Laatste update: 04.12.22

 

Beste krabpalen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zodra je besluit om één of meerdere katten in huis te halen dan is het noodzakelijk om in hun basisbehoeften te voorzien. Aangezien katten van nature uit veel krabben, is een degelijke krabpaal alvast een absolute must. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de verschillende soorten krabpalen. Om het voor jou allemaal al wat makkelijker te maken, hebben we alvast 3 topproducten geselecteerd. Zo zou je onder ander kunnen opteren om voor de Petrebels Krabpaal Maine 90 Cappuccino. Zoals je zult vermoeden, is deze krabpaal maar liefst 90 cm hoog. Echter blijkt de Feandrea Kattenboom XL alvast een meer dan evenwaardig topproduct te zijn. Ideaal voor iets grotere en/ of zwaardere katten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste krabpalen (Reviews) van 2022

 

Kies je voor een krabpaal van Trixie of Tectake? Kies je voor een grote houten krabpaal die voorzien is van heel wat touw of heb je toch liever het gebruik van bijvoorbeeld kokos matten? Is een krabpaal uit natuurlijke materialen duurder of zijn het eerder aanbiedingen? Je hoort het al, heel wat mogelijkheden waardoor de keuze niet makkelijk wordt. Wij hebben daarom 7 topproducten geselecteerd. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en kies er vervolgens de voor jou beste krabpaal uit. Houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten.

 

 

1. Petrebels Krabpaal Maine 90 Cappuccino 40 x 40 x 90 cm

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijke krabpaal dan loont het de moeite om dit exemplaar van Petrebels even grondig te bekijken. Omwille van de lage prijs zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope krabpalen kunnen spotten.

Deze eenvoudige doch bijzonder stabiele krabpaal biedt een maximale hoogte aan van maar liefst 90 cm. Dit biedt je katten de mogelijkheid om zich uit te strekken tot maximaal 90 cm. Ideaal voor kleine en middelgrote katten dus. Het is een vrij eenvoudige krabpaal waarbij de verpakking niet alleen een stam maar ook bodemplaat en schroeven telt. Het product is vervaardigd uit een combinatie van pluche en sisal en is afgewerkt in een prachtige cappuccino kleur. Echter zijn er nog tal van andere designs beschikbaar.

Een blik op de online reviews toont aan dat de klanten allemaal tevreden zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Dit wordt beloond met een vrij hoge score van maar liefst 4,8 sterren. Echter is deze krabpaal minder geschikt voor grote en zwaardere raskatten. Denk maar aan de Maine Coone.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken tussen de beste krabpalen. Dit exemplaar wordt jou bovendien aangeboden door Petrebels en wordt misschien wel gekenmerkt door de laagste prijs. Laten we het product even grondig bekijken.

 

Voordelen

Verpakking: je zult meteen kunnen vaststellen dat de verpakking verschillende elementen bevat. Denk maar aan de bevestigingsschroeven, de bodemplaat en de stevige stam.

Formaat: het is een vrij compacte krabpaal die ongeveer 90 cm hoog blijkt te zijn en eenvoudig te verplaatsen is.

Design: de krabpaal is voorzien van een opvallende cappuccino achtige kleur maar kun je echter ook nog in andere neutrale kleuren bekomen.

Kostenplaatje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de vriendelijke prijs.

 

Nadelen

Geen zware katten: heb je grote of zware katten in huis dan is dit product niet meteen een goede aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Feandrea Kattenboom XL Krabpaal 154 cm Klimboom Met Hangmat

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een extra grote krabpaal met alles erop en eraan? Kies dan voor deze unieke katten klimboom die jou wordt aangeboden door Songmics. Je betaalt misschien wel iets meer maar je krijgt er dan ook een echt kattenparadijs voor in de plaats. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit 3 neutrale kleuren en designs.

Deze prachtige katten klimboom is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en comfortabel katoen. Het product is maar liefst 154 cm hoog en 154 cm lang waardoor het ook ideaal is voor zware katten. Deze unieke designkrabpaal biedt maar liefst 3 degelijke en stevige ligplaatsen aan. Verder is het kattenparadijsje afgewerkt met een hangmat, een lekker knus huisje waar je katten zich even in kunnen terugtrekken en heel wat leuke speeltjes.

Je hoeft dus niet meer te vrezen dat je kat aan de meubels of de muren zal krabben want met dit unieke product introduceer je niet alleen verschillende rustplekken maar ook heel wat activiteiten. Ondanks het hoge prijskaartje stellen we vast dat klanten tevreden zijn over het leuke stevige design, de optimale kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid.

Door te kiezen voor de Feandrea kattenboom kies je niet alleen voor kwaliteit en design maar ook voor een combinatie tussen rust en activiteit. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deze krabpaal? Aarzel dan niet en lees gerust even verder.

 

Voordelen

Formaat: het is een vrij grote krabpaal waarvan de hoogte en de lengte ruim 154 cm bedraagt.

Comfort: de krabpaal wordt gekenmerkt door een prachtige leuke hangmat en een knus huisje en maar liefst 3 degelijke ligplekken. Verder worden nog heel wat leuke speeltjes meegeleverd.

 

Nadelen

Prijzig: wil je niet gelijk heel wat budget spenderen aan een degelijke krabpaal dan lijkt dit product niet meteen een goed idee te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Adori Krabpaal Luna 70 x 60 x 178 cm Inclusief hangmat en 5 ligplekken

 

Met de Adori krabpaal kies je niet meteen voor één van de goedkope producten. Je zult er dus toch wel wat meer budget voor moeten voorzien. Echter zul je meteen versteld staan van alle mogelijkheden die de krabpaal te bieden heeft. Zo is het de ideale plek voor je kat om zich even rustig terug te trekken maar is het ook de ideale plek om actief bezig te zijn.

De krabpaal wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van maar liefst 178 cm en is bijgevolg ook geschikt voor grote en zwaardere katten. De bodemplaten en rustplekken zijn afgewerkt met zacht pluche terwijl de stammen met sisal touw bewerkt zijn en dienst doen als uitstekende krabpaal. Het krabmeubel biedt maar liefst 5 ligplekken aan en is niet alleen voorzien van een huisje maar ook van speeltjes en zelfs een hangmat.

Kopers hebben tot op heden alleen maar positief op het product gereageerd en belonen deze krabpaal met een uitstekende score van 4,9 sterren. De moeite waard dus om het even van naderbij te bekijken.

Ben je op zoek naar een krabpaal die niet alleen voldoende beweging en activiteit voorziet maar tevens ook een degelijke rustplaats? Bekijk dan dit product van Adori maar even. Ondanks de hoge prijs, heeft de krabpaal heel wat klanten kunnen overtuigen. Misschien is Adori wel gewoon het beste merk?

 

Voordelen

Slaapplek: het krabmeubel is vast en zeker voorzien van heel wat slaapplaatsen, maar liefst 5 om precies te zijn. Zo kan de kat gebruik maken van de beschikbare hangmat of het gezellige huisje.

Formaat: doordat dit krabmeubel maar liefst 178 cm hoog blijkt te zijn, zou je het ook perfect kunnen gebruiken voor katten die iets groter en zwaarder zijn.

Materiaal: de combinatie van de sisal touwen en het pluche op de slaapplaatsen, zorgt voor een stevige en duurzame krabpaal die alles biedt wat je huisdier nodig heeft.

 

Nadelen

Prijskaartje: ook hier zul je merken dat de prijs toch iets boven het gemiddelde ligt en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. RHRQuality Corner Coon Krabpaal Voor Grote Katten 60 x 45 x 151 cm

 

Door te kiezen voor de RHRQuality krabpaal kies je voor een prachtige krabpaal afgewerkt in neutrale beige tinten, geschikt voor meerdere katten. De krabpaal is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en stevig hout. De 6 beschikbare ligplekken daarentegen zijn afgewerkt met wat pluche dat heel comfortabel en zacht aanvoelt.

De krabpaal is maar liefst 151 cm hoog en ongeveer 151 cm lang. Deze unieke designkrabpaal wordt verder aangevuld met een stevige hangmat en een huisje. Houd er wel rekening mee dat er geen speeltjes worden meegeleverd. De losse onderdelen en beschermhoezen zijn wasbaar en blijven daardoor proper en hygiënisch.

Wanneer we de online reacties bekijken dan stellen we vast dat klanten tevreden zijn over de stevigheid, de gebruiksvriendelijkheid en het prachtige cactus achtige design. Echter zul je toch wel rekening moeten houden met het prijskaartje dat een pak boven het gemiddelde ligt. Dat zou een struikelblok kunnen zijn.

Kies je voor de krabpaal van RHRQuality dan kies je niet alleen voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid maar duidelijk ook voor design. De crème achtige ietwat beige kleur laat de krabpaal in eender welk interieur perfect tot z’n recht komen. Wij zetten de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Materiaal: bij de productie heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van hout. De bodemplaat en andere ligplekken zijn voorzien van een laagje comfortabel pluche.

Formaat: zowel de hoogte alsook de lengte van deze krabpaal worden geschat op maar liefst 151 cm.

Toebehoren: deze unieke krabpaal wordt niet alleen geleverd inclusief bodemplaat en stevige stammen maar verder ook met een hangmat en een huisje.

 

Nadelen

Geen speeltje: houd er wel rekening mee dat je zelf nog op zoek zult moeten gaan naar leuke speeltjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. TecTake Krabpaal Lilou 120 x 61 x 165 cm – Polyester met pluchen overtrek

 

Deze massieve krabpaal, die jou wordt aangeboden door het bekende merk TecTake, is maar liefst 120 cm lang en ruim 165 cm hoog. Dit maakt de krabpaal ideaal om te gebruiken door meerdere katten en zelfs grote katten kunnen hier aan hun trekken komen. De krabpaal biedt maar liefst 4 degelijke ligplekken aan en is voorzien van een hangmat, een huisje en zelfs enkele leuke speeltjes.

De verpakking telt daarnaast ook het montagemateriaal en een duidelijke handleiding om de krabpaal makkelijk en snel te installeren. De 2 ligkommen zijn ideaal voor je huisdier om even lekker te luieren en het huisje kan een toevluchtsoord zijn om even aan de drukte te ontsnappen. De krabpaal is vooral uit duurzaam polyester vervaardigd en overtrokken met zachte pluche.

We merken dat de meeste kopers duidelijk positief reageren en tevreden zijn met de aankoop van deze krabpaal. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven over de kwaliteit maar ook het design en de gebruiksvriendelijkheid. Houd er wel rekening mee dat de krabpaal niet wasbaar is.

Door te kiezen voor deze TecTake krabpaal kies je voor een product met een maximale afmeting van maar liefst 120 x 61 x 165 cm. Ideaal ook wanneer je meerdere katten in huis hebt rondlopen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de voor- en nadelen hieronder.

 

Voordelen

Comfort: de krabpaal is bijzonder degelijk en voorzien van voldoende uitdaging. Verder kan je huisdier ook genieten van 4 stevige ligplaatsen, een hangmat en zelfs een huisje.

Verpakking: de verpakking omvat natuurlijk niet alleen het montagemateriaal maar wordt verder aangevuld met een duidelijk instructieboekje.

Materiaal: het is een duurzame krabpaal die voor het grootste gedeelte uit stevig polyester bestaat, al dan niet voorzien van een pluchen coating.

 

Nadelen

Niet wasbaar: het is echter wel belangrijk om op voorhand te beseffen dat je de krabpaal helemaal niet kunt wassen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. RHRQuality Krabpaal Maine Coon Tower plafond voor grote en zware katten

 

Misschien heb je al wel eens van de Maine Coon gehoord. Dat zijn vrij grote en zware raskatten. In dergelijke gevallen is het uiteraard beter om uit te kijken naar een stevige en stabiele krabpaal die belastbaar zijn met het gewicht van grote en zware katten. Deze plafond krabpaal wordt jou aangeboden door het bekende merk RHRQuality en is te bekomen in 2 neutrale kleuren.

Het is een stevige en duurzame krabpaal die vervaardigd is uit een combinatie van degelijke materialen zoals hout en stof. Deze extra grote krabpaal wordt gekenmerkt door een maximale lengte van maar liefst 265 cm en een totale hoogte van ruim 265 cm. Het is een echte designkrabpaal die speciaal ontwikkeld is voor grote en/ of zware katten.

De krabpaal is niet alleen voorzien van 4 aangename ligplekken maar beschikt ook over een hangmat en is bovendien in hoogte verstelbaar. Wanneer we de reacties bekijken dan merken we over het algemeen tevreden klanten op. Echter is het volgens één koper toch een heel karwei om de krabpaal te monteren.

Opnieuw hebben we te maken met een krabpaal afkomstig van het bekende, en duidelijk één van de populairste merken RHRQuality. De krabpaal is er eentje om aan het plafond te bevestigen en daardoor geschikt voor grote en/ of zwaardere katten.

 

Voordelen

Formaat: met dit product kies je meteen voor een bijzonder grote krabpaal waarvan zowel de hoogte alsook de lengte maar liefst 265 cm zijn.

Design: je hebt de optie om een keuze te maken uit de 2 beschikbare kleurmogelijkheden.

Gebruiksgemak: het is een degelijke krabpaal die activiteit en beweging goed combineert met rust. Zo zijn er maar liefst 4 slaapplaatsen voorzien en een hangmat. Verder kun je de hoogte aanpassen.9200000110567467

Nadelen

Montage: een blik op de online reviews toont aan dat één klant het toch best wel veel werk vindt om de krabpaal te monteren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Pet Toys Collection Krabpaal voor kat met speelbal en touw

 

Ben je eerder op zoek naar een standaard krabpaal die bovendien betaalbaar is? Dan zou dit exemplaar van Pets Collection misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Deze krabpaal wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 30 x 30 x 35 cm en is, in vergelijking met de andere 6 producten die we besproken hebben, bijzonder compact. Dit kan handig zijn voor kittens en maakt het ook makkelijker om de krabpaal te verplaatsen en/ of mee te nemen.

Deze unieke krabpaal wordt geleverd inclusief een leuke speelbal en touw. Op die manier biedt de krabpaal niet alleen de mogelijkheid om te krabben maar ook om te spelen. Bovendien zorgt de speelbal en het touw ervoor dat de kat tot de krabpaal wordt aangetrokken.

De krabpaal is vervaardigd uit duurzaam kunststof en de bodemplaat is bedekt met zacht pluche. Jammer genoeg stellen we vast dat er nog geen online reacties bij dit product zijn geplaatst. Dit maakt het voor ons behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over de eventuele gebruikerservaringen. Laat je hier niet meteen door afschrikken!

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke krabpaal van Pets Collection. Ben je benieuwd naar de kenmerkende eigenschappen van dit product? Aarzel dan niet en lees alvast even verder. Hieronder een selectie uit de populairste voor- en nadelen.

 

Voordelen

Formaat: het compacte formaat van 30 x 30 x 35 cm zorgt ervoor dat je deze krabpaal makkelijk kunt verplaatsen en meenemen.

Verpakking: de verpakking telt uiteraard niet alleen een bijzonder stevige krabpaal maar tevens ook een touwtje met speelbal eraan.

Materiaal: het grootste gedeelte van de krabpaal is voorzien van kunststof terwijl de bodemplaat is uitgerust met een pluchen coating.

 

Nadelen

Geen zware of grote katten: houd er rekening mee dat deze krabpaal vooral geschikt is voor kittens en kleine katten van amper 2,5 kg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Tectake Barney

 

Met de krabpaal van het merk Tectake Barney heb jij een heel paleis voor jouw kat in huis. Dit product is 4 verdiepingen hoog, waarbij de verdiepingen ook nog ligplateaus hebben die in hoogte verschillen.

In totaal is dit product 1,70 meter hoog. Deze krabpaal zorgt voor eindeloos speelplezier en jouw kat kan op zoveel manieren ontspannen met dit product. Het ziet er royaal en heel erg mooi uit door de grijze kleur dat het heeft.

Niet alle gebruikers hebben een goede ervaring met dit product. Voor sommige kopers heeft dit product een slechte kwaliteit, want bepaalde onderdelen gingen al heel snel los. Daarnaast zijn de plateaus waarop de poezen moeten liggen ook klein. Een groot deel van de gebruikers is wel tevreden met dit product, want de kwaliteit is goed en de poezen kunnen zich goed vermaken hiermee.

Een krabpaal is natuurlijk een handige uitvinding wanneer je één of meerdere katten in huis hebt. Dit model is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk TecTake. Heel wat gebruikers beschouwen TecTake ook veruit als het beste merk. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen van deze krabpaal grondig bekijken.

 

Voordelen

Verdiepingen: deze krabpaal bestaat uit maar liefst 4 verschillende verdiepingen. Bovendien kun je dan op elke verdiepingen nog een aantal grote of kleine legplateaus opmerken.

Design: deze krabpaal heeft een mooie grijze kleur waardoor deze probleemloos in gelijk welke omgeving past.

 

 

Nadelen

Formaat: deze krabpaal heeft een hoogte van maar liefst 1,70 meter. Je zult dus best wel wat ruimte hoeven te voorzien.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze krabpaal kwalitatief niet zo sterk is. Bepaalde onderdelen zijn ook vrij kwetsbaar en gaan dus snel stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. TecTake Marcel

 

Met de TecTake Marcel krabpaal kunnen jouw katten zich nu eindeloos vermaken in huis. Uniek van dit product is de mooie kattenhangmat en de trap aan de voorkant van dit product. Als je naar deze krabpaal kijkt, dan vallen deze specificaties gelijk op.

Daarnaast zijn er nog drie plateau’s op drie verschillende hoogtes geplaatst. Dit product heeft ook een leuke ligmand en een koker. Het is ook voorzien van een grot, voor het geval het dier zich wil terugtrekken om uit te rusten.

Dit product is een krabpaal aanbieding, want het biedt veel mogelijkheden voor een zachte prijs. Helaas vinden niet alle gebruikers dat dit product van goede kwaliteit is. Voor hen is dit product niet stevig, want het gaat snel stuk en het is niet gemakkelijk om in elkaar te zetten. Voor andere gebruikers is het wel een mooi en stevig product.

Net zoals het eerste toestel is ook deze krabpaal afkomstig van het bekende merk TecTake. In vergelijking met de voorgaande modellen, hoef je voor deze krabpaal best iets meer ruimte te voorzien. Laten we daarom alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit handige toestel.

 

Voordelen

Budget: het heeft misschien niet meteen de laagste prijs maar toch zou deze krabpaal een mooie aanbieding kunnen zijn. Het prijskaartje valt namelijk behoorlijk goed mee.

Comfort: deze krabpaal is niet alleen voorzien van een handige kattenhangmat maar bovendien ook van een degelijk trap. Dit zijn accessoires die je niet bij elke krabpaal zult terugvinden.

Handig in gebruik: het valt meteen op dat de krabpaal uit meerdere verdiepingen bestaat. Verder zijn er nog heel wat leuke ligmanden en zelfs een leuke grot. Zo kan je huisdier zich terugtrekken indien het even rustig wil slapen.

 

Nadelen

Niet stevig: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze krabpaal niet echt stevig is en snel stuk gaat. Dit spreken de andere gebruikers duidelijk tegen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krabpalen Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste krabpalen. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om diverse producten te bekijken en deze, op vlak van verschillende factoren, met elkaar te vergelijken. Zo zou je kunnen rekening houden met het type, het formaat, de extra kenmerken, het gewicht en de draagkracht. Aangezien heel veel krabpalen best wel duur zijn, is het een goed idee om eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Het is altijd leuk om met een koopje huiswaarts te keren.

Wat is een krabpaal en het gebruiksgemak

Je zou een krabpaal kunnen omschrijven als een soort van speelgoed dat speciaal voor katten is ontwikkeld. De meest standaard exemplaren bestaan uit een dikke paal die voorzien is van een duurzame laag sisal touw en/ of ruw tapijt. Echter kun je vandaag de dag al heel wat varianten noteren die gebaseerd zijn op dat ene standaard exemplaar. Zo is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen tussen diverse soorten krabpalen, vormen, formaten en materialen. Dit maakt de keuze er nou niet bepaald veel makkelijker op.

Toch is het belangrijk om rustig en weloverwogen op zoek te gaan naar de geschikte krabpaal. Katten zijn van nature uit dieren die regelmatig gaan krabben. De redenen waarom ze dit doen zijn heel uiteenlopend. Enerzijds krabben katten zich om hun nagels te onderhouden. Ze kunnen de nagels slijpen en het eventuele vuil verwijderen. Echter is het ook een manier om te ontstressen of om een territorium af te bakenen. Kortom, neem rustig de tijd en dan zul je vroeg of laat de geschikte krabpaal vinden.

 

Het type krabpaal

Zoals reeds vermeld, bestaan er wel degelijk verschillende soorten krabpalen. We kunnen een onderscheid maken tussen de krabpaal, de krabplank of het krabmeubel. Om te weten welk exemplaar voor jou en je huisdier ideaal is, is het handig om rekening te houden met je kat(ten), je budget en de beschikbare plaats.

Door te kiezen voor de krabpaal kies je uiteraard voor het standaard exemplaar, bestaande uit 1 dikke paal die is afgewerkt met touw of ruw tapijt. Tegenwoordig bestaan er ook al heel wat varianten op die voorzien zijn van meer dan 1 paal, bekleedt met sisal touw of tapijt. Dergelijke krabpalen zijn voorzien van een vriendelijk prijskaartje, compact en makkelijk te plaatsen. Ideaal voor katten die vooral verticaal krabben.

Heb je gemerkt dat je kat vooral geniet van horizontaal krabben en ook steeds op het vloerkleed of aan de grond krabt? Kies dan voor de krabplank. Dergelijk product is een stevige plank waarvan het oppervlak is afgewerkt met ruwe materialen. Ideaal voor je huisdier om zich op uit te leven. Indien je kat zowel verticaal als horizontaal krabt dan lijkt het krabmeubel de beste aanbeveling. Het meubel wordt vaak ook aangevuld met een leuk en knus slaapplekje.

 

Het formaat en de plaatsing van de krabpaal

Eenmaal je beslist hebt welk type krabpaal je wilt aankopen, dan lijkt het aan te raden om even stil te staan bij het formaat. Om het formaat van de krabpaal te bepalen, kun je rekening houden met de beschikbare ruimte en het aantal katten. Waar wil je de krabpaal plaatsen? Hoeveel ruimte heb je ter beschikking? Heb je één kat of heb je meerdere katten?

Indien je bijvoorbeeld over meerdere katten beschikt, dan kun je kiezen voor een krabmeubel. Dergelijke producten zijn vaak groter en beschikken over iets meer draagkracht. Dit maakt het krabmeubel ook geschikt om te gebruiken voor grote raskatten zoals de Maine Coone. Heb je slechts één katje dan volstaat een compact kattenmeubel. Houd hierbij ook rekening met de krabrichting van je kat; verticaal of horizontaal.

Stevigheid, draagkracht en gewicht

Het mag ondertussen wel al duidelijk zijn, dat het belangrijk is om voor een stevige en duurzame krabpaal te kiezen. Het is dus belangrijk dat het product niet kapot gaat zodra je kat er éénmaal aan krabt. Is de bodemplaat van de krabpaal voldoende dik en groot? Is het mogelijk om de palen stevig vast te maken aan de bodemplaat? Indien de krabpaal ook over een plafondplaat beschikt, dan gelden uiteraard dezelfde regels.

Indien je echt grote raskatten hebt of meerdere katten in huis hebt, dan is het een goed idee om uit te kijken naar een krabpaal waarbij verschillende sisalpalen met éénzelfde bodem- of plafondplaat verbonden zijn. Dit komt de stevigheid van de paal ten goede. Verder is het ook handig om hierbij rekening te houden met het gewicht. Zo zal een krabpaal die zwaarder weegt uiteraard stabieler blijven staan en dus steviger zijn.

 

Opties, extra kenmerken en budget

In de zoektocht naar de voor jou beste krabpaal zul je merken dat bepaalde palen over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. Zo kan het een meerwaarde zijn indien de krabpaal voorzien is van een gezellig knus huisje. Ideaal indien je huisdier even de rust wilt opzoeken. Meegeleverde speeltjes en hangmatjes zijn ook altijd een must en bijgevolg meerwaarde. Bedenk of de losse onderdelen van de krabpalen wasbaar zijn en is het mogelijk om de krabpaal in hoogte te verstellen.

Je hoort het al, tal van handige opties die vaak wel een meerwaarde kunnen bieden. Echter zullen ze er ook voor zorgen dat het prijskaartje, in meer of mindere mate zal stijgen. Het is dan ook een goed idee om voor jezelf op voorhand uit te maken waar je precies naar op zoek bent en wat je beschikbare budget is. Indien je twijfelt, kan het handig zijn om de verschillende online reacties van klanten even te bekijken. Veel succes!

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe leer je een kat de krabpaal gebruiken?

In eerste instantie is het belangrijk om voor de juiste krabpaal te kiezen. Houd je kat dus goed in de gaten en probeer te zien of je huisdier vooral verticaal of horizontaal krabt. Of misschien wel een combinatie van de beide? Kies vervolgens voor een krabpaal, een krabplank of een krabmeubel indien je kat zowel verticaal als horizontaal krabt. Vervolgens is ook de plaatsing van de krabpaal belangrijk. Heb je gemerkt dat je kat vooral aan in- en uitgangen krabt, plaats de krabpaal dan naast de deur.

Eenmaal je de ideale krabpaal in huis gehaald hebt en deze bovendien ook op de perfecte plaats hebt gezet, kun je je kat leren door deze te gebruiken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een bepaald product of spray waardoor de kat tot de krabpaal aangetrokken wordt. Of til de kat zachtjes op en plaats hem of haar bij de krabpaal. Het is belangrijk om niet kwaad te worden en vooral heel veel geduld te tonen.

Q2: Waarom krabt een poes aan de krabpaal?

Er zijn verschillende redenen waarom een kat aan de krabpaal of het krabmeubel krabt. De meest voor de hand liggende reden is het onderhoud van de nagels. Door te krabben kan de kat eventuele loszittende delen en/ of vuil verwijderen. Bovendien is het ook een manier om de nagels te vijlen en scherper te maken.

Echter krabben katten ook om heel wat andere redenen. Zo is het voor hen de ideale manier om hun geur te verspreiden en om die manier het territorium af te bakenen. Verder kan het ook een teken zijn van stress en het feit dat de kat zich niet op z’n gemak voelt of juist van ontspanning. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee.

 

Q3: Hoe hoog moet een krabpaal zijn?

Er bestaan tegenwoordig diverse soorten krabpalen, in allerlei vormen, kleuren en formaten. Algemeen geldt dat een krabpaal minstens zo hoog moet zijn als wanneer de kat zich op haar achterpoten uitstrekt. Zo kun je kiezen voor een kleine krabpaal van maximum 89 cm hoog. Dit kan een aanrader zijn voor kittens en kleine kattensoorten met een maximaal gewicht van 2,5 kilogram. Is de kat groter of heb je meerdere katten, kies dan voor een middelgrote krabpaal.

Een middelgrote krabpaal is minimaal 90 cm hoog en maximaal 149 cm hoog. Ideaal voor katten met een gewicht van ongeveer 4 kilogram. Kies je voor de grote krabpaal dan kies je voor een product met een minimale hoogte van 150 cm. Ideaal voor grote raskatten zoals de Maine Coone. Ook ideaal voor baasjes met meerdere katten in huis.

 

Q4: Waarom een krabpaal

We hebben het al min of meer vermeld bij de tweede vraag. Een krabpaal is een noodzakelijke behoefte voor je kat, die van nature uit gewoon zijn om te krabben. Katten krabben om hun nagels te onderhouden maar ook om hun geur te verspreiden en gewoon om zich even languit te rekken en te strekken. Het kan ook een teken van stress zijn of juist van ontspanning.

Echter is een degelijke krabpaal veel meer dan dat. Katten kunnen heel actief zijn maar vinden het ook leuk om zich ergens hoog in een hoekje even af te zonderen. Een krabpaal biedt die mogelijkheid. Afhankelijk van het type krabpaal dat je aankoopt, kan je kat zich tot op een bepaalde hoogte gaan terugtrekken en misschien is er wel wat extra activiteit voorzien onder de vorm van een hangmat of huisje.

Q5: Hoe maak je een krabpaal?

Het is niet alleen mogelijk om een krabpaal aan te kopen, je kunt deze ook gewoon zelf maken. Bovendien zul je op die manier heel wat extra geld uitsparen. Voor een standaard krabpaal heb je alleen een stevige bodemplank nodig, een dikke paal en wat sisal touw of ruwe kokosmatten. Bedenk op voorhand wat je kat leuk vindt.

Het sisal touw kun je vervolgens rond de dikke houten paal bevestigen en de ruwe kokosmatten kun je eventueel als bedekking van de bodemplank gebruiken. Mag het toch allemaal wat meer zijn? Koop dan eventueel een Ikea kastje aan en bedek het met ruwe kokosmatten en sisal touw. Zo creëer jij het ideale kattenhuisje voor je trouwe huisdier.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste kattenbakken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu 1 of meerdere katten in huis neemt, het is alvast belangrijk om in hun basisbehoeften te voorzien. Naast eten en drinken, zul je dus ook op zoek moeten naar een handzame kattenbak. De keuze tegenwoordig is niet altijd makkelijk en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Wij zijn dan ook alvast op zoek gegaan naar 3 topproducten die we hieronder graag aan jou voorstellen. Zo blijkt de Curver Kattenbak alvast een goede keuze te zijn. Een compacte en lichtgewicht kattenbak die makkelijk te verplaatsen is. Ook de PeeWee EcoDome alvast tot de topproducten gerekend worden. Bovendien kun je deze kattenbak in 3 prachtige kleuren en designs bekomen. Aan jou de keuze dus!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kattenbakken (Reviews) van 2022

 

Ben je van plan om een kat te adopteren? Dan is het belangrijk om in de basisbehoeften van het dier te voorzien. Een degelijke kattenbak hoort daar dan ook alvast bij. De beste kattenbak is voldoende groot en biedt je huisdier de mogelijkheid om zijn of haar behoefte te doen. Sommigen zullen kiezen voor een ombouw exemplaar terwijl anderen toch geneigd zijn om voor een curver of zelfreinigende kattenbak te kiezen. Bekijk daarom de 5 topproducten alvast even en houd hierbij rekening met de online reviews en het advies van klanten; positief of negatief.

 

 

1. Curver Kattenbak 51 x 38,5 x 39,5 cm Rattan Met lade

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope kattenbakken uit het lijstje, maar toch krijgt deze unieke curver kattenbak heel wat positieve commentaren van diverse klanten. De kattenbak heeft een totaal formaat van maar liefst 51 x 38,5 x 39,5 cm en zou daardoor misschien wel tot de kleine kattenbakken kunnen gerekend worden.

De kattenbak is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk rotan, een soort gevlochten kunststof, en is afgewerkt in een prachtige neutrale mokka achtige kleur. Echter heb je de mogelijkheid nog uit tal van andere leuke kleurtjes een keuze te maken. Deze prachtige design kattenbak wordt gekenmerkt door een standaard rechthoekige vorm en is dan ook makkelijk een plekje te geven.

Een blik op de online reviews toont echter aan dat de meningen nogal verdeeld zijn. Voor sommige klanten gaat het hier wel degelijk om een topproduct terwijl andere kopers ervan overtuigd zijn dat de kwaliteit toch net iets beter had gekund. Laat je hier niet meteen door afschrikken maar bekijk het even alvorens te oordelen.

Het is niet altijd makkelijk een keuze te moeten maken uit de verschillende soorten en vormen kattenbakken. Want welke kattenbak is nu eigenlijk de beste keuze? Dit product wordt jou aangeboden door Curver en wordt duidelijk als één van de populairste kattenbakken uit het rijtje beschouwd.

 

Voordelen

Formaat: je zult merken dat het om een vrij compacte kattenbak gaat die je makkelijk kunt optillen en verplaatsen en eventueel kunt meenemen als je op vakantie vertrekt.

Materiaal: bij de productie van deze prachtige kattenbak heeft men voornamelijk gebruik gemaakt an stevig rotan. Rotan is een duurzame materiaalsoort die je zou kunnen vergelijken met gevlochten kunststof.

 

Nadelen

Prijzig: jammer genoeg is deze kattenbak niet meteen voorzien van de laagste prijs.

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit niet helemaal aan hun verwachtingen voldoet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. PeeWee EcoDome Kattenbak Startpakket Grote kattenbak kunststof

 

Ben je wel degelijk op zoek naar een XL of grote kattenbak? Dan loont het in elk geval de moeite om dit exemplaar van PeeWee even grondig onder de loep te nemen. Deze unieke kattenbak maakt deel uit van de bekende PeeWee EcoDome serie en is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende doch neutrale kleuren.

De verpakking telt uiteraard niet alleen de kattenbak maar bevat onder meer ook een handig schepje en maar liefst 3 kilogram PeeWee korrels. Zo kun je de kattenbak al meteen gebruiksklaar maken. De rechthoekige kattenbak is 66,5 cm lang, 48,5 cm breed en 46,5 cm hoog. Voor het grootste gedeelte heeft men hier gebruik gemaakt van kunststof, wat bovendien ook makkelijk te onderhouden is.

Houd er wel rekening mee dat het hier geen kattenbak met zeef betreft, wat misschien voor sommige klanten wel een probleem zou kunnen zijn. Ook het ietwat hoge prijskaartje zou mogelijks voor wat twijfel kunnen zorgen. Echter zijn de meeste kopers wel degelijk tevreden en raden ze het product meteen aan.

In tegenstelling tot de vorige kattenbak zul je merken dat dit exemplaar van PeeWee vast en zeker al een heel stuk groter is. Ideaal dus voor mensen die over meerdere katten beschikken of eventueel volwassen katten. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Levering: je zult merken dat de levering niet alleen een XL kattenbak telt maar tevens ook een stevig schepje en een zak van ruim 3 kg PeeWee korrels.

Formaat: de kattenbak heeft een totale lengte van 66,5 cm, een breedte van ruim 48,5 cm en een hoogte van maar liefst 46,5 cm.

Onderhoud: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud daar je de kattenbak makkelijk met een vochtig doekje kunt schoon wrijven.

 

Nadelen

Geen zeef: indien er toch een klein puntje van aandacht mag vermeld worden dan gaat het er vooral om dat de kattenbak zonder zeef betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Savic Hop In Kattenbak Grijs 58,5 x 39 x 39,5 cm

 

Sommige mensen kiezen voor een kattenbak van Catit terwijl andere gebruikers dan weer zweren bij een exemplaar aangeboden door Savic. Deze Savic kattenbak wordt bovendien gekenmerkt door een vriendelijk prijskaartje en lijkt daarmee wel een echte aanbieding te zijn. Wil je dus niet teveel betalen maar toch zeker zijn van een degelijke kattenbak, dan bekijk je maar beter even dit product.

De kattenbak heeft een totaal formaat van wel 58,5 x 39 x 39,5 cm en wordt gekenmerkt door een standaard rechthoekige vorm. Verder heeft men ook hier gebruik gemaakt van duurzaam kunststof en werd de kattenbak nadien afgewerkt in een neutrale donkergrijze kleur. Dit unieke product is makkelijk te plaatsen en leent zich ertoe makkelijk te onderhouden.

We stellen dan ook vast dat de meeste klanten aangenaam verrast zijn door de kwaliteit, gebruiksvriendelijk en de duurzaamheid van het product. Een kleine minderheid van de klanten vindt het design van deze kattenbak niet echt aantrekkelijk en dat is uiteraard best wel jammer.

Beschouw jij Savic als veruit het beste merk op het gebied van kattenbakken? Dan loont het alvast de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de meest kenmerkende eigenschappen alvast even op een rijtje.

 

Voordelen

Materiaal: deze unieke kattenbak is volledig vervaardigd uit bijzonder stevig en makkelijk te onderhouden kunststof.

Kostenplaatje: je zult vrijwel meteen versteld staan bij het zien van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van dit product.

Formaat: de totale afmeting van deze unieke kattenbak wordt geschat op maar liefst 58,5 x 39 x 39,5 cm en is ideaal voor kittens en/ of kleinere kattensoorten.

 

Nadelen

Lelijk design: we stellen vast dat enkele kopers toch niet helemaal overtuigd blijken te zijn bij het zien van het aparte design.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak L 50 x 56 x 50 cm

 

Met deze unieke zelfreinigende kattenbak kies je voor een kwalitatief product dat bijzonder makkelijk en snel te onderhouden is. Een echte must have indien je toch wel te kampen hebt met een druk werkschema. De kattenbak heeft een maximaal formaat van 50 x 56 x 50 cm en is beschikbaar in meerdere neutrale kleuren.

Je zult merken dat de kattenbak voornamelijk uit duurzaam doch bijzonder stevig kunststof is vervaardigd en voorzien is van een, uitneembare, lade. Deze grote zelfreinigende kattenbak maakt best gebruik van duurzame korrels. Bovendien gaat het hier om een duurzame automatische kattenbak die ook nog eens voorzien is van een zeefje. Een degelijk en gebruiksvriendelijk product dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

Ondanks het feit dat sommige klanten de kattenbak als behoorlijk kwetsbaar beschouwen, merken we toch hoofdzakelijk een algemene tevredenheid op. De meeste kopers raden het product aan vanwege de uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Door te kiezen voor de Omega Paw kattenbak kies je voor een wel heel degelijk en bovendien zelfreinigend product. De kattenbak kun je bovendien bestellen in diverse kleuren en designs. Zo is het mogelijk om de kattenbak te kiezen die je zelf het mooiste vindt. En dat is alvast een meerwaarde.

 

Voordelen

Materiaal: net zoals heel wat andere kattenbakken uit het rijtje, zul je merken dat ook dit product geheel uit stevig kunststof gemaakt is.

Met zeef: de kattenbak blijkt niet alleen zelfreinigend te zijn maar blijkt ook nog eens uitgerust te zijn met een stevige zeef.

Lade: de kattenbak is voorzien van een stevige lade die je bovendien zonder problemen kunt verwijderen.

 

Nadelen

Kwetsbaar: jammer genoeg moeten we vaststellen dat een kleine minderheid van de kopers bepaalde onderdelen aan de kattenbak als vrij kwetsbaar beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Trixie Berto Xl Kattenbak met zeef 47 x 26 x 69 cm

 

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke kattenbak die jou geleverd wordt inclusief zeef. De kattenbak heeft een totale afmeting van maar liefst 47 x 26 x 69 cm en is met z’n rechthoekige vorm makkelijk ergens in huis te plaatsen. Het product is afkomstig van het bekende merk Trixie dat kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid garandeert.

De witte met antraciet gecombineerde kleur oogt heel neutraal en designvol. Indien je toch niet zo’n fan bent van dit design dan kun je nog uit tal van andere kleuren een keuze maken. Net zoals de meeste andere producten uit het lijstje, is ook deze kattenbak vervaardigd uit kunststof en makkelijk te onderhouden.

Wanneer we de online beoordelingen op het product bekijken, dan stellen we vooral heel wat positieve reacties van klanten vast. Kopers beoordelen het product als veilig, gebruiksvriendelijk en kwalitatief. Echter blijkt één klant het daar niet volledig mee eens te zijn. Deze persoon is van mening dat de zeefbak weinig nut heeft en dus niet gehoeven had.

De top 5 kan makkelijk worden afgesloten met deze prachtige kattenbak van het sterk gewaardeerde en populaire merk Trixie. De kattenbak wordt gekenmerkt door een overwegend rechthoekige vorm en is dan ook eenvoudig om ergens een geschikt plekje te geven.

 

Voordelen

Compact: je zult merken dat het om een behoorlijke compacte kattenbak gaat met een totale afmeting die geschat wordt op 47 x 26 x 69 cm.

Materiaal: het zal je misschien niet meteen verwonderen maar ook deze kattenbak blijkt uit kwalitatief en duurzaam kunststof te zijn vervaardigd.

Onderhoud: deze kattenbak leent zich ertoe om makkelijk en snel even schoon te maken met een vochtig doekje.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts één gebruiker blijkt toch niet helemaal overtuigd te zijn van de kwaliteit die wordt aangeboden en dat is jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beeztees Romeo Kattenbak 57 x 33 x 41 cm

 

Met de Beeztees Romeo kattenbak kan jouw kat nu met alle privacy en gemak zijn of haar behoefte doen.

Het heeft een praktisch en leuk design, waarvan jouw kat zal genieten. Dit product heeft een handig handvat aan de bovenkant, zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen. Aan de voorkant is er een portier, waardoor de kat naar binnen of buiten kan gaan. Let wel, dat je geen schep erbij krijgt.

Voor de mensen die niet te veel geld willen uitgeven is dit product een kattenbak aanbieding. Dit product is van goede kwaliteit en ziet er wel leuk uit, maar het deksel gaat voor sommige mensen wel gemakkelijk los waardoor dit product niet zo handig is om te gebruiken. Het is ook niet stevig en de zakken voor de kattenbak passen niet. Het grootste deel van de kopers is over het algemeen wel blij met dit product.

Wil je een degelijke kattenbak aankopen maar toch liefst niet teveel geld spenderen, dan is dit model van Beeztees misschien wel wat jij zoekt. In vergelijking met de andere kattenbakken uit onze lijst, heeft dit model wel degelijk de laagste prijs. Daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste kattenbakken kunnen zijn.

 

Voordelen

Kleur: deze kattenbak is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Je kunt dus kijken welk model het beste in jouw interieur past.

Materiaal: dit model is gemaakt uit heel stevig en vooral duurzaam kunststof. Tegelijk is het ook voldoende licht zodat je het gemakkelijk kunt verplaatsen.

 

Nadelen

Kattenbakzakken: volgens één enkele gebruiker zouden de kattenbakzakken niet in de kattenbak passen.

Toebehoren: een andere koper laat optekenen dat er toch wel een schepje had mogen bij zitten bij de kattenbak.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Imac Easy Cat Kattenbak 50 x 40 x 40 cm

 

De Imac kattenbak is een topproduct waarvan de meeste katten wel zullen houden. Het is een gesloten kattenbak die gemaakt is van kunststof.

Dit product is ruim gemaakt, waardoor jouw kat met plezier en gemak gebruik kan maken van dit kattentoilet. Het ziet er leuk uit en je zou het overal in huis kunnen plaatsen. Het heeft aan de voorkant een deurtje en dit product heeft ook een rooster met filter. Deze filter zorgt ervoor dat alle onprettige geuren vastgehouden worden en weer fris gemaakt worden. Hierdoor zal je geen last hebben van deze geurtjes in huis, als je de kattenbak ook regelmatig verschoont zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

Dit product is voor de meeste gebruikers wel van goede kwaliteit en de prijs is ook redelijk. De katten vinden het prettig om te gebruiken en het staat ook nog mooi in huis. Een minpunt voor sommige gebruikers is dat het deurtje niet zo stevig is.

Deze kattenbak is misschien iets duurder dan het voorgaande model, maar dat vindt de overgrote meerderheid van de kopers helemaal niet zo erg. Deze kattenbak is afkomstig van het merk Imac en dit wordt door verschillende klanten omschreven als veruit het beste merk. Wij vonden het daarom wel een goed idee om eens even te kijken naar de voor- en nadelen van dit product.

 

Voordelen

Formaat: deze kattenbak heeft een afmeting van 40,5 x 50 x 41 cm en is daardoor niet meteen heel erg groot. Het zal dus niet veel plaats in het interieur hoeven in te nemen.

Design: je kunt de kattenbak verkrijgen in 2 verschillende kleuren. Of je kiest voor een lichtgrijs model of voor een donker model.

Handig in gebruik: de kattenbak is gemaakt uit kunststof en is bovendien overdekt. Het rooster van deze kattenbak is zelfs uitgerust met een koolfilter waardoor er eventuele nare geurtjes worden gezuiverd.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat het product helemaal niet doet wat het zou moeten doen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenbakken Koopgids

 

Het spreekt voor zich dat dieren ook basisbehoeften hebben, en één daarvan is op een voor hen aangename manier hun behoeften kunnen doen. Bij katten moet je daarvoor op zoek gaan naar de perfecte kattenbak. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk kattenbakken met elkaar te vergelijken. Daar sommige producten soms iets duurder kunnen uitvallen, is het handig om aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan. Let niet alleen op het type maar ook op de plaatsing en het onderhoud.

Het nut van een degelijke kattenbak

De knoop is eindelijk doorgehakt en je bent van plan om een huisdier te nemen, meer bepaald een kat. Het is dan ook belangrijk om in de basisbehoeften van het dier te voorzien. En dan hebben we het niet alleen over aangepaste voedingen en een lekker bakje fris water, maar ook speeltjes, een mandje en natuurlijk niet te vergeten; de kattenbak.

Een kattenbak is een handig hulpmiddel voor je huisdier om zijn of haar behoeften in te doen. Echter bestaan er heel wat verschillende soorten kattenbakken, van groot tot klein tot overdekt en open. Welke kattenbak je uiteindelijk uitkiest, is vooral afhankelijk van je huisdier. Bedenk waar hij of zij zich comfortabel bij voelt en laat dit je keuze beïnvloeden.

 

Het type kattenbak

We hebben het al min of meer vermeld, maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten kattenbakken. Het eerste grote onderscheid kunnen we waarnemen op het gebied van open of dichte kattenbakken. Door te kiezen voor een open kattenbak, kies je voor een eenvoudige en bovendien betaalbare bak. Handig om schoon te maken en bovendien heeft je kat ook net iets meer ruimte. Als je voor een open kattenbak kiest, kies dan bij voorkeur voor eentje met een licht opstaande rand.

Echter zul je zelf ook kunnen vaststellen dat de meeste kattenbakken dicht zijn, al dan niet voorzien van een klapdeurtje. Toch is het aan te raden om het deurtje er meteen af te halen, daar de meeste katten daar niet echt verzot op zijn. Dergelijke dichte kattenbakken zijn misschien iets duurder in de aanschaf maar zorgen voor iets minder kattenbakvulling naast de bak, en bieden meer privacy aan je huisdier. Indien het allemaal net iets meer mag zijn dan kun je altijd nog kiezen voor een kattenbak met zeefje of een zelfreinigend exemplaar.

 

De grootte van de kattenbak

Zodra je besluit op zoek te gaan naar een degelijke kattenbak dan is het ook belangrijk om even stil te staan bij het formaat ervan. Om het formaat van de bak te bepalen, is het niet alleen raadzaam om rekening te houden met de plaatsing maar ook met de wensen van je huisdieren. Een kattenbak moet makkelijk te betreden zijn en voldoende groot zodanig dat je kat zich makkelijk kan draaien in de bak. Katten begraven hun behoeften en vegen hun pootjes ook weer schoon. Met andere woorden, hoe groter de kattenbak hoe beter.

Kies daarom bij voorkeur voor een rechthoekige kattenbak met een minimaal formaat van 56 bij 43 centimeter. Op voorwaarde natuurlijk dat je besluit een kat met gemiddelde grootte te adopteren. Kies je voor een grote raskat zoals de Maine Coon dan moet de kattenbak nog veel groter zijn dan 56 x 43 cm. Als je dus besluit een kattenbak aan te kopen, kies dan steevast voor het grootst mogelijke formaat. Echter kun je er ook altijd zelf eentje maken, indien je een echte doe-het-zelver bent.

 

Waar moet je de kattenbak plaatsen

Je komt dan thuis met de duurzame kattenbak, maar waar moet je deze nu plaatsen? Katten houden ervan om hun behoefte op een rustig plekje te doen maar willen tegelijk de ruimte ook voldoende kunnen inschatten en in de gaten houden. Je zou daarom de kattenbak eventueel ergens in de woonkamer, de slaapkamer of eventueel de keuken kunnen plaatsen.

Houd er rekening mee dat je de kattenbak beter niet ergens in een hoekje of een donker plekje installeert. Het is belangrijk dat de kat zich veilig en zeker voelt. Zorgt er ook voor dat de weg naar de kattenbak makkelijk te bereiken is. Het is niet de bedoeling dat je kat een volledig parcours moet afleggen in de zoektocht naar de kattenbak.

Welke kattenbakvulling

Als je besluit een kattenbak aan te kopen dan zul je ook rekening moeten houden met de kattenbakvulling. Zo bestaan er wel degelijk verschillende soorten kattenbakvullingen. Kies de vulling die niet alleen het beste bij je dier maar ook bij jezelf past. Zo kun je kiezen voor een plantaardige kattenbakvulling zoals houtkorrels of eventueel papierenkorrels. Maar je kunt ook kiezen voor een vulling gebaseerd op mineralen zoals kattengrind of eventueel kattengrit.

Sommige van deze kattenbakvullingen zullen biologisch afbreekbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje vaak ook iets hoger ligt dan gemiddeld. Daarnaast kan het handig zijn om te kiezen voor een vullingen die klonters gaat vormen op het moment dat het in aanraking komt met vocht. Dit kan handig zijn om de kattenbak dagelijks te verschonen daar je dan de klonters en andere uitwerpselen makkelijker kunt verwijderen.

 

Het onderhoud van de kattenbak

Dat brengt ons dan meteen bij het onderhoud van de kattenbak. Hoe vaker je de kattenbak gaat verschonen hoe beter natuurlijk. Niet alleen voor je kat maar ook voor jezelf en je omgeving omdat je op die manier nare geurtjes kunt voorkomen. Toch zijn er enkele regeltjes die je minstens zou moeten naleven.

Een kattenbak wordt maar beter dagelijks verschoont. En daarmee bedoelen we dat het aan te raden is om de uitwerpselen en plasjes dagelijks uit de kattenbak te verwijderen. Daarnaast is het aanbevolen om minstens 1 keer per week de kattenbak grondig te verschonen. Verwijder dus alle kattenbakvulling en maak de bak schoon met behulp van schoonmaakproducten. Ververs vervolgens de bijbehorende kattenbakvulling.

Echter zijn de schoonmaak regeltjes natuurlijk ook afhankelijk van het aantal katten. Het spreekt voor zich dat een huishouden met 6 katten misschien de kattenbak beter enkele malen grondig verschoont dan iemand die slechts 1 kat in huis haalt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe vaak moet je de kattenbak verschonen?

Een grondige schoonmaakbeurt van de kattenbak wordt toch wel minstens 1 keer per week aangeraden. Daarmee bedoelen we dus dat je de kattenbakvulling volledig verwijdert, de kattenbak reinigt met ontsmettende schoonmaakmiddelen en vervolgens gebruik maakt van nieuwe kattenbakvulling.

De andere dagen van de week, kun je besluiten om de kattenbak slechts gedeeltelijk te verschonen. Je neemt dus enkel het gedeelte van de kattenbakvulling weg waar je huisdier zijn of haar behoefte heeft achtergelaten. Er zijn tegenwoordig heel wat vullingen die samenklitten op het moment dat je kat plast. Dit maakt het makkelijker om de vuile deeltjes probleemloos te verwijderen.

Q2: Waarom poepen katten naast de kattenbak?

Van nature uit zijn katten heel zindelijke dieren. Dat wil dus zeggen dat ze al op heel jonge leeftijd hun behoeften steeds op dezelfde plek zullen doen. Katten die steeds naar buiten kunnen, zullen hun plasje en uitwerpselen bijvoorbeeld steevast onder dezelfde boom doen. Katten die voornamelijk binnenshuis leven, maken gebruik van een kattenbak.

In slechts enkele gevallen kan het zijn dat je huisdier zijn of haar plasje en/ of uitwerpselen naast de kattenbak doet. In de meeste gevallen gaat het hier dan ook om een medisch probleem, eventueel samenhangend met een gedragsmatig probleem. In slechts enkele gevallen kan er ook een probleem zijn met de kattenbak.

 

Q3: Waar moet je de kattenbak plaatsen?

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het aangewezen om even goed na te denken waar je de kattenbak wilt plaatsen. Bij voorkeur wordt de kattenbak dan ook op een bijzonder rustige plaats geïnstalleerd die, indien mogelijk, uitzicht biedt over de volledige ruimte. Dat kan bijvoorbeeld in je woonkamer of slaapkamer zijn. Maar ook de eetkamer of keuken kunnen een goede plek zijn.

Wat absoluut geen aanbeveling is, zijn kleine donkere ruimtes want daar zal je kat zich niet veilig voelen. Zorg er bovendien voor dat de weg naar de kattenbak vrij is van enige vorm van obstakels. Als je zelf naar toilet moet, dan zou je het ook beslist niet leuk vinden indien je een volledig parcours moet afleggen om er te geraken.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste kattenmanden – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kattenmanden bestaan in allerlei vormen, formaten, materialen, kleuren en designs. Het is niet meer dan normaal dat de keuze voor een kattenmand vaak voor heel wat stress zorgt. Houd bij de keuze van de mand niet alleen rekening met je eigen wensen en eisen maar sta ook even stil bij wat jouw huisdier wenst. Sommige katten houden van een overdekte kattenmand terwijl andere katten de voorkeur geven aan een open rieten mand. We stellen jou graag de 3 best beoordeelde hedendaagse manden voor. Zo blijkt de Curver Cozy Pet Bed alvast een schot in de roos te zijn. Het neutrale bleke design zorgt voor een tijdloze en klassevolle kattenmand. Daarnaast blijkt ook de District Nordic Kattenmand een goede optie te zijn voor zowel kittens als kleine tot middelgrote kattenrassen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste kattenmanden (Reviews) van 2022

 

Of je nu 1 of meerdere katten in huis hebt, een degelijke kattenmand is alvast geen overbodige luxe. Sommige katten voelen zich het beste in een rieten exemplaar terwijl andere katten kiezen voor een curver of fluffy kattenmand. Wat de beste kattenmand is, is dan ook heel moeilijk te zeggen. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar 5 hedendaagse topproducten. Neem rustig de tijd om deze even te bekijken en bedenk wat er vermeld wordt in de bijbehorende online reviews. Het advies van klanten kan vaak nuttig zijn.

 

 

1. Curver Cozy Pet Bed Crème Kattenmand 50 cm

 

Deze prachtige curver kattenmand zul je misschien niet meteen tussen de goedkope manden hoeven te verwachten. Het hoge prijskaartje kan dan ook door sommige klanten als een minpuntje worden beschouwd alhoewel de reviews voorlopig anders vertellen.

De kattenmand heeft een doorsnede van 50 cm en wordt daarmee als een kattenmand van middelgroot formaat beschouwd. Het grootste gedeelte van de mand bestaat uit stevig kunststof terwijl de vulling voornamelijk uit polyester gemaakt is. De mand is verder afgewerkt in een neutrale crème achtige kleur die makkelijk in eender welk interieur past.

Houd er wel rekening mee dat de kattenmand niet geschikt is om buitenshuis te plaatsen daar deze niet waterafstotend blijkt te zijn. Het is een degelijke en kwalitatieve mand die je makkelijk en snel van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Geschikt voor kittens en katten van standaard grootte.

Door te kiezen voor de Curver kattenmand kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar evenzeer voor design. Of de kattenmand ook voorzien is van de laagste prijs dat valt natuurlijk nog even af te wachten. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de populairste kenmerken alvast even op een rijtje.

 

Voordelen:

Formaat: met een totale doorsnede van ongeveer zo’n 50 cm, wordt deze kattenmand voornamelijk aangeraden om te gebruiken bij kittens en kleine kattensoorten.

Materiaal: bij de productie heeft men voornamelijk gekozen om te werken met duurzaam kunststof. De vulling daarentegen voelt, dankzij het gebruik van polyester, lekker zacht en comfortabel aan.

Design: de prachtige crème achtige kleur zorgt ervoor dat de kattenmand heel stijlvol en elegant oogt en makkelijk in eender welke ruimte kan worden geplaatst.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg blijkt het niet meteen een koopje te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. District 70 Nordic Kattenmand Zilver M 40 x 40 x 35 cm

 

 

Net zoals het vorige product zul je merken dat het ook hier helemaal geen kattenmand aanbieding betreft vanwege de hogere prijs. De kattenmand wordt gekenmerkt door een formaat van 40 x 40 x 35 cm en is daardoor geschikt voor kleine tot middelgrote katten. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de 3 beschikbare neutrale kleuren zoals grijs, bruin en beige.

Bij de productie van deze kattenmand heeft men voornamelijk gebruik gemaakt van polyester. Dit voelt niet alleen zacht en comfortabel aan maar is ook makkelijk te onderhouden. Alhoewel je er rekening mee zult moeten houden, dat het vooral handwas betreft.

Wanneer we de online reviews bij het product bekijken dan stellen we vast dat er voorlopig alleen maar tevreden klanten zijn. Zo wordt niet alleen positief advies gegeven over de stevigheid en de handige montage maar ook over de kwaliteit en het design. Dit resulteert in een unanieme beoordeling met een maximumscore van 5 sterren.

Ook wanneer je kiest voor de District Nordic kattenmand, kies je voor een mand met een vrij compact formaat. Dit maakt de mand voornamelijk geschikt voor jonge katjes en kleine volwassen katten. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Aarzel dan niet en lees vooral even verder.

 

Voordelen:

Design: het is mogelijk om de kattenmand in verschillende neutrale designs te bekomen. Denk maar aan grijs, beige en bruin.

Materiaal: het is een originele en duurzame kattenmand die voor het grootste gedeelte uit comfortabel en zacht polyester is gemaakt.

 

Nadelen:

Handwas: ben je van plan om deze kattenmand aan te kopen dan is het wel belangrijk om te beseffen dat enkel handwas tot de mogelijkheden behoort.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Let’s Sleep Pet Cave TeePee Kattenmand 50 x 45 cm

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen maar toch wel zeker zijn van een kwalitatieve en aantrekkelijke kattenmand? Dan lijkt het de moeite waard te zijn om deze kattenmand van Let’s even grondig te bekijken. De kattenmand wordt gekenmerkt door een uniek standaard formaat van 50 x 45 cm en is daarmee geschikt voor kittens en/ of kleinere volwassen katten.

De one size kattenmand wordt gekenmerkt door een driehoekig design en is voornamelijk uit duurzaam en stevig textiel vervaardigd. De kattenmand is licht van gewicht en daarmee makkelijk van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om de kattenmand te wassen en dat de mand al helemaal niet waterafstotend blijkt te zijn.

Desondanks zien we momenteel alleen maar positieve reacties en bijgevolg tevreden klanten. Zo wordt er gelijk een positief advies gegeven over het unieke design, de duurzaamheid en optimale kwaliteit van de mand.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de kattenmand van, misschien wel het beste merk, Let’s. Het driehoekige design van deze kattenmand springt natuurlijk meteen in het oog. Ben je op zoek naar een echte blikvanger dan blijkt deze mand alvast een aanrader te zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de kattenmand heeft een totale afmeting van 50 x 45 cm en is een goede aanbeveling voor jonge katjes en kleine volwassen kattensoorten.

Materiaal: bij de productie heeft men vooral gekozen om te werken met stevig textiel.

Comfort: de mand is niet alleen compact maar tevens ook licht van gewicht. Dit maakt de mand handzaam indien je hem wilt verplaatsen.

Prijskaartje: je zult aangenaam verrast zijn bij het zien van het mooie prijskaartje.

 

Nadelen:

Onderhoud: jammer genoeg is het niet mogelijk om deze kattenmand in de wasmachine te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trixie Relax Iglo Cat Vilt Kattenmand 38 x 35 x 37 cm

 

Ben je op zoek naar een vilten kattenmand? Bekijk dan even deze unieke mand, jou aanbevolen en geleverd door Trixie. De one size mand wordt gekenmerkt door een neutraal ovalen design en is voornamelijk uit stevig en comfortabel polyester vervaardigd.

Het product kenmerkt zich door een maximale lengte van 38 cm, een hoogte van 35 cm en een breedte van 37 cm. Dit maakt de kattenmand voornamelijk geschikt voor kittens of kleine kattensoorten. Ook hier is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je de kattenmand niet kunt wassen en dat de bijbehorende handleiding alleen maar in het Frans beschikbaar is.

Wanneer we de reacties van klanten op het product bekijken, dan stellen we inderdaad vast dat de meningen nogal verdeeld zijn. Zo zijn er heel wat kopers voor wie deze kattenmand een waar topproduct is, terwijl de kwaliteit en duurzaamheid voor andere gebruikers dan weer te wensen over laat. Laat je niet afschrikken en bekijk het even want het prijskaartje valt wel bijzonder goed mee.

Indien je specifiek naar een vilten kattenmand op zoek bent, dan kunnen wij jou dit exemplaar van Trixie wel aanbevelen. De mand wordt gekenmerkt door een onze size formaat en is afgewerkt in een neutraal ontwerp en dito kleur. Ben je benieuwd? Bekijk dan het overzicht van de voor- en nadelen hieronder.

 

Voordelen:

Formaat: de kattenmand is ongeveer 38 cm lang, zo’n 35 cm hoog en ruim 37 cm breed. Ideaal voor jonge katjes en/ of kleine volwassen katten.

Comfort: de mand voelt heel zacht en comfortabel aan, wat het voor katten dan weer extra aantrekkelijk maakt.

Kostenplaatje: je zult versteld staan zodra je het vriendelijke prijskaartje onder ogen krijgt.

 

Nadelen:

Onderhoud: we melden even dat het niet mogelijk is om de kattenmand in de wasmachine of droogtrommel te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Beeztees Baskie Rieten Kattenmand 40 x 40 x 18 cm

 

Een rieten kattenmand past altijd wel goed in eender welk interieur. Deze unieke kattenmand wordt jou aangeboden door het niet onbekende merk Beeztees en wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 40 x 40 x 18 cm. Daardoor behoort deze kattenmand tot de manden van middelgroot formaat, geschikt voor kittens en kleinere volwassen kattensoorten.

De behuizing van de kattenmand is voornamelijk uit duurzaam riet vervaardigd en wordt verder aangevuld met een donzen vulling. Comfort en gebruiksgemak worden dan ook moeiteloos gecombineerd met een rustiek en neutraal design. Het ronde design maakt de kattenmand ook makkelijk te plaatsen.

Wanneer we ons richten op de online beoordelingen van klanten dan stellen we vast dat de meeste kopers tevreden zijn. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit en het design maar ook het gebruiksgemak. Slechts één koper vindt de mand net iets te klein.

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke kattenmand van Beeztees. De mand wordt gekenmerkt door een prachtig rieten design dat bijzonder goed oogt in eender welke ruimte. Een overzichtje van de belangrijkste kenmerken kun je hieronder raadplegen.

 

Voordelen:

Formaat: de kattenmand heeft een totale afmeting van 40 x 40 x 18 cm. Het middelgrote formaat maakt de mand ideaal voor jonge katjes en/ of kleine volwassen katten.

Materiaal: voor de behuizing heeft men gekozen voor riet terwijl de vulling dan weer uit dons bestaat.

Comfort: het zachte kussentje maakt de mand extra aantrekkelijk voor katten. Verder zorgt het lichte gewicht ervoor dat de mand makkelijk te verplaatsen is.

 

Nadelen:

Te klein: een blik op de online reviews toont aan dat de mand toch wel wat groter had mogen zijn voor één klant.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Beeztees Baboo

 

Met de Beeztees Baboo kattenmand of ligbed kan jouw kat nu heerlijk wegdromen. Dit product is gemaakt van pluche en het heeft een mooie grijze kleur. Het is een bed dat zacht is, zodat jouw kat prettig en comfortabel erop kan liggen.

Het is voorzien van hoge randen, waarop de kat zijn of haar hoofd kan steunen. Dit product is licht van gewicht en kan gemakkelijk verplaatst worden. Je kunt het overal gebruiken waar je maar wilt, zoals de woonkamer, slaapkamer, keuken etc.

Als je denkt aan een kattenmand aanbieding, dan denk je wel aan dit product. De meeste personen die dit product hebben gekocht vinden het een goed product. Het is een zachte en comfortabele kattenmand. De katten houden ervan en slapen er graag in. Voor enkele personen zijn de randen van dit product te zacht, waardoor het niet stevig is. Voor hen heeft dit product een slechte kwaliteit.

De Beeztees Baboo kattenmand zou zomaar eens tot de populairste manden uit deze lijst kunnen behoren. Bovendien is het ook één van de goedkopere modellen. De mand is hoofdzakelijk gemaakt uit pluche en voelt daardoor bijzonder zacht en comfortabel aan. Je zou het ook kunnen gebruiken voor kleine hondenrassen.

 

Voordelen:

Budget: het zou wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn. En dit kunnen heel wat kopers dan ook erg waarderen.

Materiaal: deze kattenmand is voor het grootste gedeelte gemaakt uit stevig en duurzaam pluche. Bovendien voelt het daardoor ook enorm zacht en heerlijk aan.

Design: deze kattenmand is uitgerust met iets hogere randen. Dit biedt aan je huisdier de mogelijkheid om er lichtjes op de steunen. Bovendien weegt de kattenmand weinig en is het gemakkelijker te verplaatsen.

 

Nadelen:

Niet stevig: een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat de randen van de kattenmand niet voldoende stevig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenmanden Koopgids

 

Katten slapen van nature heel wat uurtjes en gaan daarbij gewoonlijk op een stoel of sofa liggen. Heb je dat liever niet, dan is het een goede aanbeveling om uit te kijken naar een duurzame kattenmand. De keuze is jammer genoeg niet altijd snel gemaakt, daar het assortiment behoorlijk ruim is. Probeer niet alleen rekening te houden met de materialen en het formaat maar bedenk ook even hoe het zit met het comfort en de toegankelijkheid.

Het nut van een kattenmand en het design

Je mag een kattenmand gerust één van de basisbehoeften noemen zodra je 1 of meerdere katten in huis haalt. Katten slapen heel wat uurtjes per dag en zoeken daarbij graag even een rustig en comfortabel plekje uit. Dit kun je creëren met behulp van de juiste kattenmand. Zorg er niet alleen voor dat de mand toegankelijk is voor je kat, maar tevens heel wat comfort aanbiedt. Het is de bedoeling dat je kat er tot rust kan komen en misschien even kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

Het is uiteraard niet gelijk de bedoeling om de eerste de beste kattenmand aan te kopen. Het brede gamma biedt je de mogelijkheid om verschillende opties met elkaar te vergelijken alvorens een keuze te maken. Zo zul je merken dat er niet alleen heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren, vormen en designs maar ook qua gebruikte materialen en het formaat. Hecht je zelf heel wat belang aan het design? Of vind je de kwaliteit een pak belangrijker? Wil je liever niet teveel geld spenderen? Dan kun je gelijk uitkijken naar aantrekkelijke aanbiedingen of promotie.

 

De gebruikte materiaalsoorten

Je hebt heel wat onderscheid op het gebied van materialen. Zo kun je kiezen voor een kattenmand die voornamelijk uit duurzame natuurlijke stoffen is vervaardigd. Uiteraard zal dit geen goede aanbeveling blijken, indien je kat te kampen heeft met bepaalde allergieën. In dergelijke gevallen zou je bijvoorbeeld kunnen overwegen om een kattenmand uit synthetische materialen aan te kopen, al dan niet hypoallergeen.

Het grote pluspunt bij de aankoop van een stoffen kattenmand, is dat je die makkelijk even door de wasmachine kan laten reinigen. Dat is uiteraard niet mogelijk als je kiest voor een mand uit plastic, riet of kunststof. Kunststof en plastic kun je wel even snel schoon wrijven met een vochtig doekje. Kortom, bedenk bij de materiaalkeuze waar je zelf naar op zoek bent en wat goed zou kunnen zijn voor jouw huisdier.

 

Het formaat en de toegankelijkheid

Het is minstens even belangrijk om stil te staan bij het formaat van de kattenmand en uiteraard ook de toegankelijkheid. Op vlak van formaat kun je kiezen voor grote, kleine en middelgrote manden. Ben je op zoek naar een mand voor een kitten, dan hoef je alvast niet de grootste mand aan te kopen. Bedenk wel dat een kitten, naarmate de tijd vordert, ook ouder wordt én groeit. Raskatten zoals de Maine Coon zijn van nature vrij groot, en hebben dus nood aan een iets grotere kattenmand.

Houd dus zoveel mogelijk rekening met de grootte en het gewicht van je kat, om het formaat van de mand te kunnen bepalen. Een mand die bijvoorbeeld veel te groot is, zal zorgen voor meer tocht en/ of koude. Als je bijvoorbeeld voor een kitten toch een grote mand wilt aankopen op de groei, zorg er dan voor dat de mand voorzien is van opstaande randen. Op die manier kan het katje toch nog wat bescherming zoeken. Zorg er tegelijk wel voor dat de kat makkelijk in- en uit de mand kan klauteren.

Het comfort en de mogelijke accessoires

Tijdens de zoektocht naar de perfecte kattenmand is het niet onbelangrijk om ook even stil te staan bij het comfort. De meeste katten kunnen een zachte en comfortabele ondergrond best wel waarderen. Ben je dus van plan om een rieten kattenmand aan te kopen, zorg er dan voor dat je er een heerlijke warm kussentje en/ of dekentje in kunt leggen.

Verder kun je het comfort voor je huisdier vergroten door op zoek te gaan naar bijkomende accessoires. Denk bijvoorbeeld maar aan een gezellig slaapzakje speciaal ontwikkeld voor je kat. Katten kruipen graag ergens tussen, onder of op. Zorg eventueel voor een zacht pluche knuffeltje of speeltje. Kortom, er zijn heel wat manieren om de kattenmand zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor je kat. Veel succes!

 

Hoe kun je de kattenmand onderhouden

Tot slot vinden wij het belangrijk dat de kattenmand makkelijk te onderhouden is. Koop je bijvoorbeeld een kattenmand inclusief kussen, bedenk dan of het kussen voorzien is van een afneembare hoes. Is het mogelijk om de hoes op een standaard wasprogramma te reinigen of niet? En wat met de droogtrommel?

Ben je van plan om een stoffen kattenmand aan te kopen, bedenk dan ook hier of de wasmachine een optie is. Of misschien kun je de mand makkelijk stofzuigen? Bij de aankoop van een mand uit kunststof of plastic, kun je makkelijk opteren voor vochtig doekje eventueel met wat schoonmaakmiddel. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de kattenmand proper en hygiënisch blijft.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Kattenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb jij één of meerdere kittens of volwassen poezen rondlopen dan is het belangrijk om hen de juiste voeding aan te reiken. Kittens hebben nu eenmaal andere voedingsstoffen nodig dan volwassen katten. Soms is het niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar de juiste voeding en daarom helpen wij jou graag even op weg. We hebben een analyse gemaakt van verschillende soorten kattenvoer door rekening te houden met belangrijke zaken zoals de voedingsstoffen. We hebben daaruit duidelijk kunnen opmerken dat de Prins VitalCare Kitten echt de meeste ideale voeding is voor kittens. Dit komt doordat het alle belangrijke bestanddelen zoals eiwitten en mineralen bevat. Als je één of meerdere volwassen katten hebt dan kun je natuurlijk ook altijd de keuze maken om het FELIX Mix Selectie in Gelei kattenvoer aan te kopen. De verpakking bevat ruim 4 verschillende smaken aan kattenvoer.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 Beste Kattenvoer (Reviews) van 2022

 

In het groeiproces van jouw kitten is het erg belangrijk dat het alle nodige voedingsstoffen in zijn of haar voeding meekrijgt, om op zo een manier gezond te groeien. Ook voor de volwassen kat is compleet uitgebalanceerd kattenvoer met alle belangrijke voedingsstoffen van belang. Kies het beste kattenvoer uit de opties hieronder voor jouw lieve kat.

 

1. Prins VitalCare Kitten Gevogelte Kattenvoer 1.5 kg

 

Met de Prins VitalCare Kitten ben je ervan verzekerd dat jouw kitten goede en gezonde voeding naar binnen krijgt. Dit product is van hoogwaardig kwaliteit en het zorgt ervoor dat jouw kitten alle voedingsstoffen en energie meekrijgen in de voeding die heel erg belangrijk zijn. Het voornoemde zorgt voor een gezonde groei, waarbij er sprake is van stevige spieren en botten en ook een sterke weerstand. Dit product kan gebruikt worden voor een kitten vanaf 4 weken oud tot het een leeftijd van 10-12 maanden bereikt heeft. Het heeft een inhoud van 5 kg en heeft als smaak ‘gevogelte’.

Volgens de personen die dit kattenvoer gebruiken, is dit een top product, want de poezen houden ervan en ze worden er mooi sterk van. Het zorgt ook voor een mooie en glanzende huid, doordat dit voer minder zout bevat. Daarnaast heeft het ook een goede prijs.

Indien je zelf ook huisdieren hebt dan is het belangrijk om hen goed te verzorgen. Een correcte en kwalitatieve voeding hoort daar zeker bij. Bovendien biedt dit kattenvoer niet alleen kwaliteit aan maar heeft het ook nog eens de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst. En dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: dit kattenvoer zul je zeker en vast terugvinden bij de goedkope brokken omwille van de lagere prijs. Ideaal als je dus een iets beperkter budget hebt.

Inhoud: de verpakking van dit kattenvoer heeft een inhoud van maar liefst 1,5 kg. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor 3 of 5 kg maar dan zal dit wel een tikkeltje duurder worden.

Leeftijd: dit kattenvoer bevat alle belangrijke voedingsstoffen die een kitten nodig heeft in de eerste levensmaanden.

 

Nadelen:

We merken dat alle kopers helemaal tevreden zijn over dit kattenvoer. Daardoor durven wij ook stellen dat het misschien wel eens het populairste product uit onze lijst zou kunnen zijn. Doordat er voor de kopers geen minpunten zijn, is het voor ons ook bijzonder moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Felix Mix Selectie In Gelei Kattenvoer 44 x 100 g

 

Heb je één of meerdere katten thuis rondlopen dan is een degelijke en evenwichtige voeding uiteraard bijzonder belangrijk. Je zou bijvoorbeeld dit kattenvoer van het bekende merk Felix even kunnen bekijken. Sommige klanten vinden dit persoonlijk wel duur maar toch zijn de reacties vooral heel positief.

De verpakking bevat maar liefst 44 kleinere zakjes die overeenkomen met een standaard portie voor volwassen katten. Hierbij heb je de keuze uit meerdere smaken zoals bijvoorbeeld zalm, tonijn, rund of kip. Zo kun jij je kat niet alleen de nodige voedingsstoffen aanbieden maar er bovenal ook voor zorgen dat je huisdier verschillende smaken kan uitproberen.

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat de kopers duidelijk volledig positief reageren op dit product. Zo geven de meeste gebruikers niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de lange houdbaarheid. Het voedsel blijft namelijk gedurende een lange periode houdbaar en vers.

Wij willen jou natuurlijk helpen om op zoek te gaan naar het beste kattenvoer dat geschikt is voor jouw trouwe vriend. Daarom willen wij graag eventjes samen met jou de voordelen en de nadelen van dit kattenvoer bekijken. Zo krijg je een beter idee van de kenmerken en de eigenschappen ervan.

 

Voordelen:

Leeftijd: dit kattenvoer van Felix wordt vooral aangeraden voor volwassen katten.

Houdbaarheid: je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de houdbaarheid van het product. Dit wordt duidelijk bevestigd door verschillende kopers die duidelijk laten weten dat het kattenvoer lang vers blijft.

Verpakking: de verpakking van het Felix kattenvoer telt maar liefst 44 standaard maaltijd porties. Daarbij kun je kiezen of je een keertje kip neemt, dan weer rund, tonijn of zalm.

 

Nadelen:

Momenteel kunnen we alleen maar vaststellen dat er geen negatieve online reacties gegeven zijn. Dit is uiteraard bijzonder positief maar daardoor wordt het voor ons wel moeilijk om jou op tijd te adviseren over de eventuele nadelen ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Royal Canin Fit 32 Kattenvoer 2 kg

 

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen om het kattenvoer van Royal Canin aan te kopen. Royal Canin is een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk. Dat kun je ook duidelijk zien aan de vele positieve online reviews die klanten bij het product hebben geplaatst.

De verpakking van dit kattenvoer heeft een inhoud van ruim 2 kg. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het kattenvoer is een grotere hoeveelheid aan te kopen maar dan zal het prijskaartje ook wel lichtjes kunnen veranderen. Dit kattenvoer is vooral aangeraden voor volwassen katten die regelmatig en graag eventjes buiten lopen. Op die manier wordt de weerstand beter.

Volgens een enkele koper kun je de verpakking niet voldoende afsluiten zodat er geen lucht bij komt. Dit wil dus zeggen dat het voedsel niet zo lang vers kan blijven. Toch zijn de meeste kopers duidelijk wel tevreden met dit product en raden ze het andere kopers zelfs meteen aan. Kortom het is de moeite waard om dit kattenvoer eventjes grondig te bestuderen.

Wanneer jij één of meerdere volwassen katten in huis hebt dan is een gezonde voeding uiteraard even belangrijk als een bakje melk of een degelijke kattenmand. Dit kattenvoer van het bekende merk Royal Canin biedt dan ook heel wat voordelen. Laten we daar samen eventjes naar kijken.

 

Voordelen:

Verpakking: je zult merken dat de Royal Canin verpakking een inhoud van ruim 2 kg bevat. Het is ook mogelijk om een grotere verpakking aan te kopen indien je dit wenst.

Weerstand: het kattenvoer is vooral geschikt voor volwassen katten die graag en veel buiten lopen. Op die manier wordt hun natuurlijke weerstand nog iets beter en meer ondersteund.

 

Nadelen:

Niet luchtledig: eenmaal je de verpakking geopend hebt, dan is het volgens één enkele koper niet zo eenvoudig om dit product voldoende af te sluiten zodat er geen lucht bij komt.

Prijskaartje: de kopers die gereageerd hebben, lijken zich hier niet aan te ergeren maar toch is het mogelijk dat sommige andere potentiële klanten het prijskaartje te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Whiskas 1+ Adult Katten Droogvoer – Tonijn – 3,8 kg // Kattenvoer met natuurlijke ingrediënten

 

Net zoals het bekende Felix kattenvoer, het populaire kattenvoer van Iams of het unieke Prins en Sheba kattenvoer, behoort ook dit product van Whiskas tot de absolute top. Gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en rijk aan essentiële mineralen en voedingsstoffen, kies je met Whiskas volgens heel wat kattenbaasjes voor een correct uitgebalanceerd voer. Dat lijkt alvast te worden bevestigd door het positieve advies in de talrijke reviews en de mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren. Maar waarom is dit het beste kattenvoer en waarom beschouwen velen Whiskas als het beste merk? Wij zoeken het graag voor jou uit!

Zo wordt het kattenvoer van Whiskas alvast geleverd in een stevige verpakking met bijbehorende ritssluiting waarmee het voer steeds opnieuw hermetisch kan worden afgesloten. Hoewel de verpakking een netto inhoud registreert van 3,8 kg kun je dit droogvoer tevens ook in tal van andere volumes aankopen, wat het net iets gebruiksvriendelijker maakt.

De droge brokjes kattenvoer zijn extra aanlokkelijk dankzij hun sterke tonijnsmaak en dragen onder meer bij aan een optimale gebitsverzorging, goede werking van de urinewegen, een glanzende vacht en huid en verbeterd gezichtsvermogen. Houd er wel rekening mee dat de brokjes vooral bedoeld zijn voor katten ouder dan 1 jaar.

 

Voordelen:

Inhoud: het Whiskas kattenvoer wordt geleverd in een stevige verpakking en kent een netto inhoud van 3,8 kg maar blijkt daarnaast nog in tal van andere volumes voorhanden.

Smaak: de kattenbrokjes worden gekenmerkt door een unieke en behoorlijk sterke tonijnsmaak.

Handig in gebruik: de brokjes zijn niet alleen geschikt om het gezichtsvermogen te ondersteunen maar dragen daarnaast ook bij aan een optimale gebitsverzorging, een perfecte werking van de urinewegen en een stralende vacht en huid.

Samenstelling: de graanvrije brokjes zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en zijn bijgevolg rijk aan essentiële voedingsstoffen.

 

Nadelen:

Geen aanbieding: hoewel de prijs duidelijk in verhouding staat tot de geleverde kwaliteit, kunnen we hier niet meteen spreken over een kattenvoer aanbieding.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Orijen Cat & Kitten Kattenvoer 5,4 kg

 

Het Orijen cat & kitten kattenvoer is vooral handig om te gebruiken voor personen die kittens en volwassen katten in huis hebben. Je hoeft dan niet twee verschillende soorten voer te gaan kopen, want dit product kun je voor beide gebruiken.

De katten zullen dol zijn op dit product, want het bevat voor 90% dierlijke producten zoals kip, vis en ei. Hierdoor heeft dit product een lekkere smaak en eten katten het graag. Daarnaast is dit product ook een goede stimulans voor een gezonde groei vanwege alle voedingsstoffen dat het heeft. Het is graanvrij en het heeft een inhoud van 5,4 kg.

Als je op zoek bent naar goedkoop kattenvoer, dan is dit product misschien niet voor jou bestemd. De prijs van dit product ligt een beetje aan de hoge kant vergeleken met de overige producten en het heeft waarschijnlijk daarom nog geen beoordeling.

In het lijstje van bekende merken inzake dierenvoeding hoort Orijen daar ook zeker en vast bij. Net zoals het voorgaande product van Acana zul je ook hier iets meer budget hoeven te voorzien. De verpakking heeft een inhoud van 5,4 kg. Het is altijd een goed idee om de sterke punten even kort af te wegen ten opzichte van de eventuele zwakke punten.

 

Voordelen:

Leeftijd: dit kattenvoer is geschikt voor jonge katjes tot de leeftijd van 12 maanden. Het bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen en is bovendien ook nog eens graanvrij.

Verpakking: de verpakking heeft een totale inhoud van 5,4 kg en dus zou je in principe toch wel een poosje verder moeten kunnen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: we merken dat ook hier alle gebruikers helemaal overtuigd zijn van het product. Toch is het mogelijk dat bepaalde gebruikers de prijs misschien toch een tikkeltje te hoog zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Royal Canin Kitten Kattenvoer 10 kg

 

Kattenvoer van het bekende merk Royal Canin mag alvast niet in het lijstje van topproducten ontbreken. Houd er wel rekening mee dat dit voer niet alleen bekend staat omwille van z’n kwaliteit en duurzaamheid maar jammer genoeg ook vanwege het hogere prijskaartje. Ondanks de hoge prijs, zien we voornamelijk alleen maar tevreden klanten verschijnen die dit kattenvoer gelijk aanbevelen.

Dit kattenvoer komt specifiek uit de Royal Canin Feline Health Nutrition serie, en is speciaal ontwikkeld voor kittens vanaf 4 maanden oud tot en met de leeftijd van 1 jaar oud. Jonge katjes hebben nu eenmaal andere bouwstoffen nodig dan volwassen katten, en het is belangrijk om hen die met de juiste voeding door te geven. De verpakking telt een inhoud van maar liefst 10 kg, maar je kunt ook altijd kiezen voor een kleinere of juist nog grotere verpakking.

Je zult zien dat de brokjes behoorlijk fijn en klein zijn, waardoor het makkelijker wordt voor de kitten om deze te eten. Houd er wel rekening mee dat dit product helemaal niet graanvrij is, wat bij sommige katten misschien wel voor problemen zou kunnen zorgen.

Je kunt natuurlijk altijd nog kiezen voor het kattenvoer dat jou aanbevolen wordt door Royal Canin. Ben je benieuwd of dit product al dan niet iets voor jou en je trouwe vriend is? Dan loont het de moeite om de voor- en nadelen hieronder alvast even te bekijken.

 

Voordelen:

Leeftijd: heb je thuis een katje jonger dan 1 jaar oud? Dan is dit speciale kattenvoer van Royal Canin precies waar je naar op zoek moet.

Inhoud: het kattenvoer wordt geleverd in een inhoud van ruim 10 kg. Echter heb je de mogelijkheid tussen kleine of grote verpakkingen.

Comfort: de brokjes zijn klein en fijn van structuur wat het voor de kitten een pak aangenamer maakt.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg is het niet meteen het kattenvoer met de laagste prijs.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Whiskas 1+ Adult Voordeelpak Maaltijdzakjes Vis in Gelei Kattenvoer 40 x 100 g

 

Door te kiezen voor het kattenvoer van Whiskas kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor betaalbaarheid. Net zoals het eerste product, bestaat de verpakking uit maar liefst 40 pakjes kattenvoer, elk met een maximale inhoud van zo’n 100 gram.

Het verwerkte vlees, voelt wat aan zoals gelei, is geschikt voor junior katten met een leeftijd tussen 1 en 3 jaar oud, en volwassen katten tot en met 8 jaar oud. Het kattenvoer is jammer genoeg niet geschikt voor kittens die jonger zijn dan 1 jaar, doordat het niet alle nodige bouwstoffen bevat voor de ontwikkeling en groei.

Dit type kattenvoer draagt niet alleen bij aan de verzorging van de huid en de vacht maar zorgt er ook voor dat de urinewegen gezond zijn en blijven. Het voer bevat verschillende soorten vitaminen en mineralen die daartoe bijdragen. Het kattenvoer smaakt naar koolvis en bevat helemaal geen conserveermiddelen. Klanten reageren bijzonder positief en raden het product gelijk aan.

Zijn jij en je kat een grote fan van Whiskas? Dan lijkt dit kattenvoer een goede aanbeveling te zijn. Het kattenvoer wordt in een vrij grote verpakking aangeboden en dus lijkt het prijskaartje best wel mee te vallen. We zetten toch maar eventjes de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje.

 

Voordelen:

Comfort: het betreft hier verwerkt vlees dat makkelijk te eten is en aangenaam aanvoelt in de mond.

Verpakking: de verpakking telt ongeveer 40 pakjes van 100 gram kattenvoer.

Leeftijdscategorie: dit speciale kattenvoer is voornamelijk geschikt voor katten vanaf de minimale leeftijd van 1 jaar oud.

 

Nadelen:

Geen kittens: voor jonge katjes jonger dan 1 jaar oud, is dit kattenvoer jammer genoeg niet meteen de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Carocroc Kat lam 7 kg Adult kat (2-8 jaar)

 

Heb je één of meerdere volwassen katten in huis, dan kan dit kattenvoer van Carocroc misschien wel de oplossing zijn. De verpakking telt een inhoud van maar liefst 7 kg, tegen een aanvaardbaar prijskaartje in vergelijking met sommige andere soorten kattenvoer. Echter heb je ook de mogelijkheid om een compactere of grotere verpakking aan te kopen.

Het Carocroc kattenvoer staat bekend als een complete voeding speciaal ontwikkeld voor volwassen katten die vaak last hebben van hun spijsvertering. Dit verklaart meteen de keuze van lamsvlees in combinatie met rijst. Uiteraard bevat deze licht verteerbare voeding ook nog tal van andere belangrijke bestanddelen zoals bietenpulp, zalmolie en tal van plantaardige vezels, vitaminen en mineralen.

We stellen vast dat de meeste klanten helemaal in de ban zijn van dit uitzonderlijke kattenvoer. Zo zijn er heel wat klanten die een positief advies geven over de smaak, de kwaliteit en de houdbaarheid van het kattenvoer. Als er al eens een negatieve review komt, dan heeft dit vooral te maken met de smaak die niet goede aarde valt bij de kat.

Indien je kat of katten de minimale leeftijd van 2 jaar oud hebben bereikt en/ of niet ouder zijn dan 8, is het een optie om te kiezen voor de Carocroc kattenvoeding. De voeding wordt jou aangeboden in een vrij grote verpakking met een inhoud van wel 7 kg. Echter is er een optie om te kiezen voor een nog grotere verpakking of juist eentje met een kleiner formaat.

 

Voordelen:

Spijsvertering: heb je al gemerkt dat je kat/ katten regelmatig te kampen hebben met spijverteringsproblemen? Dan is dit kattenvoer een schot in de roos.

Samenstelling: het betreft hier een uiterst licht verteerbaar kattenvoer dat voornamelijk bestaat uit mager lamsvlees gecombineerd met een kleine portie rijst.

 

Nadelen:

Smaak: volgens sommige klanten lijken niet alle katten even dol te zijn op de speciale smaak van het voer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Prins Vitalcare Cat Hypo Allergeen Vis&Gevogelte&Rund Kattenvoer 2 x 1.5 kg

 

Ben je specifiek op zoek naar hypoallergeen kattenvoer? Dan kan dit product van Prins misschien wel iets voor jou en je trouwe huisdier zijn. De verpakking telt maar liefst 2 zakken van 1,5 kg, wat het totaal op 3 kg kattenvoer brengt. De basis van het voer bestaat voornamelijk uit een correcte combinatie van enerzijds vis en anderzijds gevogelte en rund.

Katten die te kampen hebben met een bepaalde voedselallergie en/ of voedselintolerantie, kunnen erg gebaat zijn bij dit kattenvoer. Bovendien is het geschikt voor eendere welke levensfase alhoewel de hoeveelheid per leeftijd zal verschillen. Zo zal een volwassen kat een andere dagelijkse hoeveelheid moeten krijgen ten opzichte van een kitten.

Het voer bevat niet alleen eiwitten, ruwe vet en vocht maar ook heel wat andere belangrijke bestanddelen zoals mineralen en vitaminen. Houd er wel rekening mee dat het voer niet graanvrij is. Ook hier moeten we enige vorm van gebruikersinformatie verschuldigd blijven aangezien er nog geen online reacties zijn geplaatst.

Tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om te kiezen voor hypoallergeen kattenvoer. Dit type kattenvoer wordt jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Prins. Om het allemaal wat makkelijker te laten verlopen, kun je hieronder de voor- en nadelen raadplegen.

 

Voordelen:

Verpakking: op het moment van levering zul je merken dat de aankoop 2 zakken van anderhalve kilogram telt.

Samenstelling: het kattenvoer wordt gekenmerkt door een bepaalde hoeveelheid vis gecombineerd met gevogelte en rund.

Leeftijd: het voer is geschikt voor jonge, volwassen en oudere katten.

Handig in gebruik: dit hypoallergene kattenvoer is een echte aanrader indien je huisdier last heeft van bepaalde allergieën of misschien te kampen heeft met voedselintolerantie.

 

Nadelen:

Niet graanvrij: besef wel dat dit kattenvoer een bepaalde hoeveelheid granen bevat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Royal Canin Fhn Sterilised 37 – Kattenvoer – 12 x 400 g // Royal Canin kattenvoer

 

Hoewel de meningen in het straatbeeld eerder verdeeld lijken, zijn de reacties bij dit Royal Canin kattenvoer – net zoals bij het bekende Hills kattenvoer – meer dan positief te noemen. Dit lijkt alvast te worden ondersteund door de vele positieve online reviews en de mooie bijbehorende gemiddelde score van 4,8 op 5 sterren. Kortom, de moeite waard om ook dit kattenvoer maar eens even onder de loep te nemen.

Zo telt deze verpakking maar liefst 12 kleinere verpakkingen van elk 400 gram wat de totale netto inhoud op 4800 gram of 4,8 kg brengt. Het handige aan deze aparte verpakkingen is dat het voer geen tijd heeft om werkelijk uit te drogen en slecht te worden, wat het gebruiksgemak alleen maar ten goede komt. Toch liever een groter netto volume in aanschaf, dan is ook dat helemaal geen probleem. Let wel; het prijskaartje zal hier ook navenant zijn.

Het Royal Canin Fhn Sterilised kattenvoer wordt beschouwd als een vorm van dieetvoer en is bedoeld voor de volwassen kat binnen een leeftijdscategorie van 3 tot 8 jaar. Deze dieetvoeding steunt daarbij niet alleen op het op gewicht houden van je dier maar tevens ook op het behoud én de ontwikkeling van de spiermassa en een optimale werking van de urinewegen.

 

Voordelen:

Inhoud: de verpakking telt 12 kleinere verpakkingen van elk 400 gram wat het totaalgewicht op ruim 4,8 kg brengt.

Dieetvoeding: het betreft een uitgebalanceerde dieetvoeding met aandacht voor het behoud en de ontwikkeling van de spiermassa en een optimale werking van de urinewegen.

Leeftijd: het droogvoer is voornamelijk bedoeld voor de volwassen gecastreerde/ gesteriliseerde kat binnen een leeftijdscategorie van 3 tot 8 jaar.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijk: dat het Royal Canin kattenvoer niet meteen tussen de goedkope artikelen zal te vinden zijn, hoeft onderhand niet meer te verbazen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenvoer koopgids

 

Als je graag katten houdt dan weet je dat het kattenvoer heel belangrijk is. Een kat heeft natuurlijk voer nodig om te overleven maar je kunt ook kiezen voor voer van goede kwaliteit zodat je kat de nodige vitamines consumeert. Bij het kopen van kattenvoer zijn er bepaalde kenmerken waar je moet op letten zoals het soort voer, de levensfase van je kat, het ras van je kat en de speciale soorten voer.

Soorten kattenvoer

Er zijn drie verschillende soorten voer die je aan je kat kunt geven: droogvoer, natvoer of vers vlees. Droogvoer bestaat meestal uit brokken die weinig water bevatten en daardoor kun je dit voer voor een langere tijd bewaren. Toch is het een aanbeveling om het droogvoer zo vlug mogelijk te gebruiken na het openen van de zak want na enkele maanden kan het toch slecht worden.

Let op de eiwitten die in het voedsel zitten om de kwaliteit af te leden. Vooral de dierlijke eiwitten zijn belangrijk, goedkopere producten bevatten meestal plantaardige eiwitten die voor sommige katten tot problemen kan leiden.

Natvoer bevat een hoog percentage water, meestal tussen 70% en 90%. De meeste katten verkiezen natvoer omdat het een sterke geur afgeeft. Het is aanbevolen om een combinatie van natvoer en droogvoer aan je kat te geven. Het natvoer zorgt ervoor dat je kat genoeg vocht binnenkrijgt en het droogvoer zorgt voor gezonde tanden.

Tenslotte kun je ook vers vlees geven aan je kat. Let erop dat het enkel vlees bevat als je dit koopt en zorg ervoor dat je kat ook ander voer eet zodat het diertje genoeg vitaminen binnenkrijgt.

 

Levensfase van je kat

Op de verpakking van kattenvoer staat er aangeduid of het voer geschikt is voor grote of kleine en oude of jonge katten. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen drie levensfases van een kat: een kitten die maximaal 1 jaar oud is, een volwassen kat van 1 tot 6 jaar en een senior kat die 7 jaar of ouder is.

Een kitten wordt gedurende de eerste 8 weken gevoed door de moeder. Na die 8 weken kan de kitten zelfstandig eten maar ze hebben veel meer energie nodig dan een volwassen kat. Dit komt omdat kittens nog moeten groeien. Koop kattenvoer die geschikt is voor kittens en geef je kitten 5 tot 6 keer per dag eten. Je kunt dit eventueel nog aanpassen als je kitten alles vlug opeet.

Het voer van een volwassen kat bevat minder calorieën omdat ze niet meer moeten groeien. Een volwassen kat heeft nood aan andere voedingsstoffen dan een kitten. Daarom is het belangrijk om de juiste voeding te kopen voor een volwassen kat.

Een oudere of senior kat heeft minder energie en heeft daarom nood aan voeding met minder calorieën. Daarnaast bevat het voer voor een senior kat speciale toevoegingen om de spieren en gewrichten van de kat te versterken.

 

Soorten rassen

Een Perzische kat heeft een dikke vacht en korte poten. Deze rustige katten zijn perfect voor binnenshuis en vanwege de lage activiteit is het ook beter om voer te kopen met minder calorieën. Omdat een Perzische kat zelf de vacht verzorgt kunnen er haarballen ontstaan.

Een Maine Coon kat is groot en stevig en kan een gewicht bereiken van 4 tot 9 kilo. Deze kat is heel sociaal en beschikt over lange haren. De meeste soorten voeding zijn geschikt voor deze kat maar je kunt toch beter kiezen voor kattenvoer speciaal voor grote katten.

Een Britse Korthaar is elegant en heeft een zachte vacht. Deze katten zijn zeer rustig en vooral geschikt voor binnenshuis. Voor deze katten is het aangeraden om een voeding te kopen specifiek voor het ras.

De sphynx kat heeft een haarloze vacht en is redelijk gespierd. Deze katten zijn redelijk sociaal maar hebben wel een goede verzorging van de huid nodig, vooral in de zomer. Ook voor deze kat koop je beter rasspecifiek kattenvoer.

Een Ragdoll kat kan tot wel 10 kg wegen en is een speelse kat. Deze katten zijn altijd actief dus het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij de aankoop van het kattenvoer.

Speciaal voer

Hoewel katten carnivoren zijn, bevat het meeste voer ook andere ingrediënten zoals granen. Je kunt graanvrij voer kopen die een andere bron van koolhydraten bevat zoals rijst.

Een andere optie is om veterinary kattenvoer te kopen. Dit voer is geschikt voor katten die last hebben van verschillende aandoeningen zoals overgewicht, nierproblemen of allergieën. Dit voer mag je echter enkel op advies van de dierenarts voorschotelen.

Vele katten heb af en toe last van blaasstenen. Om dit te behandelen kun je een aangepast dieet samenstellen voor je huisdier of je kunt urinary kattenvoer kopen. Dit kattenvoer kan stenen laten verdwijnen of in andere gevallen preventief werken. Gebruik dit voer enkel op aanraden van de dierenarts.

Verder kun je nog biologisch kattenvoer kopen met natuurlijke ingrediënten of hypoallergeen kattenvoer voor katten met huidproblemen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat zit er in kattenvoer?

Katten zijn dieren die uit zichzelf wel eens durven vergeten om te drinken. Daarom bevatten heel wat soorten kattenvoer reeds een bepaalde hoeveelheid vocht. Denk bijvoorbeeld maar aan natvoer waarbij 60 tot 70% uit vocht bestaat. Naast vocht blijken ook kwalitatief hoge eiwitten een belangrijke factor te zijn, evenals vetten.

Uiteraard zijn ook bepaalde mineralen en vitamines levensnoodzakelijk. Denk maar aan vitamine A, vitamine E, zink, fosfor en calcium. Sommige soorten kattenvoer bevatten ook een bepaalde hoeveelheid granen en/ of groenen maar dat kan eigenlijk als overbodig worden beschouwd.

Q2: Hoe lang is kattenvoer houdbaar?

De houdbaarheid van kattenvoer is uiteraard afhankelijk van het type kattenvoer. Zo kunnen we een onderscheid maken tussen natvoer, droogvoer en onbewerkt vlees. Als je de voorkeur geeft aan natvoer, dan is de houdbaarheidsdatum uiteraard veel beperkter dan droogvoer. Nat voer kun je wel een weekje of 2 bewaren tenzij het pakje al open is.

Aangezien er bij droogvoer weinig of geen water en vocht aan te pas komt, ligt de houdbaarheidsdatum uiteraard een pak hoger. Zo kun je droogvoer makkelijk enkele weken of maanden bijhouden, maar bij voorkeur niet langer dan 1 jaar. Onbewerkt vlees is dan weer een beetje hetzelfde principe als bij natvoer.

 

Q3: Welk kattenvoer voor kittens?

Wanneer je van plan bent om een kitten in huis te nemen, dan moet je beseffen dat het heel belangrijk is om op zoek te gaan naar de juiste voeding. De leeftijd van je kitten is hierbij van groot belang. Betreft het een heel jonge kitten van slechts enkele dagen, misschien weken oud, dan kies je voor speciale kittenmelk. Koemelk is hierbij helemaal niet aan de orde daar die teveel lactose bevat, wat voor kittens gevaarlijk kan zijn.

Kan de kitten duidelijk al wat vastere voeding en brokjes eten? Kies dan steevast voor een speciale kattenvoeding. Dergelijke brokjes zijn veel kleiner en fijner qua structuur en bevatten ook specifieke bouwstoffen die nodig zijn voor de groei en de lichaamsontwikkeling.

 

Q4: Geen kattenvoer in huis wat nu?

Bij gebrek aan kattenvoer, is helemaal niet erg om je kat te laten proeven van het typische “mensen eten”. Denk hierbij vooral aan onbewerkt vlees zoals een stukje magere kip, varkensvlees, rund of vis. Houd er wel rekening mee dat het vlees of de vis minstens gekookt moet worden om eventuele gezondheidsklachten te kunnen vermijden.

Ook bepaalde stukjes groenten zoals courgette, wortel en biet kunnen een aanbeveling zijn. Evenals bepaalde soorten fruit. Denk hierbij maar aan peren, appelen of perziken. Kortom, niet getreurd indien er door bepaalde omstandigheden, is geen kattenvoer in huis voorradig mocht zijn.

Q5: Waarom graanvrij kattenvoer?

Net zoals ook honden te kampen kunnen hebben van bepaalde allergieën, is dat bij katten helemaal niet anders. Zo zijn er heel veel katten die last hebben van een, al dan niet, chronische voedselallergie. In veel gevallen betreft het hier dan een allergie met betrekking tot granen.

In dergelijke gevallen is het uiteraard belangrijk om specifiek op zoek te gaan naar kattenvoer dat volledig graanvrij is. Het is mogelijk dat graanvrij kattenvoer iets duurder is qua prijs, maar je bent er dan wel 100% zeker van dat je kat er helemaal geen last van zal hebben.Meestal staat het reeds duidelijk vermeld op de voorkant van de verpakking.

 

 

 

Bibliografie

1) Supporting Cat Health with Information and Health Studies

2) Royal Canin kattenvoer

3) Drfoxmag – Best dry cat food

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste kattenluiken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als de kat van huis is….
Wij hebben voor jou weer 5 topproducten geselecteerd die we gaan bestuderen en ditmaal zijn het kattenluiken. Of beter gezegd: “Huisdierenluik”, want je hondje kan er uiteraard ook doorheen. Maar als je kat van huis is, dan willen we natuurlijk niet dat de muizen op tafel dansen. Een luikje dat stevig dicht zit is dan wel erg handig, wat bij de SureFlap zeker het geval is. De overige producten zoals bijvoorbeeld de Petsafe 600 die reageert op de chip van je viervoeter, zijn ook zeker het lezen waard.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kattenluiken (Reviews) van 2022

 

Je kunt natuurlijk kiezen voor een luikje zonder al te veel poespas, maar mocht je een wat luxere variant willen, dan zijn er diverse topproducten te krijgen. Ons advies is dan ook om de verschillende producten met elkaar te vergelijken, want je wilt toch het beste kattenluik aanschaffen!

 

 

1. SureFlap Microchip Basismodel Kattenluik 14 x 12 cm

 

Heb je een kat of hond met chip? Met dit kattenluik van 14 x 12 cm geef je je huisdier als het ware een eigen elektronische huissleutel. In combinatie met zijn of haar eigen chip opent het luikje om naar binnen en buiten te gaan. Op die manier krijgt hij vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer hij dat wil. Tevens heb je geen ongewenste katten of andere dieren in huis, want hij opent alleen in combinatie met de chip van je viervoeter. Op dit luikje kun je tot maximaal 32 dieren registreren.

Het luikje is gemaakt uit plastic met 4 sluitingsmogelijkheden. Ook is het makkelijk te bevestigen op een houten deur. 

Het artikel wordt geleverd met 3 jaar garantie en werkt op batterijen met een levensduur van minimaal 6 maanden. Met de instructievideo op de website kun je dit product, volgens de reviews is de SureFlap zeer makkelijk zelf monteren in alle deuren of muren. 

 

Voordelen:

Werking: je kat of hond hoeft geen halsband meer om, want dit product werkt in combinatie met je huisdier zijn chip 

Installatie: volgens de reviews is dit product zeer makkelijk te installeren in alle deuren en muren.

Uitbreiding: dit is het basismodel, maar je kunt dit product verder uitbreiden met bijvoorbeeld een optie tot tijd instelmogelijkheden of om hem aan te sluiten op je telefoon. 

 

Nadelen:

Geluid: volgens een aantal gebruikers maakt het luikje een stevig geluid als je huisdier er doorheen loopt. 

Reiniging: om de werking te garanderen is het aan te raden de sensoren regelmatig te reinigen met een vochtig doekje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Petsafe 600 Kattenluik Aluminium

 

Dit Petsafe huisdierenluik is volgens velen het populairste en beste merk dat er op de markt te verkrijgen is. Doordat het product in verschillende afmetingen te bestellen is, kun je het ook gebruiken voor bijvoorbeeld een grote hond. Heb je een kat of kleine hond dan schaf je een aan voor een huisdier tot maximaal 7 kg, maar schaf je een groter model aan dan kun je ook je hond van maximaal 100 kg hier doorheen laten lopen.

Met een aluminium geraamte haal je een robuust en duurzaam product in huis wat gemakkelijk te onderhouden en te reinigen is. Met een slijtvaste flexibele flap met UV-bescherming kan je huisdier hier dus gemakkelijk doorheen kruipen. 

Sluiten gebeurt middels een magnetische strook aan de onderkant van de flap en mocht je het luikje niet willen gebruiken dan kun je het gemakkelijk sluiten met het afsluitpaneel. Doordat er aan de zijkant borsteltjes zitten, is het product in gebruik of bij harde wind vrijwel geluidloos. 

 

Voordelen:

Fraai design: de reviews maken duidelijk dat de kopers erg tevreden zijn over het mooie aluminium design.

Vrijwel geluidloos: doordat er aan de zijkanten borsteltjes zitten maakt het luikje weinig geluid bij het openen en sluiten. Ook bij harde wind hoor je geen geklepper.

Met afsluitpaneel: wil je het luikje bijvoorbeeld ´s avonds afsluiten? Met het afsluitpaneel is dit zeer gemakkelijk te realiseren. 

 

Nadelen:

Afmeting luikje: de afmeting van dit luikje is iets groter dan de standaard luikjes. Mocht je een al bestaand luikje hebben, dan dien je het gat daarvan waarschijnlijk iets te vergroten. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cat Mate Kattenluik 234 met Tweewegsluiting 19,2 x 20cm

 

Met dit product heb je één van de goedkope kattenluikjes in huis, maar de laagste prijs betekent niet perse dat het geen degelijk product is. De reviews zijn toch zeker positief. 

Met dit product kan je kat of kleine hond geheel zelfstandig naar binnen of buiten lopen. Als je liever hebt dat je huisdier binnen blijft, dan kun je hem gemakkelijk afsluiten. Volgens diverse gebruikers is de montage zeer makkelijk en kun je het luikje in deuren of muren tot een dikte van 50mm monteren. Verkrijgbaar in de kleuren wit en bruin. 

Doordat het “deurtje” licht getint is zie je krassen of andere vlekjes vrijwel niet. Bij het heen en weer lopen van je huisdier en bij bijvoorbeeld harde wind is het deurtje van dit product vrijwel geluidloos en het bekende “geklepper” heb je met dit luikje ook niet, want het sluit door middel van een sterke magneet. 

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het luikje is gemaakt van krasbestendig materiaal en is licht getint zodat pootafdrukken en andere vlekjes minder snel te zien zijn. 

Montage: volgens diverse gebruikers is het monteren erg makkelijk en de schroefjes zijn mooi afgedekt.

Water- en winddicht: je huisdier is waarschijnlijk een wiebelkont en loopt graag naar binnen of buiten. Volgens de reviews is dit product vrijwel geluidloos. Ook tegen harde wind of regen is dit product goed bestand. 

 

Nadelen:

Design: een enkele gebruiker geeft aan dat het design van het product niet naar wens is. Dit is natuurlijk ook een kwestie van smaak. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Staywell 730 Kattenluik S 23,6 x 19,8 cm

 

Het merk Staywell biedt huisdierluiken aan in 3 verschillende afmetingen voor dieren van verschillende groottes. Zo is de kleinste variant voor huisdieren tot 7 kg en de grootste variant is voor dieren tot 45 kg. Tevens zijn er verschillende kleuren te verkrijgen zoals bruin, wit en zilver, zodat je het kunt matchen met kozijnen of deuren. Het luikje zelf is half doorzichtig om “inkijken” te voorkomen. 

Als we naar de prijs kijken zien we dat dit product tot de goedkope luiken behoort, maar het kan ook zeer zeker zijn dat het hier om een aanbieding gaat. Hoe dan ook moet je voor deze prijs geen technische hoogstandjes verwachten. Het is een kattenluik en daaraan voldoet het zeker volgens de gebruikers. 

Na het lezen van de gebruiksaanwijzing kun je overgaan tot de installatie in de meeste deuren of muren, en heeft je huisdier de vrijheid om naar binnen en buiten te lopen wanneer hij dat wil.

 

 

Voordelen:

Installatie: diverse gebruikers melden dat ze de installatie als zeer makkelijk hebben ervaren. Wel is enig technisch inzicht nodig. 

Openen en sluiten: het open en dichtgaan van het klepje als je huisdier er doorheen wandelt, werkt naar behoren en klemt niet. Door middel van een magneetsluiting blijft het klepje dicht. Mocht je je huisdier binnen willen houden, dan met het afsluitingspaneel het luikje op slot doen. 

Formaat: niet iedere kat of hond is even groot en daarom biedt dit merk luikjes in verschillende afmetingen aan. 

 

Nadelen: 

Geluid: uitgaande van de diverse reviews is het luikje niet geluidloos. Bij het sluiten van het klepje zorgt het magneetsysteem ervoor de er een klik systeem ontstaat wat als vervelend kan worden ervaren. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Ferplast Swing Microchip Kattenluik 22,5 x 16,2 x 25,2 cm

 

Het luikje van Ferplast is er eentje in de wat hogere prijsklasse, maar gebruikers zijn zeer tevreden met het product. Met een speciale antenne wordt de chip van uw huisdier gemakkelijk gedetecteerd zodra hij of zij dichterbij het luikje komt. Erg handig natuurlijk, want zo hou je de dieren van de buren op afstand. Het vastleggen van de microchip van uw dier is eenvoudig en snel. Mocht uw viervoeter geen chip hebben, dan kun je gebruik maken van de gratis bijgeleverde halsband. 

Dit huisdierenluik beschikt over het speciale 4-weg openingssysteem. Uw dier kan naar buiten en naar binnen, maar u kunt ook instellen dat het luikje automatisch op slot gaat als je hij of zij weer binnen is. Volledig op slot en open is uiteraard ook mogelijk. 

Ook kunt u door middel van een klein plastic vlaggetje bij het luik zien of uw dier zich binnen of buiten bevindt wat erg handig is als u naar hem op zoek bent. Het luikje is gemaakt uit kunststof en met een totale afmeting van 22,5 x 16,2 x 25,2 dus geschikt voor katten met een normale grootte. 

 

Voordelen:

Installatie: naast de gebruikelijk inbouw methodes in deuren of muren is het bij deze ook mogelijk om in glas te worden ingebouwd. Het advies van de verkoper is hierbij wel om voor de montage een glashandelaar te contacteren. 

Vastleggen microchip: je hoeft alleen uw dier te benaderen en op de geschikte geheugentoets te drukken om de chip op te slaan. Je kunt dit proces herhalen voor maximaal 32 chips. Dit proces werkt op batterijen, maar geen zorgen, mocht de batterij leeg zijn dan blijven de chips in het geheugen staan. 

 

Nadelen:

Installatie op metaal: let er op dat het elektronische systeem niet werkt op een metalen deur of in de buurt van metaal. Wilt u het wel installeren, isoleer dan in en rondom het luikje met bijvoorbeeld hout of ander materiaal. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenluiken Koopgids

 

Bij de aanschaf van een kattenluik is het van belang dat je bedenkt wat je ervoor uit wilt geven, maar niet minder belangrijk is wat je voor je geld krijgt. Bij het kijken naar een wat lagere prijsklasse zul je zien dat je een product zult krijgen waar niet al teveel poespas bij zit. Een degelijk product wat doet waar het voor gemaakt is. Bij de wat hogere prijsklasse krijg je te maken met luikjes waar bijvoorbeeld elektronica in is verwerkt voor meer gebruiksgemak. Lees gerust verder om meer te weten te komen!

Het gebruiksgemak van een kattenluik

Bij het nemen van een huisdier wil je natuurlijk dat je beestje zich heerlijk vrij kan bewegen. Mocht je een ruime tuin hebben, dan is het misschien fijn dat je hond naar buiten kan wanneer hij daar behoefte aan heeft. Voor een kat geldt hetzelfde. Een kat is in het algemeen vrij op zichzelf en doet waar hij zin in heeft. Je kunt een kat prima binnen houden, maar sommige katten willen toch wel erg graag naar buiten. Een kattenluikje is dan een goede uitkomst, want zo kan je viervoeter er zelf voor kiezen wanneer hij naar binnen en buiten wandelt. 

De montage is wellicht even een werkje, maar daarna heeft je huisdier veel vrijheid en staat hij niet continue aan de deur te krabben omdat hij naar binnen wil om vervolgens na 10 minuten weer naar buiten te willen. Met dit product geef je hem als het ware zijn eigen huissleutel en jij hoeft niet continue naar de deur te wandelen om deze open of dicht te doen.

Als we het hebben over gebruiksgemak dan kun je dat ook weer onderverdelen in verschillende categorieën en daar zullen we hieronder nog wat dieper op ingaan.  

 

Hoeveel geld wil je uitgeven aan een kattenluik

Wanneer je naar kattenluiken gaat kijken en je gaat ze met elkaar vergelijken dan zie je dat er vele prijsklassen zijn. Onze aanbeveling is dan ook om goed te kijken naar wat je eigen wensen zijn en natuurlijk te letten op de eventuele aanbiedingen. 

Een kattenluik heb je al vanaf ongeveer 14 euro en ze kunnen oplopen tot wel 275€. Mocht je de installatie zelf niet kunnen uitvoeren dan dien je ook rekening te houden met installatiekosten die tussen de 80€ en 350€ kunnen liggen. 

Bij een kattenluik van 14€ hebben we het wel over een basismodel en deze is bijvoorbeeld niet uitgerust met elektronica om de chip van je viervoeter te herkennen waardoor andere dieren evengoed naar binnen kunnen wandelen. Ga je in een wat hogere prijsklasse zitten van bijvoorbeeld 65€ dan praat je over een variant die je kat identificeert aan de hand van zijn chip of halsband en daarmee voorkom je dat andere katten de kattenbrokjes van jouw kat oppeuzelen. 

Bij de elektronische variant kun je meestal tot wel 32 chips registreren bij desbetreffende luik. Ook heb je in die prijsklasse vaak een wat robuustere uitvoering en wellicht wat meer design in handen. Als we in de wat hogere prijsklasse blijven, dan kun je het luikje elektronisch afsluiten wanneer je bijvoorbeeld niet wilt dat je kat na een bepaalde tijd aan de wandel gaat. Bij een luikje van bijvoorbeeld 14€ dien je dit handmatig te doen.

 

Wat voor soorten kattenluiken zijn er 

Voor ieder wat wils zeggen we dan. Er zijn luiken met of zonder chip herkenning. De meeste luikjes zijn in vrijwel alle deuren of muren te monteren, maar ze zijn er ook om in bijvoorbeeld een glazen deur te monteren. Neem daarvoor wel contact op met de glashandelaar. 

Verder is het belangrijk te letten op de grootte van je luik in combinatie met je viervoeter, want je wilt natuurlijk niet dat je kat klem komt te zitten. Er zijn luikjes voor katten tot 7 kg, maar heb je een grotere kat dan kun je wellicht beter één aanschaffen tot 10 kg. Ook kun je een extra grote variant aanschaffen waar een huisdier van maximaal 100 kg doorheen kan. 

Als je kijkt naar de sluiting van het luik kun je het beste gaan voor een die met een magneetstrip sluit nadat je kat er doorheen is gegaan. Een bijkomend voordeel van de magneetstrip is dat het ook minder tocht in huis. Let er ook op dat je een model kiest die niet al teveel lawaai maakt bij het openen en het sluiten, want dat is toch wel een punt waar veel gebruikers opmerkingen over hebben. 

Extra kenmerken en optiemogelijkheden

Een kattenluik is er in diverse kleuren te vinden. Houd je van strak dan is een aluminium variant wellicht iets voor jou. Misschien is je deur en kozijn wel bruin, dan is het toch wel mooi als je daar een bijpassend luikje bij hebt.

Mocht je huisdier niet over een chip bezitten dan zijn er ook luikjes te koop die op infrarood werken. Je doet je kat de bijgeleverde halsband om en dan gaat het luikje dus alleen open als jouw eigen kat ervoor staat. 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een kattenluik met chip

Een kattenluik met chip werkt in combinatie met de chip die ingebracht is bij je viervoeter door de dierenarts. De chip van je huisdier kun je vervolgens zelf heel makkelijk programmeren. Aan de hand van die registratie gaat het luik alleen open als je kat met zijn eigen chip voor het luikje staat. Vaak kunnen wel tot 32 chips geregistreerd worden. 

Q2: Hoe maak je een kattenluik in de deur

Met een beetje technisch inzicht kun je de meeste luikjes wel zelf monteren. Let bij aanschaf van het luik natuurlijk op de afmeting van je kat en of hij er doorheen past. Bij de luikjes zit wel een gebruiksaanwijzing en sommige fabrikanten hebben online wel een video handleiding staan.

Meestal wordt er wel een sjabloon meegeleverd. Bepaal de plaats op deur of muur en plak het sjabloon en markeer de boorgaatjes. Boor de gaatjes en vervolgens kun je met een decoupeerzaag rondom het gat uitzagen. Monteer vervolgens het kattenluik en schroef vast. 

 

Q3: Hoe krijg ik mijn kat door het kattenluik

Mocht je kat het niet gewend zijn door een luikje te lopen dan kan het in het begin wat onwennig voor hem zijn. Waarschijnlijk snapt hij niet wat hij moet doen. Je kunt het beste het luikje in het begin open laten staan. Mocht je kat er niet doorheen lopen dan kun je aan de andere kant iets lekkers leggen waar hij waarschijnlijk wel naar toe zal willen. Mocht hij dit een aantal keren gedaan hebben, dan kun je het luikje sluiten met iets lekkers erachter en dan is het meestal een kwestie van geduld tot je kat snapt dat hij er tegenaan moet duwen. 

Als je kat echt naar buiten wil dan zal het vanzelf gaan komen, maar het is belangrijk om rustig af te wachten, want de meeste katten zijn eigenzinnig en bepalen hun eigen tempo. 

 

Q4: Hoe groot moet een kattenluik zijn

De grootte van een kattenluik hangt af van hoe groot je viervoeter is. De kleinere luikjes zijn er voor katten of kleine hondjes tot 7 kg. Ook zijn er luiken van 10 kg mocht je een wat grotere kat hebben. Tevens zijn er luiken verkrijgbaar tot 100 kg. 

Je kunt je kat het beste wegen en aan de hand daarvan bepalen welke maat je nodig bent. Mocht je twijfelen of ligt het gewicht van je kat ongeveer in het midden van een kleine of grotere variant kun je het beste voor de grotere variant gaan, want je wilt natuurlijk dat je kat er zonder problemen doorheen kan kruipen.

Q5: Waar kan ik een kattenluik plaatsen

Vrijwel alle kattenluikjes zijn te plaatsen in de meeste deuren en muren. Let bij aanschaf wel op de afmeting (diepte) van het product en hoe diep je deur of muur is. Mocht je een glazen deur hebben, dan kun je hiervoor het beste contact opnemen met een glashandelaar voor de installatie. Let er bij de koop dan wel op dat het geschikt is voor installatie in glas.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste krabtonnen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu één of meerdere katten in huis hebt, investeren in een degelijke krabton is altijd een goed idee. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste krabton in huis te halen. Bedenk wat je katten leuk vinden en met welke materialen ze liefst in contact komen. Pluche kan bijvoorbeeld heel aangenaam zijn om even te rusten terwijl sisal en tapijt handig kunnen zijn om de nagels te vijlen. Kies je bijvoorbeeld voor de Beeztees Cats Crush ton dan kies je voor een vrij grote krabton van 42 bij 100 cm. De Duvo+ Krabpaal Tower is dan weer iets compacter en voornamelijk geschikt voor kittens of kleine katten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste krabtonnen (Reviews) van 2022

 

Of de beste krabton nu een exemplaar is van 100 cm of eentje van amper 60 cm, dat blijft vooralsnog een persoonlijke keuze. Houd bij de keuze voor een bepaald exemplaar zeker rekening met de plaats waar je hem wilt installeren en natuurlijk ook met het aantal katten. Ben je op zoek naar een XXL krabton voor grote katten of heb je momenteel vooral kittens in huis. Bekijk de 5 topproducten hieronder alvast even en wees daarbij aandachtig voor het advies van klanten, vermeld in de verschillende online reviews.

 

1. Beeztees Cats Crush Krabton

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope krabtonnen uit het lijstje, maar toch lijken heel wat klanten tevreden met hun aankoop. De krabton wordt geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk Beeztees en is beschikbaar in 2 verschillende formaten. Ben je op zoek naar een iets groter exemplaar, dan zit je bij dit product aan het juiste adres.

De krabton wordt dan ook gekenmerkt door een maximale afmeting van 42 x 100 cm en biedt maar liefst 4 heerlijke pluche ligplekken aan. Zo kunnen de diertjes zich even afzonderen als ze nood hebben aan wat rust. Het beperkte gewicht van 12,1 kg maakt de krabton behoorlijk handzaam en makkelijk te verplaatsen. Het is een stevige krabton die aan de buitenkant is afgewerkt met tapijt.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten het product beoordeeld hebben met een maximale score van maar liefst 4,9 sterren. Kopers blijken niet alleen tevreden over de aangeboden kwaliteit maar ook het design kan op heel wat bijval rekenen. Slechts één gebruiker vindt de krabton eerder onstabiel.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: de krabton ziet er niet alleen erg fraai uit maar biedt ook een uitstekende kwaliteit. Hij is voornamelijk afgewerkt met tapijt en pluche waardoor hij zowel geschikt is om te spelen als te rusten.

Gewicht: het gewicht van de krabton wordt geschat op ongeveer 12 kilogram wat hem vrij makkelijk te verplaatsen maakt.

Formaat: de krabton biedt een totaal formaat van 42 bij 100 cm aan wat de mogelijkheid biedt tot wel 4 ligplekken.

 

Nadelen:

Onstabiel: volgens één koper zou de krabton helemaal niet zo stabiel staan als wordt beweerd.

Prijzig: ben je van plan om deze krabton aan te kopen dan zul je rekening moeten houden met een iets hoger budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Duvo+ Krabpaal Tower Krabpaal

 

Deze krabton van Duvo+ mocht alvast niet in het rijtje ontbreken. Heel wat gebruikers beschouwen Duvo+ als veruit het beste merk inzake dierenbenodigdheden. Het loont dan ook de moeite om deze krabton even grondig te bekijken als je op zoek bent naar een leuk speel- en rustplekje voor de kittens.

In vergelijking met de vorige krabton, is dit exemplaar net iets compacter. Met een hoogte van amper 70 cm is deze ton dan ook makkelijk te verplaatsen. Bij de productie heeft men voor de buitenkant voornamelijk gekozen om te werken met sisal materiaal. De 3 ligplekjes zijn dan weer afgewerkt met zacht en comfortabel pluche.

We stellen vast dat heel wat kopers tevreden zijn over het unieke design en de stevigheid van deze krabton. Echter moeten we ook vermelden dat een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat de openingen toch wel behoorlijk klein zijn. Deze hadden net iets groter mogen zijn zodat de katten er makkelijk in- en uit kunnen.

 

Voordelen:

Formaat: indien je op zoek bent naar een compacte krabton, dan is dit exemplaar van maximaal 70 cm hoog misschien wel iets voor jou.

Materiaal: deze unieke krabton is vervaardigd uit enerzijds sisal materiaal en anderzijds pluche.

Ligplekken: ondanks het compacte formaat van dit unieke product, worden er toch nog 3 comfortabele ligplekken voorzien.

 

Nadelen:

Kleine openingen: volgens een beperkt aantal kopers hadden de openingen van de krabton net een tikkeltje groter mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Petrebels krabton champions only giant dome

 

Heb je niet bepaald een budget vooropgesteld en ben je bereid om zelfs iets meer te spenderen in de zoektocht naar de beste krabton? Dan loont het alvast de moeite om dit product van Petrebels even wat grondiger te bekijken. De krabton is beschikbaar in 1 formaat en wordt geleverd in een grijs of bruin design.

Dankzij het ruime formaat van 55 x 55 x 150 cm, blijkt deze krabton voornamelijk geschikt voor grote katten. Ook wanneer je meerdere standaard katten in huis hebt, lijkt dit alvast een uitstekende krabton te zijn. Ook hier heeft men gebruik gemaakt van duurzaam sisal materiaal in combinatie met comfortabel pluche voor de 6 ligplekken. Een stevige en stabiele krabpaal dus, die best wel tegen een stootje kan.

Ondanks het feit dat het helemaal geen aanbieding betreft en het toch wel zwaardere gewicht, blijken de klanten helemaal overtuigd te zijn van hun aankoop. Zo wordt het product beloond met een maximumscore van maar liefst 5 sterren!

 

Voordelen:

Formaat: met een maximale afmeting van maar liefst 55 x 55 x 150 cm, behoort hij alvast tot de grote krabtonnen uit het rijtje.

Materiaal: bij de productie van deze ton heeft men gekozen om te werken met verschillende materialen zoals pluche en sisal.

Ligplekken: het grote formaat van deze krabton garandeert maar liefst 6 afzonderlijke ligplekjes.

 

Nadelen:

Prijzig: ook hier moeten we jammer genoeg wijzen op het toch wel hogere prijskaartje van de krabton.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Trixie Krabton Gracia Onze size

 

Door te kiezen voor de krabton van Trixie kies je meteen voor kwaliteit en een neutraal en elegant design. De krabton wordt gekenmerkt door een behoorlijk compact design van maximaal 38 x 38 x 85 cm, wat hem makkelijk te transporteren en plaatsen maakt.

In tegenstelling tot de vorige krabtonnen, werd hier voor het grootste gedeelte gewerkt met een pluche/vilt bekleding. Dit voelt aangenaam zacht en comfortabel aan en zorgt bijgevolg voor een aangenaam plekje om te vertoeven. Het krabvlak is dan weer uit stevig sisal en hout gemaakt. Kortom, deze krabton biedt niet alleen een veilig rustoord aan maar ook voldoende speelmogelijkheden.

Wanneer we de online beoordelingen bekijken dan stellen we vast dat werkelijk alle klanten tevreden zijn met dit product. Zo wordt niet alleen een positief advies gegeven omtrent de unieke design maar ook de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Echter zul je merken dat hij niet voorzien is van de laagste prijs en dat dit mogelijks voor sommigen een spelbreker zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Formaat: de krabton meet ongeveer 38 x 38 x 85 cm en is daardoor dan ook bijzonder compact te noemen.

Materiaal: Naast het bekende sisal en hout materiaal, werd ook gebruik gemaakt van comfortabel en zacht aanvoelend pluche en vilt.

Handig in gebruik: de combinatie van de verschillende materialen zorgt ervoor dat deze krabpaal niet alleen geschikt is om tot rust te komen maar ook om de nagels van je kat te onderhouden.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg ligt het prijskaartje hier misschien toch iets hoger dan eerst verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. D&D Cote Ivoire Krabton Duurzaam Jute

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te opteren voor deze unieke D&D krabton die verkrijgbaar blijkt in 2 neutrale designs. Zo zou je kunnen kiezen voor een crème-achtige of zwarte krabton.

Op het moment van productie werd hoofdzakelijk gekozen om te krabton te bekleden met jute. Dit is een aangenaam en uniek materiaal waaraan je kat zijn of haar nageltjes kan slijpen en kan onderhouden. De krabton wordt gekenmerkt door een compact design van 34 x 34 x 72 cm en biedt maar liefst 2 ingangen aan. De ingangen inclusief ligplekken zijn dan weer bedekt met comfortabel pluche.

We stellen vast dat heel wat klanten tevreden zijn over het unieke design en de gebruiksvriendelijkheid van dit product. Daardoor durven we vermoeden dat het misschien wel één van de populairste krabtonnen uit dit lijstje betreft. Echter blijkt één koper niet tevreden te zijn en van mening dat de kwaliteit toch wel beter had gekund.

 

Voordelen:

Jute: dankzij het unieke jute materiaal, is je kat in staat om zijn of haar nagels te onderhouden en te slijpen.

Formaat: de krabton biedt een totale afmeting aan van ongeveer 34 x 34 x 72 cm in combinatie met 2 ingangen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: de reviews tonen aan dat één gebruiker toch wel wat meer had verwacht van de aangeboden kwaliteit en dat is uiteraard jammer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Krabtonnen Koopgids

 

Wat is een krabton en waarvoor kan hij worden gebruikt? Bestaan er verschillende formaten en materiaalsoorten? Zijn er krabtonnen die net iets meer mogelijkheden aanbieden en heeft dit dan een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Wij trachten in deze koopgids een antwoord te bieden op deze en tal van andere vragen. Bekijk hem even rustig alvorens je de verschillende krabtonnen met elkaar gaat vergelijken. Daarnaast lijkt het ons een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

Wat is een krabton

Een krabton kun je min of meer vergelijken met een krabpaal alhoewel hij zich net iets makkelijker in de kamer of ruimte laat plaatsen. Hij bestaat in allerlei formaten, kleuren en designs. En ook op vlak van gebruikte materiaalsoorten is het mogelijk om hier en daar verschillen waar te nemen.

Een krabton is, zoals je kunt vermoeden, een cilindervormig meubelstuk. In de meeste gevallen is de buitenkant ervan voorzien van duurzaam sisaltouw of een andere materiaalsoort waar katten van nature graag lijken aan te krabben. Dat kunnen tapijten zijn maar evengoed ook een stukje stevig karton. In de meeste gevallen is hij voorzien van meerdere ingangen en diverse ligplekken. Uiteraard blijkt dat ook afhankelijk te zijn van de grootte van de krabton die je besluit aan te kopen.

 

Welke voordelen en mogelijkheden biedt hij

Of je nu één of meerdere katten in huis hebt en het niet echt ziet zitten om een krabpaal aan te kopen, dan lijkt de krabton alvast een goede aanbeveling te zijn. Bovendien zou je het onder de basisbehoeften kunnen catalogiseren. Katten zijn van nature jachtdieren en hebben bijgevolg ook de gewoonte om hun nagels te slijpen/ vijlen en onderhouden. Indien je niet wilt dat je kat hiervoor je muur, bank of stoelen gebruik; lijkt een krabton een logische aanbeveling.

Hij zorgt ervoor dat katten zich er vrij op kunnen uitleven. Ze kunnen er niet alleen hun nagels vijlen maar ook vuiltjes er makkelijk onder vandaan halen. Daarnaast kan het ook een vorm zijn om het territorium af te bakenen of om te ontstressen. Daarnaast biedt een krabton vaak ook 1 of meerdere ligplekken aan waardoor hij evenzeer geschikt is om als toevluchtsoord dienst te doen. Kortom, indien je nog mocht getwijfeld hebben, dan zal dit vast en zeker niet meer het geval zijn nu.

 

Het formaat van de krabton

Zodra je besloten hebt om een krabton in huis te halen, is het belangrijk om even stil te staan bij het formaat ervan. Zoals reeds aangehaald zijn ze te bekomen in tal van verschillende afmetingen. Wil je een compacte krabton aankopen dan zul je rekening moeten houden met een hoogte van maximaal 25 tot 30 cm. Logischerwijze bestaan dergelijke krabtonnen uit slechts 1 compartiment en zijn ze voornamelijk geschikt voor huishoudens met 1 kat of kitten.

Wil je echt de grootste krabton aankopen die er momenteel bestaat? Dan kies je voor een exemplaar met een maximale hoogte van maar liefst 2 meter en de mogelijkheid tot wel 6 verschillende compartimenten. Dergelijke krabtonnen zijn ideaal voor mensen met meerdere katten in huis of voor de specifieke grote raskatten zoals de Maine Coon. Een standaard krabton bevat ongeveer 2 tot 3 verschillende compartimenten en biedt een hoogte variërend van 60 cm tot maximaal 1 meter.

De gebruikte materiaalsoorten

We hebben het al even kort vermeld, maar het is wel degelijk belangrijk om ook stil te staan bij de gebruikte materialen. Zo zul je in de meest gevallen zien dat de krabton aan de buitenkant is uitgerust met sisaltouw. Dergelijk materiaal biedt je kat de mogelijkheid om haar nagels goed te slijpen en onderhouden. Daarnaast kan ook hout, MDF of stof gebruikt worden aan de buitenkant. De ligplekken zijn vaak vervaardigd uit comfortabel pluche zodanig dat je kat comfortabel ligt tijdens het slapen.

 

Opties, kenmerken en het mogelijke prijskaartje

Bij de aanschaf van een degelijke krabton zul je merken dat bepaalde exemplaren over net iets meer mogelijkheden beschikken. Zo kan het handig zijn indien de krabton geleverd wordt met speeltjes en indien bepaalde elementen wasbaar blijken. Is het mogelijk om de krabton te stofzuigen of niet? Ook dat is een belangrijke factor indien je hem steeds proper en hygiënisch wenst te houden. Bedenk of ook het design voor jou belangrijk is en of je wilt dat hij onderdeel wordt van het interieur.

Het spreekt voor zich dat al deze kenmerken en factoren een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje. Net zoals ook het formaat en de gebruikte materialen de prijs in meer of mindere mate zullen beïnvloeden. Zo wordt het gemiddelde prijskaartje geschat op ongeveer 90 euro. Uiteraard zullen sommigen tonnen veel goedkoper en andere dan weer iets duurder zijn. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent, wat je verwachtingen zijn, hoeveel katten je hebt en welk budget je er maximaal wilt aan spenderen.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Kattenfonteinen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Heb je zelf één of meerdere katten in huis dan kan een degelijke kattenfontein misschien wel een goede aanbeveling zijn. Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende modellen en toestellen. Dit maakt de keuze niet alleen leuker maar tegelijk ook moeilijker. Door middel van onze koopgids willen wij jou proberen te helpen in de zoektocht naar de ideale kattenfontein. Verder hebben we ook eventjes uitgekeken naar de 3 beste hedendaagse kattenfonteinen. Zo zijn we uitgekomen bij de Catit Fresh And Clear kattenfontein. Dankzij dit apparaat is je trouwe vriend steeds van heerlijke vers drinkwater voorzien. Met de Petsafe Drinkwell Original kattenfontein mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het is niet alleen een kwalitatieve kattenfontein maar het product ziet er bovendien ook heel erg fraai en stijlvol uit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 Beste Kattenfonteinen (Reviews) van 2022

 

Als jij katten in huis hebt, dan is het altijd handig om een kattenfontein voor ze te hebben. Met zo een fontein is er altijd vers en schoon drinkwater beschikbaar en worden de katten gestimuleerd om meer te drinken. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, waaronder ook de gezondheid wordt bevorderd. Genoeg reden om te kiezen voor de beste kattenfontein.

 

 

1. Catit Fresh And Clear Drinkfontein Kat

 

Met de Catit Fresh And Clear kattenfontein is jouw harige vriend altijd voorzien van schoon en vers drinkwater zoals de naam het al zegt.

Dit product heeft een inhoud van 2 liter en is geschikt om te gebruiken voor katten en kleine honden. Het helpt de dieren om meer water te drinken, waardoor de gezondheid van hun ook wordt verbeterd.

Het is altijd leuk als jij nog net datgene vindt wat jij nodig hebt en niet teveel geld ervoor moet neertellen. Omdat dit een kattenfontein aanbieding is, zou je ook zo een ervaring kunnen hebben met dit product.

De minpunten die men aangeeft bij dit product is dat het niet geschikt is voor een natte als droge vloer en dat de kwaliteit niet is wat het wezen moet. Andere gebruikers vinden juist dat dit product wel een goede kwaliteit heeft en het ziet er ook leuk uit.

Ben je op zoek naar een leuke kattenfontein voor je trouwe vriendjes dan kun je misschien de Catit Fresh And Clear kattenfontein even uitproberen. Bovendien zul je staan kijken van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje. In vergelijking met de andere producten uit deze top 5 beschikt de kattenfontein over de laagste prijs.

 

Voordelen:

Reservoir: de kattenfontein heeft een totale capaciteit van maar liefst 2 liter. Je kunt het gebruiken voor katten maar bijvoorbeeld ook voor verschillende kleine hondenrassen.

Prijskaartje: indien je liever niet zoveel geld wilt uitgeven of een beperkt budget hebt, dan is deze kattenfontein werkelijk ideaal voor jou.

Gebruiksgemak: deze kattenfontein zorgt er niet alleen voor dat je huisdier steeds vers water krijgt maar zorgt er ook voor dat je kat of hond gewoon meer water zullen drinken.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een kleine minderheid van de kopers is van mening dat de kwaliteit van het product niet helemaal top is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Petsafe Drinkwell Original Drinkfontein

 

De Petsafe Drinkwell Original kattenfontein zal helpen aan de gezondheid van uw lieve kat. Dit product stimuleert de katten om meer water te drinken.

Op zo een manier voorkomen ze ook diverse ziekten, doordat bacteriegroei ook voorkomen wordt. Je kunt de manier hoe het water moet stromen instellen en het heeft een speciale opvang om het spetterend water op te vangen. Het heeft een filter dat ervoor zorgt dat haren en ander vuil ook opgevangen wordt. Dit product is gemakkelijk om te onderhouden, want je kunt het in de vaatwasmachine plaatsen zonder de pomp.

Sommige gebruikers vinden dat er snel vuil in de fontein terecht komt en dat het vaak schoongemaakt moet worden. Voor andere gebruikers is het gemakkelijk om te gebruiken en het heeft een goede kwaliteit. Het maakt niet veel lawaai en de katten drinken er graag uit.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze leuke kattenfontein van het bekende en misschien ook wel het beste merk Petsafe. Toch zul je iets meer budget hoeven te voorzien in vergelijking met het vorige product. Maar laten we alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

 

Voordelen:

Gezondheid: deze kattenfontein zorgt er in de eerste plaats natuurlijk voor dat je huisdier steeds van voldoende vers water voorzien is. Daarnaast zal de kattenfontein je katten ook gaan stimuleren om net dat tikkeltje meer water te gaan drinken.

Waterstroming: het is mogelijk om de wijze waarop het water stroomt te gaan aanpassen en zelf in te stellen.

Gebruiksgemak: verder zul je merken dat het apparaat voorzien is van een handig opvangbakje dat al het spetterende water zal opvangen.
Filter: de filter voorkomt dat er haren en andere stofdeeltjes of vuil in het verse drinkwater terechtkomen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is mogelijk dat het prijskaartje voor sommige kopers misschien wel best een probleem is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Cat-It Senses Flower Drinkfontein Kat

 

De Cat-It Senses 2.0 Flower Fountain is het ideale product voor kattenliefhebbers. Deze kattenfontein heeft een heel leuk design en valt wel zeker op. Het is gemaakt van kunststof en je kunt zelf kiezen hoe het water moet stromen voor jouw kat. Het heeft een ruime inhoud van 3 liter en is voorzien van een handige ontharing filter.

Als je nou eenmaal een kattenfontein moet aanschaffen, dan wil je misschien ook wel 1 die een blikvanger is. Ook al is die dan niet een van de goedkope kattenfonteinen. Er zijn ook andere personen die voor dit product hebben gekozen. Voor hen is dit product niet geschikt voor alle vloeren en is de waterstraal niet meer te herstellen.

Los daarvan is de kwaliteit van dit product goed en het is handig om te gebruiken. Het is een mooi product en de katten houden ervan.

We merken dat de kattenfontein van het bekende merk Catit Design best wel heel veel online reviews heeft gekregen. We durven vermoeden dat het misschien wel eens tot de populairste kattenfonteinen kan behoren. Laten we alvast eventjes kijken naar wat nu precies de eigenschappen zijn van het toestel.

 

Voordelen:

Materiaal en design: deze kattenfontein is vervaardigd uit bijzonder stevig en duurzaam kunststof. Het is vervolgens afgewerkt met een leuke en vrolijke kleurtjes en een fraai design.

Filter: het apparaat is voorzien van een filter die ervoor zorgt dat er geen kattenharen of ander vuil in het drinkwater terechtkomen.

Reservoir: de kattenfontein is voorzien van een maximale capaciteit van maar liefst 3 liter. Bovendien is het mogelijk om zelf te gaan bepalen op welke wijze het water nu precies moet gaan stromen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: jammer genoeg zul je deze kattenfontein niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Petsafe Drinkwell Mini Drinkfontein

 

Met de Petsafe Drinkwell Mini kattenfontein kun jij gerust jouw kat voor een paar uurtjes thuis laten. Dit product heeft een inhoud van 1,2 liter en het is geschikt voor mensen die 1 of 2 katten hebben.

Het is voorzien van een dompelpomp die zorgt voor een stille werking, zodat de katten niet afgeschrikt raken door dit product. Door de fontein drinken de katten schoon en vers water, wat ook beter is voor hun gezondheid.

Een deel van de gebruikers is wel blij met dit product en geeft er goed advies over. Voor hen is het een kwalitatief product en het is handig om te gebruiken. Andere gebruikers geven als minpunten aan dat dit product snel vuil wordt en vaak gereinigd moet worden. Je kunt het niet gebruiken voor natte en droge vloeren en je moet het ook snel weer bijvullen.

Net zoals één van de vorige kattenfonteinen is ook deze fontein afkomstig van het bekende en sterk gewaardeerde merk Petsafe. Het is een vrij compact toestelletje dat je makkelijk kunt verplaatsen en overal mee naartoe kunt nemen. Hieronder laten we je alvast kennis maken met de voordelen en de nadelen van het product.

 

Voordelen:

Reservoir: het is een compacte kattenfontein die over een maximaal volume van maar liefst 1,2 liter beschikt. Daardoor is het ideaal voor maximaal 2 katten.

Dompelpomp: dankzij de aanwezige dompelpomp werkt deze kattenfontein zo goed als geluidloos. En dit is best een voordeel want zo zullen je huisdieren niet worden afgeschrikt door het geluid van stromend water.

 

Nadelen:

Snel vuil: een kleine minderheid van de kopers is van mening dat het product toch wel snel vuil wordt en dus regelmatiger moet worden schoongemaakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Catmate Drinkfontein Kat

 

Met de Cat Mate kattenfontein kun je nu eindelijk gerust naar het werk of van huis gaan. Dit product zorgt ervoor dat jouw kat altijd voorzien is van vers en schoon drinkwater. Het heeft een inhoud van 2 liter en een stille pomp die ervoor zorgt dat het water steeds blijft circuleren. Hierdoor neemt het water ook steeds zuurstof op en is het verfrissend voor uw kat. Deze fontein heeft een leuk design, want het heeft verschillende hoogtes.

Het is gemakkelijk om te gebruiken, want het enige wat jij moet doen is het aansluiten met de adapter dat het heeft.

Voor de kattenliefhebbers is het een topproduct, want het is geschikt voor kleine en grote katten doordat het verschillende hoogtes heeft. Een heleboel gebruikers ervaren dat de katten door dit product meer drinken en zijn er heel erg blij mee.

Tot slot heb je ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Cat Mate kattenfontein. Dit toestel is echt handig voor iedereen die één of meerdere katten in huis heeft. Het lijkt ons dan ook wel een goed idee om eventjes met ons mee te kijken naar wat nu precies de voordelen en de nadelen van dit apparaat zijn.

 

Voordelen:

Pomp: het apparaat is uitgerust met een stille pomp. Die zorgt er in de eerste plaats dus voor dat het water altijd maar blijft stromen. En daardoor komt er ook meer zuurstof in het water terecht.

Reservoir: deze kattenfontein is voorzien van een handige reservoir dat over een volume van maar liefst 2 liter beschikt.

Design: je zult merken dat het om een aantrekkelijke kattenfontein gaat die over meerdere hoogtes beschikt.

 

Nadelen:

We stellen vast dat op dit moment werkelijk alle kopers volledig positief advies geven. Dit maakt het voor ons moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele nadelen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Drinkfontein voor kat incl. 2 filters LifeGoods

 

De drinkfontein van LifeGoods heeft een waterreservoir waar 2 liter in kan zodat je viervoeter wel een tijdje voorzien is van schoon en vers water. Bovendien heeft hij een afmeting van 18 x 18 x 15 cm waardoor hij ideaal is voor katten en kleine tot middelgrote hondenrassen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding van dit toestel.

Het apparaat werkt met een koolstoffilter en een pomp die ervoor zorgen dat je huisdier de ganse dag toegang heeft tot proper en zuurstofrijk water. De fontein heeft bovendien 3 verschillende waterstromen zodat je hem kunt instellen volgens de voorkeur van jouw poes of hond. Daarnaast werkt de bron met een vermogen van 2 Watt waardoor hij een zeer laag energieverbruik heeft. 

De stille pomp zorgt ervoor dat je huisdier in alle rust kan genieten van vers water zonder dat er een constant brommend geluid is. Doordat de circulatie via een koolstoffilter loopt, voegt die zuurstof toe aan het water en worden vieze geurtjes, smaken en haren uit het water gefilterd. Door gebruik te maken van een drinkfontein zal de drinkintentie van je poes of hond bevorderd worden, wat de gezondheid van je trouwe vriend alleen maar ten goede komt.

 

Voordelen:

Geluid en verbruik: deze stille drinkfontein voor de kat maakt ook geen zoemend geluid en is zo goed als onhoorbaar. Daarnaast heeft hij door zijn vermogen van 2 Watt een zeer laag energieverbruik.

Gebruiksgemak: de fontein is heel eenvoudig te monteren en in te stellen op 3 verschillende waterstromen.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is geschikt voor zowel honden als katten.

Circulatie- en filtersysteem: de ronde koolstoffilter en de pomp zorgen voor een constante circulatie van proper water.

 

Nadelen:

Filters: de aankoop van de aparte filters zou volgens enkele klanten nogal prijzig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Drinkfontein voor katten TrevoPet 2,5 liter inclusief filter

 

Met zijn inhoud van 2,5 l is deze stille waterfontein van TrevoPet het apparaat bij uitstek als je meerdere poezen in huis hebt. Bovendien kreeg de drinkfontein door zijn moderne vormgeving in 2019 de Dutch Design Award. Daarnaast meet de fontein 19 x 19 x 14 cm  en dankzij zijn ronde vorm en de witte kleur straalt dit toestel rust uit waardoor hij heel toegankelijk is voor poezen die hierdoor sneller zullen geneigd zijn om te drinken.

De kattenfontein kan ingesteld worden op 2 verschillende waterstromen waardoor ook schichtige katten geen probleem ervaren om van deze bron te drinken. Het filtersysteem dat werkt met een unieke soort van koolstoffilter haalt de haartjes, voedselresten en geurtjes uit het water. Dankzij de ultra stille pomp wordt het water constant gecirculeerd waardoor bacteriën geen kans krijgen.

Het apparaat is gemaakt uit plastic dat 100% BPA-vrij is. Dit is een chemische stof die voornamelijk voorkomt in plastic drinkflessen. Hierdoor zal je huisdier geen enkele schadelijke stof binnen krijgen en bovendien is deze waterbron heel milieuvriendelijk. In de reviews zien we dat alle klanten deze drinkfontein zeker aanraden.

 

Voordelen:

Milieuvriendelijk: door het gebruik van BPA-vrije materialen is deze drinkfontein milieuvriendelijk en 100% veilig voor je huisdier.

Laag energieverbruik: door zijn vermogen van 2 Watt heeft dit apparaat een miniem energieverbruik van 1,5 kWh per maand.

Vormgeving: door zijn ronde vorm en zijn witte kleur straalt deze fontein rust uit waardoor ook schichtige katten er graag gebruik van maken.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat kan ingesteld worden op 2 verschillende waterstromen en hij heeft bovendien vooraan een transparant venstertje waar het waterniveau kan gecontroleerd worden.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten maken de opmerking dat na een paar dagen toch een brommend geluid te horen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Rexa Drinkfontein met led stille met koolstoffilter

 

De Rexa drinkfontein is de populairste in onze lijst met toppertjes. In de reviews kreeg dit apparaat van elke klant het volledige aantal sterren toegekend. De waterfontein van Rexa heeft een inhoud van 1,5 l en heeft een totale omvang van 30 x 29 x 24 cm waardoor hij de perfecte waterbron is om 1 à 2 poezen constant van schoon en fris water te voorzien.

Het comfortabele drinkoppervlak van 19 cm zorgt ervoor dat de snorharen de randen niet raken want dat hebben de meeste poezen niet graag. Daarnaast is de hoogte van 16 cm ideaal voor kittens zodat zij hier ook gemakkelijk kunnen gebruik van maken. Hij heeft een prachtige vormgeving en werkt bovendien uiterst stil waardoor ook angstige poezen geen schrik hebben om uit dit apparaat te drinken.

Voor katten die kieskeurig zijn van aard kan dit toestel in 3 verschillende waterstromen worden ingesteld. Dankzij de koolstoffilter wordt de waterkwaliteit constant verbeterd omdat onzuiverheden en geurtjes worden geëlimineerd. Bovendien wordt het harde leidingwater verzacht. Deze drinkfontein heeft een witte kleur en is gemaakt uit plastic waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is. 

 

Voordelen:

Inhoud: door zijn inhoud van 1,5 l is deze fontein geschikt voor 1 à 2 poezen of kleine honden.

Gebruiksgemak: het ruime drinkoppervlak zorgt ervoor dat de snorharen de wanden niet raken.

Instellingen: het apparaat heeft 3 verschillende waterstromen waardoor ook kieskeurige poezen geen enkel probleem hebben om van deze fontein gebruik te maken.

Onderhoud: het toestel is heel gemakkelijk schoon te maken.

 

Nadelen: 

Vormgeving: door het brede driehoekige drinkoppervlak lijkt deze fontein nogal veel plaats in beslag te nemen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Drinkwell Ceramic Pagoda Pet Fountain met 2 drinkgebieden

 

PetSafe wordt door velen aanzien als het betrouwbaarste en beste merk voor alles wat te maken heeft met huisdieren. Met alles wat ze doen proberen ze de unieke band tussen huisdier en baasje te verbeteren. De blauwe keramische drinkfontein voor de kat heeft de vorm van een Chinese pagode.

De waterbron heeft een inhoud van 2 l en een afmeting 31 x 21 x 27 cm en bovendien beschikt het toestel over een dubbele drinkplaats. Hierdoor kan de fontein door meerdere dieren tegelijk gebruikt worden. Doordat het water op 2 plaatsen naar beneden stroomt, is er een constante verluchting van het water. De houtskoolfilter zorgt ervoor dat het water schoon blijft en alle onreinheden er worden uitgefilterd.

Dit apparaat werkt op netstroom en heeft een bijgeleverd snoer van 1,65 m. De dompelpomp heeft bovendien een zeer stille werking waardoor nauwelijks geluid kan worden opgemerkt. Daarnaast is dit apparaat enkel geschikt om binnenshuis te gebruiken. In de reviews zien we dat de klanten zeer tevreden zijn over de kwaliteit van deze keramische drinkfontein.

 

Voordelen:

Hoogte: door de hoogte van het drinkoppervlak is deze fontein ideaal voor dieren die last hebben van artritis. 

Onderhoud: de drinkbron is eenvoudig te reinigen en mag in het bovenste rek van de vaatwasser worden gestopt.

Filter: de vervangbare houtskool/schuimfilter kan apart worden bijgekocht.

Stille werking: doordat bij dit toestel gebruik is gemaakt van een dompelpomp is hij nauwelijks hoorbaar.

 

Nadelen:

Binnenshuis: deze fontein is alleen geschikt om binnenshuis te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenfonteinen koopgids

 

Het is belangrijk dat jouw trouwe beste vriend op elk moment van de dag een slokje water kan drinken. Maak daarom een keuze uit de beste kattenfonteinen maar dit doe je best door rekening te houden met het gebruik, de mogelijkheden, de inhoud en de prijs ervan. Wij helpen je hier graag bij.

Gebruik

Misschien heb je zelf wel één of meerdere katten thuis rondlopen. Of je werkt bijvoorbeeld in een kattenasiel. In beide gevallen zul jij ook wel weten dat het voor dieren belangrijk is om voldoende te drinken. Dankzij de kattenfonteinen is dit probleem meteen van de baan. Je kunt er namelijk voor zorgen dat jouw beste vriend de hele dag door van water kan genieten.

Op die manier hoef jij je ook helemaal geen zorgen te maken als je bijvoorbeeld even een paar uurtjes weg bent van huis. Want je weet dat met dit toestel je kat continu van drinkwater voorzien is. Het is misschien een aanbeveling dat je kiest voor een apparaat dat op elektriciteit werkt en waardoor je dus continu stromend water hebt. Stromend water is niet alleen veel leuker voor jouw dier maar ook veel gezonder doordat bacteriën minder kans krijgen om te overleven.

Een kattenfontein kan bijvoorbeeld ook heel stimulerend werken. Je hebt soms wel eens katten die te weinig drinken gewoon omdat ze het vergeten of er misschien gewoon echt geen zin in hebben. Een kattenfontein kan dit proces gaan stimuleren en het ook aangenamer gaan maken voor het dier.

 

Mogelijkheden

Als je op zoek gaat naar een goede kattenfontein aanbieding probeer dan zeker ook eens rekening te houden met de mogelijkheden die bepaalde toestellen bieden. Bij veel elektrische toestellen is er een functie waarmee je de manier waarop het water moet stromen kunt instellen.

Sommige kattenfonteinen beschikken bovendien ook over speciale filters. Deze zorgen ervoor dat haren en vuil gemakkelijk kunnen worden opgevangen. Dit kan dus echt wel ideaal zijn. Als je graag een toestel wilt dat gemakkelijk schoon te maken is dan kun je kijken voor een toestel dat je bijvoorbeeld in de vaatwasser kunt stoppen.

Kijk als het kan ook zeker even naar een toestel dat voorzien is van een antisliplaag. Dankzij de antisliplaag kun je er voor zorgen dat de kattenfontein niet verschuift zodra de katten eruit drinken. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat niet alle functies even noodzakelijk zijn maar gewoon een leuke extra kunnen zijn. Andere functies kunnen dan weer een echte verbetering zijn van het product.

 

Inhoud

Er zijn heel wat mogelijkheden als je op zoek gaat naar een goede kattenfontein voor jouw beste vriendje. Zo kun je bijvoorbeeld ook verschillende formaten gaan waarnemen. De inhoud van zo een kattenfontein kan echt gaan verschillen van twee liter tot zelfs 5 liter. Om de inhoud van een fontein te bepalen is het gewoon best dat je zelf met een aantal dingen rekening houdt.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je rekening houdt met het aantal katten dat je in huis hebt. Als je slechts één kat in huis hebt dan hoef je uiteraard niet de fontein met de grootste capaciteit aan te kopen. Maar stel dat je meerdere katten hebt of je hebt een aantal katten en een kleine hond dan is een groter volume misschien wel een goede aanbeveling.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het aantal uur dat jouw trouwe vriend alleen zal zitten. Als je vaak lang weg bent van huis dan is een grotere inhoud aan te raden ook al heb je maar één kat.

 

Prijs

Je zult ook al snel merken dat er verschillende prijsklassen zijn. Dit kan ook bijna niet anders. Voor je op zoek gaat naar een kattenfontein is het misschien een goede aanbeveling dat je voor jezelf een bedrag bepaalt dat je echt kunt en wilt spenderen hieraan. Daarnaast is het ook afhankelijk van de verschillende optiemogelijkheden die de fontein heeft. Een toestel dat bijvoorbeeld op elektriciteit werkt en dus continue in stromend water voorziet zal iets duurder zijn dan eentje met stilstaand water.

De gewone standaard drinkbakken met het stilstaande water behoren dus echt wel tot de goedkope kattenfonteinen maar zijn misschien niet altijd beter.

Het is daarom ook aan te raden om zoveel mogelijk aanbiedingen te gaan vergelijken met elkaar. En voordat je dit gaat doen kun je misschien eerst even een kijkje nemen tussen de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Deze beoordelingen van kopers zijn niet alleen eerlijk maar ook heel informatief. En op die manier kunnen ze je helpen een goede keuze te maken in de verschillende toestellen die mogelijk zijn.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste kattentuigjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een binnenhuiskat kan zich al snel gaan vervelen waardoor dit een negatieve invloed zal hebben op de gemoedstoestand van de poes. Hij zal bovendien vrij snel overgewicht krijgen wanneer hij niet voldoende beweging krijgt waardoor hij ziek kan worden. Een kattentuigje is het ideale hulpmiddel om dagelijks met je poezenvriend even naar buiten te gaan of om naar de dierenarts te gaan. We hebben er voor jou 3 geselecteerd om even te bekijken. Zo zul je zien dat het Verstelbaar kattentuigje met looplijn bovendien reflecterend is. Daarnaast hebben we het Zootic kattenharnas met leiband voor middelgrote poezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste kattentuigjes (Reviews) van 2022

 

Als je een binnenhuispoes hebt, dan wil je hem wel eens meenemen in de tuin of het park zodat hij wat meer beweging krijgt. Misschien ben je op zoek naar een kattentuigje met lange lijn om samen met je lieveling even op ontdekking te gaan? We hebben de 5 populairste tuigjes uitgekozen die we bovendien ook interessant vonden om aan jou voor te stellen. Neem rustig je tijd om alles eens goed te bekijken alvorens je het beste kattentuigje uitkiest voor jouw poes. Vraag ook even advies aan een kattenkweker wat hij het beste merk vindt voor een veilig kattentuigje.

 

1. Verstelbaar kattentuigje met looplijn van 1.5 meter reflecterend Easy Step In

 

Het kattentuigje van Chao is verkrijgbaar in de maten medium en large waardoor het voor de meeste katten geschikt is. Het tuigje is ideaal voor poezen van ongeveer een jaar oud met een gewicht tussen 3 en 6 kg. Hij kan bovendien worden versteld zodat het goed vast zit en je vriend er niet uit kan ontsnappen. 

Dit kattenharnas is gemaakt uit stevig en reflecterend nylon zodat jullie ook tijdens de avond goed zichtbaar zijn. Daarnaast heeft hij een comfortabele pasvorm waarbij de nek van je dier vrij blijft. Op die manier zal hij zich minder snel gevangen voelen waardoor hij veel relaxter meegaat aan de 1,5 meter lange looplijn.

Het tuigje is een “Easy step In” zodat je het heel gemakkelijk kunt aantrekken. In de reviews merken we dat de klanten tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Ze raden dit product sterk aan.

 

Voordelen:

Verstelbaar: het kattenharnas kan met de riempjes vaster of losser worden gemaakt zodat het goed aansluit.

Veilig: het reflecterende nylon zorgt ervoor dat jullie tijdens het schemerdonker ook goed zichtbaar zijn.

Pasvorm: dankzij de comfortabele pasvorm blijft de nek van de poes vrij waardoor hij zich niet gevangen voelt.

Het prijskaartje: dit kattentuigje valt in de laagste prijsklasse van onze top 5.

 

Nadelen:

Maat: enkele klanten maken de opmerking dat het tuigje toch wat te ruim zit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Zootic kattenharnas met leiband halsomvang 20 tot 26 cm

 

Het kattentuigje van Zootic is geschikt voor kleine tot middelgrote poezen. Het is verkrijgbaar in de kleuren zwart en blauw en in de maten small, medium en large waardoor je er zeker wel eentje zult vinden dat past voor je trouwe vriend.

Het kattentuigje is gemaakt uit nylon en heeft een afwerking in zachte mesh-stof zodat hij heel comfortabel aanvoelt. Bovendien is de stof reflecterend waardoor je in het donker goed zichtbaar bent. Door de speciale pasvorm zit je poes trouwens stevig in het harnas vast zodat ontsnappen niet aan de orde is. 

Daarnaast heeft dit kattentuigje een klittenbandsluiting die ervoor zorgt dat je hem eenvoudig kunt aanpassen naar de lichaamsbouw en het gewicht van de kat. De reviews tonen ons tevreden klanten die de kwaliteit en vooral de pasvorm heel geschikt vinden voor hun huisdier.

 

Voordelen:

Veiligheid: doordat de nylonstof reflecterend is kun je ook ‘s avonds als het wat donker is met je poes buiten komen.

Pasvorm: de perfecte pasvorm zorgt ervoor dat je huisdier onmogelijk kan ontsnappen.

Comfort: door de afwerking in mesh-stof heeft het harnas zachte randen zodat het niet gaat schuren en de poes zich toch comfortabel voelt.

 

Nadelen:

Nek: de vorm zou te hoog aan de nek sluiten waardoor het dier een heel ongemakkelijk indruk maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kattentuigje kattenharnas inclusief looplijn

 

Het harnas van GadgetTech is zowel geschikt voor katten als voor honden. Het is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en rood en hij heeft trouwens een universele maat. Het tuigje is gemaakt uit stevige nylon dat soepel aanvoelt waardoor hij niet in de huid zal snijden.

Bovendien heeft dit harnas een kliksluiting en kunnen de riempjes gemakkelijk worden versteld voor een perfecte pasvorm. De fabrikant raadt aan om 2 vingers ruimte te laten tussen het lichaam en het tuigje, aan de hals laat je plaats voor 1 vinger. Het kattentuig drukt vooral op het lichaam van je dier waardoor de nekstreek niet wordt belast en je poes zich niet gevangen zal voelen.

Daarnaast wordt er een looplijn van 1,22 m bijgeleverd die je kat voldoende vrijheid heeft om even de omgeving te verkennen. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit product. Vooral de correcte prijs valt goed in de smaak. Dit kattentuigje is immers een aanbieding waardoor hij bij aankoop van meerdere stuks een goedkope prijs krijgt.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: dit harnas kan zowel voor honden als voor poezen worden gebruikt.

Maat: het tuigje heeft een universele maat waardoor hij voor elke poes en zelfs voor kleine tot middelgrote hond geschikt is. Hij kan  bovendien gemakkelijk worden aangepast aan de lichaamsbouw.

Looplijn: er wordt een looplijn van 1,22 m bijgeleverd

Het prijskaartje: bij aankoop van meerdere stuks krijgt dit harnas een goedkope prijs.

 

Nadelen:

Formaat: één klant merkt op dat dit tuigje enkel geschikt is voor grote poezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Katten kittentuigje met looplijn voor kittens en kleine poezen

 

Het kattentuigje van Now4you is echt wel het schattigste in onze lijst met topproducten. Het tuigje heeft een zwarte kleur met een blauw biesje, blauwe kliksluitingen en leuke blauwe visjes als motief. Hij is trouwens verkrijgbaar in 3 kleuren en heeft een universele maat waardoor hij voor alle kleine poezen geschikt is.

 Een kitten voor het eerst meenemen naar buiten met een harnas en een looplijn kan zowel voor het dier als het baasje een stresserende ervaring zijn. Zorg daarom voor een rustige omgeving zodat de poes kan wennen aan het buiten zijn. Laat je vriend eerst binnenshuis gewoon worden aan het harnas zonder de looplijn.

Dit tuigje is gemaakt uit nylon maar is spijtig genoeg niet reflecterend. De bijgeleverde looplijn heeft een lengte van 1,20 m. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over de prijs en de kwaliteit van dit product. De optimale pasvorm voor kleine poezen is zeker ook een pluspunt.

 

Voordelen:

Formaat: dit kattentuigje is geschikt voor kleine poezen en kittens die voor het eerst naar buiten gaan.

Gebruiksvriendelijk: het harnas kan eenvoudig worden versteld voor een perfecte pasvorm zodat je kleine vriend niet kan ontsnappen.

Looplijn: er wordt een looplijn van 1,20 m bijgeleverd waardoor je onmiddellijk samen  op verkenning kunt gaan.

Design: het kattenharnas is verkrijgbaar in een rode kleur,  het blauw en ook in een witte uitvoering zodat je voor verschillende poezen elk een kleurtje kunt kiezen.

 

Nadelen:

Kwaliteit: voor één klant voldoet het tuigje niet aan de verwachtingen. De stiksels zouden al vrij snel losgekomen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Adori kattenharnas met looplijn comfortabele pasvorm

 

Het Adori kattenharnas is gemaakt uit neopreen en mesh-stof waardoor hij heel zacht en comfortabel aanvoelt. De pasvorm sluit strak rond het lichaam van je poes aan zonder dat het gaat snijden of schuren.

Bovendien is hij enkel verkrijgbaar in de maat medium en kan hij door middel van de klittenbandsluiting eenvoudig worden aangepast aan de omvang van je huisdier. Door deze sluiting kun je het harnas trouwens heel gemakkelijk aan- en uittrekken. Het tuigje zit perfect wanneer je 2 vingers ruimte hebt tussen het harnas en het lichaam en 1 vinger aan de borstband.

Daarnaast wordt dit kattentuigje geleverd met een looplijn van 1,10 m. Door het belletje dat op de rugzijde van het harnas is bevestigd, kun je snel horen waar je poes is als is hij niet aan de looplijn is vastgemaakt. In de reviews merken we enige verdeeldheid op over dit product.

 

Voordelen:

Draagcomfort: de zachte neopreen- en de mesh-stof zorgen ervoor dat dit harnas heel comfortabel is om te dragen.

Gebruiksgemak: door de klittenbandsluiting is het tuig gemakkelijk aan- en uit te trekken.

De maat: hij is verkrijgbaar in medium waardoor hij voor de meeste katten geschikt is.

Looplijn: de bijgeleverd looplijn heeft een lengte van 1,10 m waardoor je nieuwsgierige poes toch wat vrijheid heeft.

 

Nadelen:

Kwaliteit: enkele klanten zijn niet tevreden over de pasvorm van het harnas.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Red Dingo Kattentuig met Lijn CH-ZZ-HP-12

 

Dankzij dit roze kattentuigje met lijn, kun jij jouw trouwe huisdier veilig uitlaten. Op die manier kun je hem of haar bijvoorbeeld aan de nieuwe omgeving laten wennen. Bovendien is dit kattentuigje ook in andere kleuren beschikbaar.

Dit model is gemaakt uit fijn maar zeer sterk en vooral comfortabel nylon. Het riempje heeft een totale lengte van maar liefst 1,20 meter. Zo kun jij veilig jouw katten uitlaten zonder dat ze ervandoor gaan. Bovendien is het mogelijk om het kattentuigje aan te passen aan de lichaamsvorm van je viervoeter.

Werkelijk alle kopers zijn overtuigd van de voordelen van dit product en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het kattentuigje is niet alleen handig in gebruik maar ook heel erg duurzaam.

Of je nu gaat verhuizen of net gebouwd hebt, en je meerdere katten hebt, dan kan een kattentuigje echt wel een goede aanbeveling zijn. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, kan het handig zijn om de populairste kenmerken eens even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Design: het kattentuigje heeft een opvallende roze kleur. Toch hoef je niet te panikeren daar er nog tal van andere vrolijke kleuren te bekomen zijn.

Lengte: je geniet van een bijbehorende riem die ongeveer 1,20 meter lang is. Voldoende om je kat even wat bewegingsvrijheid te gunnen.

Comfort: het is mogelijk om dit kattentuigje helemaal te verstellen en op die manier iets meer aan te passen aan het lichaampje van je trouwe vriend.

 

Nadelen:

Geen kittens: het kattentuigje wordt aangeraden voor katten met een minimale leeftijd van 3 jaar oud. Voor kittens kan dit kattentuigje dan ook net iets te groot zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Duvo+ D&D dream and dare 30-51 cm

 

Als je net verhuisd bent dan is het normaal dat je niet wilt dat je katten al meteen op verkenning gaan. Het is namelijk mogelijk dat ze ervandoor gaan en terug op zoek willen naar hun vertrouwde omgeving. Dit kattentuigje van D&D kan dan zeker en vast een oplossing bieden.

Het tuigje is heel gemakkelijk en vooral snel over het lijfje van je trouwe viervoeter te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om het harnas eventueel lichtjes aan te passen. Er is ook een lange riem voorzien die je zonder problemen aan het kattentuigje kunt vastklikken. Net zoals de vorige twee producten, is ook dit model volledig uit nylon gemaakt.

De koper die dit product heeft aangekocht is helemaal overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het model is handig te gebruiken en ook heel duurzaam. In combinatie met het leuke design is dit kattentuigje echt een topproduct voor de gebruiker.

Duvo+ behoort absoluut tot de bekende en sterk gewaardeerde merken op het gebied van dierenbenodigdheden. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat kopers Duvo+ dan ook als het beste merk beschouwen. Hieronder alvast een selectie van de meest belangrijke kenmerken.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: je zult merken dat het helemaal geen moeite kost om het kattentuigje aan- en weer uit te trekken.

Verstelbaar: het is een degelijk en duurzaam kattentuigje dat je makkelijk en zonder veel problemen kunt verstellen.

Materiaal: opnieuw zul je merken dat het kattentuig en het riempje vervaardigd zijn uit bijzonder stevig en gebruiksvriendelijk nylon.

 

Nadelen:

Pasvorm L: de koper is duidelijk tevreden met het geleverde product. Toch is het belangrijk om even de aandacht te vestigen op de maat. Zo is dit kattentuigje enkel en alleen beschikbaar in een maatje L. Dit zou te groot kunnen zijn voor kittens.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Beeztees Kattengarnituur Kattentuigje 

 

Dit kattentuigje van het merk Beeztees is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende opvallende kleurtjes. Zo kies jij het modelletje dat jij het liefste ziet. Op die manier kun je in stijl met je viervoeter naar buiten gaan.

In tegenstelling tot de voorgaande modellen, is dit kattentuigje gemaakt uit suède. Er is ook een ringetje voorzien waaraan jij de looplijn zonder problemen kunt bevestigen. Op die manier kun je jouw kat rustig uitlaten zonder dat die ervan door wilt gaan. De riem heeft een totale lengte van 1,10 meter.

We merken dat de meningen hier eerder verdeeld zijn. Enerzijds vindt de koper het een handig product dat helemaal niet zwaar weegt. Dit maakt het veel comfortabeler. Anderzijds is de prijs-kwaliteitverhouding toch niet helemaal wat het hoort te zijn. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien voldoet dit product wel volledig aan jouw verwachtingen.

Net zoals Duvo+ is ook het merk Beeztees een gevestigd waarde op het gebied van dieren spulletjes. Dit unieke kattentuigje is afgewerkt in een prachtige donkerrode kleur maar kun je ook in tal van andere prints en kleurtjes bestellen. Kortom, de moeite waard om ook dit product even van naderbij te bekijken.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een duurzaam kattentuigje dat niet alleen bijzonder stevig is maar tegelijk ook heel comfortabel aanvoelt. Dat heeft vooral te maken met de gebruikte materiaalsoort, suède.

Gebruiksgemak: je zult merken dat het bijzonder eenvoudig is om de looplijn aan het kattentuigje te bevestigen. Maak hiervoor gebruik van het daarvoor voorziene ringetje.

Riem: het riempje wordt zonder problemen met het kattentuigje meegeleverd en heeft een maximale lengte van ongeveer zo’n 1,10 meter.

 

Nadelen:

Matige prijs-kwaliteitverhouding: jammer genoeg blijkt de klant niet helemaal overtuigd te zijn van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Nbh Kattentuigje incl loopband

 

Als je één of misschien wel meerdere kittens thuis hebt rondlopen dan hoef je eventueel dit riempje van NBH eens te bekijken. Het is beschikbaar in 4 verschillende leuke kleuren en het heeft een klein maatje S. Dit maakt het juist ideaal om door kittens te worden gebruikt.

Dit modelletje is volledig uit stevige maar comfortabele nylon gemaakt. Je kunt het kattentuigje aanpassen en verstellen van 19 cm tot maar liefst 34 cm. De looplijn is 1,22 meter lang en biedt daardoor voldoende bewegingsvrijheid. Je kunt dit kattentuigje gebruiken tijdens een bezoek aan de dierenarts of om de kitten aan de omgeving te laten wennen.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, is het voor ons moeilijk om jou hierover verder advies te geven. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken. Het is altijd mogelijk dat er reeds verschillende mensen dit product hebben aangekocht. Misschien hebben we gewoon nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke kattentuigje dat geleverd wordt met bijbehorende loopband. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw wensen voldoet, kan het handig zijn om de voor- en nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

 

Voordelen:

Kittens: het kattentuigje is te bekomen in een kleine pasvorm S en is daardoor ideaal om te gebruiken voor kleine katjes.

Kleur: indien je de rode kleur van het kattentuigje maar niets vindt dan kun je natuurlijk ook kiezen uit tal van andere designs en kleuren.

Materiaal: het is een stevig en duurzaam kattentuig dat ook nog eens comfortabel zit, dankzij de gebruikte materiaalsoort nylon.

Handig in gebruik: het is mogelijk om het kattentuigje in meer of mindere mate te gaan aanpassen van minimaal 19 cm tot maximaal zo’n 34 cm. Het riempje heeft een totale lengte van ongeveer 1,22 meter.

 

Nadelen:

Te klein: het is natuurlijk mogelijk dat het kattentuigje niet echt ideaal is voor grote katten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

Kattentuigjes Koopgids

 

Stadskatten worden meestal altijd binnen gehouden. Toch is het voor een poes ook leuk om eens buiten op verkenning te kunnen gaan. Door een kattentuigje te gebruiken kun je met je dier op een veilige manier buiten komen zonder dat je het risico loopt dat hij er alleen op uittrekt en in de problemen komt. Welk type kattenharnas je uitkiest is vooral een persoonlijke keuze. Het materiaal waaruit ze gemaakt zijn en het gebruiksgemak dragen bij aan het comfort van je huisdier. Neem de tijd om de verschillende producten te vergelijken en bekijk ook even de aanbevelingen van de klanten in de online reviews.

Wat is een kattentuigje en waarvoor wordt het gebruikt

Een kattentuigje is een soort harnas dat je de poes kunt aantrekken om vast te maken aan een looplijn. Hierdoor kun je op een veilige manier met je poezenvriend buitenkomen. Het is eigenlijk net zoals je een hond zou aanlijnen om te gaan wandelen maar houd er wel rekening mee dat je een poes niet kunt meenemen zoals een hond. Een kat zal steeds zelf de weg wijzen in tegenstelling tot een hond die gemakkelijk het baasje gaat volgen.

Een kattentuigje lijkt voor bepaalde mensen een nutteloos product. Toch is het een handig hulpmiddel om je huisdier op een veilige manier aan zijn omgeving te laten wennen. Wanneer je gaat verhuizen is het ook voor de poes allemaal nieuw. Als hij alleen op stap gaat in een vreemde omgeving kan hij verloren lopen en/of in gevaarlijke situaties terechtkomen. Ook voor een bezoekje aan de dierenarts kan de poes gewoon mee aan de leiband zodat je geen dure transportbox moet aanschaffen.

 

Hoe wordt een kattentuigje gebruikt

Een poes is uit zichzelf geen volgzaam dier en hij heeft bovendien een eigen willetje. Toch blijven het hele bijzondere en intelligente dieren die genieten van het gezelschap van hun baasjes. Daarom zal het ook niet van de eerste keer lukken om je kat een harnas aan te trekken en onmiddellijk te gaan wandelen. Kittens en jonge poezen zullen het sneller accepteren om een tuigje te dragen wanneer het van jongs af wordt aangeleerd. Oudere katten hebben al wat meer tijd nodig bij nieuwe ervaringen waardoor ze zich wat terughoudend zullen opstellen.

Je kunt starten met het harnas aan te trekken binnenshuis en zonder leiband. Met enig geduld zal de poes het harnas aanvaarden en geen gekke sprongen meer maken om eruit te ontsnappen. Neem hiervoor wel de tijd en toon wat geduld. Uiteindelijk zullen de meeste poezen het kattentuigje toch wel aanvaarden. Wanneer de kat het eenmaal gewoon is om het harnas te dragen kun je hem meenemen naar buiten. Zoek steeds een rustige omgeving op waar je dier op verkenning kan gaan zonder dat hij opgeschrikt kan worden door onverwachte omstandigheden.

 

De verschillende types en het gebruikte materiaal

Wanneer je een kattentuigje wil aanschaffen zul je merken dat er verschillende soorten zijn. Je kunt kiezen voor een gewone riem om rond de nek van je poes te doen. Hieruit kan hij wel gemakkelijk ontsnappen omdat het riempje enkel op één punt wordt bevestigd. Daarnaast heb je het tuigje of het harnas waarbij iets meer behendigheid nodig is om het aan- en uit te trekken. De poes zit hier wel goed in vast waardoor hij minder gemakkelijk zal kunnen ontsnappen. Het harnas wordt steeds rond de buik van het dier vastgemaakt en heeft daarnaast ook een sluiting op de borst en/of rond de hals. 

Een tuigje legt bovendien minder druk op de nekwervels en de luchtpijp waardoor je dier zich minder bevangen zal voelen. Bijna allemaal worden ze gemaakt uit een stevige en duurzame nylonstof die vaak afgewerkt is met neopreen of andere zachte materialen. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort voor je huisdier zodat hij geen schuur- of schaafwonden kan krijgen. Soms kun je ook wel lederen tuigjes vinden of een harnas in suède waardoor je poes er heel chique gaat uitzien.

De maat en het prijskaartje

Een kattentuigje kun je in verschillende maten verkrijgen. Er zijn tuigjes op de markt die enkel bedoeld zijn voor kittens en jonge poezen. Daarnaast kun je ook harnassen vinden met een universele maat die trouwens volledig kunnen worden aangepast naar de grootte van jouw kat. De meeste reeksen worden aangeboden in een maatserie van small tot large. Het is belangrijk om steeds goed je poes op te meten zodat je de correcte maat kunt uitkiezen.

De aankoop van een kattentuigje hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn verschillende aanbiedingen en promoties waardoor je al gauw een kattentuigje kunt vinden rond 8 euro. Er is de keuze uit verschillende soorten zoals bijvoorbeeld een gewoon riempje of je kunt ook kiezen voor een harnas. De prijzen hiervan variëren tussen 10 tot 20 euro en meer voor een kattentuigje.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste kattenbakvullingen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de PeeWee Houtkorrels kies je voor een kwalitatieve kattenbakvulling die ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar blijkt. Daarnaast blijkt ook de Cat’s Best Original kattenbakvulling een schot in de roos en bovendien ben je meteen verzekerd van een ruime inhoud van maar liefst 20 liter. Om voor jou de keuze nog iets ruimer te maken, voegen we in de tabel hieronder meteen ook een derde kattenbakvulling toe. Door de voor- en nadelen alsook een uiteindelijke conclusie per product toe te voegen, hopen we de keuze voor jou net iets makkelijker te maken. Veel succes!

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste kattenbakvullingen (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig is het aanbod aan kattenbakvullingen op z’n minst uitgebreid te noemen. Zo kun je kiezen voor crystal kattenbakvulling, biokat kattenbakvulling, silica kattenbakvulling of kattenbakvulling met houtkorrels. Daarnaast is er ook een onderscheid op basis van de verschillende merken waardoor je kunt opteren voor Catsan of Linda kattenbakvulling of heb je toch liever de Happy Home kattenbakvulling of de Jumbo kattenbakvulling? Wij zetten alvast 5 toppers op een rijtje, rekening houdend met het advies en de online reviews. Bekijk ze even alvorens je er de voor jou beste kattenbakvulling uitkiest en misschien is het wel een aanbieding.

 

1. PeeWee Houtkorrels Kattenbakvulling 14 L Biologisch afbreekbaar

 

Zodra je 1 of meerdere katten in huis haalt en je beslist om hen niet buiten te laten, is de aanschaf van een kattenbak een belangrijk gegeven. Vaak is de zoektocht naar de bijbehorende kattenbakvulling een heel pak moeilijker vanwege het ruime aanbod en de duidelijk verschillende structuren. Gaat je voorkeur uit naar een vulling bestaande uit silica, klei of betoniet? Of kies je toch liever voor, al dan niet biologisch afbreekbare houtkorrels?

In het laatste geval zijn de houtkorrels van PeeWee alvast een goede aanbeveling en nog beter in combinatie met een bijbehorende PeeWee kattenbak. De PeeWee kattenbakvulling is vervaardigd op basis van het zaagsel van de Zweedse fijnspar en blijkt niet alleen vrij te zijn van geurstoffen maar ook van bindmiddelen en heel wat andere chemicaliën. Je zult zien dat de houtkorrels de urine én de geur voldoende absorberen waardoor je last hebt van een doordringende urinegeur.

Met een verpakking van 54 cm lang, 30 cm breed en 11 cm hoog inclusief een inhoud van 14 liter, kun je makkelijk enkele maanden vooruit. Uiteraard is het altijd rekening te houden met het aantal katten dat je in huis hebt. Toch reageren de meeste klanten positief alhoewel niet iedereen overtuigd blijkt van de kwaliteit.

 

Voordelen:

Formaat: de PeeWee houtkorrels worden jou aangeboden in een stevige verpakking van 54 cm lang, 11 cm hoog en ruim 30 cm breed. Dit komt overeen met een inhoud van 14 liter.

Duurzaam: doordat een bodemlaagje van 2 cm volstaat, kun je met een inhoud van 14 liter toch wel enkele maanden vooruit.

Materiaal: de houtkorrels zijn afkomstig van het zaagsel van de Zweedse fijnspar. Naast biologisch afbreekbaar, zijn de korrels ook in staat de urine en de geur goed te absorberen én maskeren.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Cat’s Best Original Kattenbakvulling 20 L Houtkorrels

 

Net zoals het vorige product, kies je ook met deze kattenbakvulling van Cat’s Best voor unieke houtkorrels. De korrels worden jou aangeboden en thuis geleverd in een stevige en duurzame verpakking met een inhoud van maar liefst 20 liter. In acht nemend dat je maar enkele centimeters bodembedekking nodig hebt, levert dit een duurzaam product op. Echter moet je natuurlijk ook rekening houden met het aantal katten die de kattenbak gebruiken.

De klontvormige kattenbakvulling van Cat’s Best wordt gekenmerkt door z’n verfijnde actieve houtvezels die heel wat voordelen met zich meebrengen. Zo is de vulling in eerste instantie biologisch afbreekbaar maar verder ook stofarm. Naast vloeistoffen worden ook onaangename geurtjes makkelijk door de vulling opgenomen en gemaskeerd.

Een blik op de online reviews toont aan dat de overgrote meerderheid van de klanten tevreden is waardoor deze kattenvulling vast en zeker tot de populairste vullingen behoort. Echter blijken sommige klanten ook wel te vermelden dat niet alle huisdieren de houtkorrels als aangenaam en comfortabel ervaren.

 

Voordelen:

Klontervorming: het betreft hier een klontvormige kattenbakvulling waardoor je de uitwerpselen makkelijk kunt verwijderen.

Inhoud: de verpakking telt een royale inhoud van maar liefst 20 liter waarmee je toch enkele maanden vooruit kunt.

Materiaal: ook hier werd de kattenbakvulling vervaardigd uit verfijnde houtvezels.

 

Nadelen:

Niet comfortabel: sommige katten ervaren de houtkorrels als onaangenaam doordat het soms wel eens tussen de pootjes blijft zitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Catsan Hygiene Plus Kattenbakvulling 20 L Absorbeert geur tot 3x effectiever

 

Een schone en geurvrije kattenbak is niet alleen voor jou als baasje aangenaam maar ook voor je huisdier. Katten zijn nu eenmaal gezegend met een boven ontwikkelde reukzin en zullen een slecht ruikende kattenbak dan ook al snel vermijden. Gelukkig heeft het bekende, en misschien meteen wel het beste merk Catsan hier een degelijke oplossing voor gevonden. Zo zou de Catsan Hygiëne Plus kattenbakvulling de geur maar liefst 3 keer effectiever gaan absorberen.

Met de Catsan kattenbakvulling kunnen eventuele geurtjes dus al worden geabsorbeerd en gemaskeerd nog voor ze worden verspreid. Dat heeft vooral te maken met de materialen waaruit de vulling werd gemaakt. Zo zorgt de combinatie van mineraalkorrels uit kalk en kwartszand voor de bekende spons-reactie. Daarnaast blijkt de vulling ook stofvrij en heb je maar een dun laagje bodembedekking nodig om reeds effectief te zijn.

De vulling wordt geleverd in een stevige verpakking van 15 cm lang, 32 cm breed en 47 cm hoog wat overeenkomt met een inhodu van 20 liter. Ondanks het feit dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van hun aankoop, blijkt een beperkt aantal kopers toch wel wat te twijfelen aan de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

Voordelen:

Inhoud: met een inhoud van maar liefst 20 liter, kun je toch wel al enkele maanden vooruit.

Handig in gebruik: naast het feit dat dit type kattenbakvulling geurtjes reeds gaat absorberen nog voor dat ze zich kunnen verspreiden, is de vulling ook stofvrij.

Materiaal: de vulling bestaat uit een verzameling mineraalkorrels bestaande uit enerzijds kalk en anderzijds kwartszand.

 

Nadelen:

Niet biologisch afbreekbaar: ben je van plan om deze kattenbakvulling in huis te halen dan moet je er wel rekening mee gaan houden dat deze niet biologisch afbreekbaar blijkt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Biokat’s Kattenbakvulling Micro Classic 14 L Klontvormend Klei

 

Ben je op zoek naar de kattenbakvulling met de laagste prijs dan lijkt dit product van Biokat’s alvast een stap in de goede richting. De vulling blijkt duidelijk een pak goedkoper te zijn wat het product dan weer een pak toegankelijker maakt voor mensen met een beperkter budget.

Je zult zien dat de vulling in een stevige milieuvriendelijke papieren verpakking geleverd wordt van 17 cm lang en 25 cm breed wat overeenkomt met een inhoud van ongeveer 14 liter. Heb je 1 of 2 katten in huis, dan kun je daar toch wel al enkele weken mee vooruit. In tegenstelling tot de vorige kattenbakvullingen, bestaat dit fijn kattengrit voor de volle 100% uit klei. Bovendien is de vulling geurloos, stofvrij, klontvormig en voorzien van een absorptievermogen van maar liefst 300%.

De meeste klanten reageren dan ook beduidend positief en zijn onder andere tevreden over de goede kwaliteit en duurzaamheid van de vulling. Slechts een kleine minderheid blijkt minder tevreden en vindt dat de kwaliteit verschillend is per zak.

 

Voordelen:

Materiaal: het fijne kattengrit is voornamelijk uit duurzaam en geurloos klei vervaardigd.

Handig in gebruik: naast het feit dat het kattengrit op zichzelf volledig geurloos is, werkt het ook stofvrij, klontvormig en biedt het een ruim absorptievermogen.

Absorptievermogen: met een absorptievermogen van maar liefst 300% kan amper 1 liter van de vulling makkelijk tot wel 3 liter vloeistof absorberen.

Klontvormend: het betreft klontvormige kattenbakvulling waardoor het een pak eenvoudiger wordt om de uitwerpselen en urine dagelijks te verwijderen.

 

Nadelen:

Niet biologisch afbreekbaar: jammer genoeg blijkt dit type kattenbakvulling dan weer niet biologisch afbreekbaar te zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Kattenbakvulling Babypoeder Geur Kattenbakvulling 7 kg Flamingo

 

Net zoals één van de vorige kattenbakvullingen uit het rijtje, blijkt ook dit product van Flamingo voornamelijk uit klei te zijn vervaardigd. Dit maakt dat de kattenbakvulling niet alleen stofvrij is en over een groot absorptievermogen beschikt maar daarnaast ook biologisch afbreekbaar is.

Dankzij het ruime absorptievermogen van deze kattenbakvulling met babypoeder, worden urine en uitwerpselen probloos geabsorbeerd én gemaskeerd. Wat het niet alleen aangenamer maakt voor het baasje maar ook voor de huisdieren. Deze kattenbakvulling blijft dus langer fris ruiken en dus iets duurzamer in vergelijking met andere soorten vullingen. Hij wordt jou overigens aangeboden in een stevige verpakking met een inhoud van 7 kg alhoewel het ook mogelijk is om een zak van 14 kg aan te kopen. Houd er dan wel rekening mee dat het prijskaartje lichtjes zal veranderen.

Wanneer we de online reacties van klanten bekijken dan zien we meteen een mooie score van 4,8 sterren passeren. Klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product. Slechts één koper is van mening dat het product toch minder duurzaam is als wordt beweerd.

 

Voordelen:

Verpakking: de kattenbakvulling wordt jou aangeboden in een verpakking van 7 of 14 kg.

Materiaal: je zult gelijk zien dat deze kattenbakvulling voornamelijk uit klei is vervaardigd en naast het grote absorptievermogen heel wat voordelen met zich meebrengt.

Klontvormend: doordat de vulling klontvormend is, kunnen urine en uitwerpselen makkelijk uit de kattenbak worden verwijderd.

 

Nadelen:

Minder duurzaam: één enkele koper vindt echter wel dat de kattenbakvulling helemaal niet zo duurzaam is als wat wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Almo Nature Catlitter Kattenbakvulling 4,54 kg Klontvormend Houtkorrels

 

Met de kattenbakvulling van Almo Nature kies je misschien niet meteen voor één van de goedkope alternatieven maar wel voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Zo omvat de verpakking een bepaalde hoeveelheid plantaardige vezels die niet alleen 100% natuurlijk maar ook biologisch afbreekbaar zijn. Met andere woorden, dit type kattenbakvulling is volledig composteerbaar.

Daarnaast blijkt dit type kattenbakvulling niet alleen een aanrader voor de baasjes maar ook voor de viervoetige vriendjes. Doordat de vulling van Almo Nature volledig stofvrij is, zal je kat helemaal geen hinder ondervinden ter hoogte van de luchtwegen. Verder voelen deze plantaardige houtvezels bijzonder zacht en comfortabel aan waardoor katten er met plezier in zullen ploeteren.

Je zult zien dat de vulling wordt geleverd in een stevige, hermetisch afgesloten verpakking en een inhoud kent van 4,54 kg. Aangezien het volstaat om een bodembedekking van amper 2 cm, ongeveer 500 gram per week, te gebruiken, kun je hier dus toch wel enkele weken mee door. Klanten reageren dan ook positief en raden het product zelfs aan.

 

Voordelen:

Duurzaam: met deze kattenbakvulling volstaat het om een bodembedekking van slechts 2 cm te hanteren. Dit komt ongeveer overeen met 500 gram per week, afhankelijk natuurlijk van het aantal katten.

Materiaal: de kattenbakvulling is vervaardigd uit plantaardige zachte houtvezels die stofvrij, biologisch afbreekbaar, klontvormend én composteerbaar zijn.

Inhoud: de verpakking telt een totaal volume van 4,54 kg wat voldoende is om enkele weken probleemloos door te komen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Happy Home Solutions Hygienic Crystals Light Plus Kattenbakvulling

 

Tot slot is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze kattenbakvulling van Happy Home Solutions. Op het eerste zicht lijkt het prijskaartje behoorlijk duur, maar dit lijkt dan weer goed mee te vallen als je weet dat de verpakking 3 zakken van 7 liter kent. Met andere woorden, voor dit prijskaartje krijg je maar liefst 21 liter van de Happy Home Solutions kattenbakvulling aangeboden.

De vulling bestaat voornamelijk uit silica en wordt gekenmerkt door de typische blauwe korrels die het geheel versterken. Dit maakt dat de kattenbakvulling niet alleen extreem absorberend te werk gaat maar daarnaast ook een antibacteriële werking kent. Dit maakt de korrels niet alleen geschikt voor katten met bepaalde allergieën maar ook voor baasjes die bijvoorbeeld allergisch reageren op bepaalde elementen. Houd er wel rekening mee dat deze vulling, in tegenstelling tot heel wat bovengenoemde vullingen, niet klontvormend zal zijn.

We stellen dan ook alleen maar positieve reacties van klanten vast. Zo blijken de meeste katten het aangenaam en comfortabel te vinden en de baasjes vinden het dan weer top dat je helemaal geen last hebt van nare geurtjes.

 

Voordelen:

Antibacterieel: het is alvast een belangrijk pluspunt om te weten dat deze kattenbakvulling volledig antibacterieel is en bijgevolg geschikt voor katten en/of mensen met allergieën.

Handig in gebruik: daarnaast is deze kattenbakvulling ook volledig stofvrij en extreem absorberend.

Inhoud: de verpakking omvat 3 afzonderlijke zakken die elk een inhoud van 7 liter hebben. Je bent dus verzekerd van maar liefst 21 liter aan silica kattenbakvulling.

Duurzaam: bovendien is de silica vulling ook bijzonder duurzaam en kun je met slechts 1 verpakking makkelijk 5 tot 6 weken overbruggen per kat.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: het is mogelijk dat, ondanks alles, sommige klanten het prijskaartje toch nog wat te duur zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenbakvullingen Koopgids

 

Neem je katten in huis dan is er niets zo belangrijk als de juiste kattenbakvulling zodanig dat de dieren toch de mogelijkheid hebben om hun behoefte te doen. Het ruime gamma aan verschillende vullingen maakt het echter niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Kies je bijvoorbeeld voor klontvormende vulling of niet? En wat met de geur en andere belangrijke kenmerken? Neem alvast even deze koopgids door alvorens je de verschillende vullingen en eventuele bijbehorende aanbiedingen, met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van kattenbakvulling

Katten die vrij binnen en buitenshuis kunnen lopen, zullen in de meeste gevallen hun behoeften ook buiten doen. Ben je van plan om de katten vooral binnenshuis te houden, dan is één of meerdere kattenbakken alvast geen overbodige luxe. Zodra je een kattenbak aankoopt, moet je evenzeer op zoek naar de beste kattenbakvulling. En daar loopt het vaak wel even fout aangezien er tegenwoordig verschillende soorten vullingen bestaan.

Kattenbakvulling biedt niet alleen de mogelijkheid aan je viervoeters om hun behoeften te kunnen doen, maar kan eventuele geurtjes ook snel maskeren. De mate waarin dergelijke geurtjes worden gemaskeerd, is echter afhankelijk van het type vulling dat je aankoopt. Daarnaast maakt kattenbakvulling het ook iets makkelijker en/ of aangenamer om de kattenbak te verschonen. Kies in dat geval bij voorkeur voor een klontvormende kattenbakvulling.

Tot slot zijn er tegenwoordig ook heel wat vullingen die bijdragen aan het milieu doordat ze biologisch afbreekbaar zijn. Kortom, aankoop van een kwalitatieve kattenbakvulling biedt heel wat mogelijkheden en voordelen met zich mee. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk verschillende producten te bekijken alvorens je een keuze maakt.

 

Het type kattenbakvulling

Zodra je de dierenwinkel binnenstapt, zul je versteld staan van de verschillende soorten kattenbakvullingen die in de rekken liggen. Zo kun je opteren voor een vulling bestaande uit, al dan niet plantaardige, houtvezels die heel natuurlijk en comfortabel aanvoelen. Houtkorrels garanderen bovendien ook een snel absorptievermogen waardoor eventuele nare geurtjes tijdig kunnen worden gemaskeerd. Daarnaast is dergelijk type vulling ook biologisch afbreekbaar en bijgevolg milieuvriendelijk.

Naast houtkorrels behoren ook kalk en klei tot de vele mogelijkheden, al dan niet aangevuld met enkele blauwe mineraalkorreltjes. En voor wie liever silica kattenbakvulling in huis haalt, zijn ook daar heel wat verschillende merken te vinden die het aanbieden. Kortom, er bestaan dus heel wat verschillende soorten vullingen waardoor je toch een pak knopen zult moeten doorhakken. Houd bij de keuze rekening met het aantal katten en de leefwijze van de dieren. Leven ze hoofdzakelijk binnen of kunnen ze vrij buitenshuis bewegen?

 

Het verschil tussen klontvormend of niet klontvormend

We hebben het al even kort vermeld, maar tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor klontvormende kattenbakvulling. Dergelijk type vulling heeft de neiging om meteen samen te klitten wanneer katten hun behoeften doen. Als baasje is dit ook aangenamer en makkelijker om dagelijks even weg te scheppen en zo nare geurtjes te voorkomen. Indien katten dus hoofdzakelijk binnenshuis leven, dan wordt een klontvormende kattenbakvulling wel aangeraden. Houd er wel rekening mee dat niet elke type vulling klontvormend is.

Extra tips en kenmerken

Zodra je dus op zoek besluit te gaan naar de beste kattenbakvulling, is het niet alleen zaaks om rekening te houden met het type maar ook met de mogelijkheden. Sommige vullingen zijn niet alleen klontvormend maar ook stofvrij en anti-bacterieel. Dat kan handig zijn voor katten en/ of hun baasjes die te kampen hebben met bepaalde allergieën.

Indien je zo milieuvriendelijk probeer te leven, kies dan voor een speciale vulling die biologisch afbreekbaar én composteerbaar blijkt te zijn. En wanneer katten voornamelijk binnenshuis leven dan lijkt een vulling die ultra-absorberend is alvast geen overbodige luxe.

Houd tot slot bij het kiezen van de vulling, ook rekening met het aantal katten én de leeftijd van de kat. Zo zullen oudere katten net iets andere behoeften hebben ten opzichte van kittens. Kittens zijn bijvoorbeeld nog heel speels en net iets beperkter in wat ze allemaal kunnen doen. Een lagere kattenbak aangevuld met een vulling waar een speciale geur aan toegevoegd wordt, is voor kittens een absolute must.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke kattenbakvulling mag in gft bak?

Tegenwoordig bestaan er bepaalde kattenbakvullingen, vervaardigd uit plantaardige houtvezels, die biologisch afbreekbaar en composteerbaar zouden zijn. En op die manier bijdragen aan het milieu.

Echter moeten we stellen dat de meeste kattenbakvullingen over heel wat toegevoegde bestanddelen beschikken die een bepaalde (negatieve) invloed zullen hebben op de uiteindelijke kwaliteit van je compost. Daarom is het belangrijk om kattenbakvulling niet zomaar in je tuin, in het toilet of op de composthoop te gooien. Vullingen met het milieukeurmerk EKO, kunnen dan weer wel veilig in de gft-bak worden gegooid.

 

Q2: Welke kattenbakvulling is geschikt voor kittens?

Ben je van plan om een kitten te adopteren dan is het belangrijk om goed na te denken bij de keuze van de kattenbakvulling. Uit onderzoek is gebleken dat kittens zand, korrels of kattengrit als aangenaam en comfortabel ervaren. Houtkorrels, klei en silica worden in het begin afgeraden.

Daarnaast is het eventueel een optie om hetzelfde type kattenbakvulling te gebruiken als de fokker of het asiel waar het katje wordt geadopteerd. Tenslotte bestaan er ook bepaalde sprays die je eventueel op de vulling kunt spuiten om het net iets aantrekkelijker te maken voor je kitten. Alhoewel je dat laatste best met een korreltje zout neemt.

Q3: Hoe lang doe je met kattenbakvulling?

De duurzaamheid van kattenbakvulling is uiteraard afhankelijk van bepaalde factoren zoals het type kattenbakvulling alsook het aantal katten die ervan gebruik maken. Indien je slechts 1 kat in huis hebt rondlopen dan zul je iets langer met de kattenbakvulling kunnen doen dan iemand die 2 of meerdere katten heeft rondlopen.

Algemeen kunnen we stellen dat je met een standaard zak kattenbakvulling van ongeveer 20 liter per kat toch makkelijk 5 à 6 weken vooruit kunt. Sommige dieren hebben uiteraard meer ontlasting of hebben de neiging om met de vulling te spelen en dan kan het zijn dat je iets sneller een nieuwe vulling moet aankopen. Houd er dus rekening mee dat het om gemiddelden gaat.

 

Q4: Welke kattenbakvulling stinkt niet?

Jammer genoeg kunnen we hier geen rechtlijnig antwoord op geven aangezien je met heel wat andere factoren rekening moet houden. Belangrijk om weten is dat kattenurine op zich niet zo heel sterk geurt. Die typische ammoniakgeur bekom je pas op het moment dat de kattenurine in contact komt met de zuurstof in de lucht. Het is dus in eerste instantie belangrijk om de kattenbakken regelmatig schoon te maken. Verwijder daarom dagelijks uitwerpselen en urine en maak de bak 1 of 2 keer per week schoon met chloor of andere schoonmaakmiddeltjes.

Het type kattenbakvulling heeft hier dus niet echt een groot aandeel in. Toch kun je uitkijken naar vullingen die iets meer absorberen dan anderen en eventueel klontvormend zijn. Een klontvormende kattenbakvulling maakt het makkelijker om de uitwerpselen én urine dagelijks uit de bak te verwijderen. Volgens sommige gebruikers zouden houtkorrels of plantaardige houtvezels de geur wel iets meer maskeren dan bijvoorbeeld kalk of klei. Maar opnieuw; het onderhoud van de kattenbak is nog net iets belangrijker.

 

Q5: Waar is kattenbakvulling van gemaakt?

Er bestaan wel degelijk verschillende soorten kattenbakvullingen en dus ook verschillende materialen of bestanddelen waaruit ze gemaakt zijn. Zo kun je kiezen voor een kattenbakvulling die gemaakt is uit houtkorrels of plantaardige houtvezels. Het voordeel hiervan is dat dergelijke vullingen biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn en bijgevolg dus bijzonder milieuvriendelijk.

Daarnaast kun je ook opteren voor een vulling bestaande uit klei eventueel aangevuld met blauwe mineraalkorreltjes. En tot slot is er altijd nog de optie om te kiezen voor een vulling uit kalk, zand of silica. Sommige materialen zijn iets meer stofvrij en sterker absorberend dan andere en zijn bovendien klontvormend.

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste voerbakken voor kat – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Gizmo 2x Voerbak Kat/Hond kies je voor een stevige voer- én drinkbak van middelgroot formaat die niet alleen door katten maar ook kleine honden kunnen worden gebruikt. Daartegenover staat de Loving Owner voerbak voor katten die meteen opvalt vanwege zijn antislip onderkant. Op die manier blijft het setje stabiel en stevig op de ondergrond staan en hoef je niet te vrezen dat het geheel wegschuift en/ of omvalt. In de tabel hieronder hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste voerbakken voor kat (Reviews) van 2022

 

Ben je op zoek naar de beste voerbak voor je kat dan kan de keuze wel eens bemoeilijkt worden door het uitgebreide assortiment. Of je daarbij kiest voor een standaard voerbak voor katten uit keramiek dan wel een speciale antischrok voerbak voor katten, een voerbak voor katten met sensor, een voerbak voor katten met timer of een automatische voerbak voor katten; is en blijft een persoonlijke keuze. Wij selecteerden alvast 7 toppertjes, inclusief de bijbehorende reviews en het nodige advies. Bekijk de opties even en wie weet ga je wel met een aanbieding of één van de populairste (dubbele) voerbakken voor katten naar huis?

 

1. Gizmo 2x Voerbak Kat Hond (Middelgroot) – 850 ml – Keramische Drink 

 

Net zoals de Alessi voerbakken voor katten behoren ook die van Gizmo tot de populaire en goedkope exemplaren waardoor ze meteen een pak toegankelijker worden bij het grote publiek. Bovendien worden dergelijke voederbakken vaak per 2 stuks geleverd waardoor je zowel een voer- als drinkbak geniet of eventueel 2 aparte voerbakjes indien er meerdere katten in huis aanwezig zijn.

De keramische voerbakken worden geleverd inclusief standaard en kennen een maximale lengte van 16,5 cm aangevuld met een breedte van 16,5 cm en een hoogte van 10,5 cm waardoor de binnendiameter geschat wordt op ongeveer 15,5 cm. Deze dubbele verhoogde voerbak werd vervolgens afgewerkt in een aparte groene kleur die gelukkig niet al te snel vervaagd. Je kunt het geheel met een gerust hartje in de vaatwasmachine plaatsen.

Hoewel de meeste klanten overtuigd zijn van de gebruikte materialen en de uitstekende kwaliteit, lijkt één koper niet helemaal tevreden. De voornaamste reden hiervoor is dat de katten er jammer genoeg niet helemaal tuk op zijn.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt maar liefst 2 afzonderlijke voerbakken met elk hun bijbehorende standaard.

Materiaal: bij de productie van deze voerbakken heeft men ervoor gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van keramiek.

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken aangezien deze voerbakken makkelijk in de vaatwasmachine mogen worden geplaatst.

 

Nadelen:

Gebruiksgemak: jammer genoeg blijken er toch wel enkele katten te zijn die niet helemaal dol blijken op deze voederbakjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Loving Owner – Voerbak met anti-slip met – Klein huisdier – Voerbak hond en kat

 

De voerbak met bijbehorende antislipmat van Loving Owner blijkt zowel geschikt voor katten als honden. Let wel dat hij met zijn standaard formaat S en diameter van maximaal 14 cm voornamelijk bedoeld is voor kleine huisdieren. Een grote Main Coon kat of een Duitse Herder zullen er dus misschien niets aan hebben.

De antislipmat met de 2 afzonderlijke hittebestendige voerbakken blijkt maar liefst 45 cm lang, 26 cm breed en ruim 4,5 cm hoog. Terwijl de mat uit BPA vrije siliconen bestaat, heeft men voer de voerbakjes gekozen om te werken met roest- én hittebestendig RVS materiaal. 

Een blik op de online reviews toont meteen aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over hun aankoop. Zo wordt onder andere een positief advies gegeven over de kwaliteit, de duurzaamheid, het fraaie design en de gebruiksvriendelijkheid.

 

Voordelen:

Formaat: het complete plaatje bestaande uit een antislipmat en 2 voederbakjes kent een maximaal formaat van 45 x 26 x 4,5 cm.

Materiaal: de antislipmat werd vervaardigd uit BPA vrije siliconen terwijl de voederbakjes uit RVS gemaakt zijn. Bovendien zijn de voederbakjes niet alleen roest- maar ook hittebestendig.

Handig in gebruik: de voederbakjes kennen elk een inhoud van 400 ml en kunnen makkelijk worden verwijderd wat het onderhoud aanzienlijk bevordert.

 

Nadelen:

Met naam: ben je bewust op zoek naar een voerbak voor je kat met naam dan is dit setje misschien niet de allerbeste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Pretty Paws – PP001 – Dubbele Voerbak – Waterbak, Katten Voerbak, Drinkbak 

 

Deze dubbele katten voerbak wordt jou aangeboden door één van de populairste en misschien ook wel beste merken “Pretty Paws” en draagt gebruiksvriendelijkheid en comfort alvast hoog in het vaandel. Dat verklaart gelijk het ergonomische ontwerp van deze dubbele verhoogde voerbak. 

Het complete setje kent hierbij een maximale lengte van 13,5 cm aangevuld met een hoogte van 14 cm en een breedte van maar liefst 27,5 cm. Bovendien rust het geheel op een stevige antislipmat waardoor de dubbele voerbak niet zal omvallen of verschuiven op het moment dat de katten eruit drinken/ eten.

Net zoals het vorige product, blijkt het ook hier mogelijk om de voerbakjes makkelijk te verwijderen wat uiteraard bijdraagt aan het uiteindelijke onderhoud. Hoewel de ovalen voederbakjes hoofdzakelijk positief beoordeeld worden, vindt één klant ze vrij onhandig in gebruik.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: ze zijn misschien niet meteen voorzien van het allerlaagste prijskaartje maar behoren wel degelijk tot de goedkope voederbakjes voor katten.

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt een dubbele voederbak inclusief bijbehorend antislip onderstel.

Onderhoud: na gebruik kun je de voederbakjes makkelijk verwijderen waarna je ze grondig schoonmaakt en/ of afspoelt.

Materiaal: ze werden vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hard plastic.

 

Nadelen:

Niet gebruiksvriendelijk: volgens één koper zijn de voederbakjes allesbehalve gebruiksvriendelijk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bonko Automatische Voerbak Hond, Kat – Kattenbak, 2-in-1 automatische voerbak

 

Met de Bonko kies je gelijk voor een 2-in-1 automatische voerbak bestaande uit een stevig voederbakje aangevuld met een automatische waterbak. Terwijl het voederbakje uit duurzaam en makkelijk te onderhouden RVS bestaat, lijkt het waterbakje inclusief fles gemaakt uit een combinatie van plastic en ABS-hars. Bovendien kun je op de plaats van de drinkfles eender welke andere fles plaatsen met een diameter van ongeveer 28 mm, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Bij correct gebruik zul je zien dat het water vrijwel automatisch in het waterbakje wordt geïnjecteerd ongeacht of je zelf thuis bent of niet. Verder zorgt de plastic bodem voor voldoende stevigheid en stabiliteit tijdens het drinken/ eten waardoor je niet hoeft te vrezen dat het hele setje gaat verschuiven of omvallen.

Hoewel één koper wat problemen leek te hebben met de levering, werd het gehele plaatje toch nog positief beloond met een mooie score van 4,7 sterren. Klanten zijn duidelijk tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de efficiëntie waarmee deze automatische voerbak werkt.

 

Voordelen:

Materiaal: de voerbakjes bestaan uit duurzaam RVS terwijl de fles uit plastic gemaakt is en het waterbakje voorzien is van hoogwaardige ABS-hars.

Gebruiksgemak: het betreft een stevige voerbak met automatische waterbak waardoor, weliswaar bij correct gebruik, het water zonder problemen en geheel automatisch in het waterbakje wordt geïnjecteerd.

Onderhoud: het RVS voederbakje kan makkelijk worden verwijderd en gereinigd.

 

Nadelen:

Geen grote honden: hoewel hij zowel door katten alsook kleine en middelgrote honden kan worden gebruikt, is hij voor grote honden niet echt een aanrader.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Surefeed Microchip Pet Feeder – Voerbak – 30 x 23 x 22 cm 

 

Met de Surefeed Microchip Pet Feeder kies je niet meteen voor één van de meeste goedkope en budgetvriendelijke alternatieven uit onze top 7 selectie. De hoge prijs kan weliswaar verklaard worden doordat we hier te maken hebben met een katten voerbak met microchip. 

Zo werkt deze voederbak, die overigens een formaat kent van maximaal 30 x 23 x 22 cm, op basis van 4 krachtige Alkaline C batterijen die jammer genoeg niet worden meegeleverd. Eenmaal voorzien van voeding, dien je de voederbak correct in te stellen door de microchip van je huisdier in te geven. Op die manier zal de voederbak automatisch opengaan wanneer je huisdier honger/ dorst geeft en terug sluiten wanneer dat niet het geval is. Bovendien kunnen er tot wel 32 chipnummers/ penningen in het geheugen worden opgenomen.

De super feeder wordt geleverd inclusief een penning, een enkele grijze voerbak, een dubbele grijze voerbak en een bijbehorend grijs matje. Elk onderdeel kan overigens apart worden bijbesteld in het blauw, roze, groen of grijs. 

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt niet alleen een enkele en dubbele grijze voerbak maar eveneens een grijs matje en een penning.

Handig in gebruik: de voederbak reageert automatisch op basis van de chip van je huisdier en kan gebruikt worden in combinatie met nat en/ of droog voeren.

Efficiënt: indien je meerdere huisdieren hebt en eentje heeft speciale voeding nodig, dan is dit apparaat uiteraard de best mogelijke aanbeveling.

 

Nadelen:

Voeding: jammer genoeg worden de nodige 4 Alkaline C batterijen niet meegeleverd.

Onhandig: slechts één koper blijkt niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit en ervaart de voederbak als vrij onhandig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Catmate C500 – Voerautomaat – Automatisch – Cat Mate

 

In vergelijking met het vorige product, lijkt deze voederautomaat van Cat Mate gelijk een aanbieding te zijn. Een blik op de online reviews laat gelijk een mooie score van 4,5 sterren zien waarbij klanten onder andere een positief advies geven over de kwaliteit, de stevigheid en het design. Echter vindt een kleine minderheid dit product vrij kwetsbaar wat zich ook laat zien in de persoonlijke meldingen.

De Cat Mate C500 kent een maximale lengte van 29 cm, een breedte van 29 cm en een hoogte van zo’n 9,5 cm verdeeld over 5 gelijke vakjes die elk op hun beurt een aparte maaltijd moeten voorstellen. Deze automatische voederautomaat is eveneens uitgerust met een digitale tijdklok, een bijbehorend digitaal LCD scherm en werkt op basis van 3 AA batterijen. Deze laatste worden jammer genoeg niet meegeleverd.

Dankzij de 2 aanwezige koelelementen wordt het kattenvoer, nat en/ of droog, zo lang mogelijk vers gehouden. Na gebruik kun je zowel de voerbak als het deksel eenvoudig in de vaatwasmachine plaatsen.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt het deksel en de voerbak na gebruik veilig en zonder problemen door de vaatwasmachine onder handen laten nemen.

Koelelement: deze voederautomaat beschikt over 2 aparte koelelementen die het voedsel langer vers moeten houden.

Display: via het aanwezige digitale LCD display wordt het mogelijk om de tijden per afzonderlijke compartiment eigenhandig in te stellen.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het voederbakje vrij snel stuk gaat en beschouwt het dan ook als kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Ace Pets – Dubbele Voerbak Kat – Waterbak – Kattenvoerbakjes – Drinkbak Hond & Kat 

 

We sluiten het rijtje af met deze geweldige dubbele katten voerbak jou aangeboden en geleverd door ACE Pets. Zoals je meteen kunt zien, is deze dubbele kantelbare katten voederbak op een verhoog geplaatst waardoor eventuele fysieke klachten bij je huisdier vermeden kunnen worden. De bijbehorende antislipbodem zorgt er tevens voor dat de voer- en drinkbak stabiel op het aanrecht/ op de grond blijven staan.

Deze unieke voederbak, die tevens ook door kleine honden kan worden gebruikt, blijkt bovendien 100% vaatwasbestendig. Je hoeft je dus alvast geen zorgen te maken om het onderhoud na gebruik. Hoewel de voederbak voornamelijk uit stevig plastic bestaat, kan hij best wel tegen een stootje.

Heel wat klanten lijken 100% overtuigd van het unieke design, de stevigheid en de gebruikte materialen. Echter gebiedt de eerlijkheid ons te melden dat een kleine minderheid van de kopers van mening is dat het geheel nogal vrij wankel staat.

 

Voordelen:

Onderhoud: je kunt de voederbakjes makkelijk verwijderen en vervolgens door de vaatwasmachine onder handen laten nemen.

Gebruiksgemak: doordat de voederbakjes lichtjes gekanteld worden en eveneens op een verhoog staan, kunnen eventuele fysieke klachten tijdens/ na het eten bij je huisdier worden aangepakt en/ of vermeden.

Design: het geheel wordt gekenmerkt door een tijdloos en modern wit met transparant design.

 

Nadelen:

Wankel: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het geheel vrij onstabiel staat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Voerbakken voor kat Koopgids

 

Het ruime assortiment aan katten voerbakken gebiedt ons aandachtig te zijn voor bepaalde kenmerkende eigenschappen. Zo kan het handig zijn om te focussen op het type, het formaat, de gebruikte materiaalsoorten en de eventuele extra kenmerken. Het lijkt ons daarom alvast een goede aanbeveling om de onderstaande koopgids even rustig door te nemen alvorens je de verschillende voerbakjes en eventuele aanbiedingen met elkaar gaat vergelijken.

Het nut van katten voerbakken

Neem je de adoptie van 1 of meerdere katjes in overweging? Of heb je ondertussen wel al enkele katjes bij je thuis rondlopen? Dan zul je alvast op de hoogte zijn van hun noden en behoeften waarvan voedsel, vers drinkwater, een kattenbak, een krabpaal en eventueel enkele speeltjes alvast een belangrijk onderdeel van uitmaken. Echter, lijkt op vlak van de voerbakjes het assortiment de laatste tijd behoorlijk uitgebreid, wat bij heel wat kattenbaasjes wel eens voor stress durft te zorgen.

Een degelijke voederbak is uiteraard geen overbodige luxe aangezien je huisdier er dagelijks meerdere malen mee in contact zal komen. Houd bij de keuze van een bepaalde voerbak vooral rekening met de behoeften van je dieren. Sommige katten vinden bepaalde materialen zoals keramiek of kunststof maar niets, terwijl het anderen dan weer weinig uitmaakt. Daarnaast kan een dubbele voerbak of een voerbak op een verhoogje eveneens een meerwaarde betekenen.

 

Het type voerbak in functie van het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar het geschikte voederbakje voor je kat(ten), kun je in eerste instantie rekening houden met het gebruiksgemak. Zo kan een voederbakje met een minimale hellingsgraad van 15% of een exemplaar op een verhoogje alvast bijdragen aan een gezonder eetpatroon en bevorderlijke spijsvertering. Een verhoogd voederbakje levert namelijk minder spijsverterings- en bijgevolg eventuele maagproblemen op bij je huisdier.

Daarnaast kun je ook opteren voor een dubbele voerbak die, zoals de naam doet vermoeden, bestaat uit 2 afzonderlijke voederbakjes. Zo kun je 1 van de bakjes gebruiken voor droog of nat voer en het andere bijvoorbeeld als drinkbakje integreren. 

En mag het toch allemaal net dat tikkeltje meer zijn, zonder dat budget daarbij een storende factor wordt, dan zou je kunnen kiezen voor een automatisch voederbakje of eentje dat werkt met behulp van een microchip. Bij de automatische voederbakjes kun je de maaltijden gaan timen zodanig dat je huisdier op vaste tijdstippen en met een bepaalde regelmaat eet. 

De voederbakjes met microchip reageren dan weer op basis van een vooraf ingestelde microchip. Dat kan vooral handig zijn indien je meerdere katten hebt waarvan er bijvoorbeeld slechts eentje een speciale voeding nodig heeft. Door de chip van de kat in het geheugen van het voederbakje in te stellen, zal er vervolgens enkel voedsel aangeboden worden op het moment dat de kat met de desbetreffende chip voor het apparaat komt te staan.

 

Het formaat en de gebruikte materialen

De meeste voederbakjes, afhankelijk van hun functie en mogelijkheden, zullen gekenmerkt worden door een vrij compact en relatief licht gewicht ontwerp waarvan de gemiddelde inhoud zo’n 400 ml bedraagt. Echter, als je meerdere katten en/ of honden hebt rondlopen, kun je opteren voor een iets grotere voederbak. Bovendien kunnen de meeste katten voerbakjes ook door honden worden gebruikt en vice versa.

Naast het formaat kan er eveneens een onderscheid worden genoteerd op het gebied van de gebruikte materialen. Zo werden er alvast heel wat voederbakjes uit duurzaam keramiek vervaardigd maar bestaat ook de optie tot onder andere siliconen, glas, aardewerk, kunststof en metaal.

Extra kenmerken, mogelijkheden en punten van aandacht

Tot slot willen we nog even de aandacht vestigen op enkele, misschien wel belangrijke, aandachtspunten. Bedenk of de voederbakjes makkelijk te onderhouden zijn en of ze eventueel in de vaatwasmachine kunnen worden gestopt. Daarnaast kan het handig zijn indien het voederbakje voorzien is van een antislipmat waarmee verhinderd wordt dat het setje gaat omvallen of wegschuiven. Houd er wel rekening mee dat dit een bepaalde invloed zal hebben op het prijskaartje.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste kattenkruid – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig kennen de meeste poezenbaasjes reeds de vele voordelen van kattenkruid en onder welke vorm het kan worden gebruikt. Echter, er is een heel ruim aanbod van verschillende keuzemogelijkheden om je lieveling alles te gunnen wat hij nodig heeft. Door onze top 3 met hun bijhorende voor- en nadelen even te bekijken, zul je merken dat het Kong Catnip kattenkruid een uitstekende keuze is om de Kong poezenspeeltjes op te vullen. Daarnaast moet het Catnip grappige knuffeldier hiervoor zeker niet onderdoen. Het speeltje stimuleert de instincten van je poes waardoor het dier zich veel gelukkiger zal voelen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste kattenkruid (Reviews) van 2022

 

Wanneer je katten en een speeltje met kattenkruid samen in één ruimte brengt, ben je vertrokken voor een hele belevenis. De dieren gaan ongegeneerd aan het worstelen met hun poezenspeeltje en ze zullen volop hun jachtinstinct gebruiken. Ben je op zoek naar een kattenkruid plant? Of gaat je voorkeur uit naar catnip die in een grappige muis verborgen zit? We vroegen de hulp en het advies van enkele kattenbaasjes om deze selectie met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken alvorens je er het beste kattenkruid uitkiest. 

 

1. Kong Catnip Navulling – Kattenkruid – 30 g – voor opvulbare speeltjes

 

De Kong catnip is één van de populairste producten in onze lijst met toppers. Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, krijg je deze navulverpakking aan een goedkope prijs als je meerdere stuks aankoopt.

Dit kattenkruid is een echte must-have als je katten in huis hebt. Het is een biologisch product van Noord-Amerikaanse oorsprong waar geen chemische stoffen of conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd. Bovendien worden de planten aan de lucht gedroogd en vervolgens onmiddellijk vermalen waardoor de kruiden hun gunstige eigenschappen maximaal blijven behouden.

De verpakking heeft een inhoud van 30 g en is voorzien van een handig deksel om de container goed te kunnen afsluiten zodat de catnip optimaal zijn versheid bewaart. Het gedroogde kattenkruid kan trouwens in allerlei soorten opvulbare kattenspeeltjes worden gebruikt. In de reviews merken we dat de meningen over dit product verdeeld zijn en men heeft het dan met name over het effect ervan.

 

Voordelen:

Kwaliteit: dit Noord-Amerikaanse kattenkruid wordt met de hoogst mogelijke zorg geteeld, geoogst en vermalen.

Toepassing: het gedroogde kattenkruid is bestemd om speciaal daarvoor bedoelde speeltjes op te vullen.

Verpakking: deze navulverpakking heeft een inhoud van 30 g waarmee je voor een hele tijd voorzien bent.

Prijsvoordeel: de catnip kan tijdelijk aan een voordelige prijs worden gekocht wanneer je meerdere verpakkingen aanschaft.

 

Nadelen:

Werking: enkele klanten merken op dat dit product op hun poezen geen effect heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Catnip grappige knuffeldier|Katten speelgoed|Kattenkruid|Knuffeldier|Cabantis

 

Het leuke kattenspeelgoed van Cabantis heeft de laagste prijs in onze lijst met toppers zodat hij voor iedereen goed toegankelijk is. Het speeltje met catnip is trouwens speciaal ontwikkeld om kittens en jonge poezen te vermaken.

Doordat het poezenknuffeltje met een ruime hoeveelheid kattenkruid werd opgevuld, zal je kitten er onweerstaanbaar door worden aangetrokken. Deze knuffel zal de jachtinstincten van je kleintje aanwakkeren waardoor hij het popje gaat aanvallen om er vervolgens mee te spelen. Bovendien heeft het speeltje een afmeting van 15 x 4 x 4 cm en weegt slechts 16 g wat hem heel beweeglijk maakt wanneer je poesje hem aantikt. 

Daarnaast wordt de zachte knuffel in diverse vrolijke kleuren aangeboden en elk exemplaar is voorzien van een verschillend grappig poezensnoetje waardoor hij er heel schattig uitziet. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product. 

 

Voordelen:

Gebruik: het catnip speeltje van Cabatis werd speciaal ontworpen om kittens en jonge poezen te stimuleren.

Formaat: het zachte popje meet 15 x 4 x 4 cm en heeft een licht gewicht van 16 g waardoor hij vlot met de pootjes kan worden verplaatst. 

Design: deze knuffel heeft de vorm van een poes en is in verschillende kleuren te verkrijgen. Elk exemplaar kreeg overigens een eigen grappig poezensnoetje. 

Kattenkruid: dit kattenspeeltje is met voldoende catnip opgevuld om bepaalde instincten te activeren.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: één klant merkt op dat haar volwassen kater het speeltje in no-time verscheurd had.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Hiden | Kattenkruid Muizen – Catnip – Kattenkruid Speelgoed – Pluche – Kittens | 3 stuks

 

De grappige muizen van Hiden bevatten een gepaste concentratie natuurlijke catnip zodat je lieveling de muisjes zonder gevaar kan aflikken, erop kan knabbelen en  jagen om zo heel wat plezier te beleven.

Deze schattige stoffen knuffeltjes hebben een afmeting van 5,5 x 3 cm en zijn voorzien van een lange staart die tussen 4 en 7 cm meet waardoor ze heel leuk zijn om kleine kittens te vermaken. Verder heeft elke knuffel een licht gewicht van 2 g zodat je kleine deugniet hem heel gemakkelijk kan laten bewegen.

Daarnaast zijn de speeltjes met korrels opgevuld om ze iets realistischer te laten aanvoelen. Per verpakking worden er 3 muisjes geleverd om je kitten voldoende variatie te bieden en de leverancier laat trouwens weten dat de speeltjes willekeurig worden verstuurd. We merken in de reviews dat de klanten dit pakket een maximale score van 5 sterren gaven.

 

Voordelen:

Verpakking: dit pakket bevat 3 verschillende muisjes die willekeurig worden opgestuurd.

Kattenkruid: elke knuffel beschikt over natuurlijk geconcentreerde catnip om de poesjes optimaal te stimuleren.

Formaat: de popjes meten 5,5 x 3 cm en zijn met fijne korreltjes opgevuld. Ze zijn tevens voorzien van een grappig staartje met een lengte tussen 4 en 7 cm.

Gewicht: door het lichte gewicht van 2 g zijn ze heel beweeglijk en bijgevolg perfect voor kleine kittens.

 

Nadelen:

Onvindbaar: een klant merkt op dat je best een voorraadje aanlegt omdat deze miniknuffels al snel onvindbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kong Cat Softies Fuzzy Bunny – Kattenkruid – met knisperend materiaal

 

Zoals je hierboven wel al zult gemerkt hebben, wordt Kong door velen als het beste merk beschouwd voor allerlei katten- en hondenspeelgoed. De Kong Cat Softies worden in verschillende uitvoeringen aangeboden waardoor je zeker een favoriet knuffeldier voor je kat kunt vinden.

De Fuzzy Bunny is een grappig konijn in zachte pluche dat van een ruime hoeveelheid biologisch kattenkruid werd voorzien om de natuurlijke instincten van je poes aan te wakkeren. Bovendien maakt de knuffel een kreukelend geluid zodat je dier er zich maximaal mee zal vermaken.

Het ultrazachte luchtige popje heeft een afmeting van 3,81 x 15,24 x 10,80 cm waardoor hij geschikt is om er volwassen katten mee te laten spelen. Doordat hij slechts 8 g weegt, is hij trouwens heel beweeglijk en vliegt hij zo door de lucht. In de reviews zien we dat de klanten dit product een uitstekende beoordeling met het maximale aantal sterren gaven.

 

Voordelen:

Keuzemogelijkheden: de Cat Softies kunnen in diverse dierenfiguurtjes worden aangekocht zodat je er zeker eentje kunt vinden die je poes kan bekoren.

Vulling: de zachte knuffel bevat een royale hoeveelheid catnip en werd met een knisperend materiaal opgevuld om de kat extra te stimuleren.

Afmetingen: door zijn formaat van 3,81 x 15,24 x 10,80 cm, is hij ideaal om volwassen poezen zich te laten vermaken.

Beweeglijkheid: dankzij zijn lichte gewicht van 8 g kan de kat het speeltje gemakkelijk verplaatsen waardoor je de knuffel soms door de lucht ziet vliegen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat dit exemplaar iets duurder is zodat hij niet elk budget zal passen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Catnip Spray (Kattenkruid) 175 ml – ideaal voor gestresseerde poezen

 

De catnip spray van Duvo werd ontwikkeld om je kat aan te moedigen om bijvoorbeeld de kattenkrabpaal te gebruiken in plaats van zijn nageltjes op je meubels te scherpen. Deze kattenkruid spray kan tevens op zelfgemaakte speeltjes worden aangebracht om je poes volop te laten jagen en spelen.

De vloeistof bevat een ruime hoeveelheid geconcentreerde catnip extracten zodat je dier wordt aangetrokken door een voorwerp of plaats die reeds werd behandeld. Bovendien werkt catnip of kattenkruid bijzonder goed bij stress waardoor deze spray effectief kan werken om je trouwe huisvriend een bepaald gedrag aan- of af te leren.

Verder heeft deze flacon een inhoud van 175 ml zodat je zeker voor een tijdje bent voorzien om de spray op diverse speeltjes te spuiten en bij verschillende therapieën toe te passen. In de reviews merken we dat de meningen over dit product erg verschillen. Bij de ene kat werkt hij uitstekend en op een ander dier heeft de spray geen enkel effect.

 

Voordelen:

Gebruik: deze spray kan voor verschillende toepassingen worden gebruikt om je dier te laten jagen, spelen of om hem te ontstressen.

Inhoud: de flacon met spray heeft een inhoud van 175 ml waardoor er ruim voldoende inzit om diverse voorwerpen en plaatsen te behandelen.

Therapie: hij kan bij bepaalde therapieën worden gebruikt waarbij de catnip helpt om gedragingen aan/af te leren.

Verpakking: de vloeistof is in een flacon met handige spray verpakt en bevat een geconcentreerde hoeveelheid kattenkruid extracten.

 

Nadelen:

Werking: we merken dat het product niet op alle poezen dezelfde uitwerking heeft. Sommige poezen reageren onverschillig terwijl andere dieren er enorm veel voordelen uithalen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kattenkruid Koopgids

 

Hoewel poezen echte vleeseters zijn, kunnen we je zeker de aanbeveling geven om kattenkruid aan te schaffen. De dieren zijn dol op bepaalde soorten grassen, bloemen en kruiden waardoor ze als het ware een extra boost krijgen. Maar wat is kattenkruid nu precies en bestaan er verschillende soorten? Wat doet het kattenkruid voor je poes? Neem even rustig de tijd om onze koopgids te bekijken en de verschillende mogelijkheden in de testen te vergelijken. Laat daarbij zeker de leuke aanbiedingen niet zomaar aan je neus voorbijgaan.

Het verschil tussen kattenkruid en -gras

Heel veel mensen denken dat kattenkruid en kattengras dezelfde planten zijn echter, niets is minder waar. In werkelijkheid zijn het 2 verschillende gewassen die elk hun eigen nut hebben. Kattengras is een plant die je ergens in huis of op je terras kunt laten groeien wanneer je poes geen mogelijkheid heeft om vers gras te eten. Katten likken voortdurend aan hun vacht waardoor er veel haartjes in de maag terechtkomen. Door kattengras te eten wordt de maag geprikkeld en op die manier kan je dier de haarballen uitbraken.

Kattenkruid daarentegen wordt vooral aangewend om poezen te stimuleren of om voorwerpen, zoals speeltjes of de krabpaal, aantrekkelijk te maken. Als je lieveling graag aan de sofa krabt, kun je dit gedrag afleren door bijvoorbeeld kattenkruid (ook wel catnip genoemd) op de kattenkrabpaal te spuiten. Poezen zijn gek op de geur van catnip waardoor het dier niet meer in de stoel, sofa of bed zal geïnteresseerd zijn, maar liever aan de krabpaal zijn nageltjes aanscherpt.

 

Wat is kattenkruid en wat doet het voor je dier

Kattenkruid is een grijsgroene plant die oorspronkelijk uit Azië komt, maar die sedert enkele jaren overal in Europa langs de kant van de weg en in ruime velden te vinden is. Kattenkruid of catnip is familie van de muntplant en bevat het stimulerende ingrediënt nepetalacton waarop katten dol zijn. Door zich in het kattenkruid te rollen of door erop te kauwen wordt deze actieve stof vrijgegeven zodat het dier zich euforische zal voelen.

Wanneer je een speeltje met gedroogd kattenkruid opvult of met een spray erop spuit, zul je al gauw merken dat je poes de tijd van zijn leven heeft. Hij zal er uitvoerig mee spelen, zich erover rollen, het speeltje in de lucht gooien en het najagen en terwijl grappige geluidjes maken om aan te geven dat hij zich happy voelt. Het kattenkruid heeft namelijk een licht hallucinerende werking waardoor je poes intens gelukkig wordt.

Het effect van nepetalacton is na 10 à 15 minuten alweer uitgewerkt en pas na een paar uur is het dier er terug gevoelig voor. Hoewel catnip een hallucinerende werking heeft, is het zeker niet ongezond om je poes hiermee te laten spelen. Het is trouwens goed om weten dat niet alle katten op kattenkruid zullen reageren. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat 50 tot 75% van de dieren door catnip worden gestimuleerd. Of ze er al dan niet door worden aangetrokken, wordt door de genen bepaald en is bijgevolg een pure gok.

Waarvoor en hoe wordt kattenkruid gebruikt

Het is bij diverse gedragsproblemen zeker de moeite waard om te kijken of je dier op kattenkruid reageert. Het actieve ingrediënt nepetalacton in catnip stimuleert de sensorische neuronen in het centrale zenuwstelsel waardoor je poes zich voor bepaalde speeltjes of de krabpaal gaat interesseren.

Als je je gestresseerde dier wilt laten ontspannen, dan is een kattenspeeltje waarin gedroogd kattengras verborgen zit de ideale oplossing. Hiervoor kun je zelf een leuk balletje of knuffeltje in elkaar flansen of je kunt hervulbaar speelgoed aanschaffen en een navulverpakking met gedroogd kattenkruid

Catnip is tevens verkrijgbaar in sprayvorm om bijvoorbeeld tijdens gedragstherapie te gebruiken. Wanneer je dier vaak gefrustreerd is en in de gordijnen gaat hangen of met zijn nageltjes op je zetels te keer gaat, dan kan een krabpaal die met kattenkruid behandeld werd soms wonderen doen. Je spuit de vloeibare substantie daar waar je lieveling zich op mag uitleven waarna hij al snel zal leren dat dit zijn plaatsje is om te spelen en tot rust te komen.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Wat is catnip en welke ingrediënten bevat dit product?

Kattenkruid of catnip behoort tot de familie van de muntplanten. Het is een grijs/groenachtige plant die oorspronkelijk enkel in Azië groeide en tegenwoordig overal in Europa langs velden en wegen in het wild te vinden is. Kattenkruid bevat het actieve ingrediënt nepetalacton waardoor de meeste huiskatten erop zullen reageren.

Kattenkruid maakt microscopisch kleine bolletjes aan waarin de actieve stof zit en die op de stengels, bladeren en zaden van de plant te vinden zijn. Poezen vinden het heel fijn om op kattenkruid te kauwen omdat de actieve stof nepetalacton hierdoor wordt vrijgegeven.  

Q2: Welke effecten heeft kattenkruid?

Uit onderzoek is gebleken dat het actieve ingrediënt nepetalacton de aangeboren jachtinstincten van katten stimuleert waardoor ze op de stof gaan reageren. Dit uit zich voornamelijk door zich in het kruid te rollen, hem aan te tikken en erop te kauwen zodat de bolletjes op de plant openbarsten en de olie vrijkomt.

Wanneer de geur van de vrijgekomen olie wordt opgesnoven, zullen de hersenen die het gedrag en de emotie bij de kat controleren, geactiveerd worden. De hoeveelheid kattenkruid en de manier waarop je dier ermee in aanraking komt, zal in verschillende reacties resulteren. Sommige katten worden super actief terwijl andere poezen heel loom en rustig worden. Niet alle katten worden door het kattenkruid beïnvloed. 

 

Q3: Hoe moet je kattenkruid gebruiken?

Catnip kan voor diverse doeleinden worden aangewend. Vaak wordt het gebruikt om de dieren aan te sporen om te spelen en op onderzoek uit te gaan. Kattenkruid kan tevens worden ingezet om bepaalde gedragingen aan/af te leren. Zo kun je het product bijvoorbeeld op de krabpaal aanbrengen om je poes te leren dat hij daar moet krabben in plaats van de meubels onderhanden te nemen. Daarnaast is het kruid ook een grote hulp om gestresseerde katten met bepaalde thuissituaties te leren omgaan en zo probleemgedrag aan te pakken. 

 

Q4: Hoe hoog wordt kattenkruid?

Het kattenkruid is een langbloeier dat vanaf het begin van de zomer tot in het najaar bloeit. Er zijn diverse soorten catnip waardoor de kleur van de bloemen varieert tussen blauw, lila, paars en wit. Een poes houdt ervan om midden in deze plant te liggen, erop te kauwen of er zich in te wentelen. De plant wordt gemiddeld 50 cm groot en even breed zodat hij ideaal is om hem als bodembedekker te gebruiken. Hij doet het overigens overal even goed en kan zelfs in bloembakken worden geplant om op het terras te zetten.

 

 

 

Laatste update: 04.12.22

 

Beste ontworming voor katten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Beaphar Milquestra Kleine kat ontworming kies je voor een duurzaam en efficiënt ontwormingsmiddel voor kittens met een lichaamsgewicht van 0,5 tot maximaal 4 kg. Volwassen katten daarentegen met een leeftijd vanaf 2 jaar tot maximaal 8 jaar, zijn dan weer beter af met het Milpro Ontwormingsmiddel, tevens aangeboden onder de vorm van tabletten. In de onderstaande tabel hebben we voor de volledigheid nog een derde toppertje aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van de nodige voor- én nadelen. We hopen de zoektocht hiermee een pak aangenamer en makkelijker te laten verlopen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste ontworming voor katten (Reviews) van 2022

 

Tegenwoordig bestaan er heel wat middeltjes om je kat op een zo efficiënt mogelijke manier te ontwormen. Of je daarbij kiest voor een ontworming voor katten in pipetvorm dan toch de voorkeur geeft aan tabletten of ontwormingspasta, is vooral afhankelijk van het karakter van je huisdier. Daarbij kun je opteren voor de bekende Beaphar ontworming voor katten, de Exil ontworming voor katten of de ontworming voor katten van Milbemax. Bekijk de 5 toppertjes hieronder alvast even, rekening houdend met de online reviews en het bijbehorende advies, alvorens er de beste ontworming voor katten uit te kiezen. En wie weet ga je wel met een aanbieding naar huis of kies je voor het populairste en beste merk.

 

1. Beaphar Milquestra Kleine kat/kitten – 0,5 tot 4 Kg – 2 tabletten

 

Net zoals met puppy’s, is het ook voor kleine kittens belangrijk om de eerste weken regelmatig te worden ontwormd. Uiteraard dient de samenstelling van het ontwormingsmiddel aangepast te worden aan de leeftijd én het lichaamsgewicht en daar lijkt het bekende merk Beaphar alvast op in te spelen. Dit Beaphar Milquestra ontwormingsmiddel is dan ook uitsluitend bedoeld voor kittens met een variërend lichaamsgewicht van 0,5 tot maximaal 4 kg.

Het betreft een ontwormingsmiddel in tabletvorm waarbij de verpakking maar liefst 2 afzonderlijke tabletten bevat. 1 afzonderlijke tablet komt overeen met een lichaamsgewicht van 2 kg wat betekent dat je de pil dient te halveren indien je kitten bijvoorbeeld amper 1 kilogram weegt. Dankzij de sterk aanwezige rundvleessmaak zullen de meeste katten deze tabletten eenvoudig innemen wat bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak.

Een blik op de online reviews toont voorlopig alleen maar tevreden reacties aan waarbij klanten niet alleen positief reageren met betrekking tot de effectiviteit maar ook vanwege het relatief goedkope prijskaartje.

 

Voordelen:

Budgetvriendelijk: in vergelijking met de andere 4 toppertjes binnen deze selectie, kunnen we besluiten dat dit ontwormingsmiddel over de laagste prijs beschikt.

Doelgroep: dit Beaphar Milquestra ontwormingsmiddel is bedoeld voor kittens met een lichaamsgewicht van 0,5 tot 4 kg.

Verpakking: de verpakking telt 2 afzonderlijke ontwormingstabletten waarbij elke tablet een gewicht van amper 10 gram kent en overeenkomt met een lichaamsgewicht van 2 kg.

Doeltreffendheid: de tabletten met rundvleessmaak beschermen tegen lintwormen, haakwormen en hartwormziekte.

 

Nadelen:

Geen volwassen katten: dit type ontwormingsmiddel is uitsluitend bedoeld voor jonge kittens en voldoet bijgevolg niet aan de behoeften van volwassen katten.

Geen overdosis: dien geen overdosis ontworming aan je kat toe maar houd rekening met zijn leeftijd én lichaamsgewicht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Milpro Ontwormingsmiddel – Grote Kat – 4 Tabletten , Ontworming kat Milpro

 

In tegenstelling tot het voorgaande product, kies je met het ontwormingsmiddel voor katten van Milpro voor een efficiënt én doeltreffend middeltje om volwassen katten te beschermen tegen allerlei wormen gaande van spoel- én haakwormen tot lintwormen, zweepwormen en hartwormen.

Dit breedspectrum ontwormingsmiddel voor volwassen katten wordt geleverd in een degelijke verpakking die maar liefst 4 afzonderlijke smaakvolle tabletten telt. Hoewel de tabletten bedoeld zijn voor volwassen katten van 2 tot 8 jaar oud, kunnen ze ook voor kleine hondenrassen efficiënt blijken. Kortom, als echte dierenvriend kun je je trouwe vriendjes maar beter ten volle beschermen.

En daar lijken heel wat kopers het duidelijk mee eens wat bewijst de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren. Zo wordt onder meer een positief advies gegeven over de kwaliteit en de doeltreffendheid van de tabletten.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke filmonmhulde ontwormingstabletten.

Met smaak: het betreft smaakvolle tabletten die de meeste katten dan ook zonder problemen lijken in te nemen.

Doelgroep: de tabletten zijn bedoeld voor volwassen katten met een lichaamsgewicht van meer dan 2 kg en een leeftijd tussen 2 en 8 jaar oud. Binnen deze categorie kunnen de tabletten ook gebruikt worden voor kleine hondenrassen.

 

Nadelen:

Prijs: hoewel de prijs op het eerste gezicht afschrikt, valt hij uiteindelijk wel mee aangezien je er 4 tabletten voor in de plaats krijgt.

Geen kittens: houd er rekening mee dat deze tabletten niet bedoeld zijn voor jonge kittens.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Elanco Milbemax Kat 2 Tot 12kg – Anti wormenmiddel – Rund 4 tab 2 Tot 12 Kg

 

Ben je op zoek naar een efficiënt en doeltreffend ontwormingsmiddel voor volwassen katten met een lichaamsgewicht van 2 tot maximaal 12 kg? Dan lijkt dit product van Milbemax misschien wel aan de verwachtingen te voldoen. 

Net zoals het voorgaande product, levert ook Milbemax een stevige verpakking die maar liefst 4 afzonderlijke filmomhulde tabletten telt. Bovendien werd dit breedspectrum ontwormingsmiddel afgewerkt met een uiterst aanwezige rundvleessmaak waardoor katten het vrijwel meteen zullen accepteren. Kortom, een echte meevaller!

Dankzij zijn unieke samenstelling waarbij 16 mg milbemycin oxime wordt aangevuld met zo’n 40 mg praziquantel, blijkt dit unieke ontwormingsmiddel niet alleen te beschermen tegen verschillende soorten wormen maar ook tegen hun bijbehorende ziektes. Slechts één koper ondervond problemen met de levering en beoordeelt dit product dan ook matig tot slecht.

 

Voordelen:

Verpakking: de Elanco Milbemax verpakking telt maar liefst 4 afzonderlijke filmomhulde ontwormingstabletten.

Doelgroep: de tabletten zijn bedoeld voor volwassen katten met een lichaamsgewicht vanaf 2 kg en tot maximaal 12 kg.

Stoffen: elke afzonderlijke tablet werd voorzien van krachtige werkzame stoffen waaronder 16 mg milbemycin oxime en 40 mg praziquantel. Op die manier worden bescherming geboden tegen diverse soorten wormen en ziektes.

 

Nadelen:

Geen kittens: ook hier is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze ontwormingstabletten niet geschikt blijken voor kittens.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mansonil All Worm Large Cat Ontworming – Grote Kat – 2 tabletten

 

Voorzien is de basisbehoeften van je kat, betekent niet alleen een grote kom eten en vers drinkwater maar ook de juiste verzorging en medicatie. Zo dienen zelfs volwassen katten regelmatig grondig te worden ontwormd, bij voorkeur 2 tot 4 keer per jaar afhankelijk van de leefomstandigheden. Voor extra grote katten kun je eventueel dit ontwormingsmiddel van Mansonil even onder de loep nemen.

Zo zul je zien dat het geheel geleverd wordt in een stevige verpakking die maar liefst 2 afzonderlijke tabletten telt. Elke tablet komt overeen met een lichaamsgewicht van 6 kg. Weegt je kat dus ongeveer 12 kg dan betekent dit dat je beide tabletten op hetzelfde moment moet toedienen. Gelukkig gaat dit vrijwel als vanzelf dankzij de sterk aanwezige vleessmaak en geur.

Eenmaal de tabletten correct werden toegediend, zullen ze binnen de kortste keren hun effect zichtbaar maken. Indien je huisdier last had van wormen dan zullen deze met de eerstvolgende ontlasting probleemloos worden verwijderd. Bovendien betreft het hier een breedspectrum ontwormingsmiddel dat bescherming biedt tegen allerhande types wormen en ziektes.

Klanten reageren dan ook bijzonder positief en melden dat hun huisdier de tabletten zonder problemen heeft ingenomen. Dit verklaart meteen waarom maar liefst 4,7 van de 5 sterren werden toegekend.

 

Voordelen:

Verpakking: het ontwormingsmiddel wordt geleverd in een stevige goed afgesloten verpakking en telt 2 afzonderlijke tabletten.

Doelgroep: de tabletten zijn bedoeld voor grote volwassen katten vanaf 2 jaar en tot maximaal 8 jaar oud.

Lichaamsgewicht: 1 tablet staat gelijk aan een maximaal lichaamsgewicht van 6 kg waardoor 2 tabletten geschikt zijn voor katten van 12 kg.

 

Nadelen:

Geen kleine katten: dit ontwormingsmiddel is niet geschikt voor kleine kattenrassen noch kittens.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Combi pakket vlooien, teken, wormen, omgeving kat 1-2 kg – Emax

 

We sluiten het rijtje af met dit unieke combi pakket jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Emax. Zo telt de stevige en goed afgesloten verpakking niet alleen het befaamde ontwormingsmiddel onder de vorm van een tablet, maar ook een omgevingsspray én een vlooienpipet wat meteen het hogere prijskaartje zou kunnen verklaren. Toch is dit diergeneesmiddel van Emax de moeite waard aangezien het je kat op meerdere vlakken een optimale bescherming aanbiedt.

Houd er wel rekening mee dat dit diergeneesmiddel vooral bedoeld is voor jonge katjes vanaf de leeftijd van 2 maanden en met een bijkomend lichaamsgewicht van 1 á 2 kg. Eenmaal alles correct toegediend, zal je kitten tot wel 3 maanden lang tegen wormen, vlooien en teken worden beschermd.

Hoewel zijn doeltreffendheid al meermaals werd bewezen, werden er nog geen online reacties geplaatst. We durven vermoeden dat zijn hoge prijskaartje heel wat kopers mogelijks afschrikt.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: wil je je trouwe vriend beschermen tegen vlooien, teken en wormen dan is dit combi pakket een stap in de goede richting.

Lichaamsgewicht: dit combi pakket is bedoeld voor jonge katten vanaf de leeftijd van 2 maanden en met een lichaamsgewicht van 1 tot 2 kg.

Verpakking: de ontwormingstablet wordt aangevuld met een vlooienpipet en een omgevingsspray die – weliswaar bij correct gebruik – tot wel 3 maanden bescherming bieden.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel het een combi pakket betreft, zou het prijskaartje voor sommigen een doorn in het oog kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Ontworming voor katten Koopgids

 

Ben je op zoek naar een efficiënt en doeltreffend ontwormingsmiddel voor katten? Dan dien je niet alleen rekening te houden met de leeftijd en het lichaamsgewicht van het dier maar ook met de verschillende types ontwormingsmiddelen die er tegenwoordig voorhanden zijn. Bij twijfel raadpleeg je dan ook altijd best een dierenarts of dierenspeciaalzaak zodanig 100% zeker te zijn dat je huisdier de beste zorgen krijgt toegediend. Toch willen wij jou met de onderstaande koopgids alvast even wegwijs proberen maken in de wondere wereld van de ontwormingsmiddelen.

Waarom katten ontwormen een absolute vereiste is

Wie reeds 1 of meerdere katten – en/ of andere huisdieren – heeft rondlopen, begrijpt alvast het belang van een degelijk ontwormingsmiddel van tijd tot tijd. Indien je echter besloten hebt om voor het eerste een tijgerachtig vriendje in huis te halen, dan is het alvast een goede aanbeveling om even verder te lezen alvorens de verschillende ontwormingsmiddelen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken.

Net zoals andere dieren, is het ook voor katten bijzonder belangrijk om regelmatig even grondig te worden ontwormd. Uiteraard spelen ook andere factoren daarin een belangrijke rol zoals de leefomstandigheden van de kat, de leeftijd en het lichaamsgewicht. Leeft je kat voornamelijk buiten dan is een efficiënt en 100% doeltreffend ontwormingsmiddel misschien nog net dat tikkeltje belangrijker. Op die manier wordt je huisdier beschermd tegen allerlei soorten wormen gaande van hartwormen tot spoel- én haakwormen, zweepwormen, lintwormen en bepaalde daaruit voortkomende ziektes. 

 

Het type en de smaak

Hoewel in de meeste gevallen steevast – vaak door de dierenarts – gekozen wordt voor een ontwormingsmiddel in tabletvorm; is het zeker bij katten niet altijd een evidentie om deze makkelijk toe te dienen. In tegenstelling tot honden, blijken katten minder meegaand te zijn wat enigszins kan verklaard worden door hun zelfstandige karakter en biotoop. Juist om die reden worden heel wat ontwormingsmiddeltjes in tabletvorm aangeboden met een sterke en kruidige rundvleessmaak waardoor het voor katten gewoon een snoepje lijkt.

Wil ook dat maar niet lukken, dan kun je altijd nog overgaan tot een ontwormingsmiddel in de vorm van een pasta die je dan even makkelijk onder wat natte vleesvoeding kunt mengen. Ook vloeibare ontwormingsmiddelen en/ of ontworming in de vorm van een pipet behoren tot de vele mogelijkheden. 

 

Wanneer en hoe vaak moet je katten ontwormen

Uiteraard is het ook belangrijk om rekening te houden met de frequentie en de wijze waarop het middeltje mag/ kan worden toegediend. Zo zullen heel wat baasjes er in de meeste gevallen voor kiezen om het ontwormingsmiddel door een erkend dierenarts te laten toedienen. Daarnaast bestaat eveneens de mogelijkheid om het helemaal zelf aan je huisdier toe te dienen in een rustige setting bij jou thuis op een moment dat de kat het niet echt verwacht. Indien je uit ervaring weet dat je kat hier niet makkelijk op reageert, kun je het middeltje altijd toedienen met wat natte voeding zoals hierboven reeds vermeld.

Probeer daarnaast ook op de hoogte te zijn van de frequentie waarmee het desbetreffende ontwormingsmiddel moet worden toegediend. Uiteraard dienen bepaalde factoren hier mee in beraad te worden genomen zoals de leeftijd, het lichaamsgewicht en de leefomstandigheden. Zo zullen katten die voornamelijk buiten vertoeven maar beter 4 keer per jaar worden ontwormd teneinde wormen en eventuele ziektes te voorkomen. Bij echte huiskatten geniet je echter iets meer speling en is een tweejaarlijkse ontworming de ultieme maatstaf. Houd er wel rekening mee dat deze gemiddelden betrekking hebben op volwassen katten vanaf de leeftijd van 6 maanden en ouder.

Bij jonge katten en/ of kittens onder 6 maanden, dient de eerste levensweken regelmatig een ontwormingsmiddel te worden toegediend. Eenmaal de leeftijd van 6 maanden bereikt, mag je het stramien van een jongvolwassen kat volgen weliswaar rekening houdend met het lichaamsgewicht van het diertje. Zo zal op de verpakking duidelijk het lichaamsgewicht per tablet worden vermeld.

Het prijskaartje

Tot slot willen we het nog even kort hebben over het uiteindelijke prijskaartje dat je enigszins zou mogen/ kunnen verwachten. Het spreekt voor zich dat de prijs afhankelijk blijkt van het type ontworming, de leeftijd en het lichaamsgewicht van de kat en de instantie die het middel aanbiedt. Zo zal een ontwormingsmiddel aangeboden bij de dierenarts vaak iets duurder te betalen zijn dan eentje die je gaat halen in de plaatselijke dierenspeciaalzaak. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de dierenarts – naast de aankoopprijs van het ontwormingsmiddel – ook de prijs van de consultatie zal aanrekenen.

Algemeen kun je dus te maken hebben met een prijskaartje dat varieert van zo’n 10 à 15 euro tot maar liefst 30 à 50 euro of misschien wel meer. Kies daarom bij voorkeur voor een voordeelverpakking teneinde de uiteindelijke kosten iets of wat te kunnen drukken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe snel werkt een ontworming bij katten?

Heb je 1 of meerdere katten in huis rondlopen, dan is het belang van een degelijke ontwormingskuur zo onderhand wel duidelijk. Afhankelijk van verschillende (externe) factoren kun je daarbij kiezen voor het innemen van tabletten, het gebruik van een pipet of de inname van een specifieke pasta. 

Eenmaal de ontworming bij je kat is toegediend, doet deze binnen het half uur zijn werk. Indien je kat wormen had, dan zullen deze gedood worden en kort daarna via de eerstvolgende ontlasting worden afgevoerd. Echter, is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de ontwormingskuur opnieuw dient te worden opgestart zodra je kat daarna in aanraking komt met besmette ontlasting en/ of zieke muizen.

Q2: Hoe gaat een ontworming bij katten in zijn werk?

Het toedienen van een ontwormingskuur bij katten kan op verschillende manieren doorlopen worden, rekening houdend met de mogelijkheden en de karaktereigenschappen van je huisdier. Zo wordt in de meeste situaties gekozen voor de inname van tabletten die je – jij kent je huisdier het best van al – eventueel kunt toedienen in combinatie met natte kattenvoeding.

Indien katten de inname van tabletten niet tolereren, dan zou je eventueel kunnen overgaan tot een smakelijke pasta. Dergelijke pasta garandeert dezelfde werking én betrouwbaarheid van de vooropgestelde tabletten maar is vaker iets makkelijker om toe te dienen. En indien dit alles nog net iets teveel problemen mocht opleveren, zou je eventueel ook kunnen kiezen voor de ontwormingskuur in pipetvorm.

 

Q3: Hoe moet je de ontwormingspil aan je kat geven?

Zoals in het antwoord op de vorige vraag reeds min of meer duidelijk werd, is het toedienen van een ontwormingskuur bij katten niet altijd vanzelfsprekend. Zo blijkt niet elke kat even flexibel waardoor het vaak een hele uitdaging is om je kat grondig en 100% te ontwormen.

Kies je voor een ontwormingskuur in tabletvorm dan zou je de tablet eventueel tot kleine stukjes kunnen breken om deze vervolgens in een lekker hapje te verstoppen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan natte kattenvoeding. Daarnaast bestaat ook de optie van de smakelijke ontwormingspasta die – uit ervaring – door heel wat katten aanvaard wordt. In het slechtste geval kun je altijd nog overgaan tot het gebruik van een ontwormingskuur in pipetvorm.

 

Q4: Hoe vaak moet je de kat ontwormen?

Of je kat hoofdzakelijk binnen- dan wel buitenshuis leeft; het is en blijft belangrijk om je huisdier zijn/ haar hele leven lang te ontwormen. Echter de frequentie waarmee dit moet gebeuren, is wel degelijk afhankelijk van de leeftijd en bepaalde externe factoren. 

Zo worden kittens bij voorkeur op de leeftijd van 3, 5 én 7 weken alvast even ontwormd. Vervolgens dien je over te gaan op een maandelijkse ontwormingskuur tot de leeftijd van ongeveer 5 à 6 maanden werkt bereikt. Is je kitten 6 maanden of ouderen, dan volstaat een 4-jaarlijkse ontwormingskuur.

Ook volwassen katten die regelmatig naar buiten gaan, worden bij voorkeur 4 tot 5 keer per jaar ontwormd. Wanneer je huisdier voornamelijk binnenshuis vertoeft, mag je de ontwormingskuur beperken tot ongeveer 2 keer per jaar.