6 beste konijnenvoer Test van 2023

Laatste update: 30.01.23

 

Beste konijnenvoer – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Naast het gebruikelijke hooi heeft je konijn ook andere voedingsstoffen nodig om in een goede conditie te blijven. Om je knaagdier een gevarieerd dieet aan te bieden, bestaan er verschillende soorten konijnenvoer die ervoor zorgen dat je vriendje niet selectief gaat eten. We hebben alvast 3 topproducten voor jou uitgezocht om eens van nabij te bekijken. Zo zul je al gauw merken dat je met het Supreme Science Selective – Konijnenvoer een complete en evenwichtig voeding kunt geven. Daarnaast blijkt het Beaphar Care+ Cavia voer eveneens een uitstekende keuze te zijn omdat dit product heel wat nutritionele toevoegingen bevat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

6 beste konijnenvoer (Reviews) van 2023

 

Om je konijn een evenwichtige voeding te geven, is het belangrijk dat je zo ongeveer weet wat er in het konijnenvoer zit. Ben je op zoek naar konijnenvoer in een grote verpakking van 25 kg? Of gaat je voorkeur uit naar speciaal konijnenvoer om de jonge konijnen van een complete maaltijd te voorzien. We vroegen de hulp en het advies van enkele konijnenkwekers om deze lijst met toppers samen te stellen. Neem even rustig de tijd om alles te bekijken en kies er vervolgens het beste konijnenvoer uit dat aan al jouw wensen voldoet.

 

1. Supreme Science Selective – Konijnenvoer – 10 kg – vanaf 4 maanden

 

Het Selective konijnenvoer blijkt één van de populairste producten in ons assortiment te zijn en dit kunnen we ook in de reviews merken waar hij een uitstekende score van 4,9 sterren kreeg. Hij wordt overigens in wel 10 verschillende verpakkingsinhouden aangeboden zodat je zelf het gewicht kunt uitkiezen dat je voor jouw dieren nodig hebt.

Om aan de dagelijkse voedingsbehoeften van knaagdieren te voldoen en selectief eten te voorkomen werd dit evenwichtig voer met hoogwaardige en voedzame ingrediënten samengesteld. Hij bevat onder andere luzerne, lijnzaad, erwtenvlokken en talrijke andere bestanddelen die door hun hoge voedingswaarde worden gekenmerkt.

Daarnaast bevordert dit voer de spijsvertering, natuurlijke gebitsslijtage en zorgt tevens voor een glanzende en gezonde vacht zodat je dier steeds in de beste gezondheid verkeert. Dit konijnenvoer werd trouwens speciaal ontwikkeld voor actieve en volwassen konijnen vanaf 4 maanden en is voor elk konijnenras geschikt inclusief dwergkonijnen.

 

Voordelen:

Verpakking: het Selective konijnenvoer kan worden aangekocht in verpakkingen met een inhoud van 350 g tot 20 kg zodat je de gepaste hoeveelheid kunt aankopen die je nodig hebt.

Complete voeding: dit konijnenvoer biedt een complete en evenwichtige voeding waardoor je enkel nog hooi en water moet voorzien.

Voorkomt selectief eten: de korrels bevatten een identieke samenstelling van alle ingrediënten zodat je dier niet enkel de brokjes kan uitzoeken die hij graag lust.

Leeftijd: deze brokjes zijn geschikt voor alle konijnenrassen en kunnen vanaf de leeftijd van 4 maanden worden gegeven.

 

Nadelen:

De prijs: we merken dat dit product vrij prijzig is waardoor hij niet in elk budget past.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Beaphar Care+ Cavia – 10 kg – geur reducerend – voor konijnen en cavia’s

 

Beaphar wordt door velen als het beste merk voor verzorgingsproducten en dieetvoeding beschouwd om je huisdieren in topconditie te houden. Dit Beaphar Care+ konijnenvoer is ontwikkeld om aan het natuurlijke voedingspatroon van knaagdieren te voldoen en is zowel voor konijnen als cavia’s geschikt. 

Deze krokante harde brokjes kregen een hittebehandeling waardoor de eiwitten in het voer gemakkelijker kunnen worden verteerd. Doordat elk brokje dezelfde samenstelling bevat, wordt selectief eetgedrag voorkomen wat ervoor zorgt dat je dier alle noodzakelijke voedingselementen binnenkrijgt. Het gezondheidsvoordeel wordt zelfs nog verder uitgebreid doordat de harde brokjes de natuurlijke tandslijtage ondersteunen.

Dankzij de toevoeging van Omega 3 en 6, vitamine C, Echinacea en Spirulina zal je knaagdier alle essentiële voedingsstoffen opnemen om zich maximaal tegen ziekten te beschermen. Daarnaast zorgen deze konijnenkorrels tevens voor een betere darmflora en wordt de indringende geur van ontlasting en urine sterk gereduceerd. In de reviews zien we dat de klanten heel tevreden zijn over dit product.

 

Voordelen:

Inhoud: deze konijnenkorrels kunnen in verpakkingen met een inhoud van 250 g tot 10 kg worden aangekocht zodat je steeds voldoende voorraad in huis kunt halen.

Samenstelling: ieder brokje bevat dezelfde samenstelling waardoor je knaagdier alle nodige voedingsstoffen opneemt.

Gezondheidsvoordeel: dit konijnenvoer zal je dier tegen allerlei ziektes beschermen, de darmflora verbeteren én de natuurlijke tandslijtage bevorderen.

Geurreducerend: doordat de korrels met Yucca Schidigera werden verrijkt zal de sterke geur van ontlasting en urine beperkt zijn.

 

Nadelen:

Selectief eetgedrag: hoewel alle brokjes een uniforme samenstelling kennen, merken enkele klanten op dat ze verschillende kleuren hebben waardoor hun dier bepaalde korreltjes gaat uitzoeken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Kasper Faunafood Konijnenkorrel Hobby – Konijnenvoer – 2 x 20 kg

 

Dit konijnenvoer wordt geleverd in een voordeelverpakking met 2 x 20 kg waardoor je voor een hele tijd bent voorzien. Het Kasper konijnenvoer kent een volledige uitgebalanceerde samenstelling waaraan alle essentiële voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn toegevoegd om je dier in topconditie te houden.

Doordat dit knaagdierenvoer tevens kruidenextracten en middellange ketens vetzuren bevat, zal de darmflora en de gezondheid van het maag-darmkanaal op een natuurlijke wijze worden ondersteund. Dit zal de algemene ontwikkeling van je dier optimaal bevorderen zodat jouw konijn op een gezonde manier kan opgroeien.

Dit konijnenvoer is een uitstekende aanvulling op het hooi en kan vanaf de leeftijd van 6 weken worden gegeven om aan het natuurlijke voedingspatroon te voldoen. In de reviews merken we dat deze konijnenkorrels een maximale score van 5 sterren kregen.

 

Voordelen:

Voordeelverpakking: het Kasper konijnenvoer wordt verkocht in een voordeelverpakking van 2 x 20 kg en kent een vrij goedkope prijs waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

Aanvullend voer: deze korrels zijn de ideale aanvulling op hooi en planten om je dier vrolijk en gezond te laten opgroeien.

Samenstelling: elk brokje bevat dezelfde samenstelling die bestaat uit noodzakelijke voedingsstoffen, mineralen, sporenelementen en vitaminen om jouw knaagdier tot een volwassen en fit exemplaar te laten uitgroeien.

Leeftijd: de konijnenkorrels mogen vanaf 6 weken aan de kleine konijntjes worden gegeven en ze zijn voor elk konijnenras geschikt.

 

Nadelen:

Groot volume: we merken dat deze verpakking veel te groot is als je maar 1 à 2 diertjes hebt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Hopper Selective Konijnenvoer – 3,5 kg – aanvullende voeding – krokante brokjes

 

Hoewel we dit niet echt als een aanbieding kunnen beschouwen, kun je dit konijnenvoer aan een voordelige prijs krijgen als je meerdere stuks aankoopt. Het Hopper konijnenvoer wordt aangeboden in verpakkingen van 3,5, 10 en 20 kg zodat je steeds de gepaste voorraad kunt voorzien om jouw dieren de voederen.

Doordat het voer over alle essentiële voedingsstoffen, vitaminen en mineralen beschikt, zijn deze harde korrels een prima aanvulling op het natuurlijke voedingspatroon. De voedingswaarde wordt zelfs nog versterkt door de toevoeging van eiwitten, Omega 3 en 6 waardoor de algemene gezondheid van jouw knaagdier wordt bevorderd.

Daarnaast zorgt luzerne en lijnzaad voor een hoog vezelgehalte zodat de spijsvertering en darmflora verbeteren. Elk krokant brokje kent trouwens een identieke samenstelling om selectief eetgedrag te voorkomen. In de reviews zien we dat de klanten tevreden zijn over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: deze konijnenkorrels worden verkocht in emmertjes van 3,5 kg maar je kunt ze ook in zakken van 10 of 20 kg verkrijgen.

Samenstelling: de brokjes bevatten allemaal een identieke samenstelling met alle essentiële voedingsstoffen zodat selectief eetgedrag wordt vermeden.

Hoge voedingswaarde: doordat de harde korreltjes met luzerne, lijnzaad, Omega 3 en 6 werden aangevuld, krijgt je dier alle belangrijke stoffen binnen om gezond op te groeien.

Vezels: het hoge vezelgehalte zorgt voor een gezonde darmflora en stimulatie van de spijsvertering.

 

Nadelen:

Houdbaarheidsdatum: één klant merkt op dat je altijd de houdbaarheidsdatum moet controleren want zijn/haar aangekochte verpakking was reeds vervallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Supreme Science Selective Rabbit Junior – Konijnenvoer – 10 kg

 

Ook dit junior konijnenvoer is van het excellente merk Selective en werd speciaal ontwikkeld voor dieren tussen 4 en 20 weken oud om aan de verhoogde voedingsbehoeften van jonge konijnen te voldoen. Daarnaast kan dit konijnenvoer eveneens aan zwangere moeren of zogende voedsters worden gegeven om een complete en evenwichtige voeding te voorzien die aan al hun noden voldoet.

Doordat ieder brokje dezelfde samenstelling kent, krijgen de diertjes alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen en wordt selectief eetgedrag voorkomen. Deze korrels bevatten een extra hoog vezelgehalte en er is tevens een aangepaste hoeveelheid eiwitten voorzien. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een optimale ondersteuning van de spijsvertering en ontwikkeling van een gezond gebit, maar doet de jonge konijnen ook goed groeien.

Daarnaast werden deze brokjes verrijkt met lijnzaad, Omega 3 en 6 om een gezonde en glanzende vacht te bekomen. In de reviews merken we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over deze konijnenkorrels en het voer dan ook zeker aanraden.

 

Voordelen:

Toepassing: de konijnenbrokjes voldoen aan de verhoogde voedingsbehoeften van kleine konijnen met een leeftijd tussen 4 en 20 weken. De korrels kunnen tevens aan zwangere of zogende moeren worden gegeven.

Verpakking: dit junior konijnenvoer wordt aangeboden in een verpakking van 10 kg zodat je voor een tijdje bent voorzien.

Eetgedrag: deze korrels kennen allemaal een identieke samenstelling om selectief eetgedrag te voorkomen.

Samenstelling: het voer bevat alle essentiële bestanddelen om een compleet en evenwichtig voedingspatroon te garanderen.

 

Nadelen:

Het prijskaartje: we merken dat deze konijnenbrokjes in de hoogste prijsklasse vallen waardoor het voer niet voor iedereen toegankelijk is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Havens Konijnenvoer kuni hobby pro – 5 kg – verhoogde vruchtbaarheid

 

Het Havens konijnenvoer wordt in een uitgewogen zak met een inhoud van 5 kg geleverd en kent de laagste prijs in onze lijst met toppers. Deze brokjes worden gekenmerkt door hun plantaardige samenstelling waardoor ze voor alle konijnenrassen geschikt zijn. Ze kunnen tevens aan speenkonijntjes worden gegeven om ze met de zogende moer te laten mee-eten.

Doordat het allround voer uit goed verteerbare eiwitten en energierijke koolhydraten werd samengesteld, voldoen de korrels als aanvullende voeding op het gebruikelijke hooi en de eventuele planten zodat de dieren een evenwichtig voedingspatroon verkrijgen. De hoge voedingswaarden worden nog verder uitgebouwd door de toevoeging van essentiële aminozuren, functionele vezels en een zeer hoog vitaminegehalte waardoor de dieren gezond opgroeien.

Daarnaast werd dit konijnenvoer verrijkt met foliumzuur, choline-chloride en biotine om de vruchtbaarheid te verhogen. We merken dat er voor dit uitstekende konijnenvoer nog geen reviews werden geplaatst.

 

Voordelen:

Inhoud: deze verpakking bevat een uitgewogen inhoud van 5 kg en kan zeker in andere hoeveelheden worden aangekocht.

Gebruik: de excellente konijnenbrokjes zijn voor alle konijnenrassen geschikt en kunnen tevens aan mee-etende speenkonijntjes en zogende moeren worden gegeven.

Samenstelling: ieder brokje bevat een identieke samenstelling zodat de dieren alle nodige voedingsstoffen zullen opnemen.

Vruchtbaarheid: door de toevoeging van choline-chloride, biotine en foliumzuur wordt de vruchtbaarheid van de moeren verhoogd.

 

Nadelen:

Verpakking: we merken dat deze konijnenkorrels in een papieren zak worden geleverd waardoor je moet opletten voor scheurtjes in de verpakking.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Konijnenvoer Koopgids

 

Een konijn heeft een gevarieerde en complete voeding nodig en het is dan ook een goede aanbeveling om in degelijk konijnenvoer te investeren zodat je diertje fit en gezond blijft. Maar bestaan er eigenlijk verschillende soorten konijnenvoer? En moet je rekening houden met het ras en de leeftijd? Neem even rustig de tijd om alle mogelijkheden te bekijken en de diverse aanbiedingen in de testen te vergelijken alvorens je een keuze maakt.

Wat is het belang van degelijk konijnenvoer en de samenstelling ervan

Konijnen zijn herbivoren of planteneters, maar ze hebben naast hooi en groenten ook nood aan extra voedingsstoffen om hun huid en vacht gezond te houden en de spijsvertering en darmflora te verbeteren. Het dagelijkse voedingspatroon kan dus het best worden aangevuld met hoogwaardige konijnenkorrels of -brokjes die alle essentiële voedingsstoffen bevatten om aan de volledige voedingsbehoeften van een konijn te voldoen.

Het is belangrijk om brokjes te kiezen die allemaal een uniforme samenstelling hebben om selectief eetgedrag te voorkomen. Konijnen zijn van nature nogal zoetekauwen en ze eten bepaalde korrels liever omdat deze meer suiker bevatten. Met identieke brokjes is dit niet het geval waardoor je zelden restjes in hun voederbakje zult zien liggen. Wanneer je konijnenkorrels gaat aanschaffen is het best wel belangrijk om even de ingrediëntenlijst te bekijken zodat je zeker weet dat alle nodige voedingsstoffen aanwezig zijn.

We denken dan bijvoorbeeld aan diverse vezelsoorten om de spijsvertering te bevorderen, eiwitten, vitaminen A, D en E en een klein beetje calcium. Echter, de toevoeging van calcium moet vrij beperkt zijn want konijnen kennen een snelle en grote gebitsontwikkeling. Daarnaast bevatten de korrels zo weinig mogelijk vetten en suikers om overgewicht te voorkomen.

 

Het konijnenvoer in functie van het ras en de leeftijd

Zoals je zeker wel weet bestaan er verschillende soorten konijnenrassen die elk hun eigen lichaamsbouw en karakter kennen. De kleinste soorten hebben een maximaal gewicht van ongeveer 1,5 kg en de grootste rassen wegen gemakkelijk 8 à 9 kg. Daarom is het aangewezen dat je gepast konijnenvoer aankoopt dat op het ras van jouw konijn afgestemd is.

Daarnaast is het niet onbelangrijk om konijnenkorrels te kiezen volgens de leeftijd en/of activiteiten van je dier. Het heeft immers geen enkele zin om een rustig konijn voer te geven dat normaal voor een actief konijn bedoeld is. Spenende babykonijntjes en zogende of drachtige moeren hebben eveneens andere behoeften dan gewone konijnen. De dieren die vaak aan tentoonstellingswedstrijden meedoen hebben bijvoorbeeld baat bij een type voer waaraan Omega 3 en 6 toegevoegd is om hun vacht extra te laten glanzen.

Hoewel konijnen voornamelijk hooi en water nuttigen, kun je het aanvullende voer zodanig aanpassen dat spijsverteringsproblemen en overmatige tandgroei worden vermeden. Korrels die veel vet en suikers bevatten zijn dan weer geschikt voor actieve dieren die de ganse dag in een grote ruimte kunnen rondrennen. Hoogwaardig en aangepast konijnenvoer zal trouwens de levensduur van jouw lieveling drastisch verlengen. Wilde konijnen leven meestal niet langer dan 4 jaar terwijl dwergkonijnen en andere rassen mits een goede voeding tussen de 8 en 12 jaar kunnen worden. 

De dosering, het formaat van de korrels en de consistentie

Het gebit van een jong konijn is veel kleiner en kent bijgevolg ook een beperkte bijtkracht ten opzichte van de volwassen dieren. Daarom is het van belang dat je een korrelgrootte en hardheid kiest die geschikt zijn voor de leeftijd en het ras van jouw vriendje. De meeste verpakkingen zijn doorzichtig zodat je gemakkelijk het formaat van de brokjes kunt zien en je kunt de afmetingen normaal steeds op de emballage terugvinden.

Daarnaast wordt vaak de dosering vermeld waarbij men algemeen één eetlepel droogvoer rekent per kilo dat het konijn weegt. Echter, dit is een zeer algemene regel want elk dier kent verschillende voedingsbehoeften. Konijnen zijn overigens heel gevoelige dieren die beter niet overvoederd kunnen worden. Om de exacte dosering voor jouw troeteldier te weten, kun je beter aan je dierenarts advies vragen die tenslotte de algemene gezondheidstoestand van het dier het beste kent.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu