur is vrij neutraal en zal daardoor minder storend overkomen in het interieur.

Formaat: je zult merken dat het formaat van de kooi bijzonder goed meevalt en veeleer compact blijkt te zijn. Dit maakt het extra handig om een goed plekje te voorzien voor deze rattenkooi.

Onderhoud: door het traliewerk eenvoudig van de onderbak te klikken, is het mogelijk om de kooi snel en probleemloos schoon te maken.

 

Nadelen: 

Kostenplaatje: echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het prijskaartje toch wel iets boven het gemiddelde ligt.

Koop bij bol.com (€84.95)

 

 

 

 

5. Hamster Muis Rattenkooi

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke rattenkooi die bovendien ook helemaal niet zo duur is dan hoef je gewoon maar eens naar dit model te kijken.

De kooi heeft een totale lengte van 100 x 54 x 39 cm en is daardoor geschikt voor verschillende soorten knaagdieren zoals hamsters, muizen of ratjes. De onderbak van de kooi is gemaakt uit kunststof en de bovenkant bestaat uit chroom traliewerk. Bij de aankoop krijg je er ook enkele handige accessoires bij zoals een voerbakje.

Doordat er nog geen reacties geplaatst werden, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven omtrent deze rattenkooi. Het is mogelijk dat het nog om een vrij recent product blijkt te gaan.

Wil je toch liever niet teveel budget spenderen maar tegelijk zeker zijn van een uitstekende rattenkooi? Dan loont het de moeite om dit product alvast even grondig onder de loep te nemen. De rattenkooi wordt gekenmerkt door een betaalbaar prijskaartje wat het meteen een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek.

 

Voordelen: 

Formaat: het is een degelijke en duurzame rattenkooi met een totale afmeting van maar liefst 100 x 54 x 9 cm. Ideaal om meerdere ratjes in te plaatsen. Daarnaast kun je de kooi ook gebruiken voor muizen of hamsters.

Prijskaartje: je zult vrijwel meteen versteld staan van de betaalbare prijs van deze rattenkooi.

Materiaal: de combinatie van een bak uit kunststof en traliewerk vervaardigd uit duurzaam chroom, zorgt voor een stevige en veilige rattenkooi.

 

Nadelen: 

Design: het is mogelijk dat het design niet naar wens is van sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laatste update: 06.03.21

 

Beste konijnenrennen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij het kijken naar een konijnenren zie je al gauw dat er veel keuze is. Valt je keuze op een ren van metaal in combinatie met hout of ga je liever voor duurzaam en daarom alleen voor metaal? Zo kun je gaan voor de Duvo met gesloten bovenkant, of kies je liever voor een variant waarbij de bovenkant open is zoals bij de Beeztees het geval is? Hoe dan ook zullen wij jou de populairste producten laten zien van de beste merken. Voor het vinden van de beste konijnenren ben je bij ons aan het juiste adres!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Konijnenrennen Koopgids

 

Voor je dieren wil je natuurlijk het allerbeste. Mocht je een tuin hebben dan wil je misschien dat ze lekker vrij rond kunnen lopen zonder enig gevaar voor eventuele roofdieren. Ook bij het hebben van bijvoorbeeld konijnen binnenshuis zijn er verschillende mogelijkheden. Bij heel wat rennen is daarom een bodem verkrijgbaar om je binnenvloer schoon te houden. Met diverse prijsklassen is er voor ieder wat wils. 

Wat is het nut van een konijnenren

Mocht je een knaagdier hebben dan kun je ervoor kiezen om ze binnen te houden in een standaard kooi van bijvoorbeeld 100cm x 50cm. Maar een knaagdier houdt ervan om rond te huppelen en zo af en toe een sprongetje te maken en daarom is een ren een uitkomst!

Velen denken dat een ren alleen voor buiten is, maar niets is minder waar. Mocht je niet over een tuin beschikken dan zijn er zeker diverse opties mogelijk, waaronder een binnenren die je tegen de opening van de konijnenkooi kunt plaatsen. 

Je hoeft trouwens bij een konijnenren niet alleen te denken aan konijnen, maar je kunt het ook gebruiken voor bijvoorbeeld cavia´s of puppy´s. Het ligt er maar net aan welk huisdier je hebt en daar kun je dan het juiste product bij aanschaffen. Daar niet alle rennen even goedkoop zijn, lijkt het ons een goede aanbeveling om rekening te houden met aanbiedingen wanneer je de mogelijkheden gaat vergelijken.

 

Waar plaats ik een konijnenren

Mocht je een ren buiten gaan plaatsen dan raden wij aan dit vanaf ongeveer half mei te doen zodra het weer wat warmer wordt. Met een temperatuur vanaf 15 graden, kun je ze een aantal uurtjes buiten laten verblijven. Mocht de grond echt nog te koud zijn dan kun je ze beter na een paar uur weer naar binnen doen. Bij temperaturen hoger dan 30 graden kun je ze het beste ook binnenshuis plaatsen, want je wilt natuurlijk niet dat ze een zonnesteek oplopen!

Zet je dieren vooral niet in de volle zon en zorg er tevens voor dat ze altijd over een hoekje beschikken waar ze beschutting kunnen zoeken. Vers water binnen bereik is natuurlijk ook erg belangrijk.

Wat voor soort rennen zijn er te verkrijgen. 

Er zijn rennen verkrijgbaar die je tegen de opening van de standaard binnenkooi kunt plaatsen, zodat je viervoeter over extra ruimte beschikt. Natuurlijk wil je niet dat je vloer beschadigd raakt en daarom kun je bij diverse producten een bijpassende bodem aanschaffen. 

Mocht je beschikken over een tuin dan heb je onder andere de keuze uit bijvoorbeeld eentje gemaakt van hout in combinatie met metaal. Ook kun je ze volledig in metaal aankopen waardoor ze duurzamer zullen zijn. Verder zijn er varianten waarbij de bovenkant open is. Dit houdt in dat je rekening moet houden met hoe hoog je viervoeter kan springen. Je wilt natuurlijk niet dat hij ontsnapt!

De variant met een dichte bovenkant is zeer veilig, want je voorkomt dat hij uitbreekt. Tevens blijven hiermee roofdieren op afstand. Mocht je voor een ren kiezen die aan de bovenkant ook dicht is, let er dan wel op dat er een deurtje in zit om zo gemakkelijker toegang te hebben. De meeste hebben vrijwel altijd een opening aan de zijkant die vaak groot genoeg is om tegen je eigen kooi aan te plaatsen. 

 

Materialen van een ren

Rennen zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld een houten frame met gaas afgewerkt. Bij de aankoop van de combi hout en metaal dien je er rekening mee te houden dat hout minder duurzaam is. Weersinvloeden kunnen zijn uitwerking hebben en sommige knaagdieren lusten wel een stukje hout. Mocht je het hout gaan schilderen om het te beschermen, let er dan wel op dat de verf geschikt is voor dieren. 

Het gaas kan gewoon zilverkleurig metaal zijn, maar je hebt ze ook in kleur verkrijgbaar. Het metaal wordt dan gepoedercoat in bijvoorbeeld de kleur zwart. Ook is er gaas gemaakt van verzinkt staal wat je metaal beschermt tegen corrosie. Mocht je een ren kiezen inclusief een bodem, dan kan het zijn dat dit product is gemaakt van nylon. Bij gebruik binnen moet je er dan op letten dat de bodem waterdicht is. Daarmee voorkom je dat je vloer beschadigd wordt. 

 

5 beste konijnenrennen (Reviews) van 2021

 

Ben je op zoek naar goedkope konijnenrennen of is het prijskaartje niet belangrijk? Hecht je belang aan het design en de gebruikte materialen? Of ben je toch vooral op zoek naar een grote konijnenren? Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en kies er vervolgens de voor jou beste konijnenren uit. Veel succes!

 

1. Duvo + Silvestre ottage Konijnenren 116 x 112 x 45 cm

 

Wat is er fijner dan je knaagdieren fijn in de buitenlucht veilig rond te laten rennen. Met de houten ren van Duvo hebben je knaagdieren een bijzonder veilig onderkomen om op en neer te springen. De ren kun je tegen een al bestaand hok aan plaatsen om zo heel gemakkelijk een nog ruimer onderkomen voor je dieren te creëren. 

Met een afmeting van 116 cm x 112 cm en een hoogte van 45 cm geef je ze een fijne ruimte om heerlijk in te vertoeven. Uiteraard wil je ze ook beschermen tegen roofdieren en met dit product hoef je daar niet bang voor te zijn, want ook de bovenkant is afgesloten met gaas. De bovenkant is gemakkelijk te openen en daarom erg praktisch om van binnen te reinigen. 

Bij het lezen van de reviews geven de gebruikers aan dat het van hoge kwaliteit is en dat de dieren zich er zeer prettig in voelen. Je kunt de ren gebruiken om bijvoorbeeld kippen, konijnen en cavia’s te huisvesten.

 

Voordelen: 

Veiligheid: doordat de bovenkant gesloten is, hoef je je geen zorgen te maken over roofdieren, want ze zitten zeer veilig in de ren. 

Reiniging: doordat je de bovenkant kunt openen is de ren gemakkelijk te reinigen. 

Design: de gebruikers geven aan dat ze het een mooi design vinden. De witte kleur in combinatie met het hout geeft een strakke uitstraling.

 

Nadelen:

Materiaal: mocht je knaagdier graag knagen dan kan het zijn dat ze op het houten frame gaan bijten, om dit te voorkomen zou je bijvoorbeeld een stronk hout in het hok kunnen leggen.

Koop bij bol.com (€77.45)

 

 

 

 

2. Beeztees Konijnenren 6 Panelen – 105 x 105 x 58 cm 

 

Deze ren is gemaakt van 6 panelen in verschillende vrolijke kleuren. Tevens kun je deze opvouwen. Dat is goed om te weten, want dit betekent dat je heel wat opbergruimte kunt sparen en de ren makkelijk kunt plaatsen. 

De ren is van metaal gemaakt waarmee je voorkomt dat je knaagdier het kapot kan bijten. Ideaal om buiten op het gras te plaatsen of om tegen bijvoorbeeld een al bestaand hok te plaatsen. Op deze manier beschikt je viervoeter gemakkelijk over extra ruimte. Mocht je ervoor kiezen om hem binnen te gebruiken dan zou je er een beschermhoes bij kunnen bestellen om je vloer tegen bijvoorbeeld urine te beschermen. 

Deze ren heeft met 58 cm een mooie hoogte. Naast het feit dat je hier konijnen, cavia’s en andere dieren in kunt plaatsen is het ook een ideale plek voor een klein hondje of puppy´s. Dit product is met een prijskaartje van nog geen 23 euro de ren met de laagste prijs van de 5 producten, maar het kan het zijn dat dit product op het moment in de aanbieding is.

 

Voordelen:

Formaat: met een hoogte van 58 cm kun je hem ook gebruiken voor bijvoorbeeld puppy´s. En met een diameter van 105 cm hebben je dieren heerlijk de ruimte om te bewegen. 

Gewicht: met een gewicht van iets meer dan 4 kg is hij zeer gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen. 

Extra opties: bij gebruik binnen, wil je natuurlijk je vloer beschermen en daarom kan er een speciale hoes bijbesteld worden.

Prijs-kwaliteitsverhouding: met dit product heb je een goedkope, maar degelijke ren voor jarenlang plezier. 

 

Nadelen:

Gebruiksvriendelijk: verschillende gebruikers geven aan dat hun konijnen de ren omhoog kunnen tillen. Ook zijn er intelligente konijnen die het deurtje open konden maken.

Veiligheid: houd er rekening mee dat deze ren geen bovenkant heeft, dus mocht je het in de tuin plaatsen dien je te letten op eventuele roofdieren. 

Koop bij bol.com (€29.09)

 

 

 

 

3. Trixie Buitenren 174 x 48 x (H) 109 cm

 

Met deze buitenren haal je een stevig en degelijk product in huis. Met een frame van hout en zwart gepoedercoat gaas is hij ook nog eens stijlvol. Met 2 deurtjes aan de zijkant kun je dit frame ook tegen een andere kooi aan zetten waardoor je een nog grotere ruimte kunt creëren. Ook kan de bovenkant er deels af, waardoor hij makkelijk schoon te maken is. 

Met een lengte van 174 cm en een breedte van 109cm is dit een heerlijke grote ren waarin prima vertoefd kan worden. Gezien de dichte bovenkant die voorzien is van gaas hoef je er ook zeker niet bang voor te zijn dat er roofdieren in de buurt komen.

Deze ren heeft een gewicht van 12kg. Dit is geen lichtgewicht ren, maar toch zeker makkelijk te tillen en te verplaatsen. Houd er ook rekening mee dat deze ren niet opvouwbaar is.

 

Voordelen: 

Kwaliteit: het frame is gemaakt van hout en doet stevig en robuust aan. 

Ruimtelijk: met een lengte van 174 cm en een breedte van 109cm heb je een ruime ren waarin heerlijk gespeeld en gesprongen kan worden. 

Gebruiksgemak: wat prettig is, is dat er aan beide kanten een deurtje zit om te openen en te sluiten. Ook de bovenkant kan er deels af, waardoor je de ren gemakkelijk kunt schoonmaken. 

 

Nadelen:

Niet opvouwbaar: in tegenstelling tot bijvoorbeeld productnummer 2,4 en 5 is deze ren niet opvouwbaar. 

Koop bij bol.com (€124)

 

 

 

 

4. Loopren WK9 Metaal 213cm x 104cm x 65cm

 

Met deze duurzame ren van metaal voorkom je dat je dieren het product kapot kunnen bijten. Met een lengte van 213 cm en een breedte van 104 cm is de ren ruim opgezet en geef je aan vele dieren de ruimte om heerlijk te bewegen. Zo kun je hem gebruiken voor je konijnen of kippen, maar ook honden kunnen hier prima in vertoeven. Met een hoogte van 65cm haal je wel een topproduct in huis. 

Met een opening aan de voorzijde en aan de bovenkant kun je gemakkelijk bij je dieren en kunnen ze eventueel zelf naar binnen of buiten lopen. Deze ren is tevens gesloten aan de bovenkant wat natuurlijk extra bescherming biedt tegen eventuele roofdieren. Ook zorg je er met een dichte bovenkant voor dat ze er niet zomaar overheen kunnen springen. 

Dit is een vrij grote ren, met een gewicht van 16kg. Met 2 personen is deze makkelijk te verplaatsen. Doordat deze opvouwbaar is kun je heel wat opbergruimte besparen. 

 

Voordelen: 

Duurzaam: gezien het metalen frame zal dit product lange tijd meegaan en zullen je (knaag)dieren er jarenlang plezier van hebben.  Ook voorkom je dat je knaagdieren het kapot kunnen bijten. 

Stabiel: helaas zijn er niet heel veel reviews te lezen, maar een enkele gebruiker meldt dat dit product zeer stabiel is. 

Montage: volgens een andere gebruiker is het product zeer gemakkelijk te monteren wat zeker een pluspunt is. 

 

Nadelen:

Gewicht: met een gewicht van 16 kg is deze ren redelijk zwaar, maar met 2 personen prima te tillen. 

Koop bij bol.com (€104.9)

 

 

 

 

5. relaxdays konijnenren met bodem buitenren 

 

Deze handige opvouwbare ren in zwart met groene kleur kun je niet alleen voor konijnen of cavia´s gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld schildpadden en kleine puppy´s. Dit product wordt geleverd met bodem en een stevig grondzeil. 

Met een diameter van 150 cm hebben we het hier over een degelijke ren van duurzaam materiaal. Het produkt wordt geleverd inclusief afdeknet om je dieren te beschermen tegen de hitte van de zon en de eerste regendruppels. Dankzij het bijgeleverde grondzeil kun je hem binnen ook gebruiken, want je vloer is hiermee volledig beschermd. Het afdeknet en zeil zijn makkelijk te reinigen. 

In de ren zit een ruime deur waardoor je de dieren er gemakkelijk uit kunt halen. Het afdeknet wordt er los bijgeleverd dus je kunt er ook voor kiezen om het achterwege te laten. 

Met een hoogte van 60cm zullen de meeste dieren er niet zo makkelijk overheen springen. 

 

Voordelen:

Zeer compleet: de ren wordt geleverd met grondzeil die als bodem dient en een afdeknet om te beschermen tegen eventuele roofdieren. Tevens beschermt het afdeknet tegen de zon en de eerste regendruppels. 

Afmetingen: met een diameter van 150cm haal je een ruime ren in huis. Ook de hoogte van 60cm is een voordeel, want je voorkomt hiermee dat je dieren kunnen ontsnappen.

Praktisch: doordat de ren uit panelen bestaat is hij makkelijk op te vouwen en mee te nemen of te verplaatsen. 

Duurzaam: doordat er gebruik is gemaakt van metaal beschik je over een zeer duurzame ren. Ook kan je knaagdier de ren niet zomaar even kapot bijten. 

 

Nadelen: 

Kleursamenstelling: de bodem wordt geleverd in het zwart en het afdeknet in groen. Het kan zijn dat je dit geen prettige samenstelling vindt. Andere kleuren zijn niet te bestellen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welk gaas moet ik gebruiken voor een konijnenren

De juiste keuze voor het type gaas is zeer belangrijk. Voor bijvoorbeeld een konijnenren kun je beter geen kippengaas gebruiken, want dit is gemakkelijk kapot te knagen door je knaagdier. 

Het is aan te raden om vierkant gaas te gebruiken met een stevige draad. De dikte van het gaas hangt af van de grootte van de maas. Hoe groter de maas, hoe dikker het draad. Je kunt ook gebruik maken van stevig voliere- of nertsengaas. 

Met een draaddikte van minimaal 1.45mm maak je een prima keuze. Je konijnen kunnen dit niet kapot bijten en je houdt roofdieren buiten de deur. 

Q2: Hoe hoog moet een konijnenren zijn

Uiteraard wil je niet dat je konijn kan ontsnappen. Het ligt eraan hoe actief je konijn is en hoe hoog hij kan springen, maar een hoogte van minimaal 60cm wordt toch wel geadviseerd. 

Voor sommige konijnen is deze hoogte helaas niet genoeg, maar dan maak je hem óf hoger, of je kiest ervoor om te bovenkant af te dekken met bijvoorbeeld een gaaspaneel. 

Bij de keuze voor een open bovenkant dient je wel rekening te houden met het feit dat roofdieren wellicht bij je viervoeter kunnen komen. 

 

Q3: Hoe kan ik zelf een konijnenren maken

Voor de montage hiervan zijn er op internet diverse video´s te vinden en bouwtekeningen te downloaden/aan te schaffen.

Bij het maken van een ren in combinatie met hout dien je minimaal de houten balkjes en het gaas aan te schaffen. Je zaagt de balkjes op de gewenste maat en schroeft het frame in elkaar. Wij raden aan om het gaas aan de binnenkant van het frame vast te zetten, want sommige knaagdieren houden ervan om te gaan knagen op het hout en dat zou natuurlijk zonde zijn van alle gedane moeite. 

Houd bij de bouw van de ren wel rekening met het plaatsen van een deurtje.  

Q4: Welke planten kun je in een konijnenren plaatsen

Een konijn in het wild weet te onderscheiden welke planten giftig zijn en welke niet.
Tamme konijnen zijn dit gedrag vergeten want het is helaas niet aangeboren. Daarom is het belangrijk dat jij helpt in het maken van de juiste keuze uit de vele plantensoorten. 

Als we het hebben over eetbare planten kunnen we de lijst erg lang maken, maar hieronder hebben we een kleine samenvatting gemaakt van een aantal opties. 

  • –    Zonnehoed/Echinacea
  • –    Broccoli
  • –    Andijvie
  • –    Aardbeiplanten
  • –    Dille
  • –    Salie
  • –    Citroenmelisse
  • –    Kamille
  • –    Munt
  • –    Goudsbloem

Verder eten ze natuurlijk graag allerlei groentes en is het van belangrijk dat je konijn altijd over hooi beschikt. Bij het eten van hooi slijpen ze tevens hun tandjes.

 

 

Laatste update: 06.03.21

 

Beste hamsterkooien – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een degelijke hamsterkooi? Dan zul je wel degelijk versteld staan van de vele keuzemogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Kies je voor een neutrale kooi of toch eentje met wat meer kleur? En wat met de extra accessoires en toebehoren? Geen nood, wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse hamsterkooien. Zo hebben we gemerkt dat de Ferplast Krolik 140 Plus  alvast een schot in de roos is. De kooi is ideaal om meerdere kleine hamstertjes een veilige thuishaven te bieden. Echter blijkt ook de Beeztees Pinky een topproduct te zijn. Een kooi met een vrij compact formaat en licht gewicht die je bijgevolg ook makkelijk kunt tillen en van de ene ruimte naar de andere kunt verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hamsterkooien Koopgids

 

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van hamsterkooien? Is er een onderscheid op gebied van formaat, vorm en materialen? En wat dan met de zogenaamde bodembedekking en het onderhoud van de kooi? Het is alvast een goede aanbeveling om de koopgids hieronder grondig door te nemen. Wanneer je de verschillende hamsterkooien dan uiteindelijk met elkaar gaat vergelijken, lijkt het raadzaam open te staan voor mogelijke promoties en/ of aanbiedingen.


Het nut van een hamsterkooi

Een duurzame stevige hamsterkooi is wel degelijke één van de basisbehoeften zodra je besluit enkele hamstertjes aan te kopen. Bovendien is het belangrijk om goed rekening te houden met het karakter van de diertjes. Zo zullen de meeste hamstertjes wel heel actief zijn en graag rondrennen en wroeten, maar er zijn ook momenten van rust en veel slaap. Houd dit in gedachten wanneer je besluit op zoek te gaan naar de perfecte hamsterkooi.

Daarnaast is het ook belangrijk om uit te maken hoeveel hamstertjes je wilt aanschaffen en welke rassoorten. Zo zullen sommige hamstertjes, zoals bijvoorbeeld de dwerghamster, veel kleiner zijn van formaat dan bijvoorbeeld de zogenaamde Goudhamster. Dan zijn er ook rassen die je bijvoorbeeld nooit kunt samen zetten omdat ze het gewoon niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Houd hier heel hard rekening mee, want ook het aantal hamsters en het ras zullen een invloed hebben op het gebied van de ideale hamsterkooi.

 

Het type hamsterkooi

Je kunt het misschien wel al raden maar er bestaan wel degelijk verschillende hamsterkooien waardoor het niet altijd makkelijk is een keuze te maken. Zoals we reeds vermeld hebben, moet je bij de keuze van de hamsterkooi niet alleen rekening houden met je eigen wensen maar vooral ook met het dier. Let op de persoonlijkheid en het gedrag van de hamster, welk ras is het en is betreft het mannetjes, vrouwtjes of een combinatie van beide?

Zo zou je kunnen opteren voor een hamsterkooi die vooral uit staaldraad vervaardigd blijkt te zijn. Dergelijke hamsterkooien zorgen alvast voor een uitstekende ventilatie en zijn makkelijk en snel te reinigen. Echter is het makkelijk voor de diertjes om de ontsnappen en is de kooi misschien niet altijd even veilig voor kleine kindjes. Kies je voor een glazen hamsterkooi dan kies je alvast voor een stevige omheining die de kans op ontsnappen verkleint. Echter kan de ventilatie dan weer een pak beter.

De hybride hamsterkooi herken je aan de uitstekende ventilatie en beveiliging. Zeg maar een combinatie van de vorige 2 kooien, de glazen en de staaldraad kooi. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier iets hoger zal liggen. Tot slot zijn er nog de modulaire hamsterkooien die voorzien zijn van stevige en duurzame wanden waardoor ontsnappen zo goed als onmogelijk wordt. Deze kooien kun je makkelijk uitbreiden met accessoires maar ventileren niet echt optimaal.

 

Formaat, vorm en gebruikte materialen

De meeste hamsterkooien worden gekenmerkt door een standaard rechthoekige vorm, handig om te plaatsen, te tillen en schoon te maken. Echter is het vooral belangrijk rekening te houden met het formaat. Het formaat of de grootte van de kooi kun je bepalen op basis van diverse factoren. Denk maar aan de plaatsing, waar wil je de kooi hebben, je eigen wensen en voorkeuren maar natuurlijk ook het aantal hamsters en het gedrag en de persoonlijkheid.

Zoals gezegd lopen sommige hamsters bijzonder graag rond en rennen ze een groot deel van de dag. Zorg er dus voor dat de kooi voldoende groot is en in die behoefte kan voorzien. Vele hamsters wroeten zich ook graag in de bodembedekking, trekken zich graag terug in een huisje of kunnen ervan genieten door buizen te lopen en op het looprad even lekker te rennen. Met andere woorden, een grotere kooi is altijd een betere optie voor de dieren.

 

Het onderhoud van de hamsterkooi

Dat brengt ons meteen tot het onderhoud van de hamsterkooi. Algemeen wordt aangeraden om de hamsterkooi minstens éénmaal per week grondig te gaan reinigen. Dat houdt in dat je alle bodembedekking verwijdert en ververst, alle speeltjes en toebehoren reinigt met schoonmaakmiddelen net zoals de hamsterkooi zelf. Indien je over meerdere hamstertjes beschikt en de kooi bij jou op de kamer of in de woonkamer staat, dan wordt een grondige schoonmaakbeurt vaker aangeraden. Dit om eventuele nare geurtjes te vermijden.

Daarnaast zul je zien dat de meeste hamstertjes ook hele nette diertjes zijn en hun behoeften, net zoals vele andere knaagdieren, steeds in hetzelfde hoekje doen. Je kunt de uitwerpselen en plasjes dan maar beter dagelijks even verwijderen en dat bespaart je ook al heel wat nare geurtjes.

Het type bodembedekking

Net zoals bij andere knaagdieren is ook voor hamsters de bodembedekking heel belangrijk. Vandaag de dag zijn er dan ook heel wat mogelijkheden op het gebied van bodembedekkingen en/ of vullingen. Indien je kiest voor de bekende houtsnippers of houtpulver zorg er dan voor dat het ongeparfumeerde snippers en pulver betreft. De gearomatiseerde snippers zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid van de diertjes.

Verder zijn er ook heel wat natuurlijke vullingen mogelijk. Denk maar aan gegranuleerde maïs dat steeds veel vocht zal absorberen. Dit zorgt ervoor dat de bovenlaag van de bedekking zo goed als droog blijft. je zou ook kunnen kiezen voor gerecycleerd papier dat niet alleen zacht en comfortabel aanvoelt maar bovendien ook biologisch afbreekbaar blijkt te zijn. En tot slot is er nog altijd de optie tot tarwestro. Dergelijke vulling is eetbaar en kan bovendien als een positief aanvullende voedingsbron voor het dier beschouwd worden.

 

Accessoires en extra kenmerken

Tenslotte raden we aan om even stil te staan bij de eventuele kenmerken en/ of accessoires. Zo is het altijd leuk indien de hamsterkooi geleverd wordt inclusief accessoires. Vaak is dat ook een meerwaarde voor de dieren. Denk maar aan een voederbakje en drinkfles, een hooiruif, looprad en enkele buizen waar de diertjes kunnen door lopen. Ook een handige slaaphuisje of een ladder en meerdere verdiepingen kunnen alvast een pluspunt zijn.

Daarnaast is het altijd handig indien je de kooi makkelijk uit elkaar kunt halen om deze schoon te maken. Indien je kiest voor een kooi met traliewerk zorg er dan voor dat het traliewerk stevig genoeg is. Je zou niet willen dat de diertjes kunnen ontsnappen. Kortom, heel wat factoren waarmee je rekening zou kunnen houden.

 

5 beste hamsterkooien (Reviews) van 2021

 

Heb je besloten om 1 of meerdere hamstertjes in huis te halen? Kies dan voor een degelijke en duurzame hamsterkooi. Dat kan een exemplaar zijn vervaardigd uit glas, plastic of misschien wel kunststof. De beste hamsterkooi is bovendien niet noodzakelijkerwijs ook de duurste. Er zijn heel wat goedkope kooien die meer dan de moeite waard zijn. Daarom hebben wij alvast 5 topproducten geselecteerd, rekening houdende met de online reviews en het advies van klanten. Misschien kun je wel een leuke aanbieding spotten.

 

 

1. Ferplast Krolik 140 Plus Knaagdierkooi Hout 142 x 60 x 50 cm

 

Met deze unieke Ferplast kooi mag je alvast zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Met een totale afmeting van maar liefst 142 x 60 x 50 cm, kun je dit bovendien beschouwen als één van de grote hamsterkooien uit het rijtje.

De kooi is vervaardigd uit duurzaam plastic in combinatie met kwalitatief traliewerk en is afgewerkt in een ietwat rood achtige kleur. Ideaal voor mensen die dol zijn op kleuren zoals rood en roze. Vanwege de gebruikte materialen, is deze hamsterkooi vooral geschikt om deze binnenshuis te plaatsen. Bovendien telt de levering niet alleen het hok maar tevens ook een flesje, voerbakje, nachthok, klemmen en hooiruif.

Met behulp van de meegeleverde handleiding zul je merken dat het helemaal geen moeite kost om de hamsterkooi te monteren. De kooi is makkelijk te onderhouden en ideaal voor meerdere hamstertjes. Een blik op de online reacties toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn over de duurzaamheid en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Echter blijkt de kooi volgens één koper behoorlijk onhandig te zijn.

Ferplast is niet alleen een bekend merk op het gebied van dierenbenodigdheden, maar wordt door velen ook effectief als veruit het beste merk beschouwd. Om te weten te komen of deze hamsterkooi al dan niet iets voor jou is, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: je zult vrijwel meteen opmerken dat de hamsterkooi vrij groot is en een totaal formaat aanbiedt van wel 142 x 60 x 50 cm.

Materiaal: deze unieke kooi heeft men vervaardigd uit een combinatie van verschillende materiaalsoorten waaronder plastic met traliewerk.

Verpakking: de verpakking telt uiteraard een degelijke hamsterkooi maar verder worden ook een voerbakje, flesje, hooiruif, klemmen en zelfs een nachthok zomaar meegeleverd. Een handleiding krijg je er ook bij.

 

Nadelen

Niet handig: wanneer we de reacties bekijken dan stellen we vast dat de kooi volgens één klant toch niet zo heel erg handig in gebruik blijkt te zijn.

Koop bij bol.com (€105)

 

 

 

 

2. Beeztees Pinky3 Knaagdierkooi 50 x 33 x 45 cm

 

Door te kiezen voor de hamsterkooi van Savic kies je, in vergelijking met het vorige product, voor een vrij compacte hamsterkooi. De maximale afmeting bedraagt 50 x 33 x 45 cm en is geschikt voor 1 of 2 kleine hamstertjes. Het compacte formaat in combinatie met het beperkte gewicht maakt deze kooi heel makkelijk te verplaatsen.

De kooi is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam PVC materiaal en afgewerkt in een neutrale ecru kleur. Dit maakt het mogelijk om de hamsterkooi in eender welk interieur te plaatsen. Doordat je de onderkant makkelijk van het traliewerk kunt scheiden, zul je helemaal geen moeite ondervinden wat betreft het onderhoud.

De levering van deze prachtige hamsterkooi omvat bovendien tal van handige accessoires en opzetstukken zodat het de diertjes aan niets ontbreekt. Klanten reageren dan ook positief en hebben tot op heden het product unaniem met een maximumscore van 5 sterren beloond. Kortom, zeker de moeite waard indien je op zoek bent naar een topproduct.

Kies je echter voor deze prachtige hamsterkooi, jou aangeboden en geleverd door Savic, dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. De kooi is voorzien van een totaal formaat dat geschat wordt op 50 x 33 x 45 cm. Ideaal indien je dus enkele kleine hamstertjes wilt aankopen of adopteren.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze prachtige hamsterkooi heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van de voordelen van PVC.

Design: de kooi is voorzien van een prachtig rustgevende ecru tint die zorgt voor een heel landelijke uitstraling.

Onderhoud: je zult merken dat het helemaal geen moeite kost om de onderste bak los te koppelen van het traliewerk. Dit draagt dan weer bij in het onderhoud van de hamsterkooi.

 

Nadelen

Een blik op de online reviews toont aan dat alle kopers tot op heden alleen maar positieve reacties hebben gegeven. Het blijkt hier dan ook om een topproduct te gaan.

Koop bij bol.com (€54.6)

 

 

 

 

3. Savic Hamsterkooi Bristol met afgerond dak en unieke bodembak

 

Met de Savic hamsterkooi, kies je voor een compacte hamsterkooi met een totaal formaat van wel 59 x 36 x 37 cm. Dit maakt de kooi uitermate geschikt voor 1 tot 2 kleine hamstertjes. Bij de productie van deze unieke hamsterkooi heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals metaal in combinatie met kunststof. Vervolgens werd de kooi afgewerkt in een prachtige grijs met blauwe kleur.

Je zult meteen kunnen vaststellen dat de levering ook nog enkele handige accessoires en toebehoren bevat. Zo kun je beroep doen op een slaaphuisje, een looprad, een voerbak, een ladder, een platform en zelfs een waterfles. De Ideale hamsterkooi om bovendien binnenshuis te plaatsen.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten niet alleen tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit maar ook het fraaie design weten te appreciëren. Daarnaast blijkt het ook voor kindjes een leuke en originele hamsterkooi te zijn. Dit resulteert in een maximumscore van opnieuw 5 sterren. Houd er wel rekening mee dat de kooi voor andere grote knaagdieren zoals konijnen uiteraard niet ideaal is.

Net zoals één van de andere hamsterkooien wordt ook dit exemplaar jou aangeboden door Savic. Ben je benieuwd en wil je te weten komen of deze hamsterkooi aan jouw verwachtingen kan voldoen? Dan raden wij jou aan om alvast even verder te lezen.

 

Voordelen

Formaat: de kooi heeft een totale afmeting die geschat wordt op 59 x 36 x 37 cm en bijgevolg vrij compact is. Het compacte formaat leent zich ertoe de kooi makkelijk op te tillen, te verplaatsen en eventueel mee te nemen.

Materiaal: het is een stevige en duurzame hamsterkooi die vervaardigd werd uit enerzijds metaal en anderzijds kunststof.

Accessoires en toebehoren: naast de hamsterkooi omvat de levering nog tal van nuttige accessoires, opzetstukken en praktische toebehoren. Denk maar aan een waterflesje, een voerbak, een looprad, een slaaphuisje en stevig platform.

 

Nadelen

Te klein: het compacte formaat kan door sommige klanten ook juist als een struikelblok worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€67.95)

 

 

 

 

4. Ferplast hamsterkooi karat 59,5 x 39 x 52,5 cm

 

Net zoals het eerste product blijkt ook deze hamsterkooi te worden geleverd door het bekende, en bijzonder gewaardeerde merk Ferplast. De kooi wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 59,5 x 39 x 52,5 cm en een uniek strak design. Ideaal om in eender welk type interieur, landelijk of strak, te plaatsen.

De hamsterkooi is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam glas en wordt gecombineerd met een stevig traliewerk. Het is mogelijk om de onderkant los te klikken van het traliewerk, wat het dan weer een pak makkelijker maakt om de hamsterkooi te reinigen. De kooi is bijzonder handig in gebruik en is geschikt voor enkele kleine hamstersoorten.

We merken dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van het prachtige design en het uitstekende formaat. Echter blijkt een kleine minderheid van de kopers wel niet helemaal tevreden te zijn over de aangeboden kwaliteit. Zo blijkt het kunststof vrij kwetsbaar en makkelijk kapot te krijgen. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Hecht je niet alleen belang aan de kwaliteit maar ook duurzaamheid en design? Dan loont het alvast de moeite om deze unieke hamsterkooi even grondig onder de loep te nemen. De kooi wordt geleverd door Ferplast en is maar liefst 59,5 x 39 x 52,5 cm groot. Of het ook van de laagste prijs voorzien is dat valt nog even af te wachten.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie van deze unieke hamsterkooi heeft men vooral gewerkt met de positieve eigenschappen van stevig glas aangevuld met traliewerk.

Onderhoud: wil je de kooi graag wekelijks reinigen, dan is dat geen enkel probleem daar je de onderkant makkelijk van het traliewerk kunt verwijderen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: een blik op de online reviews toont jammer genoeg aan dat een beperkt aantal klanten ervan overtuigd is dat bepaalde onderdelen vrij kwetsbaar en bijgevolg niet zo duurzaam zijn.

Koop bij bol.com (€109)

 

 

 

 

5. VT hamsterkooi met buis en stickers 51,5 x 31 x 60 cm

 

Ben je specifiek op zoek naar een hamsterkooi met buizen? Dan loont het de moeite om dit product van de Boon alvast even van naderbij te bekijken. De kooi wordt gekenmerkt door een totale afmeting van 51,5 x 31 x 60 cm en is daardoor geschikt voor meerdere kleine hamstertjes.

De kooi is voorzien van een stevige onderbak in combinatie met handig traliewerk dat je makkelijk van elkaar kunt scheiden. Dit maakt het onderhoud van de kooi meteen een pak aangenamer. Bovendien heeft men bij de productie voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam plastic waardoor het de ideale kooi is om binnenshuis te plaatsen.

De kooi wordt geleverd inclusief tal van handige accessoires en toebehoren zodanig dat je huisdiertjes zich niet hoeven te vervelen. Echter kunnen wij jou jammer genoeg geen verder advies geven omtrent de mogelijke gebruikers ervaringen, daar er tot op heden nog geen reacties werden geplaatst. Laat je hierdoor evenwel niet afschrikken.

Indien je uiteindelijk besloten hebt om hamstertjes in huis te halen dan is het belangrijk om ook in hun beweging en activiteit te voorzien. Deze kooi houdt daar alvast heel wat rekening mee. Om het voor jou allemaal net een tikkeltje eenvoudiger te maken, worden de voor- en nadelen even tegenover elkaar afgewogen.

 

Voordelen

Ontwerp: de onderbak is bijzonder stevig en makkelijk te onderhouden en wordt vastgeklikt met een duurzaam traliewerk.

Onderhoud: doordat je de beide onderdelen, onderbak en tralie, makkelijk kunt scheiden van elkaar, draagt dit bij aan het onderhoud.

Formaat: het formaat van deze kooi wordt geschat op 51,5 x 31 x 60 cm en is ideaal voor 2 tot 3 kleine hamstertjes.

 

Nadelen

Design: het toch wel opvallende design zou door sommige klanten evenwel als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€49.95)

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe vaak moet je een hamsterkooi verschonen?

Hoe vaker je de hamsterkooi kunt verschonen, hoe beter natuurlijk. Echter zijn er toch wel enkele belangrijke richtlijnen om in acht te houden. In de meeste gevallen zullen hamsters vrijwel op één en dezelfde plek hun behoefte doen. Uiteraard is het belangrijk dat de kooi daarom voldoende groot is zodanig dat ze genoeg ruimte hebben om te rusten en spelen, en een andere ruimte kunnen gebruiken om hun behoefte te doen.

Je zou daarom de uitwerpselen minstens éénmaal per dag uit de hamsterkooi kunnen verwijderen. Een grondige schoonmaakbeurt waarbij je dus alle bodembedekking verwijdert en de kooi met producten reinigt, wordt 1 keer per week aangeraden.


Q2: Hoe groot moet een hamsterkooi zijn?

Op het gebied van formaat zul je merken dat er zowel grote alsook kleine hamsterkooien op de markt gebracht zijn. Het formaat van de hamsterkooi is vooral afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel hamstertjes wil je aankopen? Hoe meer hamsters je wilt aankopen of adopteren, hoe groter de kooi moet zijn.

Hamsters behoren daarnaast tot de actieve knaagdieren wat wil zeggen dat ze voldoende beweging en activiteit nodig hebben. Denk maar aan een looprad, een laddertje en dergelijke. Zorg dus voor een kooi die voldoende groot is zodanig dat je huisdier ruimte heeft om te bewegen en een ruimte heeft om tot rust te komen.

 

Q3: Hoe maak je zelf een hamsterkooi?

De aankoop van een degelijke hamsterkooi is natuurlijk het eenvoudigste. Indien je echter een handige doe-het-zelver bent dan kun je uiteindelijk ook zelf een degelijke hamsterkooi in elkaar knutselen. Zorg daarom voor goede stevige materialen zoals metalen of stalen traliewerk in combinatie met glas, kunststof of plastic om de onderkant van de kooi te maken.

Bij de aanschaf van de materialen, houd rekening met de plaatsing van de kooi. Plaats je de kooi op het terras of balkon, kies dan voor weerbestendige materialen. Plaats het traliewerk op de onderbak en maak gebruik van handige klikbevestigingen om beide onderdelen stevig vast te kunnen zetten.

Q4: Wat moet er allemaal in een hamsterkooi?

Het spreekt voor zich dat je in de basisbehoeften van je huisdier moet voorzien. Ben je dus van plan om 1 of meerdere hamsters aan te kopen, zorg dan gelijk voor een stevig voederbakje inclusief een degelijke waterfles. Voeding en water zijn namelijk levensnoodzakelijke behoeften, ook voor dieren.

Verder hebben we reeds vermeld, dat hamsters actieve diertjes zijn. Zorg er dus ook voor dat ze actief kunnen bezig zijn en voldoende beweging hebben. Kies daarom voor een looprad en eventueel een kooi met dubbele verdieping die verbonden wordt met een laddertje. De aankoop van een extra huisje waar ze tot rust kunnen kopen inclusief hooiruif, is alvast een belangrijke meerwaarde.

 

 

Laatste update: 06.03.21

 

Beste konijnenhokken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je besluit om konijntjes te adopteren of te kopen, zorg dan in eerste instantie voor een duurzaam en degelijk konijnenhok. Zorg ervoor dat de gebruikte materialen stevig en veilig zijn en dat het konijntje voldoende leefruimte geniet. In onze koopgids proberen we een aantal belangrijke factoren te bespreken die jou verder op weg kunnen helpen. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat je met de aankoop van het Ferplast Grand Lodge alvast voor een topproduct kiest. Dergelijk hok is voldoende groot om meerdere konijnen en/of andere knaagdieren in te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor het Tommy Paradise . Zoals de naam doet vermoeden, is dit hok voorzien van 2 verdiepingen. De diertjes kunnen zich makkelijk tussen de 2 verdiepen begeven door gebruik te maken van de ladder.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Konijnenhokken Koopgids

 

Haal je binnenkort één of meerdere konijntjes in huis? Dan is het alvast een goede aanbeveling om in hun onderhoud te voorzien. Dat houdt in eerste instantie een duurzaam konijnenhok in. Het aanbod van konijnenhokken vandaag de dag is bijzonder groot en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Probeer daarom rekening te houden met verschillende factoren zoals het formaat van het hok, de inrichting, de bodembedekking en de gebruikte materialen. Als je de konijnenhokken gaat vergelijken, is het een must om ook eventuele aanbiedingen te bekijken. Een koopje kunnen doen, is altijd leuk!

Het nut van een degelijke konijnenhok

De aankoop van één of meerdere konijnen of misschien een ander knaagdier vraagt, net zoals bij andere dieren, toch wel wat voorbereiding. Het is dan ook belangrijk om gelijk op zoek te gaan naar een degelijk konijnenhok. Wil je het hok buitenshuis in de tuin of op het terras plaatsen of komen de diertjes binnen te staan? Dit zal een verschil in materialen met zich meebrengen. Zo kan een konijnenhok uit kunststof of plastic perfect binnen geplaatst worden, maar is het dergelijk hok minder ideaal om buiten te plaatsen.

Een degelijk konijnenhok is belangrijk. Voor je huisdier is het namelijk meteen zijn of haar nieuwe thuis. Het is dan ook belangrijk dat je huisdier een plekje heeft om tot rust te komen maar evengoed een plekje om wat te rennen en zijn of haar behoefte te doen. Neem daarom rustig de tijd om een duurzaam konijnenhok uit te kiezen en zorg ervoor dat je huisdier voldoende ruimte heeft. Dit draagt bij aan het welzijn van je huisdier.

 

Het type en de mogelijke afmetingen

Vervolgens rijst de vraag of je op zoek moet naar een groot of klein konijnenhok? De grootte van het konijnenhok moet in eerste instantie berekend worden op basis van het aantal konijnen en het type. Ben je van plan om een dwergkonijntje aan te schaffen of toch eerder een Vlaamse Reus. De laatste soort is namelijk een heel pak groter en zal bijgevolg behoefte hebben aan een grotere leefplek. Verder is ook het aantal belangrijk. Zo is het niet hetzelfde indien je 1 konijntje in huis neemt of wanneer je er meerdere aankoopt.

De algemene regel geldt dat je toch minstens 2 vierkante meter per konijn moet voorzien. En dan hebben we het over dwergkonijntjes. De standaard konijnen of de echte grote rassen, zullen nog net iets meer ruimte verlangen. Stel dat je bijvoorbeeld 2 dwergkonijnen in huis wilt halen, dan moet je minstens 4 vierkante meter voorzien voor de konijntjes. Dat lijkt misschien best veel maar besef goed dat dit het absolute minimum is. Bij het bepalen van het formaat van het konijnenhok, bedenk op voorhand waar je het wilt plaatsen. En houd hier uiteraard ook rekening mee.

 

Gebruikte materiaalsoorten

Net zoals er diverse mogelijkheden zijn inzake het formaat, zul je merken dat er ook heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van gebruikte materiaalsoorten. Zo zou je kunnen kiezen voor een konijnenhok dat volledig vervaardigd is uit duurzaam kunststof of plastic in combinatie met een metalen traliewerk. Echter bestaan er tegenwoordig ook glazen konijnenhokken en tal van houten varianten.

Het komt er dus vooral op neer om rekening te houden met de plaatsing. Wil je het konijnenhok binnenshuis plaatsen of toch liever op het terras of ergens in de tuin. In het laatste geval kun je maar beter kiezen voor bewerkte houtsoorten die bovendien weerbestendig zijn. Kortom, heel wat mogelijkheden en bijgevolg ook heel wat knopen om door te hakken.

Inrichting, toebehoren en extra kenmerken

We raden jou aan om ook even stil te staan bij de mogelijke inrichting en eventuele toebehoren. Zo is het belangrijk om het konijnenhok volgens een bepaald patroon te gaan inrichten. Leg het hooi bijvoorbeeld altijd op dezelfde plek neer, net zoals het voerbakje en het drinkbakje. Op die manier kunnen de konijnen beslissen om hun behoefte steevast op een zelfde plekje te doen.

Bovendien is het ook altijd handig indien het voer- en drinkbakje bij de aankoop worden meegeleverd, wat meestal gebeurt. Vaak omvat de levering van het konijnenhok ook wat praktisch speelgoed en handig knaagmateriaal. Zorg ervoor dat je konijntjes een plekje hebben waar ze ook even kunnen schuilen en tot rust kunnen komen. Door met dit alles rekening te houden, zul je bijdragen in het welzijn van je huisdier.

 

Wat met de bodembedekking

We raden jou aan om ook aandachtig te zijn wat betreft de bodembedekking. Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om uit tal van bodembedekkers te kiezen. Welke bodembedekking je uiteindelijk moet kiezen is vaak een persoonlijke keuze. Toch kan het ook afhankelijk zijn van de konijnensoort en de plaatsing van het hok; hetzij buiten of binnen.

In de meeste gevallen zal men gebruik maken van kwalitatief en duurzaam zaagsel. Echter is zaagsel vaak heel erg stoffig en zorgt het dus voor heel wat vuil in huis. Bovendien is het ook niet altijd de beste keuze op vlak van gezondheid voor de diertjes daar zaagsel wel eens geurstoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn. Kies daarom voor hennepvezel of maïsgranulaat of geef de voorkeur aan supreme supasoft bedding.

 

Met welk prijskaartje hoef je rekening te houden

Tenslotte is het altijd handig om ook even na te denken over de prijs. Zo zijn er heel wat goedkope konijnenhokken op de markt net zoals je voor sommige varianten dan weer iets meer zult moeten betalen. Bedenk daarom op voorhand waar je precies naar op zoek bent en wat zoal je verwachtingen zijn. Welk bedrag kun en wil je maximaal spenderen aan een degelijke konijnenhok.

Het prijskaartje kan uiteraard bepaald worden door bepaalde factoren zoals het gebruik van materialen. Plastic en kunststof zullen vaak goedkoper zijn dan houtsoorten zoals bamboe. Ook het formaat net zoals de extra kenmerken en toebehoren, kunnen de prijs in meer of mindere mate beïnvloeden. Neem daarom rustig de tijd om diverse hokken te bekijken alvorens je een keuze maakt. Veel succes!

 

5 beste konijnenhokken (Reviews) van 2021

 

Het beste konijnenhok hoeft niet altijd het duurste hok te zijn. Er zijn ook heel wat goedkope konijnenhokken die meer dan de moeite waard zijn. Daarom willen wij het advies geven om de volgende 5 topproducten eens even rustig te bekijken. En misschien zit er wel een leuke aanbieding tussen of een hok dat helemaal aan jouw wensen kan beantwoorden. Zo kun je kiezen voor een hok van Ferplast of toch liever een ander merk? Ben je op zoek naar een groot konijnenhok met ren of toch liever een dubbel exemplaar? Werkelijk alles is mogelijk.

 

 

1. Ferplast Grand Lodge Konijnenhok  XL 120 x 73 x 110 cm

 

Ben je op zoek naar een XL konijnenhok? Dan kunnen wij jou alvast dit product van Ferplast aanbevelen. Dit unieke Ferplast Grand Lodge konijnenhok wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van maar liefst 120 x 73 x 110 cm. Ideaal om meerdere dwergkonijntjes of andere kleine soorten knaagdieren in te huisvesten.

Het grootste gedeelte van dit unieke konijnenhok is vervaardigd uit duurzaam en makkelijk te onderhouden plastic. De afwerking is vervolgens gebeurd in een witte met grijze kleur en oogt daardoor heel neutraal. Dit maakt het dan weer makkelijk om te combineren met het reeds bestaande interieur van je woning. De levering omvat verder ook een handig drinkflesje, een stevig voerbakje, een hooiruif, een laddertje en een schroevenset om het hok te kunnen monteren. Je kunt de instructies eenvoudig volgen in de meegeleverde handleiding.

De online reviews liegen er dan ook niet om. De overgrote meerderheid reageert bijzonder positief op de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van dit product. Slechts één enkele koper zou het prijskaartje van dit konijnenhok toch liever wat goedkoper willen zien.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende konijnenhokken. Wat we wel met zekerheid kunnen vermelden, is dat heel wat klanten Ferplast als veruit het beste merk beschouwen op gebied van dierenspullen. De moeite waard om de populairste kenmerken even aan te halen.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij groot konijnenhok dat gekenmerkt wordt door een totale afmeting van ongeveer 120 x 73 x 110 cm.

Materiaal: bij de productie van het hok heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van duurzaam plastic dat ook makkelijk te onderhouden is.

Toebehoren: de aankoop omvat tevens ook een drinkflesje en voederbakje net zoals een hooiruif, een schroevenset en een stevige ladder.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg is het konijnenhok niet meteen voorzien van de laagste prijs en dat zou nadelig kunnen zijn voor sommigen.

Koop bij bol.com (€148.95)

 

 

 

 

2. Konijnenhok Tommy Paradise 140 x 65 x 100 cm Hout 2 verdiepingen

 

Wil je toch liever niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijk konijnenhok? Dan kun je ook altijd dit unieke Tommy Paradise even bekijken. Het zal je meteen opvallen dat het hok bestaat uit 2 verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een ladder. De bovenste verdieping kan als veilig schuilplaats gebruikt worden waar je konijntje even tot rust kan komen. Het onderste gedeelte is een echte ren waar je konijntje naar hartelust kan spelen.

Het hok is vervaardigd uit duurzaam hout en is dan ook geschikt om buitenshuis te plaatsen. Met een lengte van maar liefst 140 cm, een breedte van 65 cm en een hoogte van ruim 100 cm, is dit dan ook een vrij groot hok. Ideaal voor meerdere konijntjes dus.

Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop en het product meteen ook aanbevelen. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook over het design en de gebruiksvriendelijkheid. Eén klant blijkt niet tevreden met de aangeboden kwaliteit.

Door te kiezen voor het Tommy Paradise konijnenhok kies je voor een hok waarbij kwaliteit en duurzaamheid probleemloos worden gecombineerd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen

Formaat: het gaat hier opnieuw om een vrij groot hok, bestaande uit 2 verdiepingen en met een totaal formaat van 140 x 65 x 100 cm.

Materiaal: in tegenstelling tot het vorige product, zul je merken dat dit hok gemaakt is op basis van kwalitatief hout.

Inrichting: de beide verdiepingen staan met elkaar in verbinding door gebruik te maken van een handig laddertje.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één enkele koper blijkt toch wel wat twijfels te hebben over de geleverde kwaliteit van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Trixie knaagdierhuis met 2 ingangen Compact 70x45x43 cm

 

In vergelijking met sommige andere konijnenhokken uit dit lijstje, lijkt het hier wel om een aanbieding te gaan. Het konijnenhok wordt jou aangeboden door het bekende merk Trixie en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 70 x 45 x 43 cm. Het is bijgevolg iets compacter en dus vooral bedoeld voor kleine konijnensoorten of andere kleine knaagdieren.

Het hok is volledig vervaardigd uit duurzaam en stevig gebeitst vurenhout en vervolgens afgewerkt in een prachtige neutrale witte met grijze kleur. Het dak bestaat dan weer uit bitumen en is vochtbestendig. Bovendien geniet je maar liefst 2 ingangen wat het bovendien voor jou, als eigenaar, ook eenvoudiger maakt om het hok regelmatig schoon te maken. Uiteraard is het mogelijk om 1 van de deuren af te sluiten indien je dat zou wensen.

Tot op heden kunnen we dan ook alleen maar positieve reacties van klanten op het product waarnemen. Daardoor durven wij vermoeden dat het hier misschien wel eens om een topproduct gaat. De moeite waard om het toch maar eens even grondig te bekijken.

Ben je eerder op zoek naar een compact konijnenhok, dan loont het de moeite om dit product even grondig te bekijken. Het konijnenhok wordt jou aangeboden en geleverd door het ondertussen sterk gewaardeerde merk Trixie. We zetten dan ook graag de voor- en nadelen even op een rijtje.

 

Voordelen

Formaat: het hok heeft een totale afmeting van 70 x 45 x 43 cm en is bijgevolg vrij compact. Dit maakt het handig om te tillen en te verplaatsen.

Kostenplaatje: wil je toch niet gelijk heel wat geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een optimale kwaliteit? Dan is dit konijnenhok precies wat jij zoekt.

Materiaal: men heeft gebruik gemaakt van een combinatie van gebeitst vurenhout en bitumen voor het dak.

Handig in gebruik: het hok bestaat uit maar liefst 2 ingangen die je bovendien ook beide kunt afsluiten. Het dak is vochtbestendig waardoor je het hok ook buitenshuis kunt plaatsen.

 

Nadelen

Te klein: houd er wel rekening mee dat dergelijk hok voor grote raskonijnen zoals de Vlaamse Reus veel te klein zal zijn.

Koop bij bol.com (€69.86)

 

 

 

 

4. Petstar Konijnenhok Sofia 155 x 53 x 70 cm met nachtverblijf

 

Ben je op zoek naar een konijnenhok specifiek om buitenshuis te plaatsen? Dan zou je dit product van Petstar alvast even moeten bekijken. Het hok is vervaardigd uit duurzaam hout en heeft een maximaal formaat van 155 x 53 x 70 cm. Het hok is niet alleen voorzien van verschillende deurtjes maar is ook uitgerust met een nachtverblijf. Zo hebben de konijntjes een plekje waar ze even tot rust kunnen komen.

Het onderste gedeelte is ideaal om even te rennen en actief bezig te zijn. Beide verdiepingen staan in contact met elkaar door middel van een ladder, die wordt meegeleverd. Het nachtverblijf is zelfs voorzien van een handige mestlade waardoor het onderhoud makkelijk en snel verloopt. Verder is het mogelijk om, indien je het wenst, het dak open te klappen. Ideaal indien je de konijntjes wilt aaien, eten geven of het hok wilt schoonmaken.

We merken vooral positieve reacties van klanten op het product op. Kopers zijn tevreden over de kwaliteit en de prijs en beschouwen het hok als veilig. Echter blijkt één klant toch niet helemaal overtuigd te zijn en het product zelfs kwetsbaar te vinden.

Je zou altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke konijnenhok van Petstar. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, is het handig om de kenmerkende eigenschappen ervan even te bekijken. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zetten we die alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Ontwerp: het konijnenhok is voorzien van maar liefst 2 verdiepingen die met elkaar worden verbonden dankzij een ladder. Zo heeft je huisdier een plekje om te schuilen en om te ravotten.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken over het onderheid dankzij de voorziene mestlade, die je bovendien makkelijk kunt verwijderen.

Formaat: het hok meet 155 x 53 x 70 cm en is bijgevolg behoorlijk groot. Ideaal voor meerdere kleine knaagdieren zoals cavia’s of dwergkonijnen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: slechts één koper is van mening dat sommige onderdelen van het hok toch wel vrij kwetsbaar zijn en bijgevolg sneller stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dubbel konijnen/cavia hok mestlade en roofing dakbedekking

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om voor dit dubbel konijnenhok te kiezen. Het hok is maar liefst 122 cm breed, zo’n 57 cm diep en ongeveer 104 cm hoog. Dit maakt het product werkelijk ideaal om meerdere dwergkonijntjes of andere kleine knaagdieren in te huisvesten.

Het grootste gedeelte van het hok is vervaardigd uit duurzaam gebeitst hout en voorzien van een roofing dakbedekking. Dit maakt het hok vochtbestendig en bijgevolg ook geschikt om buitenshuis te plaatsen. Het traliewerk bestaat uit metaal en is voorzien van een duurzame poedercoating. Het grote voordeel is dat het hok op pootjes staat en daardoor niet rechtstreeks in contact komt met de ondergrond. Verder is het dak voorzien van tal van scharnieren en eenvoudig te installeren.

De koper geeft een positief advies en beloond dit product met een maximumscore van 5 sterren. Toch durven we vermoeden dat de hoge prijs mogelijks een minpunt zou kunnen zijn voor sommigen net zoals het feit dat het hok als bouwpakket geleverd wordt.

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit unieke konijnenhok. Het gaat hier bovendien om een dubbel hok dat evengoed kan gebruikt worden voor andere kleine knaagdieren zoals cavia’s of hamsters. De moeite waard om de voor- en nadelen even grondig af te wegen.

 

Voordelen

Onderstel: in tegenstelling tot sommige andere konijnenhokken, zul je merken dat dit exemplaar voorzien is van een stevig onderstel.

Dakbedekking: de roofing dakbedekking blijkt niet alleen vochtbestendig te zijn maar bijgevolg ook bestand tegen diverse weersinvloeden.

Materiaal: het grootste gedeelte van het hok bestaat voornamelijk uit kwalitatief gebeitst hout terwijl de tralie uit gepoedercoated metaal bestaat.

 

Nadelen

Prijskaartje: indien je interesse hebt dan zul je echter wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe groot moet een konijnenhok zijn?

Eigenlijk moet je rekening houden met ongeveer 1 à 2 vierkante meter leefruimte en dit per konijn. En dat is dan echt wel het absolute minimum. Indien je dus van plan bent om bijvoorbeeld 2 dwergkonijntjes in huis te halen, dan moet het hok minstens 4 vierkante meter groot zijn. Met andere woorden 2 vierkante meter per dwergkonijntje.

Uiteraard is het afhankelijk van het ras en de grootte van het konijn. Zo hebben grote rassen, zoals de Vlaamse Reus toch wel nood aan wat meer vierkante meter leefruimte om in hun welzijn te kunne voorzien. Indien je twijfelt tussen verschillende formaten, kies dan steevast voor het grootste konijnenhok.

Q2: Hoe vaak moet je het konijnenhok schoonmaken?

Wanneer we het hebben over een grondige schoonmaak van het volledige konijnenhok dan moet je rekening houden met minimaal 1 keer per week. Deze wekelijkse schoonmaakbeurt houdt dus in dat je de bodembedekking vervangt en ook alle speeltjes en dergelijke grondig met product gaat schoonmaken.

Naast de wekelijkse schoonmaakbeurt, wordt aangeraden om dagelijks de konijnentoiletten even even schoon te maken. Een zindelijk konijn zal zijn of haar behoefte steeds in hetzelfde hoekje doen. Bij konijnen die nog niet zindelijk zijn, wordt aangeraden om het hok en bijkomende attributen en toebehoren, wekelijks tweemaal grondig schoon te maken.

 

Q3: Hoe maak je een konijnenhok?

Een konijnenhok hoef je niet per sé aan te kopen, je kunt er ook zelf eentje maken. Indien je van plan bent om het zelf aan te maken, kies dan bij voorkeur voor duurzame houtsoorten die bovendien ook weersbestendig zijn. Indien je het hok buiten plaatst, kun je het dak bedekken met bitumen dat vochtbestendig is. Voor het traliewerk kun je beroep doen op metaal of kippengaas.

Zorg ervoor dat je de planken goed op maat hebt gesneden, en schroef de verschillende onderdelen stevig aan elkaar. Je kunt hierbij ook gebruik maken van scharnieren, bij voorkeur op het dak en bij de deurtjes. Het is ook aangeraden om het hok mooi te schuren zodanig dat alle scherpe hoeken en kantjes verwijdert worden. Vervolgens kun je het hok insmeren met een speciale poedercoating waardoor het duurzaam blijft.

 

Q4: Wat moet er in een konijnenhok?

Of je nu een konijnenhok aankoopt of zelf maakt, je zult rekening moeten houden met een aantal verplichte items. Zo is het belangrijk om een ruimte te voorzien waar het konijn kan schuilen en even tot rust kan komen. Net zoals het belangrijk is om je konijntje voldoende activiteit te gunnen. Denk bijvoorbeeld aan een ren of tal van leuke speeltjes die het konijn actief houden en afleiding gunnen.

Daarnaast mogen ook een voederbakje en drinkflesje alvast niet ontbreken. Net zoals een hooiruif, en eventueel een laddertje wanneer het hok uit meer dan 1 verdieping bestaat. Zorg tevens ook voor een goede laag bodembedekking. Dat kan zaagsel zijn maar even goed hennepvezels. Aan jou de keuze.


Q5: Welk hout gebruik je het best voor een konijnenhok?

Ben je van plan om zelf een konijnenhok te maken en ben je van plan om gebruik te maken van hout dan zul je merken dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Het is belangrijk om niet meteen de eerste de beste houtsoort uit te kiezen. Kies daarom zorgvuldig je materialen uit alvorens je het hok gaat maken. Zo kun je kiezen voor hardhout, beuk, berk, kastanjehout of zelfs betonplex. Dergelijke houtsoorten zijn stevig, duurzaam en bovendien bestand tegen diverse weersinvloeden.

Je zult merken dat er ook heel vaak gebruik gemaakt wordt van vurenhout maar dat is minder aan te raden. Vurenhout kan namelijk schadelijk zijn indien je konijntje er teveel aan knaagt. Het bevat bepaalde stoffen die niet gezond zijn voor de longen en de luchtwegen. Houd hier rekening mee. Hetzelfde geldt voor het gebruik van grenenhout dat ook beter vermeden wordt.